ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Αυγούστου 2021

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΒΟΥΖΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. Το 10% των αλλοδαπών που έφτασαν στην Λέσβο είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ) ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.Οι Νορβηγοί μας δίνουν χρήματα για να κρατήσουμε τους λαθρομετανάστες. Η Νορβηγία χρηματοδοτεί 1.000 νέες θέσεις παραμονής για «ευάλωτους» αλλοδαπούς.

 

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΤΟΥ Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΕΙΣ: ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΦΥΪΑ, ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ρόμπερτ Χαϊνλάιν: "Αστροναύτης Τζόουνς".

 

ΟΤΑΝ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΕΦΕΔΡΟΣ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.




Βομβαρδίζουν» με κορωνοϊό τα νησιά οι Τούρκοι: Το 10% των ...O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, το τελευταίο 24ωρο, και τα έντεκα εξ αυτών ήρθαν από το εξωτερικό. Τρία θετικά στον κορωνοϊό covid 19 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στη Λέσβο ή καλύτερα το 10% των όσων αλλοδαπών έφτασαν από την Τουρκία σήμερα δείχνοντας έτσι ότι μπορεί να μιλάμε για μια ασύμμετρη απειλή από μέρους της Άγκυρας.


Πρόκειται για τρεις ασυμπτωματικούς ασθενείς αλλοδαπούς, που μαζί με άλλους 33 συνολικά, 15 άνδρες, 10 γυναίκες και 11 παιδιά καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν, διασώθηκαν το Σάββατο 13 Ιουνίου το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.
Κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είχε βρεθεί μεταξύ των 36 συνολικά διασωθέντων ένας θετικός στον ιό, ενώ αρνητικοί ήσαν όλοι οι άλλοι. Αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όσους άλλους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τη διάσωση τους.
Οι 36, αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα που λειτουργεί για τους νεοεισερχόμενους. Κατά τον επανέλεγχο ο μεν θετικός κατά τον προηγούμενο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, ενώ τρεις αρνητικοί βρέθηκαν τώρα θετικοί, πλην όμως και οι τρεις ασυμπτωματικοί.
Στο σύνολο τους, οι 36 τέθηκαν ξανά σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι τρεις ασθενείς μετακινήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 3.366, εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Από τους έντεκα που έφθασαν στη χώρα μας από το εξωτερικό, οι οκτώ ήρθαν μέσω αεροπορικών πτήσεων.
Οι άλλοι τρεις είναι αλλοδαποί που έφθασαν στη Λέσβο. Πρόκειται για ασυμπτωματικούς ασθενείς, που μαζί με άλλους 33 συνολικά (δεκαπέντε άνδρες, δέκα γυναίκες και έντεκα παιδιά) καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της νησιού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.
Τα υπόλοιπα δώδεκα κρούσματα, που βρέθηκαν «θετικά» στον ιό COVID-19, εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές: έξι στην Καστοριά, τρία στη Σύρο, δύο στην Παραμυθιά κι ένα στην Αθήνα.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την έκτη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου, που αφορά στο διάστημα 17-25 Ιουνίου, παρατηρείται επιδείνωση στο μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων, που πλέον διαμορφώνεται στα 22 κρούσματα ανά ημέρα, από 13 στην προηγούμενη έκθεση.
Η πλειονότητα των ημερήσιων κρουσμάτων προέρχεται κατά κανόνα από τη συρροή της Ξάνθης, με επίκεντρο τον Εχίνο. Επίσης, αξιοσημείωτες «εστίες» εντοπίζονται στη Ροδόπη, με επίκεντρο τον οικισμό Αγιάσμου, καθώς και τη Θεσπρωτία, με επίκεντρο την Παραμυθιά. Τόσο ο Εχίνος όσο και ο Αγιάσμος έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Οι Νορβηγοί μας δίνουν χρήματα για να κρατήσουμε τους λαθρομετανάστες, δεν τους θέλουν οι ίδιοι… Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Γέμισαν την Ελλάδα με «θέσεις»: Η Νορβηγία χρηματοδοτεί 1.000 νέες θέσεις παραμονής για «ευάλωτους» αλλοδαπούς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας της Νορβηγίας, κα Hilde Barstad.
Κατά τη συνομιλία τους ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε την κα Barstad για τη χρηματοδότηση ύψους 7.632.000 ευρώ, που παρέχεται από το πρόγραμμα «Άσυλο και Μετανάστευση» του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants). Μέσω της χρηματοδότησης αυτής θα δημιουργηθούν 1000 νέες θέσεις φιλοξενίας για «ασυνόδευτα παιδιά» και «ευάλωτους» αιτούντες στην Ελλάδα.

ΟΙ  ΝΟΡΒΗΓΟΙ  ΜΑΣ  "ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ"  ΚΙΟΛΑΣ.  

ΜΑΣ  ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ  ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ,  ΓΕΛΟΥΝ  ΜΑΖΙ  ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΚΟΥΛΗΔΕΣ  ΤΟΥΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ.

Η κα Barstad, από την πλευρά της, μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία μας στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων και ευάλωτων ανηλίκων, καθώς και για τη δυναμική με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε στενή συνεργασία και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την εν λόγω πρωτοβουλία. Επίσης, δήλωσε ότι η Νορβηγία εξετάζει θετικά τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων και ευάλωτων παιδιών σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  1. Τα «βέλη» της Ζ.Κωνσταντοπούλου στον Α.Τσίπρα: «Εδώ πήγε διακοπές σε κότερο μετά το Μάτι στον Παππά θα κολλούσε;»
    Τα «βέλη» της στον Αλέξη Τσίπρα και τους πρώην συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ έριξε με αναρτήσεις της στο twitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
    Το σφυροκόπημα της πρώην προέδρου της Βουλής και στελέχους του κόμματος κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησής του, ξεκίνησε την ώρα που συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα υπό το βάρος των αποκαλύψεων Μιωνή για τον Νίκο Παππά. Και επανήλθε το πρωί της Παρασκευής με βολές κατευθείαν κατά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    »Εδώ ο Τσίπρας «ανέλαβε την πολιτική ευθύνη» για το Μάτι και πήγε διακοπές με το κότερο, στον Παππά θα κολλούσε; #μαγαζάκι #Ειδικό_Δικαστήριο»
    Zoe Konstantopoulou
    @ZoeKonstant
    Εδώ ο #Τσίπρας «ανέλαβε την πολιτική ευθύνη» για το #Μάτι κ πήγε διακοπές με το #κότερο, στον #Παππά θα κολλούσε; 😉#μαγαζάκι#Ειδικό_Δικαστήριο✌️
    Στην πρώτη της ανάρτηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε:

    Όταν εγώ έλεγα ότι ο #Παππάς κινείται με όρους Μαφίας, αλλά ακόμη και η Μαφία έχει κανόνες, έσπερνα την διχόνοια... Η Ελλάδα δεν είναι #μαγαζάκι #Ειδικό_Δικαστήριο
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ασκήσεις για μάχες σώμα με σώμα οι παράνομοι μετανάστες στην Μόρια.
    Την στιγμή που στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν γιατί έφυγαν 29 ασυνόδευτα παιδιά σε χώρες της ΕΕ στην Μόρια της Λέσβου οι χιλιάδες παράνομοι αλλοδαποί στα πλαίσια μάλλον των... αθλοπαιδιών τους και για να διατηρούνται ακμαίοι επιλέγουν να εκπαιδεύονται στις μάχες σώμα με σώμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Εκκλησία της Αγγλίας: «Να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως λευκού»!


  4. Σε παράκρουση φαίνεται να βρίσκονται κάποιοι με το κίνημα Black Lives Matter, όπως ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστεί η εικόνα του Ιησού ως... λευκού ανθρώπου!
    Ο Τζάστιν Ουέλμπι ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC αν ο τρόπος με τον οποίο η δυτική εκκλησία απεικονίζει τον Χριστό πρέπει να τεθεί υπό σκέψη και πιθανόν να αλλάξει στον απόηχο των διαμαρτυριών του κινήματος Black Lives Matter, απάντησε: "Ναι, φυσικά" προσθέτοντας ότι ο Ιησούς έχει απεικονιστεί διαφορετικά σε κάποιες χώρες.
    "Πηγαίνετε στις εκκλησίες τους και δεν βλέπετε έναν λευκό Ιησού, βλέπετε έναν μαύρο Ιησού ή έναν Κινέζο Ιησού ή έναν Ιησού της Μέσης Ανατολής, που είναι φυσικά και ο πιο ακριβής. Βλέπετε έναν Ιησού από τα Φίτζι, βλέπετε έναν Ιησού να απεικονίζεται με πολλούς τρόπους όσοι είναι και οι πολιτισμοί, οι γλώσσες και οι αντιλήψεις".
    Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι εικόνες του Ιησού δεν είναι "για να βλέπουμε ποιον λατρεύουμε αλλά χρησίμευαν ως υπενθύμιση της καθολικότητας του Θεού που έγινε πλήρως ανθρώπινος".
    Ζ.Π.

  5. Την αντίδραση του τέως προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, προκάλεσε δημοσίευμα σχετικά με φερόμενη συνομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με αναφορά στο όνομά του.
    Δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» παραθέτει διάλογο που- σύμφωνα με την εφημερίδα- είχε ο κ. Παπαγγελόπουλος με τον διευθυντή του Μέσου, Παναγιώτη Τζένο. Σε αυτή τη συνομιλία, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Παπαγγελόπουλος μεταφέρει διάλογο που είχε με τον Πάνο Καμμένο- παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα- στον οποίο ο πρώην υπουργός Άμυνας ζήτησε από τον κ. Παπαγγελόπουλο να κάνει παρέμβαση στον κ. Ζαγοραίο, προκειμένου να «χτυπήσει» τον εκδότη της εφημερίδας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Αζερμπαϊτζάν έτοιμο να ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας -Αγοράζει drone.
    Ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Ζακίρ Χασάνοφ ανακοίνωσε ότι το Μπακού είναι έτοιμο να αγοράσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (ΜΕΑ) από την Τουρκία, ανέφερε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
    H τουρκική κυβέρνηση θα παράσχει οικονομική υποστήριξη για την αγορά, σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο στρατιωτικής χρηματοοικονομικής συνεργασίας που υπογράφηκε από τον Χασάνουφ και τον Τούρκο ομόλογό του, Χούλουσι Ακάρ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μπακού στις 25 Φεβρουαρίου 2020.
    Από το 2015 η Τουρκία υπήρξε βασική πηγή αγοράς για αγορές οπλισμένων drones όπως τα drones Bayraktar και τα TAI Anka, τα οποία έχουν αποδείξει τις δυνατότητές τους στη Συρία και τη Λιβύη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ το συλλαλητήριο μεταναστών για ανοιχτά σύνορα.
    Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και σπίτια για όλους στην Ελλάδα ζήτησαν με μαζικό συλλαλητήριο, που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, μετανάστες και συλλογικότητες.
    Την κινητοποίηση στήριξε τόσο το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η νεολαία της Κουμουνδούρου, οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, «υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας, ενάντια στο δόγμα της αποτροπής, τις παράνομες επαναπροωθήσεις, τις εξώσεις και όλες τις απάνθρωπες αντιπροσφυγικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
    Στην συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας συμμετείχαν η κοινότητα του Μπαγκλαντές, η Πακιστανική Κοινότητα και μετανάστες και πρόσφυγες από τις κοινότητες του Καμερούν, του Κογκό, της Ακτής Ελεφαντοστού, της Μπουρκίνα Φάσο, της Σενεγάλης, του Αφγανιστάν, της Συρίας αλλά και από τις δομές του Ελαιώνα, του Σχιστού, της Μαλακάσας και της Κορίνθου. Χαιρετισμό από το μικρόφωνο απηύθυνε και εκπρόσωπος του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα.
    Το εκδήλωση ξεκίνησε υπό τους ήχους των κρουστών από το συγκρότημα African Heritage στο Σύνταγμα όπου είχε στηθεί μικροφωνική και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων μεταναστών και των επιτροπών προσφύγων μαζί με τα μέλη των σωματείων μίλησαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στη Βουλή.
    Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων, «Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες-όχι στις εξώσεις τις ρατσιστικές», «Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!», και «Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική», στα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, μπάνγκλα, ορντού, φαρσί, αραβικά κατά την κάθοδο της πορείας στην Πανεπιστημίου πριν επιστρέψουν στο Σύνταγμα μέσω των οδών Πεσμαζόγλου-Σταδίου.
    Το διήμερο κινητοποιήσεων και αντιρατσιστικής δράσης ολοκληρώνεται με εκδήλωση και συναυλία σήμερα το απόγευμα στο Ρουφ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χ.Ροζάκης: «Έχουμε μαξιμαλιστικές θέσεις - Το σύμπλεγμα της Μεγίστης δεν συνιστά ΑΟΖ».
    Ο Χρήστος Ροζάκης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Κ.Σημίτη, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών "ξαναχτύπησε" και σε εκπομπή του KRHTH TV είπε ότι ως Ελλάδα “έχουμε αναπτύξει μαξιμαλιστικές διαπραγματευτικές θέσεις“!
    Ένας εκπρόσωπος του εκλεκτού λαού του γιαχβέ.
    Χρήστος ρόζενστάϊν. Τό έκανε Ροζάκης γιά νά δείχνει κάπως ελληνικό. Ο γνωστός εβραίος που έκλεβε τά αρχεία τού ΥΠ.ΕΞ όταν ήταν αναπληρωτής υφυπουργός εξωτερικών επί πρωθυπουργίας Σημίτη, τού άλλου γνωστού εβραίου. Τότε μέ τά Ίμια. Μάλλον τόν ξεχάσανε καί βρήκε τήν ευκαιρία νά σαμποτάρει ξανά τήν Ελλάδα ; ή μήπως θά έχουμε καινούρια Ίμια ; Όταν εμφανίζονται πάντως τέτοιοι τύποι κάτι κακό θά συμβεί, καθ΄ότι εμφανίζονται ώς έλληνες αλλά ουδέποτε εξυπηρετούν τά ελληνικά συμφέροντα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσίπρας: «Ο Κ.Μητσοτάκης θα δραπετεύσει με εκλογές για να μην αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται με την Τουρκία».
    Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ «βομβαρδίζει» την κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα - Πως συνδέονται οι εκλογές και με την οικονομία
    Την ανάγκη η Ελλάδα να επανέλθει άμεσα σε μια ενεργητική εξωτερική πολιτική και στον ρόλο του πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, δείχνοντας μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ την δυσφορία του στους χειρισμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση με τα εθνικά θέματα ενώ πλέον δεν απέκλεισε την πιθανότητα εκλογών με τις οποίες ο Κ.Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να δραπετεύσει για να μην αναγκαστεί να βρεθεί αντιμέτωπος με αυτό που έρχεται με την Τουρκία.
    Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι βέβαιο με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός την οικονομική κρίση και εάν θα επιλέξει και από εκεί να δραπετεύσει.
    Έλλειμμα εθνικής στρατηγικής
    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πολιτική του στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας πως "ο κ. Μητσοτάκης, στην αρχή απέφευγε να πιέσει την Τουρκία, ελπίζοντας ότι έτσι δεν θα αυξηθούν οι ροές. Μετά το τουρκολιβυκό σύμφωνο και τον Έβρο, διέκοψε κάθε δίαυλο με την 'Αγκυρα. Τώρα επιχειρεί να ξανανοίξει διαύλους και την ίδια στιγμή να ισσοροπήσει με τον κ. Σαμαρά που τον προειδοποιεί κατά του διαλόγου. Και βέβαια, ούτε κυρώσεις ζητάει, ούτε από την Μέρκελ απαιτεί αναβάθμιση του ευρωτουρκικού διαλόγου, ούτε προβάινει στην επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο με προοπτική να επεκτείνει στην Κρήτη. Εμείς θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη στάση απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που δεν συγκαλεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, παρά την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κορύφωση της τουρκικής επιθετικότητας".
    Προειδοποίησε ωστόσο: "Όποιοι θεωρούν ότι η Κρήτη μπορεί να έχει την ίδια επήρεια όπως οι Οθωνοί ή άλλα μικρότερα νησιά κάνουν λάθος. Είμαστε υπέρ της συμφωνίας, αλλά δεν μπορεί η συμφωνία να είναι όπως-όπως, και ό,τι νάναι". Απευθύνθηκε δε, στον πρωθυπουργού λέγοντας πως "τον προειδοποιούμε να αλλάξει ρότα, γιατί με τα εθνικά θέματα δεν μπορούμε να παίζουμε".
    Για το ζήτημα της επιλογής εκλογών από μέρους της κυβέρνησης και κατά πόσο θα επιλέξει να δραπετεύσει λόγω των οικονομικών δεδομένων ο Α.Τσίπρας υποστήριξε ότι θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε επίπεδο Ευρώπης σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και από το "αν οι εκταμιεύσεις γίνουν στο δεύτερο μισό του 2021".
    Επίσης, σημείωσε πως "είναι σημαντικό αν οι εκταμιεύσεις θα συνδεθούν με υφεσιακές μεταρρυθμίσεις, αν θα συνδεθούν με μνημονιακού χαρακτήρα επιλογές. Είναι πολύ κρίσιμο αν θα ισχύσει ή όχι η ρήτρα διαφυγής το 2021. Αν όχι, θα βρεθούμε μπροστά σε νέα μέτρα σύντομα, μέτρα λιτότητας, θα πυροδοτήσουν τον υφεσιακό κύκλο. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιλέξει να τα κρύψει αυτά από τον ελληνικό λαό, ή να μιλήσει με ειλικρίνεια. Αν έχει επιλέξει να δραπετεύσει ή να προχωρήσει. Τον Αύγουστο θα μάθουμε".
    Συνεχίζοντας, είπε ότι σε διεθνές επίπεδο "πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας για ένα ισχυρό Ταμείο Ανάκαμψης - χωρίς νέα δάνεια και νέα μνημόνια - και να εντάξουμε αυτήν την προσπάθεια στον συνολικό αγώνα μας για μια κοινωνική Ευρώπη της βιώσιμης ανάπτυξης...Οι αποφάσεις της Ευρώπης θα κρίνουν το μέλλον της χώρας για μια δεκαετία...Επίσης πρέπει να παλέψουμε κατά των διακρίσεων στην κοινωνία μας, και για μια συγκροτημένη και δίκαιη ευρωπαϊκή και ελληνική μεταναστευτική πολιτική, που σέβεται το διεθνές δίκαιο. Η καταστροφική λογική του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα αποτελεί ασπίδα της Ευρώπης, επιτρέπει στην Ε.Ε. να αποφεύγει τις ευθύνες της και καθιστά τη χώρα και αποθήκη ψυχών και παραβάτη του διεθνούς δικαίου. Ειδικά ενόψει της συζήτησης για αναθεώρηση του Δουβλίνου, πρέπει να ενισχύσουμε αυτόν τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλβανός με τρία μουλάρια λεηλατούσε τα ελληνικά δάση στη Καστοριά. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΒΟΥΖΑ.
    Άλλος ένας λαθροϋλοτόμος πέρασε παράνομα την μεθόριο με σκοπό να λεηλατήσει τα ελληνικά δάση.
    Άλλος ένας λαθροϋλοτόμος από την γειτονική Αλβανία πέρασε παράνομα την μεθόριο και έφτασε σε μια ορεινή περιοχή της Καστοριάς, με σκοπό να λεηλατήσει τα ελληνικά δάση και να μεταφέρει με τρία… μουλάρια που είχε φέρει μαζί του την ξυλεία στην πατρίδα του για να την πουλήσει!
    Ο 28χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Νεστορίου Καστοριάς και του τοπικού Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης να μεταφέρει με τα μουλάρια ξυλεία ενός κυβικού μέτρου από βελανιδιές που είχε υλοτομήσει με ένα τσεκούρι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, όπως και τα ζώα και τα κούτσουρα με τα οποία ήταν φορτωμένα.
    Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα, ο 28χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Δανία έδωσε 3.000.000 ευρώ στον Κούλη και δεν έχει πάρει ούτε ασυνόδευτα παιδιά- Θα φτιάξουμε δομές στην Ελλάδα!
    Τη συμφωνία, με βάση την οποία η Δανία θα προσφέρει περίπου 3.000.000 ευρώ για τη στήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων, υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας Rasmus Prehn.
    Το προσφερόμενο ποσό θα διατεθεί για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, με την καθεμία να έχει δυναμικότητα 20-40 παιδιών. Σύμφωνα με το σχέδιο, που θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, θα δημιουργηθούν δομές για έως και 4.000 ασυνόδευτα παιδιά.
    Μια χαρά εξέλιξη… για την Δανία. Γιατί διασφαλίζεις με αυτό το σχετικά χαμηλό κόστος ότι αντί να αναλάβεις τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε ως προς την αναδιανομή των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτοί θα μείνουν στην Ελλάδα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Πολιτική Εθνικής Αμυνας (ΠΕΑ) είναι το κύριο δεσμευτικό κείμενο που ορίζει τις υποχρεώσεις των ΕΔ. Επιτάσσει ρητά και απόλυτα την αυτόματη ανάληψη δράσης προστασίας της εθνικής κυριαρχίας όχι μόνον όταν παραβιάζεται, αλλά ακόμα και όταν απλώς απειληθεί. Αν δηλαδή οι Τούρκοι επιχειρήσουν να ανέβουν σε μια βραχονησίδα, ο Α/ΓΕΕΘΑ υποχρεούται να τους αποτρέψει πριν ανέβουν με όλα τα μέσα που ορίζουν οι κανόνες εμπλοκής. Και αν τελικά ανέβουν, υποχρεούται να τους εξουδετερώσει χωρίς συζήτηση. Αν ένας πρωθυπουργός ή ένας υπουργός τηλεφωνήσει σε έναν Α/ΓΕΕΘΑ ή σε άλλον αρχηγό και του ζητήσει να μην εξολοθρεύσει ξένες δυνάμεις που πάτησαν σε ελληνικό έδαφος, θα δίνει ευθέως παράνομη εντολή. Θα παρανομεί ταυτόχρονα και εκείνος που τη δίνει, αν τη δώσει, και εκείνος που την υπακούει, αν υπακούσει. Αν, αντίστροφα, ένας αρχηγός τηλεφωνήσει για να ρωτήσει ο ίδιος έναν πρωθυπουργό «τι να κάνει» σε τέτοιο ενδεχόμενο, ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός κανονικά οφείλουν να τον ψέξουν για το ερώτημα. Η απάντηση που υποχρεούται να δώσει σε ένα τέτοιο ερώτημα ένας πολιτικός επικεφαλής είναι μία και μόνη: «Η ερώτηση είναι απαράδεκτη. Ο νόμος ορίζει τι οφείλετε να κάνετε». Και αυτό δεν είναι άλλο παρά να εξολοθρεύσουν αμέσως τους εισβολείς.
    Γεώργιος Π. Μαλούχος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλγα Κεφαλογιάννη: Ερωτευμένη μιλά για τη σχέση της - «Ο Μίνωας δεν ήξερε τι δουλειά κάνω».
    Με νέο έρωτα η Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο «εκλεκτός» της καρδιάς της είναι ο γνωστός συνθέτης, Μίνωας Μάτσας, με τον οποίο μάλιστα έχει εμφανιστεί και δημόσια.
    Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, παραδέχθηκε αρχικά για το πόσο ξαφνικά μπήκε ο έρωτας ξανά στη ζωή της: «Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Εκεί που έχεις κάνει το πρόγραμμά σου και λες "αποκλείεται" και "ποτέ" , τότε είναι που συμβαίνουν όλα. Οφείλουμε να δεχόμαστε τις ανατροπές. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία της ζωής».
    Ο σύντροφός της δεν γνώριζε ποια ήταν, όταν πρωτογνωρίστηκαν, όπως αποκάλυψε άλλωστε: «Ισχύει ότι όταν πρωτογνωριστήκαμε με τον Μίνωα Μάτσα εκείνος δεν γνώριζε ποια είμαι. Μόλις είχα παρακολουθήσει μια παράσταση, όπου εκείνος είχε γράψει τη μουσική. Όταν μας σύστησαν θέλησα να του δώσω συγχαρητήρια για τη δουλειά του. Θυμάμαι ότι με ρώτησε με τι ασχολούμαι. Εξεπλάγην προς στιγμής αλλά γρήγορα αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για έναν γνήσιο καλλιτέχνη που δεν έχει μεγάλη σχέση με τα κοινά. Αυτό κρύβει πάντα τη δική του γοητεία. Η ανθρώπινη επαφή που είναι πέρα και πάνω από επαγγελματικές ιδιότητες και ταμπέλες αποδεικνύεται ενδιαφέρουσα...»
    Αναφορικά με το διαζύγιο με τον πρώην σύζυγό της, Μάνθο Πενθερουδάκη, ανέφερε για ποιο λόγο προχώρησε στη δημοσιοποίησή του: «Είναι ωραίο να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τον κόσμο που σε ξέρει, σε πιστεύει και σε ακολουθεί. Υπό αυτή τη λογική θεώρησα ότι είναι πιο σωστό να είμαι και εγώ εκείνη που θα ανακοινώσει ότι γύρισα σελίδα στην προσωπική μου ζωή. Κάθε χωρισμός κρύβει και μια δυσκολία. Σηματοδοτεί ένα τέλος. Κάθε τέλος είναι και ένα μικρό πένθος».
    Οι δυο τους διατηρούν καλές σχέσεις, καθώς όπως πρόσθεσε: «Με τον πρώην σύζυγό μου διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και σέβομαι. Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο άλλωστε, όταν περάσαμε δεκαπέντε χρόνια μαζί και έχουμε μοιραστεί ένα κομμάτι της ζωής μας; Όταν αντιληφθήκαμε ότι τα πράγματα έκαναν τον κύκλο τους, δεν εθελοτυφλήσαμε, αντιθέτως σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερο να πάμε παρακάτω. Στη ζωή δεν πρέπει να σεβόμαστε τις αλλαγές».
    Έχει τώρα όλα τα προσόντα να γίνει πρόεδρος της ΝΔ.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: πολλοί έλληνες πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, επιχειρηματίες, έπιασαν το νόημα γοργά. Για να προωθηθούν πολιτικά και οικονομικά δεν αρκεί να επισκεφθούν την συναγωγή και να βραχνιάσουν ουρλιάζοντας Αλληλούϊα (=δόξα στον Ιεχωβά), να τιμούν το «ολοκαύτωμα» και να επισκέπτονται το Ισραήλ. Απαιτούνται δραστικότερες συμπεριφορές. Ένα συμπεθεριό (από αγάπη βέβαια) λύνει όλα τα προβλήματα…
    Άλλωστε το έγραψε και ο Χάϊνλάϊν: "Υπάρχουν τρεις δρόμοι για να πορευθείς: α. σκληρή δουλειά και οικονομία, β. να γεννηθείς στην σωστή οικογένεια και γ. να μπεις στην σωστή οικογένεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τράγκας: «Ο Μητσοτάκης θα ανατραπεί πριν προλάβει να ακρωτηριάσει την Ελλάδα καθ' υπόδειξη του Βερολίνου».
    «Όλες οι πληρωμένες από την κυβέρνηση και φίλους της δημοσκοπήσεις απέχουν πολύ της πραγματικότητας. Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αισθάνεται τις συνέπειες των ακραίων μέτρων του lockdown και φοβάται ότι ο (υ)ιός Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε νέους επαχθείς δανεισμούς, μνημόνια και υποχωρήσεις, όπως και σε ταπεινωτικές συμφωνίες με την Τουρκία.
    Εκατομμύρια Έλληνες έχουν καταλάβει την ανεργία και την πείνα που έφερε ο made in Microsoft σημερινός πρωθυπουργός και διαισθάνονται πόσο υπάκουος είναι στο Βερολίνο και πόσο εύκολα «κρυολογεί», όταν βήχει ο Ερντογάν στον Παλάτι του στην Άγκυρα.
    Όλες οι πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της ΝΔ, όλοι όσοι θυμούνται τον ιδρυτή της, όσοι έχουν την Ελλάδα στο αίμα τους, όσοι πιστεύουμε στην ανεμπόδιστη κίνηση των ιδεών και στο δικαίωμα του αντιπάλου να μιλάει ελεύθερα, θεωρούμε την πολιτική και τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογενείας του, “καρκινώδη δυσπλασία” μέσα στους υγιείς ιστούς του κόμματος και καταστροφικές για την πατρίδα.
    Παζαρεύει περιορισμένη κυριαρχία ( επήρεια) για Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη
    Ο γερμανόφιλος αρχηγός της σημερινής κυβέρνησης θα αντιμετωπίσει σύντομα και άμεσα τη δράση- μαζική αντίδραση όλων εκείνων που δεν επιθυμούν περιορισμένη «επήρεια» και ΑΟΖ των ακριτικών νήσων του Αιγαίου.
    Η πιστοποίηση μειοδοτικών- προδοτικών κινήσεων από τους πολιτικούς κλώνους του Σημίτη, τους εμφανείς εγκάθετους της Γερμανίας, θα προκαλέσουν τεκτονικές δονήσεις στο εκλογικό σώμα και κυρίως στον χώρο της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς.
    Ο Μητσοτάκης θα ανατραπεί πριν προλάβει να υλοποιήσει αντεθνικά σχέδια, υποβαλλόμενα και καθοδηγούμενα από τα «αφεντικά» του.
    Ο Μητσοτάκης θα ανατραπεί μόλις βαδίσει για πρόωρες εκλογές, προκειμένου να «κάψει» την απλή αναλογική, να φέρει 5ο μνημόνιο και να υπογράψει ταπεινωτική συνθήκη με τον Ερντογάν. Όλες οι κινήσεις του, όλες οι αποφάσεις του, αποδεικνύουν ότι παίρνει απευθείας εντολές από την Καγκελαρία του Βερολίνου.
    Είτε πηγαίνει στο Πεκίνο προκαλώντας υπαινιγμούς από τον Μάικ Πομπέο και το Λευκό Οίκο, είτε συνεργάζεται στενά με τα ιδρύματα Σόρος και Γκέιτς προωθώντας τις δουλειές του Μπιλ στην Ελλάδα, είτε επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Ερντογάν, προηγουμένως ζητάει την άδεια των Γερμανών ή παίρνει απευθείας οδηγίες και εντολές από την Άγκελα Μέρκελ.
    Δεν παίρνει ουσιαστικά, ουδεμία ατομική, κυβερνητική ή εθνική πρωτοβουλία, χωρίς να ρωτήσει τις δυνάμεις Κατοχής. «Μαγειρεύει» να πάει σε εκλογές μέσα σε μία πυρακτωμένη ατμόσφαιρα πολιτικής κάθαρσης, όπως είχε κάνει ο πατέρας του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, το βρόμικο ’89, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές και να αναρριχηθεί στην εξουσία. Η Αγία Οικογένεια «μαγειρεύει» πάντα με τον ίδιο τρόπο τα «πολιτικά ξεροτήγανα».
    Ο Μητσοτάκης πρέπει να αναχαιτιστεί, πρέπει να ανατραπεί, πριν υλοποιήσει τα αντεθνικά σχέδιά του, πριν προχωρήσει σε ταπεινωτικές συμφωνίες με τους Τούρκους και ακρωτηριασμό της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
    Ο (υ)ιός Μητσοτάκης εξαπάτησε τους Έλληνες. Άρπαξε την ψήφο τους, παριστάνοντας τον πατριώτη και αξιοποιώντας την πολιτική φθορά του Τσίπρα, εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών. Εξαπάτησε τους Έλληνες, λέγοντας ότι ήταν εναντίον της συμφωνίας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν υπέρ. Το απέδειξε μόλις ήρθε στην εξουσία. Τώρα είναι έτοιμος να υπογράψει μειωμένη «επήρεια» στα ελληνικά νησιά, δηλαδή μειωμένη ελληνική κυριαρχία.
    Είναι κλώνος του Γερμανού πράκτορα ( όπως τον έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου) Κώστα Σημίτη και αυτό αποδεικνύει η στενή επαφή του με συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού, όπως ο Ροζάκης και άλλα στελέχη του Σημιτικού περιβάλλοντος, που πρωταγωνίστησαν σε βιβλία υπέρ των «ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας στο Αιγαίο και ντοκιμαντέρ που αφηγήθηκαν τις «ευτυχισμένες ημέρες» των Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτο δώρο στον Ρ.Τ.Ερντογάν: Ανοίγουν τις Καστανιές! - Σ.Πέτσας: «Από 1η Ιουλίου ανοίγει το πέρασμα του Έβρου».
      Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουλίου, θα ανοίξει το συνοριακό πέρασμα στις Καστανιές Έβρου, το οποίο υποτίθεται ότι είχε κλείσει για να αναχαιτιστούν οι ορδές των παράνομων μεταναστών!
      Η απόφαση αυτή, σχετίζεται με το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού, καθώς την ίδια ημέρα ξεκινούν και οι πτήσεις εξωτερικού από τις περισσότερες χώρες του πλανήτη, με εξαίρεση τις παρακάτω.
      Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι από 15 Ιουλίου θα ανοίξουν συνολικά τα σύνορα και με Τουρκία!
      Υπενθυμίζεται ότι η συνοριακή διάβαση των Καστανιών Έβρου είχε κλείσει από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020, λόγω της επιχειρηθείσας εισβολής από χιλιάδες αλλοδαπούς.
      Το άνοιγμα των Καστανιών φαίνεται ότι είναι ένα από τα «δώρα καλής θέλησης» του πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν για να τον «εξευμενίσει».
      Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...