ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Αυγούστου 2021

ΙΑΠΩΝΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΖΑΜΙ ΓΚΑΖΙ ΧΑΣΣΑΝ.

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ: ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 2.500 ΕΤΩΝ ΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΦΥΤΡΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΚΑΗΚΕ ΕΠΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ" ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.



ΚΑΘΕΛΚΥΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ADA ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ.

 


ΣΤΗΝ  ΙΑΠΩΝΙΑ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  ΜΕ  ΤΟ  ΟΝΟΜΑ  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ».  ΟΙ  ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  ΤΟΥΣ  ΤΑ  ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ:  «ΑΓΙΟΣ  ΙΩΣΗΦ»,  «ΟΡΟΣ  ΣΙΝΑ»,  «ΑΓΙΟΣ  ΕΦΡΑΙΜ»…   

 Τον πλάτανο του Ιπποκράτη στην Κω, που παρουσιάζει προβλήματα «γήρανσης», θέλει να σώσει επιχειρηματίας από την Ιαπωνία, ο οποίος ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρόκειται για τον 81χρονο Οκανα Τετσούγια, ο οποίος είναι φανατικός φίλος της Ελλάδας και παράλληλα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη χώρα μας, στο εμπόριο ελαιολάδου.



Ο Ιάπωνας επιχειρηματίας επισκέφθηκε το νησί της Κω και είχε συνεργασία για το θέμα αυτό με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη.
Ο κ. Οκάνα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη διάσωση του πλάτανου πριν από δύο χρόνια και μάλιστα ομάδα ειδικών επιστημόνων που έφθασε στο νησί με πρωτοβουλία του, έχει καταρτίσει σχετική μελέτη επί του θέματος.
Η μελέτη αυτή, έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τελεί υπό έγκριση.
Μόλις η μελέτη εγκριθεί, ο Ιάπωνας επιχειρηματίας σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Ιπποκράτειον» στην Ιαπωνία θα προχωρήσει σε καμπάνια για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες.
Διατηρητέο μνημείο της φύσης
Σύμφωνα με τη wikipedia o πλάτανος του Ιπποκράτη βρίσκεται στην πόλη της Κω, κάτω από τον οποίο σύμφωνα με τον μύθο, ο Ιπποκράτης δίδασκε τους μαθητές του.
Επίσης θεωρείται ότι ο απόστολος Παύλος δίδαξε κάτω από το δέντρο. 
Το δέντρο αποτελεί από το 1985 (ΦΕΚ 589/Β/1985) διατηρητέο μνημείο της φύσης.
Ο πλάτανος βρίσκεται στην Πλατεία Πλατάνου, μπροστά από το κάστρο των Ιπποτών και το Διοικητήριο και δίπλα στο τζαμί Γκαζί Χασσάν (ανεγέρθη το 1776), στο κέντρο της πόλης της Κω. 
Το σημερινό δέντρο έχει ηλικία περίπου 500 ετών και είναι πιθανόν να είναι απόγονος του αρχικού δέντρου το οποίο έστεκε εκεί την εποχή του Ιπποκράτη.
Με την πάροδο των αιώνων, το ξύλο του κορμού και των μεγάλων σε ηλικία κλαδιών έχει σαπίσει από διάφορους μύκητες και ξυλοφάγα έντομα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη κουφάλα στο εσωτερικό του.

Ιάπωνες επιστήμονες θέλουν να ακούσουν τους αρχαίους Έλληνες!

Μία ομάδα Ιαπώνων Ελληνολατρών επιστημόνων έχει παθιαστεί με την πιθανότητα να «ακούσει» αληθινούς αρχαίους Έλληνες να μιλάνε αρχαία Ελληνικά ή να σιγοψιθυρίζουν κάποιο αρχαίο Ελληνικό τραγούδι, την ώρα που μηχανικά δουλεύουν στον τροχό.

Οι πιθανότητες βέβαια είναι πραγματικά λίγες και επειδή δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ο τέλειος ηλεκτρονικός τρόπος να «ακουστούν» καθαρά οι ήχοι που δεσμεύτηκαν στο κεραμικό «βινύλιο» και επειδή δεν είναι καθόλου βέβαιο αν οι αγγειοπλάστες μιλούσαν και τραγούδαγαν την ώρα της δουλειάς ή αν παρέμεναν εντελώς σιωπηλοί.

Ακόμα όμως και αν κάποιοι μιλούσαν ή τραγουδούσαν, θα είναι σαν να ψάχνει κανείς για ψύλλο στα άχυρα για να βρει το, σε άριστη κατάσταση, αγγείο το οποίο κατά την ώρα που ο αγγειοπλάστης του το δημιουργούσε κάποιος μιλούσε ή τραγουδούσε.

Επίσης δεν μπορούσε να είναι βέβαιο αν ο ήχος που καταγραφόταν στο κεραμικό υλικό, δεν θα αλλοιωνόταν εντελώς είτε από εξωγενείς παράγοντες που θα επιδρούσαν κατά την ώρα της δουλειάς στον τροχό είτε από της φύσης του κεραμικού υλικού είτε από την συνεχόμενη ενυδάτωση του υλικού κατά την παραμονή του αγγείου μέσα στο χώμα ή στον τάφο όπου συνήθως ανακαλύπτονται τα αγγεία.

Αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας είναι το να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποια μεγάλη «αποθήκη» αρχαίων Ελληνικών αγγείων τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

Παρόλα αυτά, η ομάδα έχει παθιαστεί με την έρευνα. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι μέχρι τώρα και με την βοήθεια υψηλής τεχνολογίας κατάφεραν να "ακούσουν" κάποια βάζα. Δεν ακούγεται βέβαια κάποια φωνή άλλα.. ακούγεται καθαρά κάποιο επαναλαμβανόμενο τρίξιμο που θυμίζει αμυδρά την κίνηση του τροχού ενός αγγειοπλάστη!

Υπάρχει μια θεωρία που με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε και ίσως να είχαν υπ' όψιν οι Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι της εποχής είχαν αντιληφθεί την δυνατότητα αποτύπωσης της φωνής επάνω στον πηλό.

Και έτσι με αυτόν τον τρόπο «ηχογραφούσαν» απόρρητα μηνύματα σε αγγεία και τά έστελναν στις αποικίες τους, όπου το εκεί ιερατείο τα "άκουγε" με κάποιου είδους συσκευή (αρχαίος φωνόγραφος;!) και τα μετέφερε στους κυβερνώντες.

Όσο τρελή αν και όχι παράξενη ακούγεται όλη αυτή η ιστορία, εντούτοις μεταδόθηκε σε πολλά ΜΜΕ της Ιαπωνίας και δημοσιεύθηκε σε αρκετά ευρωπαϊκά περιοδικά έρευνας. Το μόνο σίγουρο πάντως της υπόθεσης είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι τρελοί οι Ιάπωνες επιστήμονες, που όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Κι επειδή εφευρέτης του φωνογράφου δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο Έντισον όπως διδάσκει η επίσημη ιστορία, και απλά όλοι αυτοί αντιγράφανε συσκευές από προγενέστερους, οι οποίοι αντιγράφανε και αυτοί με την σειρά τους εφευρέσεις από προγενέστερους φτάνοντας έτσι για μια εφεύρεση ακόμα και σε βάθος χιλιετιών(!)



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια:

  1. Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΣΚΑΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΡΩΣΕ ΤΟ 720 Μ.Χ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/720.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΡΥΣ ΤΟΥ ΔΩΔΩΝΑΙΟΥ ΔΙΑ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/blog-post_18.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 941 Μ.Χ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΛΟ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/11-941.html

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Οι σημερινοί γυφτοέλληνες αισθάνονται βαρύ το φορτίο να λέγεσαι και να σκέφτεσαι σαν ΕΛΛΗΝΑΣ, αδυνατούν να το σηκώσουν, αδυνατούν να διαχειριστούν την μοναδική ιστορική κληρονομιά τους, την πλουσιότερη κληρονομιά του κόσμου και έτσι βλέπουμε - εκτός των άλλων - να αλλοιώνουν και να καταργούν την γλώσσα τους, μία γλώσσα με γραπτή ιστορία 4.000 ετών.

    Ταυτόχρονα αποδέχονταν σαν "πρόεδρο της δημοκρατίας" κάποιον αρχιμασόνο Παυλόπουλο, που την ημέρα του θανάτου του Κολοκοτρώνη άναβε μενορά σε συναγωγή στον Βόλο.
    Δεν σχολιάζουμε την σημερινή "πρόεδρο".
    Αποδέχτηκαν και ψήφισαν σαν "πρωθυπουργό" κάποιον Τσίπρα, που στην Λήμνο κάλεσε τους κατοίκους να αποδεχθούν την μοίρα τους και την αντικατάστασή τους από λαθρομετανάστες, κάνοντας συσχέτιση των λαθρομεταναστών του Σόρος και του Καλλέργη με τους Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία του 1922 και λέγοντας: «Πολλοί περισσότεροι όμως γνωρίζουν ότι η Λήμνος, έγινε ένας από τους πρώτους φιλόξενους τόπους υποδοχής των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής».
    Σήμερα αποδέχονται σαν πρωθυπουργό κάποιον Μητσοτάκη (ο οποίος αν φορέσει μία κελεμπία δεν θα ξεχωρίζει από τους λαθρομετανάστες που μας κουβαλούν και στην σκέψη και στην εμφάνιση).

    Η κυριότερη σκέψη και επιδίωξη των παραπάνω ανθελλήνων είναι, αφού διώξουν μεθοδικά στο εξωτερικό τους περισσότερους Έλληνες, να τους αντικαταστήσουν με λαθροέποικους από κάθε χώρα του κόσμου.
    Η Ελλάδα έγινε από τον Τσίπρα το μοναδικό κράτος της γης χωρίς χερσαία και θαλάσσια σύνορα, - απόφθεγμα Τσίπρα: "έχει η θάλασσα σύνορα;"
    Πότε οι νεοέλληνες έκαναν πορεία για να προστατεύσουν την γλώσσα τους;
    Πότε "έλληνες" καθηγητές έβγαλαν εφημερίδα και διαδικτυακές ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά, (σαν τον σπουδαίο Ισπανό Καθηγητή) για να συνηθίσουν οι γυφτοέλληνες να μιλάνε την αυθεντική γλώσσα τους;
    'Ετσι που πάμε ο Παυλόπουλος, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης θα ζητήσουν σε λίγο να διδάσκονται στα σχολεία τα αρχαία εβραϊκά, όπως έγινε ήδη στις ΗΠΑ, όπου καταργούν τον Όμηρο και τον Ιπποκράτη.
    Ήδη, αφού επέβαλλαν στις ΗΠΑ με νόμο την υποχρεωτική περιτομή των νεογνών, σε πολλές ιατρικές σχολές κατήργησαν τον όρκο του Ιπποκράτη και οι αμερικανοί γιατροί ορκίζονται πλέον τον όρκο του Μαϊμονίδη, εβραίο μάγο του Μεσαίωνα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...