ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Νοεμβρίου 2023

Η Διακήρυξη Μπάλφουρ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Παλαιστίνη

 


Ισραηλινός υπουργός Αμιχάι Ελιγιάχου: «Ο Στρατός έχει την επιλογή να ρίξει ατομική βόμβα στη Λωρίδα της Γάζας (στους άμαχους !)». Τι είδους φρικιαστικό τέρας δημιούργησαν στην Παλαιστίνη οι αγγλοαμερικανοί; Το όνομα Ηλίας - πού έχουν πολλοί εξεβραϊσμένοι Έλληνες - αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού (אליהו‎), το οποίο σημαίνει «Ο Θεός μου είναι Ο Γιαχβέ».






Γράφει ο

Γιώργος Βενέτης

https://www.militaire.gr/i-diakiryxi-mpalfoyr-anoixe-ton-asko-toy-aioloy-stin-palaistini/

Η ονομασία «Παλαιστίνη» είναι Ελληνική. Ο Ηρόδοτος είναι ο πρώτος ιστορικός που χρησιμοποιεί τον όρο Παλαιστίνη, τον 5ο αιώνα π.Χ. Οι Ιστορίες του Ηροδότου μιλούν για μια «περιοχή της Συρίας, η οποία ονομάζεται Παλαιστίνη». Η ονομασία   πιστεύεται ότι επινοήθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες για την περιοχή της γης που κατείχαν οι Φιλισταίοι.

 

Οι Ρωμαίοι, τον 2ο αιώνα π.Χ., ονόμαζαν την περιοχή «Παλαιστίνη της Συρίας», ως περιοχή της Συρίας. Το όνομα «Παλαιστίνη» αναβίωσε και καθιερώθηκε επίσημα ως ανεξάρτητο έδαφος από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τις ακτές της Μεσογείου μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,.

Η «Μεγάλη Εξέγερση»

Ο πόλεμος, γνωστός στους Ισραηλίτες ως “η Μεγάλη Εξέγερση” εναντίον των Ρωμαίων, οδήγησε στην τελική καταστροφή όλων των ιουδαϊκών πόλεων και στον εξανδραποδισμό και εκτοπισμό της πλειοψηφίας του πληθυσμού της Ιουδαίας. Τα ρωμαϊκά στρατεύματα του στρατηγού Τίτου κατορθώνουν να διασπάσουν τα τείχη της Ιερουσαλήμ και να μπουν στην πόλη. Θα ακολουθήσει η ισοπέδωση της Ιερουσαλήμ και ο διασκορπισμός των κατοίκων της στα πέρατα της αυτοκρατορίας.

Το αποτέλεσμα της πολιορκίας ήταν τραγικό. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.  Τα γυναικόπαιδα πουλήθηκαν ως δούλοι, άνδρες μετατράπηκαν σε μονομάχους και η ελπίδα για τη συγκρότηση ενός εβραϊκού κράτους έμεινε στον «πάγο».

Η επιστροφή στη πάτρια γη, προωθήθηκε από το σιωνιστικό κίνημα που εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και που ήταν ένα από τα ρεύματα που αναπτύχθηκαν στον παγκόσμιο Εβραϊσμό. Στα πλαίσια του κινήματος υποστηρίχθηκε,  ότι οι Εβραίοι έπρεπε να μεταναστεύσουν στην ιστορική γη του Ισραήλ, δηλαδή στην έκταση της ιστορικής Παλαιστίνης και να φτιάξουν το δικό τους κράτος. Παρότι η απήχηση του σιωνισμού δεν επικράτησε ανάμεσα στις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης, καθώς οι περισσότερες διεκδικούσαν να έχουν πλήρη ισοτιμία και δικαιώματα εντός των ευρωπαϊκών κρατών, εντούτοις είχε απήχηση.

Η τάση αυτή ενισχύθηκε όταν ξεκίνησε το μεγάλο κύμα αντισημιτικών διωγμών στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα, μέσα από γεγονότα όπως η σκευωρία εναντίον του Εβραίου αξιωματικού του Γαλλικού Στρατού Ντρέιφους και  κυρίως από  τα μεγάλα πογκρόμ που εξαπέλυσε το τσαρικό καθεστώς κατά των μεγάλων και συμπαγών εβραϊκών κοινοτήτων εντός της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Όλα αυτά έδωσαν ώθηση στο σιωνιστικό κίνημα, που ιδίως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την επιχείρηση εξόντωσης του συνόλου του ευρωπαϊκού Εβραϊσμού από τους Ναζί, φάνηκε να προσφέρει τη μόνη διέξοδο.

Μόνο που η ιστορική Παλαιστίνη δεν ήταν μια ακατοίκητη έκταση. Είχε Άραβες κατοίκους,  κυρίως, μουσουλμάνους αλλά και χριστιανούς. Κατά συνέπεια ένας λαός χωρίς γη θα έπρεπε να επιστρέψει μετά από αιώνες  στη  πατρογονική του πατρίδα, που πλέον εκατοικείτο  από έναν άλλον λαό, τους Παλαιστίνιους.  Αυτό το γεγονός άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Προχωρώντας σε μια αποτίμηση του γεωπολιτικού και ανθρώπινου δράματος στην Παλαιστίνη, θα αναδείξουμε τους σταθμούς στην ιστορία που εξηγούν πως οδηγηθήκαμε στα πρόσφατα γεγονότα.

Διακήρυξη Μπάλφουρ

H γένεση του προβλήματος ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου 1917, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Άρθουρ Μπάλφουρ, έστειλε μια επιστολή προς τον Λάιονελ Γουόλτερ Ρότσιλντ, ισχυρό παράγοντα της εβραϊκής κοινότητας στη Μεγάλη Βρετανία. Η επιστολή αυτή ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεσμευόταν να «δημιουργήσει στη Παλαιστίνη μια πατρίδα για τον εβραϊκό λαό» και ζητούσε από τον Ρότσιλντ να διευκολύνει «την επίτευξη αυτού του στόχου». Πρόκειται για τη περίφημη Διακήρυξη Μπάλφουρ. Ουσιαστικά, μια ευρωπαϊκή δύναμη υποσχέθηκε στο σιωνιστικό κίνημα μια χώρα όπου οι Παλαιστίνιοι Άραβες αποτελούσαν περισσότερο από το 90% του πληθυσμού.

Η ευρύτερη περιοχή της ιστορικής Παλαιστίνης είχε περάσει στον έλεγχο της Μεγάλης Βρετανίας μετά τό  τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το καθεστώς της Βρετανικής κατοχής  διήρκεσε από το 1923 μέχρι το 1948. Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, αυτής της περιόδου, οι Βρετανοί διευκόλυναν τη μαζική εβραϊκή μετανάστευση. Οι εξελίξεις αυτές, ανησύχησαν τους Παλαιστινίους που έβλεπαν να μεταβάλλονται δραματικά τα δημογραφικά δεδομένα με τις βρετανικές δεσμεύσεις έναντι των Εβραίων.

Η μαζική εβραϊκή μετανάστευση προκάλεσε εντάσεις και  οδήγησε τελικά στην Αραβική Εξέγερση, η οποία διήρκεσε από το 1936 έως το 1939. Η  εξέγερση στόχευε τις βρετανικές δυνάμεις και την αποικιοκρατία. Η απάντηση ήταν συνοπτικές δολοφονίες,  απελάσεις ακτιβιστών συλλήψεις και καταστροφές σπιτιών.  Μέχρι το δεύτερο μισό του 1939, η Βρετανία είχε συγκεντρώσει 30.000 στρατιώτες στη Παλαιστίνη. Παράλληλα, οι Βρετανοί συνεργάστηκαν με την κοινότητα των Εβραίων εποίκων και σχημάτισαν τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες Εβραίων μαχητών υπό την ηγεσία των Βρετανών, τις διαβόητες Special Night Squads. Στην περιοχή μεταφέρθηκαν κρυφά όπλα και ιδρύθηκαν εργοστάσια όπλων για να εξοπλίσουν τη Χαγκανά, τον προπομπό του σημερινού ισραηλινού στρατού. Τα πρώτα τρία χρόνια εξεγέρσεων, 5.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, 15.000 έως 20.000 τραυματίστηκαν και 5.600 φυλακίστηκαν.

Το ανισομερές σχέδιο του ΟΗΕ

Μέχρι το 1947, ο εβραϊκός πληθυσμός είχε φτάσει στο 33% της Παλαιστίνης, αλλά κατείχαν μόνο το 6% της γης. Προς επίλυση του προβλήματος τα Ηνωμένα Έθνη το 1947 υιοθέτησαν ένα σχέδιο διχοτόμησης για την υπό βρετανική κατοχή Παλαιστίνη. Το σχέδιο πρότεινε τη δημιουργία δύο κρατών στη Παλαιστίνη, ενός αραβικού και ενός εβραϊκού, παραχωρώντας  περίπου το 56% της Παλαιστίνης στο εβραϊκό κράτος, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους της εύφορης παράκτιας περιοχής. Εκείνη την εποχή, οι Παλαιστίνιοι κατείχαν το 94% της ιστορικής Παλαιστίνης και αποτελούσαν το 67% του πληθυσμού της. Η Ιερουσαλήμ θα αποτελούσε ξεχωριστό κράτος υπό την διοίκηση του ΟΗΕ. Αυτό το σχέδιο διχοτόμησης έγινε αποδεκτό από τους εκπροσώπους των Εβραίων αλλά απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των Αράβων.

Λίγο πριν λήξει η βρετανική  αποικιοκρατία στις 14 Μαΐου 1948, οι σιωνιστές παραστρατιωτικοί ξεκινούσαν ήδη μια στρατιωτική επιχείρηση για να καταστρέψουν παλαιστινιακές πόλεις και χωριά για να επεκτείνουν τα σύνορα του σιωνιστικού κράτους που επρόκειτο να γεννηθεί. Από το 1947 έως το 1949, περισσότερα από 500 παλαιστινιακά χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις καταστράφηκαν σε αυτό που οι Παλαιστίνιοι αναφέρουν ως Nakba, ή «καταστροφή» στα αραβικά. Υπολογίζεται ότι 15.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν,

Το σιωνιστικό κίνημα κατέλαβε το 78% της ιστορικής Παλαιστίνης. Το υπόλοιπο 22% χωρίστηκε σε αυτό που είναι τώρα η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Υπολογίζεται ότι 750.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σήμερα οι απόγονοί τους ζουν σε 58 άθλια στρατόπεδα σε όλη την Παλαιστίνη και στις γειτονικές χώρες του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου.

Στις 14 Μαΐου 1948, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Κογκρέσου Δαβίδ Μπεν – Γκουριόν (1886-1973), διάβασε την ιδρυτική διακήρυξη του κράτους του Ισραήλ, ενώπιον 250 ατόμων στο Μουσείο του Τελ Αβίβ. Για τους Εβραίους της διασποράς ήταν η επισημοποίηση της επιστροφής στη Γη της Επαγγελίας, ύστερα από εξορία χιλιάδων ετών. Για τους Άραβες, που αποτελούσαν την πλειονότητα των κατοίκων της Παλαιστίνης, ήταν η «Ημέρα της Καταστροφής» («Nakba»), η δική τους Έξοδος από τα πατρογονικά τους εδάφη.

Την επομένη της ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ, γειτονικές αραβικές χώρες εισέβαλαν στην επικράτεια της Παλαιστίνης και έτσι ξεκίνησε ο πρώτος πρώτος Αραβοϊσραηλινός πόλεμος με στόχο τη δημιουργία μιας αραβικής Παλαιστίνης. Η κατάπαυση του πυρός ήρθε με πρωτοβουλία του ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 1949 μετά από ανακωχή μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, του Λιβάνου, της Ιορδανίας και της Συρίας. Το Ισραήλ εκμεταλλευόμενα τη διχόνοια και τα διαφορετικά συμφέροντα, μεταξύ των αραβικών χωρών,  κατάφερε να θέσει  υπό τον έλεγχό του παλαιστινιακά εδάφη  και εκτός των ορίων του εβραϊκού κράτους. ΄Ηταν πλέον σαφές ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων είχε περάσει στο ισραηλινό στρατόπεδο.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

27 σχόλια:

  1. Ο Ερντογάν έφθασε Θεσσαλονίκη ο Έλληνας πρωθυπουργός ασχολείται με την «επενδυτική βαθμίδα».
    https://www.militaire.gr/o-erntogan-efthase-thessaloniki-o-ellinas-prothypoyrgos-ascholeitai-me-tin-ependytiki-vathmida/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους πόσους νεκρούς αμάχους σταματά το «νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»; Χ.Καπούτσης
    https://www.militaire.gr/stoys-posoys-nekroys-amachoys-stamata-to-nomimo-dikaioma-toy-israil-stin-aytoamyna-ch-kapoytsis/?ref=storyteller
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανέστη τα παιδιά της Παλαιστίνης είναι παιδιά «κατώτερου» Θεού; Γ. Πιπερόπουλος
    https://www.militaire.gr/anesti-ta-paidia-tis-palaistinis-einai-paidia-katoteroy-theoy-g-piperopoylos/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωθυπουργός Ιορδανίας σε Ισραήλ: «Θα κηρύξουμε πόλεμο αν προσπαθήσετε να εκτοπίσετε τους Παλαιστίνιους»
    «Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή της χώρας μας», είπε ο Bisher Khasawneh.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Νότια Αφρική αποσύρει τους διπλωμάτες της από το Ισραήλ: «Άλλο ολοκαύτωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας».
    Κάνει λόγο για «γενοκτονία» μετά τον συνεχή βομβαρδισμό της Γάζας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NETANIAXOY: «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ».
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου μίλησε σε πρέσβεις κρατών του εξωτερικού και έστειλε το μήνυμα ότι αν «πέσει η Μέση Ανατολή», τότε «κανείς δεν θα είναι ασφαλής».
    Ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς «δεν είναι μία τοπική μάχη». «Η νίκη μας είναι δική σας», υποστήριξε. Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον αγώνα του Ισραήλ κατά της Χαμάς ως μία «ευρύτερη μάχη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας».
    «Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρόμου. Αυτός καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούθι και τα άλλα τσιράκια τους. Θέλουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε έναν Μεσαίωνα, επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν κάθε πρόοδο προς την ειρήνη», προσέθεσε.
    Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε ότι αφού το Ισραήλ «εξοντώσει τη Χαμάς», θα προσφέρει στον λαό της Γάζας «ένα πραγματικό μέλλον, υπόσχεσης και ελπίδας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία ζητούν από την Ελλάδα να δεχθεί 100.000 εκτοπισμένους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από την Γάζα!
    Η Διάσκεψη για τη Γάζα διοργανώνεται την Πέμπτη 9/11 στο Παρίσι - Τι υπόσχονται στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα.
    Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι, σε μία εμφανή προσπάθεια να κάνουν την Ελλάδα χώρο υποδοχής των Παλαιστινίων προσφύγων που θα εκτοπίσουν οι Ισραηλινοί από την Γάζα σε πρώτη φάση και από την Δυτική Όχθη, σε δεύτερη.
    Η Διάσκεψη για τη Γάζα διοργανώνεται την Πέμπτη και θα συζητηθεί ακριβώς αυτό: Πόσους Παλαιστίνιους μπορεί να φιλοξενήσει μόνιμα η Ελλάδα, ενώ θα υπάρξει και εισήγηση και για την Κύπρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές.
    Έτσι εξηγείται και η πρόσκληση της Ελλάδας, η οποία είναι απόλυτα άσχετη με το θέμα, αφού δεν εμπλέκεται (ούτε μπορεί ούτε της το ζήτησε, άλλωστε κανείς) στο όλο ζήτημα.
    Ενωρίτερα, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ακριβώς με το ίδιο αντικείμενο: Να γίνει η Ελλάδα χώρος εγκατάστασης των εκτοπισμένων Παλαιστινίων!
    Ως αντάλλαγμα για τους 100.000 Παλαιστίνιους υποσχέθηκαν στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια, ώστε να μπορέσει να χτίσει σπίτια και υποδομές για να τους υποδεχθεί, αλλά και να για να μπορέσει να τους παράσχει τα βασικά για την επιβίωσή τους.
    Υπολογίζεται από τους Γάλλους ότι τουλάχιστον 100.000 Παλαιστίνιοι μπορούν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι μία λύση της οποία επιδιώκουν και η Αίγυπτος και η Ιορδανία, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν Παλαιστίνιους στα εδάφη τους, για ευνόητους λόγους.
    Σήμερα έφθασε και το πρώτο ελληνικό C-130 το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κάιρο με τελική κατεύθυνση στη Γάζα.
    Η εξέλιξη, κάθε άλλο παρά θετική είναι για την Ελλάδα για πολλούς λόγους…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Mητσοτάκης καλοβλέπει την πρόταση. Δεν καταλαβαίνει ότι οι πρόσφυγες Παλαιστίνιοι θα εξαφανίσουν τον εβραϊσμό της Ελλάδος;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΑΡΧΙΣΑΝ: Συνελήφθη 22χρονος Παλαιστίνιος που ύψωσε σημαία της χώρας του σε στύλο φωτισμού στην πλατεία Συντάγματος
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο Μητσοτάκης αποδέχεται την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για να γίνει η Ελλάδα χώρος υποδοχής των εκτοπισμένων Παλαιστινίων από την Γάζα. Βαπτίζει την μετεγκατάσταση τους ως «ανθρωπιστικό διάδρομο».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. ΗΠΑ: Στέλνουν βόμβες ακριβείας αξίας 320 εκατ. δολαρίων στο Ισραήλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Α.Γκουτέρες για Γάζα: «Μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στη Γάζα ο αρχηγός της Νότιας Διοίκησης του IDF – «Εισβολή θα γίνει ακόμα κι αν γεμίσουν οι δρόμοι πτώματα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ερντογάν «έστησε» τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν: Η Τουρκία περιγελά τους Αμερικανούς αλλά αυτοί δίνουν τα 119 F-16 Viper.
    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ζητήσει ραντεβού με τον Τούρκο πρόεδρο και του είπαν «Θα δούμε» αλλά αυτός πήγε διακοπές στο... χωριό του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νετανιάχου: «Μετά το τέλος του πολέμου θα μείνουμε στην Γάζα για αόριστο χρονικό διάστημα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ:

    ΖΑΒΟΣ ΣΟΡΟΣ ΚΟΥΛΗΣ: "ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ".

    Ο Σόρος Κούλης ξέρει καλά ότι τα 9/10 των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι και μάλιστα φανατικοί μουσουλμάνοι. Δεν είναι π.χ. χριστιανοί πάμπτωχοι Αιθίοπες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. Δεν είναι βουδιστές ή ινδουϊστές. Ο Δαλάϊ Λάμα καθημερινά επιτίθεται στην λαθρομετανάστευση. Δεν είναι Κινέζοι αλλά μουσουλμάνοι τουρκογενείς Ουιγούροι εκ Κίνας, που δεν εγκαθίστανται ούτε στην Τουρκία, αλλά κατευθύνονται στην Ελλάδα. Άρα να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η δήλωσή του ουσιαστικά σημαίνει: "ναι, το γνωρίζω ότι μόνο μουσουλμάνοι εποικίζουν την Ελλάδα. Είμαι υπερήφανος που θα καταστήσω την Ελλάδα μουσουλμανική". "Ναι, είμαι υπερήφανος γιατί κατευθύνω την αναίμακτη αργή γενοκτονία του Ελληνικού λαού".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χ. Αθανασίου: Φοβάμαι ότι η Λέσβος θα γίνει μια νέα Ροδόπη.

    Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη εξέφρασε την ανησυχία τους για τις διαστάσεις που έχει λάβει η αυξημένη εισροή μεταναστών. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η δήλωση του για τη "νέα Ροδόπη"


    Περιγράφοντας το κλίμα αυτή τη στιγμή στη Λέσβο ο κ. Αθανασίου είπε «είναι πάρα πολύ άσχημο, η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι tour operators ήδη άρχισαν να ακυρώνουν για την καινούρια σεζόν τις αφίξεις των τουριστών, υπάρχει μία μεγάλη οικονομική δυσπραγία σε όλους τους τομείς, ο κόσμος είναι απελπισμένος, από την άλλη πλευρά υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες, αρκεί να σας πω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πρωινά στοιχεία γιατί τα παίρνω κάθε πρωί, καταγεγραμμένοι επισήμως είναι 16.815 σήμερα μόνο στη Λέσβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στις 18.500 γιατί είναι πάρα πολλοί στο βοριοδυτικό μέρος του νησιού, διάσπαρτοι σε διάφορα οικήματα και δεν έχουν καταγραφεί εκ των οποίων 14.681 είναι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, ένα κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 3.500 κόσμο».

    Ενώ πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της μαιευτικής κλινικής, ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των Ελλήνων, εκτιμώντας ότι με αυτούς τους ρυθμούς σε 20 χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι, όπου τα αιτήματα από την Τουρκία για τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορεί να δημιουργήσουν κατά τον κ. Αθανασίου « μία νέα Ροδόπη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο χάρτης του Λαθρομεταναστευτικού - Από ποιες χώρες έρχονται στην Ελλάδα (σχεδόν μόνο μουσουλμάνοι, ούτε βουδιστές, ούτε ινδουϊστές, ούτε χριστιανοί, ούτε εβραίοι, ούτε σιντοϊστές, ούτε κουμφουκιανιστές, μόνο
    μουσουλμάνοι, σουνίτες, σιίτες, ουαχαμπιστές μωαμεθανοί, η ιδιαίτερη αδυναμία της μαφιόζικης οικογένειας Μητσοτάκη).

    Συγκεκριμένα, σε 48 τοπικές λιμενικές Αρχές έχουν καταγραφεί από τις αρχές του έτους έως τις 21 Δεκεμβρίου:

    194.827 άτομα από το Αφγανιστάν,

    4.332 από τη Σομαλία,

    277 από τη Γκάνα,

    7.229 από το Μαρόκο,

    184 από τη Γκάμπια,

    371 από το Σουδάν,

    676 από τη Νιγηρία,

    351 από τη Δημοκρατία του Αγίου Δομίνικου,

    817 από το Καμερούν,

    2 από την Κούβα,

    47 από τις Κομόρες,

    848 από την Ερυθραία,

    208 από την Ακτή Ελεφαντοστού,

    5 από τη Μπενίν,

    1.306 από την Αλγερία,

    21.780 από το Πακιστάν,

    350 από το Μαλί,

    69 από την Αιθιοπία,

    331 από την Υεμένη,

    36 από τη Γουινέα,

    53 από τη Σιέρα Λεόνε,

    179 από την Ουγκάντα,

    1.177 από το Κονγκό,

    5.495 από την Παλαιστίνη,

    77.475 από το Ιράκ,

    27 από τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής,

    2 από την Ονδούρα,

    1 από το Νταρφούρ,

    49 από το Τόγκο,

    16 από τη Ρουάντα,

    21.133 από το Ιράν,

    108 από τη Μπουργκίνα Φάσο,

    5 από τη Γκαμπόν,

    454 από τη Σενεγάλη,

    144 από την Ινδία,

    173 από τη Μιανμάρ,

    12 από τη Λιβερία,

    162 από τη Σρι Λάνκα,

    37 από τη Μαυριτανία,

    9 από τη Δημοκρατία του Νίγηρα,

    205 από τη Λιβύη,

    228 από το Νεπάλ,

    28 από την Αϊτή,

    115 από την Τυνησία,

    467 από την Αίγυπτο,

    3.375 από το Μπαγκλαντές,

    2 από τη Δημοκρατία του Τσαντ,

    15 από τη Νότια Αφρική,

    2 από την Κένυα,

    2 από την Κολομβία,

    1 από τη Τζαμάικα,

    9 από την Αρμενία,

    9 από το Μπουρούντι,

    1.829 από τον Λίβανο,

    15 από το Ουζμπεκιστάν,

    33 από τη Βιρμανία,

    50 από το Κουβέιτ,

    1 από την Αλβανία,

    2 από τη Γαλλία,

    6 από την Αγκόλα,

    41 από την Ιορδανία,

    39 από την Τουρκία,

    3 από την Ουκρανία,

    6 από τη Ζάμπια,

    7 από το Τατζικιστάν,

    15 από τη Σαουδική Αραβία,

    4 από τις Φιλιππίνες,

    3 από το Καζακστάν,

    2 από τη Ρωσία,

    3 από τη Γεωργία,

    4 από τη Μολδαβία,

    6 από το Θιβέτ,

    26 από την Κίνα,

    3 από το Τουρκμενιστάν

    3 από τη Δυτική Σαχάρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε φιλοϊσραηλινούς και φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές στην Καλιφόρνια με την αστυνομία να ανακοινώνει τον θάνατο ενός Εβραίου.
    Στον τόπο του επεισοδίου η αστυνομία διαπίστωσε ότι το θύμα, ο 69χρονος Πολ Κέσλερ, «έφερε τραύμα στο κρανίο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. «Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Κέσλερ είχε εμπλακεί σε διαπληκτισμό με έναν ή περισσότερους διαδηλωτές» της φιλοπαλαιστινιακής συγκέντρωσης.
    «Στη διάρκεια του διαπληκτισμού, ο Πολ Κέσλερ έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος», προστίθεται στην ανακοίνωση. Υπέκυψε στα τραύματά του χθες, Δευτέρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία διευκρινίζει πως άρχισε έρευνα.
    Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται ένα μήνα μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους. Οι ισλαμιστές απήγαγαν επίσης περισσότερους από 240 ομήρους, τους οποίους οδήγησαν στη Γάζα.
    Έκτοτε το Ισραήλ βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τη Χαμάς, περισσότεροι από 10.022 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, στην πλειονότητά τους άμαχοι και μεταξύ των οποίων περισσότερα από 4.000 παιδιά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ραμί Αμπντού: «Δεκάδες πτώματα κείτονται στους δρόμους της Γάζας και τα τρώνε τα σκυλιά».
    «Εκατοντάδες θύματα αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα και τα σώματά τους αποσυντίθενται».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος: «Η ΟΛΜΕ χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία της Χαμάς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «Σπαρτιάτες»: «Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία μέχρις εσχάτων».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δ.Βερβεσός για Κ.Χατζηδάκη: «Δεν ξέρει πως βγαίνει το μεροκάματο – Δικηγόρος που δεν ξέρει που είναι τα δικαστήρια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ισπανική κυβέρνηση παρασημοφόρησε τον Α.Γκουτέρες για την υπεράσπιση των αμάχων Παλαιστινίων.
    Η κυβέρνηση της Ισπανίας παρασημοφόρησε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τον ρόλο του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού και ενώ μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.
    Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Ιζαμπέλ Ροντρίγκεθ: «Σε όλη την πολιτική και διεθνή καριέρα του ο Αντόνιο Γκουτέρες έλαμψε υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία, την πολυμέρεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή η δέσμευσή του είναι ιδιαίτερα προφανής τις τελευταίες εβδομάδες στην κρίση της Γάζας όπου ο γγ υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και «τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού».
    Ο Γκουτέρες απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, αναφέροντας ότι η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί «σε νεκροταφείο παιδιών».
    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προκάλεσε την οργή του Ισραήλ όταν καταδίκασε «τις φρικτές και πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς στο Ισραήλ», αλλά συνέχισε αναφέροντας ότι η σφαγή αυτή «δεν διαπράχθηκε εν κενώ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατά της μόνιμης εκτόπισης των Παλαιστινίων της Γάζας τάσσονται οι ΗΠΑ.
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τάσσονται υπέρ της εξαναγκαστικής μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων εκτός της Γάζας δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.
    Στις δηλώσεις που έκανε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πατέλ είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται στην επανακατάληψη της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.
    Ο εκπρόσωπος απαντούσε σε ερώτηση για τα σχόλια που έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, όταν είπε ότι το Ισραήλ θα αναλάβει «επ’ αόριστον» την ευθύνη για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό θύλακα.
    Ο Πατέλ είπε επίσης ότι μέχρι τώρα έχουν φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας περισσότεροι από 400 Αμερικανοί πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του θύλακα και άλλοι. Δεν διευκρίνισε πόσοι παραμένουν εκεί και θέλουν να φύγουν.
    «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να μπορέσουν να φύγουν όσοι Αμερικανοί το επιθυμούν», δήλωσε την Κυριακή ο Τζόναθαν Φάινερ, ένας σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της αμερικανικής κυβέρνησης, σε συνέντευξη στο δίκτυο CBS.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. «Οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν το Ισραήλ με 2.000 “έξυπνες βόμβες” SPICE για πλήγματα ακρίβειας».
    Ήδη έχουν αποστείλει JDAM και GBU-39.
    Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει την παράδοση στο Ισραήλ «έξυπνων βομβών» τύπου SPICE (Smart, Precise Impact, Cost-Effective), εκτιμώμενης αξίας 320 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ).
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε στις 31 Οκτωβρίου το Κογκρέσο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη παράδοση 2.000 βομβών τύπου SPICE. Πρόκειται για βόμβες που χρησιμοποιούνται για αεροπορικά πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας.
    Η WSJ αναφέρει πως έλαβε γνώση της σχετικής αλληλογραφίας, από την οποία προκύπτει πως η θυγατρική της ισραηλινής Rafael Advanced Defence Systems στις ΗΠΑ, η Rafael USA, θα παραδώσει τις βόμβες στη μητρική εταιρία αμυντικών συστημάτων προς χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γάζα: «160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά» αναφέρει ο ΠΟΥ.
    Ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Κρίστιαν Λιντμάιερ αναφέρει ότι από την έναρξη του αιματηρού πολέμου Ισραήλ-Χαμάς περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, σχεδόν το 0,5% του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, έχουν βρει τραγικό θάνατο και κατά μέσο όρο 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά.
    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Λιντμάιερ είπε ότι μέχρι στιγμής 16 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για την προστασία του προσωπικού του ΠΟΥ.
    Ανέφερε 102 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, 121 στη Δυτική Όχθη και 25 στο Ισραήλ. Επί του παρόντος, είπε ότι 14 νοσοκομεία στη Γάζα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης καυσίμων ή των ζημιών που έχουν υποστεί.
    Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την απελευθέρωση των περίπου 240 ομήρων, πολλοί εκ των οποίων χρήζουν ιατρικής φροντίδας. Ταυτόχρονα, σχολίασε πως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα δεινά του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, που χρειάζεται άμεσα νερό, τρόφιμα και φάρμακα.
    Ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, είπε σε δημοσιογράφους ότι από τις 21 Οκτωβρίου έχουν εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας 561 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, επισημαίνοντας όμως ότι κανένα από αυτά δεν μετέφερε καύσιμα, κατ’ εντολή των ισραηλινών αρχών.
    Η Αλεσάντρα Βελούτσι, διευθύντρια του Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στη Γενεύη, ανέφερε από την πλευρά της ότι περισσότεροι από 1,5 εκατ. άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν εκτοπιστεί και σχεδόν οι μισοί εξ αυτών έχουν βρει καταφύγιο σε δομές των Ηνωμένων Εθνών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...