ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Ιουλίου 2022

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΟΙ ΚΑΛΑΣ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ». Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ Washington Post ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.

 


ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ


 

Η γλώσσα των Καλάς και η σχέση της με την Αρχαία Ελληνική

 


Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «Ήθη και Έθιμα των Καλάσα»: "ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΑΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ".

 Οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου εξισλαμίζονται – Το Ισλάμ «εξαφανίζει» τους Καλάς του Πακιστάν.

 

Άρθρο αφιερωμένο στους Καλάς του Πακιστάν, στους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δημοσίευσε η Washington Post. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι Καλάς βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης εξαιτίας της «εισβολής» του σουνιτικού Ισλάμ στην κοιλάδα τους και του φόβου που οδηγεί πολλά από τα μέλη της φυλής στον εξισλαμισμό.

 

Επί αιώνες, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, μια μικρή κοινότητα ανοιχτόχρωμων, γαλανομάτηδων ανθρώπων, γνωστών ως Καλάσα, ζούνε σε μια απομονωμένη κοιλάδα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, καλλιεργώντας τη γη και εκτρέφοντας ζώα.
Σύμφωνα με τον μύθο οι ρίζες τους πάνε πίσω στον Μέγα Αλέξανδρο, του οποίου οι δυνάμεις πέρασαν από αυτή την ορεινή περιοχή τον 3ο αιώνα π.Χ. Αλλά, επιστημονικές έρευνες -γράφει η WP- τους χαρακτηρίζουν με «αινιγματικές» και «σύνθετες» καταβολές, πιθανότατα να είναι η πρώτη ομάδα μεταναστών που έφτασαν στην ινδική υποήπειρο από την Ασία.
Οι Καλάσα, που μιλάνε μια μοναδική διάλεκτο, δεν έχουν ιερά κείμενα ή τόπους λατρείας, συνεχίζει η αμερικανική εφημερίδα. Ωστόσο, συνεχίζει η WP, πραγματοποιούν τελετουργικές εορτές κάθε άνοιξη και φθινόπωρο (ισημερίες), με πολύχρωμα κοστούμια και χορούς που έχουν προσελκύσει πολλούς επισκέπτες στην ορεινή πατρίδα τους.

Πάμε τώρα στην ουσία του δημοσιεύματος. Η Washington Post γράφει ότι τα τελευταία χρόνια μια νέα εξωτερική επιρροή -το σουνιτικό Ισλάμ- έχει αρχίσει να εισχωρεί στην κοιλάδα, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής τους και μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των μη μουσουλμάνων.

Τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τοπικές έρευνες, 300 άνθρωποι Καλάσα έχουν αλλαξοπιστήσει, μειώνοντας τον αριθμό τους από περίπου 4.100 σε 3.800. Οι τοπικοί ηγέτες φοβούνται ότι ο πολιτισμός τους μπορεί να εξαφανιστεί.

Ο αριθμός των προσηλυτισμών έχει επιταχυνθεί, ειδικά μεταξύ των νέων, με κορίτσια Καλάσα που παντρεύονται μουσουλμάνους και μουσουλμάνοι δάσκαλοι που παροτρύνουν τους μαθητές να αλλαξοπιστήσουν. Υπήρξε επίσης μια οικοδομική έκρηξη στην κατασκευή τζαμιών, με τουλάχιστον 18 νέα τεμένη να έχουν ανεγερθεί στην κοιλάδα.

«Μετά από εκατοντάδες χρόνια, έχουμε μετατραπεί σε μειονότητα στη γη μας», δήλωσε ο Σαχ Φερόζ, ένας εθελοντής δάσκαλος των Καλάς.

Οι θρησκευτικές διαμάχες συνδέονται με εδαφικές διαμάχες, ειδικά σε μεγάλες εκτάσεις δασών που οι κοινότητες Καλάσα κατέχουν από κοινού ως θέμα παράδοσης. Τον περασμένο μήνα, μια δικαστική υπόθεση σχετική με τα δικαιώματα επί της γης κατέληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, το οποίο ανέθεσε στα επαρχιακά δικαστήρια να επανεξετάσουν το θέμα και να υποβάλουν έκθεση σε ένα μήνα.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι Καλάσα κατάφεραν να αποκτήσουν την πρώτη τους φωνή στην κυβέρνηση.

Ο Ουαζιρζάντα Χαν (Wazirzada Khan), 34 ετών, πολιτικός ακτιβιστής από την κοιλάδα, εκλέχτηκε στο επαρχιακό κοινοβούλιο βάσει του νόμου που προβλέπει έδρανα για τις μειονότητες. Τη θέση αυτή πήρε χάρη στον Ιμράν Χαν, τότε πολιτικός ηγέτης στην επαρχία και τώρα πρωθυπουργός του Πακιστάν.

«Οι Καλάσα είναι οι αυτόχθονες ιδιοκτήτες της γης, των δασών και των βουνών. Χρειαζόμαστε νόμους για να διατηρήσουμε την κοινότητά μας», δήλωσε ο Ουαζιρζάντα Χαν. Οι Καλάσα που προσηλυτίζονται στο Ισλάμ «το κάνουν τόσο πρόθυμα», πρόσθεσε, αλλά η κοινότητα «πρέπει να χαρακτηριστεί εθνική κληρονομιά με ειδικό καθεστώς».

Άλλοι ακτιβιστές των Καλάσα αναφέρουν ότι ιστορικά ήταν περιφρονημένοι από τους μουσουλμάνους ως «άπιστοι», μαζί με μια ακόμα κοινότητα Καλάσα στην επαρχία Νουρεστάν του Αφγανιστάν πέρα από τα σύνορα.

Ένας άλλος Καλάς, ο Άκραμ Χουσεΐν, 34 ετών, περιέγραψε τον εαυτό του ως τον μόνο Καλάς στην οικογένεια, μετά τον θάνατο τη μητέρας του και τον γάμο του πατέρα του με μια μουσουλμάνα.

«Όταν ένας μουσουλμάνος δάσκαλος σε απειλεί ότι είσαι άπιστος και θα καείς στην κόλαση, ένα παιδί δεν μπορεί να αποφύγει αυτή την απειλητική επιρροή», είπε.

«Μου είπαν οι μουσουλμάνοι δάσκαλοί μου να διαβάσω ισλαμικούς στίχους που λένε ότι είναι υποχρεωτικό να γίνει κανείς μουσουλμάνος. Αλλά δεν πιέζουμε τους νεαρούς μας για τις πεποιθήσεις μας των Καλάσα».

Ο δάσκαλος Φερόζ σημείωσε ότι όλοι οι μαθητές σε μεικτά σχολεία διδάσκονται ισλαμικά θρησκευτικά.

Πρόσφατα, ένα πρωί, στην έκτη τάξη θηλέων σε ένα τοπικό σχολείο, όλες οι Καλάς και μουσουλμάνες μαθήτριες απήγγειλαν αποσπάσματα από το Κοράνι.

«Εάν αρχίσετε από τις πρώτες τάξεις να διδάσκεστε ισλαμικά μαθήματα ως υποχρεωτικά μέχρι και το Πανεπιστήμιο, τότε θα επηρεαστείτε από τις ισλαμικές διδασκαλίες», λέει ο Φερόζ.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Ευρωπαίοι μελετητές επισκέφθηκαν τους Καλάς και τους υποστήριξαν, όπως στη δημιουργία ενός σχολείου που διδάσκει στη γλώσσα τους. Πολλοί όμως επισκέπτες δυτικοί έπεσαν θύματα επιθέσεων από εγκληματίες ή ισλαμιστές αντάρτες.

Το 2002 ένας Ισπανός ερευνητής που ζούσε στην κοιλάδα, ο Jordi Magraner, βρέθηκε νεκρός από δύο ντόπιους με τον λαιμό του κομμένο.

Το 2009 ένας Έλληνας λόγιος, ο Αθανάσιος Λαρούνης, που βοήθησε να χτιστεί το σχολείο των Καλάς, απήχθη από τους Αφγανούς Ταλιμπάν αλλά τελικά απελευθερώθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη σύγκρουση γίνεται μεταξύ της παράδοσης των Καλάς, που είναι κοσμική και μετριοπαθής, με την επιθετικά επεκτεινόμενη μουσουλμανική πίστη με τους αυστηρούς κανόνες και τα συντηρητικά ήθη.

Οι Καλάς καλλιεργούν αμπέλια και προσφέρουν κρασί στους επισκέπτες στα πανηγύρια τους, όπου άνδρες και γυναίκες χορεύουν μαζί.

Μια αγρότισσα Καλάς παραπονέθηκε για τα κηρύγματα μίσους που γίνονται από τα μεγάφωνα των τοπικών τζαμιών.

«Δεν παράγουμε κρασί για να το πουλήσουμε και δεν υποχρεώνουμε τους ανθρώπους να το πιουν»,λέει η Σαχί Γκιουλ, μητέρα έξι παιδιών.

«Μας κατηγορούν οι ντόπιοι ιμάμηδες ότι χρησιμοποιούμε το κρασί για πειρασμό στη μουσουλμανική νεολαία, κάτι που δεν αληθεύει. Παράγουμε κρασί όπως επιτρέπεται από τη θρησκεία και την κουλτούρα μας».

Η Γκιουλ, που οι αδελφές της και οι ανιψιές εξισλαμίστηκαν, λέει ότι στεναχωριέται για τον προσηλυτισμό τόσων νέων Καλάς, ιδίως μέσω των γάμων. Λέει ότι τα κορίτσια «προσηλυτίζονται εύκολα» από μουσουλμάνους επισκέπτες που ερωτοτροπούν μαζί τους και τις παντρεύονται.

«Δεν πιέζουμε τα παιδιά μας να παντρευτούν», εξηγεί η Γκιουλ. «Όταν ένα κορίτσι Καλάσα θέλει να παντρευτεί ένα μουσουλμάνο, αποδέχεται το Ισλάμ και εισέρχεται σε μια μουσουλμανική οικογένεια».

Ο Τζαμρόζ Χαν, μουσουλμάνος ιμάμης με καταγωγή από τους Καλάς, ο παππούς του εξισλαμίστηκε πριν 70 χρόνια, θεωρεί «κακά» τα έθιμα των Καλάς, αλλά ισχυρίζεται ότι κανείς στην κοιλάδα δεν εξισλαμίζεται με τη βία.

«Κάνουμε τα κηρύγματά μας και τους πείθουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουν το σωστό μονοπάτι», λέει.

«Τους διδάσκουμε ότι ασκούν απιστία με μικτές συναθροίσεις ανδρών και γυναικών, που χορεύουν και χρησιμοποιούν αλκοόλ. Ζητάμε να σταματήσουν αυτές τις πράξεις απιστίας».

Ο ιμάμης Τζαμρόζ Χαν σημειώνει με υπερηφάνεια ότι πριν μερικές δεκαετίες δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος στην περιοχή, αλλά τώρα οι μισοί έχουν εξισλαμιστεί.

«Δοξασμένος ο Αλλάχ, διδάσκουμε ώστε να τους προσηλυτίσουμε όλους», είπε.

Η Λάλι Γκιουλ, μια Καλάς που πουλά παραδοσιακές φορεσιές, είπε ότι το Ισλάμ εξαπλώνεται στην κοιλάδα και είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί.

Μουσουλμάνοι επισκέπτες, λέει, φέρνουν χρήματα και παίρνουν νύφες. Όταν η κόρη της γνώρισε ένα μουσουλμάνο και εξισλαμίστηκε για να τον παντρευτεί, δεν στάθηκε εμπόδιο.

«Είμαστε ελεύθεροι και ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι. Δεν επεμβαίνουμε στις αποφάσεις των παιδιών μας να είναι Καλάς ή να γίνουν μουσουλμάνοι», είπε η Λάλι Γκιουλ. «Αλλά η κοινότητά μας αποδυναμώνεται. Φοβάμαι ότι πολύ σύντομα, δεν θα έχει απομείνει Καλάς σε αυτή την κοιλάδα».

 


 “Αν ένας Καλάς ασπαστεί το Ισλάμ, δεν μπορεί να ζήσει ανάμεσά μας”. Η φυλή στο βόρειο Πακιστάν που επιμένει ότι έχει ελληνικό αίμα....


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ: 

https://www.mixanitouxronou.gr/quot-an-enas-kalas-aspastei-to-islam-den-mporei-na-zisei-anamesa-mas-quot-i-fyli-sto-voreio-pakistan-poy-epimenei-oti-echei-elliniko-aima-fotografiko-odoiporiko-tis-dimitras-stasinopoyloy/

 

Οι Καλάς είναι ένας απομονωμένος λαός που ζει εδώ και αιώνες στην οροσειρά Ινδοκούς του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Οι κάτοικοι θεωρούν ότι κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο και τους στρατιώτες του.

Παρά τις αντιρρήσεις κάποιων γενετιστών που δημοσίευσαν πρόσφατα έρευνα σύμφωνα με την οποία το DNA τους δεν επιβεβαιώνει την ελληνική καταγωγή τους, αυτοί συνδέουν την ιστορία τους με αυτή του Μακεδόνα βασιλιά και της εκστρατείας του στην Ασία. Η φυλή αποτελεί μια αινιγματική μειονότητα με ιδιαίτερες πολιτισμικές παραδόσεις και επιβιώνει εν μέσω ισλαμικών λαών. Μιλά μια ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και ζει αποκομμένη χωρίς επιμιξίες με τους γείτονές τους στο Πακιστάν ή στην ευρύτερη περιοχή.

Την βεβαιότητα ότι έχουν ελληνικές ρίζες ήρθε να αμφισβητήσει πρόσφατα μια έρευνα του Ινστιτούτου Γενετικής του Κέμπριτζ. Σε αυτή συμμετείχαν επιστήμονες από τη Βρετανία, την Ιταλία και το Πακιστάν, με επικεφαλής τον Κασίμ Αγιούμπ. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το γενετικό τους υλικό δεν αντιστοιχεί με αυτό των Ελλήνων. Ότι στους Καλάς απουσιάζει ο καθαρά ελληνικός απλότυπος 21 (E-M35). Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για ανατροπή αλλά οι ίδιοι οι Καλάς εξακολουθούν να αυτοπροσδιορίζονται ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δεν συμμερίζονται τις «ανησυχίες» των επιστημόνων. Αυτό τον λαό θέλησε να συναντήσει και να απαθανατίσει από κοντά η φωτογράφος Δήμητρα Στασινοπούλου και οργάνωσε μια περιπετειώδη αποστολή στα απρόσιτα βουνά του βόρειου Πακιστάν. Σήμερα μπορούμε να δούμε το θαυμάσιο υλικό που συγκέντρωσε.
Τα κορίτσια παντρεύονται σε ηλικία 14 ετών, αλλά μπορούν να χωρίσουν και να ξαναπαντρευτούν. Αρκεί ο νέος σύζυγος να δώσει τη διπλάσια προίκα. Φωτογραφία: Δήμητρα Στασινοπούλου Η πρόσβαση ήταν δύσκολη και περιπετειώδης. «Κάναμε μια διαδρομή μέσα από γκρεμούς, φαράγγια, παράξενα χωριά και οικισμούς για να φτάσουμε στην κοιλάδα Σουάτ, την πατρίδα της Μαλάλα και στο απομονωμένο Σιτράλ και τις ξεχασμένες κοιλάδες των αινιγματικών Καλάς, τη μυστηριώδη αυτή φυλή, που οι ενδυμασίες, τα έθιμα και η γλώσσα της δείχνουν να έχουν στοιχεία ελληνικά» ανέφερε η φωτογράφος στη Μηχανή του Χρόνου....Οι Ταλιμπάν καλούν σε γενοκτονία των Καλάς στο Πακιστάν.

 

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την εκκίνηση «ένοπλης πάλης » εναντίον της γηγενούς φυλής ων Καλάς που κατοικεί στα οροπέδια του Πακιστάν και Ισμαηλίτες μουσουλμάνοι της κοιλάδα του Τσιτράλ , κάλεσαν τους σουνίτες μουσουλμάνους να «στηρίξουν» αυτό τον «αγώνα».

Οι Καλάς είναι φυλή του ορεινού Πακιστάν και μέρους του Αφγανιστάν, η οποία ομιλεί την γλώσσα των Καλάς.

Ο πληθυσμός τους ανέρχεται στις 5.000 περίπου.

Παραδόξως, διαφέρουν από τις γειτονικές τους φυλές, τόσο εθνολογικά, όσο και κοινωνιολογικά (είναι πολυθεϊστές εν μέσω τεραστίου μουσουλμανικού πληθυσμού).

Οι Καλάς αποδίδουν αυτή τη διαφοροποίηση στο γεγονός ότι έχουν ελληνική καταγωγή, όπως υποστηρίζουν, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αποτελούν πληθυσμό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω αυτού του ισχυρισμού τους, αφού έχουν γίνει αρκετές γενετικές έρευνες για να διαπιστωθεί η καταγωγή τους και ο βαθμός συγγένειάς τους με τους Έλληνες.

Η κοιλάδα παλαιότερα κατοικούταν εκτός από τους Καλάς και από μέτριοπαθείς Ισμαηλίτες

Αλλά η μετανάστευση των τελευταίων δεκαετιών έχει ως αποτέλεσμα σουνίτες μουσουλμάνοι να είναι τώρα η πλειοψηφία στην περιοχή , ενώ ο τρόπος της ζωής των Καλάς έχει ενοχλήσει τους Ταλιμπάν , η οποίοι μάλιστα τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιησεί μια σειρά από επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή .

Βίντεο 50 λεπτών με την υπογραφή των Ταλιμπάν , που κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου στην φιλική τους ιστοσελίδα, και το οποίο ξεκινά δείχνοντας την γραφική θέα στην ορεινή κοιλάδας. Αμέσως όμως το πνεύμα αλλάζει.

Αυτός που μιλά στο βίντεο, προειδοποιεί τους Καλάς να ασπαστούν το Ισλάμ ή να αντιμετωπίσουν τον θάνατο.

» Με τη χάρη του Αλλάχ , ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων από την φυλή των Καλάς που ασπάστηκε το Ισλάμ και θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στη φυλή των Καλάς , που θα εξαλειφθούν μαζί με τους προστάτες τους , τους δυτικούς πράκτορες , αν δεν αγκαλιάσουν το Ισλάμ », λέει .

Το βίντεο κατηγορεί επίσης διάφορες ΜΚΟ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κράτος όπως το Ισραήλ στην κοιλάδα του Τσιτράλ προσπαθώντας να προστατέψουν τον πολιτισμό των Καλάς και να παρασύρουν τον πληθυσμό μακριά από το Ισλάμ.

Κλείνει το δε βίντεο ορκιζόμενος να ματαιώσει τα σχέδιά τους.

Ενώ στο βίντεο στοχοποιείται και μια ισμαηλιτικη φιλανθρωπική οργάνωση με επικεφαλής τον Αγά Χαν , τον πνευματικό ηγέτη των Ισμαηλίτών». 

» Το Ίδρυμα Aga Khan έχει 16 σχολεία και 16 κολέγια και ξενώνες όπου στους νέους άνδρες και γυναίκες παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση και πλύση εγκεφάλου για να τους κρατήσουν μακριά από το Ισλάμ », λέει ο αφηγητής .

Προσθέτει ότι τα σχολεία και τα νοσοκομεία του Ιδρύματος , που είναι δωρεάν για το κοινό, είναι εργαλεία κατασκοπείας στα χέρια των ξένων δυνάμεων .

Τους ενοχλεί και το κρασί των Καλάς

Όπως είναι γνωστό οι φανατικοί μουσουλμάνοι δεν πίνουν κρασί.

Οι Καλάς όμως ως μη-μουσουλμάνοι όχι μόνον πίνουν αλλά και παράγουν κρασί.

Έτσι στο ίδιο βίντεο ο άγνωστος άνδρας προειδοποιεί τους Καλάς να σταματήσουν να παράγουν το κρασί, κάτι που κάνουν από μήλα, μούρα και σταφύλια .

« Οι Δυτικές ΜΚΟ προωθούν το κρασί των Καλάς και προειδοποιούν όλα αυτά τα άτομα και τα ξενοδοχεία που το πωλούν, ότι θα πρέπει να σταματήσουν την παραγωγή και την πώληση του κρασιού , διαφορετικά θα πρέπει να σταλθούν στην κόλαση σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.»

Κάποιοι, εδώ στην Ελλάδα, ίσως δεν παίρνουν στα σοβαρά τις απειλές των Πακιστανών Ισλαμιστών.

Οι περισσότεροι δεν θα το έχουν μάθει κάν.

Η αλήθεια όμως είναι ότι στο κατ’ όνομα κράτος του Πακιστάν, υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι το οποίο δεν ελέγχεται από το κεντρικό κράτος, αλλά από τους Ταλιμπάν.

Οι οποίοι έχουν κάνει πολύ χειρότερα από το να απειλήσουν μερικές χιλιάδες ανθρώπους.

Θα ασχοληθεί άραγε κανείς από αυτούς που επί τόσα χρόνια μιλούσαν για τους Καλάς με αυτή την πραγματική εναντίον τους απειλή;

Και πολύ πιο σημαντικό το ελληνικό κράτος θα φροντίσει γι’ αυτούς, με οποιοδήποτε μέσο και εάν χρειαστεί;

 

 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

2 σχόλια:

 1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΛΑΣ.

  Ένας αναγνώστης έγραψε στο Facebook: «Νομίζω ότι καταρρίφθηκε ο συγκεκριμένος ισχυρισμός και έρευνες DNA δείξανε ότι οι Καλάς, δεν έχουνε καμία σχέση με Έλληνες».

  Απάντηση: Οι έρευνες είναι αμφισβητούμενες. Έγιναν με μη επιστημονικό τρόπο και χρηματοδοτήθηκαν από ύποπτα συμφέροντα. Ανάλογες «έρευνες» DNA σε εργαστήρια της Νέας Υόρκης «απέδειξαν» ότι οι ρωσοεβραίοι (τουρκοεβραίοι χάζαροι) είναι καθαρόαιμοι απόγονοι του Μωυσή και μάλιστα αυτοί που έχουν το επίθετο Κοέν, είναι γνήσιοι απόγονοι της ιερατικής φυλής των ιουδαίων και καθαροί απόγονοι του Λευί. Δεν υπάρχουν ανεπηρέαστες γενετικές έρευνες. Να κοιτάζετε πάντοτε ποιος τις χρηματοδοτεί και για ποιόν λόγο. Για τους Έλληνες Μακεδόνες Καλάς, αλλά και για τους Χούνζα και τις άλλες ορεσίβιες φυλές της κεντρικής Ασίας, Έλληνες γενετιστές, με ισχυρή χρηματοδότηση, χρησιμοποιώντας πολλούς δείκτες DNA για επιστημονική εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, θα αποκαλύψει την αναμφισβήτητη Ελληνική καταγωγή τους.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ὁ Γερμανός Εὐρωβουλευτής Gunnar Beck τοῦ AfD, Alternative für utschland, Ἐναλλακτική Λύσις διὰ τὴν Ντόϋτσλαντ (Γερμανίαν), ἀπευθυνόμενος πρὸς τὸν προκαθήμενον Κ. Μητσοτάκην εἶπεν:
  "Εἰς πρόσφατον συνέντευξιν τύπου σχετικῶς μὲτὴν δημογραφικήν ἀλλαγήν δείξατε ὃτι υἱοθετεῖτε τὴν λογικήν τῆς Ἀντικαταστάσεως τοῦ Πληθυσμοῦ μέσω Μεταναστεύσεως ἐπαινών τὴν ἒνταξιν πληθυσμῶν ἀπὸ τὴν Ἀσίαν καὶ τὴν Ἀφρικήν ὡς βιώσιμον ἐναλλακτικήν ἢ ὡς βιώσιμον λύσιν διὰ τὴν ὑπογεννητικότηταν, ΑΝΤΙ νὰ προωθεῖτε ἐφευρετικάς πολιτικάς ὑπέρ τῆς οἰκογενείας ὃπως (ἐφαρμόζει) ἡ Οὐγγαρία. Ἡ Ἀλήθεια εἶναι ὃτι αἱ Εὐρωπαϊκαί Κυβερνήσεις μᾶς ἒχουν ἀπογοητεύσει ἐδῶ καὶ 40 ἒτη. Ἀκόμη καὶ αἱ πλέον πλούσιαι χῶραι κάθε ἂλλον παρά ἦσαν ἀρκετά πλούσιαι (δὲν ἦσαν ἀρκετά πλούσιαι) ὣστε νὰ ἐπιτρέψουν εἰς τὰς οἰκογενείας νὰ μεγαλώσουν δύο ἢ τρία τέκνα (παιδιά = ἀγόρια) μέ μίαν στοιχειώδην ἂνεσιν. Καὶ τώρα εἰσάγομεν ἑκατομμύρια μετανάστας ποὺ σπανίως ἐργάζονται καὶ συνήθως ζοῦν μὲ τὰ ἐπιδόματα. Δυστυχῶς, οἱ ἡγέται τῆς ΕΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ἀπὸ τὴν πίσω πόρταν τὸ Κράτος Προνοίας καὶ μαζί μὲ αὐτό καὶ τὸν Εὐρωπαϊκόν Πολιτισμόν. Πρωθυπουργέ, σᾶς παρακαλῶ νὰ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ τὸ σκεπτικόν τῆς Φόν Ντέρ Λάϊεν διὰ Ἀντικατάστασιν Πληθυσμοῦ. Ἡ Ἑλλὰς ἦτο ὑπόδουλη εἰς τοὺς ὀθωμανούςἐπὶ αἰώνας. Οὐδένα λόγον ἒχετε νὰ υἱοθετήσετε τὸ ΕΝΟΧΙΚΟΝ ΣΥΝΔΡΟΜΟΝ τῶν Ντόϋτσερ (Γερμανῶν), The Germans guilty complex. https://youtu.be/dRkgnHQ12CM
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...