ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΝΔΙΑΣ: «Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μόνο αγοραστής και καταναλωτής εξοπλισμών από το εξωτερικό. Δεν μπορεί η Τουρκία να φτιάχνει drones και η Ελλάδα να την κοιτάει. Δεν γίνεται αυτό». ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΜΕΤΑ ΤΟN ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ζ.Π.;

 


Η Ουγγαρία ήρθε σε συμφωνία με την Τουρκία για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

 


Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν (!) για να βομβαρδίσουν όλο τον κόσμο.Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μίλησε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm.

 

«Η πάγια ελληνική επιθυμία και το πάγιο εθνικό συμφέρον είναι η Τουρκία να είναι μια χώρα ενταγμένη στο δυτικό στρατόπεδο και μια χώρα που προσεγγίζει όχι μόνο την ΕΕ ως οργανισμό, αλλά και τις αξίες, τις αρχές του ευρωπαϊκού και δυτικού οικοδομήματος» είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Τοποθετήσεις που δικαιολογούν τρομοκρατικές επιθέσεις και μάλιστα αυτής της μορφής, επειδή έχω δει βίντεο και φωτογραφίες, είναι από τα τραγικότερα πράγματα που μπορεί να δει κανείς, δεν μπορούν να μας αφήσουν ήσυχους».

«Δική μας δουλειά στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών διαφορών είναι να διατηρήσουμε, όσο είναι δυνατόν, αυτό το κλίμα ύφεσης που υπάρχει μετά τους σεισμούς στην γειτονική χώρα.

Θα ευχόμουν όμως γιατί θα αποτελούσε φως ελπίδας για τη συνολική επίλυση της διαφοράς μας, η γενική τοποθέτηση της Τουρκίας να ήταν κοντύτερα στα δυτικά πρότυπα.

Η Ελλάδα πάντα ζητά από όλους να τηρούν το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο, αυτό αναφέρεται και στους φίλους μας και σε οποιονδήποτε και στο κράτος του Ισραήλ. Εμείς δεν δικαιολογούμε αντίποινα που να συνιστά πράξη βίας κατά αμάχων» πρόσθεσε.

«Δέχθηκα χθες την εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και η ελληνική φρεγάτα που πλέει έξω από τον Λίβανο στο πλαίσιο της επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών, θα αποσυρθεί πέραν των 75 μιλίων εκτός βεληνεκούς συγκεκριμένων πυραύλων και συστημάτων, για λόγους ασφάλειας.

Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να καταστεί μέρος πολεμικής σύρραξης. Πρέπει με μεγάλη προσοχή να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα».

Όσο για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις τρεις φρεγάτες Belharra, στην αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper και την παραλαβή των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα χρηματοδότησης και πόρων, καθώς για παράδειγμα η Ελλάδα και το Λουξεμβούργο δεν έχουν τις ίδιες επιχειρησιακές ανάγκες αλλά και απειλές και ως εκ τούτου αν τελικά δεν υπάρχει θετική έκβαση στις συνομιλίες τότε θα υπάρξει αυστηρή προτεραιοποίηση στις προμήθειες των εξοπλισμών.

«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με νομοθέτηση που έχει την φιλοδοξία να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα καινοτομίας και ανάπτυξης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα μια «νέα πραγματικότητα» στην κατασκευή εγχώριων προϊόντων αμυντικής τεχνολογίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Χρήματα υπάρχουν αλλά απαιτείται σύστημα και διάθεση, διότι πλέον δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μόνο αγοραστής και καταναλωτής εξοπλισμών από το εξωτερικό. Δεν μπορεί η Τουρκία να φτιάχνει drones και η Ελλάδα να την κοιτάει. Δεν γίνεται αυτό» κατέληξε.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...