ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Ιουνίου 2022

SSB: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ DRONE ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ KARGOU ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. Χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμούς για τη στόχευση και προορίζεται για επιθέσεις κατά προσωπικού. Το έχουν ήδη προμηθευτεί Αζερμπαϊτζάν και Περού. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.

 

MIUS: ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ. Θα αναπτύσσει μεγίστη ταχύτητα 0,64 mach. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.


Με ανάρτησή του ο επικεφαλής του οργανισμού της τούρκικης αμυντικής βιομηχανίας SSB, Ισμαήλ Ντεμίρ ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι παραδόσεις του UAV «αυτοκτονίας» Kargu στις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας.


Το αερόχημα έχει μήκος μόλις 60 εκατ. βάρος 7 χλγρ. μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 72 χ.α.ω. σε ύψος έως και 500 μέτρων με αυτονομία 30 λεπτών και σε απόσταση έως και  5 χλμ.  Χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμούς για τη στόχευση και προορίζεται για επιθέσεις κατά προσωπικού.


Ιωάννης Μπαλτζώης: «Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει πόλεμος αλλά το πότε θα γίνει-Ο Ερντογάν αν χάσει τις εκλογές ή θα πάει φυλακή ή θα κρεμαστεί οπότε θα κάνει τα πάντα να κρατηθεί στην εξουσία».


«Ο Ερντογάν αν χάσει τις εκλογές ή θα πάει φυλακή ή θα κρεμαστεί. Αντιμετωπίζει θέμα προσωπικής επιβίωσης και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη θέση του» είπε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Iωάννης Μπαλτζώης.
Όπως εξήγησε «ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε ως ισλαμοδημοκράτης και έγινε ισλαμοφασίστας. Κυβερνά απολυταρχικά , στην Τουρκία υπάρχει «δημοκρατική δικτατορία». Πολλά τα σκάνδαλα και έχει διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. Αν χάσει τις εκλογές είναι πολύ πιθανόν να πάει και αυτός και μέλη της οικογένειας του στη φυλακή. Επίσης θυμόμαστε την δεκαετία του 1960 είχαμε κρέμασμα Πρωθυπουργού. θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη θέση του. Θέλει εδαφική επέκταση της Τουρκίας, θέλει ελληνικό έδαφος, θέλει νησί με κατοίκους ώστε να το επιδεικνύει ως λάφυρο» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ Μπαλτζώη η τουρκική επιθετικότητα έχει πάψει να είναι ρητορική. «Πρόκειται για μια ενιαία στρατηγική που στην παρούσα φάση ισοδυναμεί με μια διαρκή προπαρασκευαστική πολεμική ενέργεια. Θα είμαστε αφελείς αν πούμε ότι πρόκειται για συνηθισμένη συμπεριφορά των Τούρκων…Προπαρασκευάζονται πολεμικά και θα σπάσει το σπυρί. Δεκαετίες τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά με ψυχραιμία, μας απειλούν με πόλεμο και εμείς δεν μιλάμε. Nα βγουν και να ζητήσουν τώρα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό όλοι όσοι υποστήριζαν την πολιτική κατευνασμού. Γιατί όπως υποστηρίζουν και πολλοί αναλυτές το θέμα δεν είναι αν θα γίνει πόλεμος αλλά το πότε θα γίνει».


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος μιλώντας στο κανάλι του Mega, τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει ένα ξεκάθαρο στόχο που δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός προσχεδιασμένου θερμού επεισοδίου.
Απώτερος σκοπός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η κατάκτηση κάποιας βραχονησίδας στο Αιγαίο και σε αυτό του το σχέδιο θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι και οι μετανάστες.
Πιο συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο υποναύαρχος, με την αφορμή ενδεχομένως μιας ομάδας μεταναστών, μπορεί να αμφισβητήσει αρμοδιότητες, με σκοπό να δημιουργήσει μια γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο αλλά και να εκβιάσει μια δήλωση από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος κατά την γνώμη του, γέρνει προς την Τουρκία.
Το γεγονός ότι ο Ερντογάν όπως και ανώτατα στελέχη της Τουρκικής κυβέρνησης με πρωτοστάτη τον Χουλουσί Ακάρ έχουν επιλέξει να ανεβάσουν τους τόνους δεν μπορεί να είναι τυχαία.
Το σενάριο αυτό στηρίζεται στην… δοκιμασμένη συνταγή των Ιμίων με τη διαφορά όμως ότι μπροστά στα ελληνικά πυροβόλα θα βρεθούν άμαχοι αλλοδαποί. Τότε θα τεθεί το μεγάλο ερώτημα: Τους καις όλους με 4-5 ναπάλμ ή στήνεσαι στα 4 και κλαίγεσαι στους Αμερικάνους όπως έκανε ο Σημίτης;;;
Απάντηση στον Ερντογάν μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης
Την άμεση απάντηση στον Ερντογάν από την Ελληνική Κυβέρνηση μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης ζήτησε ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να βρίσκεται σε αμυντική στάση.
Η Συνθήκη που υπεγράφη στην Λωζάνη προβλέπει ξεκάθαρα πράγματα, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση των υπερπτήσεων πάνω από ξένο εναέριο χώρο, κάτι που καταπατά επανειλημμένα η Τουρκία.
Παράλληλα σημείωσε πως η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τα νησιά της ακόμη και με την τοποθέτηση στρατιωτικών δυνάμεων σε αυτά, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο την τουρκική προπαγάνδα.
Ο κ. Φενέκος πήρε την σκυτάλη από τον Αντιναύαρχο Διακόπουλο, ο οποίος με την σειρά του είχε μιλήσει για μιμητικές τάσεις εκ μέρους του Ερντογάν που αντιγράφει όλα όσα έλεγε ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν την εισβολή στην Ουκρανία.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...