ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Ιουλίου 2023

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σαν σκυλιά 6 έφηβους Παλαιστίνιους στη Τζενίν.



ΙΜΑΜΗΣ ΜΟΧΑΜΑΝΤ ΤΑΟΥΧΙΝΤΙ: «Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ - ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΟΥΣΑΜΕ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ».





 Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, η οποία χαρακτηρίζεται από στρατιωτικές πηγές ως η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών.

Όπως αναφέρει το CNN, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι ξεκίνησαν μια «εκτεταμένη αντιτρομοκρατική προσπάθεια στην περιοχή της πόλης Τζενίν και του στρατοπέδου Τζενίν», πλήττοντας «τρομοκρατικές υποδομές«, σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Κάτοικοι της Τζενίν δήλωσαν στο CNN ότι άκουσαν εκρήξεις και σφοδρούς πυροβολισμούς στην περιοχή, ενώ βίντεο από τη σκηνή έδειχνε τραυματισμένους Παλαιστίνιους να μεταφέρονται με ασθενοφόρο στο κυβερνητικό νοσοκομείο της Τζενίν.
Από τους τραυματίες, 10 είναι «σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Mahmoud al-Saadi, διευθυντής της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στην Τζενίν, δήλωσε ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι «σοβαροί και στο άνω μέρος του σώματος», προσθέτοντας ότι η διαδικασία μεταφοράς των τραυματιών ήταν δύσκολη. Πέντε από τους νεκρούς ήταν έφηβοι, ανέφερε το υπουργείο.

Ένας ένατος Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης σε ξεχωριστό περιστατικό, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.





Παράλληλα βίντεο φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να πυροβολούν κατά δημοσιογράφους στην Τζενίν.





Γιατί το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεση
Την ίδια ώρα όπως αναφέρει το BBC, η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ έχει ως στόχο τις Ταξιαρχίες της Τζενίν, μια χαλαρή ένωση νεαρών κυρίως ενόπλων που βρίσκονται εντελώς εκτός του ελέγχου της Παλαιστινιακής Αρχής. Το Ισραήλ λέει ότι είναι υπεύθυνες για την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.
Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε σήμερα το πρωί ένα infographic που δείχνει πού έχουν γίνει αρκετές από αυτές τις επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο περίπου. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μέσα στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.
Αυτό που στοχεύουν αυτοί οι άνθρωποι είναι η κατοχή – και αυτό περιλαμβάνει τον ισραηλινό στρατό, αλλά και τους εβραϊκούς οικισμούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ισραηλινοί πολίτες που ζουν εκεί, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, γίνονται συχνά στόχος αυτών των ενόπλων. Το Ισραήλ αμφισβητεί ότι οι εβραϊκοί οικισμοί, που δημιουργήθηκαν από τότε που κατέλαβε τη Δυτική Όχθη το 1967, είναι παράνομοι.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

1 σχόλιο:

  1. Κύπρος: Λαθρομεταναστες Μουσουλμάνοι έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας κοράνι στο χέρι τους.
    Την ανησυχία για τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών μουσουλμάνων στη πόλη του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδωνος.
    Με ανάρτηση του στο Facebook καλεί τη κυβέρνηση να προβληματιστεί και να πάρει μέτρα, παρουσιάζοντας βίντεο από πορεία νεαρών μουσουλμάνων οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα κρατώντας στα χέρια τους το κοράνι.
    Η εκδήλωση έγινε σε ένδειξη καταδίκης του συμβάντος στην Σουηδία με το κάψιμο του ιερού βιβλίου των Μουσουλμάνων
    «Η πορεία νεαρών μουσουλμάνων σήμερα στην τουριστική περιοχή της Παφου με το κοράνι στο χέρι με εμφανή τον θρησκευτικό φανατισμό πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση και το Κράτος μας και γενικά όλους για τις ενέργεις που πρέπει άμεσα να γίνουν. Τα λάθη και τις παραλείψεις η ιστορία δεν τις συγχωρεί», έγραψε στο Facebook.
    https://www.facebook.com/PhedonasPhedonos/videos/2890977594366636/?ref=embed_video
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...