ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιανουαρίου 2024

Τουρκικό ιπτάμενο βομβιδόλο: Σε υπηρεσία στον Στρατό το RDS40-MGL. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ – ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ; - ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΙΣΘΙΟ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

 



Στα 5,5 δισ. δολ. έφτασαν οι τουρκικές εξαγωγές πολεμικού υλικού. Η Baykar παράγει τα γνωστά μη επανδρωμένα Bayraktar TB2, Akinci, Kizilelma κ.α. με εξαγωγές στο 1,766 δισ. δολ. Η καταρρέουσα Ψωροκώσταινα του Μητσοτάκη δεν εξάγει τίποτε παρά μόνο γκαρσόνια, διεφθαρμένους πολιτικούς και μαφιόζους "επιχειρηματίες".





Προκειμένου η τουρκική εταιρεία κατασκευής Asisguard να ενσωματώσει έναν εκτοξευτή βομβίδων στο τετρακόπτερο της, το Songar, συνεργάστηκε με την επίσης τουρκική Repkon Savunma Sistemleri.

Πρόκειται για έναν εκτοξευτή RDS40-MGL με 6 βομβίδες των 40 χλστ., τον οποίο δοκίμασαν πρόσφατα εν πτήση με επιτυχία, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εταιρεία.

Tα Songar υπηρετούν ήδη στον τουρκικό Στρατό και η Asisguard πειραματίζεται με την προσθήκη διαφορετικών όπλων (τυφεκίων, πολυβόλων, ρουκετών, βλημάτων όλμων για ελεύθερη ρίψη κ.α.), τα οποία θα πολλαπλασιάζουν την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων drone στο πεδίο.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της τουρκικής εταιρείας επισημαίνουν ότι δουλεύουν και στην προσθήκη διόπτρας νυχτερινής όρασης, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε νυχτερινές αποστολές.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...