ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Ιουλίου 2024

Η ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ Α, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΑΡΑΚΤΗΣ, ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ...). Η ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ Α ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

 



ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ, Ο ΕΦΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΒΡΑΪΣΤΙ ΓΙΟΧΑΝΑΝΑΝ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ), ΒΑΛΜΑΝΤΩΝΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΛΕΣΒΙΕΣ, (μία εκ των οποίων είναι Ελληνίδα). «Η Ελληνική κοινωνία είναι αρκετά προετοιμασμένη (από ποιόν; από τον πούστη δικαστή Ευστρατίου;) για να επιτραπεί η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους (σημείωση: και η κτηνοβασία και η παιδοφιλία) και για να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και αρκετά προοδευτική να φιλοξενήσει αρμονικά στους κόλπους της και να ανεχθεί την ύπαρξη της ομόφυλης οικογένειας μετά τέκνων». Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΒΑΛΜΑΝΤΩΝΗΣ επικαλείται μία πλαστή, στρεβλή και αρρωστημένη ψευτοκοινωνιολογική άποψη για να υποστηρίξει την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους, αδιαφορώντας για το ότι στερεί από τα παιδιά την πιο βασική ανάγκη της μάνας και του πατέρα. Ο ΒΑΛΜΑΝΤΩΝΗΣ αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες ενός παιδιού και έμμεσα δέχεται ότι το φύλο είναι κοινωνικό κατασκεύασμα. Το ίδιο λένε και για την ηλικία οι παιδεραστές. Οι κτηνοβάτες μάλιστα σου θυμίζουν ότι όλοι εξελιχθήκαμε από μύκητες.

 



 





Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η χημική ουσία BPA (δισφαινόλη Α) που χρησιμοποιείται για την κατασκευή συσκευασιών τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών μπουκαλιών νερού, μπορεί να μειώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τον μεταβολισμό του σακχάρου στο σώμα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η BPA ανήκει στους λεγόμενους ορμονικούς διαταράκτες.

«Είναι τα πρώτα ευρήματα που παρέχουν αποδείξεις ότι η χορήγηση BPA μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες από το Πολυτεχνείο της Καλιφόρνιας.

Οι ερευνητές ανέθεσαν τυχαία σε 40 υγιείς ενήλικες να λάβουν είτε εικονικό φάρμακο (placebo), είτε περίπου 50 μικρογραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους τους BPA καθημερινά – δόση η οποία σήμερα κρίνεται ασφαλής από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA). Εκείνοι στους οποίους χορηγήθηκε BPA ανταποκρίνονταν λιγότερο στην ινσουλίνη μετά από 4 ημέρες.

«Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ίσως η ασφαλής δόση θα πρέπει να επανεξεταστεί και ότι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να προτείνουν αυτές τις αλλαγές στους ασθενείς», προειδοποίησαν οι ερευνητές.

Η μείωση της έκθεσης σε BPA με τη χρήση μπουκαλιών από ανοξείδωτο ατσάλι ή γυαλί μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη, είπαν.

Τα πλαστικά μπουκάλια υπάρχουν πλέον παντού στον κόσμο λόγω της ευκολίας τους, όλο και περισσότερα στοιχεία όμως, εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις των χημικών συστατικών τους στην υγεία.


Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Diabetes.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια:

  1. Ο μέσος άνθρωπος τρώει έως 121.000 μικροπλαστικά σωματίδια τον χρόνο και πολύ περισσότερα αν πίνει συνεχώς νερό από πλαστικά μπουκάλια. Το νερό στα πλαστικά μπουκάλια περιέχει περίπου 22 φορές περισσότερα μικροπλαστικά από ό,τι της βρύσης.

    Ο μέσος ενήλικας καταπίνει και εισπνέει 74.000 έως 121.000 μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού ετησίως μέσω της τροφής του, του νερού και της αναπνοής του, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του, με συνέπειες ακόμη άγνωστες για την υγεία του, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της.

    Όσο πιο πολύ εμφιαλωμένο νερό από πλαστικά μπουκάλια πίνει κανείς, τόσο αυξάνει η πιθανότητα να καταπιεί μικροπλαστικά σωματίδια. Το νερό στα πλαστικά μπουκάλια περιέχει περίπου 22 φορές περισσότερα μικροπλαστικά από ό,τι το νερό της βρύσης. Κάποιος που πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό, καταναλώνει 90.000 έξτρα μικροπλαστικά σωματίδια κάθε χρόνο μόνο από αυτή την πηγή (έναντι 4.000 από το νερό της βρύσης).

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Κίραν Κοξ του καναδικού Πανεπιστημίου της Βικτόρια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας “Environmental Science and Technology”, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», ανέφεραν ότι αυτή μπορεί να είναι μια αρκετά συντηρητική εκτίμηση, καθώς μόνο ένας μικρός αριθμός τροφών και ποτών αναλύθηκαν για πλαστική ρύπανση. Τροφές όπως το ψωμί, το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα λαχανικά μπορεί επίσης να περιέχουν μικροπλαστικά, αλλά δεν έχουν διερευνηθεί ακόμη.

    Οι συνέπειες για την υγεία είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες, αλλά είναι πιθανό ότι τα μικροπλαστικά έχουν τοξική δράση. Επίσης ορισμένα από αυτά είναι αρκετά μικρά για να διεισδύσουν στους ανθρώπινους ιστούς, πυροδοτώντας αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Η ρύπανση από τα μικροπλαστικά προκαλείται κυρίως από τη διάσπαση των μεγαλύτερων πλαστικών και είναι διάσπαρτη σε όλο τον πλανήτη. Μικροπλαστικά έχουν βρεθεί παντού: στον αέρα, στο έδαφος, στα ποτάμια και στα πιο βαθιά σημεία των ωκεανών. Έχουν ανιχνευθεί στο εμφιαλωμένο νερό, αλλά και στο νερό βρύσης, στα ψάρια και γενικότερα στα θαλασσινά, αλλά και στη μπίρα.

    «Προσωπικά αποφεύγω όσο μπορώ τις πλαστικές συσκευασίες και το εμφιαλωμένο νερό», δήλωσε ο ίδιος ο Κοξ. «Τα γεγονότα είναι απλά : παράγουμε πολύ πλαστικό και αυτό καταλήγει στα οικοσυστήματα, των οποίων αποτελούμε μέρος. Η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και η υποστήριξη εταιρειών που αντικαθιστούν τις πλαστικές συσκευασίες, δεν θα έχει καθόλου αμελητέα επίπτωση».

    Πάντως, άλλοι επιστήμονες εμφανίσθηκαν πιο επιφυλακτικοί για τις πιθανές συνέπειες των μικροπλαστικών. Ο καθηγητής οικολογίας ‘Αλαστερ Γκραντ του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας δήλωσε: «Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένας ενήλικος άνδρας καταναλώνει 142 πλαστικά σωματίδια τη μέρα από το στόμα και εισπνέει άλλα 170. Δεν παρουσιάζουν όμως στοιχεία ότι αυτή η κατανάλωση συνιστά πράγματι σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία».

    Η μαζική παραγωγή πλαστικών άρχισε στη δεκαετία του 1940 και έκτοτε εξαπλώθηκαν παγκοσμίως, προκαλώντας την αντίστοιχη ρύπανση.
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΟΔΑΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΟΠΛΩΝ.

    Έρευνες απέδειξαν ότι οι βιομηχανίες μόδας είναι μεγαλύτεροι ρυπαντές του περιβάλλοντος και μολύνουν την γη, τα νερά και την ατμόσφαιρα περισσότερο από άλλες βιομηχανίες. Ίσως ευθύνονται και περισσότερο για την κλιματική αλλαγή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...