ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Ιουνίου 2022

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: "Δεν θα αφήσω τα νησιά στην Ελλάδα".



ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΙΣ ΗΠΑ; Μινεάπολη: Η πρώτη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ που επέτρεψε στα τζαμιά να εκπέμπουν κάλεσμα για προσευχή. Νέος τρόπος ζωής στην Αμερική



 Την αρπαγή των ελληνικών νησιών του Αιγαίου προανήγγειλε ουσιαστικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντγάν μιλώντας σε  στελέχη του κόμματός του.

Ο Τούρκος πρόεδρος ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων της Τουρκίας, που «άφησαν» τα νησιά στην Ελλάδα, επέτρεψαν την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ και επανένταξαν την Ελλάδα και τη Γαλλία στο ΝΑΤΟ.

 

Μιλώντας σε οργάνωση του κόμματός του στην επαρχία Κιζιλτζαχαμάμ, αναφέρθηκε στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, όπως μεταδίδει το sigmalive Κύπρου.

"Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, από τα σύνορα του Εθνικού Συμφώνου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την επιστροφή Ελλάδας και της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ. Σε κανένα από αυτά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν", δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι η Τουρκία και οι πολίτες της δεν έχουν το δικαίωμα να είναι αμέτοχοι σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική που έχει χαράξει στη Μεσόγειο, τη Συρία και παντού.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα ώστε οι πολίτες μας να μην αισθάνονται αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν και που θα επιτρέψουν σε όλους τους πολίτες μας να αποκτήσουν τις πιο προηγμένες ελευθερίες και υπηρεσίες σε κάθε τομέα.

Θα συνεχίσουμε τη δική μας πολιτική μας, τηρώντας την περήφανη στάση μας απέναντι σε όλους τους καταπιεσμένους στον κόσμο όπου κι αν βρίσκονται, από τη Συρία μέχρι το Ιράκ, από τη Λιβύη μέχρι το Καραμπάχ, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο».

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα επίσης σε όσους βάλλουν κατά της Τουρκίας -εντός και εκτός- πως η μοίρα τους θα είναι ίδια με εκείνη της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Η μοίρα όσων είναι τυλιγμένοι σε σάπια κοχύλια δεν θα είναι διαφορετική από τη μοίρα όσων λειτούργησαν υπό καθεστώς κηδεμονίας όταν ξεκίνησε ο αγώνας στη Σαμψούντα το 1919» και πρόσθεσε πως «ο δρόμος μας είναι είτε ανεξαρτησία ή θάνατος».

«Όσοι επιτίθενται στον Ερντογάν, επιτίθενται στην Τουρκία».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τη διεθνή κοινότητα για δυσπεψία, επειδή η Τουρκία γιγαντώνεται.

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προχωράμε στο μονοπάτι που εμείς γνωρίζουμε. Έχουν δυσπεψία όσοι ενοχλούνται από τον στόχο μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι όσοι του επιτίθενται είναι σαν να επιτίθενται στην ίδια την Τουρκία.

«Αυτοί που επιτίθενται στον αδελφό σας και στη Λαϊκή Συμμαχία είναι στην πραγματικότητα εχθροί του ιδανικού μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία και την ίδια την Τουρκία», επισήμανε.

«Πρέπει να σκληρύνουμε τη στάση μας»

«Ξέρετε ότι κάθε κενό που δεν γεμίζουμε με αλήθεια, γεμίζει με ψέματα από κάποιον άλλον. Υπάρχει μια μάζα που είναι έτοιμη να πιστέψει κάθε ψέμα που λέγεται για μένα, το Κόμμα ΑΚ και τα στελέχη μας.

Μερικοί από αυτούς τροφοδοτούν συνεχώς τη φωτιά της εξέγερσης λόγω άγνοιας και προδοσίας. Μερικές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα μας πρέπει να σκληραίνουμε το στυλ μας. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στη χώρα μας», σημείωσε.

Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ μόνο αν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας

Ο Τούρκος πρόεδρος, πάντως, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το θέμα της αλλαγής στάσης στο ΝΑΤΟ, όσον αφορά την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, λέγοντας τώρα ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση μας, αν δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας», κάτι που δεν είχε πει ποτέ μέχρι σήμερα ο ίδιος.

Υποστήριξε τέλος ότι «το σύστημα που έχει χτίσει η Δύση για να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια και ευημερία καταρρέει».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

9 σχόλια:

  1. Έγγραφο μαζί με χάρτη έστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών σε όλες τις διπλωματικές αρχές της χώρας στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση όλων των χωρών για τον χρόνο προετοιμασίας, αντίδρασης, διάταξης της τουρκικής Γ’ Στρατιάς του Αιγαίου.

    Ελληνικές πηγές εμφανίζονται βέβαιες πως υπάρχει πρόβα “Αττίλα” πίσω από την διεθνή νομική εκστρατεία των Τούρκων για την αποστρατικοποίηση καθώς κατασκευάζουν λόγο εισβολής επικαλούμενοι παραβίαση των Συνθηκών όπως το 1974.

    Τι αναφέρει το έγγραφο

    Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το υπουργείο Εξωτερικών με αδιαβάθμητο έγγραφο της 10ης Μαϊου 2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 247575 προς όλες τις πρεσβείες, εξοπλίζει τους ανά τον κόσμο επικεφαλής των διπλωματικών μας αρχών με επιχειρήματα για την αναγκαιότητα οχύρωσης των ελληνικών νησιών τα οποία τελούν διαρκώς υπό το καθεστώς της τουρκικής απειλής.

    Για να καταδείξει μάλιστα σε όλους τους διεθνείς συνομιλητές ότι η Ελλάδα είναι αμυνόμενη και όχι επιτιθέμενη χώρα, το Υπουργείο επισυνάπτει στο πεντασέλιδο κείμενο με τα νομικά επιχειρήματα και ένα χάρτη σοκ στον οποίο περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τον χρόνο που απαιτείται στις κατά τόπου δυνάμεις της Γ’ Στρατιάς του Αιγαίου που βρίσκεται στην Μικρά Ασία για να συγκεντρωθούν, να επιτεθούν και να εισβάλλουν στην Ρόδο, την Κω και την Χίο, την Σάμο, την Ικαρία και άλλα νησιά.

    Ο συγκεκριμένος χάρτης περιέχει αριθμό στρατευμάτων, 22.000 στρατιώτες, χρόνο αντίδρασης σε εντολή για εισβολή, βάσεις ελικοπτέρων και την διάταξη των τουρκικών δυνάμεων, ναυτικών και άλλων στην Μικρά Ασία.

    Η εικόνα με τα τόξα που ζωγράφισαν στον χάρτη τα στελέχη του ΥΠΕΞ μιλά από μόνη της: 12 ώρες απαιτούνται για να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις που θα επιτεθούν στην Λέσβο, 12 ώρες για να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις που θα επιτεθούν στην Χίο και 12 για να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις που θα επιτεθούν στην Ρόδο.

    Ο λόγος που η Ελλάδα αντέδρασε έτσι – έστω και καθυστερημένα- (πέρασαν ολόκληροι εννέα μήνες από την τελευταία επιστολή Σινιρίογλου με την οποία η Τουρκία έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης και κυριαρχίας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα) είναι εξαιρετικά σημαντικός:

    Η ομοιότητα με τον Αττίλα

    Αν και το θερμό επεισόδιο ως βασικό σενάριο απορρίπτεται για την ώρα σε διπλωματικούς κύκλους, εντοπίζεται μια παράξενη ομοιότητα της σημερινής πρακτικής με την συμπεριφορά της Τουρκίας λίγο πριν από την εισβολή του 1974 στην Κύπρο.

    Και τότε διεξήγαγε παρατεταμένη διεθνή νομική εκστρατεία προκειμένου να πείσει ότι καταστρατηγούνται από την Ελλάδα και την Κύπρο η Συμφωνία της Ζυρίχης και η συνδεόμενη με αυτήν Συμφωνία Εγγυήσεων.

    Το ίδιο ακριβώς πράττει και τώρα με έναρξη διεθνούς νομικής εκστρατείας εναντίον της Ελλάδας από το φθινόπωρο του 2020. Τότε εμφανίστηκε το ζήτημα της “κυριαρχίας υπό όρους” και της αποστρατικοποίησης.

    Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η διεθνής αυτή νομική εκστρατεία μέσω της οποίας κατηγορείται η Ελλάδα ότι αποτελεί… απειλή για την Τουρκία έχει ως στόχο να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι η πατρίδα μας παραβιάζει τάχα τις συνθήκες και να θεμελιώσει ισχυρό λόγο στρατιωτικής εισβολής, πρέπει να σημάνει και άλλος συναγερμός για την προβολή των ελληνικών θέσεων σε όλη την διεθνή κοινότητα.

    Οι Τούρκοι ποτέ δεν χώνεψαν την ήττα στους Βαλκανικούς Πολέμους και ότι επεστράφησαν στην Ελλάδα το 1914 λίγο πριν ξεσπάσει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος τα ελληνικά νησιά, ιδίως αυτά που βρίσκονται κοντά στην είσοδο των Δαρδανελίων και αποτελούν “καρφί’ στο μάτι τους.

    Θα κάνουν τα πάντα μέσα στα “ιστορικά” έτη 2022 και 2023 (Μικρασιατική Καταστροφή και υπογραφή Συνθήκης Λωζάννης) για να ανακτήσουν νησιά που παραχώρησε ο Κεμάλ.
    Ζ.Π.

    Το γεγονός ότι η Τουρκία περνά βαθιά οικονομική κρίση και διανύει προεκλογική περίοδο σε κλίμα βαθιάς πόλωσης, δεν είναι καλός Οιωνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο «ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ»: ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. «Και τώρα σκέψου την Ελλάδα», αναφωνούν τα τουρκικά ΜΜΕ για το νέο τουρκικό πύραυλο Κουσγκουν (Kuzgun) ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει τις δοκιμές του σε λίγες ημέρες από σήμερα.
    Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα «η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την πρώτη εκτόξευση του αρθρωτού κατευθυνόμενου πυραύλου Kuzgun, που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK SAGE.
    Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται να γίνουν οι πρώτες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του Kuzgun, που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες υπέρ της Τουρκίας, ειδικά στο Αιγαίο», λένε τα δημοσιεύματα και συνεχίζουν:
    «Οι πύραυλοι Kuzgun, που αποτελούνται από 3 εκδόσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαχητικά αεροσκάφη, F-16, Hürjet και Hürkuş, καθώς και σε οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα όπως τα Akıncı, Aksungur και Anka.»
    Ο διευθυντής της TÜBİTAK SAGE, Gürcan Okumuş, δήλωσε σχετικά ότι «αντίστοιχα συστήματα υπάρχουν ακρίτα στον κόσμο αλλά σχεδιάζουμε να είμαστε πολύ μπροστά από αυτούς όσον αφορά το κόστος και την αποτελεσματικότητα»
    Το πλέον επικίνδυνο για το Πολεμικό Ναυτικό είναι το Kuzgun-SS και πιο ειδικά η έκδοση που είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα IIR/CCD, ο οποίος μπορεί σύμφωνα με τους Τούρκους να εντοπίσει και να εγκλωβίσει ακόμη και κινούμενους στόχους.
    Το συγκεκριμένο τουρκικό πυρομαχικό εκτιμάται ότι είναι το πλέον επικίνδυνο για το ΠΝ από όλη την οικογένεια των πυρομαχικών Kuzgun για τέσσερις βασικούς λόγους που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στις αποστολές TASMO.
    Πιο ειδικά το πυρομαχικό Kuzgun-SS (IIR/CCD – Imaging Infra-Red /Charge-Coupled Device) μπορεί να εξαπολυθεί από ένα μαχητικό σε απόσταση έως και 110 χλμ από ύψος 40.000 ποδών με ταχύτητα άφεσης 0,9 Mach, αφού έχει λάβει από το μαχητικό πληροφορίες για την θέση και την πορεία του στόχου.
    Το πυρομαχικό κατευθύνεται προς το στόχο ανεμοπορόντας δηλαδή χωρίς να εκπέμπει θερμικό ίχνος αφού δεν διαθέτει κινητήρα, οι άλλες όμως δύο εκδόσεις θα διαθέτουν κινητήρες,.
    Αυτό εξαφανίζει οποιαδήποτε δυνατότητα εξουδετέρωσης του πυρομαχικού από τον πύραυλο RIM-116 Rolling Airframe Missile (RAM) ακόμη και της πλέον προηγμένης έκδοσης Block2 αφού δεν υπάρχει θερμικό ίχνος…
    Επιπλέον το τουρκικό πυρομαχικό δεν μπορεί να καταστραφεί από την έκδοση RIM-116 RAM Block2 καθότι δεν εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικό ίχνος που θα μπορούσε να εντοπιστεί από το δεύτερο αισθητήρα της έκδοσης αυτής του αμερικανικού πυραύλου.
    Στην πραγματικότητα το τουρκικό πυρομαχικό αποτελεί μια «βουβή» ηλεκτρομαγνητικά και «αόρατη» απειλή αφού δεν εκπέμπει ακτινοβολία μέσω κάποιου ραντάρ καθοδήγησης και δεν παράγει θερμικό ίχνος.
    Τέλος, ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που ακυρώνει την αποτελεσματικότητα οποιουδήποτε άλλου πιθανού μέσου που τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού διαθέτουν για την εξουδετέρωση ανάλογων απειλών, είναι ο τεράστιος πραγματικά αριθμός πυρομαχικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια και μόνο αποστολή κατά των ελληνικών πλοίων από μόλις τέσσερα τουρκικά F-16 Block40.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πακιστανικές συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας: Με μαχαίρια και όπλα κυκλοφορούν απειλούν.
    1 εκατ. ευρώ από το κράτος για 40 παράνομους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα.
    Με μαχαίρια και άλλα όπλα οι Πακιστανοί στην Αθήνα οργανώνονται σε συμμορίες προβάλλοντας μάλιστα τις «περιπέτειές» τους σε διάφορα μέσα κοινωνικής «δικτύωσης».
    Όλοι τους ευρισκόμενοι στη χώρα παράνομα ουσιαστικά περιπαίζουν τις «Αρχές» με τα βίντεο που ανεβάζουν και οι οποίες ασχολούνται με άλλα θέματα.
    Ενδεχόμενο απέλασης δεν υφίσταται και για κανένα λόγο. Κυβερνητική πολιτική είναι η ενσωμάτωσή τους -πάση θυσία- στην ελληνική κοινωνία ακόμη και αν αυτό έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών. Κάποιοι εκ των Πακιστανών έχουν ήδη προσαχθεί αλλά φυσικά έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
    Ο υπουργός «Μετανάστευσης», Ν. Μηταράκης είχε δηλώσεις πρόσφατα ότι η χώρα θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον 100.000 αλλοδαπούς ως εργάτες γης.
    Μάλιστα ο υπουργός «Μετανάστευσης» και «ασυλίας» δήλωσε από τη Βενετία ότι προσφέρει θέσεις εργασίας στους αλλοδαπούς με αντάλλαγμα κάποιες επιστροφές τους στις χώρες προέλευσης.
    «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους λαθρέμπορους να διαλέξουν ποιος θα εισέλθει στην Ευρώπη, γι’ αυτό η Ελλάδα επενδύει σε σχήματα διμερούς συνεργασίας,με τις χώρες προέλευσης να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για άδειες εργασίας σε αντάλλαγμα καλύτερης συνεργασίας στις επιστροφές. Υπογράψαμε την πρώτη τέτοια συμφωνία με το Μπαγκλαντές και είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε παρόμοια συνεργασία με άλλες χώρες προέλευσης».
    Την ίδια ώρα λεφτά υπάρχουν για τους αλλοδαπούς αφού η κυβέρνηση θα δαπανήσει 1 εκατ. για 40 αλλοδαπούς σε καταυλισμό αλλοδαπών στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλωμένες μπουγάδες Ρομά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
    Με ένα αιχμηρό tweet σχολιάζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος τις εικόνες από τον περιφραγμένο Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος με Ρομά να έχουν κρεμάσει την μπουγάδα τους.

    «Εφόσον το ΚΚΕ έχει την Ακρόπολη για να κρεμάει πανό, γιατί όχι και οι Ρομά τα κάγκελα του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος για να κρεμάνε μπουγάδες»;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Η Ελλάδα στις τρεις πρώτες χώρες σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία».
    «Η Ελλάδα διεκδικεί θέση στις τρεις πρώτες χώρες που παραδίδουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία», αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

    Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να γίνει μια από τις χώρες που έχουν παραδώσει στην Ουκρανία τη μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Αθήνα θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα και μάλιστα να ανταγωνιστεί την Πολωνία σε προμήθειες, αναφέρεται σε ρωσικό δημοσίευμα.
    «Σύμφωνα με την ελληνική πύλη pronews.gr, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να στείλουν στην Ουκρανία σχεδόν όλα ή όλα τα διαθέσιμα οχήματα μάχης πεζικού BMP-1 που αγόρασε η Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μετά την ένωση της Γερμανίας και τη διάλυση του Εθνικού Λαϊκού Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας – ΛΔΓ (ανατολική Γερμανία).
    Αναφερόμαστε στα 122 BMP-1, μαζί με τα οποία το Κίεβο θα λάβει πυρομαχικά για πολυβόλα και 15.000 οβίδες για το πυροβόλο Grom των 73 χλστ.
    Επιπλέον, οι Έλληνες στέλνουν στην Ουκρανία: 2,1 χιλιάδες ρουκέτες 122 mm, 17 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155 mm, 20 χιλιάδες τυφέκια AK-47 Kalashnikov και 3,2 εκατομμύρια φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm, 1,1 χιλιάδες RPG-18 καθώς και 60 FIM-92 Stinger MANPADS».
    Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες είναι ανεπίσημες, η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει επίσημα τον όγκο της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αφού η αντιπολίτευση αντιτίθεται σθεναρά στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού.
    Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα στείλει BMP-1 στην Ουκρανία από το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αναφέρθηκε στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας την 1η Ιουνίου, αλλά ο όγκος παράδοσης δεν ανακοινώθηκε.
    Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και φύγουν όλα τα BMP για τον Ζελένσκι, τότε η Ελλάδα θα μείνει χωρίς εξοπλισμό, αλλά όπως υπόσχεται η Γερμανία, αυτός δεν θα αργήσει να αναπληρωθεί.
    Τι υπόσχεται η Γερμανία στην Ελλάδα;…!
    Το Βερολίνο έχει ήδη υποσχεθεί στην Αθήνα την προμήθεια οχημάτων μάχης πεζικού Marder από το δυναμικό της Bundeswehr, αν και υπάρχει ένα εμπόδιο.
    Αντί για το ξεπερασμένο, αλλά έτοιμο για μάχη BMP-1, οι Έλληνες λαμβάνουν απαρχαιωμένα και καταργημένα γερμανικά BMP Marder. Μάλιστα, χωρίς πυρομαχικά.
    Το θέμα είναι ότι το πυροβόλο των 20 mm της γερμανικής BMP χρησιμοποιεί βλήματα διαμετρήματος 20×139 mm που παράγονται από τις γερμανικές εταιρείες Nexter και Reinmentall και όχι τα τυπικά 30×202 mm.
    Έτσι, οι Έλληνες θα πρέπει να αγοράσουν πυρομαχικά από τη Γερμανία και δεδομένου ότι οι γραμμές παραγωγής αυτών των διαμετρημάτων δεν λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό, αυτό θα τους κοστίσει αρκετά «καπίκια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποδοκίμασαν τον εθνικό μας ύμνο και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές οι Αλβανοί του Κοσσόβου.
    Έντονες αποδοκιμασίες από τους Αλβανούς του Κοσσόβου την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ελλάδας πριν από την σέντρα του αγώνα του Nations League στην Πρίστινα.
    Το κλίμα είναι εχθρικό για την Ελλάδα στο Κόσσοβο και το κράξιμο ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας έξοδο των Ελλήνων διεθνών στο γήπεδο για προθέρμανση.
    Στις εξέδρες υπάρχουν οπαδοί με αλβανικές σημαίες στα χέρια ενώ οι Κοσοβάροι δεν έχουν σταματήσει να αποδοκιμάζουν τους Έλληνες.
    Το παιχνίδι θα κρίνει κατά μεγάλο βαθμό την 1η θέση στον όμιλο του Nations League αφού η Ελλάδα και το Κόσσοβο είναι οι δύο ομάδες που κέρδισαν στην πρεμιέρα τους στο Natons League.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Τουρκίας, Masum Turker, είπε στο τουρκικό κανάλι CNN TURK ότι «σε κάποια ελληνική νησιά πρέπει να γίνει επιχείρηση εκκαθάρισης. ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΜΗΣΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑIOY.
    Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Τουρκίας, Masum Turker, είπε στο τουρκικό κανάλι CNN TURK ότι σε κάποια ελληνική νησιά πρέπει να γίνει «επιχείρηση εκκαθάρισης», δηλαδή ζητάει αποβατική επιθετική ενέργεια και ας σημαίνει αυτό ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ελλάδα.
    «Σε κάποια από τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το Ναυτικό μας πρέπει να ορμήσει στα νησιά του Αιγαίου».
    «Μα αυτό που λέτε σημαίνει πόλεμος», τον διέκοψε συνομιλητής του.
    «Αν χρειαστεί ας γίνει πόλεμος», επέμεινε ο Turker.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: «ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ».

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο ασφαλείας GLOBSEC στη Μπρατισλάβα, αναφορικά με την Τουρκία, δήλωσε πως «πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας, στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας».
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε αναφορά στο casus belli από την πλευρά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, ενώ αναφέρθηκε και στις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.
    «Είναι περίεργο να έχεις έναν σύμμαχο που σε απειλεί με πόλεμο, εάν αποφασίσουμε να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, ένα δικαίωμα που μας δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Απειλή πολέμου από έναν σύμμαχο σε έναν άλλο; Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους συμμάχους.
    Και δεν θέλω συμμάχους που κάνουν 40 και πλέον υπερπτήσεις την ημέρα. Και όχι μόνο υπαρπτήσεις αλλά και παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Πετούν και πάνω από κατοικημένες περιοχές και μέσα στη νύχτα. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε και για τις τουρκικές αιτιάσεις για τα ελληνικά νησιά, σημειώνοντας πως «είναι περίεργο που έχουμε έναν σύμμαχο, που επιχειρηματολογεί για την αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών μας και λέει ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν θα τα πάρει».
    Και προσέθεσε: «Θα χάσουμε την κυριαρχία τους; Θα τα χάσει η Ελλάδα από κάποιον άλλο; Αυτά δεν είναι μόνο απαράδεκτα, αλλά και εντελώς παράλογα. Θα κάνουμε τα πάντα για να αμυνθούμε και να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Θα σας πω ότι πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας. Στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΕΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ»
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/05/blog-post_39.html
    Αφέθηκε ελεύθερος ο 36χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου της Ρόδου που είχε οργανώσει δίκτυο κατασκοπείας!
    Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση του Σαμπαχατίν Μπαϊράμ. Κατηγορείται για τις πράξεις της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού.
    Ελεύθερος αφέθηκε ο 36χρονος πράκτορας της Τουρκίας Σαμπαχατίν Μπαϊράμ που εργαζόταν ως γραμματέας της τουρκικού προξενείου της Ρόδου που μετέφερε το 2020 τις πληροφορίες την μεταφορά ελληνικών στρατευμάτων στην Μεγίστη καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου δέχθηκε το αίτημα για την αναστολή της ποινής του.
    Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του την 1η και 15η ημέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
    Ως λόγο της έφεσης προβάλλει ότι υπήρξε απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας. Ισχυρίζεται ότι η εισαγγελέας προσκόμισε στο δικαστήριο την από 25 Νοεμβρίου 2021 συμπληρωματική έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία αφορούσε στον έλεγχο 19 κατασχεθέντων πειστηρίων και συνοδευόταν από ψηφιακό δίσκο (CD).
    Αρκετά αποκαλυπτικές είναι οι εκθέσεις των εργαστηριακών ελέγχων σε ηλεκτρονικές συσκευές, για τη δράση του 36χρονου γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στην Ρόδο και του 53χρονου πρώην μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ».
    Να σημειωθεί πως κατηγορούνται για τις πράξεις της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της προδοτικής κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
    Ειδική μνεία γίνεται επί των ευρημάτων, αλλά και επεξήγηση της «αξίας» τους από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου στην παραπεμπτική της πρόταση, που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Δημοκρατική».
    Αναφέρεται, ειδικότερα, στην 32σέλιδη πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου στα ευρήματα της από 7.1.2021 έκθεσης εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης του 7ου Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Δ.Ε.Ε. (Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών) και της από 11.1.2020 έκθεσης επισκόπησης – ανάλυσης των ανακριτικών υπαλλήλων της Υ.Α. Ρόδου, όπου ανευρέθησαν φωτογραφίες ελληνικών πολεμικών πλοίων και σκαφών του λιμενικού σώματος τραβηγμένες και αποσταλείσες από το κινητό τηλέφωνο του 53χρονου, που έφερε χαρακτηριστική φθορά στην οθόνη του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...