ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Ιουνίου 2022

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΔΥΟ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ; ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: «Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο».

 

ΑΡΘΡΑ ΜΑΪΟΥ 2022

 

Ο ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ: ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.






Μητσοτάκης για Τουρκία: «Σαρωτική απάντηση σε όποιον νομίσει ότι τα σύνορα επαναχαράσσονται με την ισχύ».  Τι λαμπρές ανοησίες είναι αυτές;

Σε όλη της καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου πάντοτε τα σύνορα επαναχαράσσονται με την ισχύ και μόνο με την ισχύ. Υπάρχει ένα διαφορετικό παράδειγμα;

Ή όπως το θέτει ο Θουκυδίδης:

«Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του, ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του».


ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ Ἱστορίαι

[5.89.1] ΑΘΗΝAIOI ΠΡΟΣ ΜΗΛΙΟΥΣ: Λοιπόν κι εμείς δεν θα πούμε μεγάλα λόγια ούτε μακριές φράσεις για ν᾽ αποδείξομε ότι η νίκη μας επάνω στους Μήδους μάς έδωσε το δικαίωμα ν᾽ ασκούμε την ηγεμονία μας ή ότι εκστρατεύσαμε τώρα εναντίον σας επειδή μας αδικήσατε. Αυτά δεν θα σας έπειθαν. Αλλά και από σας ζητούμε να μην προσπαθήσετε να μας πείσετε λέγοντάς μας ότι, αν και άποικοι των Λακεδαιμονίων, δεν είσαστε σύμμαχοί τους ή ότι δεν μας βλάψατε ποτέ. Ας συζητήσομε, όμως, για το τί είναι δυνατόν να γίνει έχοντας υπόψη τους πραγματικούς σκοπούς του καθενός και ξέροντας ότι, στις ανθρώπινες σχέσεις, τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη και ότι, αντίθετα, ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του.


[5.89.1] ΑΘ. Ἡμεῖς τοίνυν οὔτε αὐτοὶ μετ᾽ ὀνομάτων καλῶν, ὡς ἢ δικαίως τὸν Μῆδον καταλύσαντες ἄρχομεν ἢ ἀδικούμενοι νῦν ἐπεξερχόμεθα, λόγων μῆκος ἄπιστον παρέξομεν, οὔθ᾽ ὑμᾶς ἀξιοῦμεν ἢ ὅτι Λακεδαιμονίων ἄποικοι ὄντες οὐ ξυνεστρατεύσατε ἢ ὡς ἡμᾶς οὐδὲν ἠδικήκατε λέγοντας οἴεσθαι πείσειν, τὰ δυνατὰ δ᾽ ἐξ ὧν ἑκάτεροι ἀληθῶς φρονοῦμεν διαπράσσεσθαι, ἐπισταμένους πρὸς εἰδότας ὅτι δίκαια μὲν ἐν τῷ ἀνθρωπείῳ λόγῳ ἀπὸ τῆς ἴσης ἀνάγκης κρίνεται, δυνατὰ δὲ οἱ προύχοντες πράσσουσι καὶ οἱ ἀσθενεῖς ξυγχωροῦσιν.



Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου: «Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο».

https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/05/25-35.html

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης του νομοθετικού συμβουλίου του κόμματος Likud, είπε τα εξής:

«Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο.

»Απορρίπτουμε την προσέγγιση περί κατοχής. Αν η κατοχή ήταν το θέμα, υπάρχουν πολλά κράτη που έχουν καταλάβει άλλα κράτη και κανείς δεν λέει μια λέξη γι’ αυτά.

»Μεγάλες, γνωστές χώρες. Κανείς δεν είπε ούτε μια λέξη για την Τουρκία και τη »Βόρεια Κύπρο»».


ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΝ  Α΄


Τι συνεκράτησε τα άγρια θηρία, τα οποία ονομάζομεν ανθρώπους; Τι τους καθωδήγησεν έως τώρα; Κατά την έναρξιν της κοινωνικής τάξεως οι άνθρωποι υπετάχθησαν εις την κτηνώδη και τυφλήν ισχύν, αργότερα εις τον νόμον, όστις δεν είναι παρά η ίδια ισχύς, αλλά μετημφιεσμένη. Συμπεραίνω εκ τούτου, ότι συμφώνως προς τον νόμον της φύσεως, το δίκαιον είναι εν τη ισχύ.  

Ο σκοπός μας είναι να κατέχωμεν την ισχύν. Η λέξις «δίκαιον» είναι αφηρημένη ιδέα, την οποίαν τίποτε δεν δικαιολογεί. Η λέξις αυτή σημαίνει απλούστατα «δότε μοι ό,τι θέλω δια να δύναμαι να αποδεικνύω δι αυτού του τρόπου ότι είμαι ισχυρότερος από σας». Που αρχίζει το δίκαιον και που τελειώνει; 


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


3 σχόλια:

  1. Σπάει κάθε ρεκόρ χρεών η ΝΔ: Ξεπέρασαν τα 390 εκατομμύρια ευρώ οι υποχρεώσεις!
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θέλει να φτιάξει το κράτος φαίνεται ότι έχει βαλθεί να σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ στα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα απογείωσε το 2021, φτάνοντας αισίως τα 391,6 εκατ. ευρώ.
    Μάλιστα το φέσι προς τις τράπεζες αυξήθηκε κατά σχεδόν 40 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, με το κυβερνών κόμμα να χρωστά πλέον 381,2 εκατ. ευρώ.
    Σύμφωνα με τον ισολογισμό που δημοσίευσε στις 30 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία, τα τραπεζικά δάνεια για το 2021 ανέρχονται σε 381.296.262,32 ευρώ (έναντι 342.950.583,94 ευρώ το 2020). Η ΝΔ χρωστά σε προμηθευτές σχεδόν 10 εκατ. ευρώ και πιο συγκεκριμένα 9.985.344,11 ευρώ.
    Το σύνολο υποχρεώσεων για το 2021 είναι 391.570.979,90 εκατ. ευρώ έναντι 353.906.007,38 για το 2020. Δηλαδή μέσα σε μόλις ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτόξευσε τα φέσια κατά περίπου 38 εκατ. ευρώ.

    Τι έκανε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που θα έβαζε τάξη; 380 εκατ. ευρώ χρέη στις τράπεζες και 10 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές, σύνολο 391.5 εκατ. ευρώ» σχολιάζει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μάριος Κάτσης και προσθέτει:
    «Ζουν δημοσία δαπάνη οι μπαταχτσήδες και αποκαλούν τζαμπατζήδες τους πολίτες που δε βγάζουν το μήνα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερντογάν: «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης»! – Γιατί άραγε; ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    Θεωρήθηκε ως πολύ αυστηρό το μήνυμα που απέστειλε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, λίγο μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ!
    «Φέτος, είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας. Πλέον για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Πλέον δεν δέχομαι με τίποτε να κάνω μια τέτοια συνάντηση μαζί του, διότι εμείς πορευόμαστε με έντιμους πολιτικούς, που κρατάνε την υπόσχεσή τους. Τα παραπέρα ας τα σκεφτεί ο Μητσοτάκης.
    Ας συναντηθεί με όποιον θέλει και ας κάνει βάσεις με όποιους θέλει. Και δεν πιστεύω πως η Αμερική θα αποφασίσει σύμφωνα με αυτά που είπε ο Μητσοτάκης»!
    Τα παραπάνω μεταξύ άλλων διεμήνυσε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη!
    Γεννώνται ωστόσο αρκετά πολύ σοβαρά ερωτήματα που αποδέκτη έχουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό!
    Τι άραγε να εννοεί ο Τούρκος Πρόεδρος όταν λέγει στον Έλληνα Πρωθυπουργό, πως: “Εμείς πορευόμαστε με έντιμους πολιτικούς, που κρατάνε την υπόσχεσή τους”!
    Τι υποσχέθηκε άραγε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Ερντογάν στο πρόσφατο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, υπόσχεση που αθέτησε στις συνομιλίες στις ΗΠΑ;
    Μήπως την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου;
    Μήπως τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου;
    Μήπως την ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για επίλυση Ελληνοτουρκικών θεμάτων και τα οποία υπάρχουν στην φαντασία του Τούρκου Προέδρου;
    Ωστόσο ο Ρ. Τ. Ερντογάν έβγαλε την μεγάλη αλήθεια! Πως δηλαδή: “δεν πιστεύω πως η Αμερική θα αποφασίσει σύμφωνα με αυτά που είπε ο Μητσοτάκης”!
    Τι πιο σαφές, τι πιο κατανοητό;
    Κατά τα άλλα η Ελλάς εξακολουθεί να εμπιστεύεται Αμερικανούς και Τούρκους και εξακολουθεί να παίζει τον “ηλίθιο και επιζήμιο” συνομιλητή κατά των ελληνικών συμφερόντων!
    Πάντως εμείς, επειδή το ψάξαμε το θεματάκι λίγο περισσότερο, θα σας πούμε, τι ακριβώς μας εμπιστεύθηκε κορυφαία πηγή μας!
    Σύμφωνα λοιπόν με την πηγή μας, στην πρόσφατη σύσκεψη που έλαβε χώρα υπό την προεδρεία του Ερντογάν, φέρεται μεταξύ άλλων να αποφασίσθηκε, πως εάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν προχωρήσει στις συμφωνηθείσες αποφάσεις της συνάντησης στην Πόλη, η Τουρκία θα πάρει ανά χείρας τα δίκια της και θα προχωρήσει σε μονομερείς επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδος και της Κύπρου!
    Έτσι δικαιολογούνται και οι εναέριες παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών αεροπλάνων επάνω από την Αλεξανδρούπολη, την πόλη που βρίσκεται υπό “κατοχή” από αμερικανικές δυνάμεις και οι οποίες “χαιρετούσαν” την παρέλαση των τουρκικών μαχητικών επάνω από την ελληνική Αλεξανδρούπολη!
    Η πηγή μας, μάς είπε επίσης, πως πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο πιθανολογείται πως είναι, το χρονικό διάστημα από 25 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου για ένα θερμό επεισόδιο!
    Αλλά, όπως επισημαίνει η πηγή μας, το ιδιαίτερα ανησυχητικό για μας είναι, πως το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ παρέχουν σιωπηλή κάλυψη στην Τουρκία, αφού ο Ερντογάν διατηρεί πολύ καλή επικοινωνία με ισχυρούς παράγοντες των ΗΠΑ, αλλά και με εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων!
    Βλέπετε ο Ρ. Τ. Ερντογάν, εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, απειλώντας και εκβιάζοντας ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με το βέτο που έθεσε στην ένταξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, των παραδοσιακών ουδέτερων χωρών της Φινλανδίας και της Σουηδίας!
    Ας ελπίσουμε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ξυπνήσει επιτέλους από το όνειρο των αμερικανικών χειροκροτημάτων, και από την επίδραση που ασκεί σε αυτήν η “επανεκκίνηση” της ΝΤΠ και ο εφησυχασμός του κατευνασμού!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ. Θησαυρίζουν εκβιάζοντας τους διεφθαρμένους γιους της πολιτικής οικογενειοκρατίας και της ολιγαρχίας που κυβερνάει την φτωχή πατρίδα μας. Και μετά, λόγω χαμηλής νοημοσύνης, πεθαίνουν σαν τα σκυλιά, γιατί φοβούνται το εμβόλιο.
    Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, εκδότη και αρχηγού πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτιμώνται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ, καθώς ο αποθανών εκτός από καλός δημοσιογράφος ήταν και εξαιρετικός επενδυτής. Οι επενδύσεις του σε μετοχές και ομόλογα απέφεραν πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία συνήθως τα επένδυε σε αγορές ακινήτων.

    Ουσιαστικά λοιπόν, «παγώνει» όλη η περιουσία του τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και σε περίπτωση κατά την οποία η γυναίκα του και τα παιδιά του προβούν σε αποδοχή κληρονομιάς, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (κακούργημα).

    Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού.
    100 εκατομμύρια ευρώ περιουσία απέκτησε στα πενήντα (50) έτη τής δημοσιογραφικής του πορείας, ο Τράγκας. Δύο εκατομμύρια ευρώ / έτος, κατά μέσον όρον. Φανταστείτε για να έχουν βρει στον Φράγκα εκατό εκατομμύρια φανερά, τι συμβαίνει με τα κρυφά αλλά και με τους άλλους δημοσιογράφους. ΕΙΧΕ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΡΟΥΣΗΣ.
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
    Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι, συνδικαλιστές, γενικοί γραμματείς, εκδότες, παρουσιαστές, γκόμενες, αστυνομικοί, εκκλησιαστικοί, εξοπλιστιαστικοί, ξένες ιατρικές εταιτείες, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ. Η απόλυτη λεηλασία. Ένας τρομερός φανερός υπόκοσμος.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...