ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Ιανουαρίου 2024

Μία μάνα, η κ. Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της στα Τέμπη, μίλησε στην βουλή: «Ο Μητσοτάκης δολοφόνησε τα παιδιά μας. Μας έκλεισε τα σπίτια μας». Ηθοποιός Κ. Ρένεση: «Μια μάνα μίλησε για την δολοφονία της κόρης της μέσα στο σπίτι των δολοφόνων».

 

 

Η εμπόλεμη Ουκρανία θα ξεκινήσει την κατασκευή τεσσάρων νέων πυρηνικών αντιδραστήρων. Η Μπανανία των Ρωμιών κάνει «πράσινη» πολιτική για να αυξάνονται τα κέρδη μερικών μαφιόζικων οικογενειών.

 


Μ.Καρυστιανού: «Πήγα στον Άρειο Πάγο να δώσω στοιχεία για το έγκλημα του Μητσοτάκη στα Τέμπη που σκοτώθηκε η κόρη μου και η διορισμένη από τον Μητσοτάκη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μου είπε να πάω στην Εκκλησία να με βοηθήσει»



                                         

 Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της στο σιδηροδρομικό έγκλημα, το πρωί της Πέμπτης (25/1) μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενη στους υπεύθυνους αυτής της σφαγής είπε πως «μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας».

Κατονόμασε μάλιστα για συμμετοχή στο έγκλημα αυτό και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη!

 

«Ήταν ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση που πρέπει να αποδοθούν από τους αρμόδιους. Ένας βουλευτής είναι εκεί για να πει τι γνώμη του;», είπε για την διαδικασία της Εξεταστικής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όσο για τα συγκινητικά της λόγια κατά τη χθεσινή διαδικασία είπε: «Είπα τις αμφιβολίες και τους φόβους μου. Η προϊστορία αυτών των εξεταστικών επιτροπών δείχνει ότι δεν καταλήγει κάπου.

Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Και η κοινωνία είναι δίπλα γιατί οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει στο τρένο και το παιδί τους ή το εγγόνι τους θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτό το δρομολόγιο.

Φωνάζω σε αυτούς τους βουλευτές που δεν μπορούν να φανταστούν το μέγεθος της εγκατάλειψης του συρμού. Σε αυτό το έγκλημα, στο οποίο συμμετείχε η ΕΡΓΟΣΕ, η Hellenic Train, η ΡΑΣ, ο υπουργός και θα βάλω και τον πρωθυπουργό που υποτίθεται ελέγχαν την ασφαλή μεταφορά αυτών των ανθρώπων, δεν έκαναν τίποτα.

Δεν υπάρχει πιο ”εύκολη” υπόθεση για ένα σοβαρό κράτος στην απόδοση ευθυνών. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Από κανέναν φορέα».

«Φταίει ο σταθμάρχης που δεν δούλευε τίποτα από τα θέμα ασφαλείας;», πρόσθεσε.

Χθες έκανε μια σοβαρή καταγγελία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς όπως κατέθεσε, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός της είπε σε ιδιωτική συνομιλία ότι προχώρησε στο μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος μετά από εντολή.

«Από ποιον δέχτηκε εντολές;» ρώτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

Η Μ.Καρυστιανού απάντησε πως ήταν εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Επισημαίνεται ότι ο Κ.Αγοραστός θα καταθέσει στην Εξεταστική στις 15 Φεβρουαρίου και είναι ο προτελευταίος μάρτυρας πριν κλείσει τις εργασίες της η Επιτροπή.

 




 

 

Κ.Ρένεση για Μ.Καρυστιανού: «Αν ήμουν απ’ τις Σέρρες κ ψήφισα Καραμανλή, θα ντρεπόμουν να βγω στον δρόμο».

«Γιατί δώσατε ξανά ασυλία στους απανθρώπους; - Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε τέτοια ύπνωση;;»



Η Κλέλια Ρένεση, με ανάρτησή της αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάθεση της προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών Μαρίας Καρυστιανού η οποία έχασε την 20χρονη κόρη της καθώς βρισκόταν στο μοιραίο Intercity.

Η ηθοποιός αναπαρήγαγε τα λόγια της Μαρίας Καρυστιανού κι είπε όλα όσα δεν τολμά να πει ο Έλληνας πολίτης.

«Αυτά τα 15’ είναι απ’ τα πιο δύσκολα που έχω δει ως Ελληνίδα πολίτης. Ντράπηκα για μενα, για τους συμπολίτες μου, ντράπηκα που χωρίς την συμπαράσταση μας ήταν αναγκασμένη αυτή η γυναίκα να πάει να μιλήσει για την δολοφονία της κόρης της μέσα στο σπίτι των δολοφόνων!

Ντράπηκα που τους έδωσαν οι Έλληνες ασυλία, και ναι, αν ήμουν απ’ τις Σέρρες κ ψήφισα Καραμανλή, ), θα ντρεπόμουν να βγω στον δρόμο μην τυχόν συναντήσω κάπου το βλέμμα της κυρίας Καρυστιανού.

Γιατί δώσατε ξανά ασυλία στους απανθρώπους; Γιατί δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε;; Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε τέτοια ύπνωση;; Πώς θα κοιτάμε αυτή την γυναίκα στα μάτια;;», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που συνόδευε το βίντεο.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...