ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Μαρτίου 2024

O Ερντογάν Μπακάτογλου σε ομιλία του προς Τούρκους στρατιωτικούς σήμερα: «Το 1974 κάναμε λάθος και δεν καταλάβαμε όλη την Κύπρο. Αν είχαμε προχωρήσει στο νότο, σήμερα δεν θα υπήρχε βόρεια και νότια Κύπρος».

 

 

 

 

16 Μαρτίου 1964: 60 χρόνια από τις μαζικές απελάσεις Ελλήνων από την Τουρκία. Ρώτησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου (πράκτορα των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών) τι θα κάνει με τους Έλληνες πρόσφυγες που διώχνει η Τουρκία και απάντησε: "βάλτε τους κάπου" και δεν ασχολήθηκε ξανά με το θέμα.

 

 

«Ό πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην Κωνσταντινούλη σε ξένο κανάλι την ονομάτισε Ιστανμπούλ ! Και αυτό επανελήφθη και σε άλλη εμφάνισή του πάλι σε ξένο κανάλι. Όχι, δεν ήταν έκ παραδρομής. Ήξερε τι έλεγε. Και ήξερε και την σημειολογία όσων έλεγε αναφερόμενος στην τούρκικη ονομασία της Βασιλεύουσας. Όταν ό πρωθυπουργός της Ελλάδας, αναφερόμενος στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του ελληνισμού την Κωνσταντινούπολη, την αναφέρει ως Ιστανμπούλ, σημαίνει πώς έχει παραδοθεί πλήρως και ψυχικά και πνευματικά σε αυτούς τους κύκλους πού μας διαγράφουν από τον χάρτη».

 


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο προχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση για την Κύπρο, σε ομιλία του προς Τούρκους στρατιωτικούς δηλώνοντας ότι «Το 1974 ίσως κάναμε λάθος και δεν καταλάβαμε όλο το νησί. Αν είχαμε προχωρήσει στο νότο, σήμερα δεν θα υπήρχε βόρεια και νότια Κύπρος. Αλλά η επέμβασή μας έσωσε τους Τουρκοκύπριους από σφαγή».

Η δήλωση γίνεται για πρώτη φορά και δίνει ένα στίγμα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας για την τουρκική στρατιωτική ισχύ εξήγγειλε την έναρξη ναυπήγησης του δεύτερου τουρκικού αεροπλανοφόρου και την μαζικοποίηση της παραγωγής των drone κάθε είδους και κάθε κατηγορίας.

Γιατί ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξαφνικά ανακοινώνει ότι θέλει να τελειώνει με την Κύπρο και πιθανόν να το κάνει πριν τελειώσει η τελευταία -κατά τα φαινόμενα- προεδρική του θητεία; Πρώτον γιατί το νησί ελέγχει την έξοδο από το Σουέζ.

Δεύτερο, δημιουργεί μια τουρκική λίμνη από τη Μαρμαρίδα ώς την Αλεξανδρέττα.

Τρίτο, αποκόπτει την Ελλάδα προς τη Μέση Ανατολή εάν πέσει η Κύπρος. Γιατί; Διότι η Ελλάδα χάνει το δικό της στρατηγικό βάθος και η Τουρκία μπορεί να ελέγξει καλύτερα τις πύλες του Αιγαίου, στα νότια, δηλαδή στον άξονα Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου.

Πρόκειται για μια θαλάσσια οδό που ξεκινά από το Άντεν, προς το Σουέζ, από το Σουέζ στο Αιγαίο και από τα Δαρδανέλλια στην Κωνσταντινούπολη και στη Μαύρη Θάλασσα.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια:

  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΠΤOΜΕΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Διπλωματικές ελληνικές πηγές»: «Οι δηλώσεις του Ερντογάν για την Κύπρο συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ».
    Στη Σμύρνη που ήταν ο νέος προεκλογικός σταθμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μαζί με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μικρασιατική καταστροφή με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες.
    Η προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής ήταν η πρώτη που έκαναν κοινή εμφάνιση Ερντογάν και Μπατσελί με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή και τους «γκιαούρηδες που έπεσαν στη θάλασσα».
    Από το παραλήρημα του Ερντογάν, που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Μπαχτσελί, δεν έλειψε η αναφορά στην Ελλάδα και ειδικά στην καταστροφή της Σμύρνης.
    Μίλησε για «χαμένες πατρίδες ανά τους αιώνες».
    «Σμύρνη εσύ που επούλωσες τις πληγές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της μεγάλης βαλκανικής πόλης των Σκοπίων, της Βάρνας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών του.
    Και δεν θα μπορούσε σε ένα τέτοιο κλίμα να μην μιλήσει για τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22.
    «Σμύρνη που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους» είπε ο Ερντογάν.
    Την ίδια η ώρα η ζαλισμένη Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζιο των διαπραγματεύσεων για την εγκαθίδρυση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.cnn.gr/focus/story/335445/san-simera-3-noemvriou-ta-20-xronia-tou-erntogan-stin-eksousia-kai-oi-dyo-tourkies-pou-kyverna
    Σαν σήμερα: 3 Νοεμβρίου - Τα 20 χρόνια του Ερντογάν στην εξουσία και οι δύο Τουρκίες που κυβερνά.
    Ο Ερντογάν γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1954, στην περιοχή Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης. Η οικογένειά του είχε τουρκική και λαζική καταγωγή από την περιοχή της Ριζούντας, όπου και μετακόμισαν όταν εκείνος ήταν βρέφος. Η καταγωγή της οικογένειας είναι από τη φυλή των Μπαγατλίογλου ή Μπακάτογλου, ημιστρατιωτικό σώμα Τουρκομάνων, τους οποίους εγκατέστησε στην περιοχή ο Μωάμεθ ο Πορθητής, όταν κατέκτησε την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας.

    Η πρώτη σύζυγος του Αχμέτ Ερντογάν, πατέρα του Ταϊγίπ, ήταν Γεωργιανής καταγωγής. Η μητέρα του Ερντογάν ήταν Τουρκάλα και λεγόταν Τενζιλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χ.Φιντάν: «Τα Βαλκάνια και η Ρούμελη θα είναι πάντα στις προτεραιότητές μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 1974 ΕΚΑΝΑ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ. Ο γενναίος «έλληνας» πρωθυπουργός Μητσοτάκης. φοβήθηκε να απαντήσει ο ίδιος. Ούτε ο κύπριος πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ο ίδιος. Έβαλε κατατρομαγμένος να ψιθυρίσει κλαψιάρικα ένας ασήμαντος εκπρόσωπος. Ο δολοφόνος ουρλιάζει στα ίσια και τα θύματα κρύβονται. Πουθενά στον κόσμο τέτοια συμπεριφορά.

    Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, χαρακτήρισε καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες για την Κύπρο.
    «Το απαράδεκτο των λεγόμενων και η χρονική συγκυρία που επιλέγηκε από τον Πρόεδρο Ερντογάν καταδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, προς τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, αλλά και προς τον ίδιο τον ΓΓ, η προσωπική απεσταλμένη του οποίου βρισκόταν πριν λίγα 24ωρα στην χώρα μας, με αποστολή τη δημιουργία προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών εντός του συμφωνημένου πλαισίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ.Λετυμπιώτης.
    Εδώ και 50 χρόνια η Κύπρος, πλήρες μέλος της ΕΕ, βρίσκεται υπό παράνομη κατοχή μετά την βάρβαρη εισβολή του ’74», τόνισε.
    Όπως υπογράμμισε, ο Τούρκος Πρόεδρος επιλέγει να στέλνει μήνυμα διχασμού έμπρακτα παραβιάζοντας και αγνοώντας τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.
    «Οι απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το αυτονόητο: δεν χωρούν αναχρονιστικές εγγυήσεις σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος. Δεν νοείται κανένα κράτος να είναι έρμαιο των ορέξεων και των επεκτατικών διαθέσεων ξένων κρατών. Αυτό επιβάλλει το διεθνές δίκαιο. Αυτό επιτάσσει η δικαιοσύνη και η λογική. Ως Κυπριακή Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε το σύνολο των δυνάμεών μας στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί με στόχο την οριστική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, πλήρως ευθυγραμμισμένοι και συνεπείς με τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ. Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη και αυτή είναι η ύψιστη εθνική μας προτεραιότητα», πρόσθεσε.
    Σε ερώτηση σχετικά με το εάν μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο για επιτυχία στην προσπάθεια της Α.Ολγκίν, ο εκπρόσωπος είπε ότι η προσπάθεια της προσωπική απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ, ανοίγει «για εμάς μια νέα περίοδο στις προσπάθειές μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Ο διορισμός της, είπε, καταδεικνύει την προσήλωση του ΓΓ στις προσπαθείς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
    «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας αποπροσανατολίσει από αυτή την αποστολή, επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, εντός του συμφωνημένου πλαισίου». Δεν θα λυθεί το Κυπριακό μέσα από δημόσιες δηλώσεις, προσέθεσε, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τέτοιου είδους δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δημοτικές αρχές του Τόκιο συνέλεξαν 78.985 τόνους χρησιμοποιημένες συσκευές, με συνολικά 6.21 εκατομμύρια χρησιμοποιημένα κινητά τηλέφωνα που μεταφέρθηκαν στα κέντρα συλλογής. Συνολικά, αυτά έδωσαν 32 κιλά χρυσού, 3.500 κιλά αργύρου και 2.200 κιλά χαλκού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...