ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Αυγούστου 2023

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

 


ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Είναι αυτός ο Ράσελ Κρόου; Πάμε στοίχημα; Έβαλε πάρα πολλά κιλά και φόρεσε  αυστηρά κοστούμια (Φωτό & Βίντεο) | eirinika.gr

Ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά της πρακτικής της  περιτομής  στο Twitter, δηλώνοντας ότι ένα νεογέννητο μωρό γεννιέται τέλειο. Τα σχόλια αυτά όμως εξαφανίστηκαν από το λογαριασμό του μέσα σε λίγες ώρες, και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη αργότερα σε ένα tweet, λέγοντας:

«.. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα ερμηνεύσουν αυτήν την συζήτηση ότι χλευάζω τις τελετές και τις παραδόσεις των άλλων. Λυπάμαι πολύ".

(Στην  εικόνα  ο ηθοποιός  Ράσελ  Κρόου  και πίσω του  το  σύμβολο  της  κινηματογραφικής  εταιρείας  Warner  Bross  που  ανήκει  σε  ιουδαίους.  Δεν  θα  έπαιζε  ποτέ  σε  καμιά  ταινία).

 

 

Στις  ΗΠΑ  ο Hess είναι πρόεδρος της MGMbill.org, μιας ομάδας στο Σαν Ντιέγκο που ζητούν να ψηφιστεί νομοθεσία που θα προστατεύει τα αγόρια στις ΗΠΑ από το να υφίστανται βίαια περιτομή.

 

Ως ακτιβιστής κατά της περιτομής, ο Hess λέει ότι συνέλαβε την ιδέα για την διαδικτυακή σειρά κόμικ το 2010 σαν ένα τρόπο για την ενίσχυση της εκκολαπτόμενης εθνικής προσπάθειας να τεθεί εκτός νόμου η περιτομή, μια προσπάθεια που θα οδηγούσε στην διενέργεια δημοψηφίσματος στο Σαν Φρανσίσκο, το Νοέμβριο του 2011, για να καταστεί παράνομη η περιτομή σε ένα αγόρι κάτω των 18 ετών. 

 

Τελικά, το δημοψήφισμα δεν έγινε, καθώς τον Οκτώβριο του 2011 η πολιτεία της Καλιφόρνιας ψήφισε νόμο που προστατεύει την περιτομή από προσπάθειες κατάργησής της. 

 

 

 

Τον Οκτώβριο του 2012, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο προστατεύεται το δικαίωμα της περιτομής στα μικρά αγόρια, μια απόφαση που έδωσε τέλος σε συζητήσεις και μήνες νομικής αβεβαιότητας μετά την απόφαση δικαστηρίου της χώρας που απαγόρευε την πρακτική αυτή.

Δικαστήριο της Κολωνίας είχε αποφασίσει τον Ιούνιο ότι η περιτομή αποτελεί "σωματική βλάβη". Αυτό είχε προκαλέσει συζητήσεις σε εθνικό επίπεδο για τις θρησκευτικές ελευθερίες γενικά, αλλά και συγκεκριμένα για την πρακτική αυτή.

Είχε υπάρξει μάλιστα και συμμαχία Εβραίων και Μουσουλμάνων, καθώς σε κοινή δήλωσή τους είπαν ότι το έθιμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκείας τους και θα πρέπει να προστατεύεται νομικά. Η κοινή δήλωση υπεγράφη από ηγέτες του Ραβινικού Κέντρου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, του Ισλαμικού Κέντρου Βρυξελλών και της Τουρκο-Μουσουλμανικής Ένωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γερμανίας.

Η Μέρκελ είχε αντιταχθεί στην απαγόρευση λέγοντας: «Δεν θέλω η Γερμανία να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι Εβραίοι δεν θα μπορούν να τηρούν τα έθιμά τους. Διαφορετικά θα μας περάσουν για φαιδρούς». 

 

Για τους Εβραίους, η περιτομή είναι μέρος μιας θρησκευτικής διαθήκης, μια ευκαιρία για κάθε αρσενικό να φέρει μια θυσία προς το Θεό. Η τελετή πραγματοποιείται οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση ενός γιου, γίνεται γενικά είτε σε μια συναγωγή είτε στο σπίτι, και χρησιμοποιείται νυστέρι ή μαχαίρι αποκλειστικά για περιτομή.

 

ΜΙΑ  ΑΠΟΨΗ

Η περιτομή είναι, συμβολικά το υποκατάστατο της θυσίας των πρωτοτόκων (θυσία Ισαάκ, από τον πατέρα του Αβραάμ, που απετράπη με "θεία" παρέμβαση, φυσικά όταν τα ήθη είχαν πλέον αλλάξει), θυσία ζώων έκτοτε, με συνήθεια σήμερα το πασχαλινό αρνί.

Όλα τα πρωτότοκα ανήκαν στο θεό, ειδικά τα πρωτότοκα αγόρια, συνήθως προϊόν εξώγαμης, ιεροδουλικής, σχέσης των μητέρων τους. Όλες οι έφηβες στη Μέση Ανατολή ασκούσαν την ιερά δουλεία, φαντασιούμενες ότι ο τυχόν εραστής τους ήταν ο "θεός" ή απεσταλμένος του, δύo σ΄ ένα.

Τα εξώγαμα όμως άρρενα τέκνα, όταν τα ήθη άλλαξαν και ο πατέρας της πατριαρχικής κοινωνικής δομής ήθελε η περιουσία του να περιέρχεται στα δικά του "γνήσια" τέκνα, τα εξώγαμα τέκνα της συζύγου έγιναν βάρος, οπότε ως καρποί του "θεού" του επιστρέφονταν.


Άλλος λόγος της περιτομής είναι, όπως γίνεται στην Αφρική και στην Αυστραλία, όταν ο πρώϊμος έφηβος εγκαταλείπει τη μητέρα και το γυναικείο περιβάλλον και εντάσσεται στην ανδρική κοινωνία, ένα συμβολικόκόψιμο του ομφάλιου λώρου είναι το ξεκίνημα.


Η παλαιά διαθήκη, ή τορά-νόμος κλπ που πιστεύουν οι ιουδαίοι το θρήσκευμα είναι μια χολεροκολλητική παλαιότερων κειμένων πλήρης τοτεμικών και ανιμιστικών δοξασιών.


Ιωάννης Στασινός

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...