ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Ιανουαρίου 2024

Αίγυπτος: Εξετάζει την προμήθεια του ινδικού αντιαεροπορικού συστήματος μέσου βεληνεκούς Akash-NG. Παράλληλα εξετάζεται και η εναλλακτική των βρετανικών CAMM. Τον «πρωθυπουργό» της Μπανανίας Mητσοτάκη τον απασχολεί όμως επίμονα η οπίσθια οπή του ανθρωπίνου σώματος.

 

 

Νότια Κορέα: Εντός του 2024 θα ξεκινήσει η παραγωγή του αντιαρματικού πυραύλου TAipers. Επιτυγχάνει μέγιστη εμβέλεια 8 χλμ, ζυγίζει 35 κιλά, έχει μήκος 1,7μ., διάμετρο 150χιλ και μπορεί να διατρήσει θωράκιση πάχους 1.000 χιλ. Τον «πρωθυπουργό» της Μπανανίας Mητσοτάκη τον απασχολεί όμως επίμονα η οπίσθια οπή του ανθρωπίνου σώματος.

 

Αιγυπτιακά ΜΜΕ, αναφέρουν πως η χώρα εξετάζει την περίπτωση προμήθειας του ινδικού αντιαεροπορικού συστήματος μέσου βεληνεκούς Akash-NG.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, δεν υπάρχει οριστική απόφαση και ότι παράλληλα εξετάζεται και η εναλλακτική των βρετανικών CAMM.

Το Akash-NG έχει μέγιστο βεληνεκές 30 χιλιόμετρα και μέγιστο ύψος εμπλοκής τα 18.000 μέτρα.

Μπορεί να αντιμετωπίσει απειλές όπως μαχητικά αεροσκάφη, UAV, πυραύλους τεχνολογίας Cruise, πυραύλους αέρος-εδάφους και βαλλιστικούς πυραύλους.

Κάθε Πυροβολαρχία Akash-NG περιλαμβάνει ένα ραντάρ Rajendra παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης και τέσσερις εκτοξευτές με τρεις πυραύλους στον καθένα.

Παράλληλα, κάθε Πυροβολαρχία μπορεί να εντοπίσει έως και 64 στόχους και να επιτεθεί σε 12 εξ αυτών ταυτόχρονα.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...