ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Ιανουαρίου 2024

Οι ΗΠΑ αποχωρούν από το Ιράκ! Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Ιράκ μετά την επέμβαση στην χώρα το 2003. Μόνο από την Ευρώπη δεν φεύγουν οι αμερικανοί.

 


Έλον Μασκ: «Πέντε (εβραίοι;) εκδότες ελέγχουν τις ειδήσεις στις ΗΠΑ – Οι υπόλοιποι τις αντιγράφουν και τις αναμεταδίδουν. Δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στις ΗΠΑ».

 


Οι καουμπόηδες αποχωρούν. Σκότωσαν μόνο 3.000.000 αθώους ανθρώπους. Άρπαξαν ότι μπορούσαν.  Ποια άλλη χώρα θα βομβαρδίσουν και θα καταστρέψουν;


Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να αντικαταστήσουν τη «στρατιωτική παρουσία του συνασπισμού» στο Ιράκ με «διμερή συνεργασία».

Ήδη από το 2020, οι ιρακινές αρχές ζήτησαν να εγκαταλείψουν όλα τα ξένα στρατεύματα από το έδαφος της χώρας.

Αυτή η απόφαση ελήφθη επειδή οι αμερικανικές βάσεις δέχονται συνεχώς επιθέσεις από ισλαμικές οργανώσεις.


 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ


Ο πόλεμος του Ιράκ  αποτελεί στρατιωτική επιχείρηση των αγγλοσαξόνων υπό την αφανή αρχηγία των Ιουδαίων, η οποία άρχισε στις 20 Μαρτίου 2003 από τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους του νεώτερου και το Ηνωμένο Βασίλειο υπό την πρωθυπουργία του Τόνι Μπλερ, με στόχο την ανατροπή του τότε ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν. Αποτέλεσε μέρος του γενικότερου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», τους πολέμους δηλαδή που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Βασικός ισχυρισμός των Μπους και Μπλερ για την αναγκαιότητα του πολέμου αυτού ήταν πως είχαν απτά αποδεικτικά στοιχεία πως ο Σαντάμ Χουσεΐν και το Ιράκ κατείχαν όπλα μαζικής καταστροφής.

Η αμερικανική επιχείρηση δεν είχε καμία νομική βάση. Χωρίς την λεγόμενη άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας κανένα κράτος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει βία εναντίον άλλου κράτους, εκτός για λόγους νόμιμης άμυνας σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης.

Ο πρόεδρος Μπους είπε ότι απειλείται η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή ο τρομερός και φοβερός Σαντάμ θα μπορούσε κάποια μέρα να εφοδιάσει με βιολογικά και χημικά όπλα τρομοκράτες οι οποίοι θα επιτίθεντο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά οι θεωρίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από πουθενά και πάντως όχι από τους ανεξάρτητους επιθεωρητές του ΟΗΕ, οι οποίοι στις γνωστές εκθέσεις που υπέβαλαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας είχαν αναφέρει ότι δεν είχαν ανακαλύψει τέτοια όπλα.


Ο πόλεμος ξεκινά με την εισβολή των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στις 20 Μαρτίου 2003. 

Ως συνήθως, η μοναδική αιτία του πολέμου ήταν η ασφάλεια του Ισραήλ. 

Οι Αμερικανοί κρέμασαν τον Σαντάμ Χουσεΐν στις 30 Δεκεμβρίου 2006. Προτού του περάσουν το σχοινί γύρω από το λαιμό φώναξε: "Η Παλαιστίνη είναι αραβική".

Στις 31 Αυγούστου 2010, ο πρόεδρος (2010) των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε το τέλος του πολέμου και διέταξε τους Αμερικανούς στρατιώτες να αποχωρήσουν από το Ιράκ. 

Τον Ιούλιο του 2016, η επιτροπή Σίλκοτ, με μία έκθεση 2,6 εκατομμυρίων λέξεων κατέληγε σε αυτό που γνώριζαν όλοι από την αρχή. Ο πόλεμος στο Ιράκ ούτε έπρεπε να γίνει, ούτε θετικά αποτελέσματα είχε φέρει. Ο ίδιος ο Τόνι Μπλερ, στις 6 Ιουλίου 2016, εξέφρασε δημόσια τη λύπη του και ζήτησε συγγνώμη για τον πόλεμο στο Ιράκ, το 2003. «Ήταν η δυσκολότερη απόφαση που έλαβα ποτέ (…) την έλαβα καλή τη πίστει. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Εκφράζω τη λύπη μου, διατυπώνω τη μεταμέλειά μου και ζητάω συγγνώμη (…).

«Έβλεπαν το χάος και έκαναν τεράστια λάθη».

 Οι απώλειες των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ υπέρ του Ισραήλ ήταν 5.000 νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες και 40.000 τραυματίες. Πήγαν κι αυτοί υπέρ του Χρηματιστηρίου.

Οι απώλειες του Ιράκ ήταν πάνω από 3.000.000 θάνατοι αμάχων και στρατιωτών.

Οι Αμερικανοί, ως συνήθως, άρπαξαν και όλους τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Ιράκ. Προφανώς τώρα βρίσκονται στα χέρια πλούσιων εβραίων συλλεκτών στις ΗΠΑ. 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...