ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Αυγούστου 2021

Η ΚΙΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑΜΙΣΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ. ΠΕΡΥΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ "ΜΟΝΟ" 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΙΝΕΖΟΙ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΕΣ ΝΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΓΡΟΥΣ.

 

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ. ΚΑΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΟΥΝ.





ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Moody’s: "Η πολιτική των 3 παιδιών δεν θα σώσει την Κίνα από το δημογραφικό πρόβλημα".

ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (ΣΟΡΟΣ - ΡΟΤΣΙΛΝΤ)  ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ: "ΔΕΝ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ Η ΚΙΝΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ".

Κίνα: Τέλος στον περιορισμό παιδιών ανά οικογένεια

Η Κίνα άρχισε να χαλαρώνει την αυστηρή πολιτική της που επέτρεπε μόνο ένα παιδί σε κάθε οικογένεια πριν από περίπου έξι χρόνια μετά την επιβολή του περιορισμού στη δεκαετία του 1980


ΗΠΑ: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ (8,6 %). Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.


OI ΕΛΛΗΝΕΣ TO 2050 ΘΑ EINAI 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΩ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΤΟ 2100 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ 7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟ 2100 ΤΑ 4,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.




Οι οικογένειες στην Κίνα μπορούν στο εξής να κάνουν όσα παιδιά θέλουν χωρίς να αντιμετωπίζουν κυρώσεις, ανακοίνωσε κυβέρνηση της χώρας την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το CNBC.

Πρακτικά, δηλαδή, αίρεται ο περιορισμός δεκαετιών όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών που επιτρεπόταν να έχει κάθε νοικοκυριό. Η νέα απόφαση της κυβέρνησης εντάσσεται στην προσπάθεια ενθάρρυνσης των γεννήσεων ενόψει ενός ταχέως γηράσκοντος πληθυσμού. Επισημαίνεται ότι οι γεννήσεις μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πέρσι, κατά 15%.

Η Κίνα άρχισε να χαλαρώνει την αυστηρή πολιτική της που επέτρεπε μόνο ένα παιδί σε κάθε οικογένεια πριν από περίπου έξι χρόνια μετά την επιβολή του περιορισμού στη δεκαετία του 1980.

Αυτό σήμαινε ότι για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, οι τοπικές αρχές επέβλεπαν αυστηρά τη διατήρηση του ορίου για την επίτευξη των πληθυσμιακών στόχων, λαμβάνοντας συχνά σκληρά μέτρα όπως αναγκαστικές αμβλώσεις και στείρωση, αναφέρει το CNBC.

Οι οικογένειες που παραβίαζαν το όριο του ενός παιδιού και αργότερα των δύο, αντιμετώπισαν σοβαρά πρόστιμα και δυσκολία στην εύρεση εργασίας. Ενδεικτικά, πέρσι, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τοπικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 718.080 γιουάν (112.200 δολάρια) σε μια οικογένεια η οποία απέκτησε επτά παιδιά.

«Η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει πλέον πρόστιμο σε ζευγάρια που παραβιάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό, ώστε να έχουν περισσότερα παιδιά από αυτά που τους επιτρέπεται», ανακοίνωσε στην αγγλική γλώσσα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ξινχουά επικαλούμενο κυβερνητικό έγγραφο που κυκλοφόρησε την Τρίτη το βράδυ, αλλά με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2021.

Μάλιστα, το έγγραφο προέτρεπε επίσης σε καλύτερες άδειες μητρότητας και σύστημα φροντίδας παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου 2021  είχε αυξηθεί το όριο των παιδιών που μπορούσε να έχει κάθε ζευγάρι, στα τρία. Τότε, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν την αλλαγή πολιτικής εκφράζοντας ανησυχία για τις συνέπειες που θα είχε αυτό στις γυναίκες οι οποίες αναζητούν μια επαγγελματική καριέρα.



Κίνα: Ανησυχία για δημογραφική κρίση - Στο χαμηλότερο επίπεδό της από το 1950 η αύξηση του πληθυσμού

Ολοένα και περισσότεροι συνταξιούχοι σε σχέση με τον ενεργό πληθυσμό: ο πληθυσμός της Κίνας αυξήθηκε τα προηγούμενα δέκα χρόνια με τον πιο αργό του ρυθμό εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τα σκήπτρα της πιο πολυπληθούς χώρας παγκοσμίως από την Ινδία.

Στο τέλος του 2020 η Κίνα μετρούσε επισήμως 1,411 δισεκατομμύριο κατοίκους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο κατά την παρουσίαση της απογραφής του πληθυσμού της χώρας που γίνεται κάθε δέκα χρόνια.

Σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2010 ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 5,38% σε δέκα χρόνια (0,53% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο), σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Πρόκειται για την πιο αργή αύξηση από το 1953 που διατηρούνται σύγχρονα δημογραφικά στοιχεία.

Με αυτούς τους ρυθμούς η Κίνα θα χάσει πιο γρήγορα από όσο αναμενόταν τα σκήπτρα της πιο πολυπληθούς χώρας παγκοσμίως από την Ινδία, η οποία το 2020 εκτιμάται ότι είχε 1,38 δισεκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι από το Νέο Δελχί, ο πληθυσμός της Ινδίας αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 1% ετησίως.

Μέχρι τώρα το Πεκίνο εκτιμούσε ότι η καμπύλη της αύξησης του πληθυσμού του θα φτάσει στην κορύφωσή της το 2027, οπότε και η Ινδία θα αρχίσει να ξεπερνά την Κίνα. Από τότε και μετά ο κινεζικός πληθυσμός αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται για να φτάσει το 2050 το 1,32 δισεκατομμύριο κατοίκους.

Σήμερα ο εκπρόσωπος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Νινγκ Ζίζε επιβεβαίωσε ότι η κορύφωση πλησιάζει, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει ποια χρονιά θα συμβεί αυτό. Ο συνολικός πληθυσμός της Κίνας αναμένεται να παραμείνει πάνω από το 1,4 δισεκατομμύριο “για ένα διάστημα”, δήλωσε.

Η covid-19 επηρέασε τις γεννήσεις

Οι λόγοι της μείωσης της γεννητικότητας είναι πολλοί: μείωση του αριθμού των γάμων, αύξηση του κόστους κατοικίας και εκπαίδευσης, η επιθυμία των γυναικών για καριέρα που τις ωθεί να γίνονται μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία.

Πέρυσι, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, ο αριθμός των γεννήσεων στην Κίνα έπεσε στα 12 εκατομμύρια, έναντι των 14,65 εκατομμυρίων το 2019.

Η επιδημία «αύξησε την αβεβαιότητα της καθημερινής ζωής και τις ανησυχίες που σχετίζονται με τη γέννηση ενός παιδιού», παραδέχθηκε ο Νινγκ.

Η Κίνα χαλάρωσε την πολιτική της του ενός παιδιού το 2016 επιτρέποντας πλέον σε όλους τους Κινέζους να αποκτήσουν δεύτερο παιδί. Ωστόσο δεν κατάφερε να αυξήσει τη γεννητικότητα, σε βαθμό που υπήρχαν φωνές που ζητούσαν να αρθεί ο περιορισμός των δύο παιδιών ανά οικογένεια.

Δημογράφοι προειδοποιούν ότι η Κίνα κινδυνεύει να έχει την τύχη της Ιαπωνίας ή της Νότιας Κορέας, δύο χώρες όπου έχει μειωθεί ο πληθυσμός και οι ηλικιωμένοι είναι πολύ περισσότεροι από τον ενεργό πληθυσμό.

Έκρηξη των εσωτερικών μεταναστών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, στην Κίνα υπήρχαν πέρυσι περισσότερα από 264 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 60 ετών. Πλέον το ποσοστό τους φτάνει το 18,7% του συνολικού αριθμού των κατοίκων της χώρας, αύξηση 5,44% σε σχέση με το 2010.

Αντίθετα ο ενεργός πληθυσμός ηλικίας 15 με 59 ετών αποτελεί το 63,35% του συνόλου, παρουσιάζοντας μείωση 6,79% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.

Ένας άλλος αριθμός που προκαλεί ανησυχία είναι αυτός των εσωτερικών μεταναστών. Πρόκειται για ανθρώπους που κατάγονται από την ύπαιθρο και έχουν αναζητήσει εργασία στις πόλεις χωρίς να τους παρέχεται καμία κοινωνική προστασία. Ο αριθμός τους πέρυσι έφτανε τα 376 εκατομμύρια, αύξηση σχεδόν κατά 70% σε μια δεκαετία.



ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Moody’s: Η πολιτική των 3 παιδιών δεν θα σώσει την Κίνα από το δημογραφικό πρόβλημα.


Η γήρανση θα παραμείνει ένας πιστωτικά αρνητικός περιορισμός παρά την αλλαγή της πολιτικής ανέφερε η Moody's

Η νέα κινεζική πολιτική που επιτρέπει σε ζευγάρια να αποκτούν έως τρία παιδιά θα μπορούσε να στηρίξει τη γονιμότητα αλλά είναι απίθανο να αλλάξει δραματικά το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα, όπως ανέφερε σήμερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

Η Κίνα ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου ότι τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να έχουν έως τρία παιδιά σε μια σημαντική μεταστροφή από το όριο των δύο τέκνων μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση στοιχείων που κατέδειξαν δραματική μείωση στις γεννήσεις στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Ο οίκος Moody’s ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση αποτυπώνει τον κίνδυνο γήρανσης στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας.

«Αν και η νέα πολιτική της Κίνας που επιτρέπει σε ζευγάρια να αποκτούν έως τρία παιδιά θα μπορούσε να στηρίξει τη γονιμότητα, είναι απίθανο να μεταβάλει δραματικά το εθνικό ποσοστό γεννήσεων, που σημαίνει ότι η γήρανση θα παραμείνει ένας πιστωτικά αρνητικός περιορισμός», ανέφερε ο Moody’s. Οι μετοχές των εταιριών που σχετίζονται με τις γεννήσεις και τη γονιμότητα και είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα κατέγραψαν πτώση νωρίς σήμερα το πρωί, ύστερα από την ανακοίνωση του Moody’s.

Η απόφαση να επιτραπεί σε οικογένειες να έχουν έως τρία παιδιά αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα στην Κίνα, με πολίτες να εκφράζουν αμφιβολίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το εάν το μέτρο αυτό θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά και να ζητούν λεπτομέρειες για το ποια από τα «υποστηρικτικά μέτρα» που εξαγγέλθηκαν θα είναι διαθέσιμα.

Η Κίνα κατήργησε το 2016 την πολιτική του ενός παιδιού που ίσχυε για δεκαετίες και την αντικατέστησε με το όριο των δύο παιδιών σε μια προσπάθεια να αποφύγει τους κινδύνους στην οικονομία της από την ταχεία γήρανση του πληθυσμού. Ωστόσο αυτό δεν μεταφράστηκε σε διατηρήσιμη αύξηση των γεννήσεων, δεδομένου του υψηλού κόστους ανατροφής παιδιών, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.


(Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΓΗΡΑΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΟΣΒΑΛΝΤ ΣΠΕΝΓΚΛΕΡ

 Ο  Ζ.Π. σας  προτείνει:  διαβάστε  μόνος/η  το  παρακάτω  κείμενο  με  προσοχή.  Αφήστε  την  σκέψη  σας  να  περιπλανηθεί  σ' αυτά  που  γράφει  και  κάνετε  τις  αναγκαίες  συσχετίσεις. Φιλοσοφήστε  ελεύθερα.  Μόνοι  μας  γεννιόμαστε  και  μόνοι  μας   πεθαίνουμε.  Έχουμε  αληθινό  δεσμό  με  το  αίμα  και  την  γη  μας  ή  θα  εκλείψουμε  κάποια  μέρα,  χωρίς  να  αφήσουμε  τίποτε  πίσω  μας;)



ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (ΣΟΡΟΣ - ΡΟΤΣΙΛΝΤ)  ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ: ΔΕΝ  ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ Η ΚΙΝΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


Η Κίνα γερνάει- Απειλή για την οικονομία της.


Η δεκαετής πολιτική της Κίνας που προωθεί την γέννηση ενός παιδιού επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι αρχές έστειλαν ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το κατά πόσο είναι κοντά στην κατάργησή του.

Η αμφιλεγόμενη πολιτική έχει ανατραπεί τον τελευταίο καιρό επιτρέποντας στους πολίτες να  μεγαλώνουν δύο παιδιά. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι χρειάζονται και άλλες αλλαγές για την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας καθώς οι γεννήσεις πέφτουν και ο πληθυσμός της Κίνας γερνάει γρήγορα.


«Υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος. Ο ένας τρόπος είναι να χαλαρώσετε τον έλεγχο των γεννήσεων, κάτι (που) θα βοηθήσει στο περιθώριο, αλλά ακόμα κι αν χαλαρώσει πλήρως ο έλεγχος (είναι) πιθανώς δύσκολο να αντιστραφεί η τάση », δήλωσε ο Zhiwei Zhang, επικεφαλής οικονομολόγος της Pinpoint Asset Management.

 «Ο άλλος τρόπος αντιμετώπισης αυτής, από την άποψη της οικονομικής πολιτικής, είναι να κάνουμε τη βιομηχανία πιο εξαρτημένη από άλλους τομείς», συνέχισε.

Η οικονομία της Κίνας έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε βιομηχανίες όπως η μεταποίηση που απαιτούν φθηνή εργασία. Ωστόσο, η αύξηση των μισθών καθιστά τα κινέζικα εργοστάσια λιγότερο ελκυστικά, ενώ οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν υψηλότερες δεξιότητες για να βοηθήσουν τη χώρα να γίνει περισσότερο καινοτόμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Κίνα είναι ότι η γήρανση του πληθυσμού τροφοδοτεί ένα υπάρχον ζήτημα: βραδύτερη αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, δήλωσε η Αλίσια Γκαρσία- Χερέρο , επικεφαλής οικονομολόγος της Natixis για την Ασία-Ειρηνικό. Η οικονομολόγος παρακολουθεί για να δει αν η Κίνα θα δει μεγαλύτερη ανάπτυξη σε τομείς έντασης κεφαλαίου, κάτι που οδηγείται περισσότερο από επενδύσεις στον αυτοματισμό.

Οι γεννήσεις έπεσαν 15% το 2020

Η Κίνα εισήγαγε την πολιτική της για ένα παιδί στα τέλη της δεκαετίας του 1970 σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την αύξηση του πληθυσμού της. Η χώρα είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος φτάνοντας περισσότερα από 500 εκατ. πληθυσμό τη δεκαετία του 1940 σε πάνω από 1 δισ. μέχρι τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μέσα στα επόμενα 40 χρόνια, ο πληθυσμός της αυξήθηκε μόνο κατά 40% - σε 1,4 δισ., περισσότερο από τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτόν των ΗΠΑ σήμερα.

Παρόμοια με άλλες μεγάλες οικονομίες, το υψηλό κόστος στέγασης και εκπαίδευσης στην Κίνα έχει αποτρέψει τους ανθρώπους να αποκτήσουν παιδιά τα τελευταία χρόνια.

Παρά την αλλαγή το 2016 που επιτρέπει στις οικογένειες να έχουν δύο παιδιά, οι γεννήσεις μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 2020 και μειώθηκαν κατά 15% σε 10 εκατ., σύμφωνα με ανάλυση μιας έκθεσης δημόσιας ασφάλειας.

«Γενικά, δεν νομίζω ότι η χαλάρωση της πολιτικής θα μπορούσε να έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο επειδή η αργή αύξηση του πληθυσμού δεν οφείλεται στους  περιορισμούς της πολιτικής, όχι τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε η Γουάνγκ Νταν, οικονομολόγος στο Hang Seng China.

Όπως είπε, με βάση την εμπειρία άλλων χωρών, η πιο αποτελεσματική πολιτική για μια χώρα με το μέγεθος της Κίνας  είναι η υποδοχή περισσότερων μεταναστών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να αλλάξει στο βραχυπρόθεσμο διάστημα.



Άλλες επιλογές που εξετάζονται είναι να αυξηθεί η απαιτούμενη ηλικία για την συνταξιοδότηση και η ενίσχυση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού εκπαιδεύοντάς το να χρησιμοποιεί περισσότερες μηχανές και τεχνητή νοημοσύνη.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια:

  1. Περισσότερες από 10.000 μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» έχουν υποβληθεί εναντίον της ιουδαίας Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ (Κάσνερ), που επιδιώκει, επίσημα και φανερά πλέον, την εξολόθρευση του Γερμανικού λαού και με την αιτιολογία ότι η πολιτική της ιουδαίας Κάσνερ για την προσφυγική κρίση περιορίζει την ίδια την ύπαρξη της Γερμανίας και αλλάζει την συνταγματική τάξη.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΑΚΑΡΙΩΣ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Tageszeitung» που αποκάλυψε το θέμα, καθημερινά κατατίθενται δεκάδες τέτοιες μηνύσεις – θα καταρρεύσουν ωστόσο πιθανότατα, ήδη κατά την προκαταρκτική εξέταση, καθώς η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ότι η «έσχατη προδοσία» μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο εφόσον ο δράστης ενεργεί «με βία ή μέσω της απειλής βίας». Κάποιοι από τους μηνυτές επιχειρούν μεν να παρουσιάσουν τις προσφυγικές ροές ως μια «μορφή βίας», αλλά νομικά αυτό δεν στέκει, και η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα δρομολογήσει καν την τυπική διαδικασία.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλά από τα κείμενα των μηνύσεων έχουν σημαντικές ομοιότητες μεταξύ τους, ενώ ένα υπόδειγμα εγγράφου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του περιοδικού των Γερμανών πατριωτών «compact». Σε αυτό γίνεται λόγος για «σενάρια αποκάλυψης, τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν το τέλος της Γερμανίας».

    Ανάλογες μηνύσεις εναντίον της κυβέρνησης υποβάλλονται σχετικά συχνά, με πιο πρόσφατη αφορμή την πολιτική διάσωσης του ευρώ, ενώ πολίτες που πρόσκεινται στην αριστερά έχουν υποβάλει μηνύσεις, μεταξύ άλλων για την συνεργασία του Βερολίνου με την αμερικανική υπηρεσία NSA και την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TTIP.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λασίθι: Συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων & Πακιστανών - Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί να συλλάβει τους Έλληνες!
    Συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών έλαβε χώρα στο Λασίθι, με την ελληνική αστυνομία να αναζητεί για να συλλάβει... τους Έλληνες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 6-9 Έλληνες οι οποίοι συνεπλάκησαν με 15 Πακιστανούς για άγνωστη αιτία.

    Από τους 15, άλλοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας κι άλλοι στο νοσοκομείο, με δύο άτομα να παραμένουν νοσηλευόμενα σε σοβαρότερη κατάσταση, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μόνο τους Έλληνες που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί οι δράστες είναι 6-9 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη


    Η κινητοποίηση τόσο από την Ασφάλεια Λασιθίου όσο και από άλλες δυνάμεις είναι μεγάλη, ενώ ήδη 7-8 καταθέσεις που έχουν ληφθεί είναι κατατοπιστικές για το τι συνέβη. Παράλληλα έχει ληφθεί υλικό από κάμερες αλλά και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες «φωτίζουν» περαιτέρω την υπόθεση. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη και ενδέχεται να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης.
    Η Αντίσταση στον Εποικισμό δεν γίνεται με τριαντάφυλλα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαλάτσι: Αλβανός πυροβόλησε Έλληνα για έναν καφέ!
      Το θύμα πρόλαβε να καλυφθεί.

      Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς σημειώθηκε ένοπλη επίθεση σε βάρος ντελιβερά στο Γαλάτσι.


      Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είχε μεταφέρει καφέδες σε αλλοδαπούς στην οδό Ευβοίας 26.

      Όταν χτύπησε το κουδούνι, ο υπήκοος Αλβανίας που είχε κάνει την παραγγελία είπε να του πετάξει τα κλειδιά να ανοίξει την είσοδο της πολυκατοικίας και να ανεβάσει την παραγγελία.

      Ο ντελιβεράς αρνήθηκε να ανοίξει την είσοδο της πολυκατοικίας και αυτό είχε ως συνέπεια να υπάρξει έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους. Στη συνέχεια έφυγε από το σημείο και επέστρεψε στο κατάστημα που εργάζεται στην οδό Αγίας Γλυκερίας αλλά ο Αλβανός τον ακολούθησε και όταν τον είδε τον πυροβόλησε από μικρή απόσταση.

      Το θύμα πρόλαβε να καλυφθεί και απέφυγε την σφαίρα ενώ ο ένοπλος διέφυγε και αναζητείται.


      Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ΔΙ. ΑΣ Αθηνών, εντοπίστηκε μία βολίδα από το όπλο του δράστη στο καπό σταθμευμένου αυτοκίνητου.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. Αλλοδαπός ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑ στην Λάρισα… Του διέλυσε το κεφάλι με σιδηροσωλήνα.

      ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ...

      Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, δύο άνδρες, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, είχαν έντονη λογομαχία έξω από καφενείο της πόλης.

      Η κατάσταση ξέφυγε με τον αλλοδαπό να επιτίθεται και να καταφέρνει πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι του Έλληνα με μεταλλικό σωλήνα. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αστυνομία που συνέλαβε τον φερόμενο δράστη με τον τραυματία να μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε.

      Το όπλο του εγκλήματος, ο μεταλλικός σωλήνας κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, την ώρα που την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Ο Ρώσος ΥΠΑΜ πρότεινε “εφεδρική” ρωσική πρωτεύουσα στην Σιβηρία! "ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ". ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    Η πρόταση δημιουργίας «εφεδρικής πρωτεύουσας» της Ρωσίας στη Σιβηρία έχει στρατιωτικές αποχρώσεις, προκαλώντας τρομακτικούς συνειρμούς σε εκατ. πολίτες σε όλο τον κόσμο, για το τι πραγματικά ετοιμάζουν δύση και Ανατολή στην πορεία τους προς μια πιθανή μελλοντική σύγκρουση.

    Η πρόσφατη πρόταση του υπουργού άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου “να επιστρέψει στη Σιβηρία” για να μεταφέρει ακόμα και την πρωτεύουσα της χώρας εκεί, έκανε τεράστια εντύπωση όχι μόνο στην ρωσική επικράτεια αλλά παντού στον κόσμο.

    Αυτή η ιδέα φάνηκε αρκετά ελκυστική για πολλούς Ρώσους, αλλά αμέσως υπήρξαν και εκείνοι που την είδαν με εχθρότητα. Τα κύρια αντεπιχειρήματα ήταν, δεν υπάρχει ανάγκη για τίποτα και πολλά άλλα.

    Η πιθανή μεταφορά της πρωτεύουσας της Ρωσίας στο εσωτερικό είναι θέμα επιβίωσης, τονίζουν πολλοί Ρώσοι ειδικοί σε περίπτωση παγκόσμιας σύρραξης.

    Ο Ρώσος ειδικός Σεργκέι Μαρζέτσκι ανέφερε επί του θέματος: “στοιχεία του αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας Aegis έχουν ήδη τοποθετηθεί σε Πολωνία και τη Ρουμανία. Δεν είναι μυστικό ότι έχουν διπλό σκοπό και κυριολεκτικά μέσα σε μια μέρα, οι υπάρχοντες πύραυλοι μπορούν να αντικατασταθούν με πυραύλους Tomahawk που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

    Μετά από αυτό, ολόκληρο το δυτικό τμήμα της Ρωσίας μέχρι τα Ουράλια βρίσκεται στη ζώνη καταστροφής των “αμερικανικών πυραύλων”. Αυτή είναι μια απολύτως πραγματική απειλή.

    Ο κίνδυνος έγκειται στα σχέδια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ανατολική Ευρώπη, κάτι που είναι ακόμη χειρότερο, οι πύραυλοι IRBM μπορεί τελικά να εμφανιστούν ακόμη και στην Ουκρανία.

    Ο χρόνος πτήσης ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή από κάπου κοντά στο Χάρκοβο ή το Ζαπορόζιε προς την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη θα διαρκούσε μόνο λίγα λεπτά.

    Για τη χώρα μας, αυτό είναι μια κολοσσιαία απειλή, καθώς μια προληπτική επίθεση με πυραύλους μπορεί να αποκεφαλίσει αιφνιδιαστικά ολόκληρη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και μαζί με αυτήν να καταστραφεί και η αμυντική βιομηχανία που σχετίζεται με την άμυνα της χώρας.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδέα της μεταφοράς της πρωτεύουσας κάπου στη Σιβηρία, μακριά από την ακτίνα καταστροφής των αμερικανικών πυραύλων, αποκτά έναν εντελώς διαφορετικό στόχο.

    Αυτή η πρόταση δεν είναι πλέον μόνο μια προεκλογική ιδιοτροπία, αλλά αφορά ένα ζήτημα φυσικής επιβίωσης της χώρας και διατήρησης της κυριαρχίας της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ αυτό το πρόβλημα θα λύνονταν ως εξής. Οι λειτουργίες της πολιτικής διοίκησης θα μεταφέρονταν από την Ουάσινγκτον στην Νέα Υόρκη, μετατρέποντας μια γιγαντιαία μητρόπολη στο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο στον κόσμο.

      Ταυτόχρονα, από την εποχή του Προέδρου Αϊζενχάουερ, οι Αμερικανοί έχουν το λεγόμενο «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο». Πρόκειται για μια «εφεδρική κυβέρνηση», η οποία μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση της χώρας σε περίπτωση προληπτικής επίθεσης πυραύλων ICBM και εξολόθρευσης ολόκληρης της πολιτικής ελίτ.

      Στη χώρα μας, όλες οι βασικές δομές διαχείρισης συγκεντρώνονται στη Μόσχα, και σε περίπτωση θανάτου της ηγεσίας της χώρας από πυρηνική επίθεση “χωρίς κήρυξη πολέμου”, θα άφηνε την χώρα μας ακέφαλη με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ήττα της.

      Ας είμαστε ρεαλιστές. Είναι, φυσικά, ανέφικτο να μεταφερθεί πλήρως η πρωτεύουσα από τη Μόσχα στη Σιβηρία. Ωστόσο, για παράδειγμα, από το Νοβοσιμπίρσκ είναι δυνατό να δημιουργηθούν “ειδικές συμπληρωματικές υποδομές”, διπλασιάζοντας τα κύρια στοιχεία του συστήματος διαχείρισης της χώρας και όλα αυτά μπορούν να γίνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

      Φαίνεται επίσης λογικό να μεταφερθούν βασικά εργοστάσια του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος από το δυτικό τμήμα της Ρωσίας στο κεντρικό, σε νέες πόλεις της Σιβηρίας, έτσι ώστε η καταστροφή τους από αμερικανικό πύραυλο να μην σημαίνει την άμεση κατάρρευση ολόκληρης της αμυντικής βιομηχανίας μας.

      Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η μεταφορά των εργοστασίων στα Ουράλια στα πρώτα χρόνια του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου για την ΕΣΣΔ, έδωσε την νίκη στην χώρα μας, ενώ είναι ταυτόχρονα απαραίτητο να ξαναχτίσουμε την οικονομία και το στρατιωτικό-βιομηχανικό μας συγκρότημα σύμφωνα με τις νέες πυραυλικές απειλές από την Ανατολική Ευρώπη”, κατέληξε ο ίδιος.

      Το σκηνικό δεν είναι καλό και τέτιοιες ιδέες αφορούν ολοκληρωτικό πόλεμο Ρωσίας-ΗΠΑ, με όλες τις συνέπειες που θα είχε ένα τέτοιο σενάριο κοντά στα εδάφη της ΕΕ.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
  4. Οδηγούμαστε σε μια κοινωνία που:
    “το 2040 Η ΜΟΝΗ δουλειά που θα έχει μείνει στους (λίγους) ΝΕΟΥΣ Έλληνες να κάνουν, θα είναι να φροντίζουν τους (πολλούς) ηλικιωμένους…”
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Financial Times:
      The costs of a declining population
      Εξηγεί πως η μείωση του πληθυσμού οδηγεί σε πτώση της παραγωγικότητας και της οικονομίας.
      https://www.ft.com/content/c017334e-36bb-11ea-a6d3-9a26f8c3cba4
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Το Νο1 που απασχολεί τους τρισάθλιους τραπεζίτες, είναι να μην υπάρχει παραγωγή. Ώστε οι πάντες να εξαρτώνται από τις τράπεζες.
    Γι αυτό έφτιαξαν τον κομμουνισμό και τη χρηματοοιοκονομία.Τα δυο μεγαλύτερα καρκινώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενέθλιον της Παρθένου Αθηνάς
    ήμαρ, χαίρε ω Πολιάς!

    Του Ευμηχάνου Μοσχονά



    Ἐν ἐκείνῳ τῷ χρόνῳ, ἐν ᾧ οἱ ἡμῶν πρόγονοι κύριοι τῶν Ἀθηνῶν ἦσαν, τῶν ἐτησίων ἑορτῶν ἡ μεγίστη πασῶν τὰ ἱερὰ Παναθήναια ἦν.

    Καθιερωμένη τῇ θεᾷ ἡ πέμπτη καὶ δεκάτη τοῦ Αὐγούστου ἡμέρα ὡς γενέθλιον ἦμαρ, πάνδημος ἑορτὴ ἐτελεῖτο.

    Μεγαλοπρεπεστάτην οὖν θείαν πομπὴν τῇ θεᾷ ἔπεμπον, ἀρχομένην ἀπὸ τοῦ ἐν Κεραμεικῷ πομπείου, ἄχρι τοῦ ἐν Ἀκροπόλει ἱεροῦ νεὼ τῆς Παρθὲνου Ἀθηνᾶς.


    Μέγα δὲ πέπλον λαμπρὸν πεποικιλμένον μυθολογικαῖς παραστάσεσιν καὶ δὴ τῇ γιγαντομαχίᾳ, ὅν ὕφαινον κόραι ἐξ εὐγενοῦς γένους, ἐκόμιζον διὰ τῆς πομπῆς ἐπὶ μακρᾶς τινὸς νεὼς ὡς ἰστίον εἰς Παρθενῶνα, ἔνθα τὸ πέπλον τῇ ἱερείᾳ τοῦ νεὼ ἐδίδοσαν.
    Ὅσον δὲ μέγα τὸ ἐν Ἀκροπόλει χρυσελεφάντινον Ἀθηνᾶς ἄγαλμα ἦν, 12 μέτρα τὸ ὕψος Φειδίᾳ πεποιημένον, τοσοῦτος μέγας καὶ ὁ πέπλος ἦν.

    Ἐπὶ τῆς ζῳοφόρου τοῦ Παρθενῶνος οἱ τῶν Ἑλλήνων Ὀλύμπιοι Θεοὶ γεγλυμμένοι ὄντες τὴν ἱερὰν ἐθεῶντο πομπὴν. Πρὸς τοῖς Ὀλυμπίοις Θεοῖς καὶ εἰκόνες ἀρχόντων, κορῶν ἀλλὰ καὶ ἡ πομπή ἐν συνόλῳ γεγλυμμένη ἦν ἐπὶ τῆς Παρθενῶνος ζῳοφόρου.

    Πρὸς τούτοις καὶ ἀγῶνες ἐτελοῦντο μουσικοὶ, ἀθλητικοὶ καὶ ῥαψωδιῶν εἰς τιμὴν τῆς Παλλάδος Ἀθηνᾶς. Τῇ προτεραίᾳ νυκτὶ τῶν γενεθλίων παννύχιος ἐγένετο χορὸς ἀλλὰ καὶ λαμπαδηδρομίαι εἰς τιμὴν τῆς Ἀθηνᾶς. Ἐπὶ τέσσαρας δὲ ἡμέρας τὰ φιλοτήσια γενέθλια ἑόρταζον.


    Μακάριον γενέθλιον ἦμαρ, ὦ σεμνὴ θεὰ Ἀθηνᾶ.

    Χαῖρε, ὦ Πολιὰς!

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: «Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ, Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 40 ΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΡΜΕΓΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟ: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. Η ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ».
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/blog-post_40.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.
    Σε έγγραφο της Εισαγγελίας Κατά της Διαφθοράς αναφέρεται ότι από τους υπαλλήλους της ΕΥΠ καταγράφηκαν στη διετία 350 οίκοι ανοχής, 250 studios και 300 παράνομα καζίνα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι ιδιοκτήτες των οποίων πλήρωναν στα μέλη της συμμορίας από 300 μέχρι και 7.000 ευρώ το μήνα για αστυνομική κάλυψη. Σύμφωνα με τη δισκογραφία, το συνολικό μηνιαίο κέρδος τους ηταν 1.000.000 ευρώ.
    Τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ΕΥΠ από το 2014 έως το 2016 έκαναν λόγο για τον εντοπισμό κυκλώματος που δρούσε τουλάχιστον τέσσερα έτη και το οποίο διευκόλυνε και παρείχε κάλυψη για την εκτέλεση δραστηριοτήτων σε οίκους ανοχής, πορν studios, strip shows και μπαρμπουτιερες χαρτοπαικτικές λέσχες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
    Οι Αμερικανοί σκοτώνουν τους Αφγανούς συνεργάτες τους στο αεροδρόμιο - Τους πετούν απ' τα αεροπλάνα.
    Χάος και ποδοπατήματα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ - Toυλάχιστον 5 οι νεκροί - Αφγανοί πέφτουν από αεροσκάφος κατά τη διάρκεια πτήσης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...