ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Μαρτίου 2024

ΥΠΑΤΙΑ, Η ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 415 (1191 χρόνια μετά την Πρώτη Ολυμπιάδα) ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 



ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ. Μπλίνκεν: «οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Τουρκία ως ενεργειακό προμηθευτή της Ευρώπης». Ο Φ.Μπελέρης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης από τον ναρκομανή Ράμα και ο Μητσοτάκης ετοιμάζει ψήφισμα…

 

 

Από το 300 μ.Χ. μέχρι το 600 μ.Χ. μία ατελεύτητη Γενοκτονία  εξελίχθηκε στην Μεσόγειο. Οι ρωμαίοι αυτοκράτορες ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό και θεώρησαν σαν εσωτερικό εχθρό τον Ελληνικό λαό.  Ο αρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος άλλωστε είχε διακηρύξει:  «ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να καταλύσει τον Ελληνισμό». Το αποτέλεσμα: τουλάχιστον 50.000.000 Έλληνες εξοντώθηκαν συστηματικά για 300 χρόνια – απ’ αυτούς τα 19.000.000 σύρθηκαν αλυσοδεμένοι στην Σκυθόπολη, μία αρχαιότατη Ελληνική πόλη της Παλαιστίνης και εσφάγησαν σαν αρνιά.  Οι Έλληνες σφάζονταν παντού:  στα σπίτια τους, στους ναούς των προγόνων τους, στα θέατρα, στις βιβλιοθήκες, στα αστεροσκοπεία, στα νεκροταφεία, στους ιπποδρόμους, στα γυμναστήρια, στα βουνά και στις θάλασσες. 

Έτσι γύρω στο 600 μ.Χ. όλοι οι εναπομείναντες  Έλληνες αλλαξοπίστησαν και μετατράπηκαν σε ρωμιούς, πιστούς στον Ιεχωβά. Ταυτόχρονα εξατμίστηκε κάθε μαχητικό ένστικτο από τον χριστιανικό όχλο. Η απέραντη αυτοκρατορία άρχισε να μικραίνει. Οι Πέρσες το 600 μ.Χ. περίπου κατέλαβαν όλη την Ανατολή και πολιόρκησαν την Κωνσταντινούπολη.  Μετά μερικά χρόνια  οι Άραβες κατέλαβαν την Αλεξάνδρεια και σε 100  χρόνια πολιόρκησαν κι αυτοί την Κωνσταντινούπολη. Άβαροι, Βούλγαροι, Χάζαροι, Σλαύοι, κλπ διάβαιναν ανενόχλητοι τον Δούναβη και απειλούσαν συνεχώς την Πρωτεύουσα. Η μαχητικότητα των εκχριστιανισμένων ρωμιών πήγε περίπατο. Στις δυσκολίες όλοι πήγαιναν και γίνονταν καλόγεροι και προσεύχονταν στον (ανύπαρκτο) Ιεχωβά να τους γλυτώσει.

 Στο πανεπιστήμιο της Βιέννης  υπάρχει  άγαλμα  της  Υπατίας.   

Στην  Ελλάδα  δεν  υπάρχει  άγαλμα  της  Υπατίας.


Όταν βλέπω σε, προσκυνώ, και τους λόγους,                                                        της παρθένου τον οίκον αστρώον βλέπων•                                                            εις ουρανόν γαρ εστί σου τα πράγματα,                                                                  Υπατία σεμνή, των λόγων ευμορφία,                                                                      άχραντον άστρον της σοφής παιδεύσεως.

ΠΑΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΥΣ   365 - 420  μ.Χ.

( Epigrammatum Anthologia Palatina, vol. II, Caput.IX, 400, Editoribus Firmin – Didot, Parisiis, 1888).



                «Οι Καλόγεροι» 
Και τώρα, κάθε που την απαντήσαμε
την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,
τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,
και - ω λύσσα! - τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.
Κωστής Παλαμάς


 «Παρρησίας λαβόντες υπό του επισκόπου Κυρίλλου οι Αλεξανδρείς έκαυσαν φρυγάνοις αυθεντήσαντες, Υπατίαν την περιβόητην φιλόσοφον, περί ης μεγάλα εφέρετο· ην δε παλαιά γυνή».   
Ιωάννης Μαλάλας («Χρονογραφία», Λόγος 14ος). 
«Ο Ι. Χρυσόστομος για την παντελή κατεδάφιση κάθε τι ελληνικού, που επέμεινε όρθιο, μίσθωνε συνεργεία ολόκληρα, όχι από χρήματα του κράτους, αλλά από ευσεβείς γυναίκες που προθύμως προσέφεραν για την κατεδάφιση των υπολοίπων ελληνικών ναών». Θεοδώρητου: "Εκκλησιαστική ιστορία - επιστολή Δαμάσου (Τομ. 5ος329/8-330/8)
«Και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τα του Χριστού καθ’ έκαστην λαμπρότερα γίνονται» Ι. Χρυσόστομος, "Εις Ιωάννην" 59.31.33
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ».
«Κι αν ακόμη φονεύσει κάποιος κατά το θέλημα του θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβεί πιο μιαρή από οποιοδήποτε φόνο».  «Λόγος κατά Ιουδαίων Δ΄». Ιωάννης Χρυσόστομος.

226  χρόνια μετά την δολοφονία της Υπατίας  ο υπονομευμένος Ελληνισμός  της Αλεξάνδρειας  υπέκυψε οριστικά στον Ιεχωβά, χωρίς μάχη.





"Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΕΙΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ





"Ὁ μὲν γὰρ Ἑλληνισμὸς πανταχοῦ τῆς γῆς ἐκταθεὶς καὶ τὰς ἁπάντων ἀνθρώπων ψυχὰς κατασχὼν οὕτως ὕστερον μετὰ τὴν τοσαύτην ἰσχὺν καὶ τὴν ἐπίδοσιν ὑπὸ τῆς τοῦ Χριστοῦ κατελύθη δυνάμεως".

(Ιωάννης ο Χρυσοστόμος, Λόγος εις τον Μακάριον Βαβύλα και κατά Ιουλιανού, ή κατά Ελλήνων)

Το 391 κάηκε η Βιβλιοθήκη του Ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια.

Το 393 απαγορεύθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Την 8η Μαρτίου 415 δολοφονήθηκε η Υπατία.

Το 529 έκλεισε η Ακαδημία του Πλάτωνος.

Το 641 παραδόθηκε στους μουσουλμάνους η Αλεξάνδρεια χωρίς καμία μάχη. Οι καλόγεροι της μονής του Σινά είχαν συνεννοηθεί εγκαίρως με τον ίδιο τον Μωάμεθ.

Ο "ανθέλληνας;" Φαλμεράυερ:

“Εδώ βρίσκεται το μυστικό της νίκης της ημισελήνου πάνω στο χριστιανισμό της Ανατολής.
Ο Έλληνας είχε ξεχάσει τελείως την πολεμική τέχνη.
Και ο αγροίκος Τούρκος, όταν ξεσπάθωσε να κατακτήσει την κληρονομιά των Παλαιολόγων και των Κομνηνών, βρήκε μπροστά του έναν τρέμοντα, 
φοβισμένο αντίπαλο, αλλά ελπίζοντα σε μια από θαύμα σωτηρία.

 
Στο πέρασμα του χρόνου τα πράγματα είχαν αλλάξει τόσο πολύ, που οι εγγονοί των αρχαίων εκείνων ανδρών, οι οποίοι κάποτε στις Πλαταιές και στη Σαλαμίνα διαπληκτίζονταν ποιοι θα πρωτοπολεμήσουν για την ελευθερία του ανθρώπινου γένους, τώρα είχαν καταντήσει να πιστεύουν ότι θα σπιλωθούν αν έπιαναν τα όπλα για να επιδιώξουν να υπερασπιστούν μ’ αυτά την πατρίδα ενάντια στους βαρβάρους…”



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Μοναστńρι ορθόδοξων ρωμιών: Οι μоναχοί, ξέχασαν τις κάμερες ανοıχτές, έκαναν όσα έκαναν και τους έπıασαν στα πράσα.
    Η εκκλησία της Κύπρου διαταράσσεται από ένα απίστευτο οικονομικό και ροζ σκάνδαλο, το οποίο έλαβε χώρα σε μια μονή στο νησί.
    Σύμφωνα με τον κυπριακό ιστότοπο philenews.com, το σκάνδαλο περιλαμβάνει παρακολούθηση και εγγραφές πιστών, αλλά και πικάντικες και ιδιαίτερες πράξεις μοναχών.
    Ροζ και οικονομικό σκάνδαλο σε Μονή
    Ο επίσκοπος Ταμασού και Ορενής, Ησαΐας, αποφάσισε να κλείσει το μοναστήρι και να παραπέμψει την υπόθεση στην Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδριάζει αύριο και πιθανότατα θα αποφασίσει την αποβολή δύο μοναχών. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο μοναχοί ζήτησαν μόνοι τους την καθαίρεσή τους για να αποφύγουν ένα πιθανό σκάνδαλο.
    Στο πλαίσιο της έρευνας, κύριο σημείο αναφοράς είναι ένα χρηματοκιβώτιο με περίπου €800.000, καθώς και δύο διαμερίσματα στον Πειραιά και στην Κύπρο, τα οποία υποτίθεται ότι ανήκουν σε δύο μέλη του μοναστηριού. Ερευνάται εάν τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών, οι οποίοι εισέφεραν από το υστέρημά τους στη Μονή.
    Οι κάμερες που κατέγραφαν προσωπικές στιγμές
    Ενώ όλα ξεκίνησαν από σκάνδαλο που ξεκίνησε καθώς κάμερες κατέγραψαν τις προσωπικές στιγμές… μεταξύ δύο μοναχών. Φαίνεται ότι οι ίδιοι είχαν εγκαταστήσει τις κάμερες για να παρακολουθούν τους επισκέπτες που εισέρχονταν και εξέρχονταν από το γραφείο της μονής και από ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούν ως κρεβατοκάμαρα.
    Στην ερευνα της απάτης και του σκανδάλου βρέθηκε να είχε τοποθετηθεί τεχνητό μύρο επάνω σε σταυρό, το οποίο έρεε όταν οι πιστοί προσκυνούσαν, προσελκύοντας έτσι όλο και περισσότερους πιστούς με το θαύμα του. Το μύρο έσταζε όταν «δάκρυζαν» οι εικόνες από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό. Ο μηχανισμός ανακαλύφθηκε αλλά ουδείς θέλει να μιλήσει για την απάτη, ώστε να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί.
    Απίστευτο οικονομικό και ροζ σκάνδαλο
    Τα δεδομένα ήταν τέτοια που, όπως ανέφερε το philenews, οι εμπλεκόμενοι αιτήθηκαν την παραίτησή τους, κάτι που αναμένεται να εγκριθεί κατά τη διάρκεια της αυριανής (08.03.2024) συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί χρησιμοποιώντας συνοπτικές διαδικασίες, εκτός αν μέλη της Ιεράς Συνόδου ζητήσουν λεπτομερή αναφορά για τα γεγονότα που αφορούν και επηρέασαν την εικόνα της Εκκλησίας.
    Το γεγονός ότι η Μονή προσέλκυε τόσο πιστούς όσο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, όπως οι Μητροπολίτες Πάφου Τυχικός και Μόρφου Νεόφυτος, είναι άξιο αναφοράς. Με το σκάνδαλο να έρχεται στο προσκήνιο πριν από περίπου ένα μήνα. Ενώ αρχικά υπήρξαν προσπάθειες να συγκαλυφθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
    Σύμφωνα με κυπριακό ειδησεογραφικό μέσο, οι μοναχοί διαθέτουν ακίνητα στον Πειραιά και στη Λεμεσό, με το ερώτημα να είναι πως απέκτησαν τα χρήματα για τις αγορές αυτές.
    ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρήστος Ευσταθίου, μιλώντας στον Αντέννα Κύπρου. Επιβεβαίωσε και ότι το θέμα θα τεθεί αύριο ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση για καθαίρεση των δύο μοναχών.
    «Ο Μακαριότατος (Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος) δείχνει μεγάλη ευαισθησία να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση η οποία μας θλίβει και μας πονεί. Αυτές οι καταγγελίες είναι θέματα ηθικής και σεξουαλικής φύσεως και οικονομικών ατασθαλιών που μπορεί να αγγίζουν μέχρι και τα όρια του σκανδάλου. Θα υπάρξει μαρτυρικό υλικό ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Θα ληφθούν αποφάσεις και δεν αποκλείεται να έχουμε πράξη καθαίρεσης» είπε ο Χρήστος Ευσταθίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Απόσπασμα από το βραβευμένο βιβλίο της ιστορικού ΚΑΘΡΙΝ ΝΙΞΙ η "ΕΠΟΧΗ του ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ" που περιγράφει με λεπτομέρειες από έγκυρες πηγές τα ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ και της ΠΟΤΑΠΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ επικράτησης των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ στην ύστερη ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ...

    [...Στην εποχή του Δαμάσκιου οι Αρχές μπορούσαν να κάνουν εφόδους στα σπίτια και να ψάχνουν για βιβλία και αντικείμενα τα οποία έπαιρναν και έκαιγαν πανηγυρικά στην πλατεία. Όποιος έκανε λατρείες και άλλα στην αρχαία θρησκεία κινδύνευε να καεί στην πυρά. Κάθε ιερωμένος έπρεπε να καταδίδει όποιον οπαδό της παλαιάς θρησκείας και η φιλοσοφία ήταν επικίνδυνη ενασχόληση. Όλοι έπρεπε να βαπτισθούν. Όσοι δεν βαπτίζονταν εξορίζονταν και όσοι βαπτίζονταν, αλλά ξανακυλούσαν στην αρχαία θρησκεία, θανατώνονταν. Όλοι εκείνοι που εργάζονταν «κάτω από την τρέλα του παγανισμού» π.χ. ο Δαμάσκιος και οι φίλοι του δεν επιτρεπόταν να διδάσκουν… Έτσι αποφάσισαν να φύγουν από την Αθήνα, να διασχίσουν τους δρόμους όπου είχαν περπατήσει ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης∙ το μεγάλο άγαλμα της Αθηνάς στην Ακρόπολη είχε γκρεμιστεί...]
    ...ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από τους ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ της εποχής του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ...!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...