ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Ιουνίου 2022

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ: ΑΦΕΣΗ UAV ΑΠΟ ΕΤΕΡΟ UAV. ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΧΑΣΜΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ DRONE. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ DRONE. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ DRONE.

 


ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ

 


Δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ ελληνικό εξοπλισμένο drone!
Η Τουρκία δοκίμασε επιτυχώς το UAV Sismsek από UCAV ANKA, δηλαδή την άφεση και εκτόξευση ενός UAV από ένα άλλο, τεχνολογία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ, το Simsek εκτοξεύθηκε με επιτυχία από το ANKΑ. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ασταμάτητα στον τομέα των καινοτόμων τεχνολογιών», ανέφερε ο Ντεμίρ.

«Το drone μας “Şimşek”, το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει διαφορετικά ωφέλιμα φορτία αφέθηκε με επιτυχία. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να αυξήσουμε τις δυνατότητες του εν λόγω UAV και των UAV γενικώς χωρίς καθυστέρηση», είπε.

Πάντως το Şimşek είναι ένα drone ιπτάμενος-στόχος με κινητήρα τζετ. Αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα περί τα 740 χ.α.ω. Έχει οροφή 4.500 μ. και μπορεί να πετά επί 60 λεπτά.

Στην Ελλάδα θα καταλάβει κανείς ότι χρειαζόμαστε ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ οπλισμένα drones; Καιρός να το πουν δημοσίως οι «αρμόδιοι» ότι όλοι αρνούνται να εξάγουν οπλισμένα drones στην Ελλάδα: Ισραήλ, ΗΠΑ, κανείς δυτικός σύμμαχος ή «σύμμαχος».

Η απειλή είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Είναι να σαν διαθέτει ο εχθρός πολεμική αεροπορία και να μην διαθέτουμε εμείς. Η Τουρκία ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρατάξει εκατοντάδες οπλισμένα UAV.

Eμείς πότε θα αποφασίσουμε ότι μόνο με τα δικά μας μέσα θα αποκτήσουμε οπλισμένο UAV;

Πότε θα το καταλάβουν οι στρατιωτικοί; Όταν πέσουν οι πρώτες βόμβες και θα
τρέχουν να κρυφτούν με το "φρέντο" στο χέρι..








Συνεχίζει τις δοκιμές διαφορετικών οπλικών φορτίων του τουρκικό UAV Anka το οποίο αυτή τη φορά πραγματοποίησε αφέσεις ενός drone.

Πρόκειται για το drone Şimşek το οποίο είναι ένα κατευθυνόμενο ιπτάμενο όχημα που προωθείται με κινητήρα turbojet. Το drone έχει εκπέτασμα πτερύγων 1,5 μέτρα, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 740 χ.α.ω., αυτονομία 45 λεπτών, εμβέλεια 70 χλμ. και μέγιστο ύψος πτήσης τα 20.000 πόδια. Το Şimşek μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σας πύραυλος αέρος-επιφανείας φέροντας την κατάλληλη πολεμική κεφαλή.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...