ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Μαρτίου 2024

ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ. Μπλίνκεν: «οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Τουρκία ως ενεργειακό προμηθευτή της Ευρώπης». Ο Φ.Μπελέρης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης από τον ναρκομανή Ράμα και ο Μητσοτάκης ετοιμάζει ψήφισμα…

 

 

Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Τουρκία παγκόσμιο κέντρο συντήρησης κινητήρων πολεμικών σκαφών! – Θα συντηρούνται και τα αμερικανικά Arleigh Burke. Για την Ελλάδα έχουν.... φιλοφρονήσεις και Μύκονο.

 

 

 

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ: "ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ Η ΑΓΚΥΡΑ". ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ...

 


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα θέσει στον Αμερικανό ομόλογό του και το αίτημα της Άγκυρας για να διαγραφεί από τις κυρώσεις του αμερικανικού νόμου CAATSA.

Η συνεδρίαση του στρατηγικού μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Ουάσιγκτον κι ένα από τα θέματα που θα εστιάσουν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και ο Χακάν Φιντάν θα είναι και η στήριξη της Τουρκίας ως ενεργειακού προμηθευτή της Ευρώπης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν στην εφημερίδα Σαμπάχ και ανέφεραν πως θα συζητηθεί η αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στην Τουρκία, η ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας και μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων από την Τουρκία, καθώς και άλλα θέματα πυρηνικής συνεργασίας και επενδύσεων.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα θέσει στον Αμερικανό ομόλογό του και το αίτημα της Άγκυρας για να διαγραφεί από τις κυρώσεις του αμερικανικού νόμου CAATSA, αλλά και την άρση των περιορισμών ώστε να προχωρήσουν τα κοινά έργα της αμυντικής βιομηχανίας

Φυσικά στην ατζέντα περιλαμβάνεται και οι διαδικασίες για το πρόγραμμα F-16, ενώ θα συζητηθούν και οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα που χαρακτηρίζονται… θετικές!

Η απόλυτη επιβράβευση για το καθεστώς Ερντογάν. Οι αγάπες των Χαζάρων δεν κρύβονται.

 

 







 

Ο Φ.Μπελέρης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης και η ΝΔ ετοιμάζει… ψήφισμα στο ΕΛΚ. Καλεί την Αλβανία να εφαρμόσει το κράτος δικαίου…

Έκτακτο ψήφισμα για την υπόθεση Μπελέρη κατέθεσε η ΝΔ στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βουκουρέστι.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι ο «Φρέντι Μπελέρης καταδικάστηκε μετά από 10 μήνες στη φυλακή χωρίς το δικαστήριο να λάβει υπόψιν την ομολογία του βασικού μάρτυρα ότι δωροδοκήθηκε για να καταθέσει βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας».

«Αν αυτό δεν γεννά ζητήματα για το κράτος δικαίου, τότε τι; Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά ευρωπαϊκό».

Παράλληλα, καλεί την Αλβανία να εφαρμόσει το κράτος δικαίου, να σεβαστεί την εθνική μειονότητα και να επιτρέψει στον Μπελέρη να ορκιστεί.

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ο (πρώην) υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος:
    «Δεν είναι κακό να είσαι δεδομένος, δεν είναι κακό να είσαι προβλέψιμος, αλλά αξιόπιστος. Κι αν κάτι κρίνουν οι Αμερικανοί κι όχι μόνο οι Αμερικανοί, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί ο αξιόπιστος, ο συνεπής, ο σωστός εταίρος στην περιοχή»
    https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/politiki-antiparathesi-sti-voyli-gia-tin-ellinoamerikaniki-amyntiki-symfonia-video/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) (https://en.wikipedia.org/wiki/nstitute_for_the_Study_of_War), ὁ Frederick Kagan και η ιδρύτρια του ISW Kimberly Kagan (σύζυγος του Frederick) έχουν γράψει εκτενώς για τον χώρο πληροφοριών σαν πεδίο μάχης, πού δεν διαφέρει από τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα.
    Φρειδερίκος Καγκάν: «τα μυαλά των πολιτών είναι πήλινα ( εύπλαστα) για να διαμορφωθούν και ο ρόλος της αμερικανικής κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ελίτ είναι να δημιουργήσουν συναίνεση για αποφάσεις πού λαμβάνονται από τους ικανούς διαμορφωτές πολιτικής, μέσῳ του ελέγχου και της χειραγώγησης του κυβερνοχώρου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...