ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Ιουλίου 2023

Η ΚΙΝΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Κινεζική εταιρία πληρώνει 140 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοί της παιδιά. Η πολιτική θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο (1/7/2023). Στην ελληνική μπανανία το βρωμερό πρακτόρικο πολιτικό σύστημα εισάγει μουσουλμάνους για αντικατάσταση του Ελληνικού λαού.

 




ΘΕΜΑΤΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 


Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ




Το trip.com ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά ταξιδιωτικά γραφεία στον κόσμο που εδρεύει στην Κίνα ανακοίνωσε πως από αύριο θα τεθούν σε ισχύ νέες επιδοτήσεις παιδικής μέριμνας ύψους 138 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ενθαρρύνει τους 32.000 υπαλλήλους της να κάνουν παιδιά.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην εταιρεία για τουλάχιστον τρία χρόνια θα λαμβάνουν ετήσιο μπόνους 10.000 γιουάν (1.376 $) για κάθε νεογέννητο παιδί κάθε χρόνο από τα πρώτα του γενέθλια μέχρι να συμπληρώσει την ηλικία των πέντε ετών.



Η πολιτική θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο (1/7/2023).

«Μέσω της εισαγωγής αυτού του νέου επιδόματος παιδικής μέριμνας, στοχεύουμε να παρέχουμε οικονομική υποστήριξη που θα ενθαρρύνει τους υπαλλήλους μας να ξεκινήσουν ή να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους χωρίς συμβιβασμούς στους επαγγελματικούς τους στόχους και τα επιτεύγματά τους», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, James Liang, σε δήλωσή του την Παρασκευή.

Η ενέργεια της Trip.com έρχεται έπειτα από παρόμοιες πρωτοβουλίες μικρότερων κινεζικών εταιρειών καθώς η χώρα αντιμετωπίζει δημογραφική κρίση.

Σύμφωνα με το CNN, ο πληθυσμός της Κίνας συρρικνώθηκε το 2022 για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, με μόλις 6,77 γεννήσεις ανά 1.000 άτομα, το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων από την ίδρυση της κομμουνιστικής Κίνας το 1949.

Η χώρα είναι τώρα το δεύτερο πιο πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο, έχοντας μείνει πίσω από την Ινδία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Πεκίνο ακύρωσε την επί δεκαετίες πολιτική του «ένα παιδί» το 2015, επιτρέποντας αρχικά στα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτήσουν δύο παιδιά. Αλλά μετά από μια σύντομη άνοδο το 2016, το εθνικό ποσοστό γεννήσεων άρχισε και πάλι να μειώνεται.

Η δημογραφική κρίση έρχεται να προστεθεί στο πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού, θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσει τα φορολογικά έσοδα και τις εισφορές σε ένα ήδη τεταμένο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί στην εταιρεία για τρία χρόνια θα πληρούν τις προϋποθέσεις για το μπόνους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θέση ή την τοποθεσία εργασίας τους, ανέφερε η εταιρεία σε μια δεύτερη ανακοίνωση.

«Ανέκαθεν πρότεινα στην κυβέρνηση να δώσει χρήματα σε οικογένειες με παιδιά… για να μειώσει το κόστος ανατροφής και να βοηθήσει περισσότερους νέους να εκπληρώσουν την επιθυμία τους να έχουν πολλά παιδιά» είπε ο Liang σε αυτή τη δήλωση.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια:

  1. Ο ΟΗΕ ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών! – «Προσβάλει τα δικαιώματα χρηστών και διακινητών»!
    «Αντικαταστήστε την τιμωρία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα»!
    Σε μία πρωτοφανή παρότρυνση προχώρησε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά, ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών και η διεθνής κοινότητα να αντικαταστήσει την τιμωρία με υποστήριξη και προώθηση πολιτικών που σέβονται, προστατεύουν και εκπληρώνουν τα δικαιώματα όλων!

    Ζήτησαν μάλιστα μετασχηματιστική αλλαγή στη διεθνή προσέγγιση για τα ναρκωτικά, με επίκεντρο την υγεία και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Φυσικά, κάτι τέτοιο θα έδινε εύκολη πρόσβαση ακόμα και σε ανθρώπους, εφήβους και παιδιά, που δεν θα είχαν καμία επιθυμία και προδιάθεση να κάνουν δοκιμές ψυχοτρόπων ουσιών.

    «Προτρέπουμε τα κράτη μέλη και τους διεθνείς φορείς να αντικαταστήσουν τις τρέχουσες πολιτικές τους για τα ναρκωτικά με αυτές που βασίζονται στις αρχές της εφαρμογής μιας συνολικής αποκατάστασης και επανένταξης.

    Τώρα περισσότερο από ποτέ, η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντικαταστήσει την τιμωρία με υποστήριξη και να προωθήσει πολιτικές που σέβονται, προστατεύουν και εκπληρώνουν τα δικαιώματα όλων»!

    «Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών μπορεί να γίνει κατανοητός σε σημαντικό βαθμό ως πόλεμος κατά των ανθρώπων!

    Ο αντίκτυπός του ήταν μεγαλύτερος σε όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας και συχνά επικαλύπτεται με διακρίσεις που απευθύνονται σε περιθωριοποιημένες ομάδες, μειονότητες και αυτόχθονες πληθυσμούς.

    Από την εμπειρία μας, έχουμε διαπιστώσει ότι ο αντίκτυπος αυτός που εισάγει διακρίσεις είναι κοινό στοιχείο στις πολιτικές για τα ναρκωτικά όσον αφορά το ευρύτερο φάσμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην προσωπική ελευθερία, στα βασανιστήρια, στην κακομεταχείριση και την καταναγκαστική εργασία, στα δικαιώματα δίκαιης δίκης, στο δικαίωμα στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε βασικά φάρμακα, της ψυχολογικής φροντίδας, της ολοκληρωμένης πρόληψης και εκπαίδευσης για τα ναρκωτικά, της θεραπείας από τα ναρκωτικά και της μείωσης της βλάβης, το δικαίωμα σε επαρκή στέγαση, ελευθερία από διακρίσεις και δικαίωμα ίσης μεταχείρισης ενώπιον του νόμου, δικαίωμα σε ένα καθαρό, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, πολιτιστικά δικαιώματα και ελευθερίες της έκφρασης, της θρησκείας, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι.

    Οι διορισμένοι από τον ΟΗΕ εμπειρογνώμονες δήλωσαν επίσης ότι η ποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών συμβάλλει στον επιβλαβή στιγματισμό των χρηστών ναρκωτικών, με αποτέλεσμα σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    «Η χρήση ναρκωτικών ή ο εθισμός δεν είναι ποτέ επαρκής δικαιολογία για τη φυλάκιση ενός ατόμου», είπαν οι εμπειρογνώμονες.

    «Τα υποχρεωτικά κέντρα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν με εθελοντικές, βασισμένες σε στοιχεία και στα δικαιώματα, κοινοτικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών».
    Με λίγα λόγια ο ΟΗΕ προτείνει την πλήρη απελευθέρωση των ναρκωτικών, την νομιμοποίηση τους και ε ντέλει οι κοινωνίες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά για να μη θίγονται τα δικαιώματα όχι μόνο των χρηστών αλλά και αυτών που τα εμπορεύονται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των νορβηγικών F-35 με 600 «έξυπνες» βόμβες StormBreaker. Αποδεσμεύτηκαν τα stand-off όπλα. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.


    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση της «έξυπνης» βόμβας ολίσθησης StormBreaker στη Νορβηγία, για να εξοπλίσει τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35A.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο χθες Τετάρτη ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στην πώληση στη Νορβηγία συνολικά 600 βομβών ολίσθησης για τα αεροσκάφη F-35A της.

    Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος της σύμβασης είναι 293 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο καλύπτει τόσο τα πυρομαχικά όσο και τη συντήρηση και υποστήριξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Συνεργασίας για την Ασφάλεια της Άμυνας (DSCA).

    Αρχικά, η Νορβηγία είχε παραγγείλει το 2022 μόνο 20 από τις έξυπνες βόμβες, αλλά αργότερα αύξησε την παραγγελία σε 600 πυρομαχικά.

    Η βόμβα StormBreaker [πλήρες όνομα GBU-53/B Small Diameter Bombs-Increment II (SDB-II) All-Up-Rounds (AUR)], που αναπτύχθηκε από την Raytheon, διαθέτει ένα επαναστατικό σύστημα ανίχνευσης στόχων τριών λειτουργιών (tri-mode seeker), καθώς χρησιμοποιεί απεικόνιση υπερύθρων, κύματα χιλιοστών και ημιενεργή καθοδήγηση λέιζερ ή GPS για να χτυπήσει στόχους.

    «Βλέπουμε το StormBreaker ως βασικό συστατικό για την επίτευξη της πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας του στόλου μας F-35», έχει δηλώσει υψηλόβαθμο στέλεχος της Βασιλικής Νορβηγικής Αεροπορίας.

    Ένα F-35A θα μπορεί να μεταφέρει συνολικά 8 έξυπνες βόμβες ακριβείας σε εσωτερικούς σταθμούς όπλων και 16 ακόμη στο εξωτερικό του αεροσκάφους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σφαγή στο Δοξάτο Δράμας και η τεράστια θηριωδία των Βουλγάρων στις 30 Ιουνίου του 1913.
    Ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος μπορεί να είχε τελειώσει από τον Μάιο του 1913, όμως οι εχθροί δεν είχαν εγκαταλείψει ακόμα το ελληνικό έδαφος.

    Μετά από την απελευθέρωση των Σερρών, ένα ελληνικό τάγμα λαμβάνει την εντολή να κινηθεί προς την περιοχή της Δράμας, για να συνεχίσει την καταδίωξη των Βουλγάρων.

    Οι Βούλγαροι είχαν καταλάβει την περιοχή από τον Οκτώβριο του 1912 και, ηττημένοι πια, αρνούνταν να παραδώσουν την περιοχή χωρίς να αφήσουν το στίγμα τους. Κατά την υποχώρηση τους, προκαλούν καταστροφές με αποκορύφωμα τα γεγονότα του Δοξάτου, στις 30 Ιουνίου του 1913.

    Το πρωί εκείνης της ημέρας, μια ίλη ιππικού του βουλγαρικού στρατού μαζί με ένα τάγμα πεζικού και αρκετούς κομιτατζήδες, περικυκλώνουν το Δοξάτο, ένα εύπορο χωριό που βρίσκεται 9 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας.

    Ως δικαιολογία για την επίθεση που έκαναν αργότερα, ισχυρίστηκαν πως έφταιξαν οι ομάδες Ελλήνων προσκόπων, που απαρτιζόταν από εθελοντές απόμαχους του Μακεδονικού αγώνα, οι οποίοι τους παρενόχλησαν. Ο πληθυσμός του Δοξάτου αποτελούταν από χριστιανούς και μουσουλμάνους. Εκείνη την εποχή, έφτανε τους 1.500 κατοίκους.


    Οι 120 ιππείς δεν είχαν άλλο σκοπό παρά να λεηλατήσουν το χωριό. Κατάφεραν να πείσουν τους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού πως έχουν συμμαχήσει με την Οθωμανική αυτοκρατορία ενάντια στην Ελλάδα και τους πήραν με το μέρος τους. Οι Βούλγαροι στρατιώτες, με πρώτους και καλύτερους τους κομιτατζήδες, εισέβαλλαν στο χωριό και άρχισαν να σφάζουν αδιακρίτως άντρες, γυναίκες και παιδιά. Ύστερα, περιέλουσαν τα σπίτια με πετρέλαιο και τα πυρπόλησαν.

    Σχεδόν όλο το χωριό κάηκε, ενώ οι σφαγιασθέντες έφτασαν τους 650. Δηλαδή, περισσότεροι από τον μισό χριστιανικό πληθυσμό του χωριού. Η σφαγή του Δοξάτου συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

    Η εφημερίδες όλου του κόσμου, δημοσίευσαν φρικιαστικές λεπτομέρειες. Εκτός από τους 650 Έλληνες που βρήκαν το θάνατο, κάηκαν περίπου 240 σπίτια και 80 καταστήματα. Την επόμενη μέρα, την 1η Ιουλίου, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν χωρίς μάχη την περιοχή, ολοκληρώνοντας την απελευθέρωση της ανατολικής Μακεδονίας.


    Αλλά το κακό είχε προλάβει να γίνει. Οι Βούλγαροι και οι κομιτατζήδες δεν έδειξαν κανένα έλεος, σκότωσαν και έκαψαν, άρπαξαν την πλούσια λεία και κατευθύνθηκαν βόρεια. Οι απεσταλμένοι των διεθνών μέσων που έφτασαν στο χωριό, αντίκρυσαν ένα πρωτοφανές θέαμα.

    Οι περισσότερες σοροί ήταν εκτεθειμένες στους δρόμους, με τα σκυλιά να τρώνε τις σάρκες των νεκρών. Οι Βούλγαροι δεν είχαν απλά σκοτώσει τους κατοίκους, αλλά τους θανάτωναν σιγά σιγά με τις λόγχες τους, ενώ οι ηλικιωμένες του χωριού κρύβονταν ακόμη στα σπίτια που είχαν απομείνει.

    Η θηριωδία των Βουλγάρων ήταν τεράστια. Και δυστυχώς δεν ήταν η μοναδική. Το Δοξάτο είχε ζήσει μια τραγωδία που η μοίρα φρόντισε να μην είναι η τελευταία. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 1941, 28 χρόνια μετά από την επίθεση των Βουλγάρων, οι κάτοικοι του Δοξάτου θα βιώσουν ακόμα μια σφαγή, πάλι από Βούλγαρους, που τότε είχαν συμμαχήσει με τους Γερμανούς…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ρωσική βιομηχανία στρέφεται στην παραγωγή οπλικών συστημάτων – Συνεχείς οι παραγγελίες αρμάτων. Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΔΙΩΞΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.
    Σε μια πρωτοφανή απόφαση από την έναρξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία η ένωση των ρωσικών αμυντικών εταιρειών, Rostec (με τις οδηγίες του Κρεμλίνου) ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αρμάτων μάχης του κόσμου, η Uralvagonzavod (UVZ), αναστέλλει οποιαδήποτε άλλη κατασκευαστική δραστηριότητα, όπως τα πολιτικά οχήματα, βαγόνια τρένων κλπ. και στρέφεται αποκλειστικά στην παραγωγή και αναβάθμιση αρμάτων μάχης.

    Η εταιρεία παράγει ένα ευρύ φάσμα αρμάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένων των T-72, T-80, T-90 και T-14 Armata. Αυτά τα άρματα έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικούς σκοπούς και έχουν διαφορετικές προδιαγραφές και δυνατότητες.

    – Το T-72 είναι ένα κύριο άρμα μάχης που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970. Έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστό για την αξιοπιστία και την ευκολία συντήρησης του ενώ πλέον αναβαθμίζονται στο πρότυπο Τ-72Β3.


    – Το T-80 είναι ένα πιο προηγμένο τανκ που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980. Διαθέτει κινητήρα αεριοστροβίλου και βελτιωμένη θωράκιση σε σύγκριση με το T-72 για υψηλότερες ταχύτητες και αναβαθμίζονται στο πρότυπο Τ-80BVM.

    – Το T-90 είναι μια περαιτέρω εξέλιξη των αρμάτων T-72 με βελτιωμένη θωράκιση και ισχυρότερο κινητήρα, καθώς και προηγμένα συστήματα ελέγχου πυρός και άλλα χαρακτηριστικά και πλέον θα παράγεται μόνο η έκδοση Τ-90Μ.


    – Το T-14 Armata είναι ένα άρμα μάχης νέας γενιάς που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015. Διαθέτει μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός μη επανδρωμένου πυργίσκου και ενός νέου τύπου θωράκισης και ήδη υπάρχει συμβόλαιο για 200 άρματα έναντι της ανακοίνωσης για την παραγωγή 2.200 αρμάτων.

    Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε το έκτακτο και κατεπείγον παραγωγικό πρόγραμμα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας που περιλαμβάνει:

    – Την παραγωγή συστημάτων πυροβολικού από την εταιρεία Tehmash. Μεταξύ των βασικών προϊόντων που θα παράγει θα είναι τα οβιδοβόλα D-30A, καθώς και τα πυροβόλα για άρματα μάχης T-72 και T-90.


    – Η Uraltransmash αναλαμβάνει την παραγωγή των αυτοκινούμενων οβίδων Msta-S .Αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζει επίσης τραμ , αντλίες πετρελαίου και βαρούλκα για ανελκυστήρες επιβατών και εμπορευμάτων, που μέχρι τώρα κατασκευάζονταν στο Uralvagonzavod.-

    Το Burevestnik Central Research Institute θα αναπτύξει και θα παράγει όλμους και συστήματα πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων των μεταφερόμενων όλμων 2B11 και 2C12 Sani, καθώς συστήματα ναυτικού πυροβολικού.Μεταξύ των νέων έργων είναι η παραγωγή μονάδα μάχης με πυροβόλο 57 mm AU220M “Baikal”.

    – Το Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών Υλικών (CRIIM) θα αναπτύξει ειδικά υλικά και τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των χάλυβων υψηλής αντοχής, μερικοί από τους οποίους παράγονταν στο Uralvagonzavod μέχρι τώρα.

    Την ενοποίηση παραγωγής οπλικών συστημάτων από την ρωσική πολεμική βιομηχανία προανήγγειλε πριν από λίγο καιρό ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την παραγωγή 1.600 αρμάτων μάχης T-90M Proriv που είναι το πλέον προηγμένο επιχειρησιακό άρμα μάχης του ρωσικού Στρατού με πολύ καλά αποτελέσματα στην Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Σύμβουλος του Μ.Νετανιάχου: «Δεν θα επιτεθούμε σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».
    Παρότι ΗΠΑ και Ιράν επιδιώκουν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις που σχετίζονται με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Χανέγκμπι ξεκαθάρισε ότι καμία συμφωνία δεν θα ήταν δεσμευτική για το Ισραήλ.

    Ο Ζάχι Χανέγκμπι, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαβεβαίωσε χθες ότι «δεν επίκειται στο εγγύς μέλλον ισραηλινό στρατιωτικό πλήγμα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν».

    Παρότι Ουάσινγκτον και Τεχεράνη επιδιώκουν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις που σχετίζονται με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Χανέγκμπι ξεκαθάρισε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι καμία συμφωνία δεν θα ήταν δεσμευτική για το Ισραήλ, το οποίο θεωρεί απειλή για την ύπαρξή του ένα Ιράν που θα διέθετε πυρηνικά όπλα.

    Ερωτηθείς εάν είναι πλέον πιο κοντά μια απόφαση για προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ο Ζάχι Χανέγκμπι είπε στο Channel 13: «Δεν είμαστε πιο κοντά, επειδή οι Ιρανοί έχουν σταματήσει, εδώ και λίγο καιρό, να εμπλουτίζουν ουράνιο στο επίπεδο το οποίο θεωρούμε κόκκινη γραμμή». «Αλλά μπορεί να συμβεί. Επομένως προετοιμαζόμαστε για τη στιγμή, εφόσον έρθει, που θα υποχρεωθούμε να υπερασπιστούμε τον λαό του Ισραήλ απέναντι σε ένα φανατικό καθεστώς που έχει βάλει σκοπό να μας εξολοθρεύσει και διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής», συμπλήρωσε.

    Αφού δεν κατάφεραν να αναβιώσουν τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι ΗΠΑ ελπίζουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή κάποιων περιορισμών στην Τεχεράνη, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να αποκτήσει πυρηνικό όπλο το οποίο θα απειλήσει το Ισραήλ και θα προκαλέσει κούρσα εξοπλισμών στην περιοχή. Το Ιράν αρνείται ότι έχει τέτοιες φιλοδοξίες.
    Το 2018 οι ΗΠΑ αποχώρησαν μονομερώς από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επέβαλαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, στραγγαλίζοντας την ιρανική οικονομία. Έκτοτε το Ιράν υπερέβη σταδιακά τα όρια εμπλουτισμού ουρανίου που προβλέπονταν στη συμφωνία του 2015.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κατάργησε τις φυλετικές ποσοστώσεις στα πανεπιστήμια – «Ήταν ρατσιστικές κατά των λευκών».
    Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη ότι τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ δεν μπορούν να λαμβάνουν υπόψιν την φυλετική καταγωγή των υποψηφίων, μια απόφαση ορόσημο που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο τα κολέγια εγγράφουν φοιτητές.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου πλειοψηφούν οι συντηρητικοί δικαστές, αποφάνθηκε 6-3 κατά των διαδικασιών εισαγωγής στο Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

    Το ανώτατο δικαστήριο τάχθηκε στο πλευρό της συντηρητικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Students for Fair Admissions, η οποία υποστήριξε ότι οι διαδικασίες εισαγωγής στα πανεπιστήμια κάνουν διακρίσεις κατά των λευκών και των Ασιατοαμερικανών αιτούντων.

    Η απόφαση θα αναγκάσει τα κολέγια να αλλάξουν τα μακροχρόνια χαρακτηριστικά της διαδικασίας εισαγωγής και πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο την εκπροσώπηση Μαύρων και Λατίνων φοιτητών στις πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα.

    Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δείχνει να απηχεί ευρύτερα τις απόψεις ενός μεγάλου μέρους της αμερικανικής κοινωνίας. Πρόσφατη δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνών Pew Research Center που δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου 2023 κατέγραψε ότι οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες δεν εγκρίνουν την ευνοϊκή μεταχείριση υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα κολέγια λόγω χρώματος και φυλετικής καταγωγής.

    Στα οκτώ πανεπιστήμια της Ivy League, ο αριθμός των μη λευκών φοιτητών αυξήθηκε κατά 55% από το 2010 έως το 2021, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία.

    Μιλώντας στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι διαφωνεί έντονα με την απόφαση της Πέμπτης, η οποία συντάχθηκε από τον αρχιδικαστή Τζον Ρόμπερτς, και κάλεσε τα κολέγια να μην εγκαταλείψουν τη δέσμευσή τους στην διαφορετικότητα.

    Το Αffirmative Αction ήταν ένα από τα πολλά προγράμματα που ακολούθησαν τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων Civil Rights Act του 1964 ο οποίος διασφάλισε ίσα δικαιώματα για όλους τους Αμερικανούς και απαγόρευσε τον φυλετικό διαχωρισμό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Κορινθία: Ο 20χρονος σκοτώθηκε κοντά στο σημείο που είχε χάσει τη ζωή του και ο αδελφός του

    Μια οικογενειακή τραγωδία εξελίσσεται στο Βέλο Κορινθίας μετά την απώλεια του 20χρονου Σπύρου ο οποίος τα ξημερώματα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε έπεσε στο οδόστρωμα στον παραλιακό δρόμο του Περιγιαλίου.

    Η μοίρα του επεφύλασσε ένα τραγικό παιχνίδι καθώς ελάχιστα μέτρα από το σημείο που ο 20χρονος άφησε την τελευταία του πνοή είχε χάσει τη ζωή του ο μεγαλύτερος αδελφός του

    Το 2020, ο Γιάννης είχε ανασυρθεί νεκρός από το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε στον ίδιο δρόμο βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

    Τρία χρόνια μετά, ο 20χρονος έχασε και τη μητέρα του η οποία κατέληξε σε ηλικία μόλις 50 ετών έχοντας νοσήσει βαριά από κορωνοϊό.

    Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 20χρονου ο οποίος σήμερα το πρωί είδε νεκρό το παλικάρι του και την οικογένειά του να ξεκληρίζεται.

    Ο 20χρονος ήταν ποδοσφαιριστής στον Άρη Βοχαϊκού.

    Όπως λέει ο θείος του 20χρονου το σπίτι του 55χρονου έκλεισε μέσα σε 3 χρόνια…

    «Το 2020 σκοτώθηκε ο αδελφός του με το αμάξι αυτός, μόνος του, στο Περιγιάλι. Το 2023 έχασαν τη μάνα τους, την Μαρία, από κορωνοϊό. Μέσα σε τρία χρόνια έκλεισε το σπίτι τους. Τα 2/3 της ημέρας τα περνούσε στο νεκροταφείο ο πατέρας. Φαντάζεστε σε τι κατάσταση είναι τώρα», περιγράφει ο θείος του αδικοχαμένου Σπύρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος είχε βγει βόλτα μαζί με ένα φίλο του σε παραλιακό μαγαζί της περιοχής και λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα ανέβηκαν στη μηχανή για να επιστρέψουν στο Βέλο.

    Στο ύψος του Περγιαλίου, ο φίλος του, ο οποίος οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα, γλίστρησε και έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα τα δύο παιδιά να πέσουν με μεγάλη ταχύτητα στο οδόστρωμα.

    Ο οδηγός σώθηκε με μερικές εκδορές αλλά ο 20χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα.

    Ολοι στο Βέλο κάνουν λόγο για ένα αξιαγάπητο παιδί που είχε πάθος με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Ήταν, μάλιστα, αθλητής της ομάδας του Άρη Βοχαϊκού, η οποία τον αποχαιρέτησε με ενα συγκινητικό μήνυμα στη σελίδα της στο Facebook.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηλίας Κασιδιάρης: Η #Γαλλία φλέγεται και έχει παραδοθεί στο χάος. Tο ανεπαρκές πολιτικό της σύστημα παρατηρεί εξ αποστάσεως την καταστροφή. Αυτή είναι η φυσική μετεξέλιξη κάθε κοινωνίας που χάνει τον Εθνικό της χαρακτήρα και γίνεται έρμαιο των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού.

    Ο #Μακρόν, οι νεοφιλελεύθεροι και η αριστερά ευθύνονται για αυτή την ανεπανόρθωτη βλάβη και έχουν εκμηδενιστεί στη συνείδηση των πολιτών.

    Μετά την κυριαρχία της Μελόνι στην Ιταλία έρχεται η ώρα της #Λεπέν στη Γαλλία.

    Η Ευρώπη αυτή την κρίσιμη ώρα έχει δύο επιλογές: ή θα στραφεί προς τα εθνικά κράτη όπως έπραξε ήδη η Ουγγαρία και η Πολωνία ή θα μεταμορφωθεί σε ένα χαοτικό συνονθύλευμα με δυσοίωνο και σκοτεινό μέλλον.

    Η Ελλάς οφείλει να αποτελέσει και πάλι την πνευματική πρωτοπορία για για τη διάσωση της εθνικής ταυτότητας και την εξύψωση του πολιτισμού.

    Η νίκη μας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου παρά τον ολοκληρωτικό πόλεμο του συστήματος δείχνει τον δρόμο.

    Πολύ σύντομα θα κυριαρχήσει και στην πατρίδα μας μία ισχυρή Εθνική παράταξη, όπως συμβαίνει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, που απολαμβάνουν τα αγαθά της προόδου, της ανάπτυξης και της κοινωνικής ειρήνης.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...