ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιανουαρίου 2024

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΤΤΑΛ: ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ, ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ. ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΦΥΓΕ. ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;

 



Ρωσική επανάσταση στα επιθετικά drones: Τοποθέτησαν κινητήρα jet στο Geran 2 και το έκαναν μη ανασχέσιμο από την α/α άμυνα. Η Ρωσία σκοπεύει να παράγει περισσότερα από 32.000 drones ετησίως ως το 2030. ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ. - ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΙΣΘΙΟ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

 






Ο Attal γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1989 στο Clamart , Île-de-France . Μεγάλωσε στο 13ο και 14ο διαμέρισμα (περιφέρεια) του Παρισιού με τρεις αδερφές. Ο πατέρας του, Yves Attal  [ fr ] , ήταν δικηγόρος και παραγωγός ταινιών με μισή Τυνησιακή εβραϊκή καταγωγή (από την πλευρά του πατέρα) και κατά το ήμισυ Εβραϊκής καταγωγής από την Αλσατία (από τη μητρική πλευρά). Η μητέρα του Attal, Marie de Couriss, ήταν γαλλικής και ελληνορωσικής καταγωγής και εργαζόταν ως υπάλληλος σε εταιρεία παραγωγής ταινιών.  Ο Άταλ μεγάλωσε στη θρησκεία της μητέρας του, τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό . 

Ο Attal είναι ομοφυλόφιλος και προηγουμένως έζησε σε αστική ένωση με τον Stéphane Séjourné , μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη La République En Marche!  Η σχέση είχε τελειώσει μέχρι το 2024. Ο Attal είπε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ότι είχε υποβληθεί σε ομοφοβικό εκφοβισμό στο σχολείο.  Το 2018, τον εξώθησε στο Twitter ο πρώην συμμαθητής του Χουάν Μπράνκο .  Έχει επίσης περιγράψει ότι ως πολιτικός έγινε στόχος ομοφοβικής και αντισημιτικής ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .


 Ο Ιουδαίος και ομοφυλόφιλος νυν υπουργός Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας. Μάλιστα, σε ηλικία 34 ετών γίνεται ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός που είχε η Γαλλία επί Πέμπτης Δημοκρατίας.

Ο Λοράν Φαμπιούς, σημερινός πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου, κατείχε το ρεκόρ μέχρι τώρα, καθώς είχε αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού σε ηλικία 37 ετών το 1984.

Η πορεία του Ατάλ στην πολιτική ζωή της Γαλλίας εξελίσσεται ραγδαία, καθώς πριν από μόλις πέντε μήνες είχε διοριστεί υπουργός Παιδείας.

Θυμίζεται πως χθες, την παραίτησή της από την πρωθυπουργία έθεσε στη διάθεση του Εμανουέλ Μακρόν η Ελιζαμπέτ Μπορν, με τον Γάλλο πρόεδρο να την κάνει αποδεκτή.

 

Ο Gabriel Attal ( Γαλλική προφορά: [ɡabʁijɛl atal] , γεννημένος στις 16 Μαρτίου 1989) είναι Γάλλος πολιτικός του κόμματος της Αναγέννησης (RE) που υπηρετεί ως πρωθυπουργός της Γαλλίας από τις 9 Ιανουαρίου 2024.

Μετά την εκλογή του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τον Ιούνιο του 2017, ανέβηκε γρήγορα στις πολιτικές βαθμίδες, καθιστώντας κατώτερος υπουργός του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας το 2018, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το 2020, υπουργός Δημόσιας Δράσης και Λογαριασμών το 2022 και υπουργός εθνική εκπαίδευση και νεολαία το 2023.

Στις 9 Ιανουαρίου 2024, ο Άταλ διορίστηκε από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να αντικαταστήσει την Ελίζαμπεθ Μπορν ως πρωθυπουργό. Σε ηλικία 34 ετών, έγινε το νεότερο και το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο άτομο που κατείχε το αξίωμα στη Γαλλία και ο νεότερος εν ενεργεία κρατικός ηγέτης στον κόσμο . Πολιτικός σύμμαχος του Μακρόν, έχει περιγραφεί ως πιθανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2027 .

Πρώιμη ζωή και εκπαίδευση 

Ο Attal γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1989 στο Clamart , Île-de-France . Μεγάλωσε στο 13ο και 14ο διαμέρισμα (περιφέρεια) του Παρισιού με τρεις αδερφές. Ο πατέρας του, Yves Attal  [ fr ] , ήταν δικηγόρος και παραγωγός ταινιών με μισή Τυνησιακή εβραϊκή καταγωγή (από την πλευρά του πατέρα) και κατά το ήμισυ Εβραϊκής καταγωγής από την Αλσατία (από τη μητρική πλευρά). Η μητέρα του Attal, Marie de Couriss, ήταν γαλλικής και ελληνορωσικής καταγωγής και εργαζόταν ως υπάλληλος σε εταιρεία παραγωγής ταινιών.  Ο Άταλ μεγάλωσε στη θρησκεία της μητέρας του, τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό . 

Ο Attal παρακολούθησε ένα ιδιωτικό σχολείο, την École alsacienne , στο 6ο διαμέρισμα . Η πολιτική του δραστηριότητα ξεκίνησε όταν συμμετείχε στις διαδηλώσεις των νέων το 2006 στη Γαλλία .  Παίρνοντας μια θέση στο Sciences Po το 2007, δημιούργησε μια επιτροπή για την υποστήριξη της Íngrid Betancourt , της Γαλλο-Κολομβιανής ομήρου που κρατούσε οι FARC .  Αποφοίτησε από το Sciences Po το 2012 με μεταπτυχιακό στις Δημόσιες Υποθέσεις , έχοντας σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Assas από το 2008 έως το 2011, με ένα χρόνο (2009-2010) να συνεργάζεται με τον Éric de Chassey , διευθυντή της Γαλλικής Ακαδημίας. στη Ρώμη . 

Πολιτική καριέρα

Εθνική συμβουλευτική και δημοτική

Μετά από πρακτική άσκηση στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση με τη Marisol Touraine κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2012 , ο Attal εργάστηκε για πέντε χρόνια ως σύμβουλος του Υπουργού Υγείας , ένας ρόλος που περιλάμβανε κοινοβουλευτικό σύνδεσμο και συγγραφή λόγου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 , ο Attal τοποθετήθηκε πέμπτος στη λίστα του Σοσιαλιστικού Κόμματος . Εξελέγη ως ένας από τους τέσσερις συμβούλους του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βάνβες και ανέλαβε την ηγεσία της αντιπολίτευσης, μετά την παραίτηση του επικεφαλής της σοσιαλιστικής λίστας.

Μέλος της Εθνοσυνέλευσης (2017–2018)]

Ο Attal εξελέγη στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 18 Ιουνίου 2017, εκπροσωπώντας τη 10η εκλογική περιφέρεια του Hauts-de-Seine , κερδίζοντας τον καθορισμένο διάδοχο του André Santini .

Ο Attal γρήγορα θεωρήθηκε ένα από τα πιο ταλαντούχα νέα μέλη του κοινοβουλίου, με την Amélie de Montchalin . Ως βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης έγινε μέλος της Επιτροπής Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Υποθέσεων, όπου υπηρέτησε ως μαστίγιο της ομάδας La République En Marche! .

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Attal ορίστηκε εισηγητής σε νομοσχέδιο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Attal ονομάστηκε εκπρόσωπος της La République En Marche! τον Ιανουάριο του 2018 και τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά την εκλογή του Richard Ferrand στην προεδρία της Εθνοσυνέλευσης, έθεσε υποψηφιότητα για να τον διαδεχθεί ως πρόεδρος της ομάδας La République En Marche!, αλλά απέσυρε την υποψηφιότητά του την ίδια ημέρα. πριν τις εκλογές όταν θεωρούνταν ένα από τα τρία φαβορί.  Αργότερα ενέκρινε τον Roland Lescure . 

Μέλος της κυβέρνησης

Στις 16 Οκτωβρίου 2018, ο Attal διορίστηκε Secrétaire d'État ( κατώτερος υπουργός ) του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας Jean-Michel Blanquer . Στα 29 του, ήταν το νεότερο μέλος μιας κυβέρνησης υπό την Πέμπτη Δημοκρατία, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του François Baroin το 1995 για λίγους μήνες. Ήταν υπεύθυνος για θέματα νεολαίας και για τη δημιουργία καθολικής εθνικής υπηρεσίας.

Ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπό τον πρωθυπουργό Jean Castex από το 2020 έως το 2022.  Έγινε Υπουργός Δημόσιας Δράσης και Λογαριασμών στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Élisabeth Borne τον Μάιο του 2022.

Τον Ιούλιο του 2023, ο Attal διορίστηκε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας στον ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης το 2023 . Σε ηλικία 34 ετών, έγινε το νεότερο άτομο που κατείχε αυτό το αξίωμα υπό την Πέμπτη Δημοκρατία .  Σε αυτή τη θέση, ανακοίνωσε την απαγόρευση περισσότερων θρησκευτικών συμβόλων στα γαλλικά δημόσια σχολεία που περιλάμβαναν ήδη χριστιανικούς σταυρούς, εβραϊκούς κιπά και ισλαμικά πέπλα.

Πρωθυπουργός

Μετά την παραίτηση της Μπορν από την πρωθυπουργία στις 8 Ιανουαρίου 2024, πηγές μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσαν την Άταλ ως το φαβορί για τη διαδοχή της.  Ο διορισμός του ως πρωθυπουργός ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2024. Σε ηλικία 34 ετών, έγινε ο νεότερος και ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος που κατείχε το αξίωμα στη Γαλλία.

Υπήρξαν εικασίες στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Attal θα μπορούσε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2027.

Προσωπική ζωή

Ο Attal είναι ομοφυλόφιλος και προηγουμένως έζησε σε αστική ένωση με τον Stéphane Séjourné , μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη La République En Marche!  Η σχέση είχε τελειώσει μέχρι το 2024. Ο Attal είπε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ότι είχε υποβληθεί σε ομοφοβικό εκφοβισμό στο σχολείο.  Το 2018, τον εξώθησε στο Twitter ο πρώην συμμαθητής του Χουάν Μπράνκο .  Έχει επίσης περιγράψει ότι ως πολιτικός έγινε στόχος ομοφοβικής και αντισημιτικής ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ο Αττάλ έχει εβραιοάραβα πατέρα και Ρωσοελληνίδα μητέρα. Ο Αττάλ μεγάλωσε με την μητέρα του σαν ελληνορθόδοξος. Γιατί αισθάνεται εβραίος; Πώς εξηγείται αυτό; Νόμος των Εβραίων: "Εβραίος είναι ο εκ μητρός εβραίας προερχόμενος".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...