ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Ιανουαρίου 2023

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1953: «Γνωρίζω τη θέση της εβραϊκής κοινότητας της Ρωσίας».

 

  


Κασιδιάρη, τους έχεις νικήσει ήδη!




 

ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. Ο ΛΟΓΟΣ: Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΡΑΝ – ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ» ΟΠΩΣ ΕΠΑΘΕ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ» Ο ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1953, ΑΠΟ 10 XΑΠΙΑ SINTROM 4 MG ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 

 

 

ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΙΑΣ ΚΟΤΑΣ

 Πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-18) στη Βαρσοβία, στα εβραϊκά μαγαζιά, πωλούταν μία ευχετήρια κάρτα (1909) για το Yom Kippur στην οποία φαινόταν ένας ραβίνος  που κρατούσε την Τορά στο ένα χέρι και ένα πουλί (κότα) στο άλλο. Το πουλί έφερε την εστεμμένη κεφαλή του Τσάρου Νικόλαου. Είναι υπαινιγμός σε μία θυσία Kapparot, δηλαδή τη θυσία μιας λευκής κότας που γίνεται από μερίδα θρησκευομένων Εβραίων την περίοδο του Yom Kippur.  Στην τελετή αυτή, ο πιστός περνά την κότα πάνω από το κεφάλι του, μετά της κόβει το λαιμό προφέροντας  το ακόλουθο: “Αυτό είναι ένα ζώο θυσίας, ας είναι ο εξαγνισμός μου”.  Πρόκειται για μια τυπική θυσιαστική τελετή αίματος, η οποία μάλλον δεν διαφέρει και ιδιαίτερα από τις πρακτικές Βουντού.


 

Την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον Αρχιραβίνο της Ρωσίας Μπερλ Λάζαρ και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων Αλεξάντερ Μπορόντα.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα!

 

Συναντιόμαστε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, των Ηρώων της Αντίστασης και η θέση της χώρας μας είναι γνωστή. Από όλους τους Εβραίους που εξοντώθηκαν από τους Ναζί, η πλειοψηφία ήταν απλώς πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης και αυτός είναι ο κοινός μας πόνος.

 


 

Γνωρίζετε τη θέση μας ακόμα και σήμερα. Βρίσκεται στο γεγονός ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την παράδοση στη λήθη εγκλημάτων αυτού του είδους, τα οποία δεν έχουν παραγραφή. Και το κάνουμε αυτό, ακολουθούμε μια τέτοια πολιτική ώστε να μην ξανασυμβεί τίποτα τέτοιο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

 

Γνωρίζω τη θέση της εβραϊκής κοινότητας της Ρωσίας, γνωρίζω τη θέση του Κράτους του Ισραήλ σχετικά με τον ρόλο και τη σημασία του Κόκκινου Στρατού στη νίκη επί του ναζισμού, επί του φασισμού, και το εκτιμούμε ιδιαίτερα, αλλά, θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά, αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον λαό μας.

 

Γνωρίζετε επίσης ότι οι ανακριτικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η εισαγγελία εξακολουθούν να κάνουν σοβαρή δουλειά για να αποκαλύψουν εγκλήματα αυτού του είδους εναντίον όλων των πολιτών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αναμφίβολα, αυτό το έργο θα είναι και είναι μια σημαντική συμβολή στην αποκάλυψη των εγκλημάτων του ναζισμού κατά των ίδιων των Εβραίων.

 

Είναι επίσης γνωστό ότι εβραϊκές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν τέτοιες εργασίες από την πλευρά μας. Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα υποστηριχθεί και σε διεθνές επίπεδο. Δυστυχώς, με διάφορα προσχήματα, πολλές χώρες αποφεύγουν να εργαστούν αλληλέγγυα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα. Αλλά ανεξάρτητα από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

 

Γνωρίζω ότι έχετε μια εκδήλωση αύριο, μια ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων που σχετίζονται με αυτήν την ημερομηνία και, φυσικά, θα σας ζητήσω να μεταφέρετε τις καλύτερες ευχές μου σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση του προγράμματος που έχετε περιγράψει αύριο.

 

Boris Lazar: Σας ευχαριστώ πολύ, σας ευχαριστώ για τα λόγια σας.

 


Στην πραγματικότητα, για εμάς το Ολοκαύτωμα και όλα όσα συνέβησαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι τραγικά γεγονότα.
Το ξέρω αυτό, όπως λένε, από πρώτο χέρι: η οικογένειά μου, ο πατέρας μου επέζησαν από θαύμα από το Ολοκαύτωμα, κατάφεραν να φύγουν με το τελευταίο πλοίο και η μητέρα μου επέζησε από το Ολοκαύτωμα επειδή κάποιοι δίκαιοι άνθρωποι την έκρυψαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

 

Επομένως, τα βάσανα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος - τόσοι πολλοί Εβραίοι υπέφεραν εκείνη την εποχή, έξι εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι πέθαναν - αυτά τα βάσανα είναι τρομερά για εμάς σήμερα. Κάθε χρόνο, όταν θυμόμαστε αυτά τα γεγονότα, λέμε πάντα: ποτέ ξανά. Δεν είναι τυχαίο ότι αύριο είναι επίσης η επέτειος της [άρσης] του αποκλεισμού του Λένινγκραντ - αυτή είναι επίσης η στιγμή που θυμόμαστε τα δεινά που ήταν τότε. Όταν αθώοι άνθρωποι υποφέρουν απλώς επειδή κάποιος τους επιτίθεται, είναι τρομερό, είναι ανεξήγητο και ανυπόφορο.

 

Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν για όλα όσα έχετε κάνει και κάνετε. Επιπλέον, σήμερα οι Εβραίοι αισθάνονται πραγματικά άνετα στη Ρωσία και ευχαριστούν τον Θεό για αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας σήμερα.

 

Από αυτή την άποψη, συνεχίζουμε να λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε κάποιες ειρηνικές λύσεις. Επειδή οι άνθρωποι που υποφέρουν είναι κακό για όλους, όλοι υποφέρουν όταν υποφέρουν οι άνθρωποι γύρω μας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι είμαστε όλοι παιδιά του ενός Θεού και επιθυμία μας είναι όλα τα παιδιά να ζουν με αδελφοσύνη, αμοιβαία κατανόηση, με φιλία, ώστε οι άνθρωποι να σέβονται πραγματικά ο ένας τον άλλον. Όταν οι άνθρωποι υποφέρουν, είναι επειδή κάποιος τους εμποδίζει να ζήσουν μια ήρεμη, φυσιολογική ζωή. Το Ταλμούδ λέει ότι αυτός που σώζει τη ζωή ενός ατόμου είναι σαν να έσωσε ολόκληρο τον κόσμο, και εκτιμούμε τη ζωή κάθε ανθρώπου.

 

Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: εμείς, ως εβραϊκή κοινότητα, νομίζω, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε όλο τον κόσμο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε κάποιες ειρηνικές λύσεις, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν πραγματικά… Ίσως ο λαός μας καταλαβαίνουμε περισσότερο από οποιονδήποτε τι βάσανα, γι' αυτό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα ώστε να υπάρχει πραγματικά μόνο ειρήνη στον κόσμο και οι άνθρωποι να ζουν μια καλή ζωή.

 

Βλαντιμίρ Πούτιν:  Ωραία. Σας ευχαριστώ.


( εδώ  και  http://sxolianews.blogspot.com/2023/01/blog-post_75.html) 


 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ρωσία: Έγινε ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στο Ιράν, γράφει το ιουδαϊκό Bloomberg.
    Από τον Αύγουστο του 2021 η Ρωσία επένδυσε βασικά περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
    Η Ρωσία ξεπέρασε την Κίνα με την ιδιότητα του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στο Ιράν, έγραψε χθες το Bloomberg επικαλούμενο την ιρανική εφημερίδα Donya-e Eqtesad.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας από τον Αύγουστο του 2021 η Ρωσία επένδυσε βασικά περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο πετρελαϊκά έργα στην ιρανική επαρχία Ιλάμ.
    Άλλοι μεγάλοι επενδυτές στο Ιράν σύμφωνα τα στοιχεία της εφημερίδας είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Αφγανιστάν, η Τουρκία και η Κίνα.
    Παρά τις δυνατότητες της, η Κίνα τον τελευταίο χρόνο μείωσε τις επενδύσεις της στην Ισλαμική Δημοκρατία, περιοριζόμενη μόνο σε υλικοτεχνική υποστήριξη και παραμεθόριες μονάδες οι οποίες συνδέονται άμεσα με τις κινεζικές εξαγωγές στο Ιράν, γράφει το Bloomberg.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώην λογογράφος του Πούτιν: «Πιθανό το πραξικόπημα στη Ρωσία τους επόμενους μήνες».
    Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα στους επόμενους μήνες στη Ρωσία, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, όπως δήλωσε ο πρώην λογογράφος του Βλαντίμιρ Πούτιν και νυν πολιτικός αναλυτής, Αμπάς Γκαλιάμοβ.
    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Γκαλιάμοβ δήλωσε ότι καθώς οι ρωσικές απώλειες αυξάνονται στην Ουκρανία και η χώρα βιώνει τις δυσκολίες που φέρνουν οι δυτικές κυρώσεις, οι Ρώσοι θα αναζητήσουν κάποιον για να κατηγορήσουν.
    «Η ρωσική οικονομία επιδεινώνεται. Ο πόλεμος έχει χαθεί. Όλο και περισσότεροι νεκροί επιστρέφουν στη Ρωσία, οπότε οι Ρώσοι θα συναντήσουν περισσότερες δυσκολίες και θα προσπαθήσουν να βρουν εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό, θα κοιτάξουν γύρω τους στον πολιτικό κόσμο και θα καταλήξουν στο συμπέρασμα: “Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή η χώρα μας κυβερνάται από έναν τύραννο, έναν δικτάτορα”», δήλωσε ο Γκαλιάμοφ, αναφερόμενος στον Πούτιν.
    «Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα μπορεί να συμβεί» πρόσθεσε ο Γκαλιάμοβ, προσδιορίζοντάς το χρονικά μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
    «Έτσι, μέσα σε ένα χρόνο, όταν η πολιτική κατάσταση διαφοροποιηθεί και εξακολουθήσει να υπάρχει ένας πραγματικά μισητός αντιλαϊκός πρόεδρος στην ηγεσία της χώρας, ο οποίος επιμένει σε έναν αντιλαϊκό πόλεμο για το οποίο χύνεται αίμα, τότε το πραξικόπημα γίνεται μια σημαντική πιθανότητα», πρόσθεσε.
    Ο Γκαλιάμοβ δήλωσε επίσης την πίστη του πως ο Πούτιν μπορεί να ακυρώσει τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024.
    «Κρίνοντας από τις ενέργειές του, όταν κλιμακώνει για κάτι χωρίς ανάγκη, μπορεί πραγματικά να ακυρώσει τις εκλογές. Χωρίς νίκη επί της Ουκρανίας, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες με τους Ρώσους. Οι Ρώσοι δεν τον χρειάζονται αν δεν είναι ισχυρός. Μπορεί πραγματικά να κηρύξει τον στρατιωτικό νόμο και να ακυρώσει τις εκλογές», δήλωσε ο Γκαλιάμοβ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...