ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Ιανουαρίου 2024

Η Τουρκία αύξησε τις εξαγωγές προϊόντων της στο Ισραήλ κατά 35% από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο 2023, κατά την διάρκεια του πολέμου, από 319 εκατομμύρια δολάρια σε 430 εκατομμύρια δολάρια, βοηθώντας ουσιαστικά την πολεμική προσπάθεια των εβραίων. Η «σύμμαχος» του Ισραήλ Ελλάδα του Μητσοτάκη μείωσε τις λιγοστές εξαγωγές της στο Ισραήλ. Άλλωστε τι έχει να προσφέρει η καταρρέουσα Ψωροκώσταινα στο Ισραήλ; Μόνο γκαρσόνια, διεφθαρμένους πολιτικούς και μαφιόζους "επιχειρηματίες".

 

 

Γαία: το πιο γλυκό και θανατηφόρο είδος γάτας στον πλανήτη (η μαύρη γάτα Felis nigripes). Ένας από τους αποτελεσματικότερους δολοφόνους που κυκλοφορούν στη φύση

 

 

Οι εξαγωγές της Τουρκίας στο Ισραήλ τους τελευταίες πολεμικούς μήνες σημείωσαν αύξηση.

Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023 αυξήθηκαν κατά 35% από 319 εκατομμύρια δολάρια σε 430 εκατομμύρια δολάρια.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

6 σχόλια:

  1. Κύπρος: Τουρκικό αρματαγωγό «ξεφόρτωσε» αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών στο λιμάνι της Αμμοχώστου.
    Το βεληνεκές των τουρκικών πυροβόλων φτάνει τα 40 χιλιόμετρα.
    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ – ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ; - ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΙΣΘΙΟ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    Στις 29 Δεκεμβρίου 2023, τουρκικό αρματαγωγό «ξεφόρτωσε» βαρύ οπλισμό, όπως αυτοκινούμενα πυροβόλα, στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου στην Κύπρο.
    Δημοσιεύοντας δορυφορικές εικόνες, ο Κύπριος δημοσιογράφος Γιάννος Χαραλαμπίδης, αποκαλύπτει ότι η Τουρκία έστειλε δεκάδες αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών τύπου Firtina στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, δείχνοντας τις προθέσεις της στο Κυπριακό, την ώρα που ο Γενικός Γραμματές του ΟΗΕ διόρισε την κυρία María Angela Holguín Cuéllar ως νέα Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο.
    Όπως αναφέρει ο κ.Χαρλαμπίδης, «μια μοίρα ρυμουλκούμενων πυροβόλων των 155 χιλιοστών (18 στο σύνολο) βρίσκονται πλέον στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως του Καράολου στην Αμμόχωστο, όπου εδρεύει το Τέταρτο Τουρκοκυπριακό Σύνταγμα».
    Το βεληνεκές των τουρκικών πυροβόλων φτάνει τα 40 χιλιόμετρα, «κλειδώνοντας» την ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου.
    Ανάμεσα στον υπόλοιπο βαρύ οπλισμό, η Τουρκία διαθέτει 77 πυροβόλα στο κυπριακό έδαφος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κύπριος δημοσιογράφος, τα τουρκικά όπλα έχουν «την φωλιά τους» στο Κιόνελι, όπου βρίσκεται ο κύριος όγκος του πυροβολικού των κατοχικών δυνάμεων.
    Περιλαμβάνει αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, ρυμουλκούμενα πυροβόλα 203 χιλιοστών και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων. Στην Κυθρέα εδρεύουν άλλες δυο μοίρες πυροβολικού.
    Επίσης, στο Δίκωμο έχουν μεταφερθεί από άλλες περιοχές 13 ρυμουλκούμενα πυροβόλα Μ114 αμερικάνικα των 155 χιλιοστών. Τέλος, στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, οι Τούρκοι έχουν αυξήσει τις αποθήκες πυρομαχικών από 15 σε 31.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ: ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    Η συνολική αξία των εξαγωγών – αποστολών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2023 ανήλθε στο ποσό των 47.195,7 εκατ. ευρώ (51.139,5 εκατ. δολάρια) έναντι 51.036,0 εκατ. ευρώ (53.681,6 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2022, παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ 7,5%. Η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 425,0 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,3% και η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε μείωση κατά 527,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,6%, σε σχέση με το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022.
    Η συνολική αξία των εξαγωγών – αποστολών, κατά το μήνα Νοέμβριο 2023 ανήλθε στο ποσό των 4.292,2 εκατ. ευρώ (4.652,7 εκατ. δολάρια) έναντι 4.887,8 εκατ. ευρώ (5.001,3 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2022 παρουσιάζοντας μείωση, σε ευρώ, 12,2%. Η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά τον μήνα Νοέμβριο 2023 παρουσίασε μείωση κατά 331,8 εκατ. ευρώ δηλαδή 10,0% και η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά τον μήνα Νοέμβριο 2023 παρουσίασε μείωση κατά 347,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή 10,5%, σε σχέση με τον μήνα Νοέμβριο 2022.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΤΤΑΛ: ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ, ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ. ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΦΥΓΕ. ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Έλληνες εργάζονται 177 ημέρες τον χρόνο για να πληρώνουν φόρους και εισφορέςστομ Μητσοτάκη.
    Τι έδειξε μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών.

    ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ. - ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΙΣΘΙΟ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τουρκία συνεχίζει το εμπόριο με το Ισραήλ με… 701 πλοία από τον Οκτώβριο του 2023

    https://infognomonpolitics.gr/2024/01/i-tourkia-synechizei-to-eborio-me-to-israil-me-701-ploia-apo-ton-oktovrio-tou-2023/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Σκληρή κριτική στον Ερντογάν – Η Τουρκία επιτίθεται στο Ισραήλ αλλά συνεχίζει το εμπόριο μαζί του.
    Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης στην Τουρκία έχει μπει για τα καλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους αντιπάλους του προέδρου να τον κατηγορούν πως φάσκει και αντιφάσκει με το Ισραήλ.

    Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση για τη στάση που διατηρεί στο θέμα του Ισραήλ η Άγκυρα.

    Την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται και αρκετοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, καθημερινά πολλά πλοία μεταφέρουν εμπορεύματα από την Τουρκία στο Ισραήλ μεταφέροντας μάλιστα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούν Ισραηλινοί στρατιώτες.

    Σκληρή κριτική στον Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία

    «Την περίοδο 7 Οκτωβρίου-31 Δεκεμβρίου του 2023 συνολικά 701 πλοία εκτέλεσαν δρομολόγια από την Τουρκία προς το Ισραήλ. Κι αυτό σημαίνει πως ο μέσος όρος είναι 8 πλοία την ημέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών Αμτουλκαντίρ Ουράλογλου.


    «Αυτό είναι απαράδεκτο. Ας μας ανακοινώσουν και πόσα πλοία της οικογένειας Ερντογάν συνέχισαν τα δρομολόγια τους προς το Ισραήλ. Στέλνουν προσευχές στην Παλαιστίνη και πλοία στο Ισραήλ» ανέφερε χαρακτηριστικά αντιδρώντας ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ντενίζ Γιουτζέλ.

    Φυσικά, η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, με τον Ερντογάν να φαίνεται πως προχωρά μόνο σε κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά συνεχίζει τις σχέσεις εμπορίου με το Ισραήλ.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε η μεγάλη επιχείρηση της MİT εναντίον ατόμων που κατηγορούνται σαν συνεργάτες της Μοσάντ.

    Τέλος, αξίζει να θυμήσουμε πως με πρόσφατες δηλώσεις του, ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε και η επίθεση στο Ισραήλ, λέγοντας πως ο εντοπισμός του δικτύου πρακτόρων μέσα στην Τουρκία ήταν μόνο η αρχή.

    Πηγή: Geostratigika.gr

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...