ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Αυγούστου 2021

ΚΑΘΕΛΚΥΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ADA ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ.

 

Οι Αμερικανοί σκοτώνουν τους Αφγανούς συνεργάτες τους στο αεροδρόμιο - Τους πετούν απ' τα αεροπλάνα. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...

 




                                 Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...

Παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Πακιστανού ομολόγου του, Arif Alvi, καθώς επίσης αρκετών Τούρκων και Πακιστανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η τελετή κατά τη οποία καθελκύστηκε η πρώτη τουρκικής κατασκευής κορβέτα κλάσης ADA που αναμένεται σε λίγα χρόνια να ενταχθεί επισήμως στις τάξεις του Ναυτικού του Πακιστάν.


Παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Πακιστανού ομολόγου του, Πρόεδρου Arif Alvi, καθώς επίσης αρκετών Τούρκων και Πακιστανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αποτύπωσε την στρατηγική σημασία που έχει η συμμαχία των δύο χωρών.

Το Πακιστάν και η Τουρκία έχουν ιδιαίτερα θερμές έως και «αδελφικές» σχέσεις, με τους Πακιστανούς να έχουν δείξει εμπράκτως την συμπαράσταση αλλά και την υποστήριξή τους στις τουρκικές επεκτατικές επιδιώξεις και αξιώσεις στο Αιγαίο αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο. Από την άλλη, η Τουρκία «ανταποδίδει» με την αμυντική της βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα με το αναπτυξιακό πρόγραμμα ναυπήγησης MILGEM, τους «καρπούς» του οποίου θα παραλάβει το Πακιστάν, με την πρώτη κορβέτα κλάσης ADA που ονομάστηκε «PNS Babur».

Το πολεμικό πλοίο καθελκύστηκε προχθές Κυριακή στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης και αναμένεται να παραδοθεί στο Ναυτικό του Πακιστάν μεταξύ 2023 και 2024, ενώ η συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Ιούλιο του 2018 αφορά τη συνολική προμήθεια τεσσάρων κορβετών κλάσης ADA μέχρι το 2025, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος Ερντογάν κατά την διάρκεια των δηλώσεών του, στο πλαίσιο της τελετής καθέλκυσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες κορβέτες θα κατασκευαστούν σε τουρκικά ναυπηγεία, ενώ τα υπόλοιπα δύο σε πακιστανικά.

Η κορβέτα κλάσης Ada είναι μια κατηγορία κύριων μονάδων επιφανείας που εξειδικεύονται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και αναπτύχθηκαν για τις ανάγκες του τουρκικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «εθνικού πλοίου – MILGEM», το οποίο ακόμα αφορά και την κατασκευή φρεγατών πολλαπλών ρόλων που θα είναι ικανές να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα αποστολών όπως αναγνώριση, επιτήρηση, έγκαιρη προειδοποίηση, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αμφίβιες επιχειρήσεις, περιπολίες ανοικτής θάλασσας, ενώ όσον αφορά την Ουκρανία, το Ναυτικό της χώρας θέλει να χρησιμοποιήσει τις δύο κορβέτες τόσο στην Μαύρη όσο και στην Αζοφική Θάλασσα απέναντι στις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις.

Η κορβέτα κλάσης Ada τροφοδοτείται από ένα σύστημα πρόωσης Combined diesel and gas (CODAG) που περιλαμβάνει 1 αεριοστρόβιλο και 2 κινητήρες ντίζελ, με τελική ταχύτητα 30 κόμβων και μέγιστη εμβέλεια πλεύσης 3.500 ναυτικά μίλια με 15 κόμβους. Έχει πλήρωμα 93 ατόμων, μήκος 99,56 μέτρα και εκτόπισμα 2.400 τόνων και μπορεί να φέρει ελικόπτερα τύπου S-70 Seahawk.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια:

  1. Οι πρώτες ομάδες Αφγανών διαβαίνουν την μεθόριο. - Μπαίνουν ήδη στα πομακοχώρια.

    Ο "πρωθυπουργός" Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου, έκτακτο ΚΥΣΕΑ στις 11:00, προκειμένου τα μέλη του να εξετάσουν πώς -και αν- θα αντιμετωπιστούν οι ροές των Αφγανών παράνομων μεταναστών, οι οποίοι ήδη διαβαίνουν την μεθόριο με την Ελλάδα από τα όμορα κράτη της Τουρκίας και την Βουλγαρίας.
    Σε ότι αφορά την Βουλγαρία βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 Αφγανοί στην χώρα και εισέρχονται σταδιακά στην Ελλάδα εδώ και μία εβδομάδα περίπου.

    Τους Αφγανούς τους μετέφεραν δουλεμπορικά κυκλώματα από την Τουρκία στην Βουλγαρία. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλημμύρισαν τα πομακοχώρια της Ροδόπης από Αφγανούς σε σημείο που οι ντόπιοι έθεσαν θέμα στις αρχές και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ευρυπίδης Στυλιανίδης καλεί την κυβέρνηση να επέμβει, αλλά και να προχωρήσει στην πρόσληψη συνοριοφυλάκων!

    Οι Αφγανοί εισέρχονται από περάσματα της οροσειράς της Ροδόπης και εισέρχονται στα χωριά της Οργάνης, της Μυρτίσκης και της Άνω Βυρσίνης,

    Μπαίνουν μέσα στους οικισμούς και τρομοκρατούν τους φιλήσυχους Έλληνες μουσουλμάνους, οι οποίοι ανησυχούν για τις τύχες των γυναικών και των περιουσιών τους.

    Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μελετάται η ανάπτυξη Εθνοφυλάκων από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο, στα βόρεια σύνορα. Συγκεκριμένα μελετάται η περιοδική ανάπτυξη 2.000 ανδρών, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τα περάσματα από την Βουλγαρία προς την Ελλάδα και μπορούν να τα «σφραγίσουν» αν τους δοθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός (βασικά όργανα νυκτερινής παρατήρησης).

    Η κατάσταση αρχίζει να είναι κρίσιμη και οι πρώτοι όγκοι μεταναστών αναμένεται να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

    Υπολογίζεται ότι 3-5 εκατ. Αφγανών θα βγουν από την χώρα με κατεύθυνση την Δύση, κατά βάση και πρώτο προορισμό την Ελλάδα.
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χορστ Ζεεχόφερ: “5 εκατομμύρια Αφγανοί θα εγκατείψουν τη χώρα τους”.

    Οι αλλαγές στο Αφγανιστάν και η κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, δημιουργεί ένα νέο μεταναστευτικό κύμα.

    Όπως μάλιστα, δήλωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χόρστ Ζεεχόφερ “πιθανώς θά επαναληφθεί ή προσφική κρίση τού 2015. Πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες θά εγκαταλείψουν τό Αφγανιστάν”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...