ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Αυγούστου 2023

ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΒΡΑΪΣΜΕΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΙΓΑΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΣΟΡΟΣ, ΝΙΜΙΤΣ, ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ, ΤΣΙΠΡΑ ΚΛΠ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500)) ΑΡΧΑΙΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΠΑΘΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΘΗΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟ.

 

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ KAI ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΙΝΙΓΜΑ. «ΚΑΠΟΙΟΙ» ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; ΟΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΤΑΝ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΜΕ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ;






ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ

 


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: «ΤΑ ΗΡΩΪΚΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

 



ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ. Ποιοι ήταν οι Άγιοι Επτά Μακκαβαίοι που τιμώνται από τους ευσεβείς Ρωμιούς σήμερα 1 Αυγούστου;














Αύγουστος, ο μήνας της Παναγίας μας!!!

Έλληνες  01/08/2023  
Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το Πάσχα του καλοκαιριού φορεί τα γιορτινά του και μας καλεί να γιορτάσουμε, να τιμήσουμε, να υμνήσουμε, να δεηθούμε στο ιερότερο πρόσωπο της Ορθοδοξίας μας!!!

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας η Μεγαλόχαρη με διαφορετικές ονομασίες αλλά η χάρη και ευλογία που προσφέρει παντού ίδια!!

Κάθε χρόνο με μεγάλη λαμπρότητα τιμάται το δεύτερο Πάσχα του καλοκαιριού!!

Οι ναοί, τα μοναστήρια, τα εξωκλήσια αφιερωμένα στη Θεοτόκο μας, υποδέχονται υπέρλαμπρα τον επισκέπτη τους, όπου με κατάνυξη προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα για το θαύμα και το τάμα!!

Δύο έννοιες οι οποίες συγκινούν και συγκλονίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη όπου πιστοί με δάκρυα χαράς και λύπης υψωμένα χέρια συναντούν τη μητέρα του Θεού η οποία ως μεσίτρια αποδέχεται την προσευχή μας!

Κάνει τον πόνο μας δικό της!

Κάτω από αυτές τις εικόνες αντήχησε ο κτύπος της καρδιάς της  Ελλάδας σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του έθνους μας από το 1821 μέχρι σήμερα!

Κάτω από τους θόλους του κάθε ναού της Παναγίας μας πάρθηκαν ιερές αποφάσεις, δυνάμωσε η ελπίδα για λευτεριά των αλύτρωτων πατρίδων!

Κάτω από αυτές τις θαυματουργές εικόνες τον δεκαπενταύγουστο του 1940 ακούστηκαν πάλι πύρινοι λόγοι που άναψαν την φλόγα της πίστης για την τελική νίκη!

Θρησκευτική και εθνική σημασία έχουν τα προσκυνήματα στην Παναγία μας!

Μοιάζουν οι ναοί της σαν Πολύφωτοι ουρανοί από τα αναρίθμητα πυρφόρα κεριά της ευχαριστίας και του πόνου.

Αναδεικνύουν πειστικά την προστατευτική τους προστασία!

Οι έμπειροι αρχιτέκτονες και διακοσμητές και γλύπτες εξέλιξαν και κατάφεραν να μαγέψουν κάθε προσκυνητή με το που μπαίνει στο λατρευτικό αυτό χώρο!

Η Παναγία των Ελλήνων και απανταχού της γης!

Μητέρα της αγάπης και αγγελιοφόρος των ουρανών!

Η γέφυρα που ένωσε ουρανό και γη!

Να μας χαρίζει υγεία ψυχική και σωματική!

Η ελπίδα και το στήριγμα κάθε Χριστιανού!

Μεγάλη δόξα και τιμή της πρέπει!

Προσκυνούμε Παναγία μου και δοξάζουμε το Πανάγιο όνομά σου!

Χρόνια πολλά πατρίδα μας!

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

Με το καλό στην Παναγία μας!

Καλό μήνα, καλό 15Αύγουστο σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο μας!!!!

Μαντώ Καραγιάννη





ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Ή Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ;


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 




2 σχόλια:




  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ Ο ΙΕΧΩΒΑΣ".
    «Κι αν ακόμη ΦΟΝΕΥΣΗ κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, Ο ΦΟΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ενώ αν κάποιος από ΛΥΠΗ δείξει ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ και ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η ΦΕΙΔΩ ΑΥΤΗ να αποβεί ΠΙΟ ΜΙΑΡΗ ΑΠΟ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΟΝΟ»! Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ΄σελ. 195, Adversus Judaeos 48.873.18-

    «Κάν φονεύσει τις κατά γνώμην Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος. Καν φείσηταί τις και φιλανθρωπεύσηται παρά το δοκούν εκείνω, φόνου παντός ανοσιωτέρα γένοιτ' αν η φειδώ» Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ΄σελ. 195, Adversus Judaeos 48.873.18-

    Παρακάτω αναφέρει ένα παράδειγμα καλού φόνου:
    «Ο ιουδαίος Φινεές, που διέπραξε σε μια στιγμή δύο φόνους, φονεύοντας έναν άνδρα και μια γυναίκα, τιμήθηκε με το αξίωμα της ιεροσύνης, ενώ αυτός όχι μόνον δεν μόλυνε με το αίμα τα χέρια του αλλά καθαρότερα τα έκαμε». Λόγος κατά Ιουδαίων Δ΄ σελ. 199,

    Ο ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΖΙΡΑΙΟΣ, εντολές: « ...τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ' αυτούς, αγάγετε ώδε και ΚΑΤΑΣΦΑΞΑΤΕ αυτούς έμπροσθέν μου» (Λουκάς (ΙΘ΄ 27).

    Ζ.Π.





    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. ΠΡΩΤΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΡΩΣΟΙ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ».
    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: « Έχει σχεδόν 50 χρόνια που εργαζόμαστε για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι η επικείμενη Σύναξη θα είναι καθοριστικής σημασίας για το κατά πόσο θα συνέλθει η Μεγάλη Σύνοδος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να δώσει απαντήσεις στον σύγχρονο άνθρωπο για μια σειρά ζητήματα».
    Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο «εκείνο, το οποίο εμποδίζει την Ορθοδοξία να λάβει αποφάσεις είναι ο εθνικισμός. Δηλαδή, κάθε Προκαθήμενος βλέπει πρώτα την εθνική του καταγωγή και έπειτα την Ορθοδοξία». Πρέπει, τονίζει, «πρώτα όλοι να είμεθα Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο να είμαστε Έλληνες, Ρώσοι, Άραβες, Σλάβοι κλπ. Αν δεν αποβάλλουμε τον εθνισμό μας και να θέσουμε υπέρ άνω όλων την Ορθοδοξία, δυστυχώς δεν θα πάμε καλά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...