ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Ιουνίου 2022

ΜΠΑΪΝΤΕΝ: «ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ». ΟΙ ΡΩΣΟΙ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΤΑΝΟΒΣΚΥ ! ) ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ (ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ), ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1967. ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ… ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΣΚΟΝΗ, ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΣΕ - ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ - ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΘΕΜΑ, ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΥΛΟ.

 

 

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ: "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΞΑΝΑ". ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ: "ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ". ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΤΑΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΡΔΟΙ ΝΑ ΑΔΕΛΦΟΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ;

 

 

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ. Ο Πτέραρχος Γκέρχαρτς της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας κάλεσε το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας. ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΠΟΙΩΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ ΕΡΗΜΟΣ;

 

 

Κίνα: Η πήλινη στρατιά με την ελληνική υπογραφή

 

                                        Ο ΣΑΤΑΝΟΒΣΚΥ

Ο πρώην επικεφαλής του Ρωσικού Εβραϊκού Κογκρέσου Yevgeny Satanovsky (λήψη οθόνης: Vestnik Kavkaza/YouTube). Τώρα διευθύνει το Ινστιτούτο Μεσανατολικών Σπουδών στη Μόσχα.

 

Πριν λίγο οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την πρόθεσή τους «να πολεμήσουν στην Λιθουανία, αν η Ρωσία υλοποιήσει τις απειλές της».

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις επανέλαβε ενώπιον των δημοσιογράφων την «αδιάσειστη προσήλωση της Ουάσινγκτον στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, που προβλέπει «ότι μια επίθεση εναντίον μιας συμμαχικής χώρας είναι επίθεση εναντίον όλων. Υποστηρίζουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και υποστηρίζουμε τη Λιθουανία»,κατέληξε χαιρετίζοντας την εφαρμογή των κυρώσεων από την ευρωπαϊκή χώρα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Ενισχύσαμε τη δέσμευσή μας στη Συμμαχία, ενισχύσαμε την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, κυρίως αυτές τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή απέναντι στις ρωσικές απειλές», επέμεινε.

  


Η Ρωσία δήλωσε την Τρίτη σήμερα ότι θα λάβει «σοβαρά μέτρα» κατά της Λιθουανίας, η οποία επέβαλε περιορισμούς για ορισμένα εμπορεύματα που διέρχονται από τον θύλακα του Καλίνινγκραντ, συνεπεία των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις στην Λευκορωσία έχουν αρχίσει και παίρνουν θέσεις μάχης στα σύνορα με την Λιθουανία: Αναπτύσσονται κινητά νοσοκομεία και μεγάλες μονάδες αίματος.

Τουλάχιστον τρεις Ταξιαρχίες λαμβάνουν πρόσθετα εφόδια, ενώ ενισχύονται και οι δυνάμεις προς Πολωνία, καθώς θεωρείται πιθανό η Βαρσοβία να νιώσει την ανάγκη να υποστηρίξει την Λιθουανία.

Ταυτόχρονα θέσεις μάχης παίρνουν και τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας στην Βαλτική και το Βόρειο Ωκεανό.

Η Ρωσία χαρακτήρισε “casus belli”, δηλαδή αιτία κήρυξης πολέμου την συνέχιση του αποκλεισμού του θύλακα του Καλίνιγκραντ από την Λιθουανία σε τελεσίγραφο που επέδωσε στον επιτετραμμένο της χώρας στην Μόσχα, δίνοντας προθεσμία μερικών ημερών για άρση του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί πριν από ένα μήνα περίπου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στην Λιθουανή επιτετραμμένη στη Μόσχα ότι «αν δεν αποκατασταθεί η διέλευση προϊόντων μεταξύ του Καλίνινγκραντ και της υπόλοιπης Ρωσίας μέσω της Λιθουανίας, η Μόσχα θα απαντήσει στρατιωτικά για να προστατεύσει τα συμφέροντά της,  από την προκλητική και εχθρική ενέργεια της Λιθουανίας».

 

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΤΑΝΟΒΣΚΥ

«Η Λιθουανία έδωσε στη Ρωσία σοβαρό λόγο να επιστρέψει τα εδάφη που έλαβε βάσει της Συνθήκης του Nystadt. Η Λιθουανία, που απέκλεισε το Καλίνινγκραντ, θα πρέπει να θυμάται πώς τελείωσε το περιστατικό στον Κόλπο της Άκαμπα το 1967″ δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός ειδικός Yevgeny Satanovsky.

 

Ο Satanovsky υπενθύμισε στο Βίλνιους πώς ο Αιγύπτιος πρόεδρος Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ ανακοίνωσε στις 22 Μαΐου 1967 τον αποκλεισμό των ισραηλινών πλοίων στον Κόλπο της Άκαμπα και πώς τελείωσε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία, όπως πάντα, προσποιήθηκαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με αυτό. Το Ισραήλ έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάσταση μόνο του και το αντιμετώπισε σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου του ίδιου έτους. Τότε αυτό το γεγονός ονομάστηκε Πόλεμος των Έξι Ημερών. Σας θυμίζει τίποτα;» συμπλήρωσε ο πολιτικός επιστήμονας.

Η Λιθουανία έχει επιβάλει απαγόρευση στη διαμετακόμιση εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις στην περιοχή του Καλίνινγκραντ από την ηπειρωτική Ρωσία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Γαβριέλιους Λαντσμπέργκις, το μέτρο ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως σημείωσε ο Yevgeny Satanovsky, μια τέτοια απόφαση του Βίλνιους αποτελεί στοιχείο της αντιρωσικής εκστρατείας που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεγάλη συγκέντρωση μονάδων πυραυλικών δυνάμεων και σκαφών επιφανείας με πυραύλους cruise παρατηρείται αυτή την ώρα στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ που βρίσκεται «σφηνωμένος» μεταξύ των βαλτικών κρατών (Λιθουανία, Λεττονία, Εσθονία) και της Πολωνίας, σε συνέχεια του ρωσικού τελεσίγραφου στην Λιθουανία, αναφορικά με την κατάργηση του αποκλεισμού του θύλακα.

Περίπου 10.000 στρατιώτες και περισσότερες από 100 μονάδες πυραυλικού πυροβολικού συμμετέχουν σε μεγάλης κλίμακας ασκήσεις στην περιοχή του Καλίνιγκραντ, ενώ στα ανοικτά της Βαλτικής Θάλασσας, τέσσερα πυραυλοφόρα σκάφη του ρωσικού Nαυτικού συμμετέχουν στις ασκήσεις

Εκτός από τα ρουκετοβόλα BM-21 και Hurricane, πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος Hyacinth, αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Msta-S, Acacia και Carnation συμμετέχουν στην άσκηση που προβλέπει την καταστροφή των δυνάμεων εισβολέων στον θύλακα, αλλά και την καταστροφή ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Λιθουανία.

 

 

 

Ο διεφθαρμένος ολιγάρχης εβραίος  Igor Kolomoisky (Wikipedia/Справедливість Повна версія) που κυβερνάει την Ουκρανία μέσω της μαριονέτας Ζελένσκυ, του ιουδαίου ηθοποιού, που αυτός τοποθέτησε σαν πρόεδρο της Ουκρανίας. Ο εβραίος Σατανόβσκυ θέλει να  κρεμάσει  τον Igor Kolomoisky σε μια συναγωγή. Δυστυχώς όλοι τους θα κρεμάσουνε την Ευρώπη.  



 

 Ο Joseph Zissels, ηγέτης του Συνδέσμου Εβραϊκών Κοινοτήτων και Οργανώσεων Vaad της Ουκρανίας

 

Ένας πρώην ηγέτης των Ρώσων Εβραίων είπε ότι θα ήθελε να κρεμάσει μπροστά από τη Συναγωγή Golden Rose εξέχοντες Ουκρανούς Εβραίους «μέχρι να σταματήσουν να αναπνέουν».

Ο Yevgeny Satanovsky, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος του Ρωσικού Εβραϊκού Κογκρέσου για τέσσερα χρόνια πριν από μια δεκαετία, κατήγγειλε στις 9 Μαρτίου 2022  τον Joseph Zissels, ηγέτη του Συνδέσμου Εβραϊκών Κοινοτήτων και Οργανώσεων Vaad της Ουκρανίας, και τον Igor Kolomoisky, έναν Εβραίο δισεκατομμυριούχο ο οποίος είναι κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνεπροπετρόβσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης  για τον σταθμό Govorit Moskva, ο Σατανόφσκι, ο οποίος επί του παρόντος διευθύνει το Ινστιτούτο Μεσανατολικών Σπουδών στη Μόσχα, είπε ότι θα ήθελε να σκοτώσει και τους δύο άνδρες επειδή είπε ότι υποστηρίζουν ότι ο Στέφαν Μπαντέρα, ένας Ουκρανός εθνικιστής που συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τους Ναζί και αργότερα πολέμησε εναντίον τους, δεν ευθύνεται για το θάνατο Εβραίων που δολοφονήθηκαν από άνδρες υπό τις διαταγές του.

 «Ένας σημαντικός αριθμός Ουκρανών αξιωματούχων», είπε, «από δειλία, βλακεία ή από γενική κακία λέει ότι «ο Μπαντέρα δεν σκότωσε κανέναν Εβραίο». Για αυτό, επιτρέψτε μου να επαναλάβω: Όταν και αν υπάρχει τρόπος να το κάνω αυτό, τότε θα κρεμάσω τον Kolomoisky και τον Joseph Zissels τουλάχιστον στο Dnepropetrovsk μπροστά από τη Συναγωγή Golden Rose μέχρι να σταματήσουν να αναπνέουν».

 



Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ  ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜOΦΥΛΟΦΙΛΩΝ. ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ...

 

 

 

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 



  ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΣΑΝ «ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΘΕΜΑ»;‏

 

ΤΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΘΕΜΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ: «ΓΙΝΕΤΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ».



Ο Μητσοτάκης, o Δένδιας, ο Βαρβιτσιώτης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης κλπ επιδεικνύουν έναντι του εβραϊκού παράγοντα αυτήν την σιχαμερή και ψεύτικη δουλοπρέπεια, δίκην Χατζηαβάτη, γιατί πιστεύουν ότι ο παράγων αυτός κυριαρχεί ολοκληρωτικά στη Δύση. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Ναι, οπωσδήποτε, ο ιουδαϊκός παράγων εξασκεί τεράστια επιρροή στη Δύση και διεθνώς. Αλλά σε κάθε λαό (και στις ΗΠΑ) υπάρχουν και άλλες ισχυρές ομάδες των αυθεντικών κατοίκων κάθε χώρας, που μπορεί να αντισταθούν στα ισχυρά ιουδαϊκά λόμπι και μάλιστα όταν αυτά θέτουν το ιουδαϊκό συμφέρον υπεράνω του συλλογικού. Έτσι οι χαμερπείς πολιτικοί μας βρίσκονται πολλές φορές διπλά εκτεθειμένοι: η μικροπρεπής προσκόλληση τους στο βρακί του κάθε Ιουδαίου τους κάνει αντικείμενο περιφρόνησης των ελεύθερων πατριωτών κάθε δυτικού λαού και ταυτόχρονα δεν κερδίζουν και πολλά πράγματα από τον αφέντη Ιουδαίο, γιατί κι εκείνος φροντίζει να υπερασπιστεί πρώτα (και δίκαια), μέσα στο ασταθές και λυσσαλέο διεθνές περιβάλλον, τα δικά του συμφέροντα, και όχι αυτά των δουλοπρεπών υποτελών του, που τους έχει άλλωστε και δεδομένους.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

19 σχόλια:

  1. Ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ: Ζητάει εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας γιατί απειλεί την Ελλάδα.
    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ζητάει να υπάρξει εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.
    Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που δεν υιοθετεί πρώτη φορά σκληρή στάση προς την τουρκική πλευρά, μιλώντας σε ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε απαράδεκτο το να απειλεί την κυριαρχία της Ελλάδας και ζήτησε να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ».
    «Η ήττα Μακρόν είναι ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του. Ελπίδα η ισχυρή ενίσχυση της Αριστεράς. Κίνδυνος η Ακροδεξιά και η αποχή. Το μήνυμα ισχυρό και σαφές: Επείγουσα η αλλαγή πολιτικής & στήριξη της κοινωνίας πριν βυθιστεί στη βαρβαρότητα. Και στη Γαλλία και στην Ελλάδα και παντού».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ. Ουκρανικό drone «αυτοκτονίας» χτύπησε τμήμα ρωσικού διυλιστηρίου στο Ροστόφ.
    Η Ρωσία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση του drone, ούτε απειλή εξάπλωσης της πυρκαγιάς.
    Βίντεο κατέγραψε το drone να πετά σε χαμηλό υψόμετρο προς το διυλιστήριο Νοβοσαχτίνσκ στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας, που συνορεύει με την Ουκρανία.
    Στις εικόνες διακρίνεται το drone «καμικάζι» να πέφτει πάνω σε εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη, που ακούστηκε σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων!
    Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και στήλες μαύρου καπνού υψώθηκαν από τις εγκαταστάσεις που απέχουν κάπου έξι χιλιόμετρα από την αυτοανακηρυχθείσα «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ», στην ανατολική Ουκρανία.
    Ρώσοι εργάτες, που κατέγραψαν άθελά τους την επίθεση, ακούγονται να γελούν στη θέα του drone που τους πλησίαζε, αλλά πανικοβλήθηκαν μετά το πλήγμα στο διυλιστήριο.
    -«Από την ουκρανική πλευρά δεν ήλθε;» ρωτά ένας απ’ αυτούς.
    -Ναι, ναι.
    -Και τι κάνουμε, σταματάμε τη δουλειά;
    -Το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες. Γ@μ.. το μου, τρέχα γρήγορα!», απαντά ένας άλλος.
    Εικόνες από το σημείο δείχνουν πυροσβέστες να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Η ρωσική αεράμυνα δεν κατάφερε να εντοπίσει το drone, που αρχικά ελέχθη ότι επρόκειτο για ένα τουρκικής κατασκευής Bayraktar, αλλά ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι «παρά την εξωτερική ομοιότητα με το Bayraktar TB-2 στον σχεδιασμό ορισμένων στοιχείων (για παράδειγμα, το μη αφαιρούμενο μπροστινό σύστημα προσγείωσης), μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ουκρανικό PD-1 ή UAV PD-2».
    Το γραφείο Τύπου της τοπικής υπηρεσίας του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση του drone, ούτε απειλή εξάπλωσης της πυρκαγιάς, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστη η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο «ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ»: ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/06/blog-post_68.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ: ΑΦΕΣΗ UAV ΑΠΟ ΕΤΕΡΟ UAV. ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΧΑΣΜΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ DRONE. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ DRONE. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ DRONE.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/06/uav-uav-drone-drone-drone.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. MIUS: ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ. Θα αναπτύσσει μεγίστη ταχύτητα 0,64 mach. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/06/mius-064-mach.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    4. SSB: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ DRONE ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ KARGOU ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. Χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμούς για τη στόχευση και προορίζεται για επιθέσεις κατά προσωπικού. Το έχουν ήδη προμηθευτεί Αζερμπαϊτζάν και Περού. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/06/ssb-drone-kargou.html
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  4. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΧΟΛΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ. ΜΕ ΧΟΛΕΡΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΙΒΙΣΤΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ.
    Ισπανία: Εντοπίστηκε το πρώτο μεταδιδόμενο κρούσμα χολέρας έπειτα από τέσσερις δεκαετίες
    Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν το πρώτο τοπικά μεταδιδόμενο κρούσμα χολέρας έπειτα από πάνω από τέσσερις δεκαετίες, δήλωσαν σήμερα περιφερειακές υγειονομικές αρχές, αν και ο άνθρωπος που μολύνθηκε έχει ήδη αναρρώσει και δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής άλλα κρούσματα.
    Μια ασθενής νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική μονάδα υγειονομικής περίθαλψης στη Μαδρίτη και αργότερα πήρε εξιτήριο αφού έλαβε θεραπεία, δήλωσε εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής της Μαδρίτης, χωρίς να δώσει τις ημερομηνίες νοσηλείας ή άλλες λεπτομέρειες.
    Μολύνθηκε αφού ήπιε νερό σε ένα σπίτι στο Τολέδο, 75 χλμ νότια της πρωτεύουσας στην περιοχή της Καστίγια Λα Μάντσα, και το ακίνητο έκτοτε έκλεισε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας στην περιοχή.
    Η χολέρα είναι μια οξεία διαρροϊκή λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο Δονάκιο της χολέρας (Vibrio cholerae) και μπορεί να είναι θανατηφόρα εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Μεταδίδεται κυρίως από μολυσμένα τρόφιμα και νερό.
    Η τελευταία μεγάλη τοπικά μεταδιδόμενη έξαρση χολέρας στην Ισπανία ήταν το 1979, όταν αναφέρθηκαν 267 κρούσματα κυρίως στη Βαρκελώνη και τη Μάλαγα. Έκτοτε, οι υγειονομικές αρχές καταγράφουν μόνο λίγα εισαγόμενα κρούσματα κάθε χρόνο.
    Τακτικές εξάρσεις της νόσου δεν είναι ασυνήθιστες, ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες ή εμπόλεμες ζώνες όπου συχνά δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία.
    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1,3 έως 4 εκατομμύρια κρούσματα χολέρας αναφέρονται παγκοσμίως κάθε χρόνο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΙΧΤΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ. ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΑΤΙΒΙΣΤΕΣ ΑΓΓΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.
      Ανησυχία προκλήθηκε στη Βρετανία με τον εντοπισμό του ιού της πολιομυελίτιδας στα λύματα στο Λονδίνο. Η ασθένεια ήταν συχνή στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1950, αλλά εξαλείφθηκε το 2003.
      Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) αναφέρει ότι πιθανότατα εισήχθη στο Λονδίνο από κάποιον που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας πρόσφατα στο εξωτερικό. Ο κίνδυνος είναι χαμηλός, αλλά οι γονείς θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου.
      «Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι προστατευμένο από τον εμβολιασμό στην παιδική ηλικία, αλλά σε ορισμένες κοινότητες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, τα άτομα μπορεί να παραμείνουν σε κίνδυνο», δήλωσε η Δρ Vanessa Saliba, σύμβουλος επιδημιολόγος στο UKHSA.
      Ένα αδρανοποιημένο εμβόλιο πολιομυελίτιδας χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος του προγράμματος ρουτίνας για την παιδική ηλικία. Χορηγείται τρεις φορές πριν από την ηλικία του ενός έτους και στη συνέχεια ξανά στην ηλικία των τριών και 14 ετών.
      Η απορρόφηση των τριών πρώτων δόσεων είναι περίπου 86% στο Λονδίνο, πολύ κάτω από τα επίπεδα-στόχους, με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο να ξεπερνά το 90%.
      Οι υγειονομικές αρχές έχουν έχουν ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την κατάσταση.
      Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ιός προέρχεται από κάποιον που είχε εμβολιαστεί στο εξωτερικό με εμβόλιο της πολιομυελίτιδας από το στόμα, το οποίο δεν χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2004. Σύμφωνα με την εκτίμηση των επιστημόνων το άτομο αυτό στη συνέχεια απέβαλε ίχνη του ιού, τα οποία ανιχνεύθηκαν από τη δειγματοληψία των λυμάτων.
      Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτή η μορφή του ιού μπορεί στη συνέχεια να μεταδοθεί σε άλλους και να μεταλλαχθεί σε αυτό που είναι γνωστό ως «προερχόμενη από το εμβόλιο» πολιομυελίτιδα.
      Αν και ασθενέστερη από την αρχική ή «άγρια» μορφή της νόσου, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, συμπεριλαμβανομένης της παράλυσης, σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.
      Ένας μικρός αριθμός δειγμάτων του ιού της πολιομυελίτιδας ανιχνεύεται κάθε χρόνο κατά την επιτήρηση των λυμάτων, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται επανειλημμένα ένα σύμπλεγμα γενετικά συνδεδεμένων δειγμάτων για μια περίοδο μηνών.
      Οι αξιωματούχοι υγείας λένε ότι αυτό υποδηλώνει ότι υπήρξε κάποια εξάπλωση μεταξύ στενά συνδεδεμένων ατόμων στο Λονδίνο.
      Η Jane Clegg, επικεφαλής νοσηλεύτρια του NHS στο Λονδίνο, δήλωσε ότι η υγειονομική υπηρεσία θα επικοινωνήσει με τους γονείς των παιδιών κάτω των πέντε ετών στο Λονδίνο που δεν έχουν εμβολιαστεί.
      Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται από πολιομυελίτιδα δεν έχουν συμπτώματα, αλλά ορισμένοι αναπτύσσουν ασθένεια που μοιάζει με γρίπη έως και τρεις εβδομάδες αργότερα. Σε μία στις 100 έως μία στις 1.000 λοιμώξεις, ο ιός προσβάλλει νεύρα στη σπονδυλική στήλη και στη βάση του εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση, συνηθέστερα στα πόδια. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο ιός προσβάλλει τους μύες που χρησιμοποιούνται για την αναπνοή, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Σχεδόν ο ένας στους πέντε ενηλίκους που είχε COVID παρουσιάζει συμπτώματα διαρκείας.
      Σχεδόν ο ένας στους πέντε ενηλίκους Αμερικανούς οι οποίοι είχαν τη λοίμωξη COVID-19 στο παρελθόν παρουσίασε συμπτώματα της λεγόμενης «μακράς COVID», δείχνουν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουνίου, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές.
      Ο ένας στους δεκατρείς ενηλίκους στις ΗΠΑ συνέχισε να έχει συμπτώματα της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός για 3 μήνες ή περισσότερο αφού ασθένησε.
      Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από την 1η ως τη 13η Ιουνίου από την ομοσπονδιακή υπηρεσία απογραφής πληθυσμού (US Census Bureau) και αναλύθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), την κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.
      Συμπτώματα της λεγόμενης μακράς COVID είναι η ανεξήγητη κόπωση, η ταχυκαρδία, η δυσκολία στην αναπνοή, τα γνωστικά προβλήματα, οι χρόνιοι πόνοι, οι διαταραχές των αισθήσεων, η μυική αδυναμία. Μπορούν να είναι εξαιρετικά έντονα και διαρκούν από εβδομάδες ως μήνες μετά την ανάρρωση από τη λοίμωξη.
      Κατά την ανάλυση των CDC, οι νεότεροι ενήλικοι είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν επίμονα συμπτώματα από τους μεγαλύτερους.
      Οι γυναίκες είναι επίσης πιθανότερο να παρουσιάσουν τη λεγόμενη «μακρά COVID» από τους άνδρες, σύμφωνα με τη μελέτη. Το 9,4% των γυναικών ανέφερε πως είχε επίμονα συμπτώματα, έναντι 5,5% των ανδρών.
      Σύμφωνα με την ανάλυση, σχεδόν το 9% των ανθρώπων με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική είχε «μακρά COVID», υψηλότερο ποσοστό από τους λευκούς και τους μαύρους, σχεδόν διπλάσιο από τους ασιατικής καταγωγής ενηλίκους. Διαπιστώθηκαν επίσης μεγάλες αποκλίσεις ανά πολιτεία, με το Κεντάκι και την Αλαμπάμα να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ενηλίκων με «μακρά COVID», και απεναντίας τη Χαβάη, το Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια τα χαμηλότερα.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή



  5. Αμερικανοεβραϊκό ινστιτούτο σε Μπάιντεν: «Μην δώσεις F-16 στη Τουρκία, στήριξε την Ελλάδα».
    ”Η συμφωνία φυσικού αερίου ΕΕ-Ισραήλ-Αιγύπτου της περασμένης εβδομάδας δείχνει πώς η Ανατολική Μεσόγειος προσφέρει πολύτιμες ευκαιρίες για να συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης των Ευρωπαίων συμμάχων της Αμερικής από τη ρωσική ενέργεια. Ωστόσο, η ειρηνική ανάπτυξη και μεταφορά αυτών των πόρων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενες προκλήσεις από την Τουρκία, τη Χεζμπολάχ και ενδεχομένως άλλους.
    Στις 6 Ιουνίου, το Ισραήλ άρχισε να λειτουργεί μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης παραγωγής (FPSO) στο υπεράκτιο κοίτασμα Karish, από το οποίο μπορεί στη συνέχεια να εξαχθεί φυσικό αέριο. Την ίδια ημέρα, Έλληνες και Ισραηλινοί αξιωματούχοι της ενέργειας συζήτησαν την επιτάχυνση της κατασκευής του EuroAsia Interconnector που θα συνέδεε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, που πρόκειται να γίνει επί του παρόντος.
    Στις 15 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ολοκλήρωσε μια συμφωνία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο σύμφωνα με την οποία οι αυξημένες παραδόσεις φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Αίγυπτο θα μετατραπούν σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) για μεταφορά σε ευρωπαϊκούς τερματικούς σταθμούς.
    Ο Λίβανος επιμένει ότι η FPSO του Ισραήλ δρα σε ύδατα που αμφισβητούνται μεταξύ των δύο χωρών και της Χεζμπολάχ απείλησε να απαντήσει σθεναρά. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες για ενέργεια στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ελλάδας (ΑΟΖ) στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ επίσης απειλούσε ρητά ότι θα αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία εκεί.
    Το 2018, ξεκίνησαν οι προσπάθειες της Τουρκίας να εμποδίσει ή να αποτρέψει την ειρηνική εξερεύνηση ενέργειας στην Ελλάδα και την Κύπρο, μέσω της διπλωματίας των των κανονιοφόρων και άλλες στρατιωτικές παρενοχλήσεις και έχουν απειλήσει τη βιωσιμότητα της μελλοντικής ενεργειακής εξερεύνησης στην περιοχή, καθώς και έργα όπως ο αγωγός EastMed και ο EuroAsia Interconnector που θα διασχίσουν τις επεκτατικές (μη αναγνωρισμένες) θαλάσσιες διεκδικήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Σε απάντηση, η Ελλάδα δημοσίευσε 16 χάρτες που περιγράφουν λεπτομερώς τις ρεβιζιονιστικές και παράνομες αξιώσεις της Άγκυρας για τα νησιά του Αιγαίου και τα γύρω υπεράκτια ύδατα.
    Σε αντίθεση με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο και το Ισραήλ, που έχουν συμφωνήσει πολλά από τα θαλάσσια σύνορά τους σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η αυτοαποκαλούμενη «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας παραβιάζει ευθέως αυτά τα όρια και καλύπτει μεγάλο μέρος της περιοχής διεκδικώντας ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα».
    Ομοίως, όπως δείχνουν οι πρόσφατες απειλές της Χεζμπολάχ, τα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου εμποδίζουν την ειρηνική εξερεύνηση ενέργειας και αυξάνουν τον κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης.
    Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα τοποθετείται ως κόμβος εισαγωγής και διαμετακόμισης ενέργειας μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία αυτή τη στιγμή εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη Ρωσία για φυσικό αέριο. Εκτός από τον αγωγό EastMed και τις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, η Αθήνα κατασκευάζει μονάδα επαναεριοποίησης στην Αλεξανδρούπολη με τη βοήθεια των ΗΠΑ για την εισαγωγή LNG από την Αίγυπτο και αλλού. Η Ελλάδα κατασκευάζει επίσης τον αγωγό Interconnector Greece-Bulgaria (IGB) για να στείλει φυσικό αέριο από την Αλεξανδρούπολη σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων και πιθανώς όσον αφορά την Ουκρανία.
    . Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει επίσης να αποφύγει την έγκριση της πώλησης προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία έως ότου η Άγκυρα αρχίσει να επιδεικνύει πιο συνεργατική συμπεριφορά – πρωτίστως, αποκλιμακώνοντας συγκεκριμένα τις υπερπτήσεις της σε ελληνικά νησιά.”
    Απαιτείται ηγεσία των ΗΠΑ στην East Med Energy.
    Τζόναθαν Ρούε, Διευθυντής Εξωτερικής Πολιτικής, Σάμιουελ Μίλνερ, Αναλυτής Πολιτικής
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύγκλιση Τουρκίας - Σαουδικής Αραβίας: Συμφωνήσαν επενδύσεις σε άμυνα και ενέργεια.
    Κοινή δήλωση στην οποία στέλνουν μήνυμα για μία νέα εποχή στην συνεργασία τους εξέδωσαν Τουρκία – Σαουδική Αραβία, μετά τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρίγκηπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
    Οι δύο πλευρές υπογραμμίζουν ότι είναι αποφασισμένες να αναπτύξουν και να συνεχίσουν την συνεργασία τους στη βάση των ιστορικών αδελφικών δεσμών με το βλέμμα στο μέλλον της περιοχής.
    Στόχος φέρεται να είναι η πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων τους που πέρασαν μία περίοδο βαθιάς κρίσης μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, το 2018.
    Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι συζήτησαν τη βελτίωση των σχέσεων και το θέμα των επενδύσεων σε τομείς από την ενέργεια μέχρι την άμυνα.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία προσκάλεσε σαουδαραβικά επενδυτικά ταμεία να επενδύσουν σε τουρκικές νεοφυείς επιχειρήσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ. Εξοπλιστικά προγράμματα που έλαβαν το «πράσινο φως» από την επιτροπή της Βουλής.
    Στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων σήμερα στην Βουλή δόθηκε το “πράσινο φως” για την έναρξη υλοποίησης σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν κρίσιμα σημεία της ενλισχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
    Έτσι με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης πλέον λαμβάνουν την άγουσα για την υλοποίησης τους τα κάτωθι εξοπλιστικά προγράμματα:
    -η ενεργοποίηση προγράμματος προμήθειας κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων Hellfire τα οποία αποτελούν τον κύριο οπλισμό των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A+ και AH-64DHA καθώς και των εξοπλισμένων ελικοπτέρων αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior.
    -η προμήθεια πυρομαχικών μάχης (κινητικής και χημικής ενέργειας) και ασκήσεων για τα εξοπλισμένα με πυροβόλο διαμετρήματος 120 χλστ. άρματα μάχης Leopard 2HEL και Leopard 2A4.
    -η προμήθεια μικρού (10 – 12) αριθμού μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Μηχανικού (ΤΟΜΜΧ) από τα γερμανικά αποθέματα (οχήματα που χρησιμοποιούν το σκάφος των αρμάτων Leopard 1 ή Leopard 2).
    -η ενεργοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης των διαμετρήματος 122 χλστ. ρουκετών των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων RM-70 που θα αυξήσει τόσο το βεληνεκές όσο και την ακρίβεια των ρουκετών.
    -το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του συνόλου σχεδόν των ΠΕΠ RM-70 που θα αυξήσει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα ενός κρίσιμου οπλικού συστήματος για το Πυροβολικό Μάχης.
    -το πρόγραμμα προμήθειας επιπλέον κατευθυνόμενων βλημάτων επιφανείας – επιφανείας τύπου Exocet MM40 Block 3, για τον εξοπλισμό ταχέων περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ).
    -την αύξηση του προϋπολογισμού για εν συνεχεία υποστήριξη των ελικοπτέρων S-70B της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού από τα 90 στα 160 εκατ. ευρώ ώστε σε βάθος χρόνου να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.
    -τη χρηματοδότηση της επέκτασης του συστήματος επικοινωνιών ΑΙΓΑΙΑΣ της Intracom Defence Electronics (IDE).
    -διάφορα υποπρογράμματα για την υποστήριξη ηλεκτρονικών συστημάτων.
    -πρόγραμμα αεροστροβίλων για φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.
    -τη διάθεση σημαντικών πιστώσεων (εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσό 200 εκατ. ευρώ) για την ανάπτυξη των υποδομών του Ναυστάθμου Κρήτης ώστε να καταστεί ο δεύτερος κύριος ναύσταθμος του Πολεμικού Ναυτικού που θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες επιχειρησιακής ανάπτυξης του Στόλου σε νοτιοανατολικό Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
    -τη διάθεση πιστώσεων για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων διαφόρων υλικών (αλεξίπτωτα, είδη ιματισμού κ.λπ.) μέσω της νατοϊκής υπηρεσίας υποστήριξης και προμηθειών NSPA (NATO Support and Procurement Agency).
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ. Εσπευσμένη αγορά βλημάτων τύπου Exocet MM40 Block 3 για τις πυραυλακάτους του ΠΝ.
      Σε εσπευσμένα προμήθεια πυραύλων επιφανείας-επιφανείας τύπου EXOCET Block 3 για την αύξηση του πολεμικού αποθέματος του ΠΝ (βασικά, εξοπλισμό των ΤΠΚ) προχωρά η Ελλάδα.
      Σήμερα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων σήμερα στην Βουλή δόθηκε το “πράσινο φως” για την προμήθεια επιπλέον κατευθυνόμενων βλημάτων επιφανείας – επιφανείας τύπου Exocet MM40 Block 3, για τον εξοπλισμό ταχέων περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ).
      Τα σκάφη είναι κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, τα μόνα σχετικά σύγχρονα σκάφη επιφανείας του ΠΝ.
      Να σημειώσουμε πως μέχρι τέλος του έτους το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει και την 7η πυραυλάκατο Super Vita με το όνομα ΒΛΑΧΑΚΟΣ, προς τιμή του ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου.
      Κάθε σκάφος της κλάσης έχει ικανότητα να φέρει και να βάλει μέχρι και 8 πυραύλους του τύπου με πολύ καταστροφικά αποτελέσματα (όπως έχουν δείξει και διεθνείς συρράξεις με το ίδιο βλήμα) και αποτελούν σε συνδυασμό με την αυξημένη ικανότητα επίγνωσης της κατάστασης, των ηλεκτρονικών μέσων, της ταχύτητας των σκαφών το πραγματικό φόβητρο του τουρκικού ναυτικού ειδικά στο Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο.
      Η νέα γενιά Exocet διαθέτει διπλάσιο βεληνεκές από τους υφιστάμενους Exocet Block 2 και ανέρχεται γύρω στα 180 χιλιόμετρα.
      Ο πύραυλος διαθέτει σύστημα αδρανειακής πλοήγηση ενώ όταν φτάσει 12 με 15 χιλιόμετρα σε απόσταση από τον στόχο, ξεκινάει να χρησιμοποιεί το ενεργό του ραντάρ. Ο Exocet Blck3 διαθέτει πλέον στροβιλοκινητήρα χάρη στο οποίο υπερδιπλασιάζεται το επιχειρησιακό βεληνεκές του βλήματος (180 χλμ.), η αεροδυναμική βελτιστοποίηση της σχεδίασης της ατράκτου, καθώς και η υιοθέτηση προηγμένου συστήματος ναυτιλίας-καθοδήγησης.
      Το βασικό πλεονέκτημα του Exocet είναι η δυνατότητα πτήσης σε χαμηλά υψόμετρα (συνήθως 1 με 2 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού).
      Εξαιτίας αυτών των χαμηλών υψομέτρων, ο sea-skimming πύραυλος μπορεί αρκετά συχνά να αποφύγει την εχθρική ανίχνευση μέχρι να φθάσει σε απόσταση 6 χιλιάδων μέτρων από τον στόχo. Το γεγονός αυτό αφήνει αρκετά μικρό χρόνο αντίδρασης για την εκτόξευση αναχαιτιστικών πύραυλων επιφάνειας-αέρος από τον εχθρό.
      https://youtu.be/8elfKsYXLW0
      https://youtu.be/OQ2LjdNxQXU
      https://youtu.be/RYAwllZPzAU
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΤΟΥΡΚΟΙ: «Μόλις δείξουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες, η Ελλάδα κάνει βήμα πίσω».

      Ο δημοσιογράφος Ισμέτ Οζτσελίκ μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φέρονται στην Ελλάδα, είπε τα εξής :
      ¨Με τις δηλώσεις που έκανε εκεί (ο Μητσοτάκης) φαινόταν να κάνει ένα βήμα πίσω, καθόσον εξ όσων παρακολουθήσαμε, χωρίς καν να αναφέρει το όνομα της Τουρκίας στα τμήματα που παρακολουθήσαμε, μίλησε για δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων μέσω συζητήσεων
      Όταν δηλαδή επιδεικνύεται μία αποφασιστική στάση μπορεί να υπάρξουν βήματα πίσω από εκεί
      Όσο και αν εμπιστεύονται τους ισχυρούς “θείους τους”¨
      Ακολούθως μιλώντας ο γνωστός απόστρατος Εράι Γκιουτσλουέρ, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του συνομιλητή του λέγοντας τα εξής : «¨Όταν από το υψηλότερο αξίωμα, δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, μόλις δείξουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες, η Ελλάδα κάνει βήμα πίσω».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. «Να λυθεί επιτέλους η διαφωνία μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις».

    Για ευκαιρία επανεκκίνησης της διαδικασίας για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στη Σύνοδο για τα Δυτικά Βαλκάνια.
    «Πριν από 19 χρόνια στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης είχε ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Δυστυχώς από τότε η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι ελάχιστη και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων υπάρχει μια σχετική δυσπιστία γύρω από τις προθέσεις της ΕΕ πραγματικά να εντάξει στην ευρωπαϊκή οικογένεια τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Είναι μια ευκαιρία να επανεκκινήσουμε αυτή τη διαδικασία με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να λυθεί επιτέλους η διαφωνία μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΥΡΚΟΙ: «Μητσοτάκη απομάκρυνε την Ελληνική Σημαία από την Ψέριμο αλλιώς θα πράξουμε τα απαραίτητα». ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;
    H νήσος Ψέριμος ενοχλεί ιδιαίτερα την Τουρκία γιατί πάνω στο έδαφός της έχει ζωγραφιστεί μία μεγάλη Ελληνική Σημαία για να θυμίζει στους γείτονες ότι το νησί είναι υπό ελληνική κυριαρχία.
    Πλέον στο Anadolu που το επίσημο τουρκικό ειδήσεων καταφεύγουν και σε καταφανή ψεύδη λέγοντας πως το νησί απέχει 3 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές και άρα ανήκει στην Τουρκία με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης!
    Αυτό είναι ψεύδος καθώς το νησί απέχει 4,84 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές.
    Εμφάνισαν λοιπόν τον απόστρατο της διεύθυνσης πληροφοριών της αεροπορίας συνταγματάρχη Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, ο οποίος μιλώντας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ψερίμου, είπε τα εξής :
    «Το νησί Ψέριμος κατ εφαρμογή του άρθρου 12 της συνθήκης της Λοζάνης βρίσκεται στα τρία μίλια από την ηπειρωτική μας χώρα και για αυτό το λόγο είναι δικό μας νησί
    Το νησί είναι δικό μας. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης είναι δικό μας και αυτοί έβαλαν σημαία εδώ
    Δηλαδή διεκδικούν το δικό μας νησί. Και πάντως η ύπαρξη αυτής της σημαίας είναι αδίκημα
    Πρέπει να δηλώσουμε πώς “Είτε απομάκρυνε αυτή τη σημαία από εδώ, είτε εμείς θα πράξουμε τα απαραίτητα»
    Σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάνης η Τουρκία παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος στα νησιά και νησάκια που είναι πέραν των τριών ναυτικών μιλίων από την ηπειρωτική της χώρα.
    Αν κάποιος μπει στο google earth και μετρήσει την απόσταση θα δει ότι η κοντινότερη απόσταση ανάμεσα στην Ψέριμο και στην ακτή της Μικράς Ασίας είναι 4,84 ναυτικά μίλια όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.
    Πάντως στο επίσης κρατικό TRT είπαν την πραγματικότητα ότι το νησί Ψέριμος έχει απόσταση 8 χλμ. από την Τουρκία, δηλαδή 4,84 ν.μ.
    Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας πρόβαλε κι αυτό ένα μικρό βίντεο από την Ψέριμο, με τους εξής υπότιτλους :
    ¨Ενώ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν πρέπει είναι εξοπλισμένο, στο νησί Ψέριμος που βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού, καταγράφηκαν Έλληνες στρατιώτες, ένα φυλάκιο και στοιχεία πυροβολικού
    Αποθήκη όπλων και πυρομαχικών των Ελλήνων στρατιωτικών
    Στοιχεία πυροβολικού¨
    https://youtu.be/z_GTFRp1yEg
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Le Figaro: «Τα αρχαία ελληνικά συγκινούν τους Γάλλους μαθητές, αλλά το γαλλικό κράτος τους αποθαρρύνει».
    Οι λεγόμενες στη Γαλλία «αρχαίες» ή και «νεκρές» γλώσσες, τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, δεν συγκινούν πλέον τους Γάλλους μαθητές, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro σε σημερινό της δημοσίευμαΌπως αναφέρεται, «οι στατιστικές, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 14 Ιουνίου από το γαλλικό υπουργείο Παιδείας σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης των αρχαίων γλωσσών στα σχολεία, αποτυπώνουν μια γενική παρακμή στη διδασκαλία των Λατινικών και των Ελληνικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
    Ειδικότερα από τους σχεδόν 366.000 υποψηφίους για το γενικό απολυτήριο, μόνο 772 έχουν επιλέξει μια αρχαία γλώσσα ως ειδικότητα το 2022.
    Το δημοσίευμα αναφέρει ως αιτίες της εξέλιξης αυτής την έλλειψη προϋπολογισμού, την έλλειψη ενδιαφέροντος για το θέμα εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων και την αποθάρρυνση των υποψηφίων για το απολυτήριο. «Για την προώθηση των αρχαίων γλωσσών, ο ενθουσιασμός των μαθητών εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά το κράτος αρνείται να χορηγήσει τα απαραίτητα μέσα για να τις διδάξει σε καλές συνθήκες σε όλη τη χώρα», σχολιάζει η εφημερίδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τσαβούσογλου: «Θα αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ».
    Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν αρχίσει να εργάζονται για την αποκατάσταση της διπλωματικής εκπροσώπησής τους σε επίπεδο πρεσβευτών, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν να βάλουν τέλος σε μια δεκαετία τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.
    Στην Τουρκία ο Λαπίντ
    Ισραήλ και Τουρκία απέλασαν αμοιβαία τους πρεσβευτές η μία της άλλης το 2018 και συχνά αντάλλασσαν πυρά με αφορμή την ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη. Η ενέργεια αναδεικνύεται σήμερα ως πιθανός τομέας συνεργασίας μεταξύ τους.
    Ο Τσαβούσογλου έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τον Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα, εν μέσω της ανησυχίας που εξέφρασε πρόσφατα το Ισραήλ ότι οι πολίτες του μπορεί να γίνουν στόχος Ιρανών πρακτόρων στην Τουρκία.
    «Είμαστε σε στενή επαφή»
    Ο Τσαβούσογλου είπε ότι είναι σε στενή επαφή με τον Λαπίντ για το θέμα αυτό. Ο Ισραηλινός υπουργός από την πλευρά του ευχαρίστησε την Τουρκία επειδή βοήθησε να αποτραπεί ένα ιρανικό σχέδιο σε βάρος Ισραηλινών στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται.
    Το Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, επειδή υπάρχει κίνδυνος να δολοφονηθούν ή να απαχθούν από Ιρανούς. Η Τεχεράνη ορκίστηκε ότι θα εκδικηθεί τη δολοφονία ενός συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης, για την οποία κατηγορεί τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...