ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιουνίου 2022

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Έχουμε συνεχή διαρροή πληροφοριών προς τον εχθρό και θα εγείρω θέμα στους Αρχηγούς των Επιτελείων, γιατί το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με ελβετικό τυρί».



 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ: «ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

 

 


Ερώτηση για τους Αρχηγούς των Επιτελείων, ειδικά του Στρατού και του ΓΕΕΘΑ: Από την στιγμή που δεν παραιτήθηκαν άμεσα σήμερα, αποδέχονται τις κατηγορίες του υπουργού τους.

 

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ; 

 
Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των επιτελείων καθώς όπως είπε το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με «ελβετικό τυρί».
«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο» είπε χαρακτηριστικά.
Εξηγώντας την απόφασή του να μην αποκαλύψει σε δημόσια συνεδρίαση του κοινοβουλίου στοιχεία για τον εξοπλισμό που αποστέλλεται στην Ουκρανία ως εθνικά απόρρητα σημαντικά για την ασφάλεια της χώρας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού σε σχέση με τη διάταξη στη Λέσβο. «Μίλησαν οι αρχηγοί των επιτελείων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό ή υπαξιωματικό από εκεί (σ.σ. τη Λέσβο) και μας έλεγε για τη διάταξη στο νησί. Πέντε λεπτά μετά τους αρχηγούς» είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία ως αμυντική βοήθεια τίποτε που θα αποδυναμώσει την αμυντική διάταξη της χώρας και των νησιών. Παράλληλα, τόνισε ότι η ανταλλαγή των παλαιών σοβιετικών τεθωρακισμένων θα γίνει μετά την επιθεώρηση των πιο σύγχρονων που προσφέρει η Γερμανία και εφόσον εξασφαλιστεί η ταυτόχρονη αντικατάσταση.
Αναφορικά δε με το αν θα αποσταλεί και νέο υλικό στην Ουκρανία είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει leopard, S300, αντιαρματικά και αντιπλοϊκά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά και οτιδήποτε άλλο που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την εθνική ασφάλεια.

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε ότι το ΝΑΤΟ έχει ενεργοποιήσει τα σχέδια κλιμακούμενης αντίδρασης, επεξεργάζεται την σημαντική ενίσχυση μακροπρόθεσμης αμυντικής διάταξης και προχωρά στην σταδιακή ανάπτυξη δυνάμεων – σε αμυντική διάταξη – σε 8 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (όπως η Βουλγαρία) καθώς όπως επισήμανε «υπάρχει διάχυτη ανησυχία για ενδεχόμενη απειλή της εδαφικής ακεραιότητας και άλλων συμμάχων από την Ρωσία».

Αναφορικά με την ανταλλαγή 100 παλαιών τεθωρακισμένων που έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με αντίστοιχο αριθμό πιο σύγχρονων γερμανικών επανέλαβε ότι υπάρχει επι της αρχής συμφωνία ωστόσο πρέπει να συμφωνηθούν περαιτέρω κρίσιμες λεπτομέρειες αναφορικά με τον χρονισμό της ανταλλαγής και την κατάσταση των νέων οχημάτων.

Αναφορικά με την αμυντική βοήθεια προς την Ουκρανία, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε αρχικά τα μέλη της επιτροπής για τα ουκρανικά αιτήματα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η αμυντική βοήθεια που αιτήθηκε η Ουκρανία περιλαμβάνει:

– Συνολικά πυροβόλα με τα πυρομαχικά τους. Πυροβόλα διαμετρήματος 155 και 122 χιλ και πυρομαχικά και πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών. Δεν έχουμε δώσει πυροβόλα και εκτοξευτές

– Τεθωρακισμένα και άρματα μάχης μεταφοράς στρατιωτών. Ανταλλακτικά για οχήματα και εξοπλισμό σοβιετικής κατασκευής.

– Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

– Ραντάρ

– Συστοιχίες βλημάτων , βλήματα για υπεράσπιση ακτών πλησίον Οδησσού. Και εδώ δεν έχουμε δώσει τίποτα απ αυτά».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι οι συνολικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ για αποστολή αμυντικού υλικού περιλαμβάνει πακέτα αξίας 2 δις ευρώ. «Όποιος στέλνει αμυντικό υλικό αποζημιώνεται. Η χώρα μας ζήτησε αποζημίωση για το υλικό που παρείχε. Στην πρώτη παρέμβαση αιτηθήκαμε 8,5 εκατ ευρώ τα οποία εκκαθαρίστηκαν και θα καταβληθούν 7,7 εκατ ευρώ. Δεν θα αποζημιωθούμε για τα κατασχεμένα καλάσνικοφ».

Ο Υπουργός επανέλαβε ότι το αμυντικό υλικό που απέστειλε η Ελλάδα προέρχεται από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν αποτελούν κρίσιμο εξοπλισμό.

«Τα αποθέματα δημιουργήθηκαν είτε από αναβάθμιση συστημάτων ή αντικατάσταση τους. Πρόκειται για αποθηκευμένα πυρομαχικά. Μέρος των αποθεμάτων χωρίς να διακινδυνεύεται η επιχειρησιακή λειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων πήγαν ως ενίσχυση στην Ουκρανία. Φυσικά μιλάμε για πυρομαχικά. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η συνεργασία με την Γερμανία για αντικατάσταση οχημάτων μάχης με πιο σύγχρονα γερμανικά. Επι της αρχής συμφωνήθηκε η ανταλλαγή μεταξύ του Ελληνα Πρωθυπουργού και του Γερμανού καγκελάριου. Τα τεθωρακισμένα θα αποσταλούν αφού αντικατασταθούν από γερμανικά. Οι αρχηγοί θα απαντήσουν γιατί εγκρίθηκε η αντικατάσταση παλαιών και προβληματικών με πιο σύγχρονα» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος για να προσθέσει «ο στρατός διαθέτει 185 τεθωρακισμένα BΜP 1 . Ειχαμε παραλάβει από ανατολικογερμανικό στρατό περίπου 500 και παραχωρήθηκαν σε Αίγυπτο – κάποια δωρεάν. Η τιμή πώλησης ήταν τότε στα 35 χιλ ευρώ το τεμάχιο. Κρατήσαμε 185. Αυτά που σκεπτόμαστε να παραχωρήσουμε είναι εκείνα που δεν διαθέτουν πυροβόλο. Το που βρίσκονται δεν είναι να το πούμε τώρα. Για τα BΜP1 είναι δύσκολη η εξεύρεση ανταλλακτικών. Δεν έχει γίνει εκσυγχρονισμός τους. Δεν ανταποκρίνονται σε απαιτήσεις σύγχρονης μάχης. Δεν έχουν σύγχρονο σκοπευτικό σύστημα. Δεν είναι δυνατή η ανακατασκευή τους. Στον αντίποδα τα γερμανικά έχουν αποδειχθεί επιτυχημένα οχήματα. Δεν θα πάρουμε γουρούνι στο σακί. Ξέρουμε σε ποια κατάσταση είναι τα δικά μας αλλά θέλουμε να δούμε σε ποια κατάσταση είναι τα γερμανικά. Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ταυτόχρονη παροχή πυρομαχικών . Απομένουν και κάποια τεχνικά και οικονομικά θέματα» είπε.

«Αδικεί την προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο για την θωράκιση των ΕΔ να μας λέτε ότι πάμε να απογυμνώσουμε τα νησιά και την άμυνά μας. Αν είναι δυνατόν. Αυτή την εικόνα σας δίνουν οι ενέργειές μας; Θα διώξουμε μερικές δεκάδες τεθωρακισμένα και ξαφνικά θα είναι γυμνά τα νησία αυτό λένε κάποιοι ακόμα και αν τα αντικαταστήσουμε με πιο σύγχρονα» ανέφερε ο Υπουργός για να προσθέσει «το υλικό που αποστείλαμε δεν αποτελούσε κρίσιμο υλικό για τις ΕΔ. Δεν επηρεάζεται η στάθμη αποθεμάτων. Πρόκειται πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων που ήταν σε αποθήκες 3ης διαλογής. Έχουμε μεγάλα αποθέματα κάποια από αυτά διαθέτουμε για βοήθεια στην Ουκρανία. Είναι τυφέκια καλάσνικοφ και κάποια πολυβόλα. Πυρομαχικά φορητού οπλισμού κυρίως 155 χιλ. Είναι αντιαρματικά όπλα, φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι λίγοι. Ρουκέτες και λίγοι εκτοξευτές. Είμαι διατεθειμένος να σας δώσω την λίστα αλλά όχι σε ανοικτή συνεδρίαση. Διαθέτουμε όλα αυτά που παραχωρήθηκαν προς την Ουκρανία σε 50πλάσιο αριθμό στις αποθήκες μας. Αν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια ότι θα έχουμε έλλειψη δεν θα τα δίναμε».

 

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ  9/6/2022 

   

 

 

Τι σημαίνει η επίθεση ΥΕΘΑ N.Παναγιωτόπουλου σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ΕΔ που υπηρετούν στα νησιά

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ti-simainei-i-epithesi-tis-kyvernisis-se-aksiomatikous-kai-ypaksiomatikous-ton-ed-pou-ypiretoun-sta-nisia/

 

Αναζητούν «αποδιοπομπαίους τράγους» και δημιουργούν κλίμα ήττας;

Αδιανόητες, ανήκουστες και πάνω απ’όλα ηττοπαθείς δηλώσεις εξέφρασε ο φερόμενος ως «υπουργός Εθνικής Άμυνας» Νίκος Παναγιωτόπουλος σήμερα στην Βουλή, σε μία πρωτοφανή προσέγγιση της αντίδρασης πολλών αξιωματικών και υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς για την εκχώρηση στην Ουκρανία και το καθεστώς Ζελένσκι των ελληνικών TOMA ΒΜΠ-1.

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά μετά τον Β΄ΠΠ ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορεί δημοσίως τα Επιτελεία για «συνεχή διαρροή πληροφοριών προς τον εχθρό» λέγοντας με θράσος ότι «Θα εγείρει θέμα στους Αρχηγούς των Επιτελείων γιατί το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με ελβετικό τυρί»!

Είπε επί λέξει: «Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο»!

Η ουσιαστική αφορμή για τα όσα απίστευτα είπε είναι βέβαια η αντίδραση  των στελεχών στο συνεχές άδειασμα των αποθηκών όπλων των νησιών και της αποστολής τους στην Ουκρανία, έναντι… αμοιβής, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα.

Αλλά υπάρχουν και πιο βαθιές αιτίες:

Το Μαξίμου και βέβαια οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την άμυνα της χώρας, τρέμουν στην ιδέα τουρκικής «κίνησης» στις επόμενες εβδομάδες. Και αναζητούν από τώρα τους υπεύθυνους αν τα πράγματα «στραβώσουν» και αναγκαστούμε να πάμε σε συνολική διαπραγμάτευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η αναζήτηση «αποδιοπομπαίων τράγων» ξεκινά από τώρα, όμως: «Ποιοι ευθύνονται για την ήττα; Μα, οι στρατιωτικοί γιατί… μιλούσαν πολύ και ο εχθρός ήξερε τα πάντα»!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μάλιστα για να πει αυτά τα λόγια, επικαλέστηκε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού σε σχέση με τη διάταξη στη Λέσβο.

«Μίλησαν οι αρχηγοί των επιτελείων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό ή υπαξιωματικό από εκεί (σ.σ. τη Λέσβο) και μας έλεγε για τη διάταξη στο νησί. Πέντε λεπτά μετά τους Αρχηγούς» είπε χαρακτηριστικά.

Μα, την διάταξη των δυνάμεων στην Λέσβο, την ξέρουν «και οι… πέτρες»!

Και όχι μόνο στην Λέσβο, αλλά σε κάθε νησί και σε κάθε νησίδα του Αιγαίου.

Έτσι θεωρούσαν (ή υποτίθεται ότι έτσι θεωρούσαν) να κτυπήσουν την Τουρκία οι κυβερνητικοί; Με την «μυστικότητα» της ανάπτυξης των μονάδων σε κάθε περιοχή  μετά από μισό αιώνα παρουσίας τους στα νησιά;

Ας ανοίξει το Google Maps ο υπουργός να δει την διάταξη των μονάδων στην περιοχή.

Αλλού είναι η μυστικότητα: Στις θέσεις των υποβρυχίων, στις θέσεις των πυραύλων εδάφους-επιφανείας και στο πώς και τι θα κτυπήσουν οι MM-40 Exocet και οι Kornet-E, στους στόχους των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα τουρκικά παράλια και στην τουρκική ενδοχώρα, στην διαθεσιμότητα των όπλων μακρού πλήγματος της Αεροπορίας και σε τέτοιες ανάλογες στρατηγικής σημασίας πληροφορίες.

Και πάνω απ’όλα στο αν έχει η ελληνική κυβέρνηση την βούληση να κτυπήσει με όλα τα μέσα.

Όχι ποια είναι η «διάταξη δυνάμεων» σε ένα νησί που ξέρει ο κάθε έφεδρος ανθυπολοχαγός που έχει αφυπηρετήσει χρόνια πριν.

Και δεν αναφερόμαστε στο τι γνωρίζουν οι τουρκικές δυνάμεις που σαρώνουν καθημερινά τα νησιά με UAV και δορυφόρους γιατί αυτό θεωρείται δεδομένο.

Άρα άλλη είναι αφορμή της επίθεσης και της κατηγορίας που με τρόπο ντροπιαστικό διατύπωσε για τα στελέχη των ΕΔ ο Ν.Παναγιωτόπουλος (θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ μετά τα όσα ξεστόμισε, γιατί σε τελική ανάλυση αυτός είναι υπεύθυνος για τις πράξεις ή τις παραλείψεις των στελεχών και ειδικά των στελεχών των Επιτελείων).

Η πραγματική αιτία ξεκινά από το γεγονός ότι υπάρχει εντονότατη αντίδραση μεταξύ των στελεχών του Στρατού Ξηράς στον αφοπλισμό του Αιγαίου ή εν πάση περιπτώσει στην μείωση του επιπέδου των αποθεμάτων όπλων στα νησιά.

Και για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, η αντίδραση είναι του τύπου αναφορών «Παρακαλώ ενημερώστε μας για την προσαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων σε περίπτωση παραχώρησης υλικού των μονάδων μας».

Αυτό ξεκινά από τις διοικητές των Ταγμάτων, περνά στις διοικήσεις των Συνταγμάτων, στο επίπεδο της Ταξιαρχίας και μετά, τα ερωτήματα φτάνουν μέχρι… το ΓΕΣ!

Ποιο είναι το κακό; Για την κυβέρνηση δεν πρέπει καν να τίθενται τέτοια ερωτήματα γιατί π.χ. τα BMP-1 είναι… «σοβιετικής κατασκευής»!

Δηλαδή θα αντικατασταθούν από δυτικογερμανικής κατασκευής (1977-1985) Marder-1A3; Όχι! Αυτά θα πάνε στον Έβρο.

Με τι θα τα αντικαταστήσουμε; Στην κυβέρνηση δεν ασχολούνται με τέτοιες «λεπτομέρειες» γιατί δεν καταλαβαίνουν ή… «κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν» ότι το κάθε «σοβιετικό» BMP-1, έχει, καλώς ή κακώς, μια συγκεκριμένη αποστολή: Μια συγκεκριμένη παραλία πιθανής απόβασης να καλύψει ένα συγκεκριμένο αναπεπταμένο πεδίο για την καταστροφή αεραποβατικής ενέργειας κλπ.

Λέει ο υπουργός «Είναι σοβιετικής κατασκευής και άχρηστα» και… τελείωσε! Το ότι πρέπει να αλλάξουν ΟΛΑ τα επιχειρησιακά σχέδια των νησιών του Αιγαίου που υπηρετούν τα BMP-1, είμαι μια «μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια» για τον υπουργό.

Ταξίαρχος όμως που υπηρετούσε σχετικά πρόσφατα στην Σάμο, ανέφερε στο pronews.gr έλεγε ότι «Όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και μας έλυναν τα χέρια. Είχαν έρθει και ξένοι και είχαν εντυπωσιαστεί από την επιχειρησιακή διαθεσιμότητά τους»! Ποιος λέει ψέματα;

Δεύτερον, τα όσα πρωτοφανή ακούστηκαν από το στόμα του υποτιθέμενου «υπουργού Εθνικής Άμυνας» σημαίνουν και προετοιμασία για καταλογισμό ευθυνών στους στρατιωτικούς σε περίπτωση ήττας από την Τουρκία.

Γιατί εμφανίζονται να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για blame game σε περίπτωση που «στραβώσει» κάτι: «Ηττηθήκαμε γιατί τα επιτελεία, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν έκαναν καλά την δουλειά τους»!

Αυτό μας είπε σήμερα ο υπουργός, έμμεσα, αλλά με σαφήνεια!

Είναι δυνατόν να μιλά έτσι υπουργός Εθνικής Άμυνας και να χαρακτηρίζει τα Επιτελεία και τους στρατιωτικούς ως «ελβετικό τυρί»;

Και να παραμένει ακόμα στην θέση του; Έχοντας ήδη τρία χρόνια στο πόστο, άρα δεν είναι χθεσινός, άρα οι ευθύνες του είναι ακέραιες.

Εδώ θα ξεχωρίσουμε για πρώτη φορά τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη: Ήξερε; Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι.

Για την ακρίβεια δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ήξερε το τι θα ξεστόμιζε ο υπουργός του.

Δεν μπορεί να γνώριζε και να αποδέχθηκε. Αρνούμαστε να το πιστέψουμε.

Και μια ερώτηση για τους Αρχηγούς των Επιτελείων, ειδικά του Στρατού και του ΓΕΕΘΑ: Από την στιγμή που δεν παραιτήθηκαν άμεσα σήμερα, αποδέχονται τις κατηγορίες του υπουργού τους.

Αλλά αν τις αποδέχονται υπάρχει ακόμα ισχυρότερος λόγος παραίτησης ή αποπομπής: Παραδέχονται την αλήθεια των λόγων του.

Άρα άφησαν τα Επιτελεία τους να μετατραπούν σε «ελβετικό τυρί». Άρα δεν είναι απλά αποτυχημένοι, αλλά είναι και απόλυτα ανίκανοι. Αυτό τους είπε σήμερα ο υπουργός τους, αν δεν το κατάλαβαν.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

30 σχόλια:

  1. Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Άλλα είχαμε συμφωνήσει, άλλα έκανε». «Μας κορόϊδεψε στην Κωνσταντινούπολη και μετά μας έβριζε στην Ουάσινγκτον και στο Νταβός».
    Έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ν.Μαδούρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε ακόμη μία προσωπική επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη.
    Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον κ.Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη και επαναέλαβε ότι «άλλα είχε συμφωνήσει μαζί του κι άλλα έκανε στην Ουάσινγκτον και στο Νταβός
    Μας κορόϊδεψε στην Κωνσταντινούπολη και μετά μας έβριζε στην Ουάσινγκτον και στο Νταβός».
    «Στο γεύμα παρόλο που είπαμε δεν θα αφήσουμε τρίτους να εμπλακούν , εκείνος πήγε και έκανε δηλώσεις στην Αμερική».
    Συγκεκριμένα:
    «Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας (σ.σ. εννοώντας τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου). Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε “ναι” σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας» δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
    Δείχνοντας ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τον έχει ενοχλήσει σε τέτοιο βαθμό, που να επιτίθεται καθημερινά με δηλώσεις του προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στο επιχείρημα ότι η χώρα μας «χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ», ωστόσο οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να παρέχουν στην Αθήνα στρατιωτική υποστήριξη και αεροπλάνα. Το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ, συμπλήρωσε, για ν’ αναρωτηθεί: «Εναντίον ποιου;» (σ.σ. ενισχύεται η Ελλάδα).
    «Υποστηρίξαμε την εκ νέου ένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Και οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια να εγκαταστήσουν βάσεις εναντίον μας, εννέα βάσεις. Δεν θ’ αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα» προσέθεσε.
    Αν και δεν εξήγησε τι εννοεί, άφησε ωστόσο να διαφανεί ότι θεωρεί πως πρόκειται για απειλή κατά της Τουρκίας.
    Επανέλαβε, δε, ότι δεν θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρθρο του Γιάννη Πεγειώτη στη «Σημερινή», 7 Ιουνίου 2022, «Η τουρκική εισβολή και η μάχη των πληροφοριών. Οι Βρετανοί γνώριζαν». Πολύ ενδιαφέρονται τα άρθρα του κ. Π. Πεγειώτη και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση.
    Ναι «οι Βρετανοί γνώριζαν». Αλλά όχι μόνο «γνώριζαν» αλλά… «προνοητικά» είχαν προετοιμαστεί για την τουρκική εισβολή. Η οποία εκτελέστηκε με δική τους συνενοχή και συνεννόηση μεταξύ της τότε σοσιαλιστική βρετανικής Κυβέρνησης Harold Wilson (Πρωθυπουργού) και James Callaghan (Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας), και Τούρκου Σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Bulent Ecevit…
    Δίχως χαλκευμένα/πλαστά «έγγραφα» σε ένα αναξιόπιστο «Πόρισμα»
    Για να προχωρήσουμε, όπως ορθώς βέβαια εισηγείται ο κ. Γ. Πεγειώτης, σε «ένα διάλογο κατά το δυνατόν τεκμηριωμένο, αναζητώντας ποια λάθη οδήγησαν στην αδιαφορία…», θα πρέπει να μελετηθούν και να ληφθούν υπόψη τα επίσημα βρετανικά αποδεσμευμένα έγγραφα που μας αποκάλυψαν πριν χρόνια τις ευθύνες του Λονδίνου. Και όχι χαλκευμένα «έγγραφα» τάχατες του ΝΑΤΟ και κλεμμένα τέτοια, κατά ομολογία Μαρίνου Σιζόπουλου, για να εξυπηρετούνταν στόχοι κάθε άλλο από την αλήθεια. Όπως έκανε ενδεικτικά η Επιτροπή Σιζόπουλου της Βουλής των Αντιπροσώπων για το αναξιόπιστο και όχι μόνο «Πόρισμα» της για το Κυπριακό. Για το οποίο κατασπαταλήθηκαν χιλιάδες λίρες του δημοσίου…
    «Η διάσωση του Αρχιεπισκόπου μετά το πραξικόπημα διενεργήθηκε από τους Βρετανούς χωρίς αιφνιδιασμό», έγραψε ο αγαπητός Γιάννης Πεγειώτης. Ασφαλώς, εφόσον έτσι είχε σχεδιαστεί. Ότι η «διάσωσή» του έπρεπε να γίνει φανερά! Όταν και εφόσον ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος – το είχαν σίγουρο δηλαδή – ότι θα ζητούσε την προστασία τους κάποια μέρα (συνοδευόμενος από κάποιους) θα του την πρόσφεραν αμέσως. Η απόφαση είχε ληφθεί σε ανώτατο επίπεδο στο Whitehall τη δεκαετία του 1960 και εκτελέστηκε κατά γράμμα το 1974…
    «Βρετανική μυστική απόφαση – σχέδιο διάσωσης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
    Παράλληλα με την αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας, ανώτατη αρχή στο Λονδίνο αποφάσισε τη διάσωση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, σε περίπτωση που ο τελευταίος ζητούσε την προστασία των Βρετανών. Η εντολή προέβλεπε κάποιες πιθανές καταστάσεις υπό τις οποίες ο Μακάριος θα μπορούσε, είτε μόνος είτε μαζί με κάποιους Υπουργούς του, να ζητούσε σε κάποια φάση καταφύγιο στις βρετανικές Βάσεις. Σε τέτοια περίπτωση, οι οδηγίες προς ανώτατο αξιωματούχο στις βρετανικές Βάσεις ήταν σαφείς: Η διάσωση να γινόταν φανερά, η παραμονή του στις Βάσεις να διαρκούσε ελάχιστη ώρα και να μεταφερόταν ο Μακάριος αμέσως εκτός Κύπρου… Η απόφαση εκείνη ΔΕΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στο Φόρειν Όφις ούτε στον ΄Υπ. Αρμοστή στη Λευκωσία. Μόνο σε ένα άτομο στις βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο. Η διαταγή εκτελέστηκε κατά γράμμα τον Ιούλιο του 1974…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συνοδευόμενος από τρεις υποστηρικτές του, τους Νίκο Θρασυβούλου, Ανδρέα Νεοφύτου και Ανδρέα Ποταμίτη μεταφέρθηκε στο Ακρωτήρι απ’ όπου την ίδια μέρα, φυγαδεύτηκαν αμέσως από την Κύπρο, με αεροπλάνο της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας τύπου Argosy, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Luqa της Μάλτας. Και παρ’ όλον ότι ήδη βρισκόταν καθοδόν προς το ίδιο αεροδρόμιο, της Μάλτας, αεροπλάνο τύπου Comet για να τον μετέφερνε αμέσως στο Λονδίνο, ο βρετανός ΄Υπ. Αρμοστής στη Μάλτα, ενημερώθηκε τηλεφωνικώς από τον υπουργό Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας James Callaghan ότι δεν ήθελαν τον Μακάριο να πετάξει στο Λονδίνο το βράδυ εκείνο. Προτιμούσαν να έφευγε αργότερα για να έφθανε όσο πιο αργά μπορούσε, αν ήταν δυνατό με πλοίο… Ο Callaghan ζήτησε από τον βρετανό ΄Υπ. Αρμοστή να τον βολιδοσκοπούσε ως προς το τι ήθελε μετά την άφιξή του στη Μάλτα, δίχως να του έδινε το δικαίωμα να αποφασίσει. Τελικά, κατάφεραν με την βοήθεια του Μαλτέζου πρωθυπουργού Dominic Mintoff, ο οποίος γνώριζε τον Μακάριο και είχε φιλικές σχέσεις μαζί του, να τον πείσουν, όπως ήθελε ο Callaghan, να μείνει το βράδυ στη Μάλτα και να φύγει τουλάχιστον την επομένη το πρωί (αεροπορικώς).
      Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έφθασε το πρωί της 17ης Ιουλίου ώρα 9.00, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αγγλίας, Lyneham (νοτιο-ανατολικά του Chippenham)…»
      Ο Γ.Π. αναφέρεται και σε ρεπορτάζ για φιλοξενία Τουρκοκυπρίων στις Βάσεις Επισκοπής και Ακρωτηρίου σε βρετανικό έντυπο της περιόδου, με αναφορά και σε αστικά κέντρα σε καταυλισμούς αντίσκηνων εντός των Βάσεων. Ο αγαπητός Γ.Π. βρήκε την αποτελεσματικότητα των Βρετανών στη Μάλτα και στις βάσεις εκπληκτική. Έχει δίκαιο, αλλά μελετώντας τα βρετανικά επίσημά τους έγγραφα, βρίσκουμε ότι ήταν και αυτά «προνοητικά» μελετημένα και προετοιμασμένα προ καιρού.
      «Καταυλισμοί προσφύγων στις βάσεις
      Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1964 οι Αρχηγοί των Επιτελείων στο βρετανικό Υπ. Άμυνας είχαν προετοιμάσει και σχέδια πώς θα αντιμετώπιζαν σε περίπτωση τουρκικής εισβολής, πρόσφυγες και πόσους, που θα ζητούσαν καταφύγιο στις βρετανικές Βάσεις. Δεκέλεια – Ελληνοκύπριοι μέχρι 20-25.000, Τουρκοκύπριοι μέχρι 2.000. Ακρωτήρι – Ελληνοκύπριοι μέχρι 10-15.000, Τουρκοκύπριοι μέχρι 7.000…»
      Τελικά η φιλοξενία των Τουρκοκυπρίων στη Βάση Ακρωτηρίου 1974 έφθασε τις 8.500, τους οποίους το Λονδίνο έστειλε στα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας όπως απαιτούσε η τουρκική Κυβέρνηση…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΠΩΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΣ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ. Το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις που είχε καταθέσει ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, κ. Παναγιώτης Χιωτέλης, και έτσι πρέπει πλέον η κατασχεμένη ποσότητα των 107.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου να επιστραφεί και το πλοίο να αποχωρήσει. «Έχει ανατραπεί, έχει ακυρωθεί η κατάσχεση και συνεπώς θα πρέπει να επανέλθουν τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση» λέει ο κ. Χιωτέλης.

    Μετά την υποβολή αντιρρήσεων από την ιρανική πλευρά, το Συμβούλιο Εφετών ακύρωσε τις διατάξεις της ανακρίτριας περί κατάσχεσης και μετάγγισης του ιρανικού πετρελαίου. Έτσι, η ποσότητα που είχε μεταφερθεί στο μισθωμένο από τις ΗΠΑ δεξαμενόπλοιο Ice Energy θα πρέπει να επιστραφεί στις δεξαμενές του Lana.

    Να υπενθυμίσουμε ότι, με διάταξη της ανακρίτριας Χαλκίδας, είχε διαταχθεί η μη απομάκρυνση του πλοίου από το λιμάνι της Καρύστου και η πραγματοποίηση όλων των «αναγκαίων» ενεργειών για τις ανακριτικές πράξεις που ζητήθηκαν από τις ΗΠΑ, οι οποίες και ζήτησαν την κατάσχεση του πετρελαίου και τη μετάγγισή του.

    Πριν από δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο τάνκερ που παραμένει ανοιχτά της Καρύστου από τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα Ahmad Nadero. Η επίσκεψη του Ιρανού πρέσβη στο τάνκερ LANA (πρώην Pegas) πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε η ιρανική κυβέρνηση, το οποίο έλαβε τη σχετική έγκριση.

    Η νέα δικαστική εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να αποκλιμακώσει την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ Αθήνας και Τεχεράνης και έτσι να οδηγηθούμε και στην αποδέσμευση των δυο ελληνικών τάνκερ, που παραμένουν υπο καθεστώς ομηρίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ηλίας Κασιδιάρης για τη σύλληψη Δελατόλα.
    Ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολίασε τη σύλληψη του εκδότη Αντώνη Δελατόλα. Συγκεκριμένα ο Ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, έγραψε:
    «Χειροπέδες για φοροδιαφυγή μισού εκατομμυρίου στον δημοσιογράφο Δελατόλα, που έπαιρνε τηλέφωνο την εισαγγελέα "Έλα Ελένη..." Ράικου για να με συλλάβει.
    Ο Μητσοτάκης που έφτασε το χρέος της ΝΔ στα 400 εκατομμύρια γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος;».
    Υ.Γ. Να τονίσουμε ότι ο εκδότης σήμερα το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος. Εμφανίστηκε άνετος, χαλαρός μαζί με το δικηγόρο του και χωρίς χειροπέδες ή αστυνομική φύλαξη!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aπειλές Ερντογάν: «Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά – Δεν αστειεύομαι». «Μιλάω σοβαρά».
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες επιθέσεις από τη Σμύρνη, όπου βρίσκεται για την στρατιωτική άσκηση «EFES 2022» η οποία ως βασικό της σενάριο έχει αποβατικές ενέργειες στα νησιά του Αιγαίου.
    «Για άλλη μια φορά, καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Αυτό το έθνος είναι αποφασισμένο, αν πει κάτι, θα το ακολουθήσει» ανέφερε.
    Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ερντογάν για την Ελλάδα:
    «Ελπίζουμε ότι κανένας από τους πραγματικούς μας συμμάχους δεν θα αμφισβητήσει τις νόμιμες ανησυχίες της χώρας μας για την ασφάλεια. Είναι δικαίωμά μας να περιμένουμε από τους συμμάχους και τους φίλους μας να κατανοήσουν και να σεβαστούν τις νόμιμες ανησυχίες μας σε αυτό το θέμα.
    Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να παραμείνουν στην ατζέντα με ρητορική μακριά από την πραγματικότητα. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα μπροστά μας ότι τέτοια θέματα είναι ευαίσθητα και μπορούν να έχουν ολέθριες συνέπειες.
    Για άλλη μια φορά, καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.
    Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι, αν πουν κάτι, θα το ακολουθήσουν. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικές αποβιβάσεις στα νησιά. Δεν μπορεί να πάει πουθενά έτσι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομέρ Τσελίκ: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» – Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν απειλεί με απόβαση σε ελληνικά νησιά.
    Ανάρτησε φωτογραφίες από την «EFES 2022».
    Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες από την μεγάλη άσκηση EFES 2022 η οποία έχει ως βασικό σενάριο αποβατικές ενέργειες σε ελληνικά νησιά.
    Μάλιστα, παράλληλα χρησιμοποίησε μία πολύ απειλητική ατάκα.
    «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» ήταν το μήνυμα που συνόδευε τις φωτογραφίες από τη στρατιωτική άσκηση.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατηγός Μ.Κωσταράκος προς Ο.Τσελίκ: «Αν έρθετε βράδυ θα σας φάνε τα μαύρα ψάρια και το αλμυρό νερό».
      Στις τουρκικές προκλήσεις και τις απειλές του Ομέρ Τσελίκ ότι οι Τούρκοι «μπορεί να έρθουν κάποιο βράδυ» απάντησε μέσω Facebook ο στρατηγός και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, «σηκώνοντας το γάντι».

      Στην ανάρτησή του ο κ. Κωσταράκος αναφέρει χαρακτηριστικά:

      «Μια φιλική συμβουλή στον καλοντυμένο κύριο κ. Ομέρ Τσελικ που μας απειλεί ότι οι Τούρκοι θα έρθουν ξαφνικά μια νύχτα. Όχι ότι τους φοβόμαστε ή ότι μας τρομάζει ο κομψός Κυριος Τσελικ, τον έχουμε συνηθίσει με βαρύγδουπες και προκλητικές δηλώσεις, εξ άλλου ένας απλός εκπρόσωπος κόμματος που αντιπροσωπεύει τον εαυτό του και τους ομοϊδεάτες του είναι, αν όμως είναι να έρθει βράδυ ή πρωί, με τον τρόπο που ενεργουν και επιχειρουν στην μεγαλειώδη άσκηση τους ΕΦΕΣ 2022, τότε θα τους συμβούλευα όλους και τον Κύριο Τσελικ και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του να το σκεφτούν πολλές φορές, γιατί όπως λέει και το τραγούδι (ίσως το γνωριζει) «θα τους φάνε τα μαύρα ψαρια και το αλμυρό νερό», χώρια που πρέπει να αναλογισθούν τι θα συμβεί αν εμείς αποφασίσουμε να έρθουμε να τους συναντήσουμε κάποιο βράδυ.

      Υποθέτω ότι έχει βρει ήδη τρύπες να κρυφτεί. Αυτό θα τους συμβούλευα εγώ. Μας έχουν κουράσει με τις απειλές και τις άναρθρες κραυγές τους. Και μέρα και νύχτα η αποφασιστικότητα μας και τύχη τους θα είναι ίδια. Ας το αναλογισθούν. Έχουν ακόμα πολύ χρόνο. Προλαβαίνουν να αναθεωρήσουν τις απειλητικές απόψεις τους και να γίνουν αξιοπρεπείς ειρηνικοί, και πολιτισμένοι γείτονες για να δουλέψουμε μαζί για το κοινό καλό των λαών μας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Οι στρατιωτικοί απαντούν στον Παναγιωτόπουλο.
    Την έντονη αντίδραση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του υπουργού Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.
    Μάλιστα, η ΠΟΕΣ σε σχετική της ανακοίνωση καταλογίζει στον υπουργό ότι βγάζει «αυθαίρετο συμπέρασμα», ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες.
    «Κλείνετε τρία χρόνια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τιμωρώντας καθημερινά τα στελέχη με την πολιτική που ασκείτε, η οποία δεν λέει να συμπεριλάβει την παραμικρή μέριμνα υπέρ τους» αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.
    Παράλληλα, ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας ώστε όπως λένε «να ανακαλύψετε αν και ποιοι “κρύβονται” πίσω από τις διαρροές που επικαλείστε».
    Σημειώνεται πως ο κ. Παναγιωτόπουλος εξαπέλυσε επίθεση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι διακινούν απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες για την διάταξη κρίσιμων οπλικών συστημάτων στα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για «ελβετικό τυρί» είτε από τα επιτελεία είτε από τις στρατιωτικές μονάδες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
      «Έκπληκτοι διαβάσαμε το σύνολο των εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών στα μεγαλύτερα ενημερωτικά ηλεκτρονικά μέσα της Χώρας την τοποθέτησή σας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σε θέμα που αφορούσε στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, η οποία (τοποθέτηση) λειτουργεί απαξιωτικά και στοχοποιεί συναδέλφους μας, κατηγορώντας τους, ευθέως πλην σαφώς, ως ανεύθυνους στρατιωτικούς που διαρρέουν ευαίσθητα και απόρρητα στοιχεία των ΕΔ!
      Μεταφέρουμε αυτολεξεί την εν λόγω τοποθέτηση: «Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο» και συνεχίζετε «Μίλησαν οι αρχηγοί των επιτελείων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό ή υπαξιωματικό από εκεί (σ.σ. τη Λέσβο) και μας έλεγε για τη διάταξη στο νησί. Πέντε λεπτά μετά τους αρχηγούς».
      Κύριε Υπουργέ.
      Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, καθώς, χωρίς να παρουσιάζετε στοιχεία ή να έχει προηγηθεί έρευνα (όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη φράση σας «Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία»), βγάζετε το αυθαίρετο συμπέρασμα, έστω και διερωτώμενος, ότι οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των ΕΔ διοχετεύουν ευαίσθητες υπηρεσιακές πληροφορίες στα καφενεία.
      Αναρωτιόμαστε κύριε Υπουργέ! Πώς είναι δυνατόν να βγαίνετε στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων και ελαφρά την καρδία να κατηγορείτε – αόριστα μάλιστα – συναδέλφους μας που υπηρετούν στα επιτελεία ως πληροφοριοδότες και μάλιστα στα καφενεία;
      Αναρωτιόμαστε κύριε Υπουργέ! Πως είναι δυνατόν, ο πολιτικός μας προϊστάμενος, αντί να προστατεύσει το κύρος και την τιμή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κατηγορεί ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, αλλά με άστοχα ερωτήματα και μάλιστα μέσα στο κοινοβούλιο!
      Αναρωτιόμαστε κύριε Υπουργέ! Κλείνετε τρία (3) χρόνια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τιμωρώντας καθημερινά τα στελέχη με την πολιτική που ασκείτε, η οποία δεν λέει να συμπεριλάβει την παραμικρή μέριμνα υπέρ τους! Δεν σας αρκεί; Γιατί πρέπει να εκστομίσετε σε βάρος τους και ανυπόστατες κατηγορίες; Τι σας κάναμε;
      Κλείνοντας, σας παρακαλούμε – προκαλούμε να προχωρήσετε στη διεξαγωγή έρευνας και να ανακαλύψετε αν και ποιοι «κρύβονται» πίσω από τις διαρροές που επικαλείστε. Εφόσον κρύβονται συνάδελφοί μας εν ενεργεία, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα τους καταδικάσουμε. Εφόσον όμως λανθάνετε, τι προτίθεστε να πράξετε κύριε Υπουργέ; Μια συγγνώμη αρκεί;
      Σε αναμονή των ενεργειών σας.
      Τέλος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε κάτι, που είμαστε σίγουροι ότι ήδη το γνωρίζετε. Την ίδια απαξίωση προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είχε εκφράσει τον Οκτώβριο του 2010 και ένας προκάτοχός σας Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ναι κε Υπουργέ. Ομιλούμε για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο υπόψη Υπουργός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης που παρέχουν οι στρατιωτικές σχολές, αφού άκουσε την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η οποία σημειωτέον είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, εξερράγη (ο κ. Βενιζέλος) και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων στρατιωτικών, λέγοντας: «οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;», χωρίς ωστόσο να αντιδράσει ουδείς από τους παρευρισκόμενους στρατιωτικούς. Αλήθεια πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Βενιζέλος;
      Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.
      Οι κ.κ. Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων παρακαλούνται όπως κοινοποιήσουν το παρόν έγγραφό μας σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ενημέρωσή τους».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Διαλυτικές καταστάσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Ν.Παναγιωτόπουλος αντί να παραιτηθεί θέλει να στήσει… «Στρατοδικεία».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Ο ιουδαίος Μπλίνκεν προειδοποιεί το Ιράν για «πυρηνική κρίση» και αυξημένη «απομόνωση».
    Το Ιράν οφείλει να συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και να παράσχει τεχνικά αξιόπιστες πληροφορίες ως απαντήσεις στις ερωτήσεις του Οργανισμού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
    Οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο αν η Τεχεράνη εγκαταλείψει τις υπερφίαλες απαιτήσεις της, ανέφερε ο Μπλίνκεν, καθώς το Ιράν άρχισε να αφαιρεί 27 κάμερες παρακολούθησης των πυρηνικών δραστηριοτήτων του, τορπιλίζοντας τον διάλογο με τη διεθνή κοινότητα.
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν ότι οι τελευταίες «προκλήσεις» της Τεχεράνης απειλούν να οδηγήσουν σε «πυρηνική κρίση» και σε «αυξημένη οικονομική και πολιτική απομόνωση του Ιράν».
    «Εξακολουθούμε να παροτρύνουμε το Ιράν να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας και της αποκλιμάκωσης», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΙΣΡΑΗΛ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΙΝΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/blog-post_46.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΙΣΡΑΗΛ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΙΝΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/blog-post_46.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Οι κολαούζοι του Μπλίνκεν: Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία ζητούν το Ιράν «να τερματίσει την πυρηνική κλιμάκωση».
      Ο ΔΟΑΕ στηλίτευσε την απόφαση του Ιράν να απενεργοποιήσει 27 κάμερες επιτήρησης των πυρηνικών του δραστηριοτήτων.
      Βερολίνο, Λονδίνο και Παρίσι κάλεσαν χθες Πέμπτη το Ιράν «να τερματίσει την πυρηνική κλιμάκωση» και να «αποδεχθεί άμεσα τη συμφωνία που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι» από τον Μάρτιο για να περισωθεί η διεθνής συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η οποία για τη Δύση είχε σκοπό να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο η Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
      Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στηλίτευσε λίγο νωρίτερα την απόφαση του Ιράν να απενεργοποιήσει 27 κάμερες επιτήρησης των πυρηνικών του δραστηριοτήτων, εκφράζοντας τον φόβο πως το μέτρο αυτό θα καταφέρει «μοιραίο πλήγμα» στις συνομιλίες που διεξάγονταν στη Βιέννη για τη συμφωνία, επισήμως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ).
      Σε ό,τι αφορά την προτεινόμενη συμφωνία από τον Μάρτιο, «λυπούμαστε που το Ιράν δεν έχει αδράξει ακόμη αυτή τη διπλωματική ευκαιρία», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας, που δημοσιοποιήθηκε από τα υπουργεία Εξωτερικών των τριών κρατών. «Το προτρέπουμε να το κάνει άμεσα».
      Το Ιράν ενημέρωσε τον ΔΟΑΕ ότι απενεργοποίησε «27 κάμερες» επιτήρησης των εγκαταστάσεών του, ανέφερε χθες ο οργανισμός, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ. Επρόκειτο για την αντίδραση της Τεχεράνης στην υιοθέτηση από το ΔΣ του ΔΟΑΕ απόφασης που την ανακαλούσε στην τάξη.
      «Καταδικάζουμε» την απόφαση της Τεχεράνης, ανέφεραν Βερολίνο, Λονδίνο και Παρίσι (χώρες συμβαλλόμενα μέρη στο ΚΟΣΔ, αποκαλούμενες για συντομία E3). Η ιρανική κίνηση «θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα περιπλέξει τις προσπάθειές μας α αποκαταστήσουμε πλήρως» τη συμφωνία του 2015, που προέβλεπε περιορισμούς στις ιρανικές δραστηριότητες στο πεδίο της πυρηνικής ενέργειας με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των διεθνών κυρώσεων.
      Η διεθνής συμφωνία είναι ετοιμοθάνατη από το 2018, όταν οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το ΚΟΣΔ και επέβαλαν εκ νέου τις κυρώσεις που είχαν άρει.
      Η ιρανική αντίδραση «τροφοδοτεί επίσης τις αμφισβητήσεις για το κατά πόσον το Ιράν είναι δεσμευμένο στην επίτευξη θετικού αποτελέσματος», σύμφωνα με την ανακοίνωση της E3.
      Ο ΔΟΑΕ επιβλέπει και επαληθεύει την εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβε το Ιράν στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε το 2015 στη Βιέννη με τις μεγάλες δυνάμεις.
      Τον Απρίλιο του 2021, ξανάρχισαν διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Αυστρίας για να επανενταχθούν οι ΗΠΑ στη συμφωνία που αποκήρυξε το 2018 ο αμερικανός τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και να επανέλθει το Ιράν στην πλήρη τήρηση των δεσμεύσεών του.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Κίνα προς ΗΠΑ: «Δεν θα διστάσουμε να ξεκινήσουμε πόλεμο αν αποσχιστεί η Ταϊβάν»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Η Κίνα έτοιμη να κτυπήσει στην Ταϊβάν – Κακό κλίμα και κατάρρευση των συνομιλιών με ΗΠΑ στην Σιγκαπούρη.
      Δεύτερο μέτωπο ανοίγει στον Ειρηνικό.
      ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΙΣΡΑΗΛ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΙΝΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/blog-post_46.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Πούτιν: «Η Ρωσία θα ανακτήσει τον έλεγχο των ιστορικών εδαφών της – Δεν θα κάνουμε τα λάθη των κομμουνιστών».
    «Εάν μια χώρα δεν είναι σε θέση να λάβει κυρίαρχες αποφάσεις, είναι ήδη αποικία».
    Μιλώντας την Πέμπτη ο Πρόεδρος Πούτιν μπροστά σε νέους επιχειρηματίες και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία θα ανακτήσει τον έλεγχο των ιστορικών της εδαφών.
    Πετώντας τα “καρφιά” του προς τα δυτικά κράτη, ο ίδιος δήλωσε με νόημα:
    «Εάν μια χώρα δεν είναι σε θέση να λάβει κυρίαρχες αποφάσεις, είναι ήδη αποικία».
    Ο «Τσαρ Βλαντ» σημείωσε ότι είναι αδύνατο να περικλείεται μια χώρα όπως η Ρωσία με φράχτη, δεν πρόκειται να περιφραχτεί.
    Τι άλλο είπε ο Πούτιν:
    Η εδραίωση της κοινωνίας είναι αδύνατη εάν η οικονομία «κουτσαίνει, φτερνίζεται και βήχει». Η Ρωσία δεν θα ακολουθήσει τα βήματα της ΕΣΣΔ, η οικονομία της θα παραμείνει ανοιχτή.
    Η οικονομία έκλεισε κατά τη σοβιετική εποχή, όταν χωριστήκαμε από τον υπόλοιπο κόσμο — δημιουργήσαμε με τα χέρια μας το λεγόμενο «Σιδηρούν Παραπέτασμα». Και τώρα δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό, δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Η οικονομία μας θα είναι ανοιχτή. Όποιος δεν το θέλει αυτό θα ληστέψει τον εαυτό του».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωσικές πηγές: «Ρώσοι στρατιώτες πεθαίνουν από ελληνικά όπλα – Θα κάνουμε το ίδιο όταν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία».
      «Σύντομα θα υπάρχει ελληνοτουρκική σύγκρουση στην Μεσόγειο».
      Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκθέσει την Ελλάδα με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία καθώς αυτό χρησιμοποιείται για να σκοτώνει Ρώσους στρατιώτες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
    Για παράβαση του νόμου περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/6) στο λιμάνι Εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, τρεις Τούρκοι που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ιταλία.
    Ειδικότερα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στην πύλη εισόδου του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε όχημα με γερμανικές πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ένας 33χρονος Τούρκος, με συνεπιβάτες δύο συμπατριώτες του, 45 και ο 27 ετών, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα, πίσω από την οθόνη του συστήματος πλοήγησης του ταμπλό του οχήματος, δύο πυροβόλα όπλα.
    Στον ίδιο χώρο, οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, βρήκαν έναν γεμιστήρα με 137 φυσίγγια διαμετρήματος 38 special και 27 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm. Για τον οπλισμό, οι τρεις Τούρκοι δεν ήταν εφοδιασμένοι με τις προβλεπόμενες άδειες.
    Οι τρεις συλληφθέντες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σακελλαροπούλου - Χαρδαλιάς: «Έτσι η καταστροφή του 1922 μετατράπηκε σε κοινωνικό και οικονομικό θρίαμβο»!
    Κάτι δεν δουλεύει καλά στον ρωμέηκο εγκέφαλο. 10 χρόνια μετά τον θρίαμβο του 1922 ο Βενιζέλος ανακοίνωσε την Πέμπτη Ελληνική χρεωκοπία και την εκ νέου υποταγή στον Ρότσιλντ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΡΩΜΕΗΚΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ. Τσίπρας: «Ερντογάν δεν φταίς εσύ αλλά ο εθνικισμός σου».
      «Η Ελλάδα θα προστατέψει την κυριαρχία της απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Ας σταματήσουν λοιπόν οι προκλήσεις και ας επιστρέψουμε στον διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η απάντηση στην οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, δεν είναι ο εθνικισμός».
      Η γη είναι ένα θανατερό λιβάδι. Έτσι είναι κατασκευασμένη. Όποιο κοπάδι το ξεχνάει αυτό το τρώει ο λύκος. Το κοπάδι που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την επιβίωσή του σ’ αυτόν τον πλανήτη, οι ορθόδοξοι ρωμιοί το αποκαλούν εθνικιστικό, εθνικισμός. Χαμένοι, μπερδεμένοι και διαποτισμένοι μέχρι ονύχων μέσα στην ομίχλη του ορθόδοξου ρωμαίικου σκεπτικού, που επιδιώκει να φύγουμε όσο πιο γρήγορα από τον «μάταιο» αυτόν κόσμο και να πάμε στην ουράνια Ιερουσαλήμ και στους κόλπους του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ; ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΖΩΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.
      Να γίνουμε μάρτυρες, να έχουμε καλή μεταθανάτια συνταξιοδότηση.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  12. Τούρκος απόστρατος ζητάει να κατέβουν με την βία οι Ελληνικές Σημαίες από τα νησιά: «Να εισβάλουμε».

    Nα κατεβάσει δια της βίας την Ελληνική Σημαία από τις Οινούσσες, την Ψέριμο και άλλα νησιά και νησίδες του Αιγαίου, με άλλα λόγια να πραγματοποιηθεί απόβαση και επιθετική ενέργεια, ζήτησε ο απόστρατος ταξίαρχος και καθηγητής του ιδιωτικού πανεπιστημίου Aydin της Κωνσταντινούπολης Ναϊμ Μπαμπούρογλου.

    Επί καθημερινής βάσεως οι Τούρκοι αναλυτές και απόστρατοι αξιωματικοί επαναλαμβάνουν το τουρκικό αφήγημα περί αποστρατιωτικοποίηση το νησιών διότι δήθεν παραβιάζεται η συνθήκη της Λωζάνης και άρα τα νησιά αυτά πλέον είναι τουρκικά.

    Μιλώντας σε εκπομπή του Ηaber Turk, o Mπαμπούρογλου υποστήριξε πως η Άγκυρα πρέπει να κάνει στα «αμφισβητούμενα» -όπως τα χαρακτήρισε- ελληνικά νησιά, ότι έπραξε και το 1996 στα Ίμια.


    «Τώρα λοιπόν η Τουρκία θα κατεβάσει την ελληνική σημαία από τις Οινούσσες, την Ψέριμο, όπως και από παρόμοια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στην δυτική Ανατολία και τότε θα κυματίσει η τουρκική σημαία. Τόσο απλό είναι» δήλωσε, συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο : «Η Ελλάδα δεν έχει ούτε το μέγεθος ούτε τη δύναμη ούτε την ισχύ να απειλήσει την τουρκική Δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι θερμή σύγκρουση, αλλά μιλάμε για διπλωματικό εξαναγκασμό».

    Εν συνεχεία ξεκίνησε να μιλάει για το γνωστό αφήγημα της αποστρατικοποίησης των νησιών όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

    «Φτάνοντας στα 1947, τα Δωδεκάνησα που είχαν καταλάβει οι Ιταλοί παραδόθηκαν στους Έλληνες.

    Αλλά σας τονίζω κάτι, πως αυτά τα νησιά έπρεπε να είναι όχι μόνο αφοπλισμένα όπως ανέφερε η συνθήκη της Λωζάνης, αλλά αποστρατικοποιημένα, δηλαδή δεν θα υπάρχουν καν στρατιώτες. Αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο όπου 23 νησιά και σχεδόν σε όλα από αυτά έχει αλλάξει το καθεστώς τους» δήλωσε, συνεχίζοντας:

    «Μάλιστα υπάρχουν 152 νησιά, νησάκια και βραχονησίδες που δεν έχουν παραδοθεί με συνθήκες στην Ελλάδα. Τα νησιά δόθηκαν με τον όρο όχι απλά του αφοπλισμού αλλά της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού λοιπόν εσείς αλλάξατε το καθεστώς, σε ποιον ανήκαν αυτά τα νησιά; Στο οθωμανικό κράτος. Και σε ποιον ανήκει η κληρονομιά του οθωμανικού κράτους ; Ανήκει στο κράτος της τουρκικής δημοκρατίας, αυτά λένε οι συμφωνίες και τα έγγραφα».
    «Το να αναμένεται από τώρα και μετά κάποιο θετικό διπλωματικό βήμα από την Ελλάδα προς την Τουρκία είναι κάτι το οποίο αντιβαίνει στην ιστορία. Για παράδειγμα πριν από δύο μέρες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης επισκέφτηκε το νησί Ψέριμος. Αλλά και η Ψέριμος είναι στο ίδιο καθεστώς με τα Ίμια. Δεν μπορεί να κάνει επισκέψεις εκεί, ούτε να υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες στο νησί» δήλωσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με τους Τούρκους, περάσαμε από την Υβριδική μορφή Πολέμου, στις Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις Πολέμου - Ουδείς αιφνιδιασμός υφίσταται. ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  14. Πώς η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει το τουρκικό αφήγημα της «αποστρατιωτικοποίησης» των νησιών εναντίον της Άγκυρας. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ Θ.

    Οι ξένες δυνάμεις και τα ξένα κέντρα εξουσίας δεν ασχολούνται με το ποιος έχει δίκιο,ποιος έχει άδικο, ποιος είναι παρανοϊκός, ποιος θέλει να αναθεωρήσει τα σύνορα.

    Ασχολούνται μόνο με το ποιος φωνάζει πιο πολύ. Για να μην έχει συγκρούσεις και άλλες γεωπολιτικές σκοτούρες ο δυτικός παράγοντας καλή πάντα τις δύο πλευρές ειδικά άμα ανήκουν στην ίδια συμμαχία όπως στην περίπτωση Ελλάδας και Τουρκίας, να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις.

    Στις διαπραγματεύσεις όπως είναι γνωστό ακόμα και σε παιδιά του δημοτικού υπάρχει συμβιβασμός. Συμβιβασμός όμως γίνεται μόνο σε αυτά τα πράγματα που τίθενται πάνω στο τραπέζι.

    Τι τίθεται πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Φυσικά μονάχα τουρκικές απαιτήσεις. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ελληνικές απαιτήσεις οι ξένοι πως γνωρίζουν ότι υπάρχουν μόνο οι τουρκικές και άρα κάποιες από αυτές θα πρέπει να ικανοποιηθούν.

    Δηλαδή, η Τουρκία θα βρεθεί κερδισμένη από το πουθενά έστω κι αν καταφέρει να πάρει μερικές παραχωρήσεις από την Ελλάδα.

    Για να μην γίνει αυτό, πρέπει να δημιουργηθεί ένα ελληνικό αφήγημα απαιτήσεων, δηλαδή να πούμε κι εμείς η Τουρκία έχει παραβιάσει την συνθήκη της Λωζάνης σε αυτά τα σημεία, και άρα δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε κάποια από τα νυν τούρκικα εδάφη.

    Ένα πρώτο παράδειγμα είναι τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος. Ουδέποτε τους δόθηκε καθεστώς αυτονομίας όπως προέβλεπε η συνθήκη της Ροζάνης και συν τοις άλλοις εκδιώχθηκε με πολλαπλούς τρόπους που ελληνικός πληθυσμός. Άρα με τον τουρκικό σκεπτικό τα νησιά αυτά παύουν ανήκουν στην Τουρκία και πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα.

    Γιατί το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν θέτει τέτοιο ζήτημα; Επίσης, με διασταλτική ερμηνεία κάτι τέτοιο μπορεί να τέθηκε για την ίδια την Κωσταντινούπολη.

    Παραβιάστηκε συνθήκη της Λωζάνης, δεν προστατεύτηκε ο ελληνικός πληθυσμός, αντίθετα το τουρκικό κράτος έκανε τα πάντα για να τον εκδίωξει από την πόλη.

    Συνεπώς, γιατί το ελληνικό κράτος δε ζητάει για παράδειγμα, απόδοση της Κωνσταντινούπολης στην ελληνική κυριαρχία; Με βάση το τουρκικό σκεπτικό έχει παραβιαστεί η συνθήκη της Λωζάνης και άρα η Κωσταντινούπολη μας ανήκει. Τόσο απλά.

    Εν ολίγοις, για κάθε παράφρονα απαίτηση των Τούρκων πρέπει κι εμείς να αντιτάξουμε μία εξίσου «τρελή ανταπαίτηση».

    Για να δούμε τι θα κάνουν τότε οι Τούρκοι, θα προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Γιατί ξέρουν τότε ότι η Δύση θα ανοίξει θέματα και για αυτούς γιατί έτσι δουλεύει διπλωματία και διαπραγματεύσεις έτσι δουλεύουν οι συμβιβασμοί.

    Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία στο ζήτημα αυτό, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, θα πρέπει να περάσει σε διαχρονική αντεπίθεση έναντι των τουρκικών αφηγημάτων. Πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα, εδώ και τώρα, ελληνικά αφηγήματα με τις ελληνικές απαιτήσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με άρθρο στο Politico o K.Mητσοτάκης αγωνιά για την ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ! Παρά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες διάκεινται εχθρικά προς την Ελλάδα. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η κυβέρνηση έφαγε τα «μούτρα της» με το ιρανικό τάνκερ – Καλύτερα να το επέστρεφε από μόνη της… ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ Θ.

    Τώρα υποχρεώνεται από την Δικαιοσύνη να το επιστρέψει και οι Ιρανοί θα το θυμούνται.
    Η ελληνική κυβέρνηση έφαγε τα «μούτρα της» στην περίπτωση του κατασχεθέντος ιρανικού τάνκερ «Lana» και του πετρελαίου που αυτό μετέφερε.


    Καλύτερα να τα επέστρεφε μόνη της και όχι υπό το καθεστώς δικαστικής εντολής.

    Η εικόνα που δημιουργήθηκε είναι ότι η κυβέρνηση εκτελεί εντολές των Αμερικανών και παραβιάζει ακόμα και το νόμο προκειμένου να το κάνει αυτό.



    Όπως ήδη έχουμε γράψει από χθες υπάρχει ανατροπή στην υπόθεση του ιρανικού τάνκερ αφού άλλαξε η προηγούμενη απόφαση από το ελληνικό δικαστήριο σύμφωνα με την οποία είχε επιτραπεί η κατάσχεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες του πετρελαίου που μετέφερε, ενέργεια που δημιούργησε εχθρότητα μεταξύ Ελλάδας και Ιράν καθώς και κατάληψη δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων (Prudent Warrior και Delta Poseidon) στον Περσικό Κόλπο από τους Ιρανούς.

    Η πηγή που μίλησε στο Reuters ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η αγωγή αναίρεσης έγινε δεκτή από το ελληνικό δικαστήριο, απόφαση που είναι δύσκολο πλέον να ανατραπεί στο εφετείο». Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από δύο άλλες πηγές.


    Ειδικότερα, οι αντιρρήσεις της ιρανικής πλευράς που είχε καταθέσει ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του φορτίου Παναγιώτης Χιωτέλης έγιναν δεκτές από το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας.

    Κατά συνέπεια ακύρωσε τις διατάξεις της ανακρίτριας περί κατάσχεσης και μετάγγισης του φορτίου κάτι που σημαίνει ότι το φορτίο του πετρελαίου που είχε κατασχεθεί θα πρέπει να επιστραφεί στο «Lana».

    Την πεποίθηση του πως το φορτίο ιρανικού πετρελαίου που κατασχέθηκε από τις ελληνικές αρχές με το πλοίο Pegas ανοιχτά της Εύβοιας τον Απρίλιο θα επιστραφεί πλήρως στο Ιράν εξέφρασε ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα, Αχμάντ Ναντέρι.

    Με ανάρτηση του στο Twiitter, ο Ιρανός διπλωμάτης ανέφερε πως το εφετείο «θα αντιστρέψει την αρχική δικαστική απόφαση για κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου» συμπληρώνοντας πως το φορτίο θα επιστραφεί πλήρως στο Ιράν.

    Υπενθυμίζεται πως μέρος του ιρανικού πετρελαίου στο Pegas μεταφέρθηκε με άλλο πλοίο στις ΗΠΑ, γεγονός που προκάλεσε αντίποινα από την Τεχεράνη, με τη σύλληψη δύο ελληνόκτητων τάνκερ που έπλεαν στον Κόλπο του Περσικού και την κράτηση των πληρωμάτων τους.

    Τώρα η κυβέρνηση θα βρεθεί να εμφανίζεται ως «συρόμενη» και από το Ιράν αλλά και από την Δικαιοσύνη, την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ σκέφτονται αν επιτρέψουν σε Ιράν και Βενεζουέλα να προχωρούν σε εξαγωγές πετρελαίου.

    Με τι… κουράγιο θα πάει τώρα η ελληνική κυβέρνηση να αγοράσει πετρέλαιο από το Ιράν μετά από όλα αυτά που έγιναν;

    Οι Ιρανοί δεν είναι… Νεοέλληνες, δεν ξεχνούν και έχουν μνήμες ελέφαντα.
    Για την Βενεζουέλα είναι ακόμα χειρότερο αφού τον Νίκολας Μαδούρο ο Κ.Μητσοτάκης έχει πει πως δεν τον αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας, πετρέλαιο όμως θα του ζητήσει…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Κασιδιάρης προχώρησε σε συνέδριο του κόμματος μέσα από τη φυλακή.
    “Θριαμβευτικό Συνέδριο Νίκης από το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

    Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων στελεχών του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου μας και πλέον είμαστε πανέτοιμοι για τις προσεχείς εκλογές. Ο εθνικός παλμός και η μαζική παρουσία εκλεκτών και μαχητικών Ελλήνων έδωσαν το σύνθημα της μεγάλης Νίκης.

    Με δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατοχυρώθηκε η θεσμική παρουσία ενός ισχυρού και αληθινά εθνικού κόμματος στη πολιτική ζωή της χώρας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένους και με την ομιλία του απέδειξε πως είναι ο μεγάλος Νικητής στον πόλεμο που του κήρυξε το σύστημα. Εντυπωσιακή ήταν η πληθώρα των εκλεκτών στελεχών και ομιλητών, που αποτελούν και επίσημα πλέον το ανώτατο όργανο διοίκησης του κόμματος.

    Καθηγητές Πανεπιστημίου, Στρατηγοί και Ναύαρχοι, οικονομολόγοι, γιατροί, δικηγόροι, συμπολίτες μας που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και κυρίως μεγάλος όγκος νεολαίας αποτελούν την οργανωτική δομή του κόμματός μας”
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΕ στην Ελλάδα για τους παράνομους μετανάστες: «Πάρτε τους εσείς και εμείς θα σας στηρίξουμε»!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι ΗΠΑ συστήνουν… διπλωματία – Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ελλάδα και Τουρκία: «Βρείτε τα μεταξύ σας»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αντιναύαρχος Εγκολφόπουλος για Τουρκία:«Δεν έχουν διανοηθεί τι θα τους συμβεί».

    Ο Αντιναύαρχος ε.α, Γιάννης Εγκολφόπουλος ήταν σαφής στο μήνυμα που έστειλε μέσα από συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ. Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και τις εμπρηστικές δηλώσεις των πολιτικών της γείτονος είπε ότι “αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί.

    «Επειδή έζησα και την υπόθεση των Ιμίων από πρώτο χέρι, τότε και η κ. Τσιλέρ είχε ξανασηκώσει τους τόνους, μετά εξαφανίστηκε. Πού είναι τώρα; Την έχετε δει;» σχολίασε.

    «Εμείς που τους έχουμε ζήσει δεν φοβόμαστε. Γράψτε το με μεγάλα γράμματα! Όχι, δεν φοβόμαστε, δεν μας ενδιαφέρουν. Μακάρι να κάνουν κίνηση, διότι αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί και δη τώρα. Αλλά θέλω να πω ότι δεν είναι ούτε πατριωτικό ούτε εθνικιστικό αυτό. Είναι η αλήθεια. Πολλοί από μέσα δεν μπορούν να βγουν να τα πουν αυτά. Εγώ τους έχω ζήσει 38 χρόνια και ξέρω πώς είναι, πώς σκέπτονται. Κάνουν τους νταήδες και μετά φεύγουν. Αυτοί είναι οι Τούρκοι. Αυτό κάνει και ο κ. Ερντογάν» υπογράμμισε ο κ. Εγκολφόπουλος.

    «Ο κ. Ερντογάν όταν μπήκε στην εξουσία πήρε μια διαλυμένη οικονομία, όσο η οικονομία του πήγαινε καλά δεν ασχολείτο με τα εξωτερικά. Μόλις η οικονομία άρχισε να μην πηγαίνει καλά και δεν είχε αφήγημα για το εσωτερικό, άρχισε να κοιτάει στο εξωτερικό» συμπλήρωσε.

    «Αυτό που φοβάται ο Ερντογάν είναι η Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα μετά το 2019 έρξε πολλά λεφτά και έχει φέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πολύ καλό επιχειρησιακό επίπεδο. Μπορούν να αντιμετωπίσουν στα ίσια και καλύτερα τους Τούρκους, ενώ οι Τούρκοι με το εμπάργκο, η κατάσταση του στρατεύματος βρίσκεται σε άσχημα επίπεδα» είπε ο αντιναύαρχος.

    Ο αντιναύαρχος στο κλείσιμο της συζήτησης επανέλαβε «αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί… Και ξέρετε αυτό τους το φυλάμε από τα Ίμια, τότε η πολιτική ηγεσία, ήμουν εκεί κυβερνήτης φρεγάτας, αν μας είχε αφήσει τότε θα είχαν πάθει τέτοιο πατατράκ που δεν θα είχαν κουνηθεί καθόλου μέχρι τώρα. Δυστυχώς δεν μας άφησαν γιατί υπήρξαν πολλοί άλλοι λόγοι. Οι κυβερνήτες των πλοίων έχουν ζήσει την ταπείνωση όταν οι δικοί μας, μας είπαν να φύγουμε. Αυτή η ταπείνωση θα εκδηλωθεί κάποια στιγμή, όχι με τον τρόπο που περιμένει ο κ. Ερντογάν και ο κ. Τσελίκ που λέει “θα ‘ρθούμε νύχτα. Όσο ξέρει αυτός από στρατιωτικά, ξέρετε εσείς και εγώ από ραπτική… Αυτά που λένε είναι αστειότητες!».

    «Ο κ. Ερντογάν μακάρι να κάνει την πρώτη κίνηση κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...