ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Νοεμβρίου 2023

Εκτάκτως ο Αμερικανοϊουδαίος ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν στην Άγκυρα μετά τις απειλές Τουρκίας-Ιράν. Μήπως για να δώσει στην Τουρκία ό,τι θέλει; Μήπως θα στρέψει την προσοχή της Άγκυρας στην Ελλάδα, έστω και με πόλεμο, υποσχόμενος Ελληνικά νησιά, για να μην ασχολείται η Τουρκία με την Γάζα; Μήπως θα τους εξηγήσει ότι οι «έλληνες» πολιτικοί και ο λαός έχουν πολύ ευλύγιστη μέση και τώρα είναι η ευκαιρία των Τούρκων, όπως το 1974 τους είχε πείσει ο Κίσσινγκερ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;

 




ΔΕΝΔΙΑΣ: «Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μόνο αγοραστής και καταναλωτής εξοπλισμών από το εξωτερικό. Δεν μπορεί η Τουρκία να φτιάχνει drones και η Ελλάδα να την κοιτάει. Δεν γίνεται αυτό». ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΜΕΤΑ ΤΟN ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ζ.Π.;

 





Φίλης: Έρχεται ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή

Tην άποψη ότι «η Ελλάδα από δω και πέρα θα πρέπει να είναι έτοιμη για ένταση με την Τουρκία λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς», εξέφρασε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» ο καθηγητής γεωπολιτικής – γεωστρατηγικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στο Ledra College Λευκωσίας, Γιώργος Φίλης.

«Η Τουρκία ακύρωσε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεών της με το Ισραήλ και έτσι οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο αλλάζουν. Αυτό σημαίνει πως η πίεση που θα δεχθεί ο Ερντογάν θα οδηγήσει σε εκτόνωση προς την Ελλάδα και αυτό αναμένεται να συμβεί γρήγορα. Αυτή τη φορά βέβαια τα πράγματα  μπορεί να ξεφύγουν λόγω πιθανής ευρύτερης εμπλοκής δυνάμεων σε αυτόν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.


Τί θα του δώσει για να το βουλώσει;

Τρομοκρατημένες δείχνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μετά τις απειλές Τουρκίας-Ιράν για «συνέπειες» αν συνεχιστούν οι επιθέσεις και η επιχείρηση στη Γάζα.

Γι’ αυτό το λόγο ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδεύσει εκτάκτως στην Άγκυρα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.



Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν για να βομβαρδίσουν όλο τον κόσμο.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ;



Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη αν λάβουμε υπ όψη ότι γίνεται λίγο μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν στην Άγκυρα, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Ιρανικές πηγές εκτιμούn ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Τουρκία να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς και να θέλει να το συζητήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος αλλάζει και το ερώτημα είναι ποια είναι η «σωστή πλευρά της ιστορίας». Μια φράση που χρησιμοποίησε προσφάτως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν «είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία και το Ιράν σε πλήρη συμπαράταξη… προειδοποίησαν (!) τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι «Εάν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας και αν συνεχισθούν οι επιθέσεις των ΗΠΑ και τον σιωνιστικού καθεστώτος, τότε οι συνέπειες θα είναι βαριές».

Έτσι μπροστά στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χ.Φιντάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, «Εάν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας και αν συνεχισθούν οι επιθέσεις των ΗΠΑ και τον σιωνιστικού καθεστώτος, τότε οι συνέπειες θα είναι βαριές»!

Και ο Τούρκος ΥΠΕΞ που ήταν παρών όχι απλά συμφώνησε, αλλά χαρακτήρισε «αδελφό του» τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών!

«Οι χώρες της περιοχής πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Διαφορετικά, αυτός ο κύκλος βίας θα συνεχισθεί στην περιοχή», δήλωσε επίσης  ο Χακάν Φιντάν.

«Δεν θέλουμε η ανθρώπινη τραγωδία της Γάζας να μετατραπεί σε μία σύρραξη που θα επηρεάσει τις χώρες της περιοχής», συνέχισε εκφράζοντας την «ανησυχία» του.

«Ανησυχούμε για την γεωγραφική εξάπλωση της σύρραξης. Το συζητήσαμε με τον Ιρανό αδελφό μας, (σύμφωνα με τον οποίο) υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι και άλλα ένοπλα στοιχεία στην περιοχή θα μπορούσαν να επέμβουν στην σύρραξη, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες», επέμεινε ο Χακάν Φιντάν.

«Μία κατάπαυση του πυρός και η ειρήνη είναι σημαντικές όσο ποτέ», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Ο Ιρανός πρόεδρος πρότεινε διάσκεψη με τους τοπικούς ηγέτες, τις μουσουλμανικές και αραβικές χώρες το συντομότερο δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου» στην Γάζα, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο υπουργό ομόλογό του στην Αγκυρα.





Φίλης: Έρχεται ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή

https://www.zougla.gr/greece/filis-erchetai-entasi-metaxy-elladas-kai-tourkias-logo-polemou-sti-mesi-anatoli/

Tην άποψη ότι «η Ελλάδα από δω και πέρα θα πρέπει να είναι έτοιμη για ένταση με την Τουρκία λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς», εξέφρασε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» ο καθηγητής γεωπολιτικής – γεωστρατηγικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στο Ledra College Λευκωσίας, Γιώργος Φίλης.

«Η Τουρκία ακύρωσε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεών της με το Ισραήλ και έτσι οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο αλλάζουν. Αυτό σημαίνει πως η πίεση που θα δεχθεί ο Ερντογάν θα οδηγήσει σε εκτόνωση προς την Ελλάδα και αυτό αναμένεται να συμβεί γρήγορα. Αυτή τη φορά βέβαια τα πράγματα  μπορεί να ξεφύγουν λόγω πιθανής ευρύτερης εμπλοκής δυνάμεων σε αυτόν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας ανέφερε πως «η βελτίωση αυτών των σχέσεων δε φαίνεται να αποτελεί ένα πιθανό σενάριο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Όμως δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα αφήσουν εύκολα την Τουρκία να ξεφύγει και έτσι πρέπει να δούμε τι θα γίνει σε αυτήν τη χώρα. Αυτό είναι και το επικίνδυνο για εμάς, για την Ελλάδα».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέει: «Ο Ερντογάν τελικά δεν κατάφερε να βρεθεί στο προσκήνιο ως μεσολαβητής σε αυτόν τον πόλεμο αλλά ούτε και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης αυτά που ανακοινώνει περί δύο νέων αεροπλανοφόρων τύπου “Χουάν Κάρλος” από την Ισπανία, θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν έχει αεροπλάνα για να τα εξοπλίσει. Επίσης εάν σκεφτεί να βγάλει ένα τέτοιο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο σε περίπτωση κρίσης τότε το αεροπλανοφόρο θα γίνει κοραλλιογενής ύφαλος. Από την πλευρά μας επειδή η Ισπανία είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα μπορούσαμε να ζητήσουμε εμπάργκο».

Ο Γιώργος Φίλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης μιλά ακόμα και για την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Όπως υποστηρίζει «η χώρα μας με τις αμερικανικές βάσεις και τις διευκολύνσεις προς τον στρατό των ΗΠΑ εμπλέκεται σε αυτόν τον πόλεμο. Σε περίπτωση όμως που ο πόλεμος αυτός επεκταθεί με την είσοδο και άλλων δυνάμεων τότε η Ελλάδα θα παίξει τον αντίστοιχο ρόλο της Πολωνίας στον πόλεμο με την Ουκρανία. Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, όχι μόνο για τους μοναχικούς λύκους αλλά και για άλλους εσωτερικούς κινδύνους  που εγκυμονούν».

Μεταξύ άλλων μιλά και για το Ιράν σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Έμπραχιμ Ραΐσι κατά του Ισραήλ. «Το Ιράν έβαλε πρόσφατα τους αντάρτες Χούθι να κηρύξουν τον πόλεμο κατά του Ισραήλ. Οι κινήσεις του δείχνουν πως η εμπλοκή του στον πόλεμο είναι πολύ πιθανή πια και εάν γίνει αυτό το Ισραήλ αναμένεται να παλέψει για την ύπαρξή του με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μια τέτοια κλιμάκωση θα είναι πολύ πιο σοβαρή από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

 


Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν για να βομβαρδίσουν όλο τον κόσμο.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ;


Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα: Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο με σκοπό την εκπαίδευση και τον ανεφοδιασμό.
Τα αεροσκάφη B-1B Lancer της Αεροπορίας των ΗΠΑ προέρχονται από την βάση Dyess Air Force του Τέξας, και αναπτύχθηκαν στη βάση RAF Fairford στο Ηνωμένο Βασίλειο ως τμήμα της Bomber Task Force 24-1.
Ειδικότερα, τα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου B-1B πραγματοποίησαν για πρώτη φορά «hot-pit» ανεφοδιασμό, δηλαδή προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και ανεφοδιάστηκαν από τα πληρώματα εδάφους δίχως να σταματήσει η λειτουργία των κινητήρων.
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που έχει ως στόχο την εξοικείωση των συμμαχικών δυνάμεων με δύσκολες επιχειρησιακές συνθήκες που απαιτούν τον γρήγορο ανεφοδιασμό και επανεξοπλισμό πολεμικών αεροσκαφών σε προκεχωρημένες στρατιωτικές βάσεις κοντά σε εμπόλεμες περιοχές.
Στη συνέχεια τα δύο αμερικανικά B-1B μετά τον δίωρο «hot-pit» ανεφοδιασμό απογειώθηκαν και πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση με τουρκικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135R και με μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.
Οι Αμερικανοί έκαναν πρόβα μαζικού βομβαρδισμού ιρανικών και φιλοιρανικών θέσεων στην Μέση Ανατολή.
Αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός σηματοδοτεί τον πρώτο ανεφοδιασμό B-1B hot-pit στην Τουρκία.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
    Anadolu: «Δεν θα πάει στην Τουρκία την Κυριακή ο Α.Μπλίνκεν».
    Το τουρκικό πρακτορείο αλλάζει την είδηση που είχε μεταδώσει.
    Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu το μεσημέρι της Πέμπτης (2/11), καθώς διέψευσε τα όσα είχε αναφέρει περί ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην Τουρκία την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
    «Το επίσημο πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλαμβάνει επίσκεψη στην Τουρκία», επισημάνθηκε στο σημερινό τηλεγράφημα του πρακτορείου.
    Υπενθυμίζεται ότι χθες (01/11), η εφημερίδα Χουριέτ ανέφερε ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επρόκειτο να βρεθεί στην Άγκυρα την προσεχή Κυριακή, δηλαδή λίγο μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν στην Άγκυρα, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

    ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. Αρνούμαστε να στέλνουμε όπλα στο Ισραήλ για να σκοτώνουν αμάχους. Νοιώθουμε ντροπή να εργαζόμαστε για την αμερικανική κυβέρνηση, που υποστηρίζει δολοφονίες αμάχων, απαγωγές παιδιών, συλλογική τιμωρία, εθνοκάθαρση, κατοχή και άπαρτχαϊντ στην Παλαιστίνη. Ο (ιουδαίος) υπουργός εξωτερικών Μπλίνκεν και η ομάδα του δεν ακούν τις συμβουλές των ειδικών και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην υποστήριξη της «επεκτεινόμενης επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα».
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2023/10/blog-post_63.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κίσσινγκερ στον πρόεδρο Φορντ: "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κατέχουν το ενα τρίτο της Κύπρου οι Τούρκοι".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...