ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Ιουλίου 2024

Η ετήσια έκθεση της UBS για την παγκόσμια οικονομία (2024 Global Wealth Report): Στην χώρα του Μητσοτάκη οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Η ανισότητα στην Ελλάδα εμφανίζει προοδευτικά αυξητική τάση, καθώς οι πλούσιοι καταφέρνουν να συγκεντρώνουν μεγαλύτερο μέρος του πλούτου. ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ, ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 1,2% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΗΔΕΝ. Το συνολικό επίπεδο πλούτου στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 11% κατά την τελευταία 15ετία. Ο διάμεσος πλούτος, που απεικονίζει την κατανομή του πλούτου, σημείωσε πτώση 31%.

 



ΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ - ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ - ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΓΡΟΥΣ..






Η έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS, για τον παγκόσμιο πλούτο (Global Wealth Report 2024). Μόνο στην Ελλάδα της μαφιόζικης κληρονομικής μπανανίας οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι






Σύμφωνα με την έκθεση, οι πλουσιότεροι 10% των Ελλήνων κατέχουν το 55,1% του συνολικού πλούτου, ενώ το κατώτερο 50% του πληθυσμού ή περίπου 5 εκατομμύρια κατέχει μόνο το 1,2% του πλούτου της χώρας!  Αυτή η αυξανόμενη ανισότητα αντανακλάται και στον αριθμό των εκατομμυριούχων, οι οποίοι ανέρχονται σε 79.000 άτομα.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η μέση αξία των περιουσιακών στοιχείων ανά ενήλικο στην Ελλάδα είναι 59.348 δολάρια, ενώ η διάμεση αξία είναι 26.416 δολάρια ανά ενήλικο.

Η πτώση που καταγράφηκε έφτασε στο 11% κατά μέσο στην Ελλάδα της περιόδου 2008 - 2023, όπως προκύπτει από έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS, για τον παγκόσμιο πλούτο (Global Wealth Report 2024).

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η πτώση του διάμεσου πλούτου. Ο διάμεσος πλούτος περιγράφει καλύτερα το κέντρο κατανομής του πλούτου. Ο διάμεσος πλούτος στην χώρα μας σημείωσε μείωση 31%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.




Το περίεργο της Τουρκίας

Τα στοιχεία της έρευνας εμφανίζουν ένα παράδοξο. Η Τουρκία την ίδια στιγμή ξέφυγε προσπερνώντας τις υπόλοιπες χώρες στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη πλούτου. Το στοιχείο αυτό είναι αλλόκοτο, σύμφωνα με το CNBC δεδομένου της δοκιμασίας της τουρκικής οικονομίας και του πληθωρισμού της, που βρίσκεται στα ύψη.

Ειδικότερα, όπως έγραψε η ελβετική τράπεζα UBS στην έκθεσή της για τον παγκόσμιο πλούτο (Global Wealth Report 2024), «η Τουρκία ξεχωρίζει με εκπληκτική άνοδο πάνω από 157% του κατανεμημένου πλούτου ανά ενήλικα στο διάστημα μεταξύ 2022 και 2023, αφήνοντας τα υπόλοιπα κράτη αρκετά πίσω».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




1 σχόλιο:

  1. Ανακάλεσε τη μήνυση στον Αυγενάκη ο υπάλληλος του αεροδρόμιου που έφαγε το ξύλο…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...