ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Αυγούστου 2023

Γιατί οι Κινέζοι αρχαιολόγοι φοβούνται να ανοίξουν τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας πού βρίσκεται κάτω από το μαυσωλείο της επαρχίας Shaanxi; Πεποίθηση του Ζ.Π. είναι γιατί δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ότι ο πολιτισμός της Κίνας ξεκίνησε με την επαφή της Κίνας με τους Μακεδόνες της Βακτριανής.

 


Η Σουηδία θέλει να υπερδιπλασιάσει την αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας μέχρι το 2045. Η κυβέρνηση του Ουλφ Κρίστερσον κινείται με ταχείς ρυθμούς για την άρση των εμποδίων ως προς την κατασκευή νέων πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων.




Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν τον Πήλινο Στρατό της Κίνας.

Μια συγκλονιστική αρχαιολογική αποκάλυψη δείχνει ότι η έμπνευση των αρχαίων Κινέζων για τη δημιουργία του περίφημου «πήλινου στρατού» προήλθε από την αρχαία Ελλάδα.

Ανατρεπτικά είναι τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα καθώς οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Κίνα και η Δύση ήρθαν σε επαφή 1.500 χρόνια πριν φτάσει ο Μάρκο Πόλο στην αχανή χώρα. Σύμφωνα με το BBC οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η έμπνευση για τον πήλινο στρατό, που βρέθηκε σε τάφο του πρώτου αυτοκράτορα, κοντά στην σημερινή πόλη Ξιάν, προήλθαν από την αρχαία Ελλάδα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά εκτιμούν ότι αρχαίοι Ελληνες τεχνίτες εκπαίδευσαν τους κινέζους τον 3ο π.Χ αιώνα. Πολύ πριν δηλαδή τον 13ο αιώνα μ.Χ που έφτασε στην Κίνα ο Μάρκο Πόλο που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ο πρώτος Ευρωπαίους που ταξίδεψε εκεί.

«Εχουμε τώρα στοιχεία ότι υπήρχε στενή επαφή μεταξύ του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας και της Δύσης πριν το επίσημο άνοιγμα του Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό είναι πιο νωρίς απ' ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα», λέει ο επικεφαλής αρχαιολόγος Λι Χιουτζέν του Μουσείου του Αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ.

Ξεχωριστή μελέτη δείχνει ότι ευρωπαϊκής προέλευσης μιτοχονδριακό DNA βρέθηκε σε περιοχές της επαρχίας Ξινγιάνγκ που σημαίνει ότι Δυτικοί κατοικούσαν και πέθαναν εκεί πριν και μετά την εποχή του Πρώτου Αυτοκράτορα.

Ο πήλινος στρατός της Κίνας βρέθηκε τυχαία από αγρότες το 1974. Πρόκειται για περίπου 8.000 φιγούρες στρατιωτών, αλόγων και αμαξών, φτιαγμένες από πηλό, σε φυσικό μέγεθος και καθεμιά φιγούρα είναι ξεχωριστή.

Όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε εξήγηση ούτε και παράδοση να συνδέει την κατασκευή αυτών των γιγαντιαίων αγαλμάτων.

Η εξήγηση που δίνει πλέον ο Δρ Χιουτζέν είναι ότι η επιρροή για την κατασκευή τους ήρθε εκτός Κίνας.

«Τώρα πιστεύουμε ότι ο Πήλινος Στρατός, οι Ακροβάτες και τα χάλκινα αγάλματα που βρέθηκαν στο σημείο έχουν την έμπνευσή τους στην αρχαία Ελλάδα», λέει με βεβαιότητα. Και ο καθηγητής Λούκας Νίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης λέει ότι τα αγάλματα με ακροβάτες του τσίρκου που βρέθηκαν πρόσφατα στον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα υποστηρίζουν αυτή την θεωρία.

Πιστεύει ότι ο Πρώτος Αυτοκράτορας επηρεάστηκε από την άφιξη των ελληνικών αγαλμάτων στην Κεντρική Ασία έναν αιώνα μετά τον Μέγα Αλέξανδρο ο οποίος πέθανε το 323 π.Χ. «Φαντάζομαι ότι ένας Έλληνας γλύπτης βρέθηκε εκεί και εκπαίδευσε τους ντόπιους», λέει.

 

Ο 2.200 ετών τάφος του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang, παραμένει ακόμα ερμητικά κλειστός, παρόλο που η τοποθεσία του είναι γνωστή.

Βρίσκεται κάτω από το μαυσωλείο της επαρχίας Shaanxi, με τον στρατό της τερακότας να τον προστατεύει στη μεταθανάτιο ζωή.

Το μεγαλύτερο τμήμα της νεκρόπολης έχει εξερευνηθεί, αλλά οι αρχαιολόγοι φοβούνται να ανοίξουν τον τάφο καθώς πέρα από το φόβο πρόκλησης ζημιών, υποψιάζονται πως μέσα υπάρχουν παγίδες.

Τεχνίτες διατάχθηκαν να κατασκευάσουν τόξα και βέλη για να εκτοξευθούν σε οποιονδήποτε μπει στον τάφο.

 

Υδράργυρος χρησιμοποιήθηκε για να προσομοιώσει εκατοντάδες ποτάμια και τη μεγάλη θάλασσα και έχει ρυθμιστεί να ρέει μηχανικά. – Sima Qian, αρχαίος ιστορικός της Κίνας

Μερικοί επιστήμονες έχουν απορρίψει τις αναφορές ως φανταστικές, αλλά μία μελέτη του 2020 έδειξε πως η συγκέντρωση υδραργύρου γύρω από τον τάφο είναι σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα από το αναμενόμενο.

Ο υδράργυρος μπορεί να ρέει μέσα από ρωγμές οι οποίες αναπτύχθηκαν στην κατασκευή με τον καιρό και η έρευνά μας συμφωνεί με αρχαία κείμενα στον τάφο, ο οποίος θεωρείται πως δεν έχει ανοιχτεί ποτέ.

Ο στρατός από τερακότα και το σύμπλεγμα του τάφου του Qin Shi Huang αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και θεωρούνται μία από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην ιστορία.

Ο Qin Shi Huang ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας που κυβέρνησε μία ενωμένη Κίνα από το 221 έως το 210 π.Χ.

Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν πως έπινε συχνά κρασί αναμεμιγμένο με υδράργυρο, με την πεποίθηση πως θα τον οδηγήσει στην αιώνια ζωή. Πέθανε σε ηλικία 49 ετών, πιθανόν από δηλητηρίαση υδραργύρου.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Επιστήμονες βρήκαν μικροπλαστικά στην ανθρώπινη καρδιά για πρώτη φορά.
    Επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά στην καρδιά μικροπλαστικά που χρησιμοποιούνται σε συσκευασίες τροφίμων και στη βαφή.

    Μια ομάδα από το νοσοκομείο Anzhen του Πεκίνου στην Κίνα, όπως μεταδίδει η Daily Mail, συνέλεξε δείγματα καρδιακού ιστού από 15 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καρδιάς, καθώς και δείγματα αίματος που ελήφθησαν πριν και μετά την επέμβαση.

    Μικροπλαστικά βρέθηκαν σε όλα τα δείγματα αίματος και στον καρδιακό ιστό. Αυτό που εκτιμάται, είναι ότι τα εισέπνευσαν ή τα κατάπιαν. Εννέα είδη πλαστικού βρέθηκαν σε πέντε τύπους καρδιακού ιστού. Δεκάδες έως χιλιάδες μεμονωμένα μικροπλαστικά τεμάχια ανακαλύφθηκαν χρησιμοποιώντας λέιζερ και υπέρυθρη απεικόνιση, αλλά οι ποσότητες διέφεραν μεταξύ των ασθενών.
    «Η ανίχνευση μικροπλαστικών είναι ανησυχητική και απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο αυτά εισέρχονται στους καρδιακούς ιστούς καθώς οι πιθανές επιπτώσεις τους στη μακροπρόθεσμη πρόγνωση μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση» λένε οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην μελέτη.

    Πρόσθεσαν ότι η έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environmental Science & Technology, τονίζοντας ότι οι επεμβατικές ιατρικές διαδικασίες όπως η καρδιοχειρουργική είναι μια οδός εισόδου πλαστικών στο σώμα που παραβλέπεται.

    Στο αίμα, τα πλαστικά μπορούν να κολλήσουν στην εξωτερική μεμβράνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων και μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά τους να μεταφέρουν οξυγόνο. Έχουν επίσης συνδεθεί με την ανάπτυξη καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και άνοιας, καθώς και με προβλήματα γονιμότητας. Τα κύτταρα δεν μπορούν να διασπάσουν πλαστικά σωματίδια στο σώμα, οδηγώντας σε σημαντική φλεγμονή.

    Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει στο παρελθόν μικροπλαστικά στους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και το αίμα ζωντανών ανθρώπων και σορών, αλλά το πόσο πλαστικό εισέρχεται στο σώμα μας εξακολουθεί να ερευνάται.

    Τι είναι τα μικροπλαστικά

    Τα μικροπλαστικά είναι μικρά κομμάτια πλαστικού και συνήθως είναι μικρότερα από 5 χιλιοστά. Χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τα πρωτογενή που απελευθερώνονται άμεσα στο περιβάλλον και τα δευτερογενή που προέρχονται από μεγαλύτερα πλαστικά αντικείμενα, όπως οι πλαστικές σακούλες, τα μπουκάλια και τα δίχτυα αλιείας.
    Τα πρωτογενή υπολογίζεται ότι αποτελούν το 15% με 31% των μικροπλαστικών στους ωκεανούς και τα δευτερογενή το 69% με 81% των μικροπλαστικών που υπάρχουν στους ωκεανούς, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...