ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Αυγούστου 2021

Ο Ζ.Π. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ BriLife ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ (!) ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΓΙΑΤΙ;) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ mRNA ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ PFIZER KAI MODERNA. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ. ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ, ΤΙΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ;

 

Ο διευθυντής του Institute for Biological Research του Ισραήλ καταγγέλλει ότι το Ισραηλινό εμβόλιο είναι έτοιμο από το 2020, πιο αποτελεσματικό απ΄όλα, αλλά το ίδιο το Ισραήλ το μπλοκάρει.

  

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΑΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: "ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ".

 

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ. 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΟΡΟΣ; 



 ΟΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤA ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΠΑΡΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΙΔΙΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ; 

 

 

 Gantz: Human trials of Israeli-made coronavirus vaccine to begin in  mid-October | The Times of Israel

 Ο Σμούελ Σαπίρα, ο γενικός διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών, το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας.

Το ισραηλινό εμβόλιο χρησιμοποιεί ένα αβλαβή ιό VSV, στον οποίο μέσω γενετικής τροποποίησης έχουν προστεθεί πρωτεΐνες που μοιάζουν με τις προεξέχουσες πρωτείνες-ακίδες («κορώνες») του κορωνοϊού, τις οποίες στη συνέχεια αναγνωρίζει ο οργανισμός ως Covid-19, με αποτέλεσμα την παραγωγή αντισωμάτων. «Πρόκειται για ένα σύγχρονο εμβόλιο στην πρωτοπορία της παγκόσμιας τεχνολογίας, το οποίο παρέχει το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας σε μια μόνο δόση», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο ’Αμυνας.

Υπάρχουν μοναδικοί και άγνωστοι κίνδυνοι για τα εμβόλια αγγελιοφόρων RNA  (εμβόλια  Pfizer - Moderna),  συμπεριλαμβανομένων τοπικών και συστημικών φλεγμονωδών αποκρίσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτοάνοσες καταστάσεις.


Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας, ένα τμήμα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, ανέφερε ότι άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τη βιοκατανομή και την επιμονή της επαγόμενης ανοσογόνου έκφρασης, πιθανή ανάπτυξη αυτοαντιδραστικών αντισωμάτων και τοξικές επιδράσεις οποιωνδήποτε μη φυσικών νουκλεοτιδίων και συστατικών του συστήματος παροχής.

 

ΕΚΤΑΚΤΗ  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΗ.

 Ο ΜΑΚΡΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»: «ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΕ mRNA (Pfizer – Moderna). ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ».


Πολύ προσεκτικός για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech δήλωσε πως είναι ο Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του “Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό και δεν γνωρίζουμε τα πάντα φυσικά για το πρώτο εμβόλιο που φθάνει” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος Πρόεδρος.
“Δεν ξέρω αν γνωρίζετε αλλά οι πρώην Αμερικανοί πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα, Τζώρτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσαν ότι θα εμβολιαστούν μπροστά στις κάμερες. Εσείς είστε έτοιμος να εμβολιαστείτε μπροστά στην κάμερα για να πείσετε τους Γάλλους;” ρώτησε ο δημοσιογράφος.
“Θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή που θα ανταποκρίνεται στη στρατηγική μας. Δεν θα κάνω το αντίθετο από αυτό που συνιστώ στον πληθυσμό μας. Δεν έχουμε την ίδια στρατηγική εμβολιασμού με εκείνους και σήμερα όπως σας έλεγα δεν λέμε στους ανθρώπους «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» με όλη μας τη δύναμη και για όλο τον πληθυσμό, έχουμε τη στρατηγική μας. Τον ιό δεν τον γνωρίζαμε. Ήταν ένας ιός που ήταν θανατηφόρος για τους πιο ηλικιωμένους αλλά πλήττει με πολύ σοβαρή μορφή όλες τις ηλικίες και προσπαθούμε να καταλάβουμε από που προέρχεται. Σήμερα το πρωί εξετάζουν αν υπάρχουν γενετικές εξηγήσεις” απάντησε ο Μακρόν.
Ερωτηθείς γιατί δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, είπε: “Εγώ είμαι πολύ προσεχτικός πάνω στο θέμα, δεν είμαι επιστήμονας, ούτε γιατρός. Καταφθάνουν εμβόλια και δεν είναι μόνο ένα. Τώρα καταφθάνει ένα εμβόλιο με τον αγγελιαφόρο RNA είναι πρωτοποριακό, κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με αυτή την τεχνολογία και πρώτον θα πρέπει να εγκριθεί από τις υγειονομικές αρχές και πιο ειδικά από τις ευρωπαϊκές αρχές και στη συνέχεια έχουμε μια στρατηγική από την ανώτατη αρχή υγείας και θα ξεκινήσουμε από τους πιο ηλικιωμένους”
“Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό το εμβόλιο, γιατί πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ διαφανείς. Δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό. Σε κάθε φάση θα λέμε ότι γνωρίζουμε για την αποτελεσματικότητα”, τόνισε.
“Πιστεύω πολύ πιο πολύ στα συμπεράσματα μέσω της διαφάνειας απ’ ότι στην υποχρέωση. Για τα εμβόλια που συνηθίζουμε να κάνουμε στα παιδιά αποφασίσαμε να τα κάνουμε υποχρεωτικά στην αρχή της θητείας. Ήταν μια πολύ μεγάλη δημοκρατική συζήτηση στη χώρα μας και ήταν για εμβόλια που τα γνωρίζαμε απέξω (πάρα πολύ καλά) είχαμε εμπειρία δεκαετιών. Πιστεύω πως είναι αντιπαραγωγικό να κάνουμε υποχρεωτικό το εμβόλιο …εμβόλια που δεν γνωρίζουμε για μια παθολογία που είναι καινούργια” υπογράμμισε.
Τέλος, σημείωσε ότι τα εμβόλια του Απριλίου δεν θα είναι όπως αυτά του Γενάρη. Υπάρχουν εμβόλια που θα φθάσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι που έχουν παρασκευαστεί με άλλες τεχνικές, είπε.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΧΙ ΤΥΠΟΥ mRNA ΑΛΛΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟ BriLife, ΣΑΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ sputnik v. 

ΓΙΑΤΙ;  ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΤΗΝ  ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ  ΤΟΥ  ΤΟΥΡΚΟΥ  ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ; 


Το Ισραήλ άρχισε την 1η Νοεμβρίου τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού. Το εμβόλιο αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR), που εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το εμβόλιο, το οποίο λέγεται BriLife (από την ισραηλινή λέξη «υγεία» και την αγγλική λέξη «ζωή»), άρχισε να δοκιμάζεται σε μικρά και μεγάλα ζώα από τον Μάρτιο. Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και η ειδική εποπτική Επιτροπή για τα ιατρικά πειράματα σε ανθρώπους έδωσαν πλέον το «πράσινο φως» για να περάσουν οι δοκιμές στο επόμενο στάδιο, σε 80 εθελοντές ηλικίας 18 έως 55 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθηθούν επί τρεις εβδομάδες για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα αναπτύξουν αντισώματα κατά του κορωνοϊού, καθώς και για πιθανές παρενέργειες.
Η αρχή θα γίνει με δύο εθελοντές την 1η Νοεμβρίου και, ανάλογα με τις αντιδράσεις τους, το εμβόλιο θα χορηγηθεί και σε άλλους σε δύο ιατρικά κέντρα στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ. Σε όλους θα γίνει μία μόνο δόση, ενώ μερικοί θα λάβουν ψευδοεμβόλιο (πλασίμπο) αντί για κανονικό. Μετά από μερικές ώρες παρατήρησης στο νοσοκομείο, οι εθελοντές θα πάνε σπίτι τους, όπου θα συνεχιστεί η παρακολούθηση τους.

Θα ακολουθήσει μια δεύτερη φάση δοκιμής του εμβολίου σε 960 άτομα άνω των 18 ετών, η οποία θα αρχίσει το Δεκέμβριο σε διάφορα ισραηλινά νοσοκομεία. Εφόσον και αυτή πάει καλά, τότε θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη (Απρίλιο ή Μάιο 2021) η τρίτη φάση μιας μεγάλης κλίμακας δοκιμής σε 30.000 εθελοντές, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τις ισραηλινές εφημερίδες “Jerusalem Post” και “Times of Israel”.
Εν και η τρίτη φάση ολοκληρωθεί με επιτυχία και το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, τότε θα δοθεί έγκριση για μαζική παραγωγή του. Το Ινστιτούτο IIBR έχει ήδη παράγει περισσότερες από 25.000 δόσεις του εμβολίου για τις πρώτες δύο φάσεις των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους. Η παραγωγική δυναμικότητα του Ινστιτούτου φθάνει τα 15 εκατομμύρια εμβόλια.

«Ο τελικός στόχος μας είναι η παραγωγή 15 εκατομμυρίων δόσεων για τους κατοίκους του κράτους Ισραήλ και τους κοντινούς γείτονες μας», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Σμούελ Σαπίρα, ο οποίος τόνισε «έχω εμπιστοσύνη στο εμβόλιο μας, πιστεύω σε αυτό και στην ικανότητα των επιστημόνων του Ινστιτούτου μας που το ανέπτυξαν». Ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι περίπου εννέα εκατομμύρια και η χώρα έχει αναφέρει έως τώρα 2.372 θανάτους από τον κορωνοϊό.

Για «μια μέρα ελπίδας για τους πολίτες του Ισραήλ χάρη στους ερευνητές του Ινστιτούτου IIBR, οι οποίοι ανέλαβαν μια αποστολή διεθνούς και ιστορικής σημασίας», έκανε λόγο ο ισραηλινός υπουργός ’Αμυνας Μπένι Γκαντς, επισκεπτόμενος το Ινστιτούτο, το οποίο πιστεύεται πως, μεταξύ άλλων, σχετίζεται με όπλα βιολογικού και χημικού πολέμου.

Το ισραηλινό εμβόλιο χρησιμοποιεί ένα αβλαβή ιό VSV, στον οποίο μέσω γενετικής τροποποίησης έχουν προστεθεί πρωτεΐνες που μοιάζουν με τις προεξέχουσες πρωτείνες-ακίδες («κορώνες») του κορωνοϊού, τις οποίες στη συνέχεια αναγνωρίζει ο οργανισμός ως Covid-19, με αποτέλεσμα την παραγωγή αντισωμάτων. «Πρόκειται για ένα σύγχρονο εμβόλιο στην πρωτοπορία της παγκόσμιας τεχνολογίας, το οποίο παρέχει το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας σε μια μόνο δόση», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο ’Αμυνας.

Μέχρι στιγμής αρκετές δοκιμές εμβολίων βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων από τις εταιρείες Pfizer, Johnson & Johnson, AstraZeneca και Moderna, τη Ρωσία, την Κίνα κ.α.

Iσραήλ: Άρχισαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου BriLife κατά του κορωνοϊού.

 
Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα τις δοκιμές σε ανθρώπους του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19 το οποίο, εφόσον αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, θα είναι έτοιμο για να διανεμηθεί στο ευρύ κοινό στα τέλη του επόμενου καλοκαιριού.
Ογδόντα εθελοντές θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αρχική δοκιμή. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη, σε 960 ανθρώπους τον Δεκέμβριο και, εφόσον όλα καλά, η τρίτη φάση είναι προγραμματισμένη για το διάστημα Απριλίου-Μαΐου με τη συμμετοχή 30.000 εθελοντών.
«Είμαστε στην τελική ευθεία», είπε ο Σμούελ Σαπίρα, ο γενικός διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών, το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας.
Οι δοκιμές του εμβολίου “BriLife” σε ζώα είχαν ξεκινήσει τον Μάρτιο. Την περασμένη εβδομάδα δόθηκε η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Οι Ισραηλινοί γιόρτασαν την Παρασκευή (13 Νοεμβρίου) όταν ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει υπογράψει συμφωνία με την Pfizer Inc. για να αγοράσει το νέο της εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Αλλά το γεγονός παραμένει ότι εάν η Pfizer πετύχει – ή η Moderna, με την οποία έχει επίσης συμβόλαιο το Ισραήλ – αυτά θα είναι τα πρώτα εμβόλια mRNA που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά για ανθρώπους ασθενείς.

Για να λάβουν την έγκριση του FDA, οι εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν άμεσες ή βραχυπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη λήψη των εμβολίων. Αλλά όταν ο κόσμος αρχίζει να εμβολιάζεται με αυτά τα εντελώς νέα και επαναστατικά εμβόλια, δεν θα γνωρίζει σχεδόν τίποτα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους.

«Υπάρχει ένας αγώνας για εμβολιασμό του κοινού, οπότε είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε περισσότερους κινδύνους», δήλωσε ο Tal Brosh, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Νοσοκομείο Samson Assuta Ashdod, στο Jerusalem Post.

Όταν η Moderna τελείωσε μόλις τη δοκιμή της Φάσης Ι, το Independent έγραψε για το εμβόλιο και το περιέγραψε με αυτόν τον τρόπο: «Χρησιμοποιεί μια ακολουθία γενετικού υλικού RNA που παράγεται σε ένα εργαστήριο που, όταν εγχέεται στο σώμα σας, πρέπει να εισβάλει στα κύτταρα σας και να εισβάλει στα μηχανήματα παραγωγής πρωτεϊνών κυττάρων που ονομάζονται ριβοσώματα για να παράγουν τα ιικά συστατικά που στη συνέχεια εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα για την καταπολέμηση του ιού»…

Ο Brosh είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο αλλάζει τον γενετικό κώδικα των ανθρώπων. Αντίθετα, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με μια συσκευή USB (το mRNA) που εισάγεται σε έναν υπολογιστή (το σώμα σας). Δεν επηρεάζει τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή αλλά εκτελεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν μοναδικοί και άγνωστοι κίνδυνοι για τα εμβόλια αγγελιοφόρων RNA, συμπεριλαμβανομένων τοπικών και συστημικών φλεγμονωδών αποκρίσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτοάνοσες καταστάσεις.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας, ένα τμήμα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, ανέφερε ότι άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τη βιοκατανομή και την επιμονή της επαγόμενης ανοσογόνου έκφρασης, πιθανή ανάπτυξη αυτοαντιδραστικών αντισωμάτων και τοξικές επιδράσεις οποιωνδήποτε μη φυσικών νουκλεοτιδίων και συστατικών του συστήματος παροχής.

Ο Brosh συνέκρινε το εμβόλιο mRNA με παραδοσιακά εμβόλια, όπως αυτά για τη γρίπη, τα οποία χρησιμοποιούν έναν απενεργοποιημένο ιό που καταστράφηκε με θερμότητα ή χημικές ουσίες για να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση χωρίς να μολύνουν τον παραλήπτη. Άλλα, όπως για την ιλαρά ή την παρωτίτιδα, χρησιμοποιούν έναν εξασθενημένο ιό που δεν μπορεί να σας βλάψει, αλλά μπορεί να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να το καταπολεμήσει.

Το AstraZeneca του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το ρωσικό Sputnik V και το Brilife του Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ βασίζονται σε πιο παραδοσιακές τεχνολογίες.

Ολόκληρο το άρθρο της Jerusalem Post με τίτλο MAAYAN JAFFE-HOFFMAN, Could mRNA COVID-19 vaccines be dangerous in the long-term? NOVEMBER 17, 2020, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://www.jpost.com/health-science/could-an-mrna-vaccine-be-dangerous-in-the-long-term-649253

 

 

Τα εμβόλια mRNA μπορεί να οδηγήσουν σε γυναικεία στειρότητα; Πρώην επικεφαλής σύμβουλος Pfizer.


Τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA κρούουν δύο ειδικοί επιστήμονες.

 
Πρόκειται για τον Δρ. Michael Yeadon πρώην επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της εταιρείας Pfizer και τον πνευμολόγο Dr.Wolfgang Wodarg
Όπως αναφέρουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού τεχνολογίας mRNA περιλαμβάνουν μια πρωτεΐνη ακίδα που χρησιμοποιεί ο ιός για να συνδέεται με τα κύτταρα που προσβάλλει. Η πρωτεΐνη αυτή είναι ανάλογη της συγκυτίνης (Syncytin-1). Τα εμβόλια mRNA (Moderna, Pfizer-BioNTech κ.α.) εγχέουν ένα μικρό τμήμα του mRNA του κορωνοϊού το οποίο περιέχει τον κωδικό της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί για να προσκολλάται στα κύτταρα του οργανισμού.
Το εμβόλιο δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες έτσι ώστε ο οργανισμός να κατασκευάσει την πρωτεΐνη αυτή και στη συνέχεια με τη σειρά του να προχωρήσει στην διαδικασία δημιουργίας αντισωμάτων.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι μια τέτοια πρωτεΐνη-ακίδα είναι και η συγκυτίνη.
Το 2000, Αμερικανοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι για τον σχηματισμό του πλακούντα είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η οποία έχει ιογενή προέλευση και υπάρχει σήμερα σε όλα τα θηλαστικά. .
Έτσι όπως αναφέρουν οι δύο επιστήμονες εάν ο οργανισμός μάθει να παράγει αντισώματα για τις πρωτεΐνες-ακίδες του κορωνοϊού θα μάθει, ενδεχομένως, να παράγει αντισώματα και για την συγκυτίνη. Μια τέτοια πιθανότητα θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τον τερματισμό της κύησης, αλλά και την αδυναμία να γίνει κάτι τέτοιο.
«Το εμβόλια αναμένεται να παράγουν αντισώματα κατά των ακίδων πρωτεϊνών του SARS-CoV-2. Ωστόσο, οι πρωτεΐνες ακίδων περιέχουν ανάλογα χαρακτηριστικά, με τις ομόλογες πρωτεΐνες συγκυτίνης, οι οποίες είναι απαραίτητες για το σχηματισμό του πλακούντα σε θηλαστικά όπως οι άνθρωποι. Πρέπει να αποκλειστεί απολύτως ότι ένα εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 θα μπορούσε να προκαλέσει ανοσολογική αντίδραση κατά της συγκυτίνης-1, καθώς διαφορετικά εμβολιασμένες γυναίκες θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε στειρότητα αόριστης διάρκειας», αναφέρουν οι δύο ειδικοί.
Αν και όπως τονίζεται μια τέτοια πιθανότητα θεωρείται απομακρυσμένη, εντούτοις εάν τα εμβόλια δεν δοκιμαστούν σε βάθος χρόνου, για να διαπιστωθεί η σχέση αντισωμάτων των πρωτεϊνών ακίδων και της συγκυτίνης, τότε υπάρχει συγκεκριμένο ρίσκο στη χρήση τους.

 


Καθηγητής  Λοιμωξιολόγος Christian Perronne:  για το εμβόλιο mRNA: "Δεν θέλουμε να γίνουμε, όπως οι ντομάτες ΓΤΟ ή ο γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος".

 

«Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τις μεταλλαγμένες ντομάτες και το καλαμπόκι. Δεν είναι εμβόλια, αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Μπορεί μεταδώσουμε τις γενετικές μεταλλάξεις στα παιδιά μας. Αυτοί που τα προωθούν είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους πολίτες του κόσμου για ινδικά χοιρίδια».


H ευρεία χρήση μασκών στο γενικό πληθυσμό δεν έχει επιστημονικά αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για τη διακοπή της επιδημίας SARS-CoV-2. Η χρήση των μασκών θα πρέπει να στοχεύει σε ασθενείς, γύρω τους (ειδικά σε εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο) και φροντιστές σε επαφή.
H επιδημία οπισθοχωρεί και δεν έχει οδηγήσει σε καμία αποκάλυψη. Η δυναμική της καμπύλης έδειχνε εδώ και εβδομάδες το προφίλ μιας εποχιακής ανάκαμψης εστίας που μπορεί να παρατηρηθεί με ορισμένους ιούς μετά το ξέσπασμα της επιδημίας. Αυτό μαρτυρεί την προσαρμογή του ιού στον άνθρωπο και είναι επίσης μια αντανάκλαση της συλλογικής ανοσίας που αυξάνεται στον πληθυσμό και η οποία μας προστατεύει φυσικά. Τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν σήμερα έχουν χάσει τη βιαιότητά τους. Οι αρχές δεν θα είναι σε θέση να πουν ότι οφείλεται στον περιορισμό, επειδή η πτωτική τάση είχε αρχίσει πριν καν τεθεί σε εφαρμογή. Η οπισθοδρόμηση της επιδημίας είχε μάλιστα αρχίσει, σε ορισμένες αστικές περιοχές, πριν από την εισαγωγή απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Όλα αυτά τα μέτρα γίνονται για τους Γάλλους να απαιτήσουν ένα εμβόλιο. Αλλά ποιο είναι το νόημα ενός γενικευμένου εμβολίου για μια ασθένεια της οποίας η θνησιμότητα είναι κοντά στο 0,05%; Όχι. Αυτός ο μαζικός εμβολιασμός είναι άχρηστος. Επιπλέον, οι κίνδυνοι εμβολιασμού μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, δηλώνουν ότι είναι έτοιμες να εμβολιαστούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ανάπτυξη και η αξιολόγηση αυτών των προϊόντων έχει γίνει βιαστικά και δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής αποτελέσματα της αποτελεσματικότητας ή της επικινδυνότητας αυτών των εμβολίων. Μας επιτράπηκαν μόνο δελτία τύπου από κατασκευαστές, επιτρέποντας στις μετοχές τους να ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο.

Tα πρώτα "εμβόλια" που μας προσφέρονται δεν είναι εμβόλια, αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Θα κάνουμε ένεση νουκλεϊνικών οξέων που θα κάνουν τα δικά μας κύτταρα να φτιάξουν στοιχεία του ιού. Δεν έχουμε ιδέα ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της ένεσης, γιατί αυτή είναι μια πρώτη φορά στον άνθρωπο. Τι θα συμβεί αν τα κύτταρα ορισμένων "εμβολιασμένα" έκανε πάρα πολλά ιικά στοιχεία, προκαλώντας ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στο σώμα μας; Οι πρώτες γονιδιακές θεραπείες θα είναι RNA, αλλά υπάρχουν έργα με DNA. Κανονικά, στα κύτταρά μας, το μήνυμα είναι από το DNA στο RNA, αλλά το αντίθετο είναι δυνατό σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά δεδομένου ότι τα ανθρώπινα κύτταρα μας περιέχουν τους αποκαλούμενους «ενδογενείς» ρετροϊούς ενσωματωμένους στο DNA των χρωμοσωμάτων μας από την αυγή του χρόνου. Αυτοί οι "εξημερωμένοι" ρετροϊοί που μας κατοικούν είναι συνήθως αβλαβείς (σε αντίθεση με τον ΙΌ HIV, τους ρετροϊούς του AIDS για παράδειγμα), αλλά μπορούν να παράγουν ένα ένζυμο, αντίστροφη transcriptase, ικανό να μεταγράψει προς τα πίσω από το RNA στο DNA.
Κατά συνέπεια ένα RNA ξένο στο σώμα μας και χορηγημένο με την έγχυση θα μπορούσε να κωδικοποιήσει για το DNA, ακριβώς όπως ξένο, το οποίο μπορεί έπειτα να ενσωματώσει στα χρωμοσώματά μας. Έτσι, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να μετασχηματίσουμε τα γονίδιά μας μόνιμα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, μέσω της τροποποίησης των νουκλεϊνικών οξέων των ωαρίων ή του σπέρματος μας, να μεταδώσουμε αυτές τις γενετικές αλλαγές στα παιδιά μας. Οι άνθρωποι που προωθούν αυτές τις γονιδιακές θεραπείες, που λανθασμένα ονομάζονται "εμβόλια" είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους Γάλλους και γενικότερα τους πολίτες του κόσμου, για τα ινδικά χοιρίδια.
"Οι άνθρωποι που προωθούν αυτές τις γονιδιακές θεραπείες, που λανθασμένα ονομάζονται "εμβόλια" είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους Γάλλους και γενικότερα τους πολίτες του κόσμου, για τα ινδικά χοιρίδια"
Δεν θέλουμε να γίνουμε, όπως οι gm gm gm ντομάτες ή ο γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος, ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί). Ένας ιατρικός υπάλληλος από έναν από τους φαρμακευτικούς κατασκευαστές είπε πριν από λίγες ημέρες ότι ήλπιζε για μια ατομική προστατευτική επίδραση, αλλά ότι δεν πρέπει να αναμένουμε πάρα πολύ αντίκτυπο στη μετάδοση του ιού, και ως εκ τούτου στη δυναμική της επιδημίας. Αυτή είναι μια συγκεκαλυμμένη παραδοχή ότι αυτό δεν είναι ένα εμβόλιο. Είναι μεγάλη υπόθεση.
Είμαι ακόμη πιο τρομοκρατημένος, διότι ήμουν πάντα υπέρ των εμβολίων και προήδρευα επί σειρά ετών στον οργανισμό που αναπτύσσει πολιτική για τα εμβόλια. Σήμερα, πρέπει να πούμε να σταματήσουμε αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό σχέδιο. Ο Λουδοβίκος Παστέρ πρέπει να γυρίσει στον τάφο του.
Η επιστήμη, η ιατρική ηθική και, πάνω απ' όλα, η κοινή λογική πρέπει να αναλάβουν.

 

 

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Αν δεν δω τις μελέτες, δεν υπάρχει εμβόλιο».

«Κατ’ επείγουσα διαδικασία για όλα τα φάρμακα, αλλιώς κάτι περίεργο συμβαίνει»
«Εάν δεν δω τις μελέτες να καταλάβω τι έγινε και πως προχώρησε, είμαι επιφυλακτικός, στο δικό μου μυαλό δεν υπάρχει το εμβόλιο».

Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας.
«Άρα κακώς η ΕΕ αγόρασε όλα αυτά τα εμβόλια», ρώτησε η δημοσιογράφος.
«Το πώς διατίθενται τα χρήματα του πολίτη είναι πολιτικές αποφάσεις. …
Εγώ ήμουν για αρκετά χρόνια ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) που εγκρίνει τα φάρμακα οπότε είμαι εξοικειωμένος και με τις διαδικασίες και με τον τρόπο που γίνεται, τι διαβάζουμε. Αν οι συνάδελφοι στην επιτροπή πουν ότι το προϊόν είναι εντάξει, είναι εντάξει τελείωσε. Όταν θα το πουν θα το ακούσουμε όλοι», εξήγησε.
Ερωτηθείς αν θα έχουμε τη γνώση για το εμβόλιο πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός, απάντησε:
«Εγώ δεν δέχομαι την λογική των εξαιρέσεων αν υπάρχει επείγον τότε θα έπρεπε να κάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία σε όλα τα επείγοντα φάρμακα.
Κι επείγοντα φάρμακα είναι αυτά που χαρακτηρίζονται ως φάρμακα που είναι για καταστάσεις που άμεσα πλήττουν τη ζωή, τέτοια είναι ο καρκίνος.
Όταν εγώ ως αξιολογητής έλεγχα ένα φάρμακο για τον καρκίνο που από την στιγμή που ήταν καλό θα σωζόντουσαν μερικά εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη και το κρατούσαμε ένα χρόνο και το μελετούσαμε γιατί όντως είχε προβλήματα, δεν είχαμε κάνει ποτέ μια κατ’ επείγουσα διαδικασία να το πάρουν όλοι οι ασθενείς και να γλυτώσουν.
Την κάναμε τώρα αυτή την διαδικασία.
Θα πρέπει να γίνουν και για τα άλλα, αν δεν γίνει και για τα άλλα εμένα μου φαίνεται κάτι περίεργο».

 

Θα εμβολιαστεί με το mRNA εμβόλιο, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης. 

 

«Έκανα το εμβόλιο της γρίπης και προσμένω μέσα στις αρχές του επόμενου χρόνου να κάνω απο τους πρώτους ως υγειονομικός το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Παρακολουθώντας από κοντά την διαδικασία ανάπτυξης του δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ασφαλές», επισημαίνει ο καθηγήτης.

«Και 65-70% αποτελεσματικό να είναι, όπως αυτό δηλαδή της γρίπης, θα αλλάξει την καθημερινότητα της ζωής μου, ιδιαίτερα στις διεθνείς υποχρεώσεις μου. Γνωρίζοντας τις διάφορες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται έχω επιλέξει το mRNA εμβόλιο (BioNTech/Pfizer η Moderna/NIH). Μετά την χορήγηση και την διέγερση της ανοσίας κατά του κορωνοιου καταστρέφεται ταχύτατα και δεν αφήνει ίχνη στον εμβολιαζόμενο. Εξού και η ανάγκη συντήρησης του σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία», διευκρινίζει ο κ. Γραβάνης. 

 

Πόσο ασφαλή είναι τελικά τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, Moderna και AstraZeneca;

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ 

 

 

Ο ΛΑΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΑΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΟΚΑ 100.000 ΕΥΡΩ. «Προέβη σε σχολιασμό δικαστικής απόφασης, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο».  

 

 

 

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1945: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΙΜΑΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.   




ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ. 10 ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ, ΔΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΚΑΙ 50 ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ. ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ. Η ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΠ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ. 

 

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»: ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ» ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΛΙΓΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΕΛΟΥΣΩΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΩΣ ΣΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; ΣΑΝ ΔΕΙΛΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.   




ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ (ασχολούνται με το πέρασμα του χρόνου) ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ. 

 

 

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ... Δηλαδή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «γιορτάζουν» την επίσκεψη μιας εβραίας στον ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος διερωτάται: τι είδους εορτή είναι αυτή και τι σχέση έχουν οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με τον ναό του Σολομώντα. Ναι, στον ναό του Σολομώντα. Ούτε καν στον Παρθενώνα, ούτε καν στην Αγία Σοφία. Ποιος ισραηλινός πράκτορας που διευθύνει το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων επέβαλε αυτήν την εορτή, που δεν στηρίζεται στα 4 Ευαγγέλια, αλλά στο (απόκρυφο - νόθο - ψεύτικο ) μη κανονικό «Ευαγγέλιο» του Ιακώβου;   




Η ΧΩΡΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ «ΠΟΔΗΛΑΤΙΖΕΤΑΙ» ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ. Η εν λόγω φωτογραφία φαίνεται να είναι τραβηγμένη στις 29 Νοεμβρίου στην Πάρνηθα, την ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκε ότι άλλοι 98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. 

 

 

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Στην 83η θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε σύνολο 141 χωρών στον δείκτη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ; ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ; 

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ – Επεισόδιο στην Άσκηση “Μέδουσα”: Αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε εναντίον τουρκικής.
    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από πηγές της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, σοβαρό επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια της Άσκησης “Μέδουσα”, μεταξύ μιας φρεγάτας τύπου Perry του Αιγυπτιακού ναυτικού και μιας ίδιου τύπου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
    Το επεισόδιο εξελίχθηκε ως εξής: Η τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο της άσκησης. Της έγιναν προειδοποιήσεις κατά τα κεκανονισμένα να απομακρυνθεί από τον δεσμευμένο χώρο και η τουρκική φρεγάτα αρνήθηκε να υπακούσει.
    Τότε η αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε κατ’ ευθείαν πάνω στην τουρκική, για να την εμβολίσει. Μετά από αυτό ο Τούρκος κυβερνήτης το έβαλε στην κυριολεξία στα πόδια και δεν επιχείρησε άλλη φορά να πλησιάσει στο χώρο της άσκησης.
    Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες για το επεισόδιο, που είναι εξαιρετικά διδακτικές για τον ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, που γιορτάζει αύριο, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η τουρκική επιθετικότητα.
    Τελικό δίδαγμα: Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από την δύναμη και την ισχύ. Όταν είσαι ισχυρός και είσαι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου, βάζουν την ουρά στα σκέλια και φεύγουν, όπως έγινε μετά την κίνηση του Αιγύπτιου κυβερνήτη.
    Πάντως ο Τούρκος κυβερνήτης ακόμα τρέχει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κίνα έγραψε ιστορία: To σκάφος Chang’e 5 «φύτεψε» την κινέζικη σημαία στην επιφάνεια της Σελήνης.
    Το ρομποτικό σκάφος Chang’e 5 της Κίνας, το οποίο την Πέμπτη αναχώρησε από τη Σελήνη μετά από δύο μέρες παραμονής στην επιφάνεια της και τη συλλογή δείγματος, πρόλαβε να κάνει κάτι ακόμη: να «φυτέψει» την επίσημη κινεζική σημαία στο φεγγάρι.
    Όπως έκανε γνωστό η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA), που έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που τράβηξε το Chang’e 5, η σημαία από ύφασμα έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες στη Σελήνη.
    Βεβαίως, λόγω έλλειψης αέρα στο φεγγάρι, η σημαία δεν κυματίζει, αλλά είναι στερεωμένη και ακίνητη.
    Η Κίνα γίνεται η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στο φεγγάρι μετά τις ΗΠΑ (η ΕΣΣΔ-Ρωσία, που έφθασε δεύτερη στη Σελήνη, δεν είχε κάνει κάτι ανάλογο).
    Αν το σεληνιακό δείγμα του Chang’e 5 φθάσει με επιτυχία στη Γη, η Κίνα θα γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο που θα έχει φέρει πέτρες και σκόνη από την επιφάνεια της Σελήνης.
    Η κάψουλα με το πολύτιμο δείγμα αναμένεται να πέσει στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Κινέζοι έθεσαν σε λειτουργία τον πρώτο αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης.
      Είναι η Κίνα η οποία πέτυχε την παραγωγή ενέργειας από ένα αντιδραστήρα πυρηνικής σύντηξης; Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ λέγοντας πως πέτυχαν τη λειτουργία ενός αντιδραστήρα Hl-2M τύπου Tokamak για πρώτη φορά.
      Όπως αναφέρουν ο αντιδραστήρας ονομάζεται ανεπίσημα «τεχνητός Ήλιος» καθώς αναπτύσσει θερμοκρασία 150 εκατ. βαθμών C μεγαλύτερη από αυτή στον πυρήνα του Ήλιου.
      Η τεχνολογία Tokamak στους αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης δεν είναι καινούργια πάντως. Γενικώς θεωρούνται ασφαλείς στην λειτουργία τους αλλά το πρόβλημα είναι ότι καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από όση μπορούν να παράγουν.
      Ακόμη όμως και αν καταφέρουν να δημιουργήσουν θετικό πρόσημο στην παραγωγή ενέργειας αυτή θα είναι πιο ακριβή από οποιοδήποτε άλλο σύστημα παραγωγής σήμερα. Βέβαια οι αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης θεωρούνται πολύ πιο ασφαλέστεροι από τους «συμβατικούς» πυρηνικούς αντιδραστήρες.
      Η Γαλλία έχει ένα πρόγραμμα το οποίο αποκαλείται iter αλλά δεν έχει μπει ακόμη σε λειτουργία όπως και οι ΗΠΑ με την εταιρεία Lockheed Martin.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    Ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει την εκκλησία της Γεθσημανής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αλλά συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία.
    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, ο οποίος έριξε κάποιο «εύφλεκτο υγρό» μέσα στην εκκλησία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις και κάνοντας μόνο λόγο για «ζημιές».
    Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Εκκλησιών των Αγίων Τόπων, τον Ουάντι Άμπου Νάσαρ, ο ύποπτος είναι ένας Ορθόδοξος Εβραίος.
    «Ευχαριστούμε τον Θεό για τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς», πρόσθεσε. Ο Νάσαρ ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και έκανε λόγο για πιθανά «ρατσιστικά κίνητρα», στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
    Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι η φωτιά «ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε όλη την εκκλησία», που όμως γέμισε με καπνούς. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε μαυρισμένα στασίδια.
    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς κατήγγειλε το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι ο ύποπτος είναι ένας «τρομοκράτης Ισραηλινός έποικος» και ανέφερε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις.
    Η Εκκλησία της Γεθσημανής ή Βασιλική της Αγωνίας, όπως αποκαλείται επίσης, είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο σημείο όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση προσευχήθηκε και συνελήφθη ο Ιησούς Χριστός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακοίνωση από Άγκυρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Καστελόριζο»!
    «Η Ελλάδα να προσέλθει σε διάλογο τώρα χωρίς προϋποθέσεις πριν είναι αργά»!
    Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και σχολιάζοντας άρθρο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αναφέρει πως η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσει από τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο... Καστελόριζο, ενώ ταυτόχρονα απειλεί την Ελλάδα να έρθει σε «διάλογο» τώρα πριν είναι αργά!
    «Ως κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Ελλάδα, βασιζόμενη στις μαξιμαλιστικές και παράνομες αξιώσεις της στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών και του εναέριου χώρου, επιδιώκει να προκαλέσει ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία.
    Καμία κύρωση δεν θα κάνει την Τουρκία να συμβιβαστεί ως προς τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Μέις/Καστελόριζο ή με τα 10 ν.μ. εναέριου χώρου.
    Η Ελλάδα θα πρέπει μια ώρα αρχύτερα, πριν είναι ΑΡΓΑ να δεσμευτεί για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις με την Τουρκία», αναφέρει στην ανάρτησή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, παραθέτοντας και το άρθρο του Ν. Δένδια σε ελληνική εφημερίδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AKSUNGUR: Η Τουρκία ξεκινά τη μαζική παραγωγή ενός ακόμη εξοπλισμένου UAV μάχης.
    Τη μαζική παραγωγή ενός ακόμη εξοπλισμένου UAV ανακοίνωσε ότι ξεκινά η Τουρκία. Πρόκειται για το UAV AKSUNGUR, το οποίο έχει συμπληρώσει περί τις 300 και πλέον ώρες πτήσης σε δοκιμές, ενώ στην 49η πτήση του παρέμεινε στον αέρα για 59 ώρες όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
    Το UAV με πλήρες φορτίο όπλων θα μπορεί να περιπολεί για 28 ώρες σε ύψος 20.000 ποδών. Μαζί τα TB.2 Bayraktar και το Akinci η Τουρκία διαμορφώνει μια τριάδα εξοπλισμένων UAV μάχης και μια συγκεκριμένη απειλή για τις ΕΔ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για πρώτη φορά από το 1960 ο τουρκικός στρατός ξεκινά να τοποθετεί ιμάμηδες.
    Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσουν να στρατολογούν και πάλι θρησκευτικούς καθοδηγητές μετά την απαγορεύση αυτής της πρακτικής το 1960 ανέφερε η φιλοκυβερνητική συντηρική εφημερίδα Γιένι Ακίτ την Πέμπτη.
    Οι θρησκευτικοί αυτοί καθοδηγητές θα τοποθετηθούν σε μονάδες ξηράς, στο ναυτικό και στην αεροπορία είπε ο Άκιτ.
    Η πρακτική αυτή είχε θεωρηθεί παράνομη μετά το πραξικόπημα του 1960 αλλά θρησκευτικοί αξιωματούχοι είχαν χρησιμοποιηθεί στο ψευδοκράτος το 1974 μία τελευταία φορά.
    Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας θα στρατολογήσουν θρησκευτικούς καθοδηγητές μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
    Στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται «η παροχή πνευματικής καθοδήγησης στο στρατιωτικό προσωπικό και η τόνωση του ηθικού του ώσπου να φτάσει το επιθυμητό επίπεδο, η θρησκευτική εκπαίδευση, η διοργάνωση θρησκευτικών τελετών λατρείας και ο συντονισμός με τις αρμόδιες αρχές για την εύρεση των κατάλληλων τόπων λατρείας».
    Με λίγα λόγια οι ιμάμηδες επιστρέφουν στο στρατό και ουσιαστικά στην εξουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πακιστανός ασέλγησε σε 11χρονο κορίτσι στην Κάρπαθο - «Την πέρασα για 20χρονη».
    Ένας 25χρονος Πακιστανός, κάτοικος... Πηγαδίων Καρπάθου, που συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Καρπάθου τον Απρίλιο του 2020, κλήθηκε χθες Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, σε συμπληρωματική απολογία ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου μετά την άσκηση νέας δίωξης εις βάρος του για βιασμό ενός 11χρονου κοριτσιού.
    Ο κατηγορούμενος αρχικώς μόνο για αποπλάνηση, έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Την 24η Απριλίου 2020 και ώρα 21.45 καταγγέλθηκε το αδίκημα από την μητέρα της 11χρονης στους αστυνομικούς του ΑΤ Καρπάθου και ακολούθησε η σύλληψη του δράστη. Η 11χρονη την ίδια ημέρα είχε φύγει από την οικία της, στις 17.30 και η μητέρα και η αδελφή της την αναζήτησαν στην γειτονιά.
    Την εντόπισαν να βγαίνει από διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται πλησίον της οικίας στο οποίο διαμένει ο Πακιστανός. Η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στην αδελφή της ότι είχε βρεθεί ξανά με τον κατηγορούμενο στην οικία του ο οποίος την είχε φιλήσει επανειλημμένως στο στόμα και την είχε εξαναγκάσει σε τέλεση ασελγούς πράξης.
    Φέρεται να προέκυψε ότι γνωρίστηκε ειδικότερα με την ανήλικη προ 10ημέρου. Την πρώτη φορά, την 22α Απριλίου 2020 το παιδί ήταν γυμνό από την μέση και πάνω και ο κατηγορούμενος την φίλησε και την θώπευσε στο στήθος ενώ ενήργησε και ασελγή πράξη.
    Ο Πακιστανός συνελήφθη την 25η Απριλίου 2020 και ομολόγησε τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε την ανηλικότητά της. Στην απολογία του ανακάλεσε εν μέρει τα όσα ομολόγησε προανακρινόμενος αρνούμενος ότι είχε τελέσει ασελγή ερωτική πράξη με την ανήλικη.
    Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος που δεν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές, διαμένει από διετίας στην Κάρπαθο και εργάζεται σε ξυλουργείο, είπε στο πλαίσιο της προανάκρισης ότι είδε το παιδί προ 10ημέρου όταν περνούσε έξω από την οικία του, ότι την χαιρέτησε και μίλησαν για 10 λεπτά της ώρας.
    Την επόμενη ημέρα, την 20η Απριλίου 2020 την προσκάλεσε στην οικία του και εκείνη δέχτηκε και την 22α Απριλίου 2020 αφού την προσκάλεσε τον επισκέφθηκε ξανά και τότε του είπε, όπως ισχυρίστηκε, ότι είναι 20 ετών.
    Ο Πακιστανός περιέγραψε τις ασελγείς πράξεις που τέλεσε επιδιώκοντας να πείσει τους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη και ότι ένιωθαν έλξη ο ένας για τον άλλον!
    Είπε ακόμη ότι την 24η Απριλίου 2020 το απόγευμα πήγε στο σπίτι του φιλήθηκαν και ότι η αδελφή της, του είπε ότι ήταν ανήλικη. Ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι αγκάλιασε και φίλησε την ανήλικη και ότι οι αστυνομικοί παρανόησαν τα όσα τους είχε πει αρνούμενος ότι ασέλγησε ερωτικά εις βάρος της ενώ υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη και ούτε μπορούσε να το αντιληφθεί λόγω του σωματότυπού της αλλά ούτε και από την φωνή της.
    Σημειώνεται ότι σε καταθέσεις μαρτύρων υποστηρίζεται ότι ο Πακιστανός γνωρίστηκε με την 11χρονη έξω από δημοτικό σχολείο και ότι το παιδί τον είχε ενημερώσει ότι είναι μαθήτρια. Υποστηρίζεται ακόμη ότι η αδελφή της είχε κάνει παρατήρηση στον Πακιστανό να μην πλησιάζει το παιδί και εκείνος είχε επιχειρήσει να ανοίξει συζήτηση μαζί της.
    Φέρεται να προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος όταν φίλησε το παιδί στην πρώτη τους συνάντηση εκείνο τρόμαξε και έφυγε, ότι την δεύτερη φορά το παρέσυρε λέγοντάς της, ότι ήθελε να την κεράσει ένα αναψυκτικό και ότι στο διαμέρισμα ήταν και έτερος Πακιστανός ο οποίος αποχώρησε από τον χώρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τείχος μήκους 2.600 χλμ. κατασκευάζει το Πακιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
    Τελικά τείχη δεν κατασκευάζουν μόνο οι χώρες που πλήττονται από την παράνομη μετανάστευση αλλά και οι χώρες που στέλνουν εκατομμύρια μετανάστες στο εξωτερικό.
    Το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι πλησιάσει στην ολοκλήρωση του έργου κατασκευής τείχους μήκους 2.600 χλμ. κατά μήκος των συνόρων του με το Αφγανιστάν. Όπως έγινε γνωστό το έργο είναι κατά 83% έτοιμο και είναι αξίας 500 εκατ. $.
    Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ασφάλειας του Πακιστάν ήδη έχει σημειωθεί σημαντική μείωση στις παράνομες διελεύσεις τρομοκρατών στη χώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΥΤΙΝ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    Την Ρωσία δεν την ενοχλεί το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όπως επίσης και η διάσταση απόψεων σε ορισμένα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μεταξύ των χωρών μας δεν υπάρχουν διαφορές σε θέματα ουσίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στην διεθνή διάσκεψη με θέμα «Μεσόγειος: διάλογος της Ρώμης».
    «Δεν έχουμε κάποιες διαφωνίες επί της ουσίας με την Τουρκία… Είμαι πεπεισμένος ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αποτελούν παράδειγμα του πως δύο ανεξάρτητες χώρες συνεργάζονται από κοινού για να υλοποιήσουν την πολιτική τους. Δεν κάμπτονται ενώπιον κανενός, δεν θέτουν τελεσίγραφα, δεν υφίστανται έξωθεν επιρροές. Έτσι, το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ δεν συνιστά για μας κάποιο εμπόδιο», δήλωσε ο Λαβρόφ.
    Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών μεταξύ των χωρών ανακύπτουν αναπόφευκτα διαφωνίες, αλλά αν είναι ανοιχτές στην συνεργασία, τότε μπορούν να εξισορροπήσουν τα συμφέροντα τους. «Και αυτό συμβαίνει στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, οι οποίες βασίζονται στις αρχές καλής γειτονίας, του αμοιβαίου υπολογισμού των συμφερόντων (…) Στην παρούσα χρονική περίοδο, οι πρόεδροι μας κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα μοντέλο συνεργασίας, το οποίο θα μπορούσε να μετριάσει τις αντιθέσεις αυτές και να τις ξεπεράσει», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
    Ο Λαβρόφ υπογράμμισε επίσης ότι η Μόσχα και η Άγκυρα, συνεργάζονται επιτυχώς σε διάφορες κατευθύνσεις και έχουν σχέδια προοπτικής για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας. Ανέφερε ότι παρά τις διαφορές που υπάρχουν στις προσεγγίσεις διαφόρων θεμάτων, οι δύο χώρες καταφέρνουν τελικά να ενώνουν τις προσπάθειες τους και να συνδράμουν στην κατάπαυση του πυρός σε διάφορες ζώνες ένοπλων διενέξεων. «Σε ότι αφορά την Λιβύη, πράγματι, εκεί με την Τουρκία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις.
    Η Τουρκία προτιμάει να δίνει έμφαση στις σχέσεις της με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Αλλά δείτε την συνολική εικόνα. Νομίζω ότι η συμμετοχή της Τουρκίας, η δική μας (Ρωσίας) και άλλων χωρών, συμβάλλει στην συνεργασία ώστε να επιτευχθεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών και σε άλλες περιοχές όπως στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», είπε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν συμφωνούσε αρχικά με την στάση που υιοθέτησε η Τουρκία όταν ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όταν η Άγκυρα είχε δηλώσει ότι η διένεξη μπορεί να λυθεί με στρατιωτικά μέσα.
    Ωστόσο χάρη στις κοινές προσπάθειες η κατάσταση αυτή κατέληξε στην τριμερή συμφωνία των ηγετών της Ρωσίας του Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενίας, δήλωσε ο Λαβρόφ. Ως άλλο παράδειγμα συνεργασίας με την Τουρκία, ο Λαβρόφ ανέφερε την Συρία, όπου όπως είπε η Ρωσία μαζί με την Τουρκία και το Ιράν διαμόρφωσαν το σχήμα τη Αστάνα, που αποδείχθηκε όπως είπε ο πλέον ελπιδοφόρος μηχανισμός για την διευθέτηση της κρίσης.
    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ισχυρή απόκριση αντισωμάτων εμφανίζουν άτομα που νόσησαν ήπια έως μέτρια από Covid-19
    Οι περισσότεροι άνθρωποι που νόσησαν αποκτούν ισχυρή και επίμονη απόκριση αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που δεν μειώνεται γρήγορα.
    Η φυσική ανοσία μετά από ανάρρωση φαίνεται να διαρκεί τουλάχιστον 8 μήνες. Ασθενείς που νοσηλεύθηκαν από COVID-19 έχουν μεγαλύτερους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2: αποτελέσματα Ελληνικής Μελέτης σε συνεργασία με το National Cancer Institute των ΗΠΑ.
    Ομάδα ερευνητών, από την Ιατρική Σχολή Icahn της Νέας Υόρκης, διερεύνησε μια από τις πιο σοβαρές ερωτήσεις σχετικά με την πανδημία του νέου κορωνοϊού και της ασθένειας COVID-19:
    –αν τα άτομα που μολύνθηκαν ή νόσησαν παράγουν αντισώματα κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και πόσο διαρκούν μετά από μια πρωτογενή λοίμωξη;
    Διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα των ατόμων που είχαν μολυνθεί και παρουσιάσει ήπια έως μέτρια COVID-19 είχαν μια ισχυρή απόκριση αντισωμάτων που είναι σχετικά σταθερή για τουλάχιστον 5-6 μήνες.
    Επιπλέον, άτομα με πιο σοβαρά συμπτώματα, που ανάρρωσαν, παρουσίασαν ισχυρότερη παραγωγή αντισωμάτων.
    Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι αυτή η απόκριση αντισωμάτων συσχετίζεται με την ικανότητα του σώματος να εξουδετερώσει (να σκοτώσει) το ιό SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID-19.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι ο εμβολιασμός θα παράγει ισχυρά και επίμονα αντισώματα.
      Μέχρι σήμερα έχει τεκμηριωθεί η ύπαρξη αντισωμάτων μέχρι 90 ημέρες.
      Σε άλλο δημοσίευμα (https://www.medrxiv.org/con…/10.1101/2020.11.21.20236117v2) διαπιστώθηκε ότι ένα μήνα μετά την λοίμωξη, όλοι οι ασθενείς είχαν αντισώματα κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2.
      Οχτώ μήνες μετά την αρχική λοίμωξη, αυτά τα αντισώματα ήταν ακόμη ισχυρά στην καταπολέμηση του ιού.
      Τα ευρήματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών φαίνεται πλέον ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, αν εκτεθεί ξανά σε αυτόν.
      Τα πραγματικά καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι που μολύνονται, υπάρχει μικρή πιθανότητα να αρρωστήσουν ξανά για τουλάχιστον τους επόμενους 8 μήνες.
      Μερικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι ο εμβολιασμός θα παράγει ισχυρά και επίμονα αντισώματα.
      Μέχρι σήμερα έχει τεκμηριωθεί η ύπαρξη αντισωμάτων μέχρι 90 ημέρες.
      Παρόμοια δεδομένα από την Ελλάδα, έγιναν προσφάτως δεκτά για δημοσίευση στο διεθνές ελβετικό ιατρικό περιοδικό Microorganisms (https://www.mdpi.com/2076-2607/8/12/1885).
      Σε αυτή την πρωτοποριακή μελέτη, εξετάσθηκαν 259 άτομα που ανέρρωσαν από τη λοίμωξη COVID-19 για να συμμετάσχουν στη δωρεά πλάσματος για τους ασθενείς που νοσούν τώρα από κορωνοϊό.
      Αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 ανιχνεύθηκαν σε 229 (88%) άτομα.
      Τα ποσοστά των ασθενών που είχαν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του ιού ήταν 56% για τους ασυμπτωματικούς, 82% για τους ασθενείς που είχαν συμπτώματα αλλά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία και 91% για τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν.
      Οι ασθενείς που νοσηλεύθηκαν είχαν πολύ υψηλούς τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού σε σχέση με αυτούς που δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.
      Η μελέτη αυτή έγινε εφικτή με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων επιστημόνων από διάφορα ελληνικά κέντρα καθώς και από το NCI των ΗΠΑ.
      Ειδικότερα η συλλογή των δειγμάτων για τη μελέτη των αντισωμάτων και η εργαστηριακή τους ανίχνευση έγινε στα παρακάτω κέντρα (με τους αντίστοιχους ερευνητές):
      1. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα» (Ε. Τέρπος, Ε. Κορομπόκη, Ι. Χαριτάκη, Θ. Σεργεντάνης, Ι. Ντάνασης-Σταθόπουλος, Τ. Μπαγκρατούνη Θ. Δημόπουλος)
      2. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» (Μ. Πολίτου)
      3. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» (Β. Παππά, Α. Αντωνιάδου, Α. Μπουχλά, Σ. Παπαγεωργίου και Σ. Τσιόδρας)
      4. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ο Ευαγγελισμός» (Μ. Παγώνη, Σ. Σαριδάκης, Χ. Γιατρά και Α. Κοτανίδου)
      5. Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών (Α. Σπυριδωνίδης, Γ. Παναγιωτακόπουλος)
      6. Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» (Α. Πεφάνης και Κ. Συρίγος)
      7. Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας» (Ε. Γρουζή και Δ. Μοσχανδρέου)
      8. Ινστιτούτο Παστέρ (Α. Μεντής και Σ. Λαμπροπούλου)
      9. Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Κ. Σταμούλης)
      10. Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Λ. Αλεξόπουλος)
      11. Τμήμα Ρετροϊών NCI ΗΠΑ (B.K. Felber, Δ. Στέλλας, M. Rosati, J. Bear, X. Hu και Γ. Παυλάκης)
      Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη, Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής του Α. Π. Θ.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  11. Ο ΜΑΚΡΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»: «ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΕ mRNA (Pfizer – Moderna). ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ».
    Πολύ προσεκτικός για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech δήλωσε πως είναι ο Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του “Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό και δεν γνωρίζουμε τα πάντα φυσικά για το πρώτο εμβόλιο που φθάνει” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος Πρόεδρος.
    “Δεν ξέρω αν γνωρίζετε αλλά οι πρώην Αμερικανοί πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα, Τζώρτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσαν ότι θα εμβολιαστούν μπροστά στις κάμερες. Εσείς είστε έτοιμος να εμβολιαστείτε μπροστά στην κάμερα για να πείσετε τους Γάλλους;” ρώτησε ο δημοσιογράφος.
    “Θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή που θα ανταποκρίνεται στη στρατηγική μας. Δεν θα κάνω το αντίθετο από αυτό που συνιστώ στον πληθυσμό μας. Δεν έχουμε την ίδια στρατηγική εμβολιασμού με εκείνους και σήμερα όπως σας έλεγα δεν λέμε στους ανθρώπους «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» με όλη μας τη δύναμη και για όλο τον πληθυσμό, έχουμε τη στρατηγική μας. Τον ιό δεν τον γνωρίζαμε. Ήταν ένας ιός που ήταν θανατηφόρος για τους πιο ηλικιωμένους αλλά πλήττει με πολύ σοβαρή μορφή όλες τις ηλικίες και προσπαθούμε να καταλάβουμε από που προέρχεται. Σήμερα το πρωί εξετάζουν αν υπάρχουν γενετικές εξηγήσεις” απάντησε ο Μακρόν.
    Ερωτηθείς γιατί δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, είπε: “Εγώ είμαι πολύ προσεχτικός πάνω στο θέμα, δεν είμαι επιστήμονας, ούτε γιατρός. Καταφθάνουν εμβόλια και δεν είναι μόνο ένα. Τώρα καταφθάνει ένα εμβόλιο με τον αγγελιαφόρο RNA είναι πρωτοποριακό, κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με αυτή την τεχνολογία και πρώτον θα πρέπει να εγκριθεί από τις υγειονομικές αρχές και πιο ειδικά από τις ευρωπαϊκές αρχές και στη συνέχεια έχουμε μια στρατηγική από την ανώτατη αρχή υγείας και θα ξεκινήσουμε από τους πιο ηλικιωμένους”
    “Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό το εμβόλιο, γιατί πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ διαφανείς. Δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό. Σε κάθε φάση θα λέμε ότι γνωρίζουμε για την αποτελεσματικότητα”, τόνισε.
    “Πιστεύω πολύ πιο πολύ στα συμπεράσματα μέσω της διαφάνειας απ’ ότι στην υποχρέωση. Για τα εμβόλια που συνηθίζουμε να κάνουμε στα παιδιά αποφασίσαμε να τα κάνουμε υποχρεωτικά στην αρχή της θητείας. Ήταν μια πολύ μεγάλη δημοκρατική συζήτηση στη χώρα μας και ήταν για εμβόλια που τα γνωρίζαμε απέξω (πάρα πολύ καλά) είχαμε εμπειρία δεκαετιών. Πιστεύω πως είναι αντιπαραγωγικό να κάνουμε υποχρεωτικό το εμβόλιο …εμβόλια που δεν γνωρίζουμε για μια παθολογία που είναι καινούργια” υπογράμμισε.
    Τέλος, σημείωσε ότι τα εμβόλια του Απριλίου δεν θα είναι όπως αυτά του Γενάρη. Υπάρχουν εμβόλια που θα φθάσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι που έχουν παρασκευαστεί με άλλες τεχνικές, είπε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε κρίσιμες θέσεις στην κυβέρνηση Μπάιντεν τοποθετήθηκαν οι πλέον φιλότουρκες γυναίκες.
    Η μελλοντική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εφ'όσον τα αμερικανικά δικαστήρια εκδώσουν ετυμηγορία για τη νομιμότητα της εκλογής Τ.Μπάιντεν η Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε το διορισμό της Nancy McEldowney ως συμβούλου εθνικής ασφάλειας και της Rohini Kosoglu ως συμβούλου εσωτερικής πολιτικής, δύο προσωπικότητας οι οποίες αν έχουν διακριθεί σε κάτι είναι ο φιλοτουρκισμός τους.
    Ο οποίος φιλοτουρκισμός στην περίπτωση της Rohini Kosoglu ξεφεύγει από «απλή» υποστήριξη στην γειτονική χώρα: Είναι η σύζυγος του τουρκοαμερικανού μηχανικού λογισμικού Οζκάν Σεντάτ Κοσόγλου, ο οποίος κατάγεται από τη βορειοδυτική επαρχία Κιρκλάρελι της Τουρκίας και ο διορισμός της χαιρετίστηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία καλωσόρισαν το όνομα της «Νύφης του Κιρκλαρέλι» σε μια τόσο υψηλή θέση.
    Η Χάρις χαρακτήρισε την Κοσόγλου ως «όχι μόνο εμπειρογνώμονα σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αμερικανικός λαός, αλλά και έναν από τους στενότερους και πιο αξιόπιστους βοηθούς μου από τη Γερουσία και την προεδρική εκστρατεία».
    Πριν από το διορισμό της την Παρασκευή, η Κοσόγλου υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος στην εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις, πριν από την οποία ήταν επικεφαλής του προσωπικού της Χάρις στη Γερουσία, διευθύνοντας τη νομοθετική της στρατηγική και την ηγεσία της σε βασικές επιτροπές, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής Γερουσίας, της εσωτερικής ασφάλειας, τις υποθέσεις διακυβέρνησης, καθώς και επιτροπές προϋπολογισμού.
    Στην κρίσιμη θέση της Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας τοποθετήθηκε η πλέον φιλότουρκη αξιωματούχος σταδιοδρομίας των ΗΠΑ στο υπουργείο Εξωτερικών, η Nancy McEldowney που ήταν αναπληρωτής αρχηγός αποστολής στην Τουρκία (2005-2008) και το Αζερμπαϊτζάν (2001-2004).
    Τον περασμένο μήνα, η McEldowney προσχώρησε στην προεδρική ομάδα μετάβασης του Προέδρου Joe Biden για να διευκολύνει τις προσπάθειες που σχετίζονται με το Υπουργείο Εξωτερικών.
    Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Άγκυρα καταδίκασε το ψήφισμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων που συζητήθηκε στο Κογκρέσο!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρωθυπουργός Πακιστάν: «Οι νέοι μας να βλέπουν τουρκικές σειρές για να αποκτούν πρότυπα».
    Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Χαν δήλωσε πως “Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές μεταδίδονται στο Πακιστάν για να εκπαιδεύσουν τον λαό της χώρας, ιδίως τη νεολαία, και να παρέχουν καλά πρότυπα.”
    Σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Κχάν επεσήμανε ότι η κοινωνία «καταστρέφεται» από την κατάχρηση κινητών τηλεφώνων και ανέφερε πως ¨Δεν μπορείτε να απαγορεύσετε τα πράγματα, αλλά μπορείτε να παρέχετε εναλλακτική ψυχαγωγία στο κοινό¨
    Σημείωσε ότι το Πακιστάν θα προσπαθήσει να παράξει παραγωγές όπως “Ταξίδι αγάπης Yunus Emre” και το “Ανάσταση Ερτογρούλ” και είπε πως “Οι τουρκικές σειρές μεταδίδονται στο Πακιστάν προκειμένου να εκπαιδεύσουν τον λαό της χώρας, ιδίως τη νεολαία, και να παρέχουν καλά πρότυπα.” μίλησε.

    Στο Πακιστάν, σύμφωνα με το αίτημα του Κχάν, το σίριαλ ¨Ανάσταση Ερτογρούλ¨ άρχισε να μεταδίδεται με ντουμπλάζ στα ουρντού, στην κρατική τηλεόραση PTV στον τελευταίο μήνα του Ραμαζανιού ενώ το ίδιο έγινε στις αρχές της εβδομάδας και για το ¨Ταξίδι αγάπης Yunus Emre¨
    “Συνιστώ ανεπιφύλακτα την τηλεοπτική σειρά Yunus Emre, που μεταδίδεται στο PTV, σε όσους ενδιαφέρονται για τον Σουφισμό”, δήλωσε ο Κχαν την 1η Δεκεμβρίου. Σχολίασε πως “Οι νέοι του Πακιστάν μπορούν να μάθουν για την ισλαμική ιστορία και ηθική παρακολουθώντας τουρκικές τηλεοπτικές σειρές.”
    Το κανάλι “TRT Ερτογρούλ από το PTV” στο YouTube της τηλεοπτικής σειράς ¨Ανάσταση Ερτογρούλ¨, αντιμετωπίζει μεγάλο ενδιαφέρον στο Πακιστάν και ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια ακόλουθους.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Ερντογάν παρουσίασε ΤΟΥΡΚΙΚΟ κινητήρα ελικοπτέρων TEI-TS1400: «Να μην εξαρτόμαστε». ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΞΥΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΤΟΥΣ…
    Στην παρουσίαση κινητήρα, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την τουρκική εταιρεία Tusas Engine Industries (TEI), προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας παράλληλα πως η χώρα του θα γίνει κέντρο παραγωγής κινητήρων για την αεροπορική βιομηχανία. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε τον κινητήρα TEI-TS1400, ο οποίος χρησιμοποιείται σε ελικόπτερα, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία «μειώνει την εξάρτησή της από την εισαγωγή κινητήρων για το εγχώριο ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Gokbey».
    Όπως συμπλήρωσε ο Ερντογάν «δεν υπάρχουν τόσες πολλές χώρες στον κόσμο, οι οποίες να έχουν φωνή στον τομέα της τεχνολογίας παραγωγής κινητήρων. Επιτέλους, η εταιρεία TEI βρίσκεται στο δρόμο να αναπτύξει, να παράγει και να πωλεί κινητήρες σε όλο τον κόσμο. Με αυτά τα έργα, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή του αμυντικού κλάδου. Βήμα προς βήμα, πλησιάζουμε τον στόχο μας να κάνουμε την Τουρκία κέντρο σχεδιασμού και κατασκευής όλων των τύπων κινητήρων, ιδίως στην αεροπορία».
    Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν το Σάββατο στην τελετή έναρξης ενός κέντρου σχεδιασμού για τον TEI-TS1400.
    Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η χώρα του αναπτύσσει επίσης κινητήρες για νέα θωρακισμένα οχήματα, αεροσκάφη και πυραύλους. «Θα ακολουθήσουμε τον δικό μας τρόπο, μέχρι να δημιουργήσουμε όλους τους κινητήρες για την αμυντική βιομηχανία» πρόσθεσε ο Ερντογάν.
    Ο κινητήρας TEI-TS1400 και το ελικόπτερο Gobkey
    Ο TEI-TS1400 είναι ένας κινητήρας 1400 ίππων που σχεδιάστηκε υπό την επίβλεψη 250 Τούρκων μηχανικών για οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια της τελετής, πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική λειτουργία του κινητήρα. Το ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Gokbey σχεδιάστηκε από την Turkish Aerospace Industries για εγχώριες και ξένες αγορές.
    Το ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει έως και 12 επιβάτες και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ελικόπτερο φορτίου και έκτακτης ανάγκης. Το πρώτο πρωτότυπο του ελικοπτέρου πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 2018. Η βιομηχανική του παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2021.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Μύλος» με το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής, τουρκικής ιδιοκτησίας, BioNTech, καθώς ο Αμερικανός επιδημιολόγος και θεσμοθετημένος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι, έθεσε θέμα «κατά πόσον είναι ασφαλές το συγκεκριμένου εμβόλιο» με αφορμή την έγκρισή του από την βρετανικές αρχές και την εξπρές έναρξη εμβολιασμών στην Γηραιά Αλβιώνα την ερχόμενη Δευτέρα.
    «Η ασφάλεια προέχει της ταχύτητας στην έγκριση» υποστήριξε θέτοντας ερώτημα ως προς την ασφάλεια. «Πήραν τα δεδομένα από τη Pfizer και αντί να τα εξετάσουν προσεκτικά, είπαν ''εντάξει ας εγκρίνουμε το εμβόλιο''. Το Ηνωμένο Βασίλειο έτρεξε στη γωνία του μαραθωνίου και μπήκε στο τελευταίο μίλι. Πραγματικά βιάστηκαν με αυτήν την έγκριση», συμπλήρωσε.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι πρωτοφανές το να λάβουν έγκριση για τα εμβόλια οι δύο εταιρείες χωρίς πλήρη δημοσίευση και κριτική των αποτελεσμάτων!
    Του Δημήτριου Μ. Γάκη, ΜD τ. Διευθυντής Χειρ/κής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Γ.Νοσ. Θεσσαλονίκης, τ. Διοικητής Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
    Ένα είναι το δόγμα της Ιατρικής διαχρονικά «Ωφελείν ή ΜΗ Βλάπτειν». Αυτό καθόρισε ο γεννήτορας της, «Ιπποκράτης» 2370 χρόνια πριν. Το να ωφελείς και να μην βλάπτεις ισχύει μέχρι σήμερα…
    Θα υπενθυμίσω επίσης, ότι «Επιστήμη χωριζομένη Αρετής Πανουργία και ού σοφία φαίνεται» για να προλάβω αυτούς που θα σπεύσουν να μου επιτεθούν, κινούμενοι από κομματικά ή ωφελιμιστικά κίνητρα, για τα όσα θα αναφέρω.
    Τα Εμβόλια, Κυρίες και Κύριοι, είναι ευλογία για την ανθρωπότητα, την οποία λύτρωσαν από τρομερά δεινά, χαρίζοντας μας, μαζί με τα αντιβιοτικά, διπλάσιο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με την εποχή του Ιπποκράτη.
    Είναι όμως ένα ΜΑΖΙΚΟ φάρμακο. Ένα φάρμακο που θα λάβει, σχεδόν, το σύνολο του πληθυσμού!
    Εάν, λοιπόν, είμαστε προσεκτικοί με τον έλεγχο της ασφάλειας των νέων φαρμάκων, πχ ενός αντιυπερτασικού που θα πάρει το 3-5% του πληθυσμού, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ που θα πάρει το 90-100% του πληθυσμού…
    Μία σοβαρή επιπλοκή θα οδηγήσει σε απώλεια τεράστιου αριθμού ψυχών.
    Πληθαίνουν οι δημοσιεύσεις σε τεραστίου κύρους Επιστημονικά περιοδικά από έγκριτους επιστήμονες που τονίζουν το Ηθικό και Επιστημονικό πρόβλημα που ανακύπτει, αφ ‘ ενός από την απροσχημάτιστη Πολιτική παρέμβαση στο έργο της επιστήμης, με τις αντικαταστάσεις, εξευτελισμούς, πιέσεις, συλλήψεις κλπ επιστημόνων που όρθωσαν το ανάστημα τους προστατεύοντας την ανθρωπότητα, αφ ετέρου από την αδιαφάνεια των μεθόδων παρασκευής και ακριβούς μηχανισμού δράσης των m-RNA εμβολίων. Δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι αναλυτικές δημοσιεύσεις και όμως προχωράει η διαδικασία έγκρισης τους από το FDA! Πρωτόγνωρα πράγματα!!!
    Διαβάστε: Ethical and Scientific Considerations Regarding the early approval and deployment of a COVID-19 Vaccine. Annals of Internal Medicine, 20 November 2020 (online), Peter Doshi: Pfizer and Moderna’s “95% effective” vaccines—let’s be cautious and first see the full data The BMJ Opinion, November 26, 2020 κλπ δημοσιεύσεις.
    Τα ερευνητικά πρωτόκολλα και των δύο εταιρειών παρουσιάζουν πολύ σοβαρά ελλείμματα. Η δε αποτελεσματικότητα 95% στην ενδιάμεση ανάλυση θα μειωθεί σημαντικά όταν ανακοινωθούν τα πλήρη αποτελέσματα.
    Είναι πρωτοφανές το να λάβουν έγκριση οι δύο εταιρείες χωρίς πλήρη δημοσίευση και κριτική των αποτελεσμάτων! Απαιτείται πλήρης και εξονυχιστική ανασκόπηση των ευρημάτων από ανεξάρτητη επιτροπή.
    Η Ευρώπη πρέπει να ελέγξει διεξοδικά τα δύο εμβόλια και να μην σταθεί στην συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ (Διότι εφ΄όσον εγκριθεί ένα φάρμακο από τον FDA θεωρείται αυτομάτως εγκριθέν από και από την Ευρώπη). Προσωπικά θα ήθελα έλεγχο ΚΑΙ από Ελληνική ομάδα επιστημόνων που να ελέγξει όχι μόνο την ασφάλεια αλλά και τι παράγεται από αυτό το μόριο του RNA σε κυτταρικές καλλιέργειες. (τι πρωτεΐνες δηλαδή θα βγουν. ΕΚΕΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ). #Ο κόσμος δεν είναι ανόητος. Αυτό δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση στις ΗΠΑ όπου το 42% είναι αρνητικοί ή δεν είναι βέβαιοι ότι θέλουν να εμβολιαστούν. Αντιλαμβάνεσαι , αγαπητέ αναγνώστη πόση ζημία κάνει αυτή η βιασύνη…
    Είμαστε, λοιπόν, υπέρ των ασφαλών και καλά ελεγμένων εμβολίων. Και μην μου πείτε ότι θα αργήσουμε διότι υπάρχουν και τα συμβατικού τύπου εμβόλια που η μέθοδος κατασκευής τους είναι πολυδοκιμασμένη…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος και πολύ περισσότερο γιατρός που να είναι κατά των εμβολίων. Αν σήμερα φθάνουμε τα 80 έτη και λέμε νέος 70 ετών, όπως ο John Kerry, οφείλεται κατά κύριο λόγο στα εμβόλια που εξάλειψαν τους εφιάλτες της ανθρωπότητας, και στα αντιβιοτικά. Να θυμίσω ότι στην αρχαιότητα γράφτηκε το περίφημο «γέρων τεσσαράκοντα ετών»
      Τα εμβόλια χρειάζονταν , περίπου 10 χρόνια για να δοθούν για ασφαλή χρήση στην ανθρωπότητα. Το ταχύτερο εμβόλιο είναι της παρωτίτιδος που χρειάστηκε 7 χρόνια. (Μη συγχέετε το εμβόλιο της γρίπης που αλλάζει κάθε χρόνο. Εκεί αλλάζουν μόνο τα νεοεμφανιζόμενα στελέχη των ιών αλλά ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος)
      Οι μορφές των εμβολίων, μέχρι σήμερα, περιείχαν ζώντες εξησθενημένους μικροοργανισμούς ή νεκρούς οργανισμούς, ή αντιγονικά τμήματα των μικροοργανισμών. Στόχος ήταν να προκαλέσουν την αντίδραση του οργανισμού αφ’ ενός με την δημιουργία αντισωμάτων έναντι του βλαπτικού παράγοντος (χυμική ανοσία) και αφ’ ετέρου να δημιουργήσουν κύτταρα μνήμης (κυτταρική ανοσία), τα οποία σε μελλοντική προσβολή του οργανισμού, θα κινητοποιήσουν ταχύτατα την άμυνα του. Τέτοια συμβατικά εμβόλια είναι το Ρωσικό Sputnic-V, το Βρετανικό της Οξφόρδης το Κινεζικό Sinovac κ.α.
      Τα εμβόλια γενετικού υλικού (RNA ή DNA) είναι πρωτοεμφανιζόμενα ( πχ Pfizer, Moderna) . Παρά τον ενθουσιασμό που προκάλεσε, σε πολίτες και επιστήμονες, η εμφάνιση τους, δεν μπορεί παρά να μας κάνει αρκετά επιφυλακτικούς η μεγάλη σύντμηση των χρόνων και των διαδικασιών που ακολουθήθηκε , κάτω από την πολιτική, δημοσιογραφική και κοινωνική πίεση.
      Αυτό όμως για τους υπεύθυνους επιστήμονες δεν είναι αρκετό. Θα περιμένουμε να δούμε την πλήρη δημοσίευση των δεδομένων των μελετών, ώστε να πεισθούμε πρώτιστα για την ασφάλεια και δευτερευόντως για την αποτελεσματικότητα (αυτήν μπορούμε να την επαυξήσουμε με επαναληπτικές δόσεις, αν χρειαστεί). Χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί ο ακριβή και πλήρης μηχανισμός δράσης του, που περιέργως δεν έχει γίνει ενώ επίκειται η έγκρισή του. Τότε μόνο θα το συστήσουμε στους πολίτες.
      Μου προξενεί , αλγεινή εντύπωση η απαράδεκτη εμμονή της ηγεσίας της Ευρώπης να ελεγχθούν τα εμβόλια μόνο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό φαρμάκου και μετά να χρησιμοποιηθούν από τις χώρες μέλη. Θα θυμίσω ότι η αυτονομία των χωρών μελών επιτρέπει και, κατ’ εμέ, επιβάλλει τον έλεγχο τον έλεγχο κάθε φαρμάκου από έμπιστα εργαστήρια της. Πολύ περισσότερο ένα εμβόλιο γενετικού υλικού όπως το RNA, που παρήχθη στο άψε- σβήσε.
      Προσωπικά θα ήθελα να δουν την αλληλουχία των βάσεων που περιέχει το RNA τους και να δοκιμαστεί σε συνθήκες εργαστηρίου το τι πρωτεΐνες παράγει όταν μπει στο κύτταρο αυτό το μόριο RNA.
      Ως οπαδός της Ιπποκρατικής Ιατρικής, αδιαφορώ για την προέλευση του εμβολίου. Με ενδιαφέρει πρώτιστα η ασφάλεια, μετά η αποτελεσματικότητα, μετά το κόστος και καθόλου το αν προέρχεται από τις ΗΠΑ, Κίνα Ρωσία. Θα προτιμούσα , βέβαια ένα Ελληνικό.
      Υ.Γ. 1. Δεν θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνη, πολιτικά, την αναγγελία με τυμπανοκορουσίες της άφιξης των ειδικών ψυγείων βαθείας κατάψυξης, από τον Υφυπουργό Υγείας, γεγονός που φωτογραφίζει ως ήδη υπάρχουσα επιλογή, το εμβόλιο της Pfizer, πριν ακόμη εγκριθεί από τον FDA και την Ευρώπη!
      2. Δεν θεωρώ ότι βοηθά στην αποδοχή του εμβολιασμού η δήλωση του ότι «δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής εμβολίου» (άρα θέλετε δεν θέλετε θα κάνετε το εμβόλιο που θα σας δώσουμε). Αλλιώς δεν θα κάνετε! Τέτοιες δηλώσεις είναι καταστροφικές για την αποδοχή του εμβολίου από την κοινή γνώμη και την προστασία του πληθυσμού και εκθέτουν, προς μεγάλη μου λύπη, τον ιστορικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας…

      Του Δημήτριου Μ. Γάκη, ΜD τ. Διευθυντής Χειρ/κής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Γ.Νοσ. Θεσσαλονίκης, τ. Διοικητής Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  17. Στις 6 Δεκεμβρίου 1944 αρχισε η εποποιία του Συντάγματος Χωροφυλακής στου «Μακρυγιάννη». ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    Τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν επίθεση στο σύνταγμα χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Ο ΕΛΑΣ, μετά από διήμερη πολιορκία κατέλαβε και πυρπόλησε, το επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και Δεριγνύ κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν η Ειδική Ασφάλεια Αθηνών. Η φρουρά του Συντάγματος αποτελείτο από 88 αξιωματικούς της Χωροφυλακής και 429 χωροφύλακες.
    Σε αυτούς προστέθηκαν ορισμένοι εθελοντές όπως Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων.
    Οι εθελοντές του Στρατού ήσαν λιγότεροι από 20. Υπήρχαν ακόμα μερικοί χίτες που κατέφυγαν εκεί μετά τη μάχη του Θησείου αλλά και μερικοί καταδιωκόμενοι από το ΚΚΕ πολίτες όπως ο πατέρας μου.
    Διοικητής του Συντάγματος ήταν ο συνταγματάρχης χωροφυλακής Γεώργιος Σαμουήλ και υποδιοικητής ο Αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Σοφράς.
    Ο Σαμουήλ πριν αρχίσει η μάχη μίλησε στους υπερασπιστές του Συντάγματος και είπε: «Πάρετέ το απόφαση. Είμεθα όλοι μελλοθάνατοι. Βάλετέ το καλά εις τον νουν σας, ότι μόνον η νίκη θα σώσει και την Ελλάδα και ημάς τους ίδιους. Ας αποθάνωμεν τουλάχιστον όχι από τας μαχαίρας των αναρχικών, αλλ’ επί του πεδίου της μάχης διά την τιμήν και την ελευθερία της Πατρίδος μας!».
    Η επίθεση του ΚΚΕ ξεκίνησε στις 05:45 της 6ης Δεκεμβρίου, με σφοδρό βομβαρδισμό από τα ορειβατικά πυροβόλα των κομμουνιστών που ήταν ταγμένα στους λόφους Αρδήττου και Φιλοπάππου και πυκνά πυρά πεζικού από πολλές κατευθύνσεις. Την πρώτη ημέρα οι Ελασίτες κατέλαβαν 4 από τα 7 περιμετρικά φυλάκια. Όσοι υπερασπιστές τους δεν σκοτώθηκαν ή δεν συμπτύχθηκαν προς το στρατόπεδο, συνελήφθησαν, διαπομπεύθηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.
    Οι απώλειες των αμυνομένων κατά την πρώτη ημέρα ήταν σημαντικές. 14 νεκροί, 33 τραυματίες και 41 αγνοούμενο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τουρκία: «Δικό μας το Καρπάθιο πέλαγος»!
    Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει λόγο για «άνευ όρων» διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αυξάνει συνεχώς και μονομερώς τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο είτε με τις δραστηριότητες του Oruc Reis, για το οποίο «περηφανεύεται» είτε με την εμπλοκή της στο Κυπριακό και στα Κατεχόμενα.
    Με μία αντι-NAVTEX η Άγκυρα με θράσος λέει ότι το …Καρπάθιο πέλαγος είναι τουρκικό…
    Χθες ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις εντός 20 ναυτικών μιλίων σε περιοχή νοτίως της Κρήτης, κάτι που προκάλεσε την ελληνική «απάντηση» με δικιά της NAVTEX στην ίδια περιοχή για το ίδιο χρονικό διάστημα, από τις 07:30 π.μ. μέχρι τις 08:30 π.μ της Δευτέρας, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα την Τουρκία.
    Η ελληνική NAVTEX
    ZCZC HA56
    041400 UTC DEC 20
    IRAKLEIO RADIO NAVWARN 750/20
    SOUTHEAST CRETAN SEA
    KARPATHIO SEA
    AERONAUTICAL EXERCISES
    ON 070730 UTC TO 070830 UTC DEC 20
    IN AREA CENTERED ON:
    34-25.00N 026-50.00E
    WITHIN RADIUS 20NM
    AND FROM 071400 UTC TO 071500 UTC DEC 20
    IN AREA CENTERED ON:
    35-35.00N 026-22.00E
    WITHIN RADIUS 20NM
    CAUTION ADVICED
    CANCEL THIS MSG 071600 UTC DEC 20
    NNNN
    H τουρκική NAVTEX
    TURNHOS N/W : 1516/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 06-12-2020 11:29)TURNHOS N/W : 1516/20
    MEDITERRANEAN SEA
    1.NAVTEX MESSAGE NUMBERED WITH HA56-750/20 REGARDING AN AREA IN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA, RETRANSMITTED BY THE AUTHORIZED ANTALYA NAVTEX STATION FOR MARINERS SAFETY WITH NAVTEX MESSAGES 1509/20 AND 1516/20.
    2.MILITARY EXERCISES, ON 07 DEC 20 FROM 0730Z TO 0830Z WITHIN 20 NM OF 34 25.00 N, 26 50.00 E.
    COUTION ADVISED.
    3. CANCEL THIS MESSAGE 071600Z DEC 20.

    Έτσι η Άγκυρα σήμερα εξέδωσε νέα NAVTEX σε μια προσπάθεια να ακυρώσει την αντίστοιχη ελληνική.
    Στην καθιερωμένη ανακοίνωση Τύπου προχώρησε σήμερα η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, όπου αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το διεθνές δίκαιο για ακόμα μια φορά.
    Συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά πως το «Oruc Reis επέστρεψε στην Αττάλεια στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί στην τουρκική υφαλοκρηπίδα από νόμιμα δικαιώματά που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο«.
    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην «κόντρα» που προκλήθηκε το τελευταίο 24ωρο με τις ελληνοτουρκικές NAVTEX.
    Τέλος, η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας έριξε το «μπαλάκι των ευθυνών» στην ελληνική πλευρά, όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας για ακόμα μια φορά την τουρκική θέση περί άνευ όρων διαπραγματεύσεων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ

    Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. O Αυτισμός είναι αναπτυξιακή διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά.
    Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νευρο-ψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. O αυτισμός προς το παρόν δε θεραπεύεται και είναι μια ισόβια κατάσταση.
    Ένα ακόμα στοιχείο που επιδεικνύει τη σημαντικότητα του θέματος είναι ότι πέρα από τη ζωή του παιδιού που επηρεάζεται άμεσα, αλλάζει και αυτή του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου.

    Αρχικά, ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε από τον Ελβετό ψυχίατρο Ευγένιο Μπλόιλερ (Eugen Bleuler) το 1911, για να χαρακτηρίσει κάποια άτομα με σχιζοφρένεια, που είχαν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

    Είναι μία διαταραχή που γίνεται κυρίως εμφανής στην κοινωνική αλληλεπίδραση, την επικοινωνία και τις στερεοτυπικές συμπεριφορές. Εμποδίζει τον πολιτικό να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, ο πολιτικός έχει προβλήματα στην επικοινωνία, στην σκέψη και στη φαντασία, στην κοινωνική επαφή, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην συμπεριφορά. Επίσης συνδέεται με δύσκαμπτες ρουτίνες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, όπως η έμμονη ταξινόμηση αντικειμένων ή το να ακολουθεί πολύ συγκεκριμένες ρουτίνες.
    Ο Έλληνας αυτιστικός της πολιτικής συχνά αποφεύγει να κοιτάξει τον άλλο στα μάτια και φαίνεται να αποκόβεται από τον κόσμο γύρω του. Δε φαίνεται να θέλει ή να ξέρει πως να επικοινωνήσει με ξένους πολιτικούς. Η ικανότητα τους να κάνουν φιλίες είναι προβληματική και είναι ανίκανοι να κατανοήσουν τα συναισθήματα και τις απόψεις των άλλων ατόμων. Ο αυτιστικός πολιτικός μπορεί κατά περιστάσεις να δώσει την εντύπωση πως είναι κωφός και πως δεν μπορεί να αντιδράσει με λέξεις και άλλους ήχους. Ορισμένες φορές υπάρχει καθυστέρηση ή απουσία ομιλίας, ηχολαλία ή μιλά ασταμάτητα για ένα θέμα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Δυσκολεύεται να αντιληφθεί τη σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας όπως χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου και στάση σώματος.
    Δεν γνωρίζει πότε να αρχίσει ή να δώσει τέλος σε μια συζήτηση.
    Μιλά με μονότονη μη εκφραστική φωνή και δεν κατανοεί τη σημασία της αλλαγής τόνου.
    Δεν αντιλαμβάνεται τα νοήματα και δυσκολεύεται στην αναγνώριση αστείων, μεταφορών και ειρωνείας.
    Συνήθως έχει επιφανειακά τέλειο λόγο που όμως τείνει να είναι τυπικός και σχολαστικός.
    Δυσκολεύεται να φανταστεί εναλλακτικά κοινωνικά σενάρια και να προβλέψει τι θα συμβεί κατά την εξέλιξη μιας κοινωνικής επαφής.
    Δυσκολεύεται να ερμηνεύσει τα λόγια, τις πράξεις και τα συναισθήματα των άλλων.
    Έχει περιορισμένα ενδιαφέροντα με τα οποία ασχολείται σχολαστικά και επαναλαμβανόμενα.
    Επιμένει σε συγκεκριμένες ρουτίνες.

    Δεν εγκαθιδρύει καλή και ποιοτική βλεμματική επαφή. (π.χ. δεν κοιτάει τη μαμά όταν του μιλά).
    Δεν ανταποκρίνεται σε κοινωνικό χαιρετισμό (π.χ. δεν κουνά το χεράκι ‘γεια σου’, δεν στέλνει φιλάκι).
    Δεν ανταποκρίνεται σε κοινωνικό παιχνίδι (π.χ. κούκου-τσα).
    Δεν ανταποκρίνεται σταθερά και άμεσα στο κάλεσμα του ονόματός του.
    Χρησιμοποιεί το χέρι του ενήλικα σαν εργαλείο («απαιτεί» από το χέρι της μαμάς και όχι κοιτώντας τη μαμά στα μάτια να ανοίξει π.χ. ένα κουτί μπισκότα).

    Ηχολαλεί, δηλαδή επαναλαμβάνει μηχανικά κάτι που άκουσε (π.χ. σε ερώτηση «τι κάνεις, Κούλη;» απαντά «τι κάνεις, Κούλη;» —άμεση ηχολαλία. Ή σε ανύποπτο χρόνο ανακαλεί φράσεις/διαλόγους από τηλεοπτική εκπομπή—καθυστερημένη ηχολαλία).
    Χρησιμοποιεί το γ΄ ενικό πρόσωπο όταν μιλά για τον εαυτό του (π.χ. όταν θέλει νερό λέει «ο Αλέξης θέλει νερό»).
    Παρουσιάζει αδυναμία να αναπτύξει σχέσεις με συνομηλίκους.
    Δείχνει προτίμηση στα μοναχικά παιχνίδια, έλλειψη ενδιαφέροντος για φιλίες (σε μεγαλύτερα παιδιά) ή ύπαρξη ενδιαφέροντος αλλά χωρίς να ακολουθούνται οι κοινωνικοί κανόνες επικοινωνίας (π.χ. ορμάει και πιάνει τα μαλλιά τους, πηγαίνει υπερβολικά κοντά τους όταν τους μιλά).
    Έχει δυσκολία ή έλλειψη αυθόρμητου ενδιαφέροντος να μοιραστεί τη χαρά του ή τα ενδιαφέροντά του (π.χ. όταν βλέπει κάτι ενδιαφέρον δεν γυρίζει στη μαμά να το δείξει με χαρά).
    Σε μεγαλύτερη ηλικία: αδυνατεί να αρχίσει ή να διατηρήσει μία συζήτηση, αναπτύσσει εμμονές με θέματα (π.χ. μιλά συνεχώς για έντομα ή για μία εκπομπή στην τηλεόραση).
    Δεν έχει σωστή “μελωδικότητα” η φωνή του (π.χ. ακούγεται μονότονος, σαν ρομποτάκι).
    Δυσκολεύεται να αντιληφθεί το χιούμορ (π.χ. δεν γελά με ένα αστείο, ένα ανέκδοτο, μια αστεία κατάσταση).
    Παίρνει κυριολεκτικά μεταφορικές εκφράσεις (π.χ. «καλημέρα, τι μου κάνεις, Κούλη;» απάντηση: «δεν σου κάνω τίποτα!»).
    Αδυνατεί να παίξει φανταστικό και συμβολικό παιχνίδι (π.χ. να κάνει ότι ταΐζει μία κούκλα, να χρησιμοποιήσει μια μπανάνα σαν τηλέφωνο).
    Κάνει επαναλαμβανόμενες, στερεοτυπικές σωματικές κινήσεις ή παρουσιάζει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές (π.χ. κούνημα μπρος-πίσω, πετάρισμα χεριών-hand flapping, κίνηση σαν να πλένει τα χέρια–hand washing).
    Έχει άνισα κατανεμημένες γνωστικές δεξιότητες (π.χ. αντιλαμβάνεται μαθηματικές έννοιες εξαιρετικά εύκολα, αλλά αδυνατεί να κατανοήσει ένα πολύ απλό παραμύθι).
    Έχει λεκτικές ικανότητες μειωμένες σε σχέση με μη-λεκτικές.
    Παρουσιάζει υπερκινητικότητα, παρορμητικότητα, αυτοτραυματισμούς, επιθετικότητα.
    Κάνει συχνά εκρήξεις με φωνές και κλάματα, οι οποίες διαρκούν για πολύ ώρα.
    Παρουσιάζει Υπερ- ή Υπο-ευαισθησία σε αισθητηριακά ερεθίσματα (π.χ. αρνείται να βάλει μάλλινα ρούχα, φτύνει τροφές που έχουν μέσα κομματάκια, αρνείται αγγίγματα στο πρόσωπο ή αλλού, κλείνει τα αφτάκια του σε έντονους ήχους).
    Παρουσιάζει προβλήματα στο φαγητό (π.χ. έχει περιορισμένο διατροφολόγιο, τρώει μόνο αλεσμένα) και τον ύπνο (π.χ. έχει ανήσυχο ύπνο, κοιμάται λίγο).
    Έχει ανωμαλίες στην διάθεση (π.χ. αναίτια γέλια/αναίτια κλάματα) και προσκόλληση σε πρόσωπα (π.χ. στη μαμά).

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ.
    Οι έλληνες πολιτικοί (και η ιθύνουσα πνευματική, καλλιτεχνική, ακόμη και οικονομική - βλέπε ολιγάρχες των ΜΜΕ - τάξη) έχουν δημιουργήσει δικούς τους άρρωστους κοινωνικούς και ιδεολογικούς κόσμους και ζουν μόνοι τους μέσα σ’ αυτούς. Ο καθένας απ’ αυτούς ενεργεί «ιδιωτικά» και καιροσκοπικά εναντίον των άλλων ενώ το εθνικό και κοινωνικό οικοδόμημα γύρω τους γκρεμίζεται.

    Η πρωτόγονη πολιτική σκέψη, η ασυναρτησία, η διαστροφή στην επικοινωνία, οι ιδιόμορφες γλωσσικές κατασκευές, το κλειστό σύστημα εννοιών, η κατασκευή εχθρών και η δαιμονοποίησή τους, η «λογική» που χρησιμοποιείται για να αυτοεπιβεβαιώνει τους εμμονικούς ισχυρισμούς τους, όλα αυτά είναι γνωρίσματα του ελληνικού πολιτικού και κοινωνικού αυτισμού.
    Το κυριότερο όμως και πιο παθογνωμονικό εύρημα στους έλληνες πολιτικούς, αυτό που θέτει την διάγνωση του πολιτικού αυτισμού, είναι η έλλειψη εθνικής ευαισθησίας.
    Οι έλληνες πολιτικοί θα ασχοληθούν με πολλά ζητήματα: κλιματική αλλαγή, περιβάλλον, πράσινη ανάπτυξη, δικαιώματα των ζώων, δικαιώματα των μειονοτήτων κλπ.
    Ίσως έχουν ακούσει και την έκφραση Ελληνικός Λαός, Ελληνικό Έθνος και Ελληνική Πατρίδα. Αισθάνονται όμως μία απέχθεια γι αυτές τις έννοιες. Δεν μπορούν να αντιληφθούν κάτι τόσο μεγάλο και σύνθετο. Ξεπερνά τα αυτιστικά όριά τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι δίπλα μας υπάρχουν άλλες κοινότητες που θέλουν το κακό μας, ότι ο κόσμος είναι ένα θανατερό λιβάδι και για να επιβιώσουμε απαιτείταιι ενότητα, σύμπνοια, εξυπνάδα, ετοιμότητα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; Μιλά με μονότονη μη εκφραστική φωνή και δεν κατανοεί τη σημασία της αλλαγής τόνου. Κάνει επαναλαμβανόμενες, στερεοτυπικές σωματικές κινήσεις ή παρουσιάζει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  23. ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Μία σχετικά απλή περίπτωση αυτιστικής συμπεριφοράς. Είναι μόνιμα καθηλωμένος στην ηλικία των 14 ετών. Δεν θα ωριμάσει ποτέ. Οι ξένοι πολιτικοί συνομιλητές του είναι ενθουσιασμένοι για την απλοϊκότητα που εκπέμπει. Δυσκολεύεται να αντιληφθεί τη σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας όπως χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου και στάση σώματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Η Αυτιστική πολιτική συμπεριφορά του υπουργού εξωτερικών Δένδια είναι αντιληπτή ακόμη και σε μη ειδικούς. Όλο το παρουσιαστικό του κραυγάζει: "ο θείος Ρότσιλντ ξέρει πολλά και θα τα κανονίσει εκείνος".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Σύνθετος αυτισμός με μεγαλομανία και σχιζοφρενή παραληρηματικό λόγο.
    Κάνει συχνά εκρήξεις με φωνές και κλάματα, οι οποίες διαρκούν για πολύ ώρα.
    Παρουσιάζει Υπερ- ή Υπο-ευαισθησία σε αισθητηριακά ερεθίσματα (π.χ. αρνείται να βάλει μάλλινα ρούχα, φτύνει τροφές που έχουν μέσα κομματάκια, αρνείται αγγίγματα στο πρόσωπο ή αλλού, κλείνει τα αφτάκια του σε έντονους ήχους). Ο Σόρος και η CIA μας τον ετοιμάζουν για πρωθυπουργό κατοχής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.


    Η Ελλάδα είναι η τελευταία σχεδόν χώρα της Ευρώπης σε εξυπνάδα (περίπου στην ίδια θέση με την Αλβανία). Έτσι εξηγείται γιατί είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης με πολιτικούς τύπου μαφιόζικης οικογενειοκρατίας. Έτσι ο λιγότερος έξυπνος λαός της Ευρώπης (και μάλιστα οι μορφωμένες τάξεις του – τρομάρα μας), ψήφισε το 2015 κομμουνιστή πρωθυπουργό. Και το 2019 ψήφισε κάποιον Μητσοτάκη…
    Oι Νεοέλληνες κατατάσσονται στους Ευρωπαίους με το χαμηλότερο δείκτη ευφυΐας (I .Q.) στην Ευρώπη. (μόλις 92 μονάδες, 8 ολόκληρες μονάδες κάτω από το 100, την μέση ανθρώπινη ευφυΐα), πίσω από λαούς όπως οι Ιταλοί (102) ή οι Πολωνοί (99) ή οι Βούλγαροι (93). Ευτυχώς όμως είμαστε πιο πάνω από τις περισσότερες αφρικανικές χώρες.
    Η επιστημονική έρευνα είναι του Βρετανού ψυχολόγου Dr. Richard Lynn, του Φινλανδού πολιτικού επιστήμονα Dr. Tatu Vanhanen και του Ολλανδού ψυχολόγου Dr. Jelte Wicherts.
    Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις μελέτες IQ από 113 χώρες.

    Στις τρείς πρώτες θέσεις είναι χώρες της Ασίας, όπως η Σιγκαπούρη (1η), η Νότιος Κορέα (2η) και η Ιαπωνία (3η), ενώ στις τελευταίες η Ισημερινή Γουινέα στην κεντρική Αφρική (133η), η Αγία Λουκία, ένα μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής (132η) και η Μοζαμβίκη στην νοτιοανατολική Αφρική (131η).

    Αμερικάνοι και Ρώσοι συναγωνίζονται σε εξυπνάδα με τους πρώτους να έχουν έναν βαθμό περισσότερο (98 έναντι 97), ενώ οι χώρες που οι πολίτες τους βρίσκονται πάνω από το 100 μέσο όρο, είναι οι Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα , Ιαπωνία, Ιταλία, Ισλανδία, Μογγολία, Ελβετία, Αυστρία, Κίνα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία).

    Αναλυτικά ο πίνακας:

    1 Singapore 108
    2 South Korea 106
    3 Japan 105
    4 Italy 102
    5 Iceland 101
    5 Mongolia 101
    6 Switzerland 101
    7 Austria 100
    7 China 100
    7 Luxembourg 100
    7 Netherlands 100
    7 Norway 100
    7 United Kingdom 100
    8 Belgium 99
    8 Canada 99
    8 Estonia 99
    8 Finland 99
    8 Germany 99
    8 New Zealand 99
    8 Poland 99
    8 Sweden 99
    9 Andorra 98
    9 Australia 98
    9 Czech Republic 98
    9 Denmark 98
    9 France 98
    9 Hungary 98
    9 Latvia 98
    9 Spain 98
    9 United States 98
    10 Belarus 97
    10 Malta 97
    10 Russia 97
    10 Ukraine 97
    11 Moldova 96
    11 Slovakia 96
    11 Slovenia 96
    11 Uruguay 96
    12 Israel 95
    12 Portugal 95
    13 Armenia 94
    13 Georgia 94
    13 Kazakhstan 94
    13 Romania 94
    13 Vietnam 94
    14 Argentina 93
    14 Bulgaria 93

    15 Greece 92
    15 Ireland 92
    15 Malaysia 92
    16 Brunei 91
    16 Cambodia 91
    16 Cyprus 91
    16 FYROM 91
    16 Lithuania 91
    16 Sierra Leone 91
    16 Thailand 91
    17 Albania 90
    17 Bosnia and Herzegovina 90
    17 Chile 90
    17 Croatia 90
    17 Kyrgyzstan 90
    17 Turkey 90
    18 Cook Islands 89
    18 Costa Rica 89
    18 Laos 89
    18 Mauritius 89
    18 Serbia 89
    18 Suriname 89
    19 Ecuador 88
    19 Mexico 88
    19 Samoa 88
    20 Azerbaijan 87
    20 Bolivia 87
    20 Brazil 87
    20 Guyana 87
    20 Indonesia 87
    20 Iraq 87
    20 Myanmar (Burma) 87
    20 Tajikistan 87
    20 Turkmenistan 87
    20 Uzbekistan 87
    21 Kuwait 86
    21 Philippines 86
    21 Seychelles 86
    21 Tonga 86
    22 Cuba 85
    22 Eritrea 85
    22 Fiji 85
    22 Kiribati 85
    22 Peru 85
    22 Trinidad and Tobago 85
    22 Yemen 85
    23 Afghanistan 84
    23 Bahamas, The 84
    23 Belize 84
    23 Colombia 84
    23 Iran 84
    23 Jordan 84
    23 Marshall Islands 84
    23 Micronesia, Federated States of 84
    23 Morocco 84
    23 Nigeria 84
    23 Pakistan 84
    23 Panama 84
    23 Paraguay 84
    23 Saudi Arabia 84
    23 Solomon Islands 84
    23 Uganda 84
    23 United Arab Emirates 84
    23 Vanuatu 84
    23 Venezuela 84
    24 Algeria 83
    24 Bahrain 83
    24 Libya 83
    24 Oman 83
    24 Papua New Guinea 83
    24 Syria 83
    24 Tunisia 83
    25 Bangladesh 82
    25 Dominican Republic 82
    25 India 82
    25 Lebanon 82
    25 Madagascar 82
    25 Zimbabwe 82
    26 Egypt 81
    26 Honduras 81
    26 Maldives 81
    26 Nicaragua 81
    27 Barbados 80
    27 Bhutan 80
    27 El Salvador 80
    27 Kenya 80
    28 Guatemala 79
    28 Sri Lanka 79
    28 Zambia 79
    29 Congo, Democratic Republic of the 78
    29 Nepal 78
    29 Qatar 78
    30 Comoros 77
    30 South Africa 77
    31 Cape Verde 76
    31 Congo, Republic of the 76
    31 Mauritania 76
    31 Senegal 76
    32 Mali 74
    32 Namibia 74
    33 Ghana 73
    34 Tanzania 72
    35 Central African Republic 71
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κινέζοι ερευνητές πέτυχαν το «κβαντικό πλεονέκτημα» στους υπολογιστές.

    Μία ομάδα Κινέζων επιστημόνων ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την πρώτη αδιαμφισβήτητη επίδειξη του λεγόμενου «κβαντικού πλεονεκτήματος» (όρου που αντικατέστησε τον παλαιότερο «κβαντική υπεροχή»), αξιοποιώντας την κβαντομηχανική για να πραγματοποιήσει υπολογισμούς, οι οποίοι είναι αδύνατο να γίνουν σε συμβατικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

    Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται μία τέτοια ανακοίνωση, καθώς είχε προηγηθεί η αμερικανική Google το 2019, όμως είχαν εκφραστεί αμφιβολίες κατά πόσο -όντως- επρόκειτο για κβαντική υπεροχή. Άλλοι επιστήμονες είχαν υποστηρίξει τότε ότι ήταν εφικτός ένας καλύτερος κλασσικός αλγόριθμος, που θα μπορούσε να ξεπεράσει τον κβαντικό υπολογιστή Sycamore της Google.
    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζιαν-Γουέι Παν του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στη Χεφέι, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το «Nature» και το «New Scientist», δήλωσαν ότι οι κβαντικοί υπολογισμοί που πέτυχαν μέσα σε μόνο λίγα λεπτά (200 δευτερόλεπτα), με τη βοήθεια ακτίνων φωτός λέιζερ, θα χρειάζονταν 600 εκατομμύρια χρόνια για να εκτελεσθούν στον ισχυρότερο υπερυπολογιστή του κόσμου, τον ιαπωνικό Fugaku, ή δυόμισι δισεκατομμύρια χρόνια (τη μισή ηλικία της Γης!) για να εκτελεσθούν στον ισχυρότερο κινεζικό υπερυπολογιστή και Νο4 στον κόσμο, τον Sunway TaihuLight.
    «Δείξαμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φωτόνια, τη θεμελιώδη μονάδα του φωτός, για να πετύχουμε κβαντική υπολογιστική ισχύ πολύ πέρα από τους κλασσικούς υπολογιστές», ανέφερε ο Παν. Είναι η πρώτη φορά που το κβαντικό πλεονέκτημα επιτεύχθηκε με τη χρήση της φωτονικής.
    Για «σημαντικό ορόσημο» έκανε λόγο ο φυσικός Ίαν Γουόλμσλεϊ του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου. Διευκρίνισε, όμως, ότι -αντίθετα με τον κβαντικό υπολογιστή Sycamore της Google- ο κινεζικός κβαντικός αλγόριθμος δεν είναι δυνατό να προγραμματιστεί, συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων, κάτι που όμως πιθανώς καταστεί εφικτό στο μέλλον, ώστε να αξιοποιηθεί π.χ. στην κβαντική κρυπτογράφηση ή στην κβαντική χημεία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟ. Η Ρωσία ενέκρινε την έναρξη κλινικών δοκιμών κινεζικού εμβολίου (του κινεζικού στρατού ! ) κατά του κορωνοϊού
      Η Ρωσία κατέγραψε 28.142 νέες θετικές διαγνώσεις στον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, περιλαμβανομένων 7.279 στη Μόσχα.
      Με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θετικών διαγνώσεων στη χώρα να φθάσει τα 2.488.912.
      Οι αρχές ανακοίνωσαν πως 456 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα ο επίσημος αριθμός των θανάτων να φθάσει τις 43.597. Στο μεταξύ, οι ρωσικές αρμόδιες αρχές ενέκριναν την έναρξη κλινικών δοκιμών του κινεζικού εμβολίου εναντίον της COVID-19 Ad5-Ncov σε 8.000 εθελοντές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
      Το Ad5-Ncov είναι ένα υποψήφιο εμβόλιο το οποίο αναπτύσσει η CanSino Biologics και μια ερευνητική ομάδα που υποστηρίζεται από τον κινεζικό στρατό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  28. Ερντογάν: «Η Τουρκία εξελίσσεται σε κόμβο παραγωγής αεροσκαφών και ελικοπτέρων». ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΜΒΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΚΑΡΣΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ».
    Η Τουρκία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει κέντρο σχεδιασμού και παραγωγής όλων των τύπων κινητήρων, ιδίως στον τομέα των αερομεταφορών.
    Αυτό δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μέσω βίντεο στην τελετή κέντρου παραγωγής και σχεδίασης του πρώτου κινητήρα για το ελικόπτερο Gokbey, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τοπικές εταιρείες.
    «Με αυτά τα έργα, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στον αμυντικό τομέα», δήλωσε ο Ερντογάν.
    Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η «Tusas Engine Industries (Tei)», θα γίνει μοντέλο στην Τουρκία με τις προγραμματισμένες επενδύσεις της στο έργο ανάπτυξης κινητήρων στον τομέα των αερομεταφορών.
    "Με κάθε βήμα που κάνουμε, βλέπουμε για άλλη μια φορά ότι στη γεωγραφία που ζούμε", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
    «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα συντονισμού μέσω της προεδρίας και της εκτελεστικής επιτροπής των αμυντικών βιομηχανιών», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
    «Στις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουμε, εστιάζουμε σε μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους στον τομέα», δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
    Το πρώτο ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων που κατασκευάζεται από την Τουρκία, το Tai T625 Gokbey, είναι ένα ελικόπτερο νέας γενιάς έξι τόνων που αναπτύχθηκε ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς. Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν στον κινητήρα, ο οποίος παράγει 1.660 ιπποδύναμη. Το έργο ξεκίνησε το 2017.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ;
    Tα δεδομένα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.
    «Με αφορμή τα σημερινά τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα δεδομένα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών “ΗΛΙΟΣ” από τα αναλυτικά στοιχεία, αντλήσαμε και παραθέτουμε συνοπτικά πέντε κρίσιμα δεδομένα».
    Συγκεκριμένα, ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:
    • Πλήθος Συνταξιούχων: 2.498.671
    • Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.246.324.816,61€
    • Μέση Κύρια Σύνταξη: 724,19€
    • Μέση Επικουρική Σύνταξη: 172,37€
    • Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 19.497 Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕ Π… ΦΕΡΣΙΜΟ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. Ο ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ Cihat Yaycı ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, «μία πολύ πιο πρακτική και φθηνή για το Ισραήλ σε σύγκριση με το έργο EastMed», ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Israel Hayom.

    Το «δεξί χέρι» του Ερντογάν θα προτείνει στο Ισραήλ οριοθέτηση ΑΟΖ.
    ΟΝΑΛΕΡΤ
    Σε μια απρόσμενη κίνηση θα προχωρήσει η Άγκυρα, καθώς όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο «έμπιστος» του Προέδρου Ερντογάν, ο απόστρατος Ναύαρχος Cihat Yaycı, θα προτείνει στο Ισραήλ μια συμφωνία που έχει ως στόχο τη συνεννόηση των δύο χωρών για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην ανατολική Μεσόγειο.
    Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει εκφράσει ρητώς και εμπράκτως την υποστήριξή του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, κάτι που φάνηκε τόσο στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ πριν από λίγες εβδομάδες στη Λευκωσία, όσο και από τη συμμετοχή των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, η Τουρκία ελπίζει να καταφέρει μια συμφωνία.
    Ειδικότερα, η ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της ότι σήμερα το «δεξί χέρι» του Ερντογάν θα προτείνει στο Ισραήλ μια συμφωνία για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Τουρκίας και Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο, υποδεικνύοντας την επιθυμία της Άγκυρας να «αναθερμάνει» τις διμερείς σχέσεις της με το Τελ Αβίβ.
    Το πλάνο της Τουρκίας
    Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ερωτήματα για την κίνηση αυτή είναι το γεγονός ότι αυτή η πρόταση θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αφού στην ουσία έχει ως στόχο να παρακάμψει το σχέδιο του αγωγού EastMed.
    Η Τουρκία, η οποία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο ως κράτος, χρησιμοποιεί το ψευδοκράτος για να «πατήσει πόδι» στην περιοχή αυτή για να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποκτήσει δικαιώματα στην περιοχή αυτή της ανατολικής Μεσογείου για έρευνες και κατ’ επέκταση την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.
    Το ισραηλινό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Cihat Yaycı σκοπεύει να προτείνει την αξιοποίηση τουρκικού αγωγού ως εναλλακτική επιλογή για τη μεταφορά του φυσικού αερίου του Ισραήλ με την Ευρώπη, μια επιλογή που θα ήταν «πολύ πιο πρακτική και φθηνή για το Ισραήλ σε σύγκριση με το έργο EastMed», ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη τον Yaycı.
    Το «κακό ιστορικό» των διμερών σχέσεων
    Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις δεν βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, έπειτα από την απέλαση του πρέσβη του Ισραήλ, ενώ είχε ανακαλέσει τον Τούρκο πρέσβη από το Τελ Αβίβ το Μάιο του 2018, με αφορμή τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, ενώ αρκετοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ασκήσει επανειλημμένως σκληρή κριτική στο Ισραήλ για το Παλαιστινιακό.
    Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος, «η βελτίωση των σχέσεων με την Άγκυρα είναι μεν μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, αλλά δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτή αν συνεπάγεται αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο, η οποία είναι σύμμαχος του Ισραήλ και τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των χωρών αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
    Ζ.Π.

 


1 σχόλιο:

  1. Ινδία: Μυστηριώδης πυρετός σκότωσε 50 παιδιά - Κανείς δε ξέρει από που προέρχεται.
    Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Ινδίας μετά από την εμφάνιση πυρετού, ο οποίος σκοτώνει παιδιά.

    Μπροστά σε ένα θανάσιμο μυστήριο βρίσκονται οι Αρχές της Ινδίας καθώς 50 παιδιά έχουν χάσει μέχρι στιγμής τις ζωές τους, από πυρετό ο οποίος δεν ξέρει κανείς από που προέρχεται!

    Τα περιστατικά εντοπίζονται στην επαρχία Uttar Pradesh και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα παιδιά που ασθενούν παρουσιάζουν πολύ υψηλό πυρετό και εφίδρωση όλη την ημέρα.

    Αρκετά από τα παιδιά παραπονιούνται για πόνο στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους και ναυτία ενώ παρουσιάζουν και αφυδάτωση. Σε μερικές περιπτώσεις, έχουν παρατηρηθεί εξανθήματα στα χέρια και στα πόδια.

    Όπως αναφέρει το BBC, 50 παιδιά έχουν χάσει τις ζωές τους και εκατοντάδες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της επαρχίας. Κανένα δεν βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

    «Οι ασθενείς στα νοσοκομεία, κυρίως τα παιδιά, πεθαίνουν πολύ γρήγορα», επισημαίνει η Δρ. Νέτα Κουλσρέσθα , ανώτερη αξιωματούχος υγείας της περιφέρειας Φιροζαμπάντ, όπου 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 32 παιδιά, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα.

    Και όλα αυτά, μετά από το δεύτερο κύμα κορονοϊού, το οποίο «γονάτισε» τη χώρα, με τις υγειονομικές Αρχές να στρέφονται προς την εξεύρεση της προέλευσης του μυστηριώδους πυρετού.

    Οι... υποψίες των επιστημών στρέφονται προς τον Δάγκειο πυρετό, ο οποίος προκαλείται από τσίμπημα κουνουπιού, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...