ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Ιουλίου 2024

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ - από το 1910: "Μεγάλο μέρος της ενέργειας του ελληνικού λαού εκτρέπεται από πρακτικούς στόχους και εξαερώνεται με τα λόγια. Οι (νεο)Έλληνες είναι ελλιπείς σε ορισμένα στερεά χαρακτηριστικά που οδηγούν στην εθνική μεγαλοσύνη".




ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1974 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΛΩΝΑΝ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ. Ο ρουφιανο πρακτορίσκος της Κεντρικής Υπηρεσίας Δημήτριος Ιωαννίδης, της Στοάς «Πυθαγόρας», μαζί με τον αδελφό πτέραρχο Πέτρο Αραπάκη, της Στοάς «Προμηθεύς» διαφωνούσαν. Η αμερικανική πρεσβεία έψαχνε μάταια τον πρωθυπουργό Ανδρουτσόπουλο και τον υπουργό Κυπραίο. Υπουργός Εξωτερικών, ήταν πλέον ο πράκτωρ Αραπάκης, της Στοάς «Προμηθεύς», που συμφώνησε με τους Αμερικανούς για την έναρξη της εκεχειρίας στις 16.00.

 





«… Μια άλλη μεγάλη αναπηρία των Ελλήνων είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική ζωή. Το μέγεθος στο οποίο παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και το σημείο στο οποίο ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμα και να θυσιάσει την χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμη λίγες εβδομάδες, δύσκολα κάποιος μπορεί να το πιστέψει…»


AMERICAN CONSULATE GENERAL
SUBJECT: The Near Eastern Question
George Horton,
Athens, Greece, September 27, 1922

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...