ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Ιουλίου 2023

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2023 - 28ο ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΕΩΣ 6, 7, 8, 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 


Η ΚΙΝΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Κινεζική εταιρία πληρώνει 140 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοί της παιδιά. Η πολιτική θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο (1/7/2023). Στην ελληνική μπανανία το βρωμερό πρακτόρικο πολιτικό σύστημα εισάγει μουσουλμάνους για αντικατάσταση του Ελληνικού λαού.






ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2023 6, 7, 8 και 9 Ιουλίου. 28 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας. Είμαστε πάντα εδώ!!!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτιστικός σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ

Μεταφέρουμε μήνυμα αφύπνισης, ευελπιστώντας να σηκώσουμε την Ελλάδα και την ιστορία της στον πιο ψηλό θώκο του πολιτισμού, στις κορυφές του Ολύμπου, γιατί αυτή η κορυφή είναι και η αρχή του έλλογου κόσμου. Από κει θα λάμψει το ΦΩΣ, από εκεί θα έλθει η αρμονία στον κόσμο και εκεί θα γραφτεί ξανά ο παγκόσμιος Ύμνος του Ελληνικού Πολιτισμού. ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

----------------------------------------------

Σήμερα Σάββατο 1 Ιουλιου 2023 στις 7 το απόγευμα και την Κυριακή την ίδια ώρα, ολοκληρώνεται ο κύκλος προετοιμασιών για τα Προμήθεια 2023. Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Παρακαλούνται όλοι όσοι συμμετέχουν στα δρώμενα και όχι μόνο, να παρευρεθούν στις τελευταίες μας συναντήσεις . (Εύοσμος, Σμύρνης 76 - Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6986709185)


Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που είναι δίπλα μας . Ευχαριστούμε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα και εδώ και πολύ καιρό δίνεται ακούραστοι το καλύτερο κομμάτι του εαυτού σας με ζήλο και σεβασμό, βοηθώντας και συμμετέχοντας στην προετοιμασία και για τα φετινά Προμήθεια. Μια ομάδα δεμένη, ο καθένας στο κομμάτι που του ταιριάζει περισσότερο και τον κάνει πιο δημιουργικό και όλα αυτά σε πνεύμα ομόνοιας και αλληλοσεβασμού και ο σκοπός κοινός για όλους!!!

-------------------------------------

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για τα Προμήθεια, μεταφέροντας κομμάτια του αθάνατου Ελληνικού Πνεύματος, Ιστορίας και Πολιτισμού.

Η μεγαλύτερη Ελληνική γιορτή πατώντας στις γερές βάσεις του ιδρυτή της, αλλά και στην εμπειρία, στις επίπονες και αποφασιστικές κινήσεις των διοργανωτών, συμμετεχόντων μελών και φίλων, συνεχίζει το χρέος προς Θεούς και προγόνους. Κατάνυξη, μυσταγωγία, σεβασμός, ανάπτυξη ελληνικού τρόπου σκέψης. Ένα μεγάλο εργαστήρι κοσμοαντίληψης, ιδεών και πνεύματος. Να μεγαλώνουν τα παιδιά μέσα εδώ , αναπτύσσοντας ιδέες και θέσεις, δημιουργώντας χαρακτήρα και ήθος ελληνικό, βαδίζοντας στα μονοπάτια των φιλοσόφων, των ρητόρων, των πανελληνίων θεσμών και ιερών. Καινούργιος τρόπος σκέψης, σκέψη ελληνική και ελεύθερη, σε εναρμόνιση με τον πανάρχαιο Ελληνικό Ναό, την Φύση.

Τα Προμήθεια έφτασαν και μας καλούν όλους επάνω στα ιερά μονοπάτια του Ολύμπου. Ντύστε την ψυχή σας με το ένδυμα της απλότητας και του σεβασμού, με τα πιο φωτεινά χρώματα και ξεκινήστε, να ανταμώσουμε στην άπλα του Ολύμπου.

Τα Προμήθεια δίνουν την ευκαιρία κάθε χρόνο σε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, να γνωρίσουν το Ελληνικό Πνεύμα και έθος, να τιμήσουν τους Αρχαίους φιλοσόφους και τις φιλοσοφικές σχολές με δημόσιες συζητήσεις και εκδηλώσεις, να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά, αθλητικά, πολιτιστικά και τελεστικά δρώμενα, να μετάσχουν σε αυτά ως αναζωογονητική μύηση στις αρχέγονες πηγές που μας γέννησαν, να νιώσουν με κατάνυξη την πατρώα ψυχή, να έρθουν σε επαφή με την κοσμοθέαση των προγόνων μας. Τα Προμήθεια είναι γιορτή για όλους όσους τιμούν την Ελληνική Παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό. Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι όσοι αισθάνονται πως η διαύγεια σκέψης και οι αξίες των προγόνων μας, μπορούν να αποβούν βατήρας πνευματικής παλιγγενεσίας και ελπίδας.

Να μας δίνουν οι Θεοί Υγεία, εύνοια και συνέπεια. Καλό μήνα, καλή αντάμωση και καλά Προμήθεια!!!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

  • Ώρα 19:00 Καθαρμοί του Άλσους Προμηθέως σύμφωνα με τα πατρώα και Αφή Προμηθεϊκού Πυρός. Τελετουργική έναρξη των Προμηθείων 2023 (ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ)

  • Ώρα 20:00 Ανακαλύπτοντας τον Πρωτογέννητο Έρωτα. Κείμενο. Νους, Ψυχή και σώμα. Μια βιωματική προσέγγιση. Εισηγήτρια: Ανδριάνα Παπανικολάου.

  • Ώρα 21:00 Ζωντανή έντεχνη μουσική – Κιθάρα και τραγούδι- Παρμενίων

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

  • Ώρα 13:30 Ομιλία με θέμα : «Η ενδομήτρια εμπειρία το θεμέλιο της ζωής και της μάθησης» Εισηγήτρια Ελένη Κωτσόγιαννη. Επιμέλεια: Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής.

  • Ώρα 15:00 Εκπαιδευτική ομιλία με θέμα: «Κύκλος Αρχαίων ρυθμών με κρουστά» με τον Λευτέρη Αγγουριδάκη. (Όποιος έχει δικό του κρουστό μπορεί να το φέρει και να το δηλώσει)

  • Ώρα 18:30 Τελετουργικό παράδοσης φλόγας στους αθλητές, στο Δίον (έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου)- ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ

  • Ώρα 20:30 Πλατεία Λιτοχώρου: Άφιξη φλόγας από το Δίον και η μεγαλειώδης Προμηθεϊκή πομπή στους δρόμους του Λιτοχώρου.

  • Ώρα 21:30 Υπαίθριο θέατρο Λιτοχώρου: -Χαιρετισμοί - «Ην αεί και εστίν και έσται το ιερόν πυρ της ψυχής» Χοροδρώμενο σε χορογραφία της Κέιρεν Κυρήνη Αχλαδά Διοργάνωση: Πολιτιστ. Σύλλογος Προμηθεύς Πυρφόρος -Ιερό ταξίδι στον Όλυμπο: «Ιέρεια στο χρόνο» Χοροθεατρικό δρώμενο. Χορεύουν: Ανδριάνα Παπανικολάου, Κατερίνα Καραδήμα, Σάντρα Βούλγαρη, Κέιρεν Κυρήνη Αχλαδά, Παπαχρυσοστόμου Όλγα. «Κατοικίες νυμφών» Ομάδα χορού Αέναες μορφές.

  • Ώρα 23:45 Μεταμεσονύκτια ομιλία με θέμα: «Ο Έλληνας άνθρωπος» -Εισηγητής: Σωκράτης Παγιατάκης

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

  • Ώρα 09:30 Τελετή στα νερά του Ενιπέα. Συγκέντρωση ώρα 09:00 στην πλατεία του Λιτοχώρου και αναχώρηση για τον Ενιπέα. (ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ)

  • Ώρα 12:00 Ομιλία «Η Γυναίκα στο παρελθόν και το μήνυμα της Υπατίας για ισότητα». Χαιρετισμός: Αλτιντασιώτου Γεωργία. Εισηγητής: Αθανάσιος Μερτζανίδης . Διοργάνωση: ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ και ΚΗΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

  • Ώρα 13.30 Διανομή κικεώνα

  • Ώρα 14:00 Ομιλία με θεμα: «Ἀνατέμνοντας τὸν μῦθο τοῦ Πρωταγόρα». Εισηγητής: Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος

  • Ώρα 15:00 Ομιλία με θέμα :«Η Ελληνική κοσμοθέαση ως αγωγός του συμπαντικού σκέπτεσθαι και τα έξι ανθρώπινα είδη συνεισφέροντα εις αυτό» Εισηγητής: Παναγιώτης Τερπάνδρου Ζαχαρίου

  • Ώρα 16:30 Ομιλία με θέμα :Ελληνική θεογονία «τα από των ανθρωπίνων οφθαλμών αποκεκρυμμένα» Εισηγήτρια κ. Σεμέλη Τραυλού

  • Ώρα 17:30 Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Περιπέτεια στον Όλυμπο», με την παιδαγωγό ΄Ολγα Παπαχρυσοστόμου και την δασκάλα χορού Σάντρα Βούλγαρη

  • Ώρα 19:30 Τελετουργικό στήσιμο βωμού και τελετή καθιέρωσης βωμού (ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ)

  • Ώρα 21:30 Έναρξη μυσταγωγικών δρώμενων υπό τον τίτλο «Προμηθεϊκόν Πυρ, αείζωον και αεί υπάρχον». Κείμενα- Σκηνοθεσία: Γεωργία Αλτιντασιώτου Χορογραφίες: Κέιρεν Κυρήνη Αχλαδά. Ηχολήπτης: Αθανάσιος ΠαρμενίωνΤζαχρήστας Διοργάνωση: ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ.

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

  • Ώρα 10:00 Τελεστικό δρώμενο οι « Ώρες». (ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ)

  • Ωρα 10:30 Τελετή απόδοσης τιμών στον Απόλλωνα από την Ιερατική ομάδα του ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΥΡΦΟΡΟΥ

  • Ώρα 11:00 Ονοματοδοσίες με το τυπικό της πατρώας παράδοσης (Ιερατική ομάδα ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ)

  • Ώρα 12:00 Καθιερωμένη ετήσια συνάντηση όλων των φορέων – Επιμέλεια: ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ

Συντονιστής : Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος

ΛΗΞΗ________________________

Οράτε το μέλλον, ευγένειαν ασκείτε, επαινείτε αρετήν,
Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε! 

ΠΗΓΗ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2023 - 28ο έτος συνεχούς ανάδειξης της Ελληνικής Κοσμοθεάσεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...