ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Αυγούστου 2021

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΡΕΛΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΠΑΪΑΤ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ. Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΚΩΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...



ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ;

  

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΧΙΜΑ ΟΠΛΑ), ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

 

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 92.


Ο Κ.Μητσοτάκης μετά το φιάσκο με τον Ε.Αποστολάκη «ψάχνει» πρόσωπο για τον νέο υπουργείο - Αύριο πάντως πηγαίνει ταξίδι.  Δεν καταλαβαίνει από ντροπή...


Τα συγχαρητήρια του Τ.Πάιατ στον Ε.Αποστολάκη για την ανάληψη της θέσης του νέου υπ.Πολιτικής Προστασίας...


«Τα θερμότερα συγχαρητήρια στον φίλο μου ναύαρχο Αποστολάκη για τον διορισμό του ως νέου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας - ένας ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος καθώς και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν την πρόκληση των άγριων πυρκαγιών που προκαλούνται από το κλίμα και επίσης ένα πλούσιο πεδίο για μελλοντική συνεργασία».


Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, με ένα μήνυμα στο Τwitter έδωσε τα συγχαρητήρια του στον φίλο του ναύαρχο Αποστολάκη για την ανάληψη της θέσης του νέου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας...


Ο Κ.Μητσοτάκης μετά το φιάσκο με τον Ε.Αποστολάκη «ψάχνει» πρόσωπο για τον νέο υπουργείο - Αύριο πάντως πηγαίνει ταξίδι.  Δεν καταλαβαίνει από ντροπή...

Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί τρόπους να σβήσει τις πληγές και να ξεχαστεί το τραύμα που επέφερε η άρνηση Αποστολάκη.

Η ανατροπή Αποστολάκη επέφερε, αναμφισβήτητα, πλήγμα στην εικόνα ώθησης και νέου ξεκινήματος που επιθυμούσε να δώσει ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό. Ενώ οι εντυπώσεις από αλλαγές σε ένα κυβερνητικό σχήμα είναι εφήμερες, στη συγκεκριμένη περίπτωση εξανεμίστηκαν πριν καν γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί οργή κατά του κ. Αποστολάκη αλλά και δυσαρέσκεια για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς όλοι αναρωτιούνται «πού στράβωσε» η υπόθεση ανασχηματισμός.

Εξίσου μουδιασμένοι είναι και υπουργοί, αλλά και βουλευτές της ΝΔ -ιδίως όσοι δεν είδαν ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητεί, ένα πολιτικό πρόσωπο ευρύτερης εμβέλειας που θα αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. 

Πάντως αρχικά για τη Σλοβενία αναχωρεί την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Πρωθυπουργός θα έχει εκεί διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνες Γιάντσα και τον Πρόεδρο Μπορούτ Παχόρ, ενώ θα συμμετάσχει μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης στο πλαίσιο του Bled Strategic Forum 2021 (11.00 την Τετάρτη).


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

11 σχόλια:

  1. 31/8/1897. Ο Θεόδωρος Χερζλ συγκάλεσε στη Βασιλεία Πρώτο Σιωνιστικό Συνέδριο για τη δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Πρωταθλητής» σε δαπάνες προβολής σε Facebook και Instagram o Κ.Μητσοτάκης - 69.000 ευρώ σε 6 μήνες!

    Πάνω από 10.000 ευρώ το μήνα κοστίζει η προβολή του πρωθυπουργού στα social media.


    «Πρωταθλητής» στα χρήματα που σπαταλούνται για προβολή μέσω Facebook και Instagram είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, καθώς βρίσκεται μέσα στο top-10 των πολιτικών της Ευρώπης σε δαπάνες στα social media.

    Ο πρωθυπουργός επάξια έφτασε στην 6η θέση δαπανώντας 68.788 Ευρώ, μόλις σε ένα εξάμηνο, σε δαπάνες προβολής του μέσω Facebook και Instagram.

    «Η χώρα μας χρειάζεται ουσία, αποτέλεσμα. Όχι μόνο πόζα και επικοινωνία!» σχολιάζει με νόημα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνει μεταξύ άλλων «Στους 10 κορυφαίους πολιτικούς της Ευρώπης ο Κυριάκος #Μητσοτακης, αλλά σε δαπάνες προβολής του μέσω Facebook και Instagram. 68.788 Ευρώ μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2021! Δεν το λες και τιμητική διάκριση. Η χώρα μας χρειάζεται ουσία, αποτέλεσμα. Όχι μόνο πόζα και επικοινωνία!».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε.Αντώναρος: «O κ.Μητσοτάκης να μπει στο βιβλίο Γκίνες για 1,5 εκατ. καμένα στρέμματα»
    Το δικό του σχόλιο για τους αυτοθαυμασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την διαχείριση των πυρκαγιών έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

    Ο Ευάγγελος Αντώναρος γράφει στο Twitter:

    «Πρωθυπουργούς που αυτοθαυμάζεται επειδή στη θητεία του κάηκαν άπειρα στρέμματα δεν έχει ξαναγίνει. Αλλά δεν έχει άδικο να κοκκορεύεται. Με 1,5 εκατ. καμένα στρέμματα δάσους + αγροτικής γης μπαίνει σίγουρα στο βιβλίο Γκίνες. Αλλά και στη Μαύρη Βίβλο της ελληνικής ιστορίας. Λίγο είναι;».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ταξίδι Κ.Μητσοτάκη σε ΗΠΑ προκειμένου να «τακτοποιήσει την κόρη του στο Yale» ενώ η χώρα «καίγεται».
    Χιλιάδες αρνητικά σχόλια συγκέντρωσε στα κοινωνικά δίκτυα το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για να εγκαταστήσει την κόρη του, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

    Στο Twitter οι χρήστες επισημαίνουν το ιδιότυπο μήνυμα που εκπέμπει ο πρωθυπουργός με το τετραήμερο στις ΗΠΑ και την επιλογή αμερικανικού Πανεπιστημίου, την ίδια ώρα που με την απόφασή του για την επιβολή για πρώτη φορά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και μάλιστα σε καιρό πανδημίας, πάνω από 40.000 μαθητές μένουν εκτός ΑΕΙ με την εμμονή της κυβέρνησης να οδηγεί, όσες οικογένειες μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, σε ιδιωτικά κολέγια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μητσοτάκης για ανεμογεννήτριες στη συζήτηση για τις φωτιές στα δάση: «Θα βάλουμε ακόμη περισσότερες»!

    Με ανεμογεννήτριες θέλει να «σπείρει» όλη την ηπειρωτική χώρα, αλλάζοντας μια για πάντα το φυσικό περιβάλλον όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως άφησε να εννοηθεί κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή για τις δασικές… πυρκαγιές!


    Έτσι μετά την εξαγγελία του για κατάργηση των Δασαρχείων ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την εγκατάσταση όλων και περισσότερων ανεμογεννητριών, σχεδόν παντού με μόνη εξαίρεση κάποιες περιοχές Natura!

    Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Επειδή αυθαίρετα και χωρίς καμία μελέτη ή άλλο σχεδιασμό ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι η καταχρεωμένη και παραπαίουσα οικονομικά Ελλάδα θα πρέπει να καταργήσει στρατηγικές ενεργειακές υποδομές, όπως του λιγνίτη και να ηγηθεί παγκόσμια στην προσπάθεια για την επιβράδυνση υποτίθεται της κλιματικής «κρίσης»!

    Αμετακίνητος και με χαρακτηριστική εμμονή εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή στο θέμα τοποθέτησης περισσότερων ανεμογεννητριών στην ξηρά, έχοντας προχωρήσει ήδη στην χωρίς μέτρο και χωρίς καμία εναλλακτική λύση απολιγνιτοποίηση της χώρας.

    Όλα αυτά ειπώθηκαν στην δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή στην συζήτηση για τις φωτιές στα δάση!

    «Πρέπει να πετύχουμε 7 χιλ. μεγκαβάτ από ανεμογεννήτριες και το ερώτημα είναι που θα μπουν.


    Δεν μπορούν να τοποθετηθούν παντού. Υπάρχουν περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ή που θα διαταράξουν το κλίμα της περιοχής. Υπάρχουν όμως περιοχές που δέχονται ανεμογεννήτριες. Ομως είναι αδύνατο να μιλάμε ότι θα πετύχουμε στόχους με ανεμογεννήτριες μόνο στην θάλασσα. Φυσικά θα τοποθετηθούν και εκεί γι' αυτό και αναζητούμε τα σημεία για πλωτές ανεμογεννήτριες μιας και έχουμε μεγάλα βάθη.»

    Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες σε ακόμη περισσότερα μέρη στην ξηρά λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Βεβαίως και έγιναν λάθη και στην Εύβοια με σημαντικότερο ότι αναγκαστήκαμε να πάρουμε πίσω εναέρια μέσα για την φωτιά της Αττικής. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να αφήνετε υπονοούμενα ότι κάποιοι ήθελαν να κάψουν την Εύβοια. Για ποιο λόγο; Για να βάλουμε ανεμογεννήτριες;» για να συνεχίσει λέγοντας:

    «Το ερώτημα που τίθεται είναι που και με ποιους κανόνες θα μπουν ανεμογεννήτριες. Ανεμογεννήτριες δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε παντού, αλλά είναι αδύνατον να λέμε πως θα δρομολογήσουμε τους στόχους μας μόνο με ανεμογεννήτριες στην θάλασσα.

    Ναι θα χρειαστούμε και off shore ανεμογεννήτριες, αλλά είναι αδύνατο να συζητάμε σήμερα ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας(σ.σ. τους αυθαίρετους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση) με ανεμογεννήτριες μόνο στη θάλασσα.

    Άρα ναι στο μέλλον θα χρειαστούμε παράκτιες ανεμογεννήτριες αλλά προφανώς θα χρειαστούμε πολύ περισσότερες ανεμογεννήτριες στην ξηρά»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο δημοσίευμά της η Αυγή με τίτλο «Όλα τα τριήμερα του πρωθυπουργού - 13 "μικρές ανάπαυλες" σε τρεισήμισι μήνες» αναφέρει πότε πόσο και που έλειψε ο πρωθυπουργός τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες με το Μαξίμου να αντιδρά αμέσως χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα ψευδές και χυδαίο λέγοντας πως οι απουσία του πρωθυπουργού αφορούσε επισκέψεις στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου και όχι διακοπές.

    Όπως αναφέρει η Αυγή το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ήταν:

    Παρασκευή 14 Μαίου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάζεται στο πλοίο της γραμμής για την Τήνο, όπου διατηρεί βίλα – τη λεγόμενη «μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο». Επιστρέφει Κυριακή βράδυ.

    Σάββατο 29 Μαίου: Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στα Χανιά για να παραστεί στο μνημόσυνο του πατέρα του. Επιστρέφει στην Αθήνα την επομένη.

    Τετάρτη 2 Ιουνίου: Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Αστυπάλαια. Περπατά στα γραφικά στενά της Χώρας και οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ανακηρύσσοντας το νησί σε «πρότυπο πράσινης μετάβασης».

    Παρασκευή 18 Ιουνίου: ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Ήπειρο, όπου φημολογείται (μάλλον αναληθώς) πως θα παραστεί στον «εφοπλιστικό γάμο της χρονιάς» στο Πάπιγκο, μεταξύ του Αντώνη Λαιμού και της Μαρίκας Αράπογλου. Επισκέπτεται εργοστάσιο πατάτας στο Ζαγόρι και περπατά στα όμορφα Ιωάννινα.

    Σάββατο 19 Ιουνίου: Την επομένη αναχωρεί για Τήνο όπου «γεμίζει τις μπαταρίες του» για το σαββατοκύριακο φωτογραφιζόμενος με λουόμενους στην παραλία Μπάλος.

    Κυριακή 5 Ιουλίου: Το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου ο πρωθυπουργός κάνει την έκτη του μικρή ανάπαυλα, για να δειπνήσει με τον Τζεφ Μπέζος, τον Τομ Χανκς και εκλεκτή χολιγουντιανή παρέα στον αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού.

    Σάββατο 10 Ιουλίου: Τρίτη επίσκεψη της σεζόν στην Τήνο, αυτή τη φορά για να παραβρεθεί σε βάφτιση. Παράλληλα, «φορτίζει [σ.σ.: εκ νέου] τις μπαταρίες του», όπως σημειώνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, βγάζοντας καινούριο γύρο selfies με λουόμενους.

    Παρασκευή 16 Ιουλίου: Ο κ. Μητσοτάκης περνάει το τριήμερο στο ξενοδοχείο Costa Navarino της Μεσσηνίας, ενόψει της περιοδείας που θα έκανε τη Δευτέρα στην περιοχή. Η επίσκεψη κόστισε «μόλις» 21.000 ευρώ, χρήματα τα οποία κατέβαλε η Περιφέρεια.

    Παρασκευή 23 Ιουλίου: Μονοήμερη επίσκεψη στην Εύβοια, βόλτα στη Χαλκίδα και συνάντηση - μεταξύ άλλων - με τον περιφερειάρχη κ. Σπανό με αντικείμενο την κατανομή κονδυλίων για την ανάπτυξη του νησιού (καλά πήγε και αυτό).

    Παρασκευή 30 Ιουλίου: Επίσκεψη στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, όπου έγινε ένθερμα δεκτός με μαντινάδες από τους κατοίκους.

    Σάββατο 1 Αυγούστου: Ενόσω καίγονταν η Αχαΐα - με απολογισμό 16 τραυματίες και 20 καμένα σπίτια - μια ακόμα μικρή ανάπαυλα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις παραλίες Μαράθι Χανίων και, την επομένη, στα Φαλάσαρνα, όπου έβγαλε selfies με λουόμενους.

    Δεκαπενταύγουστος: Στην Αθήνα παραμένει, παρά το τριήμερο, ο πρωθυπουργός. Η είδηση προξενεί τόση έκπληξη, ώστε φιλοξενείται στα πρωτοσέλιδα συμπολιτευόμενων εφημερίδων.

    Πέμπτη 26 Αυγούστου: Πρώτη «απόδραση» του καλοκαιριού στο εξωτερικό για τον πρωθυπουργό. Αναχωρεί οικογενειακώς για ΗΠΑ, όπου θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες.

    Βάσει των στοιχείων της Eurostat, το 53,5% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε επτά ημέρες διακοπών μακριά από το σπίτι τους (δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη, ανάμεσα στις 18 χώρες που έχουν δώσει στοιχεία για το 2020).

    Ο πρωθυπουργός, σε ένα καλοκαίρι «χωρίς διακοπές», απέδρασε μόλις είκοσι δύο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάντηση Ηλία Κασιδιάρη στον ανασχηματισμό Μητσοτάκη.
    Η μεγάλη πολιτική φούσκα, που εντέχνως διογκώθηκε από τα πληρωμένα ΜΜΕ και φέρει το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης, έσκασε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η τραγική αποτυχία του «επιτελικού κράτους» που έκαψε τη μισή Ελλάδα με μηδέν μποφόρ σφραγίστηκε πλέον και με το ανεπανάληπτο φιάσκο του ανασχηματισμού. Ο Μητσοτάκης έφτασε στο έσχατο σημείο να παρακαλάει ΣΥΡΙΖΑίο Υπουργό, που υπέγραψε την προδοσία της Μακεδονίας, να μπει στην κυβέρνησή του και εκείνος να τον απορρίπτει. Οι μάσκες έπεσαν και οι πάντες κατάλαβαν πόσο λίγος, πόσο αποτυχημένος και πόσο επικίνδυνος είναι ο κυβερνήτης της χώρας. Ο πολιτικός χρόνος της Νέας Δημοκρατίας τελειώνει και τα ποσοστά της ήδη κατακρημνίζονται οδηγώντας υποχρεωτικά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.


    Πέρα από τον εξευτελισμό Μητσοτάκη, που κατάφερε να ξανακάνει τον αποτυχημένο Τσίπρα κεντρικό παράγοντα της πολιτικής ζωής, οφείλουμε να σταθούμε και στα υπόλοιπα πρόσωπα του νέου κυβερνητικού σχήματος. Πρόκειται για ανθρώπους παντελώς άσχετους και ανίδεους σε σχέση με το αντικείμενο του Υπουργείου που καλούνται να διοικήσουν: Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Θεοδωρικάκος είναι δημοσκόπος (και πρώην Κνίτης). Ο νέος υπουργός Υγείας Πλεύρης είναι δικηγόρος. Ο νέος Υπουργός Τουρισμού είναι γιατρός και ο νέος υφυπουργός Άμυνας Χαρδαλιάς είναι πρώην Δήμαρχος. Με απλά λόγια οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δεν έχουν καμία σχέση με τον τομέα που θα διαχειριστούν. Η αποτυχία τους είναι δεδομένη και το γεγονός αυτό συνιστά τεράστια πληγή για τη χώρα. Παρότι έπεσε ο θίασος του Τσίπρα ένας νέος θίασος επικίνδυνων και αποτυχημένων πολιτικών οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή, ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο της διαφθοράς και του εθνομηδενισμού.

    Ο τελευταίος ανασχηματισμός έχει και εκλογικό χαρακτήρα. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, που ενισχύεται καθημερινά σε όλη την επικράτεια, είναι η μόνη φωνή αντίστασης και η μόνη εθνική λύση ενάντια στη λαίλαπα Μητσοτάκη. Με πρόσωπα καταξιωμένα και κατά πολύ ανώτερα από τους άσχετους και αποτυχημένους κομματικούς εγκάθετους της Νέας Δημοκρατίας, διεκδικούμε – όχι μόνο τη δυναμική μας είσοδο στη Βουλή – αλλά και να διαδραματίσουμε κυρίαρχο ρόλο σε όλες τις εθνικές και κοινωνικές εξελίξεις.

    Ηλίας Κασιδιάρης,

    Ιδρυτής Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άδωνις Γεωργιάδης για τον αρχιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη: “Ούτε για καφετζής”…

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης και επιδεικνύοντας τον πανικό του Μαξίμου μετά την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καταφέρθηκε κατά του απόστρατου αξιωματικού και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

    «Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επι 40 χρονια από όλους τους θεσμούς των ενόπλων δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά… Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης, αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός… Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Ο κ. Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτο έγινε δεκτό, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου» επισήμανε.

    Πρόσθεσε ότι η συναίνεση εκφραζόταν στο ίδιο το πρόσωπο. «Συναίνεση υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε να υπάρξει» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

    Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι ο ορισμός της αποστασίας» παρατήρησε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΚΙΣ απαίτησε από το νέο υπουργό Υγείας να απολογηθεί για δηλώσεις του το 2009 – Θ.Πλεύρης: «Ζητώ συγγνώμη».
    Με μια ανάρτησή του ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για αντισημιτικά σχόλια.

    Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είχε απαιτήσει με ανακοίνωσή του από τον Θάνο Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη για αγόρευση του, το 2009, σχετικά με το Άουσβιτς. Και ο νέος υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε.

    Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, είναι κατανοητή η ένσταση του ΚΙΣ για τα όσα είχε αναφέρει στην αγόρευσή του υπερασπιζόμενος τον πατέρα του. Σημειώνει δε ότι με τον πατέρα του διαφωνεί και πως ο σεβασμός του ίδιου στα θέματα του Ολοκαυτώματος είναι απόλυτος.

    «Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, είναι κατανοητές.

    Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα» έγραψε ο Θάνος Πλεύρης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι είχε αναφέρει το ΚΙΣ:

    «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

    Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά:

    «…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς.

    Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς».

    Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή.

    Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί:

    «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

    Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

    Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το σωτήριον έτος 2013, ο πρώην Αρχιραββίνος της Θεσσαλονίκης και νύν μόνιμος κάτοικος Ισραήλ, Μορντοχάϊ Φριζής, είχε κάνει προσωπική επίθεση στον Πατροκοσμά από το Κανάλι του στο YouTube, σε ένα βίντεο που τελικά κατέβηκε μετά από τις μαζικές αναφορές κάποιων χριστιανών!.. Ωστόσο, εμείς διασώσαμε ένα απόσπασμά του (μπορείτε να το δείτε εδώ https://tinyurl.com/y4m4n7qq )

    Μεταφέρω επί λέξει μερικά από όσα είχε πεί το 2013 για τον Πατροκοσμά ο ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΣ ΦΡΙΖΗΣ: «ΝΑΙ εμείς σκοτώσαμε τόν Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό επειδή μιλούσε ενάντια στους Εβραίους! Και όχι μόνον δεν ντρεπόμαστε γι΄αυτό αλλά χαιρόμαστε κιόλας»!.. ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ; «Κατά τ΄ άλλα έρχεται ο κύριος Κοσμάς ο Αιτωλός -ο Άγιος κατά τ΄ άλλα Κοσμάς ο Αιτωλός- και διδάσκει, φυσικά στις Διδαχές του, έναν βρωμερό ολέθριο δολοφονικό αντισημιτισμό...Και εμείς ερχόμαστε και λέμε δόξα τω Θεώ που οι Εβραίοι εκείνοι της εποχής κατάλαβαν τον κίνδυνο που αποτελούσε γι΄αυτούς ο Κοσμάς ο Αιτωλός και έκαναν ό,τι δήποτε για να φύγει από μπροστά τους αυτό το άτομο. Και φυσικά δεν θεωρώ ότι είναι καμμία ντροπή για την εξολόθρευση αυτού του δολοφονικού αντισημίτη... Και με την βοήθεια του Θεού ευχόμαστε κάθε δολοφονικός αντισημίτης να βρεί αυτό που του αξίζει...»!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...