ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Απριλίου 2024

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Όταν οι Έλληνες, με τα ίδια τους τα χέρια, έφτιαχναν μηχανές made in Greece. Εξακολουθούν να κινούν καΐκια και τρακτέρ ή να ποτίζουν χωράφια.

 


Η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο το 2024 είναι η Ινδία. Στην 6η θέση βρίσκεται η Τουρκία, στην 7η η Αίγυπτος, στην 9η η Σαουδική Αραβία και στην 12η το Πακιστάν. Η καταχρεωμένη Ελλάδα τελευταία. «Η Ελλάδα είναι στον μισθολογικό πάτο της ΕΕ – Μαζί με τη Βουλγαρία στις δύο φτωχότερες χώρες». «6 στα 10 νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».



9 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: Η βιομηχανία της Ελλάδας βρίσκεται σε «υπαρξιακό κίνδυνο».


Οι ελληνικοί κινητήρες βρυχώνται ακόμη

Εξακολουθούν να κινούν καΐκια και τρακτέρ ή να ποτίζουν χωράφια. Είναι μηχανές made in Greece. Και είναι «μάρτυρες» μιας άγνωστης ιστορίας βιομηχανικής καινοτομίας στις αρχές του 20ού αιώνα


https://www.kathimerini.gr/society/562956316/oi-ellinikoi-kinitires-vrychontai-akomi/#disqus_thread



Πετρελαιοκινητήρας σεμι-ντίζελ του 1950 του μηχανουργείου Νικ. Στεφάνου στη Σύρο. Δίχρονος, υδρόψυκτος με πυροκεφαλή, μονοκύλινδρος, ισχύος 12 ίππων, 700 στροφών ανά λεπτό. Χρησιμοποιήθηκε για άντληση νερού από πηγάδι στο κτήμα της οικογενείας Μακρυωνίτη. [Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης]


Από την ενδοχώρα έως τις ακτές, ο ελληνικός κινητήρας, σύμβολο μιας παλαιότερης βιομηχανικής πρωτοπορίας της χώρας μας, επιβιώνει ανάμεσά μας, συχνά κρυμμένος σε κοινή θέα. Μπορούμε ακόμη να τον ακούσουμε να κινεί καΐκια και τρακτέρ ή να ποτίζει χωράφια, και πρέπει να πλησιάσουμε κοντά του για να διακρίνουμε –συχνά με έκπληξη– το σήμα του κατασκευαστή του, γραμμένο με ελληνικά τυπογραφικά στοιχεία με την καλόγουστη αισθητική μιας περασμένης εποχής. ΜαλκότσηςΑξελόςΡοδίτης είναι λίγα από τα πολλά ονόματα των πρωταγωνιστών τής, άγνωστης στους περισσότερους από εμάς, εποποιίας της ελληνικής μηχανής. Μιας ιστορίας καινοτομίας που εξελίχθηκε σε όλη την Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη μέχρι τη Χαλκίδα και την Καλαμάτα, και που εδώ ανιχνεύουμε στις χρυσές σελίδες της αυτές που γράφτηκαν στον Βόλο, στη Σύρο και στον Πειραιά.



ΕΝΑΣ ΤΥΠΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΙΩΝΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΗΧΑΝΕΣ;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. :  σε όλα τα κράτη αυτούς που κατασκευάζουν εργαλεία και μηχανές έρχεται η πολιτεία με ενδιαφέρον και αγάπη και τους βοηθά παντοιοτρόπως.  Τους προσφέρει πλήρη φορολογική ατέλεια, τους ενισχύει κρυφά και φανερά, τους χορηγεί ένα σωρό άλλα κίνητρα, πιέζει τις τράπεζες να τους δώσουν άτοκα δάνεια, πολλές φορές τους διαγράφει τα δάνεια, συνδέει τα καλά πανεπιστήμια με τις επιχειρήσεις, ενθαρρύνει μηχανικούς, τεχνικούς και άλλους επιστήμονες να ενταχθούν στον παραγωγικό ιστό των κατασκευαστικών βιομηχανιών με διάφορα κίνητρα,  βοηθάει στην διαφήμιση και στην διανομή των προϊόντων  στο εσωτερικό, όλες οι πρεσβείες , τα προξενεία και άλλοι κρατικοί φορείς τίθενται αρωγοί και βοηθοί  στην πώληση της παραγωγής στο εξωτερικό, στην δημιουργία αντιπροσωπειών και διανομέων, στην αντιμετώπιση ξένων ανταγωνιστών, στην εισαγωγή φθηνών και καλών πρώτων υλών και ένα σωρό άλλων μέτρων.  Έτσι κάνουν τα κράτη που θέλουν να αναπτύξουν εγχώριες  και αυτοδύναμες κατασκευαστικές βιομηχανίες.  Καταλαβαίνουν ποια είναι η πάπια του κάνει τα χρυσά αυγά. Ξέρουν ότι όλη η άλλη οικονομική δραστηριότητα  - όλη -  είναι δευτερεύουσα και συμπληρωματική  της κατασκευαστικής.  Στην Ελλάδα γίνεται ακριβώς το αντίθετο.  Οι μικρόνοες δικηγόροι της κληρονομικής μπανανίας μόλις δουν να φυτρώνει καμιά παραγωγική κατασκευαστική βιομηχανία, παίρνουν εντολή από τις πρεσβείες και σπεύδουν να την βάλουν ένα σωρό εμπόδια με σκοπό να την κλείσουν.  

 

Το «Ντιτρόιτ» της Θεσσαλίας

Γυρνώντας σχεδόν έναν αιώνα πίσω, στον Βόλο των αρχών του 1930, ακούμε τα γρανάζια μιας ισχυρής τοπικής βιομηχανίας να δονούν την πόλη. Είναι τέτοια η παραγωγή της πόλης σε ντιζελοκινητήρες, που έντυπα μέσα της εποχής μιλούν με υπέρμετρο ενθουσιασμό για το «Ντιτρόιτ της Ελλάδας». Ενδεικτικό είναι πως στην απογραφή του 1930, στον μηχανολογικό κλάδο έχουν δηλωθεί 134 επιχειρήσεις με 607 υπαλλήλους και συνολική κινητήρια δύναμη 618 ίππων. Νούμερα εντυπωσιακά για μια μικρή πόλη που τότε μόλις έφτανε τα πενήντα χρόνια ζωής, έχοντας καταφέρει να γεννήσει εντός λίγων δεκαετιών –και εκ του μηδενός– μια ακμάζουσα βιομηχανική κοινωνία.

«Στις αρχές του 19ου αιώνα, ούτε καν σαν λιμάνι δεν υπήρχε ο Βόλος», μας λέει ο Δημήτρης Δερβένης, ένας ντόπιος ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, που έχει μελετήσει σε βάθος την τεχνολογική ιστορία της πόλης του. «Υπήρχε μονάχα το Πήλιο», συνεχίζει, «τόπος πλούσιος, που διεκπεραίωνε τις εξαγωγές του από τις παραλίες της Τσαγκαράδας και της Ζαγοράς. Προς τα δυτικά απλωνόταν ο Θεσσαλικός Κάμπος με τη μεγάλη παραγωγή του, τους μεγαλοκτηματίες και τα αγροτικά κινήματα. Προς τα μέσα του 19ου αιώνα, όμως, ο Βόλος αρχίζει και λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο και δημιουργείται μια αστική τάξη από τους εμπόρους, από τους οποίους κάποιοι γίνονται βιομήχανοι, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό υποστήριξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και, δευτερευόντως, της αλιείας και της ιστιοφόρου ναυτιλίας. Ο τοπικός αλιευτικός στόλος, που όλο μεγάλωνε, παρέσυρε τα μηχανουργεία να κατασκευάζουν μηχανές θαλάσσης», εξηγεί ο Βολιώτης μηχανικός, που θυμάται τον πατέρα του και τον κινητήρα που κινούσε τη βάρκα του, το θρυλικό «Ροδιτάκι» όπως λεγόταν, έναν μικρό μονοκύλινδρο ντιζελοκινητήρα που έβγαζε το μηχανουργείο του Ροδίτη. «Και εκείνος και πολλοί φίλοι του που ψάρευαν, είχαν στα καΐκια τους τη μηχανή εκείνη και ήταν ερωτευμένοι μαζί της – δεν την άλλαζαν με τίποτα», συμπληρώνει.

Διαφήμιση του Μαλκότση, αρχές ’60, όταν υπήρχαν στην Ελλάδα 25.000 μηχανές του εν λειτουργία και η επιχείρησή του μεσουρανούσε, προσφέροντας κινητήρες ισχύος από 5 έως 45 ίππων για χρήση σε ξηρά και θάλασσα.



Οπως διαβάζουμε σε μελέτη του με τίτλο «Βιομηχανική παράδοση μηχανολογικού εξοπλισμού πλοίων στον Βόλο», οι σημαντικότεροι τοπικοί κατασκευαστές μηχανών ήταν εκτός από το μηχανουργείο του Γιώργου Ροδίτη (έτος ίδρυσης 1886) και αυτά των Δημάδη – Κανάκη (1920)Αξελού (1929)Βιδάλη (1933)Σουίπα – Πασχάλη (1925) και Λαγού – Φάπα (1933). Στη μελέτη βρίσκουμε στοιχεία που σκιαγραφούν την ακμή και τη μετέπειτα πτώση, όπως π.χ. ότι το 1965 το εργοστάσιο του Ροδίτη απασχολούσε 64 άτομα και παρήγε 320 μηχανές ετησίως. Διαβάζουμε επίσης ότι την περίοδο εκείνη «η επιχείρηση αναζητά κεφάλαια για να αναπτυχθεί και να ανταποκριθεί στις πιέσεις του ανταγωνισμού που αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος, κυρίως από το εξωτερικό. Επιτυγχάνεται μια σύμπραξη με γερμανικά κεφάλαια και δημιουργείται η Ροδίτης & Φύρερ – Βιομηχανία Μηχανών Diesel A.E. Ομως ο ραγδαίος εξηλεκτρισμός της γεωργίας, που στερεί μια μεγάλη αγορά από την επιχείρηση, το άνοιγμα των εισαγωγών μηχανημάτων από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης με τη μέθοδο του κλίρινγκ και ο ανταγωνισμός των Δυτικοευρωπαίων κατασκευαστών οδηγούν σε διαρκή μείωση των πωλήσεων και τελικά στο κλείσιμο της επιχείρησης το 1971».

Το «Λίβερπουλ» του Αιγαίου

Μισόν αιώνα πριν από την ίδρυση της πόλης του Βόλου, ένα άλλο σημαντικό λιμάνι της χώρας, η Ερμούπολη, είχε πετύχει ένα παρόμοιο αστικό θαύμα. Ναυτιλία, εμπόριο και βιομηχανία άνθησαν τόσο πολύ, που ακούστηκαν και εκεί ενθουσιώδεις παραλληλισμοί με πανίσχυρα αστικά κέντρα άλλων χωρών, όπως «Μάντσεστερ» αλλά και «Λίβερπουλ της Ελλάδας». Κατά τον Μεσοπόλεμο, η Ερμούπολη έφτασε να έχει ένα δίκτυο από τουλάχιστον 68 εργοστάσια και αναρίθμητες βιοτεχνίες, ανάμεσά τους και γραμμές παραγωγής ντιζελοκινητήρων.

Μιλώντας με τον Αχιλλέα Δημητρόπουλο, υπεύθυνο του Βιομηχανικού Μουσείου Σύρου (όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει από κοντά κάποιους παλιούς συριανούς κινητήρες) μαθαίνουμε πως το 1923, στον «Κατάλογον ἐργοστασίων λειτουργούντων ἐν τῷ Δήμῳ Ερμουπόλεως» αναφέρονται τα μεγαλύτερα μόνο από τα μηχανουργεία της Σύρου, το «Νεώριον και Μηχανουργεῖα Σύρου» κι εκείνο των «Αδερφών Μπαρμπέτα». Το τελευταίο ιδρύθηκε το 1865 και ήταν το παλαιότερο και το δεύτερο σε δυναμικότητα μετά το Νεώριο, με τις δυνατότητες παραγωγής του να φανερώνονται το 1938, όταν ναυπήγησε δύο φορτηγίδες για το Βασιλικό Ναυτικό.



Λεπτομέρεια από διαφήμιση για ναυτικούς κινητήρες του βολιώτικου μηχανουργείου του Αξελού, δεκαετία ’30. Απεικονίζεται ναυτική μηχανή δύο κυλίνδρων. Ο Νικόλαος Αξελός άνθησε προπολεμικά στον Βόλο, ενώ είχε μηχανουργείο και στον Πειραιά.


Μεταπολεμικά λειτούργησαν στην περιοχή και άλλα, μικρότερης δυναμικότητας μηχανουργεία, που αρκούσαν για να καλύψουν τις τοπικές ανάγκες, ανάμεσά τους αυτό του Φρέρη (που κατασκεύαζε πετρελαιοκινητήρες εσωτερικής καύσης κατοχυρωμένους με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), αλλά και εκείνα των Καραβέλα, Γαλανού, Στεφάνου, Χελιδονάκη και Μαούτσου.

Σημαντικό ρόλο στην κάμψη του κλάδου έπαιξε «η σχέση που έχουμε ως λαός με την τεχνολογία και τη βιομηχανία. Δεν επιδεικνύουμε την αγάπη που επιδεικνύουν άλλοι λαοί», λέει ο χημικός μηχανικός δρ Λάμπρος Σκαρτσής.

Ο κ. Δημητρόπουλος θυμάται μια χαρακτηριστική σκηνή από τη «βιομηχανική» καθημερινότητα της Ερμούπολης του ’60: «Τα γειτονικά μηχανουργεία των Γαλανού και Φρέρη, που βρίσκονταν στον παραλιακό δρόμο, έβγαζαν στο πεζοδρόμιο τις μηχανές τους για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών. Αυτό το υπαίθριο “παζάρι” ντόπιων μηχανών ήταν ενδεικτικό ενός στοιχείου της πόλης μας που είναι ακόμα ζωντανό: το γεγονός πως, περισσότερο, ίσως, από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, οι Συριανοί είναι μηχανικοί».

Η κυψέλη του Πειραιά

Και ενώ οι συριανές μηχανές έβγαιναν στην παραθαλάσσια περατζάδα, ο Πειραιάς, έχοντας επωφεληθεί από το άνοιγμα της διώρυγας της Κορίνθου, είχε ήδη αρχίσει να κλέβει την εμπορική κίνηση της Ερμούπολης από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ετσι, γύρω από το νέο κεντρικό λιμάνι της χώρας αλλά και στην Αθήνα, στήθηκε σιγά σιγά μια γόνιμη κυψέλη βιομηχανικής παραγωγής, με μικρότερες και μεγαλύτερες γραμμές κατασκευής κινητήρων, ανάμεσά τους και τα μηχανουργεία των Αργυρίου (έτος ίδρυσης 1887) και Βαλιάδη (1927), με πρωταγωνιστή τον μικρασιατικής καταγωγής μηχανικό Σωκράτη Μαλκότση, ο οποίος το 1934 ίδρυσε την εταιρεία Τέχνικα Σ. Μαλκότσης Α.Ε. και μεταπολεμικά ειδικεύθηκε στην παραγωγή κινητήρων ντίζελ και σεμι-ντίζελ.

Το 1949, το εργοστάσιό του απασχολούσε 150 τεχνίτες και κατασκεύασε τους πρώτους του πετρελαιοκινητήρες που χρησιμοποιήθηκαν σε πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών, με πιο δημοφιλείς εκείνους που φτιάχτηκαν για τη θάλασσα. Ποιοτικοί και ανθεκτικοί, μπορεί κανείς ακόμη και σήμερα να τους βρει να κινούν κάποια από τα απειλούμενα με εξαφάνιση παραδοσιακά σκαριά μας.

Η σειρά «EM Diesel» περιελάμβανε κινητήρες που προορίζονταν για χρήση σε τρακτέρ της εταιρείας, που παρουσιάστηκαν το 1959 αλλά δεν παρήχθησαν μαζικά, λόγω υψηλού κόστους και έλλειψης κρατικής στήριξης. Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε η εταιρεία λόγω του ανταγωνισμού από φθηνότερες εισαγωγές, οδήγησε στην εξαγορά της, το 1991, από την εταιρεία παραγωγής αντλιών Δράκος – Πολέμης Α.Ε.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως ο Μαλκότσης αποτελεί ένα σύμβολο της «ανόδου και της πτώσης» του ελληνικού κινητήρα, εφόσον έφτασε στην κορυφή και από πλευράς ποιότητας και πρωτοπορίας, αλλά και κλίμακας. Το μεγάλο του δυναμικό, όμως, σκόνταψε στην πραγματικότητα και λύγισε.





Μια προπολεμική εικόνα του Βόλου που δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό «Ντιτρόιτ της Ελλάδας» που του δόθηκε τη δεκαετία του ’30. Διαφημιστική εικονογράφηση του εργοστασίου Γκλαβάνη, που έφτασε τότε να απασχολεί 1.200 άτομα.

Αναζητώντας τους πιθανούς λόγους αυτής της άδοξης πτώσης, μιλάμε με τον χημικό μηχανικό δρα Λάμπρο Σκαρτσή, ο οποίος έχει καταγράψει την εγχώρια ιστορική βιομηχανική πορεία στον τομέα της αυτοκίνησης και της μηχανικής σε πολύτιμες μελέτες που συνιστούν και τη μοναδική σχετική βιβλιογραφία – η πρώτη έχει τίτλο «Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικών Οχημάτων και Αεροσκαφών» (1995), η δεύτερη, την οποία συνυπογράφει με τον Γιώργο Αβραμίδη, «Made in Greece» (2003), ενώ μελέτη με ευρύτερο αντικείμενο είναι η «Greek Vehicle & Machine Manufacturers 1800 to Present: A Pictorial History» (2013).

«Ακούγονται θεωρίες για διάφορες συνωμοσίες κατά του έθνους, πώς κάποιοι έκαναν στοχευμένο σαμποτάζ στην παραγωγή μας σε κινητήρες και άλλα μηχανικά προϊόντα, όμως, αυτά είναι αστεία πράγματα. Γνώμη μου είναι πως η πορεία του συγκεκριμένου τομέα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση που έχουμε ως λαός με την τεχνολογία και τη βιομηχανία. Δεν επιδεικνύουμε την αγάπη και την υπερηφάνεια που επιδεικνύουν άλλοι λαοί όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα επιτευγμάτων. Ενα απλό παράδειγμα είναι η αντίδραση απέναντι στη συγκλονιστική βιομηχανική και τεχνολογική πρόοδο της Τουρκίας. Θα ανέμενε κανείς η σχετική σύγκριση να λειτουργούσε ως κίνητρο, ως παρακίνηση για τη δική μας αντίστοιχη πορεία, αλλά εμείς απλά αδιαφορούμε. Η στάση αυτή του μέσου Ελληνα, η οποία αφορά και την αναπτυξιακή εικόνα και πορεία της χώρας (ίσως λόγω της υπερβολικής έμφασης στην αρχαία Ελλάδα), είχε πολλαπλές επιδράσεις και στις σχετικές αποφάσεις και πολιτικές. Οικονομικές συνθήκες, παγκοσμιοποίηση, το μικρό μέγεθος της αγοράς, θέματα συγκριτικού κόστους παραγωγής ή το ότι δεν υπήρξαν κρατική υποστήριξη και επαρκείς υποδομές, ναι, είναι όντως λόγοι που συνέβαλαν στην παρακμή του χώρου, αλλά πιστεύω πως η στάση του καθενός από εμάς έχει παίξει μεγάλο ρόλο».

Τι μπορούμε να ελπίζουμε ότι επιφυλάσσει το μέλλον; «Είμαι σε επικοινωνία με πολλούς δημιουργούς που προσπαθούν να παραγάγουν καινοτόμα σχετικά μηχανικά προϊόντα, στο πλαίσιο μιας πολύ παλιάς σχετικής σειράς επικοινωνιών και της ειδικότητάς μου. Μπορώ, λοιπόν, να πω πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή δημιουργικοί άνθρωποι που προσπαθούν, αλλά συναντούν πολλά εμπόδια, τα περισσότερα στο πλαίσιο της παραπάνω αδιαφορίας (μία από τις συνέπειες της οποίας είναι ανόητα άκαμπτες γραφειοκρατικές διαδικασίες). Σπάνια κάποιος ενδιαφέρεται να δώσει ώθηση στη μηχανολογική και τεχνολογική καινοτομία, και όπως φαίνεται αυτό είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο στη χώρα».

 

27 σχόλια:

  1. Η ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ. ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
    Ένα πραγματικό πολυσύμπαν θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είχε κανείς ποτέ φανταστεί, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της κβαντομηχανικής.
    Ακριβώς όπως το φανταστικό πολυσύμπαν που απεικονίζεται στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και στο σύμπαν των υπερηρώων της Marvel, θα μπορούσαμε κι εμείς να ζούμε σε έναν κόσμο όπου πολλαπλές πραγματικότητες είναι δυνατές.
    Αυτό προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ακαδημαϊκό ιστότοπο Arxiv.
    H νέα ερμηνεία και ο τρόπος αλληλεπίδρασης
    Η μελέτη στην οποία αναφέρεται η Sun περιγράφει μια νέα ερμηνεία της κβαντομηχανικής.
    Υποστηρίζει ότι δημιουργούνται παράλληλα σύμπαντα κάθε φορά που παίρνουμε μια απόφαση.
    Μια ομάδα ερευνητών, στην οποία συμμετείχε ο Arsalan Adil από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Davis, δημιούργησε έναν νέο αλγόριθμο για να διερευνήσει πόσες εναλλακτικές πραγματικότητες θα μπορούσαν να υπάρχουν.
    Η μελέτη τους επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν τα σωματίδια και η ενέργεια, καθώς και στο πώς παρατηρητές όπως οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατεύθυνση της πραγματικότητας. Κατηγοριοποίησαν τις απόψεις του κόσμου σε υποσυστήματα και ανακάλυψαν ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν πολλαπλά «βασίλεια νέων κόσμων».
    Μια απόφαση, ένα νέο σύμπαν
    Το New Scientist δίνει το παράδειγμα ενός κόσμου στον οποίο θα μπορούσατε να φτιάξετε έναν καφέ ή ένα φλιτζάνι τσάι και να δημιουργήσετε αμέσως ένα νέο σύμπαν με βάση την απόφασή σας.
    Η θεωρία των πολλαπλών κόσμων υποδηλώνει ότι μια απλή απόφαση όπως αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλά διαφορετικά σύμπαντα στα οποία επιλέγετε το ένα ή το άλλο και αυτό στη συνέχεια έχει αντίκτυπο στην ημέρα σας.
    «Πρόκειται για μια καλή, σοβαρή και χρήσιμη συμβολή στην αυξανόμενη βιβλιογραφία σχετικά με το πώς να πάρουμε μια “γυμνή” κβαντομηχανική θεωρία και να εξάγουμε από αυτήν κάτι που να μοιάζει με τον κλασικό κόσμο της εμπειρίας μας», δήλωσε ο Sean Carroll από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στο Maryland, σύμφωνα με το New Scientist.
    Τα ερωτήματα των ερευνητών
    Οι ερευνητές παραδέχονται ότι η μελέτη τους αφήνει ακόμη πολλά ερωτήματα.
    Το τι σημαίνει ένα διευρυμένο πολυσύμπαν για την τρέχουσα πραγματικότητά μας είναι ακόμη ασαφές. Το αν το πολυσύμπαν υπάρχει πραγματικά είναι επίσης ένα άλλο ερώτημα.
    Αυτό που έκανε η μελέτη είναι να προσθέσει στην έρευνα σε αυτόν τον τομέα οδηγώντας μας πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου.
    «Είχαμε τόσες πολλές διαφωνίες γι’ αυτό το θέμα, που έχουμε δεθεί σε κύκλους», αναφέρει η Zoe Holmes από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Λωζάνη.
    Ζ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάθλιψη: Η σχέση της με τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.
    Η κατάθλιψη επηρεάζει 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο.
    Το σώμα μας χρειάζεται τη σωστή ποσότητα βιταμίνης D για να λειτουργήσει φυσιολογικά, σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο.
    Τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι αποτελεσματικά στη βελτίωση των συμπτωμάτων σε όλους τους ανθρώπους και οι επιστήμονες αναζητούν νέες θεραπείες.
    Ολοένα και πληθαίνουν τα στοιχεία που συνδέουν τη βιταμίνη D με την κατάθλιψη. Νέα μετα-ανάλυση 41 επιστημονικών μελετών, δείχνει πως τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα σε ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με κατάθλιψη.
    Οι επιστήμονες θεωρούν πως η χημική ισορροπία του εγκεφάλου μπορεί να ελεγχθεί όταν ρυθμιστούν τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφορικών αλάτων, τα οποία με τη σειρά τους ρυθμίζουν διάφορες λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τη βιταμίνη D.
    Η ανάλυση αφορούσε 53.235 ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων δεν είχαν κατάθλιψη ή έπαιρναν εικονικά φάρμακα (plecebos).
    Μία τυπική δοσολογία ήταν τα 50-100 μικρογραμμάρια βιταμίνης D τη μέρα.

    Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι στους συμμετέχοντες με κατάθλιψη, τα συμπληρώματα βιταμίνης D ήταν πιο αποτελεσματικά από τα εικονικά φάρμακα στη μείωση της βαρύτητας των συμπτωμάτων.
    Φάνηκε μάλιστα να είναι πιο αποτελεσματικά σε βραχυπρόθεσμες περιόδους κάτω των 12 εβδομάδων.
    Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν θετικά αποτελέσματα τόσο σε άτομα με σοβαρή κατάθλιψη όσο και σε άτομα με λιγότερο βαριά κλινικά συμπτώματα.
    «Τα ευρήματα ενθαρρύνουν τη διενέργεια νέων, υψηλού επιπέδου κλινικών δοκιμών σε ασθενείς με κατάθλιψη, για να ρίξουμε φως στον πιθανό ρόλο των συμπληρωμάτων βιταμίνης D στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης» δήλωσε ο Tuomas Mikola από το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Φιλανδίας.
    Παρά το μεγάλο εύρος της μετα-ανάλυσης, χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για την επιβεβαίωση των ευρημάτων, λόγω της ετερογενούς φύσης των πληθυσμών που μελετήθηκαν.
    Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για την θεωρία ότι η έλλειψη βιταμίνης D προκαλεί κατάθλιψη ή πως τα συμπληρώματα από μόνα τους μπορούν να είναι η θεραπεία. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες μεγαλύτερων κλινικών πληθυσμών για να επιβεβαιωθεί η δοσολογία και η διάρκεια της θεραπείας.
    Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Critical Reviews in Food Science and Nutrition.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΟΥΔΑΙΑ Inbal Goldberger: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ».
    Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δημοσίευσε αυτό το μήνα ένα άρθρο που καλεί για μια «λύση» στην «διαδικτυακή κατάχρηση», η οποία θα έχει στον πυρήνα της την τεχνητή νοημοσύνη.
    Σύμφωνα με την συγγραφέα του άρθρου, Inbal Goldberger , οι ανθρώπινες «ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας» από μόνες τους δεν είναι πλήρως ικανές να αστυνομεύουν τέτοιο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.
    Η Goldberger είναι αντιπρόεδρος της ActiveFence Trust & Safety , μιας εταιρείας τεχνολογίας με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Τελ Αβίβ που ισχυρίζεται ότι «συλλέγει αυτόματα δεδομένα από εκατομμύρια πηγές και εφαρμόζει τεχνητή νοημοσύνη».
    Αντί να βασίζεται αποκλειστικά σε ομάδες ανθρώπινου ελέγχου, η Goldberger προτείνει να συγκεντρώνονται στοιχεία που παρέχονται από «ειδικές» ανθρώπινες πηγές που στην συνέχεια θα δημιουργούν «σύνολα μάθησης» και θα εκπαιδεύουν την τεχνητή νοημοσύνη στο να αναγνωρίζει υποτιθέμενο επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο.
    Σύμφωνα με την Goldberger, το σύστημα θα συμπλήρωνε «την πιο έξυπνη αυτοματοποιημένη ανίχνευση με ανθρώπινη τεχνογνωσία» και θα επιτρέψει την δημιουργία «τεχνητής νοημοσύνης με συγχωνευμένη μέσα της την ανθρώπινη νοημοσύνη».
    Αυτό, με την σειρά του, θα παρείχε προστασία από «ολοένα και πιο προηγμένους παράγοντες που κάνουν κατάχρηση πλατφορμών με μοναδικούς τρόπους».
    «Ένας συντονιστής που είναι ειδικός στην «ευρωπαϊκή λευκή υπεροχή» δεν θα μπορεί απαραίτητα να αναγνωρίσει επιβλαβές περιεχόμενο στην Ινδία ή αφηγήσεις παραπληροφόρησης στην Κένυα», εξήγησε ο Goldberger .
    Ωστόσο, συνέχισε, «συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την δύναμη της καινοτόμου τεχνολογίας, την συλλογή πληροφοριών εκτός πλατφόρμας και την ικανότητα των ειδικών σε θέματα κατανόησης απειλών (δηλαδή ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ), η κλιμακωτή ανίχνευση της διαδικτυακής κατάχρησης μπορεί να φτάσει σχεδόν σε τέλειο επίπεδο».
    Αυτό, με τη σειρά του, θα επέτρεπε στις «ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας» να «σταματήσουν τις απειλές που αυξάνονται στο διαδίκτυο προτού φτάσουν στους χρήστες», πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ.
      Στην ανάλυσή του για το πώς μπορεί να μοιάζει στην πράξη η πρόταση της Goldberger, ο blogger Igor Chudov εξήγησε πώς η αστυνόμευση περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται σήμερα βάση κάθε πλατφόρμας.
      Για παράδειγμα, οι συντονιστές περιεχομένου Twitter εξετάζουν μόνο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, αλλά όχι το περιεχόμενο ενός χρήστη που δημοσιεύεται εκτός Twitter.
      Ο Chudov υποστήριξε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το WEF φαίνεται να υποστηρίζει μια πρόταση «η οποία θα ξεπερνά τις μεγάλες πλατφόρμες του Διαδικτύου, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για ανθρώπους και ιδέες ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (σ.σ. ώστε πχ το Twitter να λαμβάνει υπόψη του και τι γράφει κάποιος εκτός Twitter να δρα αναλόγως».
      «Μια τέτοια προσέγγιση», έγραψε ο Chudov, «θα τους επέτρεπε να γνωρίζουν καλύτερα ποιο πρόσωπο ή ποια ιδέα να λογοκρίνουν – σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες ταυτόχρονα».
      Η «ευφυΐα» που συλλέγεται από το σύστημα από τις «εκατομμύρια πηγές» του, σύμφωνα με τον Chudov, «θα εντοπίζει παντού σκέψεις που δεν αρέσουνκαι θα ενημερώνει πλατφόρμες όπως το facebook, το Twitter κτλ για το ποιόν του καθενός ή της κάθε ενημερωτικής ιστοσελίδας, (σ.σ. ώστε να ΠΡΟ-ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ».
      Με αυτόν τον τρόπο, «η αναζήτηση για εσφαλμένη σκέψη γίνεται παγκοσμιοποιημένη», καταλήγει ο Chudov.
      Σε απάντηση στην πρόταση του WEF, το ReclaimTheNet.org επεσήμανε ότι «τα κοινωνικά δίκτυα θα αρχίσουν να κινούνται προς την «προληπτική λογοκρισία».
      Σύμφωνα με την Daily Caller , «το έγγραφο του WEF δεν διευκρίνισε με ποια κριτήρια θα ορίζονται τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας AI (σ.σ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΑΔΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ) ή εάν οι χώρες θα μπορούσαν να ασκήσουν έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη».
      Σε μια δήλωση αποποίησης ευθύνης που συνόδευε το άρθρο της Goldberger, το WEF διαβεβαίωσε το κοινό ότι το περιεχόμενο που εκφράζεται στο άρθρο «είναι η γνώμη του συγγραφέα, όχι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ», προσθέτοντας ότι «αυτό το άρθρο έχει κοινοποιηθεί σε ιστότοπους που συχνά παραποιούν περιεχόμενο και διαδίδουν παραπληροφόρηση.
      Ωστόσο, το WEF φαίνεται να είναι ανοιχτό σε προτάσεις όπως αυτή της Goldberger. Για παράδειγμα, ένα άρθρο του Μαΐου 2022 στον ιστότοπο του WEF προτείνει το « Εποπτικό Συμβούλιο » του Facebook ως παράδειγμα ενός «πραγματικού μοντέλου διακυβέρνησης».
      Και, όπως σημείωσε ο Chudov , «η εποπτεία περιεχομένου AI μπαίνει κατευθείαν στο σύστημα κοινωνικής βαθμολογίας AI ».
      ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΘΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. : σε όλα τα κράτη αυτούς που κατασκευάζουν εργαλεία και μηχανές έρχεται η πολιτεία με ενδιαφέρον και αγάπη και τους βοηθά παντοιοτρόπως. Τους προσφέρει πλήρη φορολογική ατέλεια, τους ενισχύει κρυφά και φανερά, τους χορηγεί ένα σωρό άλλα κίνητρα, πιέζει τις τράπεζες να τους δώσουν άτοκα δάνεια, πολλές φορές τους διαγράφει τα δάνεια, συνδέει τα καλά πανεπιστήμια με τις επιχειρήσεις, ενθαρρύνει μηχανικούς, τεχνικούς και άλλους επιστήμονες να ενταχθούν στον παραγωγικό ιστό των κατασκευαστικών βιομηχανιών με διάφορα κίνητρα, βοηθάει στην διαφήμιση και στην διανομή των προϊόντων στο εσωτερικό, όλες οι πρεσβείες , τα προξενεία και άλλοι κρατικοί φορείς τίθενται αρωγοί και βοηθοί στην πώληση της παραγωγής στο εξωτερικό, στην δημιουργία αντιπροσωπειών και διανομέων, στην αντιμετώπιση ξένων ανταγωνιστών, στην εισαγωγή φθηνών και καλών πρώτων υλών και ένα σωρό άλλων μέτρων. Έτσι κάνουν τα κράτη που θέλουν να αναπτύξουν εγχώριες και αυτοδύναμες κατασκευαστικές βιομηχανίες. Καταλαβαίνουν ποια είναι η πάπια του κάνει τα χρυσά αυγά. Ξέρουν ότι όλη η άλλη οικονομική δραστηριότητα - όλη - είναι δευτερεύουσα και συμπληρωματική της κατασκευαστικής. Στην Ελλάδα γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Οι μικρόνοες δικηγόροι της κληρονομικής μπανανίας μόλις δουν να φυτρώνει καμιά παραγωγική κατασκευαστική βιομηχανία, παίρνουν εντολή από τις πρεσβείες και σπεύδουν να την βάλουν ένα σωρό εμπόδια με σκοπό να την κλείσουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από το 300 μ.Χ. μέχρι το 600 μ.Χ. μία ατελεύτητη Γενοκτονία εξελίχθηκε στην Μεσόγειο. Οι ρωμαίοι αυτοκράτορες ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό και θεώρησαν σαν εσωτερικό εχθρό τον Ελληνικό λαό. Ο αρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος άλλωστε είχε διακηρύξει: «ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να καταλύσει τον Ελληνισμό». Το αποτέλεσμα: τουλάχιστον 50.000.000 Έλληνες εξοντώθηκαν συστηματικά για 300 χρόνια – απ’ αυτούς τα 19.000.000 σύρθηκαν αλυσοδεμένοι στην Σκυθόπολη, μία αρχαιότατη Ελληνική πόλη της Παλαιστίνης και εσφάγησαν σαν αρνιά. Οι Έλληνες σφάζονταν παντού: στα σπίτια τους, στους ναούς των προγόνων τους, στα θέατρα, στις βιβλιοθήκες, στα αστεροσκοπεία, στα νεκροταφεία, στους ιπποδρόμους, στα γυμναστήρια, στα βουνά και στις θάλασσες.

    Έτσι γύρω στο 600 μ.Χ. όλοι οι εναπομείναντες Έλληνες αλλαξοπίστησαν και μετατράπηκαν σε ρωμιούς, πιστούς στον Ιεχωβά. Ταυτόχρονα εξατμίστηκε κάθε μαχητικό ένστικτο από τον χριστιανικό όχλο. Η απέραντη αυτοκρατορία άρχισε να μικραίνει. Οι Πέρσες το 600 μ.Χ. περίπου κατέλαβαν όλη την Ανατολή και πολιόρκησαν την Κωνσταντινούπολη. Μετά μερικά χρόνια οι Άραβες κατέλαβαν την Αλεξάνδρεια και σε 100 χρόνια πολιόρκησαν κι αυτοί την Κωνσταντινούπολη. Άβαροι, Βούλγαροι, Χάζαροι, Σλαύοι, κλπ διάβαιναν ανενόχλητοι τον Δούναβη και απειλούσαν συνεχώς την Πρωτεύουσα. Η μαχητικότητα των εκχριστιανισμένων ρωμιών πήγε περίπατο. Στις δυσκολίες όλοι πήγαιναν και γίνονταν καλόγεροι και προσεύχονταν στον (ανύπαρκτο) Ιεχωβά να τους γλυτώσει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ὁ μὲν γὰρ Ἑλληνισμὸς πανταχοῦ τῆς γῆς ἐκταθεὶς καὶ τὰς ἁπάντων ἀνθρώπων ψυχὰς κατασχὼν οὕτως ὕστερον μετὰ τὴν τοσαύτην ἰσχὺν καὶ τὴν ἐπίδοσιν ὑπὸ τῆς τοῦ Χριστοῦ κατελύθη δυνάμεως".

      (Ιωάννης ο Χρυσοστόμος, Λόγος εις τον Μακάριον Βαβύλα και κατά Ιουλιανού, ή κατά Ελλήνων)

      Το 391 κάηκε η Βιβλιοθήκη του Ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια.

      Το 393 απαγορεύθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

      Την 8η Μαρτίου 415 δολοφονήθηκε η Υπατία.

      Το 529 έκλεισε η Ακαδημία του Πλάτωνος.

      Το 641 παραδόθηκε στους μουσουλμάνους η Αλεξάνδρεια χωρίς καμία μάχη. Οι καλόγεροι της μονής του Σινά είχαν συνεννοηθεί εγκαίρως με τον ίδιο τον Μωάμεθ.

      Ο "ανθέλληνας;" Φαλμεράυερ:

      “Εδώ βρίσκεται το μυστικό της νίκης της ημισελήνου πάνω στο χριστιανισμό της Ανατολής.
      Ο Έλληνας είχε ξεχάσει τελείως την πολεμική τέχνη.
      Και ο αγροίκος Τούρκος, όταν ξεσπάθωσε να κατακτήσει την κληρονομιά των Παλαιολόγων και των Κομνηνών, βρήκε μπροστά του έναν τρέμοντα, φοβισμένο αντίπαλο, αλλά ελπίζοντα σε μια από θαύμα σωτηρία.


      Στο πέρασμα του χρόνου τα πράγματα είχαν αλλάξει τόσο πολύ, που οι εγγονοί των αρχαίων εκείνων ανδρών, οι οποίοι κάποτε στις Πλαταιές και στη Σαλαμίνα διαπληκτίζονταν ποιοι θα πρωτοπολεμήσουν για την ελευθερία του ανθρώπινου γένους, τώρα είχαν καταντήσει να πιστεύουν ότι θα σπιλωθούν αν έπιαναν τα όπλα για να επιδιώξουν να υπερασπιστούν μ’ αυτά την πατρίδα ενάντια στους βαρβάρους…”

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Πῶς καταστρέφεις ἕναν λαό μέ σπουδαία ἱστορία καί παράδοση; Φυσικά τοῦ τήν ἀφαιρεῖς καί τοῦ φέρνεις τήν παράδοση ἑνός ξένου λαοῦ καί τήν ἐπιβάλλεις ὡς δική του, χωρίς νά εἶναι. Ἔτσι πετυχαίνεις νά τοῦ ἀλλοιώσεις τήν πολιτισμική ταυτότητα καί νά τόν κρατήσεις αἰώνια σέ σύγχυση καί πνευματική ὑποδούλωση.

      Αὐτό συνέβη μέ τούς Ἕλληνες στούς ὁποίους ἐπιβλήθηκε μιά ξένη θρησκεία καί διδάσκεται ὡς ἀληθινή καί ὡς δική τους, ἐνῶ ἡ ἑλληνική παράδοση ἔχει ξεπέσει σέ τελευταία μοῖρα ὡς ἕνα παραμύθι χωρίς ἀξία.
      Κάπως ἔτσι ὁ Ἕλληνας κατάντησε ἐλεεινός.

      Καί παρόλο πού εἶναι τόσο ὀφθαλμοφανές σέ ἕναν νοῦ μέ κοινή λογική, ἡ πλύση ἐγκεφάλου πού ὑπέστη ὁ Ἕλληνας, δέν τοῦ ἐπιτρέπει νά βγάλει τίς παρωπίδες καί νά δεῖ καθαρά τί ἔχει συμβεῖ.
      Ἔτσι, ἐπί παραδείγματι, ἀντί γιά τόν Δευκαλίωνα καί τήν Πύρρα τιμᾶ τόν Noah (נוֹחַ) καί τήν Naamah, τὸν Ἀβραὰμ καὶ τὴν Σάρρα τῶν Ἑβραίων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Ο Μητσοτάκης τρομοκρατήθηκε από τον ερχομό του κίναιδου Κασσελάκη σαν αρχηγού του Σύριζα. Πιστεύει ότι μία σέχτα μέσα στην CIA δεν τον εμπιστεύεται για ικανό πράκτορα και θέλει να τον ανατρέψει. Ο πουστονόμος που ψήφισε είναι ουσιαστικά μία απεγνωσμένη ικεσία στα κλιμάκια αυτής της σέχτας: «σας παρακαλώ πολύ μη με ανατρέψετε. Είμαι πιο ικανός από τον νέο πούστη σας. Μπορώ να σας εξυπηρετήσω πιο αποτελεσματικά. Επιτυγχάνω καλύτερη καθοδήγηση στο ρωμαίικο κοπάδι, που δεν θα καταφέρει να πετύχει ποτέ ο Κασσελάκης. Θα κάνω ότι θελήσετε, πιστός στις ιδεολογικές αρχές της σχολής της Φραγκφούρτης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κασσελάκης: «Το ΝΑΤΟ είναι μια ιερή αμυντική συμμαχία».
      «Το ΝΑΤΟ είναι μια ιερή αμυντική συμμαχία» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη στο ZARPA RADIO 89,6 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παππά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ο Μεϊμαράκης καλεῖ τόν Ἕλληνα νά σταθῇ στήν πρώτη γραμμή τοῦ μετώπου πρός βοήθεια τοῦ Ἰσραήλ τό ὁποῖο ταυτίζει μέ τίς ἀξίες καί τίς άρχές τοῦ δυτικοῦ κόσμου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Κασσελάκης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής: «Όταν βαφτίστηκα, στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Ανδρουλάκης: «Εγώ μόλις βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Μητσοτάκης: «Στη δική μου βάφτιση σχηματίστηκε μία μπάλα μπάσκετ».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. Με Τούρκους τουρίστες συναντήθηκε στη Μυτιλήνη ο Κ.Μητσοτάκης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Από την δεκαετία του 1960 ο μέσος ρωμιός αποτρελάθηκε τελείως: έγινε ασύδοτος, παράτησε την συνετή και ασκητική ζωή και αποτίναξε κάθε μέτρο στην συμπεριφορά του.

    Καπνίζοντας αρειμανίως Μάρλμπορο, εξολόθρευσε με τα δόντια του όλες τις ολλανδικές αγελάδες, κατέφαγε όλα τα γερμανικά γουρούνια, κατάπιε όλα τα δανέζικα λιπαρά τυριά. Η καταπιόνα του φουλάρισε με σαλάμια, λουκάνικα, κασέρια, γραβιέρες, ζαμπόν, μπέικον, κοντοσούβλια, γαρδούμπες, κοκορέτσια.

    Παράτησε το ταπεινό τσίπουρο και ρούφηξε τεράστιες ποσότητες νοθευμένου σκωτσέζικου ουίσκυ, που φτιάχνεται στην Βουλγαρία από βερνίκια νυχιών.

    Πρώτη χώρα οι Ελληνίδες στις εκτρώσεις παγκοσμίως.

    Οι ρωμιοί παρατάισαν τα παιδιά τους και τα έκαναν τα πιο παχύσαρκα παγκοσμίως, τα διέφθειραν με ατελείωτες θεωρητικολογίες, δεν τα καθοδήγησαν να φτιάξουν οικογένεια και παιδιά, τα ξέμαθαν από την σωματική εργασία και τα εκπαίδευσαν μόνο για υπηρεσίες, για γκαρσόνια και τουρισμό. Ταυτόχρονα επιδόθηκαν σε ατελείωτες προσευχές και λιτανείες στον Ιεχωβά, στον φυλετικό θεό των Ιουδαίων, μία ξένη θεότητα και το προσφιλές τους σπορ είναι βέβαια οι...προφητείες.

    Σήμερα, μετά τα όργια των 60 χρονών, οι ρωμιοί άρχισαν να πεθαίνουν, χωρίς σταματημό, στον ύπνο και και στον ξύπνο, καθιστοί και όρθιοι, νέοι και γέροι, άντρες και γυναίκες.

    Ναι, βέβαια. Δεν φταίει η συμπεριφορά και η διατροφή του. Δεν φταίει που η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια είναι πενταπλάσια του φυσιολογικού. Δεν φταίει που υπάρχουν 3.000.000 υπερτασικοί και 1.500.000 διαβητικοί. Δεν φταίει που οι ρωμιοί είναι πρώτοι στο κάπνισμα παγκοσμίως. Δεν φταίει που οι ρωμιοί είναι πρώτοι στην Ευρώπη στην κατανάλωση βοδινού κρέατος.

    Όχι. Φταίει το καταραμένο εμβόλιο.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν ένας Έλληνας αποφασίσει να γίνει πολιτικός, πρέπει στην αρχή να κάνει μία αίτηση στην αμερικανική πρεσβεία. Παλιά αυτήν την αίτηση την έκαναν στην αγγλική πρεσβεία, ενώ τελευταία άρχισαν να την καταθέτουν απ’ ευθείας στην ισραηλινή. Η αίτηση περνάει από ειδικές επιτροπές, παίρνει αριθμό προτεραιότητας και εφ’ όσον εγκριθεί, ο υποψήφιος πολιτικός γίνεται δεκτός για «εξεταστικές δοκιμασίες». Η τελική δοκιμασία είναι η αποκοπή των όρχεων των υποψηφίων ελλήνων πολιτικών, σε ειδικό θάλαμο της αμερικανικής πρεσβείας. Μόλις ολοκληρωθεί η αποκοπή των όρχεων και πριν την έναρξη της σταδιοδρομίας των "πολιτικών" εναντίον του Ελληνικού λαού, δίνονται στους επιτυχόντες έλληνες πολιτικούς και ειδικά βραβεία, αναλόγως με τις δεξιότητες, το ταλέντο και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους. Σε κάποιον μπορεί να δοθεί ένας δονητής, σε άλλον ειδικά ψυχοφάρμακα, σε άλλο ποικιλίες καρότων, σε άλλο το Ταλμούδ, σε άλλο ομόλογα της Goldman Sachs, σε άλλο το βραβείο της ακατάσχετης ψευδολογίας, της υψηλής απατεωνίας, της παθολογικής κλεπτομανίας, της μιζέριας του "αντιφά", της υποταγής στον Μ.Α.Τ.Σ. κλπ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Δεν υπάρχουν πιο γενναιόδωροι, δυνατοί και αισιόδοξοι άνθρωποι απ’ τους Έλληνες, ειδικά απ’ όσους ζουν στα χωριά κι ακόμα ειδικότερα απ’ τους Έλληνες της Ηπείρου.(…) Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο πλούσια έθνη, όσον αφορά στους πόρους, στους ανθρώπους, στην εξυπνάδα, στην ομορφιά, στον πολιτιστικό πλούτο, στη μουσική και στα τοπία. Όλοι οι υπόλοιποι απλά ζηλεύουν και περιμένουν να τους δουν να “πυροβολούν ο ένας τον άλλον”».
    (από συνέντευξη τού Christopher King στο publishmagazine.gr την 18/2/2016).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ BILL GATES.
    Πλούσια κορίτσια με τελείως χαζό βλέμμα ερωτεύονται «εξωτικό» μουσουλμάνο. Μετά την "σεξουαλική απελευθέρωση" της γυναίκας από το 1970 μέχρι το 2020 το εκκρεμές της ιστορίας γυρίζει αντίστροφα. Από τις γυναίκες ξεκινάει πάντα η κατάρρευση μιας ρωμαλέας ράτσας και ενός ακμαίου πολιτισμού. Το ίδιο σενάριο συνεχώς επαναλαμβάνεται στην ιστορία. Με τις γυναίκες εκπόρθησε ο ιουδαιοχριστιανισμός τον Ελληνορωμαϊκό κόσμο. Ανικανοποίητες από τον δικό τους επιστημονικό πολιτισμό Ελληνίδες και Ρωμαίες από πλούσιες οικογένειες (όπως η «Αγία Ελένη»), με «ελεήμον» βλέμμα σε παμπόνηρους «ταπεινούς και καταφρονεμένους», με την γνωστή γυναικεία ψυχολογία και ροπή στην ανατολίτικη μυστηριακή ατμόσφαιρα, τον μυστικισμό, την μαγεία, την αστρολογία, την βασκανία και δεν συμμαζεύεται, ασπάζονταν ανατολίτικες θρησκείες προς μεγάλη χαρά των γκουρού της εποχής. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος αναφέρει πως πλούσιες γυναίκες της Κωνσταντινουπόλεως τον ενίσχυαν οικονομικά για να γκρεμίσει τους ναούς των Ελλήνων. Έτσι έπεσε ο ελληνορωμαϊκός κόσμος.
    "Ὁ μὲν γὰρ Ἑλληνισμὸς πανταχοῦ τῆς γῆς ἐκταθεὶς καὶ τὰς ἁπάντων ἀνθρώπων ψυχὰς κατασχὼν οὕτως ὕστερον μετὰ τὴν τοσαύτην ἰσχὺν καὶ τὴν ἐπίδοσιν ὑπὸ τῆς τοῦ Χριστοῦ κατελύθη δυνάμεως". (Χρυσοστόμος, Λόγος εις τον Μακάριον Βαβύλα και κατά Ιουλιανού, ή κατά Ελλήνων).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Paul Taylor στο βιβλίο "The Next America: Boomers, Millennials, and the Looming Generational Showdown":
    α) Τα μισά από τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα στις ΗΠΑ δεν ανήκουν στη λευκή φυλή. Κατά την περίοδο της γενιάς των Millennials η αναλογία αυτή ήταν 4 στα 10, αλλά στην Silent Generation (1928-1945) το 1 στα 10 παιδιά που γεννιούνταν δεν ανήκε στη λευκή φυλή.
    β) Το 2012 το 60% των Millennials ψήφισε Ομπάμα έναντι του 44% της Silent Generation.
    γ) Το 1983 ένα τυπικό νοικοκυριό του οποίου ο επικεφαλής ήταν 65 ετών ή μεγαλύτερος είχε 8 φορές υψηλότερης αξίας περιουσιακά στοιχεία από ένα νοικοκυριό του οποίου ο επικεφαλής ήταν 35 ετών. Το 2013 η αναλογία αυτή είχε διευρυνθεί στο 20 προς 1.
    δ) Το 1960 οι 6 στους 10 ηλικίας 20-30 ετών ήταν παντρεμένοι. Σήμερα είναι οι 2 στους 10. Το 1960 μόνο το 5% των παιδιών γεννιούνταν εκτός γάμου, έναντι 40% σήμερα.
    ε) Πριν μερικές δεκαετίες συνήθως ήταν ο άνδρας που εξασφάλιζε το κύριο μέρος των εσόδων ενός νοικοκυριού. Σήμερα ο κύριος "κουβαλητής" στις 4 από κάθε 10 περιπτώσεις νοικοκυριών με μικρά παιδιά είναι γυναίκα. Σήμερα των 60% όσων πάνε πανεπιστήμιο είναι γυναίκες.
    ζ) Οι 6 στους 10 της Silent Generation προτιμούσαν μικρή κυβέρνηση που θα προσέφερε λίγες δημόσιες υπηρεσίες. Τούτο σημαίνει λιγότεροι φόροι και αναλογικά μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Μόνο το ένα τρίτο των Millennials συμφωνεί με αυτήν την αντίληψη...
    η) Το 35% των Millennials είναι αδιάφορο σε κάθε θρησκεία έναντι του 11% της Silent G, του 17% των Baby Boomers και του 23% των Gen Xers.
    θ) Οι 6 στους 10 κάτω των 30 ετών πιστεύει πως η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Μόνο το 31% των άνω των 65 ετών το πιστεύει αυτό...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΠΡΩΤΟΝ.
    Τον Δεκέμβριο του 1959 ο Μπεν Γκουριόν, 73 ετών πια, μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές κι ενώ ήταν απασχολημένος με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησής του, δέχτηκε κατ ́ εξαίρεση τον Έλληνα δημοσιογράφο Τέρπο Πηλείδη. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έθεσε ως όρο να μη μιλήσουν για πολιτική αλλά για τον Πλάτωνα, τον αγαπημένο του φιλόσοφο.
    Γράφει ο Πηλείδης:
    “Με κάποια αυταρέσκεια και υπερηφάνεια ο Μπεν Γκουριόν αναφέρει ότι διαβάζει και καταλαβαίνει τα αρχαία κείμενα από την αττική διάλεκτο ως την αλεξανδρινή, αλλά δεν μπορεί να βρει άκρη με την δημοτική, την οποία θεωρεί ως γλώσσα παρακμής. Ξαφνικά με ρωτά, με μιαν ενημερότητα που με κατέπληξε, γιατί οι σύγχρονοι Έλληνες εγκατέλειψαν την προσπάθεια αναβιώσεως της αρχαίας γλώσσας που είχεν αρχίσει με την καθαρεύουσα. Την θεωρεί δυνατή και μου φέρνει για παράδειγμα την αναβίωση της βιβλικής γλώσσας. Του παρατηρώ ότι υπάρχει διαφορά: ο ελληνικός λαός, μ’ όλη την μακραίωνη δουλεία, δεν έχασε ποτέ τη γλωσσική του συνέχεια και ότι η δημοτική είναι ένας γνήσιος απόγονος της αρχαίας, όπως ακριβώς οι σύγχρονες ευρωπαϊκές γλώσσες προέρχονται – δια μέσου των ρομανικών διαλέκτων – από την κοινή λατινική των μέσων χρόνων. Αντίθετα η εβραϊκή, είχε μείνει μόνο σαν γλώσσα των Ιερών κειμένων, ενώ ο λαός της Διασποράς είχεν υιοθετήσει βασικά δύο διαλέκτους: Την παλιά γερμανική – το γίντις – και την Ισπανική – της Καστίλλης. Σκέφθηκε λίγο και συμφώνησε, αν και με κάποια πικρία, τονίζοντας ότι η αρχαία ελληνική ήταν μια πλούσια και τέλεια γλώσσα”.
    Καθημερινή, 29 Δεκεμβρίου 1959.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ.
      Ο Μπεν Γκουριόν μίλησε σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων που επισκέφτηκε το 1958 το Ισραήλ. Μεταξύ αυτών ήταν ο Ιω. Ιωαννίδης, ο οποίος μεταφέρει, μέσω εκτενούς συνέντευξης, τα παρακάτω:
      Τη συζήτηση αρχίζει ο Ισραηλινός πολιτικός: “- Επληροφορήθην ότι δίδονται παραστάσεις των αρχαίων δραμάτων και κωμωδιών. Ήθελα να σας ερωτήσω αν αι παραστάσεις δίδωνται εις την γλώσσαν του πρωτοτύπου. Δεν μένει ικανοποιημένος, όταν του λέγωμεν ότι εις την Επίδαυρον παίζονται οι μεταφράσεις των δραμάτων. Έχει την γνώμην, δεν ειμπορεί να την μεταβάλη, ότι η νεοελληνική, η δημοτική πολύ απέχει από την αρχαίαν...Η “καθαρεύουσα”, ναι, την πλησιάζει. Η δημοτική όχι. Την πρώτην, σας είπα, την εννοώ θαυμάσια, την δευτέραν δεν ειμπορώ. Και η γραμματική μετεβλήθη. Δεν ειμπορούσαμεν, κύριε πρόεδρε, να γυρίσωμεν οπίσω. Η γλώσσα εξελίσσεται. Σήμερον έχασε τα απαρέμφατά της. Δεν παρατηρείτε την διαφοράν της γλώσσης του Θουκυδίδου και της γλώσσης του Ευαγγελίου; Ω! Το Ευαγγέλιον το εννοώ! Διδάσκεται η αρχαία, τουλάχιστον, εις τα σχολεία σας; Υποχρεωτικώς! Η διαβεβαίωσίς μας ικανοποιεί τον πρόεδρον, διότι πιστεύει ακραδάντως ότι τα κείμενα των αρχαίων δεν ειμπορούν να αποδοθούν μεταφραζόμενα. Χάνουν πολύ. Απομακρύνονται οι μεταφράσεις από το πνεύμα των συγγραφέων. Είδα πολλάς μεταφράσεις, λέγει, του Θουκυδίδου και όλαι διαφέρουν. Παρετήρησα το ίδιον και περί του προσφιλούς μου Πλάτωνος. Πιστεύσατε, ότι έμαθα την αρχαίαν ελληνικήν μόνον δια να διαβάσω τους αρχαίους Έλληνας συγγραφείς εις το πρωτότυπον και να μάθω τι ακριβώς λέγουν. Έχομεν, μάλιστα, και εβραϊκήν μετάφρασιν του Πλάτωνος, η οποία δεν αποδίδει το πνεύμα του κειμένου. Έχω μίαν ελληνικήν έκδοσιν περί Πλάτωνος, μίαν μελέτην η οποία μοι απεστάλη από τας Αθήνας. Επρόσεξα τα σχόλιά της. Θα πρόκειται, όπως αντελήφθημεν, περί της ερμηνείας του Συμποσίου του Πλάτωνος από τον αείμνηστον Συκουτρήν. Εκδίδετε τους αρχαίους σας εις την Ελλάδα; Βεβαίως! Και με το πρωτότυπον και με την μεταφρασίν των .
      Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης αναδημοσιεύτηκε στα «Χρονικά», τεύχος 94 (Μάρτιος – Απρίλιος 1987).
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. Παναγιώτης Κονδύλης, « ελληνικός ευρωπαϊσμός δεν είναι παρά η μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Κούλης διορίζει έμμισθο ιμάμη στην Μυτιλήνη.
    Η ισλαμοποίηση των νησιών του Αν.Αιγαίου φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει καθώς μετά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας η χώρα και η εθνικής της ασφάλειας μπαίνουν σε νέο στάδιο με απρόβλεπτες εξελίξεις.
    Τη δημιουργία ισλαμικών μειονοτήτων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέσω επικίνδυνων παιχνιδιών που παίζονται διά της πλαγίας οδού καταγγέλλει η Ελληνική Λύση.
    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του κόμματος γίνεται αναφορά σε δημόσια έγγραφα με τα οποία αναγνωρίζεται «θρησκευτική μειονότητα» στη Λέσβο, καθώς παραχωρείται σχετική άδεια για ιμάμη και μουσουλμανικό νεκροταφείο. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο παρελθόν.
    Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η Ελληνική Λύση τον καλεί να αντιληφθεί το μέγεθος του εθνικού κινδύνου που κρύβει η εν λόγω κίνηση και να λάβει άμεσα μέτρα.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου της 1ης Ιουλίου, στους καταυλισμούς μέσα και γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας διαμένουν 15.320 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ συνολικά ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο νησί ανέρχεται στους 17.375.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με γοργούς ρυθμούς προωθείται η Ισλαμοποίηση της Ελλάδας. Πάνω από 2 εκατομμύρια οι Μουσουλμάνοι μόνιμοι κάτοικοι;
    Οι Μουσουλμάνοι που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα σήμερα, ξεπερνούν τα 2 εκ. σε σύνολο 11 εκ.κατοίκων, όπως προκύπτει από διάφορες πηγές και ειδικότερα από τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα...
    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο σύνολο των ασφαλισμένων στη χώρα μας, το 90,32% έχουν ελληνική υπηκοότητα, το 1,48% άλλης χώρας της ΕΕ και το 8,2% χώρας εκτός ΕΕ.
    Με δεδομένο ότι, ελληνική υπηκοότητα έχουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης, καθώς και πολλές δεκάδες χιλιάδες που την απέκτησαν τελευταία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ένα μεγάλο αν όχι το μεγαλύτερο μέρος των αλλοδαπών εργαζόμενων απασχολείται με μαύρη εργασία, δηλ. εκτός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, τότε αβίαστα προκύπτει ότι πάνω από το 20%, δηλ. του συνολικού εργατικού δυναμικού είναι αλλοδαποί και σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνοι.
    Με μία αναλογική προβολή αυτών των δεδομένων, συμπεραίνουμε ότι, στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας, το σύνολο των μουσουλμάνων, με ή χωρίς ελληνική υπηκοότητα, ξεπερνά σήμερα το 20% του συνολικού πληθυσμού των 11 εκ. κατοίκων, δηλ. ανέρχονται σε πάνω από 2 εκ., κατά κύριο λόγο νεαρά άτομα και μέσο όρο γεννητικότητας 5 παιδιά ανά γυναίκα.
    Από τα στοιχεία αυτά και όχι μόνο, αναδεικνύεται το γεγονός ότι, η Ισλαμοποίηση της Ελλάδας, δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ορατή πραγματικότητα και όσοι δεν τη βλέπουν,αδιαφορούν ή και επιδιώκουν τον αφελληνισμό της πατρίδας μας ύστερα από 3.000 χρόνια που υπάρχει σε αυτή την όμορφη γωνιά της γης.
    Πηγή Οδός Δραχμής
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Ελλάδα από το 52 ως το 74 , έγινε για να φύγει ο κόσμος από την επαρχία και να αφανιστεί η γεωργία και η κτηνοτροφία. Μετά θα ερχόταν ο αρχιεγκληματίας Καραμανλής για να διαλύσει και τη βιομηχανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...