ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Ιουλίου 2023

ΒΡΕΘΗΚΕ - ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ - ΑΣΤΡΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΥΛΗΣ;

 


Η Τσεχία επικύρωσε τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ – Προς μόνιμη εγκατάσταση τα αμερικανικά στρατεύματα. Άλλη μία μπανανία μπήκε στο κλαμπ των κατεχόμενων χωρών. Κανένας δεν διερωτάται τι δουλειά έχουν αμερικανικά στρατεύματα κατοχής στην Τσεχία.

 





Ανακαλύφθηκε άστρο από σκοτεινή ύλη;


Ενώ ένα άστρο σκοτεινής ύλης θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρχει, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή του

Η υψηλής ακρίβειας αστρομετρική αποστολή GAIA του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος ανέφερε πρόσφατα την αξιοσημείωτη ανακάλυψη ενός άστρου σαν τον ήλιο μας, που φαίνεται να περιφέρεται γύρω από ένα αόρατο αντικείμενο, ακολουθώντας ελλειπτική τροχιά με κύριο ημιάξονα 1,4 AU (αστρονομικές μονάδες) και περίοδο 187,8 ημέρες.

Ενώ η εύλογη εξήγηση για το κεντρικό σκοτεινό αντικείμενο είναι ότι πρόκειται για μια μαύρη τρύπα, ο εξελικτικός μηχανισμός που οδηγεί στον σχηματισμό ενός τέτοιου συστήματος δύο σωμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολος. Οι φυσικοί Alexandre M. Pombo και Ιπποκράτης Δ. Σάλταςδιερευνούν το σενάριο της κεντρικής μαύρης τρύπας και δείχνουν ότι η παρατηρούμενη τροχιακή δυναμική θα μπορούσε να εξηγηθεί επίσης, αν το κεντρικό σκοτεινό αντικείμενο είναι μια σταθερή συσσώρευση σωματιδίων σκοτεινής ύλης – υποθετικά μποζόνια με σπιν 0 ή 1 – γνωστό ως άστρο μποζονίων.


Η σκοτεινή ύλη είναι μια αόρατη μορφή ύλης που υπερβαίνει σημαντικά σε μάζα το ορατό τμήμα του σύμπαντος. Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα του διαστημικού τηλεσκοπίου Planck μόλις το 4,9% της συνολικής μάζας του σύμπαντος μπορεί να γίνει άμεσα ορατό. Περίπου το 26,8% υπολογίζεται ότι αποτελείται από σκοτεινή ύλη (και το υπόλοιπο 68,3% αποτελείται από σκοτεινή ενέργεια). Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι η σκοτεινή ύλη. Τα περισσότερα θεωρητικά μοντέλα υποθέτουν ότι η σκοτεινή ύλη κατανέμεται ομοιόμορφα σε κάθε γαλαξία, αλλά υπάρχουν και μοντέλα που επιτρέπουν στη σκοτεινή ύλη να συσσωρεύεται σχηματίζοντας συμπαγή αντικείμενα. Ένα από αυτά τα μοντέλα υποθέτει ότι τα σωματίδια της σκοτεινής ύλης είναι ένας νέος τύπος μποζονίων.

Τα μποζόνια είναι τα σωματίδια – φορείς των δυνάμεων της φύσης. Για παράδειγμα, ένα φωτόνιο είναι το μποζόνιο- φορέας της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης. Ενώ γνωρίζουμε μόνο έναν περιορισμένο αριθμό μποζονίων στο Καθιερωμένο Πρότυπο των στοιχειωδών σωματιδίων, τίποτα δεν εμποδίζει την ύπαρξη κι άλλων πολλών περισσότερων ειδών. Αυτού του είδους τα μποζόνια υποτίθεται πως δεν μεταφέρουν δυνάμεις, αλλά εμποτίζουν το σύμπαν και έχουν την ικανότητα να συσσωματώνονται και να έχουν το μέγεθος άστρων. Αυτά τα υποθετικά αντικείμενα ονομάζονται άστρα μποζονίων.

Τα άστρα μποζονίων θα ήταν εντελώς αόρατα. Επειδή η σκοτεινή ύλη δεν αλληλεπιδρά με άλλα σωματίδια ή με το φως, θα μπορούσαμε να τα ανιχνεύσουμε μόνο μέσω της βαρυτικής επιρροής στο περιβάλλον τους – όπως αν ένα κανονικό άστρο περιφερόταν γύρω από ένα άστρο μποζονίων.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές Pombo και Σάλτας, το αόρατο κέντρο γύρω από τον οποίο περιφέρεται το άστρο που ανακάλυψε η GAIA, εκτός από μαύρη τρύπα θα μπορούσε να είναι ένα άστρο σκοτεινής ύλης. Οι ερευνητές προτείνουν επίσης το πώς οι μελλοντικές αστρομετρικές μετρήσεις θα μπορούσαν να διερευνήσουν την θεμελιώδη φύση τέτοιων συμπαγών αντικειμένων ως εναλλακτικές λύσεις για τις μαύρες τρύπες, ανοίγοντας ένα συναρπαστικό παράθυρο στην αναζήτηση σωματιδίων πέρα από το Καθιερωμένου Προτύπου.

διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο με τίτλο: A Sun-like star orbiting a boson star



Οι αστρονόμοι πίστευαν από καιρό ότι ένα περίεργο αστρικό σύστημα που παρατηρήθηκε από τον δορυφόρο Gaia του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος ήταν μια απλή περίπτωση αστεριού που περιφέρεται γύρω από μια μαύρη τρύπα. Αλλά τώρα, δύο αστρονόμοι αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό, διαπιστώνοντας ότι τα στοιχεία υποδηλώνουν κάτι πολύ πιο περίεργο, πιθανώς έναν τύπο αστεριού που δεν έχουν δει ποτέ οι επιστήμονες. Ένα άστρο «κατασκευασμένο» από τη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη.

Η σκοτεινή ύλη στην αστρονομία και στην κοσμολογία, είναι ένας υποθετικός τύπος ύλης που συνεισφέρει κατά μεγάλο ποσοστό στη συνολική μάζα του σύμπαντος. Η σκοτεινή ύλη δε μπορεί να παρατηρηθεί απευθείας από τηλεσκόπια. Δεν εκπέμπει ούτε απορροφά φως ή άλλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε σημαντικό βαθμό. Αντίθετα, η ύπαρξη και οι ιδιότητές της βασίζονται στις βαρυτικές επιδράσεις πάνω στην ορατή ύλη, στην ακτινοβολία και τη μεγάλης κλίμακας δομή του Σύμπαντος. Συνίσταται από υποθετικά σωματίδια ύλης, άγνωστης σύνθεσης, τα οποία δεν εκλύουν ούτε αντανακλούν επαρκώς ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ώστε να μπορούν να γίνονται άμεσα ανιχνεύσιμα από τα υπάρχοντα αστρονομικά όργανα παρατήρησης. Σύμφωνα με την ερευνητική αποστολή Planck και πάνω στη βάση του Καθιερωμένου Προτύπου η συνολική υλοενέργεια (ύλη-ενέργεια) του Σύμπαντος περιέχει 4,9% συνηθισμένη ύλη, 26,8% σκοτεινή ύλη και 68,3% σκοτεινή ενέργεια. Συνεπώς, η σκοτεινή ύλη υπολογίζεται ότι συνεισφέρει κατά 84,5% στη συνολική ύλη και κατά 26,8% στο συνολικό περιεχόμενο του Σύμπαντος.

Με δημοσίευση τους στο διαδικτυακό αρχείο προδημοσιεύσεων arXiv οι ερευνητές αναφέρουν ότι το ορατό άστρο ζυγίζει λίγο λιγότερο από τον Ήλιο και έχει περίπου την ίδια χημική σύσταση με το μητρικό μας άστρο. Ο μυστηριώδης σύντροφός του είναι πολύ πιο ογκώδης και έχει μάζα περίπου 11 φορές μεγαλύτερη από αυτό. Τα αντικείμενα περιφέρονται μεταξύ τους σε απόσταση 1,4 αστρονομικών μονάδων, περίπου την απόσταση στην οποία ο Άρης περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, ολοκληρώνοντας μια πλήρη τροχιά κάθε 188 ημέρες. Αν και τα διαθέσιμα στοιχεία υποδεικνύουν την ύπαρξη μιας μαύρης τρύπας οι δύο αστρονόμοι ρίχνουν στο τραπέζι την ιδέα της ύπαρξης ενός άστρου σκοτεινής ύλης και απομένει τώρα η αξιολόγηση της δημοσίευσης που έκαναν από την επιστημονική κοινότητα για να δούμε τι τελικά τι συμβαίνει.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

9 σχόλια:

  1. ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ;
    Ελπίδες ότι τα καθημερινά χάπια για την πίεση θα αποτελέσουν παρελθόν για πολλούς ανθρώπους δίνει μια νέα έρευνα.
    Η θεραπεία της καρδιακής προσβολής ή του εγκεφαλικού θα διευκολυνθεί με την λήψη εμβολίου μόλις δύο φορές τον χρόνο με τα ίδια συνολικά οφέλη.

    Χορηγούμενο ως εμβόλιο κάθε έξι μήνες, το φάρμακο ζιλεμπεσιράνη (zilebesiran) καταστέλλει ένα γονίδιο που παράγει την ορμόνη αγγειοτενσίνη. Αυτή είναι που προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης.


    Ο επικεφαλής συγγραφέας και διευθυντής του προγράμματος Cardiomyopathy and Heart Failure στο νοσοκομείο Brigham and Women’s δήλωσε: «Αυτή η προσέγγιση προσφέρει τη δυνατότητα για μείωση διαρκείας στην αρτηριακή πίεση. Θα μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για καθημερινά χάπια σε επιλεγμένους ασθενείς και θα εξαλείψει το πρόβλημα με ασθενείς που αμελούν ή ξεχνούν να πάρουν τα χάπια τους».

    Πώς έγινε η έρευνα


    Για την μελέτη, 107 άτομα με υπέρταση έλαβαν είτε διάφορες δόσεις ζιλεμπεσιράνης ως εμβόλιο είτε μια ένεση εικονικού φαρμάκου και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν για 7 μήνες.

    Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την επίδραση της δόσης των 800 mg ζιλεμπεσιράνης στην αρτηριακή πίεση, όταν οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν διατροφή χαμηλή ή υψηλή σε αλάτι. Ένα άλλο σκέλος της μελέτης εξέτασε πόσο καλά λειτούργησε το εμβόλιο, όταν συνδυάστηκε με κάποιο κοινό φάρμακο για την υπέρταση.

    Όσο υψηλότερη είναι η δόση, τόσο μεγαλύτερες είναι οι επιπτώσεις στην αρτηριακή πίεση, με τα αποτελέσματα να διαρκούν έως και έξι μήνες, έδειξε η μελέτη. Το εμβόλιο ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικό, όταν συνδυάστηκε με χαμηλή σε αλάτι διατροφή ή σε συνδυασμό με άλλο φάρμακο. Η νέα δοκιμή χρηματοδοτήθηκε από την Alnylam Pharmaceuticals, που παρασκευάζει το zilebesiran, και εδρεύει στην Μασαχουσέτη.

    Ο ειδικός πρόσθεσε: «Αυτή η ουσία πετυχαίνει αυτό που ελπίζαμε και η μείωση της αρτηριακής πίεσης διαρκεί. Οι ασθενείς έρχονται στο ιατρείο ανά τρίμηνο ή σε εξαμηνιαία βάση για να διαχειριστούν την αρτηριακή τους πίεση».

    Ο ίδιος χαρακτήρισε τα ευρήματα συναρπαστικά, αλλά είπε ότι οι ερευνητές εστιάζουν στο να μάθουν περισσότερα:

    “Χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα για να μας δούμε εάν αυτή η προσέγγιση θα μειώσει τα ποσοστά καρδιακής ανεπάρκειας, εγκεφαλικού και εμφράγματος”.

    Η ζιλεμπεσιράνη πιθανότατα δεν θα είναι το μοναδικό φάρμακο για την μείωση της αρτηριακής πίεσης που χρειάζονται οι άνθρωποι, σημείωσε:

    “Μπορεί να προσφέρει ένα ωραίο υπόβαθρο ελέγχου της αρτηριακής πίεσης στο οποίο μπορούν να προστεθούν άλλα φάρμακα».


    Η νέα μελέτη κατευνάζει τις ανησυχίες ότι ένα τέτοιο φάρμακο μακράς δράσης μπορεί να ρίξει πολύ χαμηλά την αρτηριακή πίεση.

    Ο επικεφαλής της μελέτης ακόμα είπε: “Σε ένα άτομο που ακολουθεί διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, το νέο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή των επιπτώσεων”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ο Έλληνας συν-συγγραφέας της μελέτης, δρ. Γιώργος Μπακρής, διευθυντής του Comprehensive Hypertension Center του πανεπιστημίου του Σικάγο, χαρακτήρισε την νέα προσέγγιση «πολύ εφικτή» για τη διαχείριση της υπέρτασης:

      “Τα πλεονεκτήματα είναι ότι χορηγείται ως μία ένεση, κρατάει για έξι μήνες και θα έχετε μια σημαντική πτώση της αρτηριακής πίεσης που θα ισοδυναμούσε με μια υψηλή δόση ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση».

      Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές παρενέργειες, διευκρίνισε.

      Ο Γ.Μπακρής είπε: «Δεν είναι υποκατάστατο για χάπια, αλλά μπορεί να μειώσει τον αριθμό των χαπιών και να βελτιώσει την πιστή εφαρμογή της θεραπείας».

      Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουλίου στο New England Journal of Medicine.

      Η διευθύντρια του Κέντρου Ολοκληρωμένης Υπέρτασης στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, είπε ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα προτού κάποιος αρχίσει να σκέφτεται να μειώσει τα χάπια που παίρνει:

      “Οι αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής παραμένουν θεμελιώδεις για την αποτελεσματική διαχείριση της αρτηριακής πίεσης, ακόμη και με τη χρήση φαρμάκων όπως η ζιλεμπεσιράνη”.

      Ορισμένες κακές επιλογές τρόπου ζωής, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση, επεσήμανε:

      “Η ζιλεμπεσιράνη δεν εξαιρείται από αυτό το φαινόμενο, καθώς τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα άτομα που εκτέθηκαν σε δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είδαν την αρτηριακή τους πίεση να επιστρέφει στα αρχικά επίπεδα. Η υιοθέτηση μιας υγιεινής για την καρδιά διατροφής και τρόπου ζωής είναι ζωτικής σημασίας, για να συμπληρώσει τα οφέλη της φαρμακευτικής αγωγής”.

      Η υπέρταση είναι ο #1 παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό.

      Ακόμα η ειδικός είπε: “Το ανησυχητικό είναι ότι παρά τις διάφορες κατηγορίες υπερτασικών φαρμάκων και τις προόδους στις ιατρικές τεχνολογίες, μόνο 1 στους 4 ενήλικες με υπέρταση έχει την κατάστασή του υπό έλεγχο. Αυτό υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση της αρτηριακής πίεσης με στόχο την μείωση του κινδύνου σοβαρών επιπλοκών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό, βελτιώνοντας τελικά τη συνολική υγεία και ευεξία”.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  2. «Οι κουκουλοφόροι του Σόρος επιτέθηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση του προέδρου των «Σπαρτιατών» και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της βιοτεχνίας.
    Οι «γνωστοί-άγνωστοι» επιτέθηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση του προέδρου των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα στην Ηλιούπολη.

    Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει: «Τα ξημερώματα της Πέμπτης 20ης Ιουλίου 2023 καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν γνωστοί-άγνωστοι στο κτίριο που στεγάζει την οικογενειακή επιχείρηση του προέδρου των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλη Στίγκα στην Ηλιούπολη.

    Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της βιοτεχνίας και βανδάλισαν τους τοίχους με τα γνωστά υβριστικά τους συνθήματα».

    Καλούμε την Πολιτεία, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης της Κοινοβουλευτικής δράσης μας, διότι τίθεται πλέον θέμα Δημοκρατίας.

    Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» πληροφορούν τους προβοκάτορες –οι οποίοι «χτύπησαν» για δεύτερη φορά μετά την επίθεση στο πολιτικό γραφείο μας στο Π. Φάληρο- ότι η ελληνική κοινωνία είναι πολύ περισσότερο ώριμη από όσο την θεωρούν.

    Απεναντίας οι πράξεις αυτές μας δυναμώνουν, μας οπλίζουν με πάθος για να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο για την Πατρίδα μας!

    Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι ο πατριωτικός λόγος μας και οι δημοκρατικές μας δράσεις ενοχλούν συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους.

    Όσο και αν το επιδιώκουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι, κανέναν δεν εκφοβίζουν!».

    Ως συνήθως οι ανακοινώσεις των πατριωτικών κομμάτων πάσχουν ως προς την διατύπωση, το νόημα και το σημασιολογικό περιεχόμενο. Τι να κάνουμε, πάλι βλέπουμε ότι δεν διαβάζουν πολιτική και προπαγάνδα μαζών και δεν έχουνε καμιά βελτίωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνική Λύση: Κατέθεσε πρόταση νόμου που απαγορεύει ανεμογεννήτριες στα καμένα. ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΘΕΥΔΟΥΝ;
    Η Ελληνική Λύση κατέθεσε πρόταση νόμου που απαγορεύει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και άλλων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα καμένα.

    «Η Ελληνική Λύση, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κατέθεσε πρόταση νόμου που απαγορεύει την εγκατάσταση πάσης φύσεων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και λοιπών εγκαταστάσεων σε δάση, δασικές εκτάσεις, αναδασωτέα δημόσια και ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις και στις περιοχές του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

    Παράλληλα, η Ελληνική Λύση καλεί «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στηρίξει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις ευαισθησίας για το περιβάλλον είναι ουσιαστικές και δεν υπάγονται στον συνήθη κύκλο “προεκλογικής εξαπάτησης”».


    Διαβάστε αναλυτικά:

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ


      «Απαγόρευση εγκατάστασης πάσης φύσεων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και λοιπών εγκαταστάσεων σε δάση, δασικές εκτάσεις, αναδασωτέα δημόσια και ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις και στις περιοχές του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000»

      Άρθρο πρώτο

      Απαγόρευση εγκατάστασης πάσης φύσεων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και λοιπών εγκαταστάσεων σε δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν από πυρκαγιά ή αποψιλώθηκαν.


      Κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση σε δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις, που καταστράφηκαν εν όλω ή εν μέρει λόγω πυρκαγιάς ή αποψιλώθηκαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο και κηρύχθηκαν αναδασωτέες, για την κατασκευή και εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαϊκών προϊόντων, για την κατασκευή και εγκατάσταση δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (πλην των υπόγειων δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας), για την κατασκευή και εγκατάσταση έργων ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (από αιολική ή ηλιακή ενέργεια), περιλαμβανομένων και των μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών και κάθε απαραίτητου έργου για τη λειτουργία αυτών, καθώς και για την κατασκευή των δικτύων σύνδεσής τους με το κεντρικό Δίκτυο η χάραξη των οποίων προβλέπει διέλευσή τους από δάσος ή δασική έκταση.

      Τυχόν έγκριση επέμβασης για εγκατάσταση πάσης φύσεως έργων, κατά παράβαση των ανωτέρω, είναι παράνομη και ο μεν ανάδοχος του έργου τιμωρείται με πρόστιμο από δέκα εκατομμύρια (10.000.000) ευρώ έως εκατό εκατομμύρια (100.000.000) ευρώ, τα δε στελέχη της δημόσιας διοίκησης που παρανόμησαν ελέγχονται διοικητικά και ποινικά για παράβαση καθήκοντος.


      Άρθρο δεύτερο

      Απαγόρευση εγκατάστασης πάσης φύσεων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και λοιπών εγκαταστάσεων σε δάση και δασικές εκτάσεις

      Κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση σε δάση και δασικές εκτάσεις, για την κατασκευή και εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαϊκών προϊόντων, για την κατασκευή και εγκατάσταση δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (πλην των υπόγειων δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας), για την κατασκευή και εγκατάσταση έργων ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (από αιολική ή ηλιακή ενέργεια), περιλαμβανομένων και των μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών και κάθε απαραίτητου έργου για τη λειτουργία αυτών, καθώς και για την κατασκευή των δικτύων σύνδεσής τους με το κεντρικό Δίκτυο η χάραξη των οποίων προβλέπει διέλευσή τους από δάσος ή δασική έκταση.


      Τυχόν έγκριση επέμβασης για εγκατάσταση πάσης φύσεως έργων, κατά παράβαση των ανωτέρω, είναι παράνομη και ο μεν ανάδοχος του έργου τιμωρείται με πρόστιμο από δέκα εκατομμύρια (10.000.000) ευρώ έως εκατό εκατομμύρια (100.000.000) ευρώ, τα δε στελέχη της δημόσιας διοίκησης που παρανόμησαν ελέγχονται διοικητικά και ποινικά για παράβαση καθήκοντος.

      Άρθρο τρίτο

      Απαγόρευση εγκατάστασης πάσης φύσεων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και λοιπών εγκαταστάσεων στις περιοχές του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000
      Κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση στις περιοχές του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000, για την κατασκευή και εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαϊκών προϊόντων, για την κατασκευή και εγκατάσταση δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (πλην των υπόγειων δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας), για την κατασκευή και εγκατάσταση έργων ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (από αιολική ή ηλιακή ενέργεια), περιλαμβανομένων και των μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών και κάθε απαραίτητου έργου για τη λειτουργία αυτών, καθώς και για την κατασκευή των δικτύων …
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Ο ελβετικός οίκος Gold Switzerland ένας εκ των μεγαλύτερων οικονομικών οίκων του πλανήτη: «βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, με τη σημερινή Δυτική Αυτοκρατορία να διανύει τα τελευταία στάδια μιας προϊούσας παρακμής που μοιάζει πολύ με την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τον 5ο αιώνα. Πόλεμοι, χρέη, ελλείμματα, νομίσματα που καταρρέουν, διαφθορά και σοσιαλισμός – συν η αλλαγή (όσο περισσότερα πράγματα αλλάζουν, τόσο περισσότερο μένουν ίδια).
    «Οι ηγέτες λατρεύουν να παίζουν πραγματικά πολεμικά παιχνίδια, αν και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν βρεθεί ποτέ κοντά στην πρώτη γραμμή.
    Ένας πόλεμος δημιουργεί φόβο στους ανθρώπους και επιτρέπει στους ηγέτες να κυβερνούν τη χώρα ανεύθυνα, τόσο σε σχέση με την οικονομία όσο και ελέγχοντας τους πολίτες. Όταν πρόκειται για πολέμους, οι ηγέτες έχουν την απόλυτη εξουσία και επίσης πρόσβαση σε κεφάλαια.

    Αν και καμία χώρα δεν έχει διαθέσιμα κεφάλαια για αυτόν τον πόλεμο, όλες δανείζονται και τυπώνουν χρήματα εις βάρος των χωρών και των λαών τους.
    Όπως ακριβώς το βαθυσκάφος Titan το οποίο διαλύθηκε στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού παρασέρνοντας το πλήρωμά του στον θάνατο η παγκόσμια φούσκα χρέους μπορεί να εκραγεί μέσα σε ένα κλάσμα του χιλιοστού του δευτερολέπτου».

    Μάλιστα αναφέρεται στο ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου και μίας ολικής καταστροφής λόγω του πολέμου στην Ουκρανία για τον οποίο θεωρεί ως βασικούς υπεύθυνους τις ηγεσίες των ΗΠΑ και των δυτικών χώρων.

    Πρώτη φορά ένας δυτικός οικονομικός οίκος ρίχνει ευθύνες στις δυτικές ηγεσίες για επικείμενη παγκόσμια καταστροφή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιουδαίος μεγιστάνας Barry Sternlicht ανησυχεί: «Έρχεται στην αμερικανική οικονομία ένας “τυφώνας” τύπου 5 που θα τα σαρώσει όλα».
      «Μπορείτε να δείτε 400 ή 500 τράπεζες που θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Πάτρα: Νεκρός 21χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Γλαύκου.
    Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην οδό Γλαύκου, στη συμβολή της με την Ακρωτηρίου, στην Πάτρα, το βράδυ της Παρασκευής (21.07.2023).

    Σύμφωνα με το tempo24.news, περίπου στις 11.30 το βράδυ, ένας 21χρονος παρασύρθηκε αυτό αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος της στο ρεύμα προς την παραλιακή. Ο 21χρονος έχασε τη ζωή του.

    Στο σημείο όπως ήταν φυσικό επικράτησε αναστάτωση, ενώ έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

    "ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ" ΟΙ ΕΞΕΒΡΑΪΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ) ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΑΝ ΛΙΓΟ. ΑΦΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ. ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΓΕΙ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΘΕΣ, ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ Ή ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΜΑΛΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΠΩΣ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΡΩΜΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ: ΜΕ ΚΑΝΤΗΛΙΑ, ΛΑΜΠΑΔΕΣ, ΚΕΡΙΑ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, ΛΙΒΑΝΙΑ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2023/07/24-10.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...