ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Νοεμβρίου 2023

Η Ουγγαρία ήρθε σε συμφωνία με την Τουρκία για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

 Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν (!) για να βομβαρδίσουν όλο τον κόσμο. «Έπεσαν οι υπογραφές» για την έναρξη γραμμής παραγωγής των τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Gidran στην Ουγγαρία, με την τουρκική εταιρεία Nurol Makina να εμβαθύνει την στρατηγική της συνεργασία με την ουγγρική εταιρεία Raba με την δημιουργία μιας κοινοπραξίας για την κατασκευή των τουρκικών MRAP οχημάτων (Mine Resistant Ambush Protected) που υπηρετούν στον ουγγρικό Στρατό.

Σύμφωνα με ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση για συνεργασία στην παραγωγή των τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων υποστηρίχθηκε από την εξαιρετική απόδοση των τεθωρακισμένων οχημάτων στον στρατό της Ουγγαρίας, ο οποίος έχει παραλάβει περίπου 40 οχήματα τύπου Gidran. Σε σχετική ανάρτηση προχώρησε και ο Υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας που υπογράφει την προαναφερθείσα συμφωνία.

 

Τα οχήματα Gidran διαθέτουν κινητήρα ντίζελ, έχουν πλήρως ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης και έχουν ενσωματωμένες πλατφόρμες για τη χρήση οπλικών συστημάτων όπως πολυβόλα 7,62 ή 12,7 χιλιοστών καθώς και αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων, ενώ μπορούν να μεταφέρουν έως και 11 στρατιώτες και ωφέλιμο φορτίο έως και 4 τόνων.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην ουγγρική και την τουρκική εταιρεία, αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας και προβλέπονται έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη μοναδικών υποσυστημάτων και τεχνολογιών θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης με την εμπλοκή τόσο της ουγγρικής αμυντικής βιομηχανίας.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...