ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Μαρτίου 2024

Η Τουρκία κατασκεύασε το μίνι υποβρύχιο ÇAMD, ικανό για επιθετικές επιχειρήσεις μικρής κλίμακας, μία τεράστια απειλή για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Σαν τα μπουρλότα του Κανάρη σε μοντέρνα έκδοση. Το διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα της μαφιόζικης πρακτόρικης μπανανίας συζητούσε χθες την παράδοση του μισού Ελληνικού Αρχιπελάγους στους τούρκους και την ομηρία του άλλου μισού. Εισηγήτρια η Μητσοτάκη - Μπακογιάννη.

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΩΓΩΝΙΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΕΤΑ. ΣΤΟ ΧΟΡΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΛΑΡΙΝΟ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΤΖΙΟΣ-1304ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Ο Ζελένσκι πρότεινε συμπαραγωγή όπλων με όλες τις χώρες των Βαλκανίων πλην της Ελλάδος.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: "ήταν μεγάλη επιτυχία του Τσίπρα που παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς. Πρέπει και η Ν.Δ. να φερθεί ανάλογα στο Αιγαίο".


Η Τουρκία επένδυσε στην γνώση δημιουργώντας πολλά ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία μαζί με τα δημόσια έδωσαν μεγάλη ώθηση στην αμυντική της βιομηχανία.

Έτσι δημιουργήθηκε μία ακόμα πύλη για το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο καθώς κατασκεύασαν το ÇAMD το οποίο είναι ένα μίνι υποβρύχιο και παράγεται από την DATUM Submarine Technologies and Applied Engineering, που είναι θυγατρική του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης!

Σε αυτό θα υπηρετούν 4 μέλη πληρώματος, όπου θα μπορούν να δοκιμαστούν πολλά συστήματα, όπως κυψέλες καυσίμων, μονάδες σόναρ, τορπίλες και δολώματα τορπιλών.

Το υποβρύχιο διαθέτει τέσσερα διαμερίσματα ωφέλιμου φορτίου 100cm x 50cm x 50cm x 50cm x 50cm. Στο υποβρύχιο μπορούν να δοκιμαστούν συστήματα βάρους 400 kg και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 5 kW.

Πριν από την κατασκευή του κύριου ανθεκτικού σκάφους μήκους 8 μέτρων και διαμέτρου 2 μέτρων, κατασκευάστηκε ένα ανθεκτικό σκάφος μικρής κλίμακας μήκους 2 μέτρων και διαμέτρου 1,5 μέτρου, προκειμένου να δοκιμαστεί η τεχνική παραγωγής και πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική κατάδυση στις 11 Ιουλίου 2023 στα ανοικτά των ακτών της İğneada.

 Μετά από 45 λεπτά υπό πίεση 40 bar σε βάθος 400 μέτρων, το σκάφος δεν παρουσίασε αλλοιώσεις και ξεκίνησε η παραγωγή του ανθεκτικού σκάφους 8 μέτρων. Τον Οκτώβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η παραγωγή του πραγματικού σκάφους.

Κινείται από έναν υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε μελέτες επανδρωμένων/μη επανδρωμένων υποβρυχίων που θα αναπτυχθούν στην Τουρκία.


Γενικές προδιαγραφές του μίνι υποβρυχίου DATUM:


Μήκος: 12 μέτρα (8 μέτρα ανθεκτικό μήκος κύτους)


Διάμετρος 2 μέτρα


Βάθος κατάδυσης 300 μέτρα


Ταχύτητα λειτουργίας 4 κόμβοι


Μέγιστη ταχύτητα 8 κόμβοι


Χρόνος κρουαζιέρας: 4 κόμβους


Πλήρωμα 4

Κύρια πρόωση: μπαταρία μολύβδου-οξέος

Σαφώς το συγκεκριμένο υποβρύχιο θα μπορεί να ξεγελάει τορπίλες, διασώζοντας τα σκάφη του Ναυτικού της Τουρκίας, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για επιθετικές ενέργειες μικρής κλίμακας.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...