ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Ιουνίου 2022

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ. Hrabri: Ξεκίνησε η ναυπήγηση των νέων κορβετών της Βουλγαρίας στα βουλγάρικα ναυπηγεία. Η "ΝΑΥΤΙΚΗ" ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. Σύσσωμο παρευρέθηκε στο Athens Pride 2022 το «Μέγαρο Μαξίμου» του Μητσοτάκη. Σε φεστιβάλ για ομοφυλόφιλους στο Σύνταγμα και ο Προδότης.

 


SSB: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ DRONE ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ KARGOU ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. Χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμούς για τη στόχευση και προορίζεται για επιθέσεις κατά προσωπικού. Το έχουν ήδη προμηθευτεί Αζερμπαϊτζάν και Περού. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.

 

MIUS: ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ. Θα αναπτύσσει μεγίστη ταχύτητα 0,64 mach. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.




Η τελετή τοποθέτησης τροπίδας για το νέο περιπολικό σκάφος Hrabri του βουλγαρικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο MTG Dolphin, κοντά στη Βάρνα, παρουσία του Προέδρου της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, του Υπουργού Άμυνας Ντομπρομίρ Ζάκοφ, του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Ναυάρχου Εμίλ Εφτίμοφ και του διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναυάρχου Κίριλ Μιχαΐλοφ.


Με την τελετή αυτήν ξεκίνησε ουσιαστικά η ναυπήγηση του πλοίου. Η κατασκευή ενός δεύτερου περιπολικού σκάφους είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις αρχές του 2023. Ο πρόεδρος Ράντεφ είπε ότι η Βουλγαρία επιστρέφει στον χάρτη της ναυπήγησης πολεμικών πλοίων. Πρόσθεσε ότι ο σύγχρονος πόλεμος απαιτεί να έχει το ναυτικό της Βουλγαρίας ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Στην ομιλία του ο υπουργός Ζάκοφ είπε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού και του επανεξοπλισμού των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ναύαρχος Εφτίμοφ είπε ότι το Hrabri αναμένεται ότι θα καθελκυστεί στις αρχές του 2025. Έχει ήδη ξεκινήσει η αγορά πυρομαχικών και αντιαεροπορικών συστημάτων. Πρόσθεσε ότι συγκροτείται μια διαπραγματευτική ομάδα και ανταλλάσσονται έγγραφα με την Ιταλία για την πιθανή αγορά ενός υποβρυχίου και, ενδεχομένως, και ενός δεύτερου.

Ο αντιναύαρχος Μιχαΐλοφ πρόσθεσε ότι τα πλοία θα εφοδιαστούν με ολοκληρωμένα συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης. Το πρόγραμμα βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος και οι κατασκευαστές λένε ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού είναι ήδη έτοιμο ή κατασκευάζεται. Ο Μιχαΐλοφ είπε ότι το Πολεμικό Ναυτικό εργάζεται για την αναβάθμιση του συστήματος παράκτιας επιτήρησης. Το πρόγραμμα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο και τα νέα συστήματα θα έχουν διευρυμένες δυνατότητες.

Η απόκτηση περιπολικών σκαφών είναι ένα από τα τρία κύρια σχέδια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων στη Βουλγαρία. Τα άλλα δύο είναι η αγορά μαχητικών F-16 για την Πολεμική Αεροπορία και τεθωρακισμένων οχημάτων για τις χερσαίες δυνάμεις.

Τα γερμανικά ναυπηγεία NVL Group (πρώην Lürssen), σε συνεργασία με τα βουλγαρικά ναυπηγεία MTG Dolphin, ανακοίνωσαν την έναρξη ναυπήγησης του πρώτου από τα δύο νέα περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης της Βουλγαρίας. Τα πλοία βασίζονται στη σχεδίαση OPV-90 της NVL Group και θα ενσωματώνουν ένα κύριο πυροβόλο των 76 χιλιοστών, βλήματα κατά πλοίων και αντιαεροπορικά βλήματα, ελαφρές τορπίλες και σύστημα εγγύς άμυνας.

Τα ναυπηγεία MTG Dolphin στη Βάρνα της Βουλγαρίας και η διοίκηση του γερμανικού αμυντικού οργανισμού NVL Group πραγματοποίησαν την τελετή κοπής μετάλλου για τις δύο κορβέτες περιπολίας MMPV που θα ναυπηγηθούν για το Βουλγαρικό Ναυτικό. Την είδηση μετέδωσε ο ιστότοπος BulgarianMilitary.com επικαλούμενος την ανακοίνωση του NVL Group.

Βουλγαρία και Γερμανία υπέγραψαν συμβόλαιο για τη ναυπήγηση των δύο κορβετών το Μάρτιο του 2020 με προϋπολογιζόμενο κόστος 463 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν σχεδόν δύο χρόνια μετά την υπογραφή του συμβολαίου αλλά ακόμα και σε αυτό το σημείο ο ακριβής οπλισμός των δύο πλοίων δεν είχε καθοριστεί. Οι κορβέτες θα έχουν μήκος 90 μέτρων, εκτόπισμα 2.300 τόνων και αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ των ετών 2025-2026.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Γ...ΣΤΡΩΝΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;










Με υψηλή εκπροσώπηση του πολιτικού κόσμου, αλλά και παρουσία χιλιάδων πολιτών κορυφώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Athens Pride 2022», στην Πλατεία Συντάγματος.

Σχεδόν σύσσωμο παρευρέθηκε στο Athens Pride 2022 το «Μέγαρο Μαξίμου», δηλαδή οι Υπουργοί Επικρατείας και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ενώ στην Πλατεία Συντάγματος μετέβη και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός από τον κ. Σκέρτσο, στο περίπτερο της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ παρευρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας επισκέφθηκε χθες και ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή πρόταση νόμου για την Ισότητα στο γάμο. Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε στους χώρους του Φεστιβάλ ο κεντρικός παρουσιαστής του φετινού Athens Pride, Γιώργος Καπουτζίδης.

«Θέλω να σου πω ένα μεγάλο μπράβο, για όσα κάνεις» ανέφερε προς τον γνωστό ηθοποιό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε «να σου πω, επίσης, ότι είσαι ο αγαπημένος ηθοποιός των παιδιών μου από το “Παρά πέντε” ακόμα».

«Και εμείς ευχαριστούμε που είστε εδώ και ευχαριστούμε για την στήριξη» ανταπάντησε ο κ. Καπουτζίδης. Ο ίδιος επισήμανε, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα πως «εγώ εύχομαι πραγματικά να συνεργαστείτε όλες οι πλευρές, διότι όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα, θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουνε πολλά χρώματα».

 Ε



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ







1 σχόλιο:

  1. Βρετανός Α/ΓΕΣ: «Προετοιμαζόμαστε για να πολεμήσουμε σε ευρωπαϊκό έδαφος ξανά»!
    Επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη με τον Αρχηγό του βρετανικού Στρατού να απευθύνει ζοφερή προειδοποίηση ότι ο Στρατός της χώρας του θα πρέπει να προετοιμάζεται να πολεμήσει για ακόμη μια φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.
    O στρατηγός Sir Patrick Sanders σε μήνυμα του προς τους στρατιώτες επ΄ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων ως αρχηγός του Στρατού διαδεχόμενος τον στρατηγό Sir Mark Carleton ανέφερε:
    «Υπάρχει σήμερα μια διακαής επιτακτική ανάγκη να σφυρηλατήσουμε ένα στράτευμα ικανό να μάχεται μαζί με τους συμμάχους μας και να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης.
    Είμαστε μια γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον Στρατό μας για να πολεμήσει για ακόμη μια φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος.»
    Τα λόγια του Βρετανού στρατηγού φαίνεται να έρχονται σε πλήρη σύμπνοια με τα όσα είχε δηλώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία ότι «πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα πόλεμο μεγάλης διάρκειας».
    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει χρόνια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...