ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Αυγούστου 2023

Το ελαιόλαδο στην μαφιόζικη μπανανία του Μητσοτάκη θα ξεπεράσει τα 10 ευρώ το κιλό. «Φυλάξτε λάδι από το περσινό - Τα πράγματα θα χειροτερέψουν». Καμιά - έξυπνη - παρέμβαση των "Σπαρτιατών" για τις αυξήσεις στα τρόφιμα και στο λάδι. Καθεύδουν. Τους πείραξε η ζέστη.

 



Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ 5ης ΓΕΝΕΑΣ, ΣΑΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ F35, ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣTΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ TURBOFAN. Kaan: «Στις 27 Δεκεμβρίου 2023 η πρώτη πτήση του τουρκικού μαχητικού». Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΝΕΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.


ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΙΝΔΟΣ ΗΡΘΕ ΠΡΙΝ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΑΤΡΕΥΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ 1000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ. ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. 700.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ, ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ, ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥΣ; ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: ΠΟΙΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΚΛΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;


 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ.




Αγόρασαν την ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης» οι Τούρκοι. Την αγόρασε η τουρκική εταιρεία Dardanel.


280.000 ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ. 40.000 κενές θέσεις εργασίας πληροφορικών. Ο μόνος κλάδος που θριάμβευε και θριαμβεύει στην Ελλάδα είναι του delivery φαγητού, της γκαρσονίλας. ΕΛΛΑΣ: Στο 1.091.088 ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον Ιανουάριο του 2023. Μείωση 20% στις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία στην Ελλάδα. Τι θα τρώνε οι 5.000.000 «Αθηναίοι» και οι 1.000.000 «Θεσσαλονικείς»;


ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.


Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΦΕΥΓΟΥΝ (ΕΥΤΥΧΩΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 1200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΓΙΝΑΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ Ή ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.



ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΕ ΑΞΙΑ 1700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 1290 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΛΙΣ 190 ΕΥΡΩ. Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΞΑΓΕΙ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΞΙΑΣ 94 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΚΤΑΣΗ 41.000 Τ.Χ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΖΙ.


ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η Ολλανδία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα στο Ην. Βασίλειο. ΟΥΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.


 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΑΞΙΑΣ 3,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ.


ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010 - 2021 ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4% (ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 4%). ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8% (ΕΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2%). ΕΛΛΑΔΑ 2021: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.


Τα 10 ευρώ, αναμένεται να ξεπεράσει το προσεχές διάστημα η τιμή του ελαιόλαδου στο ράφι του σουπερμάρκετ με τους καταναλωτές να βρίσκονται στα «κάγκελα», καθώς το πολυτιμότερο ελληνικό διατροφικό αγαθό τείνει να γίνει είδος πολυτελείας και «άπιαστο όνειρο» για τους Έλληνες.

Ορισμένοι προτείνουν στους καταναλωτές να φυλάξουν λάδι και για την επόμενη χρονιά επειδή τα πράγματα θα χειροτερέψουν.


Το ελληνικό ελαιόλαδο θεωρείται ότι καλύτερο υπάρχει στον πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν από βρώση, μέχρι συντήρηση τροφίμων και καθαρισμό πληγών από πολεμικά τραύματα.

Παράλληλα, αναμένεται να επηρεαστούν και άλλα προϊόντα, που χρησιμοποιούν ως παράγωγο το ελαιόλαδο.

«Στη ζώνη της Μεσογείου τα τελευταία 10 χρόνια παρατηρείται μια πτώση της παραγωγής. Πέρυσι βρεθήκαμε σε μια φάση που από την παγκόσμια αγορά έλειπαν 1.500.000 τόνοι.

Η Ισπανία και Ιταλία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους εισήγαγαν σχεδόν όλες τις ποσότητες ελαιόλαδου από την ελληνική αγορά. Όμως ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση που στις αγορές τους εκτόξευσαν την τιμή χονδρικής πάνω από τα 7 ευρώ», σημείωσε, αρχικά, ελαιοπαραγωγός, μιλώντας στο OPEN.

Οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί ετοιμάζονται για πενιχρή σοδειά

Ενώ η επόμενη συγκομιδή ελιάς αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα σε δύο μήνες, οι παραγωγοί ελαιόλαδου σε όλη τη χώρα είναι απογοητευμένοι από τα προβλήματα που πλήττουν τους ελαιώνες τους.

«Υπάρχει μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα της επερχόμενης σοδειάς», δήλωσε ο Ιωάννης Καμπούρης, παραγωγός με έδρα την περιοχή της Κορινθίας στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην Olive Oil Times. «Η χαμηλή καρποφορία και η μύγα των καρπών θα είναι στην πρώτη γραμμή της συγκομιδής της ελιάς».

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση, η καρπόδεση των ελαιόδεντρων είναι σημαντικά μειωμένη σε όλη τη χερσόνησο ενόψει της καλλιεργητικής περιόδου 2023/24.

Όπως δήλωσε, από την πλευρά του, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Στάθης Αναστασόπουλος σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις αρχές του μήνα.

«Η περίπτωση της μειωμένης καρποφορίας αφορά τόσο τις επιτραπέζιες ελιές, όπου η κατάσταση είναι πιο σοβαρή, όσο και τις ελιές που προορίζονται για την παραγωγή ελαιολάδου.Όλα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, των αλλαγών που όλοι βλέπουμε καθημερινά».

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε περιοχές που παράγουν λάδι, όπως η Κρήτη, η Λακωνία, η Μυτιλήνη, η Θράκη.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




1 σχόλιο:


  1. «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ»;
    Καμπανάκι κινδύνου για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας σήμανε το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη η μέση ηλικία του πληθυσμού θα αυξάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών.
    Αυτό, βεβαίως, ήταν γνωστό. Όπως γνωστό ήταν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος φθίνει δραματικά, ως αποτέλεσμα του συγχρόνου τρόπου ζωής. Από πού πηγάζει, όμως, αυτό το... ξαφνικό ενδιαφέρον του ταμείου για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας;
    Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η έκθεση του ταμείου, οι επιπτώσεις θα είναι οι εξής:
    - Πρώτον, το ποσοστό των συνταξιούχων (65 και άνω) θα σημειώσει άνοδο με ρυθμό δυσανάλογα μεγαλύτερο έναντι του ποσοστού του εργατικού δυναμικού (ηλικίας 15 - 64).
    - Δεύτερον, η μέση ηλικία του εργατικού δυναμικού θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς το ποσοστό των εργαζόμενων ηλικίας 55 - 64 ετών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 33% τα επόμενα 20 χρόνια, έναντι 15% - 20% σήμερα.
    Κοινώς, η ανησυχία των διεθνών τοκογλύφων έγκειται στο ότι αν εκλείψουν οι Έλληνες δεν θα υπάρχει κανείς να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια. Γι’ αυτό και συνεχώς προκρίνουν την άκρατη λαθρομετανάστευση ως «λύση» για το δημογραφικό!
    Σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τους Έλληνες με λαθρομετανάστες, ώστε να συνεχίσουν οι λαθρομετανάστες να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...