ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Απριλίου 2021

«Ο ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ». ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ" ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ. «Η παραδοσιακή αρρενωπότητα είναι ψυχολογικά επιβλαβής».ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021. ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ «ΕΘΝΙΚΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ «ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΤΟ 1821». ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ 1940, ΠΟΥ ΔΙΕΒΑΙΝΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 480 Π.Χ. ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΝ ΞΕΡΞΗ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

 
Μία  σημείωση  του  Ζ.Π.:  οι  παρακάτω  οδηγίες   εκδόθηκαν  από  τους  ιθύνοντες  της  Αμερικανικής  Ψυχολογικής  Εταιρείας.   Οι  αναγνώστες  πρέπει  να  καταλάβουν  ότι  οι  Ψυχολόγοι  δεν  είναι  γιατροί.  Η  Ψυχολογία  δεν  είναι  Ψυχιατρική.  Ο  Ψυχολόγος  δεν  είναι  Ψυχίατρος.  Όπως  συμβαίνει  σε  όλο  τον  κόσμο,  η  Ψυχολογία  είναι  μία  επιστήμη  που  διδάσκεται  στις  φιλοσοφικές – φιλολογικές  σχολές.  Ο  πτυχιούχος  Ψυχολόγος  δεν  είναι  γιατρός,  δεν  τελείωσε  ιατρική  σχολή,  δεν  είναι  πνευματικός  απόγονος  του  Ασκληπιού  και  του  Ιπποκράτη.  Η  ψυχολογία  ανήκει  στις  λεγόμενες  soft – μαλακές  επιστήμες,  κάτι  δηλαδή  σαν  κοινωνιολογία  με  λίγο  καφεμαντεία,  θρησκοληψία  και  αστρολογία.  Πόσες  ψυχολογικές  σχολές  υπάρχουν;  Περίπου τόσες,  όσες  οι  θρησκείες.

Το μπούλινγκ, η ομοφοβία, η σεξουαλική παρενόχληση και η κακοποίηση, είναι όλα αποτελέσματα της ανδρικής συμπεριφοράς σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση, η μεγαλύτερη ένωση ψυχολόγων στον κόσμο, και που, λίγο πολύ, μετατρέπουν πλέον την ”αρρενωπότητα” σε παθολογία.ΠΩΣ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΣΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟ 1973. «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ, ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ».ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ; ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ. ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.
 

 ΟΡΓΙΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. Πόλεμος εναντίον του Ελληνισμού. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ: «ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ». ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ : «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΧΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ». 

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΚΕΨΕΩΣ, ΤΗΝ «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΑΣΤΥΝΟΜΙΑ».Για πρώτη φορά στα 127 χρόνια ιστορίας της η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση (APA) εξέδωσε οδηγίες για να βοηθηθούν οι ψυχολόγοι που εργάζονται με άνδρες και αγόρια, και στις οποίες δηλώνει ότι «η παραδοσιακή αρρενωπότητα είναι ψυχολογικά επιβλαβής» και «προκαλεί ζημιά που αντηχεί τόσο προς τα έσω όσο και προς τα έξω».
Η APA λέει ότι η παραδοσιακή αρρενωπότητα ορίζεται από το «στωικισμό, την ανταγωνιστικότητα, την κυριαρχία και την επιθετικότητα». Βρίσκεται στην ανθεκτικότητα των ανδρών ενάντια στις αντιξοότητες και την επιμονή στο να “φαίνονται σκληροί” παρά την ψυχική ταλαιπωρία και στην τάση τους να χειρίζονται τη συναισθηματική καταπόνηση με θυμό.
Σύμφωνα με την APA, «η ιδεολογία της παραδοσιακής αρρενωπότητας έχει δείξει ότι περιορίζει την ψυχολογική ανάπτυξη των ανδρών, περιορίζει τη συμπεριφορά τους, προκαλεί διαταραχές του ρόλου των φύλων και διαφορές μεταξύ των φύλων και επηρεάζει αρνητικά την ψυχική και τη σωματική υγεία».
Η ένωση κατηγορεί αυτή την αρρενωπότητα για το γεγονός ότι το 90% των ανθρωποκτονιών στις ΗΠΑ διαπράττονται από τους άνδρες και για το γεγονός ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από αυτοκτονία από τις γυναίκες. Τα αγόρια είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να διαγνωσθούν με ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) από τα κορίτσια και να υποστούν σκληρότερες τιμωρίες για την κακή συμπεριφορά στο σχολείο.
Οι νέες “Κατευθυντήριες γραμμές για την ψυχολογική πρακτική με τα αγόρια και τους άνδρες ορίζουν την «ιδεολογία της αρρενωπότητας» ως «έναν ιδιαίτερο αστερισμό προτύπων που έχουν επηρεάσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων: της αντι-θηλυκότητας, της επίτευξης, της αποφυγής της εμφάνισης αδυναμίας, και της περιπέτειας, του κινδύνου και της βίας». Συνδέουν επίσης αυτή την ιδεολογία με την ομοφοβία, τον εκφοβισμό και τη σεξουαλική παρενόχληση.
Ως εκ τούτου, η APA καθοδηγεί τους ψυχιάτρους να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε με τους άνδρες ασθενείς τους. Οι κλινικοί, όπως λέει η ένωση, πρέπει να γνωρίζουν και να αμφισβητούν τα “κυρίαρχα αρσενικά ιδεώδη” και να “καταπολεμούν αυτές τις δυνάμεις”.
Επιπλέον, πρέπει να «κατανοήσουν πώς λειτουργεί η εξουσία, το προνόμιο και ο σεξισμός» για να ωφελούν και να βλάπτουν τους άνδρες ταυτόχρονα.
«Αν μπορούμε να αλλάξουμε τους άνδρες», λέει ο Δρ. Ryon McDermott, ψυχολόγος που συνέβαλε στη σύνταξη των οδηγιών, «μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο».
Ενώ υπάρχουν βουνά έρευνας υπέρ και ενάντια στις βιολογικές διαφορές των φύλων, οι οδηγίες της APA είναι αξιοσημείωτες επειδή η ένωση είναι ο μεγαλύτερος ψυχιατρικός οργανισμός στον κόσμο και είναι συχνά στην πρώτη γραμμή της αλλαγής της παγκόσμιας ψυχολογικής συναίνεσης.
Το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM) της ένωσης είναι ο οδηγός για τους ιατρούς, τους ερευνητές και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο.
Οι μεταβολές στην αντίληψη της κοινωνίας σχετικά με το φύλο επηρέασαν επίσης το τελευταίο σύνολο οδηγιών. «Τι είναι το φύλο στη δεκαετία του 2010», γράφει ο McDermott στις κατευθυντήριες γραμμές. «Δεν είναι πλέον μόνο αυτό το δυαδικό αρσενικό-θηλυκό».
Στο τουίτερ πολλοί επαγγελματίες και ακτιβιστές διαφώνησαν, ενώ η διάσημη φεμινίστρια ακαδημαϊκός Κριστίνα Χοφ Σόμερς, η οποία έχει γράψει το βιβλίο Ο πόλεμος στα αγόρια”, είπε ”40 χρόνια ψευδο-υποτροφίας καθοδηγούμενης από ατζέντα – και ορίστε: Η αρρενωπότητα γίνεται μια παθολογία που χρήζει θεραπείας.”Η ΚΡΑΥΓΗ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.
Γράμμα από μία γυναίκα: «Στάσου σαν άνδρας σε έναν θηλυκοποιημένο κόσμο».

Της  Mia  Andrén  (Nordfront)  

"Άνδρες.  Βιολογικά σχεδιασμένοι να είναι πολεμιστές.  
Ισχυρότεροι.  Ταχύτεροι.
Έχετε μια βαριά ευθύνη επάνω στους ώμους σας.
Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι τρομακτικό.
Δέχεστε επιθέσεις από παντού.
Σας μισούν και σας κατηγορούν για τα πάντα.
Είναι μια σκληρή μάχη μπροστά σας και δεν πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αποθαρρυνθεί από τις φεμινίστριες, ακόμη και αν φωνάζουν πιο δυνατά ακόμα και αν φαίνονται πιο πολύ, δεν πρέπει ποτέ να πιστέψετε ότι ο αγώνας είναι για αυτές.
Αντίθετα, θα πρέπει να σκεφτείτε τις μητέρες και τις αδελφές σας.
Τις γυναίκες που δεν φαίνονται, τις γυναίκες που εργάζονται και μοχθούν για τα παιδιά τους ή για ό, τι μπορεί να κάνουν.
Τις γυναίκες που δεν έχουν φωνή.
Κορίτσια, νέα, αδιαμόρφωτα, ανασφαλή, δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και το μόνο πράγμα που ξέρουν είναι τα λεφτά του άνδρα ή αυτά που λένε οι φεμινίστριες.
Πώς μπορείτε να τις κατηγορήσετε που δεν γνωρίζουν  τα  πράγματα  καλύτερα;
Πώς μπορείτε να τις κατηγορήσετε για την δειλία σας;
Γιατί για να μιλήσουμε καθαρά, ας μιλήσουμε, γι αυτό που είστε.
Δειλοί φουκαράδες που κρύβονται πίσω από αξιολύπητες δικαιολογίες όπως οι φεμινίστριες.
Μπορώ να καταλάβω ότι αυτό είναι βολικό, αλλά η άνεση που σας αρέσει τόσο πολύ σύντομα θα είναι μόνο μια ανάμνηση. 
Πρέπει να καταλάβετε ότι ο βιασμός των Ευρωπαίων γυναικών από τους λαθροεισβολείς δεν οφείλεται στα ρούχα που μπορεί να φορέσει μία γυναίκα.
Είναι μια πράξη πολέμου, ένας τρόπος για να ταπεινωθείτε εσείς οι άνδρες.
Δεν θα πρέπει να αγωνιστείτε για τις φεμινίστριες, θα πρέπει να αγωνιστείτε για τις γυναίκες σας, για τις μελλοντικές γενιές, για τους ανθρώπους μας, για την ελευθερία μας.
Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αν δεν αρχίσετε να υψώνετε το ανάστημά σας και να υπερασπίζεστε τους ανθρώπους μας, τίποτα δεν θα μείνει όρθιο.
Θα πρέπει να ντρέπεστε που δεν κάνετε τίποτα και θα το μετανιώσετε όταν θα κρατάτε μία νεκρή κόρη στην αγκαλιά σας.
Και για εσάς τους άνδρες που θέλετε να χτυπήσετε μια γυναίκα επειδή με τα λόγια της, έβλαψε την υπερηφάνεια σας, τι αξιολύπητες δικαιολογίες είναι αυτές για άνδρες;
Μπορείτε να χτυπήσετε μια γυναίκα, αλλά όχι έναν εισβολέα;
Αναλάβετε τις ευθύνες σας και οι φεμινίστριες θα σας ακολουθήσουν, αλλά πιο πολύ από όλα, νοιαστείτε για τις γυναίκες και τα κορίτσια που σας χρειάζονται πραγματικά.
Δεν είμαστε εμείς οι εχθροί σας, οι εισβολείς είναι.
Για εκείνους τους άνδρες που επέλεξαν να πολεμήσουν, έχω μόνο ένα πράγμα να πω:   Σας ευχαριστούμε!

Για το θάρρος σας, τη θυσία σας.
Μπορεί όλες να μην έχουν το θάρρος να το πουν, αλλά υπάρχουν πολλές που είμαστε ευγνώμονες που είσαστε εκεί.

Το θάρρος σας θα ανταμειφθεί μία ημέρα.
Μην τα παρατάτε ποτέ, υπάρχουν πολλές γυναίκες πίσω σας, ακόμη και αν δεν ακούγονται, και είναι τόσες, όσες οι φεμινίστριες.
Είμαστε ένας λαός τραυματισμένος που πρέπει να ξεχάσουμε όλες τις παλιές μνησικακίες και μαζί να αναστηθούμε από τις στάχτες και να επιστρέψουμε και πάλι στις πατρογονικές ρίζες μας.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες.

Δείξτε το δρόμο και θα ακολουθήσουμε".ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...