ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Ιουνίου 2022

ΛΕΣΒΟΣ: ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ "ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ". ΜΟΝΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΡΘΑΝ 450 ΤΟΥΡΚΟΙ. Η ΜΙΤ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΟΠΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.




 Τροχαίο στην Κομοτηνή με ένα αλλοδαπό νεκρό: Γεωργιανός μετέφερε 17 παράνομους μετανάστες. Οι αλλοδαποί μπήκαν από την περιοχή του Έβρου χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα. 

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

«Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: 

«Βλάκες Έλληνες θα καταλάβουμε τα νησιά σας πριν κουνηθείτε. Δεν θα σας βοηθήσει το να κρυφτείτε κάτω από τις φούστες των Αμερικανών».



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ (13 ΙΟΥΝΙΟΥ 323 Π.Χ.). ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΝΑΣ.

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Έχουμε συνεχή διαρροή πληροφοριών προς τον εχθρό και θα εγείρω θέμα στους Αρχηγούς των Επιτελείων, γιατί το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με ελβετικό τυρί».



Λέσβος: Εικόνες από την απόβαση Τούρκων τουριστών - Κρέμονταν σαν τα σταφύλια μέσα στο πλοίο.



Μεγαλύτερη προσέλευση αναμένεται τον Ιούλιο. Αυξημένες είναι οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Λέσβο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο ταξιδιωτικός πράκτορας κ. Άρης Λαζαρής, από την Παρασκευή ήρθαν στο νησί για το τριήμερο περισσότερα από 450 άτομα. Μεγαλύτερη προσέλευση αναμένεται τον Ιούλιο, ενώ στα περισσότερα τουριστικά καταλύματα οι κρατήσεις σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση.

Πολλοί Τούρκοι τουρίστες επισκέφθηκαν σήμερα την Αγιάσο προκειμένου να δουν τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εορτής κερασιού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εστία», το υπουργείο Εξωτερικών, με αδιαβάθμητο έγγραφο της 10ης Μαΐου 2022, γνωστοποιεί στους Έλληνες πρεσβευτές ανά τον κόσμο όλα τα νομικά επιχειρήματα απέναντι στις αιτιάσεις της Άγκυρας. Επίσης, κοινοποιεί και ένα χάρτη που μόνο σοκ προκαλεί, καθώς περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τον χρόνο που απαιτείται στις τουρκικές δυνάμεις της Γ’ Στρατιάς του Αιγαίου που βρίσκεται στη Μικρά Ασία, προκειμένου να συγκεντρωθούν, να επιτεθούν και να εισβάλουν στη Ρόδο, την Κω, την Χίο, την Σάμο, την Ικαρία και άλλα νησιά!

Σύμφωνα με τον Δένδια οι Τούρκοι χρειάζονται:

12 ώρες για να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις που θα επιτεθούν στην Λέσβο.

12 ώρες για να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις που θα επιτεθούν στη Χίο.

12 για να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις που θα επιτεθούν στη Ρόδο.

O συγκεκριμένος χάρτης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, περιέχει αριθμό στρατευμάτων (22.000 στρατιώτες), χρόνο αντίδρασης σε εντολή για εισβολή, βάσεις ελικοπτέρων και τη διάταξη των τουρκικών δυνάμεων, ναυτικών και άλλων, στη Μικρά Ασία.


Ο Τούρκος απόστρατος, Erdogan Karakus, δήλωσε μιλώντας στο CNN Turk: «Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν», δήλωσε.


 ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στην Κομοτηνή με ένα αλλοδαπό νεκρό: Γεωργιανός μετέφερε 17 παράνομους μετανάστες. Οι αλλοδαποί μπήκαν από την περιοχή του Έβρου χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα


Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Κομοτηνή το Σάββατο, με τον απολογισμό να είναι ένας νεκρός και 17 τραυματίες. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φορτηγό που οδηγούσε 57χρονος Γεωργιανός «πρόσφυγας» μεταφέροντας παράνομα 17 μετανάστες, (η μεταφορά είναι παράνομη όχι η είσοδος στη χώρα) προσέκρουσε σε περίφραξη σπιτιού, με συνέπεια να ανατραπεί.

Από τα συντρίμμια του οχήματος ανασύρθηκε νεκρός ένας μετανάστης, ενώ οι υπόλοιποι 16 διακινούμενοι, όπως επίσης ο οδηγός, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι με σταθμούς του ΕΚΑΒ σε διάφορα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το φορτηγό εντοπίστηκε αρχικά να κινείται στην εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, και, καθώς κρίθηκε ύποπτο, αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος όμως άλλαξε πορεία, ανέπτυξε ταχύτητα και χάθηκε από το σημείο. Εντοπίστηκε ύστερα από έρευνες, όταν το όχημα ανατράπηκε στον οικισμό Ίασμος. Κατά πληροφορίες, ο διακινητής είναι γεωργιανής καταγωγής και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Μετά την νοσηλεία τους οι αλλοδαποί και αφού καταγραφούν με ότι στοιχεία δώσουν οι ίδιοι θα μεταφερθούν σε προσωρινό κέντρο κράτησης προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες νομιμοποίησής τους.

Παράλληλα θα τους γίνει σαφές πως δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα γιατί αυτό θα είναι παράνομο.

Να σημειωθεί όπως όλοι οι αλλοδαποί μπήκαν από την περιοχή του Έβρου χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα.



«Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: 

«Βλάκες Έλληνες θα καταλάβουμε τα νησιά σας πριν κουνηθείτε. Δεν θα σας βοηθήσει το να κρυφτείτε κάτω από τις φούστες των Αμερικανών».


Nέες απειλές εξαπολύει η Άγκυρα μέσω ενός εκ των βασικών στρατιωτικών συμβούλων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, του Mesut Hakki Casin, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά «Θα χτυπήσουμε ελληνικά νησιά προτού προλάβετε να κουνηθείτε και το να κρυφτείτε κάτω από τις φούστες των Αμερικανών δεν θα σας βοηθήσει καθόλου».

Τις νέες παρανοϊκές απειλές αποκάλυψε ο Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt ο οποίος επικρίνει τον Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς ήταν διευθυντής της γκιουλενικής εφημερίδας Zaman και έχει αυτοεξοριστεί στην Σουηδία.

«Δεν χρειάζεται να τους χτυπήσουμε με ελικόπτερα, αλλά με πυραύλους από τις τουρκικές βάσεις στα παράλια.

Ας πούμε πως η Τουρκία ξεκινάει μία επίθεση, και ξεκινά ο πόλεμος, και αντιμετωπίζουμε Αμερικανούς στρατιώτες. Οι Έλληνες πιστεύουν πως μπορούν να κρυφτούν πίσω από τους Αμερικάνους. Το κάνατε και στον Α’ΠΠ όταν κρυφτήκατε πίσω από τους Εγγλέζους.

Οι Έλληνες πιλότοι θα πετάξουν μαζί με τους Αμερικάνους πιλότους. Πίσω από τους Αμερικανούς, οι Έλληνες θα ζητούν προστασία. Θα μας προκαλούν όντας κρυμμένοι πίσω από τους Αμερικανούς.

Βλάκες Έλληνες, έχουμε και άλλα όπλα. Πριν καν κουνηθείτε θα έχουμε χτυπήσει και θα έχουμε καταλάβει αυτά τα νησιά.  Αν ξεκινήσει πόλεμος, οι Έλληνες θα χάσουν πολλά», δήλωσε μεταξύ άλλων.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια:

  1. Στρατηγός Φράγκος: «Οι Τούρκοι να καταλάβουν καλά ότι πάμε σε Γενικό Πόλεμο αν επικαθήσουν έστω και σε βράχο».

    https://youtu.be/qVrlEor7lZ0
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλης: “Οι Ελληνικές Δυνάμεις μπορούν να στείλουν την Τουρκία 150 χρόνια πίσω”.
    https://youtu.be/2BDfQXhIEG4
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να χωνέψουν την απώλεια της Κωνσταντινούπολης».
    Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εμμονικός Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος είπε –και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της άσκησης EFES 2022- ότι από δω και πέρα έτσι θα πηγαίνει. Όλοι θα αντιληφθούν τι μπορει να κάνει αυτό το έθνος σημείωσε.

    Μιλώντας στην τελετή απονομής βραβείων του Mustafa Cambaz ενός Τούρκου φωτογράφου ο οποίος σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 σημείωσε;

    «Η επιτυχημένη άσκηση ήταν ευεργετική δίνοντας την απαραίτητη απάντηση. Θα πάει έτσι από εδώ και πέρα. Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος. Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία που αναζητούν σε όσους θέλουν να πολιορκήσουν τη χώρα.

    Σχεδόν κανείς δεν άκουσε τις παροτρύνσεις της Ελλάδας να μην πάνε στην άσκηση και συμμετείχαν όλοι μαζί μας σε εκείνη την άσκηση, ειδικά οι ΗΠΑ»,

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας παρευρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από την εφημερίδα “Yeni Safak”, στη μνήμη του φωτορεπόρτερ της, Μουσταφά Τζαμπάζ, ο οποίος – σύμφωνα με όσα υποστήριξε τότε το φυλοκυβερνητικό μέσο- έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών, κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

    “Ο αδερφός μας, ο Μουσταφά, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είχε μία γενναία καρδιά που πολέμησε τις καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας. Ήταν ένας νέος άνδρας που μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας “δεν θέλω να κάνω τη στρατιωτική θητεία μου στην Ελλάδα”… “, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.


    Δίνουμε αποφασιστικό αγώνα στον πολιτικό στίβο εδώ και 40 χρόνια. Υποστηρίζουμε τους Γκρίζους Λύκους που λένε «ο διωγμός άρχισε το 1453 και τα βυζαντινά απομεινάρια που δεν μπορούσαν να χωνέψουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης.

    Φτιάξαμε στην Κωνσταντινούπολη, τζαμιά, γέφυρες, δρόμους και σήραγγες.

    Με χωρητικότητα 90 εκατομμυρίων, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την συνδέει με τον κόσμο.


    Στις 15 Ιουλίου προσπάθησαν να εξαλείψουν την εθνική βούληση. Ό,τι κι αν έκαναν, δεν μπόρεσαν να μας κρατήσουν από το δρόμο της υπηρεσίας προς τη χώρα μας.

    Με την υποστήριξη του Τύπου μας, των περήφανων εφημερίδων μας, δεν επιτρέψαμε τις φιλοδοξίες των ιμπεριαλιστών.


    Παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουμε την πορεία μας στην κρίσιμη διαδικασία που οδηγεί στο 2023.»

    Φτάνοντας στο… σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα “πυρά” κατά της χώρας μας, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική άσκηση EFES. “Πραγματοποιήσαμε την άσκηση EFES 2022 χθες στη Σμύρνη.

    «Κάναμε χθες την άσκηση Ephesus 2022. Στην άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα ότι δεν θα συμμετάσχει. Ήταν όλοι μαζί μας. συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.


    «Κάναμε χθες την άσκηση Ephesus 2022. Στην άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα ότι δεν θα συμμετάσχει. Ήταν όλοι μαζί μας. συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

    Η επιτυχής άσκηση ήταν ευεργετική δίνοντας την απαιτούμενη απάντηση.

    Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα. Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος.

    Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία που επιδιώκουν σε όσους θέλουν να πολιορκήσουν τη χώρα μας. Θα πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας για το 2023 και θα αφήσουμε το όραμά μας για το 2053 ως ευλογημένη κληρονομιά στα παιδιά μας», κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Τούρκοι βάζουν στο «στόχαστρο» το Καστελόριζο: «Είναι ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο». Θ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
    Στο «στόχαστρο» της Άγκυρα μπαίνει το Καστελόριζο με ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT της Τουρκίας και τίτλο «Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελόριζο».

    «Το Καστελόριζο έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας».

    «Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι».

    «Το Καστελόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελόριζο».
    «Όπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT» τονίζεται στο ρεπορτάζ.


    «Η Αθήνα υποστηρίζει ότι παρόλο που τα νησιά είναι πολύ μικρά, έχουν την ίδια θαλάσσια δικαιοδοσία με την ηπειρωτική χώρα.

    Ερντογάν: «Αφήνουμε το νόημα της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιομέτρων για το νησί Μέις, το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα μας και περισσότερα από 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας».

    Οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις «απειλές και τις προειδοποιήσεις» για τα ελληνικά νησιά και απαιτούν την αποστρατιωτικοποίησή τους διότι γνωρίζουν πως δεν θα μπορέσουν ποτέ αλλιώς να αναπτύξουν τον τουρκικό Στόλο σε βάθος μέσα στο Αιγαίο. Θα ανακινούν το ανύπαρκτο αυτό ζήτημα καθημερινά μέχρι να γίνει… υπαρκτό.

    Το αφήγημα αυτό της «αποστρατιωτικοποίησης» πρέπει να χτυπηθεί από την ελληνική διπλωματία στην ρίζα του. Δεν αρκεί να παρουσιάζει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών 16 χάρτες με τους οποίους να δείχνει ότι η Τουρκία έχει παράλογες απαιτήσεις.

    Για να εξηγήσουμε τι εννοούμε, οι ξένες δυνάμεις και τα ξένα κέντρα εξουσίας δεν ασχολούνται με το ποιος έχει δίκιο, ποιος έχει άδικο, ποιος είναι παρανοϊκός, ποιος θέλει να αναθεωρήσει τα σύνορα.


    Ασχολούνται μόνο με το ποιος φωνάζει πιο πολύ.

    Στις διαπραγματεύσεις όπως είναι γνωστό ακόμα και σε παιδιά του δημοτικού υπάρχει συμβιβασμός. Συμβιβασμός όμως γίνεται μόνο σε αυτά τα πράγματα που τίθενται πάνω στο τραπέζι.

    Τι τίθεται πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Φυσικά, μονάχα τουρκικές απαιτήσεις. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ελληνικές απαιτήσεις οι ξένοι πως γνωρίζουν ότι υπάρχουν μόνο οι τουρκικές και άρα κάποιες από αυτές θα πρέπει να ικανοποιηθούν.

    Δηλαδή, η Τουρκία θα βρεθεί κερδισμένη από το πουθενά έστω κι αν καταφέρει να πάρει μερικές παραχωρήσεις από την Ελλάδα.

    Για να μην γίνει αυτό, πρέπει να δημιουργηθεί ένα ελληνικό αφήγημα απαιτήσεων, δηλαδή να πούμε κι εμείς η Τουρκία έχει παραβιάσει την συνθήκη της Λοζάνης σε αυτά τα σημεία, και άρα δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε κάποια από τα νυν τούρκικα εδάφη.

    Ένα πρώτο παράδειγμα είναι τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος. Ουδέποτε τους δόθηκε καθεστώς αυτονομίας όπως προέβλεπε η συνθήκη της Λοζάνης και συν τοις άλλοις εκδιώχθηκε με πολλαπλούς τρόπους που ελληνικός πληθυσμός. Άρα με τον τουρκικό σκεπτικό τα νησιά αυτά παύουν ανήκουν στην Τουρκία και πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα.

    Γιατί το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν θέτει τέτοιο ζήτημα; Επίσης, με διασταλτική ερμηνεία κάτι τέτοιο μπορεί να τέθηκε για την ίδια την Κωνσταντινούπολη.

    Παραβιάστηκε συνθήκη της Λοζάνης, δεν προστατεύτηκε ο ελληνικός πληθυσμός, αντίθετα το τουρκικό κράτος έκανε τα πάντα για να τον εκδιώξει από την πόλη.

    Συνεπώς, γιατί το ελληνικό κράτος δε ζητάει για παράδειγμα, απόδοση της Κωνσταντινούπολης στην ελληνική κυριαρχία; Με βάση το τουρκικό σκεπτικό έχει παραβιαστεί η συνθήκη της Λοζάνης και άρα η Κωνσταντινούπολη μας ανήκει. Τόσο απλά.

    Εν ολίγοις, για κάθε παράφρονα απαίτηση των Τούρκων πρέπει κι εμείς να αντιτάξουμε μία εξίσου «τρελή ανταπαίτηση».

    Για να δούμε τι θα κάνουν τότε οι Τούρκοι, θα προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Γιατί ξέρουν τότε ότι η Δύση θα ανοίξει θέματα και για αυτούς γιατί έτσι δουλεύει η διπλωματία και οι διαπραγματεύσεις έτσι δουλεύουν οι συμβιβασμοί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίθεση Δ.Αβραμόπουλου στον Β.Πούτιν: «Σκληρός δικτάτορας που θα έχει κακό τέλος». ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.
      Τις θέσεις του για τις εξελίξεις με την Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία αλλά και την επιθετική ρητορική της Τουρκίας ανέπτυξε ο πρώην επίτροπος στην ΕΕ για θέματα Μετανάστευσης και πρ. Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο 10ο Regional Growth Conference στην Πάτρα.


      Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε οτι τα γεγονότα θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς είχαν σταλεί τα σήματα μετά τα όσα συνέβησαν στην Κριμαία.

      Για τον Ρώσο πρόεδρο χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι οι Eυρωπαίοι γνώριζαν πως είναι ένας σκληρό δικτάτορας για τον οποίο εκτίμησε ότι θα έχει ένα κακό τέλος.

      «Δεν είμαι αισιόδοξος, είναι αποφασισμένος να πάει ως το τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο Πούτιν ποτέ δεν αποδέχθηκε ότι τελείωσε ο ψυχρός πόλεμος και έφτιαξε έναν πυρήνα στο μετασοβιετικό κράτος»...

      Για την στάση της Ελλάδας εξήγησε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται προς την σωστή κατεύθυνση με έντιμο και καθαρό τρόπο. Για την συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την ανησυχία του και πρόσθεσε ότι ήταν λάθος του να προχωρήσει σε προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Κ.
      Ζ.Π.Μητσοτάκη.

      Διαγραφή
    2. Πολιορκία Δωδεκανήσων: Η ελληνική απάντηση και το πιθανό εύρος του μετώπου στο Αιγαίο.
      «Θα κτυπηθούν πολλοί ελληνικοί στόχοι ταυτοχρόνως αν....»
      Σκάφος της της τουρκικής Ακτοφυλακής παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα Ίμια, παρέμεινε επί αρκετή ώρα παντελώς ανενόχλητο.
      Η Αθήνα διαβλέποντας πιθανή κίνηση στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου εξέδωσε σειρά ΝΟΤΑΜ και ΝΑVTEX ανάμεσα σε Ρόδο, Ρω, Καστελλόριζο, Στρογγύλη και Κάρπαθο από τις 21 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, θέλοντας να προλάβει αντίστοιχες τουρκικές, αν και το ερώτημα είναι πλέον πώς θα αντιδράσει όταν και οι Τούρκοι κάνουν το ίδιο.

      Γιατί, σίγουρα θα το κάνουν…

      Στα ελληνικά Επιτελεία, ανησυχούν ιδιαίτερα από τις αναρτήσεις Ρ.Τ.Ερντογάν την Πέμπτη στο Twitter, όπου ο πρόεδρος της Τουρκίας, με οκτώ συνολικά μηνύματα, σε ένα νήμα στα ελληνικά, αναφέρεται στο Αιγαίο, μιλάει για τη Μεγίστη (Καστελλόριζο), ενώ κάνει λόγο για «καταπίεση της τουρκικής μειονότητας» σε Δυτική Θράκη, Ρόδο και Κω.

      Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και θυμίζει τον ιστορικό λόγο του Β.Πούτιν λίγο πριν την επέμβαση στην Ουκρανία για την διάσωση των ρωσόφωνων.

      Υπάρχει βεβαιότητα ότι η όποια τουρκική κίνηση θα γίνει στα Δωδεκάνησα, όπου η Άγκυρα θεωρεί ότι την ευνοεί το διεθνές δίκαιο.


      Σύμφωνα με την Αγκυρα, η Ελλάδα -παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις των διεθνών συνθηκών και πιο συγκεκριμένα της Συνθήκης των Παρισίων του 1947- έχει στρατιωτικοποιήσει τα Δωδεκάνησα κάτι που το δέχονται σε ότι αφορά την «μη νομιμότητα» παρουσίας ειδικά μονάδων βαρέων όπλων της Εθνοφυλακής και οι ΗΠΑ

      Το ζήτημα ότι η Άγκυρα δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος της συνθήκης των Παρισίων, καθώς δεν συμμετείχε στον πόλεμο, θεωρούν ότι δεν έχει σημασία, αφού η απόφαση de facto δημιουργεί δεδομένα ασφάλειας στην εδαφική κυριαρχία της Τουρκίας επί της μικρασιατικής ακτής…

      Να σημειώσουμε κάτι: Ότι τα Επιτελεία, δεν θεωρούν ότι τυχόν τουρκική κίνηση θα περιοριστεί σε ένα ή σε δύο μικρονήσια. Θεωρούν ότι θα πρόκειται για μία μεγάλη ενέργεια σχεδόν σε όλο το μήκος του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, με προσβολή ακόμα και της Σκύρου. «Έχουν πλέον την δυνατότητα μέσω των εκατοντάδων μαχητικών UAV και θα την αξιοποιήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά επιτελής του ΓΕΕΘΑ.
      https://youtu.be/KIC1SBEUi_Q
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Πρώην Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα έχει δίκο για τα νησιά του Αιγαίου – Οτιδήποτε πέραν των τριών μιλίων από την Τουρκία της ανήκει».
    Ο όρος της Συνθήκης της Λοζάνης που ξεκαθαρίζει το καθεστώς κυριαρχίας των χιλιάδων βραχονησίδων.
    Ο Τούρκος πρώην υφυπουργός των Εξωτερικών Γιαλίμ Εράλπ και πρέσβης επί τιμή σε τηλεοπτική του συνέντευξη ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα έχει δίκιο στο ζήτημα των νησιών του Αιγαίου και πως όλα τα νησιά πέραν των τριών μιλίων από την τουρκική επικράτεια έχουν δοθεί στο ελληνικό κράτος με την Συνθήκη της Λωζάνης.


    Σε ότι αφορά την απόσταση των τριών μιλίων, η παράγραφος αυτή της Συνθήκης της Λωζάνης ξεκαθαρίζει το καθεστώς όλων των βραχονησίδων καθώς η Τουρκία υποστηρίζει ότι βραχονησίδες τύπου Ίμια δεν έχουν δοθεί ονομαστικά στην Ελλάδα.

    Οι ελληνικές βραχονησίδες είναι χιλιάδες και θα ήταν αδύνατο να δοθούν ονομαστικά.


    «Η Ελλάδα έχει δίκιο στο θέμα των νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

    »Τα νησιά που βρίσκονται πέρα από τα τρία μίλια δόθηκαν στην Ελλάδα και η Τουρκία το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια.


    »Το να τεθεί αυτό σε αμφισβήτηση τώρα -στην διπλωματία- καθιστά την Τουρκία επιτιθέμενο κράτος».

    Και ο Γιαλίμ Εράλντ συνέχισε:

    «Λέμε: “Δεν μέτρησαν αυτό το νησί στη Λωζάννη, δεν μέτρησαν εκείνο το νησί”.


    »Αν θυμάμαι καλά στη Μεσόγειο υπάρχουν πάνω από 2.400 νησιά και βραχονησίδες.

    »Αποκλείεται μια συνθήκη να μετρήσει όλα αυτά τα νησιά.


    »Δεν το έχουμε δει πουθενά. Η Λωζάνη, τα νησιά πέρα από τα τρία μίλια, τα έδωσε στην Ελλάδα, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει».

    Ποιος είναι ο Γιαρίμ Εράλπ

    Ο Yalım Eralp, (γεννημένος στις 21 Ιουνίου 1939 στην Κωνσταντινούπολη ), είναι Τούρκος πρέσβης επί τιμή.


    Ολοκλήρωσε το γυμνάσιο στο Λύκειο Forest Hills στη Νέα Υόρκη το 1958.

    Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Σχολή Πολιτικών Επιστημών, το 1962 με τον πρώτο βαθμό.

    Άρχισε να εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1962.

    Κατείχε διάφορες θέσεις στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στην Ελλάδα, στο Κολλέγιο Άμυνας του NATO στη Ρώμη και στην Τουρκική Αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    Υπηρέτησε ως υφυπουργός και πρέσβης υφυπουργός στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

    Μεταξύ 1983 και 1987 εργάστηκε στο Τμήμα Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα.

    Υπηρέτησε ως πρεσβευτής στην Ινδία την περίοδο 1987-91.

    Μεταξύ 1991-1996 υπηρέτησε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Mesut Yılmaz και της πρωθυπουργού Tansu Çiller και το 1995-1996 υπηρέτησε ως υφυπουργός Εξωτερικών.

    Υπηρέτησε ως Γενική Διεύθυνση ΝΑΤΟϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Μεταξύ 1996 και 2000, υπηρέτησε ως Τούρκος πρεσβευτής στον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Συνεργασίας στη Βιέννη.

    Συνταξιοδοτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2000.

    Εργάστηκε ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στο CNN Türk.

    Έδωσε διαλέξεις για τρέχοντα διεθνή ζητήματα και διπλωματία στο Istanbul Kultur University και για θέματα τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στο Bahçeşehir University.

    Είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του Τουρκικού Ιδρύματος Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών.
    https://twitter.com/i/status/1535032864718442515
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...