ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Μαρτίου 2024

H τουρκική εταιρεία όπλων Repkon θα παραγάγει το 30% όλων των βλημάτων πυροβολικού 155 χιλιοστών για τον αμερικανικό στρατό έως το 2025. To αμερικανικό πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα γίνει ο μεγαλύτερος πωλητής βλημάτων πυροβολικού στις ΗΠΑ. Τι αναφέρει η συμφωνία των δύο χωρών. Επιπλέον, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αγόρασε 116.000 φυσίγγια από την τουρκική Arca Defense, ενώ αναμένονται και άλλες αγορές. Η Ελλάδα, εκτός από γκαρσόνια, δεν παράγει ούτε τα σώβρακα των στρατιωτών της.

 

 

 

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. ΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΣ. Η ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ

 

ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ NETANIAXOY: «Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο».

 

 

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ: "ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ Η ΑΓΚΥΡΑ". ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ...

 

 

Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Τουρκία παγκόσμιο κέντρο συντήρησης κινητήρων πολεμικών σκαφών! – Θα συντηρούνται και τα αμερικανικά Arleigh Burke. Για την Ελλάδα έχουν.... φιλοφρονήσεις και Μύκονο.

 

 

ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ. Μπλίνκεν: «οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Τουρκία ως ενεργειακό προμηθευτή της Ευρώπης». Ο Φ.Μπελέρης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης από τον ναρκομανή Ράμα και ο Μητσοτάκης ετοιμάζει ψήφισμα…


 

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε επαφές με την Άγκυρα για αύξηση των αγορών εκρηκτικών από την Τουρκία, προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή βλημάτων πυροβολικού και να καλυφθούν οι ανάγκες της Ουκρανίας και για ακόμα μια φορά φαίνεται ότι η τουρκική πλευρά κερδίζει και πάλι από τις ΗΠΑ παρά τις όσες τριβές έδειξαν να έχουν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στο Bloomberg, οι τουρκικές προμήθειες TNT και νιτρογουανιδίνης είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή πυρομαχικών διαμετρήματος 155 χιλιοστών, με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο των επαφών, εξετάζεται έως και τριπλασιασμός των αγορών.

Με αυτή τη συμφωνία, η Τουρκία θα γίνει ο μεγαλύτερος πωλητής εκρηκτικών βλημάτων πυροβολικού στις ΗΠΑ από φέτος.

 


Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, με τον πόλεμο της Ουκρανίας να έχει συμπληρώσει ήδη το δεύτερο έτος, τα αποθέματα των χωρών δυτικού συμμαχικού μπλοκ εξαντλούνται με τις αποστολές όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο, επηρεάζοντας και τις δικές τους επιχειρησιακές ικανότητες.

Για τον λόγο αυτό πιέζουν ώστε να ενισχυθεί η παραγωγή από τη βιομηχανία όπλων, η οποία από την πλευρά της ζητάει εγγυήσεις για τις παραγγελίες. Επιπλέον η απότομη αύξηση της ζήτησης έχει επιβαρύνει τις αλυσίδες εφοδιασμού όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, ιδιαίτερα υλικών όπως το TNT.

Η διαφαινόμενη συμφωνία των ΗΠΑ με την Τουρκία επιβεβαιώνει και τη στροφή στις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες είχαν κλονιστεί εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα μετά την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S400 από την Άγκυρα και τη στήριξη από τις ΗΠΑ των Κούρδων στη Βόρεια Συρία, τους οποίους η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες και τους συνδέει με το PKK.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε μια διαδικασία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων, οι οποίες αν και έχουν χαρακτηριστεί ως ένας «δύσκολος γάμος», αναγνωρίζονται τόσο από την Ουάσιγκτον όσο και από την Άγκυρα ως ιδιαίτερα σημαντικές.

Ως κίνηση «καλής θέλησης» η Τουρκία ενέκρινε τελικά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αποφάσισαν την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F16 στην Άγκυρα.

Στο ίδιο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας, σύμφωνα με το Bloomberg, ΗΠΑ και Τουρκία προχωρούν και στη συμφωνία για την παραγωγή πυρομαχικών και συγκεκριμένα βλημάτων πυροβολικού.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Φεβρουαρίου, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει τη σύναψη σύμβασης με την General Dynamics για την κατασκευή μεταλλικών εξαρτημάτων βλημάτων 155 mm στο Τέξας, μεταξύ άλλων με Τούρκους υπεργολάβους. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Με βάση τη νέα – επικείμενη – συμφωνία, η τουρκική εταιρεία όπλων Repkon θα παραγάγει το 30% όλων των βλημάτων πυροβολικού 155 χιλιοστών κατασκευής ΗΠΑ έως το 2025, ανέφεραν οι πηγές. Επιπλέον, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αγόρασε 116.000 φυσίγγια από την τουρκική Arca Defense, ενώ αναμένονται και άλλες αγορές.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...