ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

29 Ιανουαρίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ»: «Φτάνει πια. Πρέπει να πεινάσετε για να μας καταλάβετε». ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η εκτροφή ζώων και οι καλλιέργειες της γης φέρνουν την "κλιματική αλλαγή". Πιέσεις για μείωση του αριθμού βοοειδών στην "Ευρωπαϊκή Ένωση". Αποφάσεις για μείωση των καλλιεργειών κατά 4%. "Φάτε έντομα". Σύνθημα Γερμανών αγροτών: «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει μέλλον». Οι Γερμανοί αγρότες περικύκλωσαν με τρακτέρ τα γραφεία των πράσινων και των σοσιαληστών στο Βερολίνο. "Οι πράσινοι μισούν τους αγρότες και την Γερμανική γη".

  




Ο Ερντογάν, 24 ώρες από την στιγμή που ο Ιουδαίος Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι του δίνει 119 προηγμένα Αμερικανικά αεροπλάνα F16 για να βομβαρδίσει την Αθήνα, δήλωσε αλαλάζοντας: «Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη. To Αιγαίο είναι η ιστορία μας». Ο Μπλίνκεν μας κοροϊδεύει κιόλας: "Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στην περιοχή".





Οι αγρότες δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά με τους οικολόγους Πράσινους. Τώρα έχουν έναν λόγο παραπάνω. Ολοκληρωμένη προστασία του κλίματος και «πράσινη» μετάβαση «προϋποθέτει μια συνολική αλλαγή συστήματος» σημειώνει ο ιστορικός ερευνητής Φέλιξ Αντερλ.  Ο φόβος αυτός τροφοδοτεί τη «μεγάλη οργή» των αγροτών κατά της τρικομματικής κυβέρνησης του Βερολίνου. «Το σύνθημα «το φανάρι πρέπει να φύγει» θυμίζει το σύνθημα «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει». Υπάρχει μια συνέχεια στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις» διαπιστώνει ο ερευνητής και ειδικά στους μικρούς αγρότες μια «συσσωρευμένη επιθετικότητα».

Τις περασμένες δεκαετίες καταγράφηκε ραγδαία μείωση των αγροτικών επιχειρήσεων στη Γερμανία. Από τις 629.000 το 1990 με την ενοποίηση της Γερμανίας έπεσαν στις 396.600 το 2001, μειώθηκαν στις 299.100 το 2010 και στις 256.000 αγροτικές επιχειρήσεις το 2022. Σήμερα, μια μεσαία αγροτική επιχείρηση υπολογίζεται ότι έχει 21.000 ευρώ ετήσιο κόστος καυσίμων. Η κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου κίνησης θα σημάνει  πρόσθετη επιβάρυνση 3.000-3.500 ευρώ. 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...