ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιανουαρίου 2024

Η Τουρκία αποκτά απόλυτη ναυτική κυριαρχία σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο: Ναυπηγεί ακόμα 4 φρεγάτες Istif. Το ΠΝ θα μείνει με... τρεις FDI. ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ. - ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΙΣΘΙΟ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

 

 

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΤΤΑΛ: ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ, ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ. ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΦΥΓΕ. ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;

 


Στα 5,5 δισ. δολ. έφτασαν οι τουρκικές εξαγωγές πολεμικού υλικού. Η Baykar παράγει τα γνωστά μη επανδρωμένα Bayraktar TB2, Akinci, Kizilelma κ.α. με εξαγωγές στο 1,766 δισ. δολ. Η καταρρέουσα Ψωροκώσταινα του Μητσοτάκη δεν εξάγει τίποτε παρά μόνο γκαρσόνια, διεφθαρμένους πολιτικούς και μαφιόζους "επιχειρηματίες".







Απόλυτη ναυτική υπεροχή δείχνει να αποκτά το τουρκικό ναυτικό καθώς μετά το πράσινο φως από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκτήσει η Τουρκία τέσσερις ακόμη φρεγάτες κλάσης Istif το ΠΝ θα βρεθεί στο κοντινό μέλλον να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή με 3 μόλις FDI που θα επαρκούν για να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας μέχρι την… Άνδρο.

 

Ειδικότερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας. ο πρόεδρος της Τουρκίας αποφασισε η Τουρκία να αποκτήσει συνολικά 8 φρεγάτες στο πλαίσιο αντικατάστασης των 4 φρεγατών ΜΕΚΟ πρώτης γενιάς, όπως είναι η Yavuz.

Παράλληλα, οι τέσσερις νεότερες τουρκικές ΜΕΚΟ εκσυγχρονίζονται, με σύγχρονα συστήματα και συνολικά θα διαθέτει 20 πλοία της πρώτης γραμμής αν υπολογιστούν και οι O.H.Perry αλλά και οι κορβέτες ADA.

Η τουρκική κλάση «Istif ή I» (TF-100) αποτελεί εξέλιξη των κορβετών στα πλαίσια του προγράμματος MILGEM (αναφέρεται και ως MILGEM-G).

Στη σχεδίαση των φρεγατών κλάσης «Ι» βασίζεται και η ανάπτυξη των TF-2000 που πλέον θα λάβει αναβολή για να ωριμάσουν ακόμα περισσότερο οι εγχώριες τεχνολογίες. Οι τουρκικές φρεγάτες της κλάσης «Ι» έχουν μήκος 113,5 μέτρα, πλάτος 14,4

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η ναυπήγηση ενός ακόμη ελικοπτεροφόρου/ αεροπλανοφόρου μεγαλύτερου από το TCG Anadolu καθώς και περιπολικών ανοικτής θαλάσσης της κλάσης Hisar.

Όσον αφορά την ναυτική δύναμη της Τουρκίας ναυπηγεί 6 σύγχρονα υποβρύχια τύπου 214, αντίστοιχης δυναμικής με τα ελληνικά υποβρύχια κλάσης Παπανικολής που θα προστεθούν στα υπό εκσυγχρονισμό T-209/1400.

Και το ΠΝ;

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη φρεγάτα Belharra F-601 «Κίμων» της Ελλάδας, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης με τον κεντρικό ιστό (PSIM – Panoramic Sensors and Intelligence Module) και το πλήρωμα παραλαβής της φρεγάτας αναμένεται να ταξιδέψει για τη Λοριάν της βορειοδυτικής Γαλλίας στις αρχές καλοκαιριού προκειμένου να εκπαιδευτεί στα συστήματα το πλοίου, ενώ στα τέλη του έτους προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι δοκιμές εν πλω.

Η Ελλάδα θα παραλάβει την φρεγάτα «Κίμων» τον Μάρτιο του 2025 και θα ακολουθήσει η «Νέαρχος» στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. Εναν χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2026, η Ελλάδα θα παραλάβει την τρίτη φρεγάτα «Φορμίων» και εκεί τέλος.

 

 ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...