ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Ιανουαρίου 2024

Ο Καλιγούλας διόρισε την φοράδα του Συγκλητικό. Ο Ιουδαίος ομοφυλόφιλος (και κοκαϊνομανής) πρωθυπουργός της Γαλλίας Αττάλ διόρισε τον επιβήτορά του στο κρεβάτι υπουργό εξωτερικών. ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. Πλήρης αδιαφορία του Ρότσιλντ και των ομοφυλόφιλων ιουδαίων για τις (ανύπαρκτες) αντιδράσεις των Γάλλων. Δημοκρατία: το πολίτευμα που (δεν) ρωτάς τον λαό…

 




ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΖΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ;

 


Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΤΤΑΛ, ΑΠΟ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ. ΧΘΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΠΙΣΘΟΚΙΝΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ. Στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός της Γαλλίας φαίνεται σαν να έχει κάνει χρήση κοκαΐνης προηγουμένως ! ΤΕΛΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

 


Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΤΤΑΛ: ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ, ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ. ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΦΥΓΕ. ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;



Ο Καλιγούλας, ο αυτοκράτορας της Ρώμης, είχε ένα περίφημο άλογο που ονομαζόταν Incitatus (Ινκιτάτους = γρήγορο). Ο Καλιγούλας το αγαπούσε παθολογικά, αλλά ανάλογη αγάπη για το ίδιο ζωντανό είχε και ο όχλος του ρωμαϊκού (του Παρισινού;) ιπποδρόμου, διότι ο Ινκιτάτους ήταν μόνιμος νικητής των ιπποδρομιών. Γι αυτό και ο πολύβουος αυτός όχλος, όταν περνούσε μπροστά από τον στάβλο του αλόγου, σώπαινε ξαφνικά για να το αφήνει να ησυχάζει ή να κοιμάται ώστε να έχει δύναμη να τρέξει. Ένας σιωπηλός ρωμαϊκός ιππόδρομος για χάρη ενός αλόγου ήταν πράγματι ένα ιστορικό παράδοξο. Είναι επίσης πασίγνωστο ότι ο Γάιος Καλιγούλας, σε μια κρίση παράνοιας έχρισε τον Ινκιτάτους ύπατο, τον έκανε δηλαδή μέλος της Ρωμαϊκής Συγκλήτου.





                   
Καλιγούλας και Incitatus, σχέδιο του Jean Victor Adam . ΄Όπως λέμε Ρότσιλντ (Μακρόν) και Αττάλ - Σεζουρνέ ή Μητσοτάκης και διαλέξτε εσείς...


Σήμερα οι πρωθυπουργοί, αντί για την φοράδα, διορίζουν συγκλητικό τον ανθρώπινο επιβήτορά τους. Εξέλιξη. Ο όχλος του Παρισινού ιπποδρόμου χειροκροτεί. 

Γαλλία: Πολιτική θύελλα με την υπουργοποίηση του πρώην συντρόφου του Ατάλ και της πρώην ερωμένης του Σαρκοζί

  Ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Στεφάν Σεζουρνέ, διορίστηκε σήμερα υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από δύο ημέρες.

Ο πολύ στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου ήταν σύμβουλος, όπως και ευρωβουλευτής, θα αντικαταστήσει την Κατρίν Κολονά, η οποία, όπως σχολιάζουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, θεωρούταν μάλλον άχρωμη για αυτό το αξίωμα. Πρακτικά ο Μακρόν επιβραβεύει ένα πιστό του συνεργάτη που ήταν χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χτίζοντας όμως συμμαχίες στους διαδρόμους των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.

Ο Σεζουρνέ και ο Ατάλ είχαν συνάψει αστική ένωση, αν και, όπως αναφέρει το Politico, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πλέον χωρίσει.

 

ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ. ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΟΓΕΝΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.

 

ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ. Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

 

  ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 200 ΜΕΛΕΤΩΝ: «ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ – ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ - ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των ανδρών από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία φαίνεται να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε λιγότερο από 40 χρόνια. Η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους. Δεν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική». ΟΜΠΑΜΑ: «ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΚΟΥΣ».

 

Πιο συγκεκριμένα, με τον πρωθυπουργό Ατάλ είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης το 2017. Το Politico αναφέρει ότι Ατάλ και Σεζουρνέ δεν είναι πια μαζί (σύμφωνα με πληροφορίες, χώρισαν πέρυσι), αν και ο Σεζουρνέ επιλέγει να κρατά την ιδιωτική ζωή του στο παρασκήνιο όσο περισσότερο μπορεί. Όταν είχε ερωτηθεί από τη Liberation για ένα πορτρέτο που ετοίμαζε η εφημερίδα, είχε αρνηθεί να απαντήσει.

Η μεγαλύτερη έκπληξη στον ανασχηματισμό προέρχεται από μια μορφή της παρισινής Δεξιάς, τη συντηρητική πολιτικό Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου, η οποία διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.

Παραμένουν στην κυβέρνηση ο Μπρουνό Λεμέρ στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ζεράρ Νταρμανέν στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Ερίκ Ντιπόν-Μορετί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Σεμπαστιάν Λεκορνί στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.



Ποιος είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών


Μόλις 38 ετών ο Στεφάν Σεζουρνέ έγινε ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Όπως σχολιάζει το AFP, θεωρείται «άνθρωπος των σκιών» αλλά προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή, ενώ του πιστώνουν πολιτικό αισθητήριο και μεγάλη ικανότητα προσαρμογής.

«Εκτιμώ την τιμή που μου έγινε. Είναι τεράστια. Θα είμαι πρόθυμος να μεταφέρω τη μοναδική φωνή της χώρας μας σε όλο τον κόσμο», σχολίασε στον λογαριασμό του X.

Μιλά πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ισπανικά, και έχει περάσει μέρος από τα νεανικά του χρόνια στην Αργεντινή. Στο παρελθόν υπήρξε για ένα διάστημα μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος πριν περάσει στον κύκλο του Μακρόν ήδη από την περίοδο της θητείας του στην κυβέρνηση.

Ο Σεζουρνέ ήταν ακόμη πολιτικός σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν ακόμη και πριν από την εκλογή του το 2017.

Όπως έγινε γνωστό, ο ευρωβουλευτής σήμερα Σεζουρνέ θα παραμείνει επικεφαλής του προεδρικού κόμματος της Αναγέννησης με έμφαση στην αναδιοργάνωση ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.


Οι φάκελοι του νέου υπουργού


Σε μια εποχή με ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, ο πρόεδρος Μακρόν εμπιστεύτηκε αυτό το ιδιαίτερα εκτεθειμένο ηγετικό πόστο σε έναν από τους πρώην συνεργάτες του από την εποχή του στο υπουργείο Οικονομίας.

Θεωρείται ότι γενικά θα συνεχίσει την πολιτική της προκατόχου του και στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, με σταθερή υποστήριξη προς το Κίεβο, αλλά και στη Μέση Ανατολή για να μην εξαπλωθεί η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η ενασχόληση με την Ευρώπη αναμένεται να είναι εντονότερη από αυτή της προκατόχου του. Εξάλλου επέμεινε να έχει τον τίτλο του υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών επειδή «η διαμόρφωση της Ευρώπης ως δύναμης θα είναι μία από τις προτεραιότητές του», δήλωσε σύμβουλος του νέου υπουργού.

Δύσκολος φάκελος είναι και το Ιράν με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Εκεί οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, με το Παρίσι να εργάζεται παρασκηνιακά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση τεσσάρων Γάλλων πολιτών που θεωρούνται «κρατικοί όμηροι».

Είμαστε όμως και σε εκλογική χρονιά σε μείζονες χώρες του πλανήτη: από την Ταϊβάν στη Ρωσία και από την ΕΕ στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα θα έχουν επιπτώσεις πολύ περά από τα σύνορα των χωρών.

Τέλος για την Αφρική, ο Σεζουρνέ θα πρέπει να εργαστεί για την ανάπτυξη μιας νέας γαλλικής διπλωματίας, μετά την αναγκαστική αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από το Σαχέλ, όπου πολεμούσαν τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Η «άχρωμη» Κολονά

«Δεν έχει κανένα πολιτικό βάρος. Τα ταξίδια της δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, οι ομιλίες της δεν ακούγονται», δήλωνε για την Κατρίν Κολονά υψηλόβαθμο στέλεχος του... υπουργείου της στην εφημερίδα Le Canard enchaîné.

Οι υπερασπιστές της πάλι έριχναν ευθύνες στον υπερκινητικό Μακρόν που δεν επιθυμεί, όπως λένε, μια υπουργό που θα μπορούσε να τον επισκιάσει. «Η Κολονά κάνει τη δουλειά κάνοντας ό,τι μπορεί για να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», εξηγούσε στο AFP διπλωμάτης.



Γαλλία: Πολιτική θύελλα με την υπουργοποίηση του πρώην συντρόφου του Ατάλ και της πρώην ερωμένης του Σαρκοζί


Στο μικροσκόπιο έχει μπει ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, καθώς μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του και ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης των Παρισίων, δέχτηκε τα πυρά των επικριτών του για διαφορετικούς λόγους.

Μόλις ανακοινώθηκε ότι ο πρώην σύντροφός του, Στεφάν Σεζουρνέ αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο του υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών, ο Ατάλ άκουσε διόλου κολακευτικά σχόλια για την επιλογή του από την γαλλική αντιπολίτευση και όχι μόνο.

H Ρασιντά Ντατί κατηγορείται ότι έχει πληρώσει με δημόσιο χρήμα και μία εταιρεία δημοσκοπήσεων, την Ciacometti Peron, διευθυντής της οποίας είναι πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί

Ωστόσο, το κερασάκι στην... τούρτα ήταν ο διορισμός της υπουργού Πολιτισμού, Ρασιντά Ντατί, η οποία είναι ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Ρεπουμπλικανών και έμπιστη συνεργάτιδα του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.


Ο πρώην σύντροφος του πρωθυπουργού Ατάλ αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών

Ο Στεφάν Σεζουρνέ, που έχει δηλώσει ότι έχει χωρίσει πριν από δύο χρόνια με τον Ατάλ, ήταν πολύ στενός συνεργάτης του Μακρόν, του οποίου ήταν σύμβουλος, όπως και ευρωβουλευτής. Ο πρώην σύντροφος του Ατάλ θα αντικαταστήσει την Κατρίν Κολονά, η οποία, όπως σχολιάζουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, θεωρείτο μάλλον άχρωμη για αυτό το αξίωμα.

Πρακτικά ο Μακρόν επιβραβεύει ένα πιστό του συνεργάτη που ήταν χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χτίζοντας όμως συμμαχίες στους διαδρόμους των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.

Σεζουρνέ και Ατάλ είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αν και, όπως επισημαίνει ο ιστότοπος «Politico», το 2022, αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Με τον πρωθυπουργό Ατάλ, είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης το 2017.

Ο πρώην σύντροφος του Ατάλ, Στεφάν Σεζουρνέ έγινε ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Όπως σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο, θεωρείται «άνθρωπος των σκιών» αλλά προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή, ενώ του πιστώνουν πολιτικό αισθητήριο και μεγάλη ικανότητα προσαρμογής.

Μιλά πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ισπανικά, και έχει περάσει μέρος από τα νεανικά του χρόνια στην Αργεντινή.

Στο παρελθόν υπήρξε για ένα διάστημα μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος προτού παρεισφρήσει στον κύκλο του Μακρόν ήδη από την περίοδο της θητείας του στην κυβέρνηση.

Ο Σεζουρνέ ήταν ακόμη πολιτικός σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν ακόμη και πριν από την εκλογή του το 2017.

Ο πρώην σύντροφος του Ατάλ, Στεφάν Σεζουρνέ έγινε ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας

Όπως έγινε γνωστό, ο ευρωβουλευτής σήμερα Σεζουρνέ θα παραμείνει επικεφαλής του προεδρικού κόμματος της Αναγέννησης, με έμφαση στην αναδιοργάνωση ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων Στεφάν Σεζουρνέ δεν έχει γνώση της διπλωματίας.Αυτό μεταφράζεται στο ότι «ο Μακρόν θα είναι de facto ο υπουργός Εξωτερικών», όπως επισημαίνουν οι επικριτές του Ατάλ, σχολιάζει η εφημερίδα «Liberation».

Η Ρασιντά Ντατί, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Πολιτισμού, άναψε τα αίματα στη γαλλική Δεξιά

Αυτό που δεν μπορεί να... χωνέψει ο γαλλικός Τύπος και κυρίως η αντιπολίτευση της χώρας αναφορικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό είναι η υπουργοποίηση της συντηρητικής πολιτικού Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί προεδρίας Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου.

Ως υπουργός Πολιτισμού, η Ντατί θα είναι στα... μέσα και τα έξω ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Η αδυναμία της στην χλιδή την έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα στο παρελθόν. Το 2015, η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ερωμένη για ένα φεγγάρι - σύμφωνα με τις κακές γλώσσες - του Σαρκοζί, μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης αφού φέρεται να δαπάνησε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 190 χιλιάδων ευρώ σε καλλυντικά, επώνυμα ρούχα και λουκούλλεια γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια.

Σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία, όταν το δημόσιο χρήμα δεν δικαιολογείται πρέπει να επιστραφεί από τον πολιτικό που το ξόδεψε. Όμως, η Ντατί, ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της γαλλικής Δεξιάς, σφύριζε αδιάφορα διατυμπανίζοντας ότι: «Είμαι θύμα «σεξιστικής επίθεσης».

Δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Le Point» είχε αποκαλύψει ότι η Γαλλίδα πολιτικός φέρεται να δαπάνησε το ποσό των 190 χιλιάδων ευρώ κατά την περίοδο 2007-2010 σε διάφορα πολυτελή είδη.

Από τα 190 χιλιάδες ευρώ, τα 9 χιλιάδες τα είχε... ακουμπήσει στον οίκο Hermes για να αγοράσει τα αγαπημένα της φουλάρια τα οποία στολίζουν το λαιμό της σε κάθε χειμερινή της εμφάνιση.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές αποδείξεις για ρούχα διάσημων οίκων, πανάκριβα ποτά και λουκούλλεια γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια αλλά και φαρμακευτικά προιόντα.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, για όλα αυτά τα έξοδα επιβαρύνθηκε το ταμείο του υπουργείου που διηύθυνε εκείνη την χρονική περίοδο , δηλαδή το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ντατί μετά το διόλου κολακευτικό για την ίδια δημοσίευμα του «Le Point».

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης ποτέ δεν πλήρωσε προσωπικά μου έξοδα και ποτέ δεν αγόρασε οποιοδήποτε ρούχο. Δεν ζούσα στο υπουργείο και τα έξοδα τα πλήρωνα μόνη μου. Είμαι θύμα σεξιστικής επίθεσης».

Τα άσχημα μαντάτα, όμως, δεν σταματούν εκεί για την πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας.

H Ντατί κατηγορείται ότι έχει πληρώσει με δημόσιο χρήμα και μία εταιρεία δημοσκοπήσεων, την Ciacometti Peron, διευθυντής της οποίας είναι πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί.


Τα υπόλοιπα μέλη της νέας κυβέρνησης

Στην κυβέρνηση Μακρόν παραμένουν ο Μπρουνό Λεμέρ στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ζεράρ Νταρμανέν στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Ερίκ Ντιπόν-Μορετί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Σεμπαστιάν Λεκορνί στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Συλβί Ρετεγιό διορίζεται υπουργός Παιδείας, αντικαθιστώντας τον νέο πρωθυπουργό. Νέα υπουργός Εργασίας, Υγείας και Αλληλλεγύης, είναι η Καθρίν Βαουτρίν, γνωστή προσωπικότητα της Δεξιάς. Εναντιώθηκε στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια το 2013 και τάσσεται κατά της ευθανασίας.

Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είναι υπέρ της ευθανασίας και υποσχέθηκε νόμο μετά την παράκληση της διάσημης 79χρονης Γαλλίδας τραγουδίστριας Φρανσουάζ Αρντί που πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο.

Σε ότι αφορά τον διορισμό της Ντατί στο υπουργείο Πολιτισμού, τα γαλλικά ΜΜΕ εστιάζουν τις τελευταίες ώρες στην απόφαση του προέδρου των Ρεπουμπλικανών (LR), του κόμματος από το οποίο προέρχεται, να την διαγράψει διακριτικά...

«Υπάρχει αντίφαση μεταξύ λόγων και πράξεων του Εμανουέλ Μακρόν, αφού αφενός η νέα κυβέρνηση είναι επιλογή του, αφετέρου η κυβέρνηση είναι καθαρά Δεξιά, γιατί προσπαθεί απεγνωσμένα να συμμαχήσει με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να βρει την πολυπόθητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο διορισμός της Ρασιντά Ντατί ως υπουργού Πολιτισμού στέλνει λάθος μήνυμα στο δικαστικό σώμα, γιατί η Ντατί κατηγορείται επίσημα για διαφθορά (υπόθεση Ρενό/Κάρλος Γκον) και θα περάσει από δίκη. Όμως, έχει ανάγκη από εμβληματικές προσωπικότητες της Δεξιάς», σχολιάζει η εφημερίδα «Le Figaro».

Η άφιξη της Ντατί στο υπουργείο Πολιτισμού προκάλεσε έκπληξη και πυροδότησε κατακραυγή στο κόμμα της (LR), με την ίδια να υπερασπίζεται τον εαυτό της.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό το ραντεβού μπορεί να είναι έκπληξη. Δεν με εκπλήσσει. Καλύπτει μια πραγματική ανάγκη. Έτσι κι αλλιώς, έχω μάθει να αγωνίζομαι», δήλωσε σε συνέντευξή της.

«Ο πολιτισμός είναι ένας καθημερινός αγώνας, σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν πολλές προκλήσεις», είπε, αναφέροντας ειδικότερα τη «ριζοσπαστικοποίηση» και τον «κοινοτισμό».... «Το μεγάλο μου όπλο είναι η μαχητικότητα, θα το θέσω στην υπηρεσία του πολιτισμού», δήλωσε η απερχόμενη δήμαρχος του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού, που φημίζεται για τις αιχμηρές λεκτικές της επιθέσεις.

Ο πρόεδρος της γαλλικής Δεξιάς (LR), Ερίκ Τσιοτί, ενημερώθηκε από την ίδια για τα σχέδιά της να ενταχθεί στην κυβέρνηση του Ατάλ χθες το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι η Ρασιντά Ντατί αποχωρεί από το κόμμα της γαλλικής Δεξιάς (LR).

Όσο για τον νέο οικοδεσπότη του Ματινιόν, είπε ότι ήταν «πολύ χαρούμενος» με αυτή την άποψη για τον πόλεμο το βράδυ της Πέμπτης στο «TF1».

O 34χρονος νεότερος πρωθυπουργός στη Γαλλία και επίσης ο πρώτος ομοφυλόφιλος πολιτικός που αναλαμβάνει το αξίωμα αυτό

Στο πλευρό του Ατάλ η γαλλική Ένωση Εβραίων Φοιτητών

Στο πλευρό του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, τάσσεται η γαλλική Ένωση Εβραίων Φοιτητών, η οποία έσπευσε να καταδικάσει τα αντισημιτικά και σεξιστικά σχόλια που έχουν κατακλύσει τα social media σε βάρος του πρώτου δηλωμένου ομοφυλόφιλου ένοικο στο Ματινιόν (πρωθυπουργικό μέγαρο).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η γαλλική Ένωση (UEJF) ζήτησε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος όλων όσοι έγραψαν αντισημιτικά και ομοφοβικά σχόλια για τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, στο X (πρώην Twitter).

O 34χρονος νεότερος πρωθυπουργός στη Γαλλία και επίσης ο πρώτος ομοφυλόφιλος πολιτικός που αναλαμβάνει το αξίωμα αυτό.

Ο πατέρας του, δικηγόρος και παραγωγός ταινιών που απεβίωσε το 2015, ήταν Εβραίος και η μητέρα του Χριστιανή Ορθόδοξη.

Βαφτίστηκε Χριστιανός, αλλά ο Ατάλ έχει δηλώσει ότι ο πατέρας του δεν ξεχνούσε να του λέει ότι θα αισθανόταν Εβραίος σε όλη του τη ζωή και ότι θα αντιμετώπιζε πάντα τον αντισημιτισμό επειδή είχε εβραϊκό όνομα.

Σε μήνυμά της στο X (πρώην Twitter), η γαλλική Ένωση Εβραίων Φοιτητών έσπευσε να επισημάνει τα εξής: «Η υποψηφιότητα του Γκαμπριέλ Ατάλ ως πρωθυπουργού είναι το αντικείμενο ενός νέου κύματος αντισημιτικού και ομοφοβικού μίσους για το X. Δεν είναι πλέον η στιγμή για καταδίκη αλλά για δράση».



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


6 σχόλια:

  1. ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΠΑΜΠΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΔΥΟ; Δύο ανώμαλοι καλύτερα από ένα, γιατί αν πάθει κάτι ο ένας, κινδυνεύει η ασφάλεια του παιδιού !"
    Και με τρεις και με τέσσερις και με μία φοράδα επιπλέον ακόμη καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί ανωμαλίας.
    Με άρθρο γνώμης (με απίστευτους λεκτικούς ακροβατισμούς) που δημοσιεύεται σε εφημερίδα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκδηλώνει απερίφραστα την υποστήριξή του στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλόφιλων και μάλιστα στα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί όχι μόνο δεν βρίσκει κάποιο πρόβλημα, αλλά θεωρεί υποκρισία κάποιος να μιλά για προβλήματα που μπορεί να έχουν παιδιά!

    Αφού κάποιος λέει, ότι μπορεί να έχει ένα παιδί μόνος του καλύτερα θα είναι το παιδί να έχει δύο… μπαμπάδες! Και ψυχίατρος δηλαδή ο υπουργός.
    Χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει: «Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, οιοσδήποτε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον υπουργός να μην ψηφίσει αυτό τον νόμο».

    Όπως μαρτυρά η επιχειρηματολογία που προτείνει εν τάχει στο άρθρο του ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι πλέον σαφές ότι ο ίδιος συντάσσεται ανεπιφύλακτα με την τομή στο οικογενειακό δίκαιο που επιχειρεί η κυβέρνηση, με την νομοθετική διευθέτηση του ομόφυλου γάμου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόκληρο το άρθρο Γεωργιάδη στην εφημερίδα «Τα Νέα», στο φύλλο της 13ης Ιανουαρίου 2024 έχει ως εξής:
      «Tην πρώτη μέρα που ξεκίνησε στον δημόσιο διάλογο η συζήτηση για τον νόμο περί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είχα ξεκαθαρίσει ότι πρέπει πρώτα να δούμε το νομοσχέδιο, και μετά να τοποθετηθούμε για τον αν θα ψηφίσουμε υπέρ ή κατά.
      Μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του κυρίου Πρωθυπουργού και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, πιστεύω ειλικρινά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος οιοσδήποτε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πόσο μάλλον υπουργός, να μην ψηφίσει αυτό τον νόμο διότι εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι στην Ελλάδα πια δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις ως προς την ερωτική επιλογή ενός ανθρώπου και ως προς τα δικαιώματά του που απορρέουν ένεκα αυτής, το μόνο που έμενε να συζητήσουμε ήταν το θέμα της τεκνοθεσίας μέσω παρένθετης μητέρας.

      Ο νόμος που τελικά προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύω ότι έχει βρει μια απόλυτη ισορροπία και εξηγούμαι το γιατί. Ως προς τον γάμο, τι αλλάζει; Ενα σύμφωνο συμβίωσης που σήμερα υπογράφεται σε ένα συμβολαιογραφείο, θα υπογράφεται ενώπιον ενός δημάρχου σε ένα δημαρχείο. Είναι αυτός πραγματικός λόγος για να τσακωθούμε;

      Δεύτερον, ως προς την υιοθεσία που έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, ήδη από το 1946 προβλέπεται στην Ελλάδα η υιοθεσία από έναν άγαμο άνδρα ή από μία άγαμη γυναίκα. Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο; Ότι πια μπορούν να το υιοθετούν δύο άνδρες ή δύο γυναίκες, δηλαδή ότι μπορεί να το υιοθετεί το ζευγάρι. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο δρα βλαπτικά ως προς τα δικαιώματα του παιδιού;

      Ας αναλογιστούμε όλοι τι πραγματικά είναι καλύτερο για το ίδιο το παιδί. Να μεγαλώνει με έναν γονέα και να έχει την ανασφάλεια, που θα βρεθεί, εάν συμβεί κάτι σε αυτόν τον έναν γονέα ή να έχει μεγαλύτερη εξασφάλιση και σταθερότητα στη ζωή του με τους δύο γονείς;

      Άρα, η σχετική συζήτηση είναι κατά βάσιν υποκριτική. Δεν έχει να κάνει με το παιδί, γιατί για το παιδί σίγουρα είναι καλύτερο να έχει δύο γονείς από έναν. Γίνεται καθαρά για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους, που μπορεί να είναι σεβαστοί, αλλά καλύτερα να εξηγηθούν ως τέτοιοι.
      Δεν βλέπω λοιπόν ούτε ως προς τα δικαιώματα των παιδιών μια βλαπτική για τα παιδιά μεταβολή από τα ισχύοντα εδώ και περισσότερο από 70 χρόνια. Αντιθέτως, το νομοσχέδιο επαναλαμβάνω είναι ισορροπημένο τόσο γιατί δεν υιοθετεί την παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια, όσο και γιατί δεν υιοθετεί των κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά ατυχή τίτλο ‘Γονέας 1’ και ‘Γονέας 2’, διατηρώντας τις παραδοσιακές ονομασίες που δημιουργούν την εικόνα της οικογένειας εδώ και αιώνες».


      ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΠΑΜΠΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΔΥΟ; Δύο ανώμαλοι καλύτερα από ένα, γιατί αν πάθει κάτι ο ένας, κινδυνεύει η ασφάλεια του παιδιού !" Και με τρεις και με τέσσερις και με μία φοράδα επιπλέον ακόμη καλύτερα.


      Τα λέει ο "ακροδεξιός" Άδωνις Γεωργιάδης, αυτός που έβριζε την "μαφιόζικη οικογένεια Μητσοτάκη", αυτός που διαφήμιζε στην τηλεόραση το βιβλίο του "ναζιστή" Πλεύρη για τους "εγκληματίες εβραίους" και άλλα πολλά.
      Αν αλλάξει η κατάσταση, αν το πολιτικό εκκρεμές μετακινηθεί στην ακραία δεξιά θέση - πράγμα πού μπορεί να γίνει - θα ακούσουμε τον Άδωνι να εξυμνεί τον Χίμμλερ.
      Κάποιος τού έγραψε: "Του εύχομαι ολόψυχα τα παιδιά του και τα εγγόνια του να βγουν ομοφυλόφιλα, τρανσέξουαλ και να ζευγαρώσουν με πακιστανούς μετανάστες. Δε νομίζω να τον πειράξει, εξάλλου όλα αυτά τα προωθεί. Μάλιστα, πιστεύω ότι πρέπει να επιτρέψει και την κτηνοβασία, για να νομιμοποιήσει και τη σύζυγο του που τον παντρεύτηκε".
      Η αγάπη για το χρήμα, γέννησε τον Παύλο Τσίμα.
      Η αγάπη για την θέση, Άδωνι σ' έκανε φέσι.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν την αντοχή να προκαλέσουν την παραμικρή εξέγερση, μία έλλειψη κουράγιου, ένα καταστροφικό σύμπτωμα της έλλειψης δύναμης ζωής, μια ναρκωμένη παράδοση στην εισβολή ξένων λαθρομεταναστών, μια συναίνεση στην αυτοκτονία, στην αυτοεξαφάνιση του ευρωπαϊκού έθνους. Δεν υπάρχει καμία λαϊκή αντίδραση, οποιουδήποτε μεγέθους, καμία εξέγερση, ειρηνική ή μη ειρηνική, που θα απαιτεί την άμεση λογοδοσία των βρωμερών, πρακτόρικων και ανίκανων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Αντίθετα υπάρχει μία πλαδαρότητα χαμαιτυπείου, μία απάθεια, ένας ανήκουστος λήθαργος του ευρωπαϊκού πληθυσμού, του λαού που είναι ο ιστορικός θεματοφύλακας της ταυτότητας του ευρωπαϊκού έθνους μας.
    Η ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΛΗΘΑΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ. ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ.
    Ένα μικρό άρθρο από τη Novopress, που βασίζεται σε ένα μεγαλύτερο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, αποκαλύπτει ότι το IQ των ευρωπαϊκών εθνών που έχουν δεχθεί μαζική μετανάστευση έχει μειωθεί. Η Le Monde πρόσφατα έκανε αναφορά σε μια μελέτη που έγινε το 2015 από δύο ειδικούς στις νευροεπιστήμες, τον Edward Dutton και τον Richard Flynn, Φινλανδό και Βρετανό, αντίστοιχα, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Intelligence, υπό τη διεύθυνση του Αμερικάνου ψυχολόγου Richard Haier. Ενώ ο μέσος όρος IQ των Ευρωπαίων φαίνεται ότι αυξάνεται συνεχώς σχεδόν ολόκληρο τον 20ο αιώνα, γίναμε μάρτυρες στη δεκαετία του 1990, μιας αντιστροφής της καμπύλης και για την τελευταία δεκαετία μιας επιταχυνόμενης μείωσης του μέσου όρου δείκτη νοημοσύνης σε όλη την Ευρώπη. Το έργο τους επιβεβαιώνει μια μελέτη του 2013, που διεξήχθη από έναν Δανό ερευνητή ο οποίος εξέτασε διεξοδικά τις δοκιμές των υπηρετούντων στον στρατό στη χώρα του που δείχνουν ότι ο μέσος όρος IQ των μη Ευρωπαίων ήταν 86,3 σε σύγκριση με το 100 για όσους ήταν Δανοί. Στη Γαλλία, μεταξύ των ετών 1990 και 2009, ο μέσος όρος IQ μειώθηκε από 102 σε 98, μια μείωση τεσσάρων μονάδων σε είκοσι χρόνια, η οποία, σύμφωνα με την Le Monde, «είναι τεράστια, χαοτική». Οι δύο ερευνητές παρουσιάζουν έναν ορισμένο αριθμό πιθανών αιτιών. Αναφέρουν το ρόλο των ενδοκρινικών διαταρακτών που περιέχονται στα τρόφιμα μας, τα ναρκωτικά, τόσο τα σκληρά όσο και τα μαλακά, την πτώση της εκπαίδευσης ή ακόμα και το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των ανθρώπων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Οι δύο ερευνητές, επίσης, δεν διστάζουν να υποδείξουν την μαζική άφιξη αφρικανικών πληθυσμών στην
    γηραιά ήπειρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: «ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των λευκών ανδρών από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε λιγότερο από 40 χρόνια». Οι εβραίοι συνειδητοποιούν ότι είναι και ιο ίδιοι...λευκοί.


    Η αξιολόγηση, πού έγινε στο Ισραήλ, είναι μία από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιήθηκαν ποτέ και συγκεντρώνει τα αποτελέσματα 185 μελετών μεταξύ του 1973 και του 2011.
    Ο Δρ Levine, από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, διαπίστωσε μείωση της συγκέντρωσης των σπερματοζωαρίων κατά 52,4% και μείωση του συνολικού αριθμού των σπερματοζωαρίων κατά 59,3% στους άνδρες (λευκούς - συμπεριλαμβανομένων και των εβραίων) από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η μελέτη δείχνει επίσης ότι ο ρυθμός παρακμής των ανδρών που ζουν σε αυτές τις χώρες συνεχίζεται και ενδεχομένως αυξάνεται. Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στη Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Ο Δρ Levine λέει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ανακαλυφθεί γιατί μειώνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και να βρεθούν τρόποι αντιστροφής της τάσης. Δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για το λόγο αυτής της μείωσης. Αλλά έχει συνδεθεί με την έκθεση σε χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα φυτοφάρμακα και τα πλαστικά, την παχυσαρκία, το κάπνισμα, το άγχος, τη διατροφή και ακόμη και την παρακολούθηση υπερβολικής τηλεόρασης.
    Ο επικεφαλής ερευνητής ιουδαίος Δρ Hagai Levine δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.
    Οι σοβαροί ιουδαίοι διαπιστώνουν σήμερα ότι και ο λαός τους ανήκει στην Λευκή φυλή. Ότι δεν μπορεί - με την παγκόσμια ισχύ τους - να πριονίζουν το δέντρο στο οποίο κάθονται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΛΗΘΑΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.

    Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιστημονική έρευνα που έχει γίνει για την ποιότητα του ανδρικού σπέρματος, από Γάλλους ερευνητές, δείχνει ότι αυτό εμφανίζει σημαντική επιδείνωση με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που απειλεί τη γονιμότητα του μέσου άνδρα. Οι Γάλλοι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, θεωρώντας ότι η κατάσταση παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και τονίζουν ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως κάποια μέτρα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση.

    Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου επιτήρησης της δημόσιας υγείας, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Ζοέλ Λε Μοάλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης αναπαραγωγής “Human Reproduction“, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν το σπέρμα περίπου 26.600 ανδρών στη Γαλλία μεταξύ των ετών 1989-2005.

    Οι Γάλλοι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 126 γαλλικές κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που είχαν συλλέξει δείγματα σπέρματος από άνδρες με μέση ηλικία 35 ετών χωρίς προβλήματα γονιμότητας (τα προβλήματα είχαν οι γυναίκες τους), συνεπώς θεωρούνταν αντιπροσωπευτικό διαχρονικό δείγμα του υγιούς ανδρικού πληθυσμού.

    Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, στη διάρκεια αυτής της 17χρονης περιόδου, το μέσο σπέρμα εμφάνισε αραίωση κατά το ένα τρίτο περίπου (32,2%). Η συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα εμφάνισε μέση μείωση κατά 1,9% το χρόνο, από τα 73,6 εκατ. σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο το 1989 σε 49,9 εκατ. το 2005.

    Αν και η ποσότητα αυτή είναι ακόμα αρκετά πάνω από το επίσημο όριο (15 εκατ. ανά χιλιοστόλιτρο) για την ανδρική γονιμότητα, είναι αρκετά χαμηλότερα από το όριο (55 εκατ. ανά χιλιοστόλιτρο) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάτω από το οποίο αυξάνεται πλέον ο χρόνος γονιμοποίησης. Εκτιμάται ότι, σύμφωνα με παλαιότερες ευρωπαϊκές έρευνες, περίπου ένας στους πέντε άνδρες έχουν πλέον αραιότερο σπέρμα από αυτό που χρειάζεται για φυσιολογική γονιμοποίηση. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με τα προβλήματα της γυναικείας γονιμότητας, τείνουν να δημιουργήσουν μια ανησυχητική κατάσταση για την ανθρώπινη αναπαραγωγή.
    Ανάλογη εξάλλου, σύμφωνα με τη γαλλική έρευνα, υπήρξε η διαχρονική μείωση (33,4%) και στην ποσότητα του υγιούς σπέρματος, δηλαδή των σπερματοζωαρίων που έχουν φυσιολογική μορφολογία.

    Αν και η νέα έρευνα περιορίστηκε στη Γαλλία, πιστεύεται ότι έχει γενικότερη ισχύ. Η μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τις έρευνες των τελευταίων 20 περίπου ετών που δείχνουν χειροτέρευση της ποσότητας και ποιότητας του σπέρματος σε πολλές χώρες. (έχουμε καλές μελέτες και από το Ισραήλ, - οι εβραίοι ιατροί ανησυχούν και δίκαια πολύ, απειλείται το μέλλον του εβραϊκού έθνους) αλλά δεν διευκρινίζεται σε ποιες εθνότητες έγινε ο έλεγχος, δηλαδή στους Ιουδαίους, στους Παλαιστίνιους ή και στους δύο).

    Η πρώτη μελέτη που σήμανε συναγερμό, ήταν μια δανική του 1990, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal” και είχε διαπιστώσει μια αραίωση του σπέρματος παγκοσμίως κατά 50% μεταξύ 1940-1990.
    Έκτοτε, διάφορες εξηγήσεις έχουν προταθεί, από τα στενά ανδρικά εσώρουχα και τους φορητούς υπολογιστές που οι άνδρες ακουμπούν πάνω τους, έως τις τοξικές χημικές ουσίες στο περιβάλλον που διαταράσσουν το ενδοκρινικό-ορμονικό σύστημα, αλλά δεν έχει ακόμα δοθεί μια οριστική απάντηση στο πρόβλημα, που συνεχώς φαίνεται να επιδεινώνεται.

    Η αραίωση του σπέρματος έχει συνοδευτεί με μια εξίσου διεθνή αύξηση του καρκίνου των όρχεων, του οποίου τα περιστατικά έχουν διπλασιαστεί κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αδωνις Γεωργιάδης θα βάλει «κόφτες» σε φάρμακα και συνταγογραφήσεις – Θα περιοριστούν φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρά νοσήματα. "Θα εξοντώσω τους Έλληνες ασθενείς".
    Αντί να περιορίσουν τις σπατάλες εκεί που πρέπει, καταστρέφουν την περίθαλψη των Ελλήνων. Η θεραπεία της ηπατίτηδας C κοστίζει σε φάρμακα περίπου 60.000 ευρώ στο κράτος. Λίγοι Έλληνες την κάνουν. Περίπου το 1/3 των λαθρομεταναστών πάσχει από Ηπατίτιδα C και Β, (από τα 2.000.000 οι 650.000). Γέμισαν τα ελληνικά νοσοκομεία με λαθρομετανάστες που λαμβάνουν δωρεάν την θεραπεία (πληρώνουν οι φορολογούμενοι έλληνες). Βάζουμε πανάκριβες τεχνητές βαλβίδες και βηματοδότες δωρεάν σε παράνομους ξένους κλπ κλπ.
    Ευχόμαστε στον Άδωνι, όταν ο γιος του πάθει Λευχαιμία, αντί για ένα χρόνο να ζήσει τρεις μήνες, γιατί "περιορίστηκαν για τους Έλληνες τα φάρμακα υψηλού κόστους για τα σοβαρά νοσήματα".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...