ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Ιανουαρίου 2024

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Μελόνι είναι ερωτευμένη με τον Ερντογάν. Εξελίσσεται σε θηλυκό Μουσολίνι. Πάλι στην Κωνσταντινούπολη η Μελόνι: Συναντήθηκε με τον Ερντογάν – Τι συζήτησαν. Σκοπεύουν να αυξήσουν την συνεργασία τους και σε ό,τι αφορά την Λιβύη, πάντα εις βάρος της Ελλάδος.

 

 

 

80 εκατομμύρια Τούρκοι θα δουν τον πρώτο αστροναύτη τους στο διάστημα. Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης έβαλε τους ρωμιούς, εδώ και ένα μήνα, να ασχολούνται με τον γάμο των ομοφυλοφίλων και εάν πρέπει να φυτρώσουν μήτρες στα αχαμνά των "αρσενικών".

 

 

 Προσέξτε την γλώσσα του σώματος της Μελόνι όταν συναντάται με τον Ερντογάν (πάνω από 40 φορές). 






 Προσέξτε την γλώσσα του σώματος της Μελόνι όταν συναντάται (σπανίως) με το δικό μας Μίστερ Μπίν: μητρική συγκαταβατική έκφραση γεμάτη κατανόηση, για ένα παιδί διανοητικώς καθυστερημένο, που χρειάζεται φροντίδα.

Δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια οι διεφθαρμένοι ολιγάρχες που κυβερνούν την ρωμιοσύνη ανεβοκατεβάζουν στην πρωθυπουργία παιδιά - διανοητικούς γίγαντες από τις μαφιόζικες πολιτικές οικογένειες, που ακούν στο όνομα Κώστας, Αντώνης, Αλέξης, Κούλης και δεν συμμαζεύεται.



 Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Τουρκία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντἀ της, και έγινε δεχτή από τον Ρετζἐπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Το ταξίδι της έγινε στο πλαίσιο της προεδρίας στην G7.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, η συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε στην Κωνσταντινούπολη, διήρκεσε δυόμιση ώρες.

 


Κύρια θέματα συζήτησης, όπως γράφει στον ιστότοπό της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ήταν το μεταναστευτικό -ιδίως οι ροές από τη Λιβύη προς την Κάτω Ιταλία, δια της θαλάσσιας οδού- η ασφάλεια στη Μεσόγειο, οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Ιταλικές πηγές αναφέρουν ότι πέρυσι μειώθηκαν κατά 56% οι θαλάσσιες ροές παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ιταλία.

Οι δυο χώρες, παράλληλα, σύμφωνα με την La Repubblica, σκοπεύουν να αυξήσουν την συνεργασία τους και σε ό,τι αφορά την Λιβύη.

Η σημερινή συνάντηση, τέλος, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης, αποτέλεσε ευκαιρία για να συζητηθεί και το θέμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, από οικονομικής, πολιτικής και εμπορικής απόψεως.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Τον Μητσοτάκη δεν τον πείραξε ο Κουτσούμπας που 30 χρόνια δηλώνει ξεκάθαρα ότι θέλει να καταργήσει το «δημοκρατικό πολίτευμα». Τον πείραξε που είπε ότι το παιδί πρέπει να έχει πατέρα και μητέρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μελόνι αποδέχθηκε ως «τετελεσμένο» την ύπαρξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη. “Διαφώνησε για την Γάζα – βέβαια - αλλά συμφώνησε για τη Λιβύη και τα όπλα”.
    Ιταλοί διπλωμάτες αποκάλεσαν την συνάντηση Μελόνι-Ερντογάν “ειλικρινή” και εποικοδομητική.
    H Ρώμη αποδέχεται την παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Τρίπολη της Λιβύης, και την κατασκευή δύο τουρκικών βάσεων στην χώρα αυτή (αεροπορική βάση Αλ Βατίγια και ναυτική βάση στην Μισράτα), αναφέρει ο ιταλικός Τύπος σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μελόνι στην Κωνσταντινούπολη.
    “Διαφώνησαν για την Γάζα, αλλά συμφώνησαν για τη Λιβύη και τα όπλα”, δηλώνει η ιταλική εφημερίδα Κοριέρρε ντε λα Σέρρα για την συνάντηση Μελόνι– Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.
    Ιταλοί διπλωμάτες αποκάλεσαν την συνάντηση με τον Ερντογάν “ειλικρινή” και εποικοδομητική.
    “Εξάλλου, η Μελόνι όρισε την Τουρκία ως «φίλο και σύμμαχο». Και για πολλούς λόγους, που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης δύο πολιτκών.“Το Palazzo Chigi υπογραμμίζει επίσης ότι οι διμερείς σχέσεις αξιολογήθηκαν σε όλες τους τις διαστάσεις, πολιτικές και αμυντικές, οικονομικές και πολιτιστικές.
    Η εξαιρετική κατάσταση των οικονομικών σχέσεων, αποτυπώθηκε με εμπορικές συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 25 δισ. ευρώ και πλησιάζουν τον κοινό στόχο των τουλάχιστον 30 δισ. έως το 2030″.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...