ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Αυγούστου 2021

ΠΟΙΑ "ΦΑΡΜΑΚΑ" ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. Ζ.Π.: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.



 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥ. H Ελλάδα καίγεται και η κομμουνίστρια Σακελλαροπούλου παραθερίζει στην Νάξο. Κάνει βόλτες με Σινούκ! Η ΠτΔ ήταν εξαφανισμένη επί πέντε μέρες, την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν, γιατί έκανε τα μπάνια της στη Νάξο! Οι κάτοικοι φωνάζουν για εναέρια μέσα και ένα Σινούκ πήγε να πάρει την Σακελλαροπούλου από τη Νάξο.



Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ: ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 2.500 ΕΤΩΝ ΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΦΥΤΡΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΚΑΗΚΕ ΕΠΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ" ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.



ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ "ΦΑΡΜΑΚΟΥ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ



ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΣΧΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ: "Γιατί δεν φέρνουν φάρμακα (τα οποία υπάρχουν) και επιμένουν στα εμβόλια"; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ (TUM) ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ Helmholtz Zentrum München, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΦΑΡΜΑΚΩΝ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΩΝ.



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.


Πηγή: Αντώνιος Δημητρακόπουλος – Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Ποια φάρμακα εξετάζονται σήμερα για την αντιμετώπιση της COVID-19; | Ygeiamasnews.gr


Έχοντας ξεπεράσει αρκετά εμπόδια, μία από τις μεγαλύτερες μελέτες που εξετάζει θεραπείες για την COVID-19 ξεκινά και πάλι.

Η μελέτη Solidarity, η οποία συντονίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), θα επικεντρωθεί σε 3 φάρμακα τα οποία χορηγούνται στους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19.

Τα φάρμακα αυτά είναι:

–η ιματινίμπη, ένα αντικαρκινικό φάρμακο,

-η ινφλιξιμάμπη, ένα φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων και,

-η αρτεσουνάτη, ένα ανθελονοσιακό φάρμακο.



Η μελέτη διεξάγεται στη Φινλανδία, καθώς στη χώρα αυτή και τα 3 παραπάνω φάρμακα έχουν εγκριθεί και κυκλοφορούν για τη θεραπεία άλλων παθήσεων.

Ακολούθως αναμένεται να ενταχθούν στη μελέτη SolidarityPlus και άλλες 40 χώρες, στις οποίες πρέπει να δοθεί έγκριση για την έναρξη της κλινικής δοκιμής.

Η μελέτη Solidarity ξεκίνησε το Μάρτιο του 2020 και είχε ως στόχο να εξετάσει διαφορετικά φάρμακα σε αρκετές χώρες ταυτοχρόνως.

Μέχρι το τέλος του έτους κατάφερε να δείξει ότι 4 φάρμακα που είχαν διαφημιστεί αρκετά στην αρχή της πανδημίας, τελικά δεν ήταν όσο αποτελεσματικά όσο θα περιμέναμε.

Παρά την επιτυχία του πρώτου σταδίου της μελέτης, οι επιστήμονες αντιμετώπισαν δυσκολίες για τη συνέχισή της λόγω μίας σειράς εμποδίων από φαρμακευτικές εταιρίες ή ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ωστόσο, έχοντας ξεπεράσει τα παραπάνω προβλήματα, η μελέτη Solidarity ξεκινά και πάλι και, όπως προαναφέρθηκε αυτή τη φορά θα εξετάσει 3 ακόμα φάρμακα.

Αν και η ανάπτυξη εμβολίων για την COVID-19 ήταν μία προσπάθεια που απέδωσε καρπούς, σήμερα έχουμε μόλις 2 φάρμακα που μπορούν να μειώσουν τη θνησιμότητα στους ασθενείς που νοσηλεύονται για COVID-19.

Τον Ιούνιο του 2020, η μελέτη Recovery στη Μεγάλη Βρετανία διαπίστωσε ότι η δεξαμεθαζόνη, ένα φτηνό στεροειδές φάρμακο, μπορεί να μειώσει τα ποσοστά θανάτου στους νοσηλευόμενους ασθενείς κατά 1/3.

Το Φεβρουάριο του 2021, επιστήμονες της ίδιας μελέτης διαπίστωσαν ότι η τοκιλιζουμάμπη, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που αποκλείει τον υποδοχέα της ιντερλευκίνης-6 έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα.

Και τα δύο παραπάνω φάρμακα πρακτικά περιορίζουν την εκτεταμένη ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος στους ασθενείς που νοσούν σοβαρά.

Τα νέα φάρμακα που θα εξεταστούν στη μελέτη Solidarity στοχεύουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και όχι τον ίδιο τον ιό.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες της μελέτης, οι ασθενείς που νοσηλεύονται και παρουσιάζουν ήδη σοβαρά συμπτώματα από τον ιό, δεν μπορούν να ωφεληθούν από τα αντιιικά φάρμακα.

Για παράδειγμα, τα μονοκλωνικά αντισώματα για τον SARS-CoV-2 έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα όταν χορηγούνται πριν την εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων.

Ωστόσο, στους ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα, τα φάρμακα που περιορίζουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη.

-Η ιματινίμπη, ένα φάρμακο που χορηγείται από του στόματος για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας ή άλλων μορφών καρκίνου, μπορεί να προστατεύσει τα επιθηλιακά κύτταρα στις κυψελίδες, το σημείο δηλαδή που γίνεται η ανταλλαγή του οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα.

Μία ελεγχόμενη με placebo μελέτη που εξέτασε 400 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19 στην Ολλανδία, η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο, έδειξε ότι οι ασθενείς που έπαιρναν το φάρμακο διασωληνώθηκαν για λιγότερες ημέρες και είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου.

Αν και τα παραπάνω οφέλη δεν ήταν στατιστικώς σημαντικά, τα δεδομένα ήταν αρκετά ενθαρρυντικά με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες μεγαλύτερες έρευνες, μεταξύ των οποίων και η REMAP-CAP, μία διεθνής μελέτη που εξετάζει επίσης το παραπάνω φάρμακο.

-Η ινφλιξιμάμπη είναι ένα αντίσωμα που αποκλείει τον παράγοντα νέκρωσης όγκων άλφα (tnf-α), ένα σημαντικό σηματοδοτικό μόριο στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιείται σήμερα στη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Ορισμένα δεδομένα από μεγάλες έρευνες παρατήρησης έχουν δείξει ότι το φάρμακο μπορεί να προστατεύσει και από την COVID-19.

-Η αρτεσουνάτη, ένα παράγωγο της αρτεμισινίνης το οποίο καταστρέφει τα παράσιτα της ελονοσίας, έχει δείξει επίσης θετικά δείγματα στην αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 στο εργαστήριο.

Ωστόσο, ο λόγος που θα εξεταστεί στη μελέτη Solidarity είναι άλλος.

Έχει παρατηρηθεί σήμερα ότι το φάρμακο μπορεί να περιορίσει τα επίπεδα της φλεγμονής και να μειώσει τον αριθμό των σημάτων που προσελκύουν ανοσιακά κύτταρα στους ιστούς.

Το γεγονός αυτό μπορεί να αμβλύνει την ανοσιακή απόκριση που προκαλεί βλάβες στους πνεύμονες στους ασθενείς με σοβαρή COVID-19.

Η επανέναρξη της μελέτης Solidarity είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει εδώ και καιρό.

Το Οκτώβριο του 2020, τα αποτελέσματα της μελέτης για 11.000 ασθενείς από 400 νοσοκομεία απέδειξαν ότι 4 θεραπείες δεν προσφέρουν οφέλη στους ασθενείς με σοβαρή COVID-19.

Οι θεραπείες αυτές ήταν:

–ο συνδυασμός λοπιναβίρης/ριτοναβίρης,

-η υδροξυχλωροκίνη,

-η ιντερφερόνη-β και,

-η ρεμδεσιβίρη.


Το κομμάτι της έρευνας που εξέταζε τη ρεμδεσιβίρη συνεχίστηκε για λίγες εβδομάδες ακόμα, ωστόσο τελικά σταμάτησε στα τέλη Ιανουαρίου καθώς επιβεβαιώθηκε ότι ούτε αυτό το φάρμακο προσφέρει οφέλη.

Η ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών που επιλέγει ποια φάρμακα θα εξεταστούν στη Solidarity αποφάσισε άμεσα ποια θα είναι τα 3 επόμενα φάρμακα που θα δοκιμαστούν, ωστόσο η έναρξη της μελέτης καθυστέρησε, καθώς έπρεπε να γίνουν διαπραγματεύσεις με τις παρασκευάστριες εταιρίες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η τιμή τους θα παραμείνει χαμηλή αν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


8 σχόλια:

  1. Κολλητός του Τζορτζ Σόρος κατηγορείται για βιασμούς. ΛΙΓΝΑΔΗΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΟΡΟΣ;

    Ο Χάουαρντ Ρούμπιν, φίλος και πρώην διαχειριστής των χρημάτων του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, Τζορτζ Σόρος, φέρεται να πούλησε το σπίτι του Χάμπτονς την ώρα που έχουν πληθύνει οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

    Το 2017, τρεις γυναίκες κατηγόρησαν τον Ρούμπιν για σεξουαλική βία.

    Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας φέρεται να τις κάλεσε σε δωμάτιο της έπαυλης που ήταν σχεδιασμένη για BDSM, όπου τις χτύπησε και τελικά τις βίασε.

    Σύμφωνα με αναφορές, η δίκη έπρεπε να πραγματοποιηθεί το 2020 όμως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο του 2021.

    Ο Ρούμπιν, αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα του καταλογίζονται, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, οι τρεις γυναίκες είχαν υπογράψει συμφωνητικό εχεμύθειας, μέσω του οποίου συναινούσαν και έδιναν την τη συγκατάθεσή τους για βίαιο σεξ.

    Η βίλα του Χάουαρντ Ρούμπιν βρίσκεται στο Mecox Bay, κοντά στη Νέα Υόρκη και πωλήθηκε για 9,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη New York Post.

    Αρχικά, ο ιδιοκτήτης ήθελε να πουλήσει το σπίτι για 15 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τελικά η τιμή του ακινήτου έπεσε κατά 5.400.000.

    Ο Ρούμπιν είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού από το 1995, όταν πλήρωσε 1,2 εκατ. για να το αποκτήσει, ενώ βγήκε στο «σφυρί» για πρώτη φορά το 2018.

    Το σπίτι βρίσκεται σε οικόπεδο 2,1 στρεμμάτων ενώ μέσα υπάρχουν έξι υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, κουζίνα και σαλόνι.

    Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται επίσης πισίνα, γήπεδο τένις, βεράντα με τραπεζαρία και ένας περιποιημένος κήπος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου μολυσματικού ιού Μάρμπουργκ στην Γουινέα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

    Η νόσος του ιού Μάρμπουργκ μεταδίδεται στον άνθρωπο από φρουτοφάγες νυχτερίδες.

    Ένα πρώτο κρούσμα της νόσου του ιού Μάρμπουργκ, ιδιαίτερας μολυσματικής, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, καταγράφηκε στη Γουινέα, το πρώτο κρούσμα στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

    "Η νόσος του ιού Marburg, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό που προκαλεί τη νόσο του ιού Έμπολα, εντοπίστηκε πριν περάσουν δύο μήνες αφότου η Γουινέα κήρυξε το τέλος της επιδημίας Έμπολα που είχε ξεσπάσει στις αρχές του έτους", ανακοίνωσε το περιφερειακό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    Το κρούσμα εντοπίστηκε στο νομό Γκεκεντού, στον νότο της χώρας.

    Δείγματα που ελήφθησαν από ασθενή, ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα, και εξετάστηκαν σε εργαστήριο στο Γκεκεντού καθώς και στο εθνικό εργαστήριο της Γουινέας για τον αιμορραγικό πυρετό, βρέθηκαν θετικά στον ιό Marburg. Πρόσθετες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ της Σενεγάλης επιβεβαίωσαν αυτό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

    Ο ασθενής είχε νοσηλευτεί σε κλινική της περιοχής Κούντου στο Γκεκεντού, όπου εστάλη ιατρική ομάδα έρευνας για να μελετήσει την επιδείνωση των συμπτωμάτων του.

    Μια πρώτη ομάδα δέκα ειδικών του ΠΟΥ, συμπεριλαμβανομένων επιδημιολόγων και ειδικών της κοινωνικής ανθρωπολογίας, βρίσκεται ήδη στην περιοχή και παρέχει υποστήριξη στις εθνικές υγειονομικές αρχές που εργάζονται για τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας το συντομότερο δυνατόν και για την εντατικοποίηση των επειγουσών παρεμβάσεων που αρχίζουν από την εκτίμηση των κινδύνων και την παρακολούθηση της νόσου, την κινητοποίηση της κοινότητας και τον έλεγχο και καταλήγουν στην κλινική φροντίδα, την καταπολέμηση της λοίμωξης και την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης.

    Επιπλέον, ενισχύεται η διασυνοριακή επιτήρηση ώστε να εντοπίζεται γρήγορα κάθε πιθανό κρούσμα. Οι γειτονικές χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή.

    Η νόσος του ιού Μάρμπουργκ μεταδίδεται στον άνθρωπο από φρουτοφάγες νυχτερίδες και εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω της άμεσης επαφής με τα σωματικά υγρά μολυσμένων ατόμων ή της επαφής με τις επιφάνειες και τα υλικά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

    Η ασθένεια εκδηλώνεται ξαφνικά, με υψηλό πυρετό, έντονες κεφαλαλγίες και αδιαθεσία.

    Τα ποσοστά θνητότητας ποίκιλλαν από 24% έως 88% σε προηγούμενες επιδημίες, ανάλογα με το στέλεχος του ιού και την διαχείριση των περιπτώσεων, αναφέρει επίσης ο ΠΟΥ.

    Παρότι δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια ή αντιιικές αγωγές για τη θεραπεία του ιού, η ενυδάτωση από το στόμα ή ενδοφλεβίως και η θεραπεία συγκεκριμένων συμπτωμάτων βελτιώνουν τα ποσοστά επιβίωσης.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020
    Από τον αρχαιολογικό χώρο ξεκίνησε η φωτιά στις Μυκήνες. ΚΑΤΑΚΑΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ. Η ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ. Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ ΑΦΟΥ «ΕΚΑΨΕ» ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΠΟΙΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ; Η ΚΝΩΣΣΟΣ; Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ; Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ;

    Ούτε οι Μυκήνες απασχολούν τον Κούλη και τους πολιτικούς, ούτε ο Μπακάτογλου, - που τους αποκαλεί ανόητους (όπως τους αποκάλεσε και ο Ρότσιλντ) - και απειλεί να τους βομβαρδίσει με πυραύλους μέσα στο μπουρδέλο που συγκεντρώνονται.

    ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 4.000 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
    Ιστορική καταστροφή στις Μυκήνες: Κάηκε μεγάλο μέρος των αρχαίων ανακτόρων - Σώθηκε μετά βίας το μουσείο!

    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/blog-post_31.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεξικό: Αξιώνει αποζημίωση ύψους 10 δισ. δολάρια από εταιρίες κατασκευής όπλων.
    Κατηγορίες για τεράστιες ζημιές από την παράνομη διακίνηση όπλων.
    Η κυβέρνηση του Μεξικό κατέθεσε αγωγή εναντίον εταιριών κατασκευής όπλων, κατηγορώντας τες ότι με τις αμελείς επιχειρηματικές πρακτικές τους προκάλεσαν ζημία στην χώρα.

    Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι μονάδες των εταιρειών Smith & Wesson, Barrett Firearms, Colt's Manufacturing Company, Glock Inc, Sturm, Ruger & Co. και άλλες γνώριζαν ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές τους προκαλούσαν παράνομη διακίνηση όπλων στο Μεξικό.

    Οι μεξικανικές αρχές ζητούν να τους καταβληθεί αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη το κράτος, οι οποίες υπολογίζονται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

    Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει δηλώσει ότι είναι προτεραιότητά του η αντιμετώπιση της παράνομης εισαγωγής όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα του, η οποία τα τελευταία χρόνια καταγράφει ρεκόρ ανθρωποκτονιών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Τι γυρεύουν στη χώρα μας οι πλούσιοι Τούρκοι.
    Δημοσίευμα των Times αναφέρει πως μεγάλος αριθμός πλούσιων Τούρκων πολιτών και επιχειρηματιών αναζητούν τρόπο να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.
    Στην είδηση που έχει τίτλο “Ανήσυχοι Τούρκοι ψάχνουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα”, αναφέρεται πως πολλοί Τούρκοι πολίτες και επιχειρηματίες αναζητούν τρόπο να εγκατασταθούνε στην Ελλάδα.
    Οπως γράφουν τα tourkikanea.gr που εντόπισαν το δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο,στην είδηση αναφέρεται πως ο Μεχμέτ Κοτσαρσλάν-ο ιδιοκτήτης του μπάρ Ρέινα στο οποίο έγινε η επίθεση την πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινουπολη και στην οποία σκοτώθηκαν 39 άτομα, είναι μόνο ο ένας από τους πολλούς Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι ¨λόγω ανησυχιών ασφαλείας και της αυξανόμενης πολιτικής αστάθειας¨, θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.
    Αναφέρεται πως μετά από το κλείσιμο του μπαρ Ρέινα, ο Κοτσαρσλάν αναζητεί έναν νέο επαγγελματικό χώρο στην Μύκονο.
    Μια γνωστή εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα γράφει πως ¨Οι Τούρκοι επιτίθενται στην Μύκονο¨ , ενώ λέγεται πως σε Ρόδο, Κρήτη και Πάρο υπάρχει μια μεγάλη αύξηση στις τουρκικές επιχειρήσεις.
    Η εφημερίδα επικοινώνησε με μεσίτη την Ελλάδα, ο οποίος δήλωσε πως μετά από την επικράτηση του ΝΑΙ στην Τουρκία, αυξήθηκαν τα τηλεφωνήματα που δέχεται από εκεί.
    “Δεν σταματά να χτυπά το τηλέφωνο μου”
    Η Μίνα Μπουγκονικόλου-διευθύντρια της εταιρίας InterCasa στην Αθήνα, δηλώνει πως ¨Μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος πέρσι, υπήρξε μια μεγάλη αύξηση στις κινήσεις από Τουρκία, αλλά μετά από το δημοψήφισμα, προέκυψε και ένα νέο κύμα. Ανησυχούν πολύ και θέλουν να έχουν το ένα πόδι τους στην Ευρώπη.
    Ο μεσίτης Αρσάνογλου τονίζει πως κάποιοι Τούρκοι ¨ετοιμάζουν σχέδιο Β¨ και ότι μετά από τις 16/4 υπήρξε μια αύξηση 50% στα τηλεφωνήματα που δέχεται από Τούρκους πελάτες
    Ο Αρσάνογλου που ετοιμάζει ιστοσελίδα στα τουρκικά για πελάτες που έχει από Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα, και λέει : “Δεν είναι μια κατάσταση στην οποί οι Τούρκοι αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα. Είναι ένα τμήμα του πληθυσμού 1/100 πλούσιων και καλά μορφωμένων που θέλουν έχουν ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που τα πράματα στην Τουρκία χειροτερέψουν. Η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν μια πηγή αιμορραγίας για τι ελίτ της Τουρκίας. Τώρα μετά από το δημοψήφισμα, αυξήθηκε η οικονομική και πολιτική αστάθεια.”
    Times, militaire.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ.

    Τα σωτήρια φάρμακα που «νικάνε» τον ιό – Τα έχουμε όλοι σπίτι μας και δεν το γνωρίζουμε.

    Αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ασπιρίνη μπορούν να αποτρέψουν τη σοβαρή νόσηση με COVID-19, ιδίως σε ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες, για τους οποίους αυτά τα ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα ενδεχομένως να αποβούν σωτήρια για τη ζωή τους

    Η ασπιρίνη και άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να αποτρέψουν τη μοιραία εξέλιξη της COVID-19 και να αποδειχθούν σωτήρια για ασθενείς με τη νόσο του κορωνοϊού SARS-CoV-2, ισχυρίζεται ο καθηγητής Ayman El-Kadi από το Τμήμα Φαρμακευτικής και Φαρμακευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα.

    Οι εν λόγω θεραπείες μπορούν να αξιοποιηθούν σε ασθενείς με σοβαρή νόσηση, στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί φλεγμονή στους πνεύμονες με συνέπεια δύσπνοια και βήχα, ή ακόμη και υπερφλεγμονώδης απόκριση με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια οργάνων και τον θάνατο.
    Έρευνες έχουν καταλήξει σε ευάλωτες ομάδες ασθενών, όπως οι άνω των 60 ετών και οι πάσχοντες από μεταβολικές διαταραχές όπως παχυσαρκία και σακχαρώδης διαβήτης, στους οποίους η COVID-19 μπορεί επηρεάσει την ανοσοαπόκριση και να οδηγήσει σε παραγωγή περισσότερων φλεγμονωδών παρά αντιφλεγμονωδών μορίων. Τα ήδη χρησιμοποιούμενα φάρμακα θα αποτελέσουν το πρόσκομμα σε αυτή τη διαδικασία, εξηγεί ο Δρ El-Kadi, είτε αποτρέποντας αυτά τα μόρια από την ενεργοποίηση της φλεγμονής είτε με αύξηση εκείνων με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

    Πέρα από την ασπιρίνη, στην επιστημονική δημοσίευση περιλαμβάνονται πέντε ακόμα φάρμακα με δυνητικά οφέλη κατά της COVID-19: το αντιλιπιδαιμικό φάρμακο φαινοφιβράτη, η αντιμυκητιακή φλουκοναζόλη, ο βακτηριοκτόνος παράγοντας ισονιαζίδη, τα συμπληρώματα διατροφής ρεσβερατρόλη και η 2-μεθυλοοιστραδιόλη, ένα πειραματικό φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου των ωοθηκών και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

    Η σημασία του χρόνου χορήγησης των φαρμάκων

    Ο Δρ El-Kadi μελετά την επίδραση των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων σε πλήθος ασθενειών όπως ο καρκίνος και καρδιοπάθειες. Εν προκειμένω, συστήνει τη διενέργεια κλινικών μελετών για την περίπτωση της COVID-19, ενώ δοκιμές στοχευμένης χορήγησης φαρμάκων νανοτεχνολογίας πιθανώς να έδιναν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

    «Η COVID-19 επηρεάζει διάφορα όργανα όπως το ήπαρ, τους νεφρούς και ο εγκέφαλος, ωστόσο οι πνεύμονες παραμένουν ο βασικός στόχος. Καθώς τα αντιβακτηριακά μόρια είναι εύθραυστα, η χορήγησή τους υπό μροφήν νανοφαρμάκων θα τα βοηθήσει να φτάσουν στο στόχο τους», εξηγεί.

    Ωστόσο, ο χρόνος χορήγησης των αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων είναι ζωτικής σημασίας, όπως έχει υπογραμμίσει σε παλιότερη δημοσίευσή του, και πρέπει να λαμβάνει χώρα σε περιπτώσεις υπερφλεγμονώδους απόκρισης. Εν αντιθέσει, η «βιαστική» χορήγησή τους θα μπορούσε να περιορίσει τη φυσιολογική ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού έναντι του ιού.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παραπάνω φάρμακα ενδεχομένως να συνοδεύονται από λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες συγκριτικά με της ρεμντεσιβίρη και δεξαμεθαζόνη που χορηγούνται ήδη σε ασθενείς με κορωνοϊό.

    Για τον Δρ EL-Kadi που συμμετείχε στην ανάπτυξη ενός διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό SARS που στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους το 2003, η αναζήτηση αποτελεσματικών θεραπειών δεν θα διακοπεί παρά τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2, ο οποίος φαίνεται ιδιαιτέρως επίμονος και προσαρμοστικός χάρη στις μεταλλάξεις του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κρίνεται από τα επίπεδα αντισωμάτων στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Σύμφωνα με μία αμερικανική έρευνα σε εμβολιασμένους με Moderna, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού στον οργανισμό αποτελούν έναν καλό δείκτη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.


    Αυτή η διαπίστωση θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των κλινικών δοκιμών των εμβολίων στο μέλλον.

    Οι επιστήμονες και οι ρυθμιστικές-εποπτικές Αρχές μέχρι σήμερα βασίζονται σε μεγάλες ελεγχόμενες με εικονικό εμβόλιο (πλασίμπο) κλινικές δοκιμές για να προσδιορίσουν κατά πόσο ένα νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 «δουλεύει».

    ​​​​​​​Όμως, όπως δείχνει η νέα μελέτη από επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και την εταιρεία Moderna, η μέτρηση του επιπέδου των αντισωμάτων στους εμβολιασμένους συνιστά, επίσης, ένα αντιπροσωπευτικό δείκτη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε έναν άνθρωπο.

    Η μελέτη, που ανέλυσε δεδομένα από κλινική δοκιμή σε 30.000 άτομα και η οποία ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, βρήκε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό στους εμβολιασμένους που έχουν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων. Αυτοί οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν στη συνέχεια από τον κορωνοϊό.

    Η εύρεση ενός υποκατάστατου αξιόπιστου δείκτη αποτελεσματικότητας των εμβολίων αναμένεται να επιταχύνει τις εγκρίσεις νέων εμβολίων στο μέλλον, χωρίς να χρειαστούν καν δαπανηρές και χρονοβόρες μεγάλες δοκιμές ελεγχόμενες με πλασίμπο, σύμφωνα με τον ερευνητή δρα Πίτερ Γκίλμπερτ του Ινστιτούτου Fred Hutchinson.


    ​​​​​​​Όπως ανέφερε, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση ανάλογων δεδομένων από τα εμβόλια Pfizer/BioNTech και AstraZeneca, διαμορφώνεται σταδιακά η πεποίθηση ότι όντως τα αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικός δείκτης του κατά πόσο τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού «δουλεύουν».
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νέο κρούσμα μιας σπάνιας και δυνητικά θανατηφόρου μολυσματικής ασθένειας γνωστής ως μελιοείδωση εντοπίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
    Σε ανακοίνωση που βγήκε στις 9 Αυγούστου, το CDC ανέφερε ότι το νέο κρούσμα βρέθηκε στην Τζόρτζια και «συνδέεται με τρεις προηγούμενες περιπτώσεις σε διαφορετικές πολιτείες».
    Σύμφωνα με το Live Science, τα τέσσερα κρούσματα μελιοειδούς εντοπίστηκαν μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου. Δύο από τους τέσσερις ασθενείς πέθαναν ενώ οι άλλοι δύο «νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

    «Μερικές δεκάδες» κρούσματα μελιοειδούς εντοπίζονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, με τους μολυσμένους να είναι συνήθως «ταξιδιώτες και μετανάστες που προέρχονται από μέρη όπου η ασθένεια είναι ευρέως διαδεδομένη» αναφέρει το CDC στον ιστότοπό του.

    Ωστόσο, κανένας από τους τέσσερις ασθενείς που διαγνώστηκαν με τη συγκεκριμένη ασθένεια φέτος δεν είχε ταξιδέψει παρόλο που τα βακτηριακά στελέχη που τους αρρώστησαν φαίνεται να ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους υποδηλώνοντας ότι υπάρχει «κοινή πηγή για αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε το CDC.
    «Επί του παρόντος, το CDC πιστεύει ότι η πιο πιθανή αιτία είναι ένα εισαγόμενο προϊόν (όπως τρόφιμα ή ποτά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας ή καθαρισμού ή φάρμακα) ή ένα συστατικό σε ένα από αυτά τα είδη προϊόντων» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία.

    Η μελιοείδωση, που ενδημεί κυρίως στην Ινδία και τη Ν.Α. Ασία, οφείλεται στην Burkholderia
    pseudomallei και μπορεί να λάβει τέσσερις κλινικές μορφές. Η
    σηψαιμική μορφή χαρακτηρίζεται από συστηματικά συμπτώματα όπως πυρετός,
    μυαλγίες, καφαλαλγία, διάρροια και στη συνέχεια ερύθημα προσώπου, φλυκταινώδες
    εξάνθημα, λεμφαδενοπάθεια, πολυοργανική ανεπάρκεια. Η πνευμονική μορφή
    εκδηλώνεται με πυρετό, ρίγος, λεμφαδενοπάθεια, φυσσαλιδώδες ή φλυκταινώδες
    εξάνθημα και προσβολή του πνευμονικού περεγχύματος (βρογχοπνευμονία έως
    νεκρωτική πνευμονία). Στην εντοπσμένη μορφή παρουσιάζεται τοπική φλεγμονή με
    σχηματισμό έλκους και λευκωπών ή φαιών οζιδίων και σύστοιχη λεμφαδενίτιδα. Η
    χρόνια πυώδης μορφή μπορεί να εκδηλωθεί έως πολλά χρόνια μετά την έκθεση με
    αποστήματα του δέρματος, των σκελετικών μυών, του σπλήνα ή του ήπατος. Η μάλη
    είναι κυρίως νόσος των αλόγων που οφείλεται στη Pseudomonas mallei και μόνο κατ’
    εξαίρεση μπορεί να προσβάλει τον άνθρωπο με εκδηλώσεις όμοιες με αυτές της
    εντοπισμένης και της χρόνιας πυώδους μορφής της μελιοείδωσης.
    Οι άνθρωποι κολλάνε τα βακτήρια εισπνέοντας σκόνη ή μικροσκοπικά σταγονίδια νερού ή από βρωμιά που μπαίνει σε μια ανοιχτή πληγή. Υπάρχουν περίπου 160.000 περιστατικά μελιοείδωσης κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο και 89.000 θάνατοι.
    Δεν υπάρχει εμβόλιο για τα βακτήρια αυτά που είναι ανθεκτικά σε πολλά κοινά χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά. Αυτά περιλαμβάνουν πενικιλίνη, αμπικιλλίνη, κεφαλοσπορίνες, γενταμυκίνη, τομπραμυκίνη και στρεπτομυκίνη, ανέφεραν οι ερευνητές.

    Οι ασθενείς συχνά απαιτούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες ενδοφλέβιων φαρμάκων που ακολουθούνται από αρκετούς μήνες από του στόματος αντιβιοτικά για την εξάλειψη της λοίμωξης.
    Αυτά τα βακτήρια απαντώνται συχνότερα στα τροπικά κλίματα της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και της βόρειας Αυστραλίας. Έχουν επίσης εντοπιστεί σε δύο περιοχές των ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ.
    Μια άλλη συγγενής ασθένεια, η μάλη, είναι νόσος των αλόγων και οφείλεται στο Pseudomonas mallei. Μόνο κατ’ εξαίρεση μπορεί να προσβάλει τον άνθρωπο με εκδηλώσεις όμοιες με αυτές της εντοπισμένης και της χρόνιας πυώδους μορφής της μελιοείδωσης.

    Ζ.Π.






    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...