ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Νοεμβρίου 2023

Η Αίγυπτος διώχνει την Ελλάδα από την ανατολική Μεσόγειο: Ακύρωσε την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 13». Υποτίθεται λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, αλλά αυτός ήταν ένας λόγος παραπάνω για να γίνει η άσκηση.

 


Ο ιουδαίος Β.Ζελένσκι ετοιμάζει επίσκεψη στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα

 


Παλαιστίνιος δημοσιογράφος ξέσπασε σε κλάματα – «Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μας». Και τα 11 μέλη της οικογένειας ενός συναδέλφου του δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στη Γάζα. Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός κάθε τέσσερα λεπτά.


Την ματαίωση της διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ – 13», η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 16 έως 24 Νοεμβρίου 2023 στην ευρύτερη περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και της Κρήτης, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. 

Η ματαίωση της άσκησης αποφασίστηκε μετά από συντονισμό με πρωτοβουλία της αιγυπτιακής πλευράς, λόγω των τρεχουσών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και προγραμματίζεται… για του χρόνου.

 

Πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη, καθώς ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε η Αίγυπτος, είναι εχθροί του Ισραήλ, αλλά με την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 13» θα εμφανιζόταν η Ελλάδα ως ένα κράτος με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις (Ναυτικό και Αεροπορία) στην ανατολική Μεσόγειο.

Είναι μια πολύ κακή εξέλιξη, την οποία δεν θα έπρεπε να δεχθεί και ειδικά με αυτή τη συγκυρία θα έπρεπε να γίνει η «ΜΕΔΟΥΣΑ – 13», έστω και συμβολικά. Μάλιστα η ματαίωσή της έγινε ουσιαστικά την τελευταία στιγμή.

Ο λόγος της ματαίωσης της άσκησης είναι ότι η Αίγυπτος έχει προσεγγίσει την Τουρκία, η οποία δεν ήθελε να εμφανιστούν τα ελληνικά πλοία και μαχητικά στην ανατολική Μεσόγειο.

Έτσι όπως όλα φαίνεται η επιθυμία της Τουρκίας να απομακρυνθεί η Ελλάδα από την ανατολική Μεσόγειο τελείως, έγινε σεβαστή από το Κάιρο, με την κυβέρνηση να το αποδέχεται σιωπηλά.ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...